Rýmařov – Vyškov 4:1 (kon.)
konec
SK Jiskra Rýmařov
4:1 (3:1)
MFK Vyškov
Sobota 05.05.2018, 16:30Moravskoslezská fotbalová liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    SK Jiskra Rýmařov

    Moravskoslezští fotbalisté se v současné době nacházejí na desátém místě se ziskem dvaceti osmi bodů. Výhra za tři body by však mohla tento tým katapultovat až na sedmé místo. Od jasných dvou sestupujících pozic má Jiskra celkem pohodlný náskok v podobě sedmnácti bodů.

    Co se týče formy v posledních zápasech, není na tom Rýmařov vůbec špatně. V posledních pěti zápasech si připsal hned deset bodů, když dokázal porazit Olomouc, Hulín a Mohlenici, tedy týmy, které jsou v tabulce pod ním. Ještě přišla remíza s Uničovem a prohra s Uherským Brodem.

    Nejlepší střelec:
    Tomáš Šupák – 7 branek.
     
    MFK Vyškov

    Jihomoravští fotbalisté jsou na tom, co se týče tabulkového postavení, lépe. Nachází se totiž na šestém místě se ziskem třiatřiceti bodů. Ať zahraje Vyškov tento zápas jakkoliv, na šestém místě zůstane. Na páté místo totiž ztrácí body čtyři, naopak na sedmé má náskok tří bodů a zápas k dobru.

    Forma tohoto týmu v posledních zápasech není tak dobrá jako jeho soupeře. V posledních pěti zápasech si připsal jen jednu výhru, a to proti Líšni, která je v tabulce před ním. Poté Vyškov dvakrát prohrál s Prostějovem a s Velkým Meziříčím, tedy s týmy, které ovládají letošní MSFL. Pak ještě přišly dvě remízy s Kroměříží a Otrokovicemi.

    Nejlepší střelec:
    Marek Matocha – 6 branek.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Jiskra Rýmařov: Baroš – Němec, Harazin, Němec, Dydowicz, Furik, Kocúr (C), Tilkeridis, György, Ondrušek, Woitek.
    Náhradníci: Furik, Piroška, Fiala, Šupák, Hleba, Kubját.

    MFK Vyškov: Sova – Studený, Matocha, Lahodný, Kuncl, Toure, Tijani, Pospíšil, Jeřábek (C), Novotný, Němeček.
    Náhradníci: Machalický, Hodinář, Přerovský, Kollár.

    Rozhodčí: Denev – Machač, Jahoda.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    A máme zde začátek utkání! O rozehrávku se postarali hostující hráči, kteří nastupují v bílém. Domácí Rýmařov hraje v modrých dresech.
     
    1
    Rýmařov právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo rychlé! Do rychlého protiútoku se dostali domácí. NIKOLAS TIRKELIDIS dostal ideální pas, díky čemuž vyšachoval i posledního obránce a střelou k tyči nedal Sovovi šanci.
    1. TIRKELIDIS - 1:0
     
    3
    To je opravdu raketový vstup od utkání v podání domácích. Vyškov nyní ovšem drží míč na svých kopačkách a snaží se dostat do zakončení.
     
    4
    Do Rýmařova přijelo také pár hostujících fanoušků, kteří svůj tým povzbuzují. Vše mělo vyvrcholit rychlým pasem za obranu, ale ten našel nejrychleji domácí gólman.
     
    4
    To nevpadá vůbec dobře! Došlo ke srážce domácího brankáře a hostujícího útočníka. Hráč Vyškova se sebral celkem rychle, ovšem Baroš musí být ošetřován.
     
    5
    Po krátkém ošetření je však schopen pokračovat ve hře. Hosté sportovně vrátili míč domácímu týmu, a ten tak může zaútočit a pozlobit obranu hostí.
     
    6
    Rýmařov se provinil faulem na útočné polovině. Hostující obránci toho zatím ovšem moc nevymysleli a zatím si nahrávají jen mezi sebou.
     
    7
    Rýmařov proto začal hodně aktivně napadat. Nakonec skončil míč u Sovy, jenž ho poslal jen na tribunu. Po aut nic nepředvedli ani domácí.
     
