Dunajská Streda – Trenčín 0:3 (kon.) | Žilina – Ružomberok 3:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Prešov 4:0 (kon.)
Michalovce – Senica 1:2 (kon.) | Podbrezová – Nitra 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Trnava 2:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
1:0 (0:0)
FC Nitra
sk Sobota 28.04.2018, 17:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:47:37)
     
    FK Železiarne Podbrezová rozhodol o svojom víťazstve až v samom závere, v 87. minúte, Stjepo Njire, ktorý využil prihrávku Miroslava Viazanka. Domáci si teda zabezpečili záchranu vo Fortuna lige.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nitra sa ešte snaží prebojovať sa do šance, nevie sa však dostať ani pred šestnástku Podbrezovej.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Jakub Sedláček, prichádza Michal Breznaník.
     
    90
    Djordjevič prečítal kolmicu hostí za obranu a odkopol. Marek Fabuľa natiahne čas striedaním.
     
    89
    Hroššo poslal nákop z vlastnej polovice až do šestnástky Podbrezovej, lopta si našla Martina Kuciaka.
     
    87
    Podbrezová dala gól!

    Obrovská radosť na Horehroní. Miroslav Viazanko potiahol loptu k šestnástke, prihral po zemi do druhej vlny, kde si nabehol striedajúci STJEPO NJIRE a presnou strelou do protipohybu Hrošša rozvlnil sieť.
     
    86
    Nariadený rohový kop poslal Leško na prednú žrď, Lazar Djordjevič si vynikajúce nabehol, avšak o milimetre bránu minul.
     
    85
    Endy Opoku Bernadina vnikol z krídla do šestnástky, narazil si loptu so spoluhráčom a prudko vystrelil k bližšej žrdi. Hroššo zasiahol.
     
    84
    Center Leška z priameho kopu bol nízky, Nitra sa odkopom oslobodila. Medzičasom ešte nastala menšia zaujímavosť na tribúne, fanúšik Nitry sa hádal s "vlastným" trénerom Galádom.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Tomáš Kóňa (FC Nitra).
     
    82
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Fábry, prichádza Márius Charizopulos.
     
    81
    Miroslav Viazanko išiel za kolmicou do otvoreného priestoru, ale Tomáš Vestenický tú loptu dostal pred šestnástku. Z mierneho uhlu postupoval sám na Kuciaka, keď bol v šestnástke tak vystrelil nad.
     
    81
    Center Leška do malého vápna odvrátil Križan na Viazanka, prudký pokus kapitána Podbrezovej neprešiel cez niekoľkých brániacich hráčov.
     
    80
    Dávid Leško zabojoval pri postrannej čiare už o takmer stratenú loptu sklzom. Dokonca získal priamy kop, pretože Andrej Fábry ho nechtiac, ale kopol.
     
    79
    Dávid Leško poslal razantnú strelu, namieril iba do múru. Domáci sa vehementne dožadovali ruky a tým pádom penalty, tak sa nestalo.
     
    78
    Miroslav Viazanko sa ako nôž maslom dostal cez niekoľko hráčov súpera až pred veľké vápna, kde ho zrazil na zem Niba. Nasleduje priamy kop z dobrej pozície na strelu.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Martin Macho (FC Nitra).
     
    76
    Leško poslal loptu pred veľké vápno, kde si ju nespracoval ideálne Turňa, avšak k strele sa dostal Bernadina. Z osi ihriska mieril po trávniku iba do Hrošša.
     
    75
    Martin Kuciak prečítal prihrávku popred svoje malé vápno, rýchlo rozohral akciu vyhodením na krídlo.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza René Kotrík, prichádza Marek Fábry.
     
    72
    Odrazená lopta našla pred malým vápnom voľného Kotríka, ten z prvej vystrelil prudko, no zároveň nesmierne vysoko nad priestor Kuciakovej brány.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Jakub Więzik, prichádza Filip Lepieš.
     
