Arsenal – PSG 5:1 (kon.) | Benfica – Juventus 1:1 (2:4 po pen.) | Chelsea – Inter 1:1 (5:4 po pen.)
Manchester Utd. – Liverpool 1:4 (kon.)
po penal. (5:4)
Chelsea FC
1:1 (1:0)
Inter Milán
Sobota 28.07.2018, 20:05 • Allianz Riviera, Nice • International Champions Cup • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:05.
     
    Hezký večer při sledování přenosu mezinárodního přípravného utkání, ve francouzském Nice se Chelsea utká s Interem Milán.
     
    CHELSEA FC

    Chelsea v nadcházející sezóně má co napravovat, neboť v roli obhájců anglického titulu skončila až na pátém místě Premier League a letos se ji tak nebude týkat Liga mistrů.

    Předsezónní období Chelsea zahájila pondělním vítězstvím 1:0 nad Perthem, o kterém rozhodl jedinou brankou zápasu Pedro. V utkání zaujal Jorginho, kterého si nový trenér Sarri přivedl ze svého předchozího působiště v Neapoli a mohl by být zajímavým přínosem pro "Blues".

    Chelsea se musí obejít bez zraněného Zoumy, volno po světovém šampionátu ještě mají Hazard, Kante, Giroud, Batshuayi, Cahill, Loftus-Cheek i Thibault Courtois.
     
    INTER MILÁN FC

    Inter v uplynulé sezóně obratem v posledním kole na hřišti Lazia Řím zachránil čtvrté místo v Serii A a tím účast v letošním ročníku Ligy mistrů. V létě ale Inter ještě nevyhrál, po remíze se Zenitem Petrohrad 3:3 se smírně rozešel i se Sheffieldem United 1:1.

    "Nerazzuri" budou moci využít letních posil Nainggolana, de Vrije a Lautara Martíneze, mimo hru je naopak Dalbert Henrique, jenž si vážně zranil rameno v utkání se Sheffieldem United.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Bulka – Zappacosta, Ampadu, Luiz, Alonso – Pedro, Fábregas, Barkley, Jorginho – Hudson-Odoi, Morata
    Náhradníci: Caballero, Green – Abraham, Azpilicueta, Bakayoko, Drinkwater, Christensen, Moses, Musonda, Emerson, Piazon, Rüdiger

    Inter Milán: Handanović – D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar, Dalbert – Gagliardini, Emmers – Candreva, Politano, Asamoah – Icardi
    Náhradníci: Dekić, Padelli, Berni – Valero, Demirović, Karamoh, Martínez, Nainggolan, Nolan, Ranocchia, Rorić, Šala, Salcedo Mora, Zappa.
     
    Návštěva v Nice je bohužel nedůstojná velikosti obou dnešních soupeřů, ale věřme, že kvalitu zápasu to nikterak neovlivní.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Chelsea hrají celí ve žlutém, Inter tradičně v modro-černě pruhovaných dresech.
     
    2
    Už po minutě a půl měla Chelsea první vyloženou příležitost! Cesc Fábregas se ale zblízka nedokázal prosadit.
     
    3
    Chelsea nadále obklíčila Inter v jeho pokutovém území, Hudson-Odoi ale zády k brance vystřelit nedokázal.
     
    4
    Dalbertův centr doletěl k polskému brankáři Bulkovi, v držení míče už je opět Chelsea.
     
    5
    První branky zápasu docílil Álvaro Morata, po jeho hlavičce Fábreasova centru ale rozhodčí pískají těsný Španělův ofsajd.
     
    7
    Candreva potáhl míč po útočné polovině a z jeho snahy mohl těžit Icardi, ten ale neprocedil svoji střelu přes bránící fotbalisty Chelsea.
     
    8
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea svoji převahu v úvodu zápasu zužitkovala ve vedoucí branku! Álvaro Morata v pokutovém území obral o míče Antonia Candrevu, poté jej dokázal umotat kličkami a z úhlu střílel jen do tyče, ovšem PEDRO měl k odraženému míč nejblíže a nasměroval jej pod břevno branky Interu!
    8. PEDRO - 1:0
     
    10
    Morata vedl další útok Chelsea středem hřiště, souhra s Pedrem mu ale nevyšla a byť se Inter ubránil, tak opět pouze za cenu rychlého odevzdání míče soupeři.
     