    8
    Hráč Vyškova se provinil faulem a z toho bude nebezpečná šance. Stalo se to nedaleko vápna, jenže spíše ze strany. Následovat bude centr do pokutového území.
     
    9
    Ten nakonec opravdu přišel, jenže hostující obrana si s ním poradila na jedničku. U balónu jsou znovu domácí, kteří ho sebrali na polovině.
     
    10
    Přesto se nakonec do útoku dostal Vyškov. Vše vyvrcholilo střelou z celkem dobré pozice, ale Baroš byl dobře postavený a míč ho víceméně trefil.
     
    11
    Rychlý brejk jen tak tak dokázali zastavit domácí hráči. Následovalo autové vhazování až d pokutového území, které sebral ze vzduchu domácí brankář.
     
    12
    Hráči v modrých dresech trochu ubrali na aktivitě. Jsou to především hosté, kteří diktují tempo hry, ovšem do nebezpečného zakončení se ještě nedostali.
     
    13
    Stále jsou to fotbalisté Vyškova, kteří drží míč. Tentokrát z toho byl dlouhý nákop z poloviny hřiště, který stihli domácí odpálit na aut.
     
    14
    Konečně také velká šance v podání hostujícího týmu! Toure dostal pas do běhu a proti němu byl už jen jediný hráč. Bohužel pro něj ho trefil.
     
    15
    A následovala další velmi dobrá příležitost! Pokud bude takto Rýmařov pokrčovat, bude si hodně koledovat. V pokutovém území se míč odrazil ke Kunclovi, jemuž rána ale vůbec nesedla.
     
    16
    Viděli jsme několik hlavičkových soubojů a po jednom z nich fauloval domácí hráč. Vyškov má možnost rozehrávky na útočné polovině.
     
    17
    Další velká šance hostí! Ti se dostali do rychlého útoku. Když byl signalizován ofsajd jednomu hráči, stihl tam doběhnout ještě druhý, který byl na hranici pravidel sražen v pokutovém území. To mohla být penalta, rozhodčí však nepíská.
     
    18
    Fotbalisté v modrých dresech by trochu potřebovali uklidnit hru. Posledních pár deístek vteřin jsou pod velkým tlakem, přesto stále drží hubené vedení.
     
    19
    Nakonec se přece jen Rýmařov dostal do útoku. Ten měl skončit centrem do pokutového území, jenže obětavý skluz hostujícího hráče zapříčinil, že se jen bude kopat rohový kop.
     
    20
    Rýmařov právě vstřelil branku!
    A potom také domácí hráči skórují! PAVEL ONDRUŠKA se vyšplhal k hlavičce nejvýše a dostal míč kousek za brankovou čáru. Dlouho se ni nedělo, ovšem rozhodčí nakonec branku odpískal.
    20. ONDRUŠKA - 2:0
     
    21
    Pěkná akce hostí! Ti se dostali do rychlého přečíslení. pas dostal na levou stranu Tijani, jenž volil střelu a Baroš si musel připsat těžký zákrok.
     
    23
    Hráči v bílých dresech poslali do vápna hned dva centry za sebou, ovšem oba dva odhlavičkovali do bezpečí domácí fotbalisté.
     
    24
    Vyškov má stále míč na svých kopačkách častěji, jenže šance jsou hodně upracované. Tentokrát navíc přišla úplně laciná ztráta na útočné polovině.
     
    25
    A už to mohlo být jen o jednu branku! Do pokutového území přišel rychlý centr a jen kousek chyběl Filipovi Studenému, aby ho trefil.
     
    26
    Hráči domácí Jiskry se nemohou dostat do útočné fáze, na druhou stranu jsou to hosté, kteří musí diktovat hru, pokud si odtud chtějí odvézt body.
     
    27
    Dostal se do ní až teď. Do vápna přilétl vysoký centr, který domácí útočník jen sklepl vedle sebe na spoluhráče. Tam ho však dokázal hostující obránce odpálit pryč.
     
    28
    Na druhé straně ovšem přišla nepřesná přihrávka. Míč dolétl až k Barošovi, který ho v pohodě chytil do rukavic a s jistotou rozehrál.
     