    71
    Fábry dostal pred šestnástku prihrávku zľava, jeho pokus bol hneď zablokovaný, a tak lopta neprešla.
     
    70
    Začalo sa posledných dvadsať minút riadnej hracej doby a na presný zásah stále čakáme. V posledných minútach sa už ale náznaky príležitostí stupňujú.
     
    69
    Bernadina odcentroval sprava do šestnástky, lopta prešla cez posledného obrancu, Leško ako keby nečakal, že prejde a nezasiahol. Následný center späť na zadnej žrdi práve Bernadina nedokázal usmerniť medzi tri žrde.
     
    68
    Tomáš Kóňa bol síce z poriadneho uhlu, ale skúsil to priamo a takmer nachytal Kuciaka, pretože pokus išiel tesne nad brvno. Zavlnila sa len vrchná sieť.
     
    67
    Vestenický spadol tesne vedľa šestnástky Podbrezovej po faule od Baéza. Pre Nitru je to ideálna pozícia na center z priameho kopu.
     
    65
    Vestenický sa tlačil k hlavičke vo veľkom vápne Podbrezovej, kde na neho ruky položil Krivák. Penalta sa aj napriek nevôli hostí nepískala.
     
    64
    Niba ostal ležať na trávniku, hra sa preto prerušila, ale faul tam nebol. Kamerunec sa nakoniec zodvihol, nasledovala rozhodcovská lopta.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Vahagn Militosjan, prichádza Róbert Valenta.
     
    62
    Prechod Nitry dopredu sa nezastavil ani po tom, ako Fábry zahral na krídle rukou a ňou si posunul loptu. Hlavný rozhodca nepískal, z akcie však nič nebolo.
     
    61
    Sedláček sa vedľa šestnástky natlačil k lopte, zároveň si ale pomohol aj nedovoleným zákrokom, ktorý bol celkom evidentný.
     
    60
    Dávid Leško znova zahrával štandardnú situáciu z miesta takmer pri poliacej čiare. Poriadne vysoký center preletel až za bránu Hrošša.
     
    59
    Leško dostal pas medzi obrancov Križana a Kuníka, no nedokázal si loptu prebrať ideálne, preto sa až do šance nepreštrikoval.
     
    58
    Nitrania poslali zľava do veľkého vápna dva centre. Ten prvý neprešiel vôbec, následný sa odrazil od nôh Turňu ku Kuciakovi, ktorý všetko upokojil.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Iľja Tereščenko, prichádza Stijepo Njire.
     
    56
    Centrovaná lopta do malého vápna smerovala zas do päťky, stopér Niba si poradil. Po pase naspäť pálil práve Leško z voleja mimo.
     
    55
    Martin Kuciak išiel pod nohy hráča Nitry, loptu zobral čisto a bol faulovaný. Rozohral na opačnú stranu, kde v malom vápne tesno bránený Wiezik hlavičkoval tesne vedľa, získal roh.
     
    54
    Bernadina sa takmer zamotal vo vlastných kľučkách na vlastnej polovici, oslobodil ho ale faul na jeho osobu.
     
    53
    Iľja Tereščenko poslal technický pokus z mierneho uhlu spoza šestnástky. Zamestnal síce Hrošša, pokusom do stredu brány ho však výraznejšie neohrozil.
     
    52
    Nepresnosť ukončila snahu domácich, lopta sa odrazila za autovú čiaru, tentoraz patrí Nitre, avšak iba na chvíľu. Už za ňou šiel Sedláček, Niba ho telom odstavil.
     
    51
    Podbrezová to skúsila po pravej strane, jej hráči získali iba aut. Po vhadzovaní Viazanka nasleduje rovnaká situácia opäť.
     
    50
    Dávid Leško vystrelil pravačkou spoza veľkého vápna, lenže nebol presný ani razantný. Hroššo rozohráva od svojej brány.
     
    49
    Center do malého vápna odvrátil Tereščenko, Podbrezová vytlačila hru až k brankárovi Hroššovi.
     
    48
    Vahagn Militosjan naviezol loptu do veľkého vápna súpera a aj keď bol mierne z uhlu, tak to skúsil vystreliť priamo na bránu. Turňa zráža pokus na roh.
     