    11
    Znovu v akci Pedro, ten vybojoval Škriniarův faul v blízkosti pokutového území Interu a Chelsea dostává možnost velmi zajímavé standardní situace.
     
    12
    Míč si postavil Marcos Alonso, svoji technickou střelou ale horní roh Handanovićovy branky přestřelil o více než metr.
     
    15
    Davide Zappacosta se na pravém křídle k centru přes bránícího Dalberta nedostal.
     
    16
    Na Politanovu průnikovou přihrávku si nabíhal Icardi, ovšem výrazně blíže k míči měl brankář Bulka a snadno se balónu ujal.
     
    17
    Další souhra Moraty s Pedrem zprvu vypadala velmi nebezpečně, při přečíslení dvou proti jedinému obránci Morata dobře posunul míč svému spoluhráči do běhu, Pedro ale akci výrazně zpomalil a poté nepřesně hledal Moratu před brankou.
     
    19
    Inter se usadil na útočné polovině, zatím jsou "nerazzuri" ale velmi vzdáleni Bulkově brance.
     
    21
    Šance pro Inter! Candrevova prudká střela proletěla těsně vedle branky osmnáctiletého polského gólmana, navíc na míč jen těsně nedosáhl klouzající Icardi!
     
    22
    Morata potáhl míč k pokutovému území Interu, poté ale nepřesně střílel po zemi.
    24. Pohled na prázdné ochozy Allianz Riviery v Nice.

     
    25
    Chelsea se usadila na útočné polovině, Moratovi se ale nepodařilo proniknout do pokutového území.
     
    26
    Fotbalisté i rozhodčí dostávají možnost k hromadnému občerstvení.
     
    28
    Ve hře už se může pokračovat, v držení míče je Chelsea a postupný útok začíná od obranného kvarteta.
     
    29
    Hudson-Odoi potáhl míč z levého křídla do pokutového území, kolem D'Ambrosia také dokázal vystřelit, brankář Handanović ale byl na zemi včas.
     
    30
    Candrevův centr doletěl až na horní síť Bulkovy branky.
     
    31
    Brankář Handanović dostal pod tlak Škriniara ve vlastním pokutovém území a slovenský obránce musel míč jen odkopnout do zámezí.
     
    33
    Inter se usadil na útočné polovině, Candrevův centr před Icardim David Luiz prodloužil za branku Chelsea a pokračovat se bude od rohového praporku.
     
    34
    Candrevův centr se neujal, míč se posléze vrátil k italskému křídelníkovi, ten ale střílel svoji výrazně slabší levačkou a z voleje vysoko přestřelil.
     
    35
    Jorginho ve středu hřiště fauloval Asamoaha, rozehrávat mohou fotbalisté Interu.
     
    36
    Obrovská šance Interu! Candreva potáhl míč po pravém křídle, přihrál na hranici pokutového území, kde Icardi nehamounil a perfektně přenechal míč nabíhajícímu Politanovi, ten však doslova selhal, neboť ve stoprocentní šanci branku výrazně netrefuje!
    36. Hezká akce Interu zakončená velmi nepovedenou střelou Politana.
     
    38
    Inter se snažil o trvalejší získání územní převahy, nepřesnost v rozehrávce ale vrací míč na kopačky fotbalistů londýnského celku.
     
    39
    Postupný útok Chelsea potáhl Pedro, poté připravil dobrou pozici pro Marcose Alonsa, ten však měl míč na svoji slabší pravačku a technickou střelou netrefil prostor ohraničený třemi tyčemi.
     
    40
    Candreva si u rohu pokutového území zasekl míč kolem Hudsona-Odoie, poté ale zase musel střílet levačkou a mířil jen do boční sítě.
     
    42
    Brankář Handanović si troufl na kličku proti Moratovi a vedl si velmi dobře, dokázal si napadajícího Španěla položit na zem a rozehrát spoluhráčům.
     
    44
    Dalekonosná střela Politana postrádala veškerou kvalitu, posile Interu ze Sassuola se dnes zatím vůbec nedaří.
     
    45
    Candreva proběhl s míčem po útočné polovině, poté přihrál Icardimu do volného prostoru na křídle, ovšem zpětná přihrávka Icardiho doputovala jen k Davidu Luizovi.
     