    29
    Střídání v týmu MFK Vyškov: ze hřiště odchází Mohamed Tijani, přichází Daniel Přerovský.
     
    30
    Parádní práci odvedl domácí záložník, který udržel míč proti třem protihráčům. Tím založil rychlý protiútok, který skončil střelou do břevna!
     
    31
    Už to vypadalo na další přečíslení v podání domácího týmu. Nakonec to bylo jen dva na tři, navíc útočící hráč po minimálním kontaktu spadl.
     
    32
    Už to vypadalo, že Václav Novotný poběží sám na gólmana po průnikové přihrávce, jenže byl odmáván, a posléze i odpískán ofsajd.
     
    33
    Už to vypadalo na parádní přenesení hry na levou stranu v podání hostujícího týmu. Nakonec byla přihrávka pro Novotného o kousek delší, než by potřeboval.
     
    34
    Daniel Přerovský bojoval o míč jako lev, jenže to byl právě on, kdo se míče dotkl jako první. Domácí gólman může v pohodě odkopávat od brány.
     
    35
    Václav Novotný vběhl do souboje jako tank, díky čemuž byl trefen a od něj se míč odrazil přímo na jeho spoluhráče vepředu. Ten ještě posílal centr do vápna, kde ho Matocha jen sklepl vedle sebe.
     
    36
    Tempo hry nám poněkud opadlo, oproti prvním dvaceti minutám. Hra se navíc celkem vyrovnala, a tak Rýmařov v pohodě drží dvoubrankový náskok.
     
    37
    Střela, možná to měl být původně centr, nakonec trefila domácího hráče a míč šel jen těsně vedle. Roh pro hostující fotbalisty.
     
    38
    Ten letěl navíc velmi pěkně! Baroš na něj dosáhnout nemohl a centr, mířící na zadní tyč, nakonec odvrátil domácí hráč na další rohový kop, tentokrát z druhé strany.
     
    39
    A to už bylo o poznání nebezpečnější! Hosté by si za svou aktivitu branku zasloužili. Rohový kop našel hlavu Lahodného, jenže jeho zakončení nebylo důrazné.
     
    40
    Na zemi zůstal ležet domácí hráč, kterému se na nohy moc nechtělo. Nakonec se ovšem zvedl, aniž by potřeboval lékařské ošetření.
     
    41
    Velká šance hostí, kteří mohli nebývale snadno přijít k brance! Ti vyslali centr do pokutového území, kde si s ním moc neporadil Baroš, ale svou chybu ještě na poslední chvíli dokázal napravit!
     
    42
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Každopádně o chvilku později už to branka je! MAREK MATOCHA napřáhl ke střele zpoza velkého vápna a jeho rána zapadla přesně k tyči.
    42. MATOCHA - 2:1
     
    43
    Vzápětí dobrá šance i na druhé straně! S těmi se nám teď roztrhl pytel. Centr z poloviny hřiště prodloužil domácí hráč za sebe, kde byl jeho spoluhráč. Ten však bránu vysoko přestřelil střelou z první.
     
    44
    Rýmařov právě vstřelil branku!
    Už je to zase o dvě branky! Tohle byla paráda v podání domácích. Nádhernou střela v podání hráče Rýmařova šla jen do břevna, jenže k odraženému míči se nejrychleji dostal LUKÁŠ WOITEK, který bez problémů dorazil míč do prázdné.
    44. WOITEK - 3:1
     
    45
    Ke konci prvního poločasu ještě zahrávali hostující hráči standardní situaci. centr do pokutového území byl ovšem hodně přetažený a skončil až za brankovou čárou. To byla poslední akce této půle.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou velmi zajímavý první poločas mezi domácím Rýmařovem a hostujícím Vyškovem. Domácí se prosadili již v první minutě po rychlé akci. Poté sice měli hosté převahu, přesto znovu inkasovali. Jihomoravané snížili na rozdíl jedné branky, ale Rýmařov si ještě minutu před koncem poločasu vzal zpět dvoubrankový náskok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Máme zde už i druhý poločas! Podaří se hostujícímu týmu alespoň srovnat stav utkání nebo si domácí fotbalisté v pohodě dojdou pro vítězství?
     
    47
    Vyškov do druhého poločasu vlétl se slušnou parádou. Ještě svému soupeři skoro nepůjčil balón. Na dobrou příležitost si ještě ale musí počkat.
     