    47
    Po úvodnej akcii Nitry, ktorá priniesla nepresný center zľava, prešli dopredu aj Podbrezovčania. Pas za obranu odvrátil akrobaticky stopér Križan.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sa nenadstavovalo, nemalo sa ani prečo. Za 45 minút sme však nevideli žiadnu zaujímavejšiu šancu, pretože oba celky si dávajú pozor hlavne na defenzívu. Verme, že v druhom polčase, ktorý sa začne zhruba o 17:59 sa to zlepší.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Vestenický nepresne prihrával pred šestnástku Podbrezovej, Sedláček zas poslal nepresný pas vpred. Medzitým na ihrisku ostal ležať Andrej Fábry. Po chvíľke jeho zdravotné problémy odišli.
     
    44
    Tomáš Kóňa vyslal spoza veľkého vápna prudkú strelu po tom, ako sa dostal k odrazenej lopte, mieril vysoko nad.
     
    43
    Center Kotríka tesne nad zemou odvrátil dobre postavený Krivák, nebezpečenstvo z priameho kopu preto neprišlo.
     
    42
    Vahagn Militosjan faulovaný vedľa postrannej čiary pri šestnástke Podbrezovej, lopta teda priletí pred bránu Kuciaka.
     
    41
    Sedláček vyslal prudkú strelu z diaľky, medzi tri žrde sa mu tento pokus nasmerovať nepodarilo. Hroššo ostal bez práce.
     
    40
    Tomáš Vestenický obdržal center z krídla pred malé vápno, odkiaľ sa mu podarilo nasmerovať loptu cez Kriváka medzi tri žrde. Trafil iba Kuciaka.
     
    39
    Baéz veľmi pekne prečítal akciu Fábryho a pred vlastnou šestnástkou ho čistým sklzom zastavil. Neujal sa ani center Militosjana.
     
    38
    Tereščenko dostal veľmi peknú kolmicu do veľkého vápna, lenže ešte pred tým sa pošmykol a sám celú akciu nechtiac pokazil.
     
    37
    Dávid Leško kopol síce prudký, ale nízky center. Obrana Nitry nemala najmenší problém tomuto pokusu vystaviť červenú už na hranici veľkého vápna.
     
    36
    Ďalší priamy kop pre Podbrezovú, tentoraz je to bližšie k šestnástke Nitry, no stále to nie je na priame ohrozenie brány. Pri lopte opäť Leško.
     
    35
    Podbrezová získala priamy kop na pravom krídle, center odtiaľ zakončoval hlavou voľný Tereščenko, namieril len do stredu brány do pripraveného Hrošša.
     
    34
    Dávid Leško sa nádherne prakticky na jednom mieste vyhol trom hráčom súpera, prestrčil loptu na Bernadina, jeho technický pokus z diaľky síce smeroval do rohu brány, ale strela nemala dostatočnú razanciu. Hroššo si poradil.
     
    33
    Viazanko získal loptu vedľa veľkého vápna súpera. Posunul ju cez Leška na Sedláčka, jeho center minul Wiezika aj Tereščenka.
     
    32
    Prudká strela Andreja Fábryho spoza veľkého vápna mala síce razanciu, presnosť už žiadnu. Preto letela vysoko nad.
     
    31
    Prvá polhodina stretnutia nepriniesla žiadnu zaujímavejšiu situáciu pred jednom či druhou bránou. Oba tímy sa sústredia hlavne na defenzívu.
     
    30
    Center na prednú tyč poslal hlavou Ilja Tereščenko znova vedľa brány, Hroššo zasiahnuť nemusel.
     
    29
    Postupná akcia domácich vyústila do zablokovaného centru sprava, nasleduje rohový kop.
     
    28
    Krivák urobil chybu pri rozohrávke, ktorú takmer Vestenický využil na únik do nájazdu. Stopér Podbrezovej sa veľmi rýchlo opraviť.
     
    27
    Matúš Turňa dostal peknú loptu na hranicu veľkého vápna. Z jeho krídelného priestoru sa pokúsil o center, guľatý nezmysel zľuftoval a skoro si odkopol uši.
     
    26
    Ofsajdová pozícia domácich hráčov zastavila ich akciu, Hroššo poslal dlhý výkop až na Vahagna Militosjana. Ten si spravil priestor na hranici veľkého vápna cez Turňu, z mierneho uhlu namieril tesne vedľa.
     
    25
    Tereščenko a Macho predvádzali rohovej zástavke veľmi zaujímavý súboj. Ukrajinec v podstate visel na chrbte hráča Nitry, vyzeralo to aj ako nepodarený tanec a obaja sa pozerali na loptu. Tá sa nakoniec dostala za čiaru, vhadzovať budú hostia.
     
    24
    Nitra to skúsila po pravej strane, center odtiaľ smeroval nad bránu Martina Kuciaka, lopta spadla na jeho vrchnú sieť.
     
    23
    Prvý strelecký pokus spoza šestnástky zablokovala defenzíva Nitry, následný pokus Wiezika išiel do stredu brány priamo do Hrošša.
     
    22
    Bernadina poslal krásnu kolmicu, ktorá prešla cez Križana za obranu, pred Leškom odkopol Hroššo postavený vysoko z brány.
     
    22
    Djordjevič sa pokúsil vysokou loptou vyzvať za obranu Leška, toho dobre telom zablokoval Kuník.
     
    21
    Martin Macho fauloval na súperovej polovici a bránil v rozohrávke Leškovi. Ten ho jemne pristrčil, ale nešlo o nič vážne. Rozhodca Glova to rýchlo upokojil.
     
    20
    Dávid Leško centroval z priameho kopu, ktorý zahrával z pozície ďaleko od brány Hrošša. Podarilo sa mu nájsť iba rukavice spomínaného brankára.
     
    19
    Útočný faul končí akciu Nitry. Pri snahe domácich rozvinúť akciu krátko za poliacou čiarou padá Dávid Leško.
     
    18
    Naďalej pokračuje opatrný zápas z oboch strán. S minimálnymi výnimkami sú šestnástky uzamknuté.
     
    17
    Aldo Baéz sa nedokázal dostať zo stredu poľa smerom k bráne súpera, ale to iba preto, že bol faulovaný. Podbrezová zakladá akciu.
     
    15
    Práve Leško centroval, no aj keď to kopol dobre, jeho spoluhráči nezakončili. Dokonca Baéz musel zastavovať Militosjana, ktorý myslel na center.
     
    14
    Dávid Leško poslal zľava veľmi dobrý center do malého vápna na Wiezika, v poslednej chvíli pred ním loptu v sklze odvrátil Križan.
     
    13
    Rýchly prechod domácich až pred šestnástku priniesol iba slabú strelu Sedláčka po zemi. Tá nebola ani presná, ani prudká. Hroššo sa nenarobil.
     
    12
    Podbrezovej postupná akcia nevyšla, Nitra získala loptu a snaží sa založiť svoju akciu. Zatiaľ je to veľmi opatrné.
     
    11
    Wiezik poslal zaujímavý oblúčik za obranu Nitry na hranicu veľkého vápna, pred Leškom včas zasiahol brankár Hroššo.
     
    10
    Matúš Turňa odkopol loptu z krídla pred Andrejom Fábrym, Leško ju na hracej ploche nestihol. Hneď na to bol faulovaný Vahagn Militosjan.
     
    9
    Nitrianske postupné akcie zatiaľ stroskotávajú na dobre pracujúcej defenzíve Podbrezovej, avšak hostia neprišli zatiaľ so žiadnou lepšou myšlienkou.
     
    8
    Vahagn Militosjan sa k lopte v strede poľa nedostal, včas mu ju odkopol Krivák, aj keď iba do autu.
     
    7
    Turňa zastavil akciu na krídle, dopredu sa mu ale veľmi nedarilo dostať. Nakoniec to Krivák vyriešil odkopom.
     
    6
    Nitra získala priamy kop od postrannej čiary. Lopta po centri spadla pred bránou Kuciaka hneď dvakrát, Krivák ju nakoniec včas stihol odkopnúť.
     