    48
    Hodně nepřesnou rozehrávkou se domácí hráči připravili sami o míč. Přesto ho poté ještě vybojovali a budou zahrávat přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    49
    K tomu se nakonec postavil Filip Studený. Nakonec z toho byla povedená kombinace! Proběhla narážečka, a nakonec zakončoval Matocha, jehož ránu k tyči Baroš skvěle vyrazil!
     
    50
    Dydowicz Daniel se dostal ke střele, ale tou trefil jen svého protihráče. Od toho se však míč odrazil až za brankovou čáru na rohový kop. U míče stále domácí.
     
    51
    Martin Kuncl se s trochou štěstí nakonec dostal až k centru. Ten však nikdo z jeho spoluhráčů trefit nedokázal a hostí tak míč opět ztratili.
     
    52
    Hodně na hranici pravidel byl sražen hostující hráč, který se snažil dostat do šance. Ten navíc stále zůstává ležet na trávníku, ovšem bude moci pokračovat.
     
    53
    Vyškov odevzdal míč sportovně soupeři, který se po odkopu od brankáře hnal až do velmi slibní šance. Nakonec z toho bude jen autové vhazování.
     
    54
    Nepovedený centr v podání hráčů v bílých dresech. Po tom opět ztratili míč a domácí zatím v klidu kontrolují stav utkání, přestože se do šancí nedostávají.
     
    56
    Tak to bylo totální nedorozumění v podání hráčů z Jihomoravského kraje! Ti tak přišli úplně zbytečně o míč, ale naštěstí pro ně, hráči v modrých míč jen odkopli.
     
    57
    Michal Jeřábek se snažil získat míč pro svůj tým někde na hranici velkého vápna. Jako silnější se ovšem ukázal domácí hráč, jnen míč získal.
     
    59
    Zajímavá šance pro hráče v modrém, asi první v tomto poločase. Navíc to bylo opět po rohu. Nechybělo moc, aby se prosadil Jakub Harazin. ten poté fauloval.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Jakub Harazin (SK Jiskra Rýmařov).
     
    60
    Jedovatou střelu vyslal hráč Rýmařova. Ta nakonec jen prosvištěla těsně nad brankou Sovy, který tak nemusel zasahovat.
     
    61
    Už to zase mohlo být jen o jednu branku! Hosté vyslali nebezpečný centr do vápna, kde si na něj jako jediný naskočil hráč Vyškova, který ale netrefil bránu.
     
    62
    Po nepřesně střele hráčů v modrých dresech mohl v klidu rozehrát Sova. jeho nákop ovšem sebrali domácí hráči, kteří se ženou do útoku.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Daniel Přerovský (MFK Vyškov).
     
    64
    Žlutou kartu dostává Pavel Ondruška (SK Jiskra Rýmařov).
     
    65
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskována, což dokazují i žluté karty. U míče jsou teď hostující hráči, kteří se snaží něco vymyslet.
     
    66
    Domácí se hnali do útočné situace. Celá akce ovšem byla hodně krkolomná, a tak Rýmařov o balón přišel. na druhé straně přišla nepřesná střela.
     
    68
    Vypadalo to na dobrý centr domácí Jiskry, ale nakonec byl delší, než by útočící hráč potřeboval. U balónu jsou tedy domácí hráči, kteří si nemohou vytvořit gólovou příležitost.
     
    69
    Rýmařov právě vstřelil branku!
    A tak přichází trest! Se třemi body pro domácí to vypadá velmi dobře v dnešním utkání. Svůj druhý gól v utkání vstřelil NIKOLAS TIRKELIDIS.
    69. TIRKELIDIS - 4:1
     
    70
    Obrovská chyba domácích, kterou nedokázali hosté využít! Brankář si nejspíše křikl, že si míč sebere, jenže ten si odpálil obránce, který jen trefil hostujícího hráče. Ten měl před sebou prázdnou bránu, kterou netrefil!
     
    71
    Další průniková přihrávka, jež byla sražena domácí obranou, a tak si míč v pohodě sebral do rukavic Baroš.
     
    72
    Také šance na druhé straně. Vypadá to, že hra zase začíná nabírat na tempu! Skvělý zákrok ovšem předvedl Sova, který včas vyběhl.
     