    5
    Matúš Turňa predĺžil pas od Kuciaka do stredu poľa, tam zakročil Niba. Od Baéza ešte išla lopta opäť vpred, našla iba Kuníka.
     
    4
    Matúš Turňa v strede poľa musel zatiahnuť ručnú brzdu, pretože si loptu okolo neho prehodil Andrej Fábry a mohol sa rozbehnúť do otvoreného priestoru.
     
    3
    Turňa zachytil kolmicu od Kóňu, dostal loptu vedľa šestnástky Nitry, kam vybehol Hroššo a hlavou odvrátil do autu pred Leškom.
     
    3
    Wiezik zachytil rozohrávku súpera v stredovom kruhu. Okamžite poslal loptu do krídla na Bernadinu, pred ním zakročil dobre postavený Fabiš.
     
    2
    Po obrannom zákroku Macha získala Podbrezová rohový kop, ktorý Tereščenko na prednej žrdi zakončil veľmi nepresne.
     
    1
    Prvá akcia stretnutia patrila Nitre. Pas pred šestnástku z voleja vysoko nad priestor brány Martina Kuciaka zakončil Tomáš Vestenický.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko (C), Krivák, Djordjevič, Turňa – Baéz, Sedláček – Bernadina, Tereščenko, Leško – Więzik.
    Náhradníci: Drobnjak – Njire, Breznaník, Magda, Kopičár, Jedinák, Lepieš.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Niba, Križan, Fabiš – Kóňa (C), Macho, Fábry – Militosjan, Vestenický, Kotrík.
    Náhradníci: Šípoš – Valenta, Machovec, Fábry, Vencl, Farkaš, Charizopulos.

    Rozhodca: Glova – Benko, Jánošík – Kružliak.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Podbrezová v poslednom kole prehrala na pôde Senici, s ktorou sa stretla dvakrát po sebe. Doma zvíťazila 3:1, následne si však istotu záchrany nevybojovala, ale ďalšia šanca prichádza teraz. FK Senica je doposiaľ jediným tímom, ktorý "Železiarov" v jarnej časti dokázal poraziť a bolo to hneď dvakrát. Momentálne je Podbrezová na deviatom mieste tabuľky so ziskom tridsaťjeden bodov. Náskok pred poslednou Senicou klesol z pätnástich na dvanásť bodov, od Prešova je klub vzdialení desať bodov a FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble na nich stráca štyri bodíky.

    FC Nitra

    Nováčik súťaže má obrovskú motiváciu pozbierať ešte čo najviac bodov, nakoľko náskok Nitry na siedmom mieste je pred Michalovcami šesťbodový, a tak je v hre ešte výrazne ohrozenie pozície, z ktorej by sa za určitých podmienok dalo dostať až do Európskej ligy. Futbalisti spod Zobora robia pre to všetko. V nadstavbovej časti doposiaľ tri zápasy vyhrali (Senica, Zlaté Moravce, Prešov), dva remizovali (Podbrezová, Prešov) a jeden prehrali vysoko 0:4 práve s prenasledovateľom z Michaloviec. Najlepším strelcom klubu v tejto sezóne je päťgólový Tomáš Kóňa.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Matej Kubove

    Branky: 87. Njire (Viazanko)

    Karty:   77. Macho (NIT), 83. Kóňa (NIT)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko (C), Krivák, Djordjevič, Turňa – Baéz, Sedláček (90. Breznaník) – Bernadina, Tereščenko (57. Njire), Leško – Więzik (72. Lepieš).
    Náhradníci: Drobnjak – Njire, Breznaník, Magda, Kopičár, Jedinák, Lepieš.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Niba, Križan, Fabiš – Kóňa (C), Macho, Fábry (82. Charizopulos) – Militosjan (63. Valenta), Vestenický, Kotrík (74. Fábry).
    Náhradníci: Šípoš – Valenta, Machovec, Fábry, Vencl, Farkaš, Charizopulos.

    Rozhodčí: Glova – Benko, Jánošík – Kružliak

    Diváci: 812
    bahis siteleri