    73
    Daniel Dydowicz udržel míč proti několika protihráčům, přestože to neměl vůbec jednoduché. Poté chtěl najít svého spoluhráče, ale byl faulován.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Filip Studený (MFK Vyškov).
     
    74
    Střídání v týmu SK Jiskra Rýmařov: ze hřiště odchází Pavel Ondruška, přichází Róbert Piroška.
     
    75
    Čas se pro hosty neúprosně krátí. Do konce utkání nám chybí už jen něco málo přes patnáct minut a Vyškov stále prohrává o tři branky.
     
    76
    Hráči v bílých dresech měli možnost rozehrávky přímého kopu z velmi dobré pozice. Ke míči se postavil Marek Matocha, jenž trefil někoho ve zdi někam do hlavy.
     
    78
    Fotbalisté v modrých dresech zatím pevně kontrolují průběh utkání. Vyškov neví, kudy by se mohl dostat do zajímavé akce, natož ke střele.
     
    79
    Střídání v týmu SK Jiskra Rýmařov: ze hřiště odchází Tomáš Němec, přichází Vlastimil Fiala.
     
    80
    A hráčům v bílých dresech se stále nedaří. Po nepřesné střele Baroš rychle rozehrál na svého spoluhráče, který byl nedaleko brány hostí faulován.
     
    81
    Navíc se mu zatím nechce na nohy a je k němu zavoláno také ošetření. Kdyby bylo nejhůře, mohl by Rýmařov ještě jednou vystřídat.
     
    83
    To nakonec potřeba nebylo. Následoval tedy přímý kop, který dokázal hostující hráč odhlavičkovat jen nad sebe. Přesto u něj Vyškov zůstal.
     
    84
    Utkání už se jen spíše dohrává. MFK Vyškov by se rád dostal do nějaké útočné akce, avšak domácí Rýmařov hraje velmi dobře ve druhém poločase.
     
    85
    Sova vyrazil míč jen na rohový kop. Domácí hráč k němu vůbec nespěchá a sekundy ubíhají velmi rychlým tempem.
     
    86
    Střídání v týmu SK Jiskra Rýmařov: ze hřiště odchází Michal Furik, přichází David Hleba.
     
    87
    Už to vypadalo, že by Vyškov ještě mohl získat kapičku naděje, ale hlavička z velmi dobré pozice se nevešla mezi tři tyče. Odkop od brány Baroše.
     
    89
    A Rýmařov mohl klidně vstřelit branek pět! Velká šance, kdy se míč odrazil v pokutovém území k hráči domácích, ale jeho rána byla na poslední chvíli sražena mimo!
     
    90
    Hráči v bílých dresech závěr utkání moc nezvládají. Zbytečně faulují a Rýmařov může v klidu dohrávat. Standardní situace ovšem brankami nekončí.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Jakmile padla devadesátá minuta zápasu, skončilo nám utkání mezi Rýmařovem a Vyškovem. Hvězdou utkání se stal Nikolas Tirkelidis, který vstřelil hned dvě branky. Nutno dodat, že Vyškovu se druhý poločas zrovna moc nepovedl a Rýmařov si v pohodě došel pro tři body. (18:15:37)

    Denisa Józsová

    Branky: 1. Tirkelidis, 20. Ondruška, 44. Woitek, 69. Tirkelidis – 42. Matocha

    Karty:   59. Harazin (RYM), 64. Ondruška (RYM) – 63. Přerovský (VKV), 73. Studený (VKV)


    SK Jiskra Rýmařov: Baroš – Němec, Harazin, Němec, Dydowicz, Furik, Kocúr (C), Tilkeridis, György, Ondrušek, Woitek.
    Náhradníci: Furik, Piroška, Fiala, Šupák, Hleba, Kubját.

    MFK Vyškov: Sova – Studený, Matocha, Lahodný, Kuncl, Toure, Tijani, Pospíšil, Jeřábek (C), Novotný, Němeček.
    Náhradníci: Machalický, Hodinář, Přerovský, Kollár

    Rozhodčí: Denev – Machač, Jahoda
    bahis siteleri