    45+1
    První poločas je prodloužen o dvě nastavené minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V závěru prvního poločasu ještě měla Chelsea dva rohové kopy v rychlém sledu, ohrozit Handanoviće už ale nedokázala.

    Přesto Chelsea vede po prvním poločase 1:0, když aktivní úvod využila ve vedoucí branku Pedra. Inter pak měl dvě velmi dobré příležitosti, v jedné na Candrevovu střílenou přihrávku těsně nedosáhl Icardi a poté selhal Napolitano po průniku Candrevy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Emmers, přichází Martínez.

    Za mladého talentovaného Argentince Inter vysázel půl miliardy korun.
     
    46
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Bulka, přichází Caballero.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Zappacosta, přichází Azpilicueta.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Barkley, přichází Bakayoko.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Fábregas, přichází Drinkwater.
     
    47
    V brance Chelsea se po přestávce objevil Willy Caballero a hned musel zasahovat proti Politanově střele k přední tyči. Byť se Caballerovi nepodařilo míč pevně zachytit pod svoji kontrolu, tak Chelsea se následnému rohovému kopu ubránila.
     
    49
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Inter brzy po přestávce potrestal hrubku v rozehrávce Chelsea! Míč se od fotbalistů londýnského celku odrazil k Icardimu, který jej potáhl k pokutovému území a předal ROBERTU GAGLIARDINIMU, jenž svoji střelu neumístil ideálně, ovšem byla natolik prudká, že Caballero míč vyrazit nedokázal!
    49. Roberto GAGLIARDINI - 1:1
     
    50
    S přichodem Martíneze se Candreva přesunul na levou stranu, teď mu je pískána hra rukou při zpracování padesátimetrového pasu k postranní čáře.
     
    52
    Škriniar byl faulován a sám může rozehrávat z vlastní poloviny. Jednalo se teprve o osmý faul (4 – 4) v dosavadním průběhu zápasu.
     
    55
    Nepřesný nákop de Vrije na Icardiho, míč doskákal až za postranní čáru a vhazovat může Cesar Azpilicueta.
     
    56
    Pedro se pokusil na pravém křídle uvolnit Azpilicuetu, ten nedokázal odcentrovat přes Dalberta, vybojoval ale rohový kop.
     
    57
    S centrem od rohového praporku si snadno poradil brankář Handanović.
     
    58
    Pedro kolmicí vysunul Moratu za záda obránců Interu, včas ale vyběhl brankář Handanović a míč před rozběhnutým Španělem zachytil.
     
    59
    Pedro se zprvu prosadil kolem Škriniara, poté ale svůj průnik zpomalil, slovenský zadák jej doběhl a dokonce i čistě obral o míč.
     
    60
    Na Dalbertův přetažený centr nedosáhl Gagliardini a míč se zakroutil až za vzdálenější tyč.
     
    62
    David Luiz zaváhal při rozehrávce a zcela osamocen se před pokutovým územím ocitl Roberto Gagliardini, střílel ale přímo do brankáře Caballera.
     
    63
    Po nedovoleném zákroku de Vrije na Moratu Inter bude moci zahrávat zajímavou standardní situaci v hloubi útočné poloviny.
     
    64
    David Luiz pouze trefil zeď italského celku, pokračovat se bude od rohového praporku.
     
    64
    Drinkwater rozehrál nakrátko s Pedrem, jeho centr přeletěl všechny fotbalisty před Handanovićem.
     
    65
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Alonso, přichází Moses.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Morata, přichází Abraham.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází David Luiz, přichází Christensen.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Ampadu, přichází Rüdiger.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Pedro, přichází Emerson Pamieri.
     
    65
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází de Vrij, přichází Ranocchia.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Candreva, přichází Karamoh.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Icardi, přichází Rorić.
     
    67
    Dalbert si šikovně vyměnil míč s Martínezem, poté ale svoji střelu neprocedil přes bránící hráče Chelsea.
     
    68
    Dalbert se při pokusu o střelu srazil se soupeřem a ze souboje odešel poraněn. Brazilský obránce už kvůli zranění nedohrál minulý zápas se Sheffieldem United, ovšem zdá se, že teď by měl být připraven pokračovat.
     
    69
    Tammy Abraham se rychlým posunutím míče na hranici pokutového území dokázal uvolnit a prudkou střelou prověřil pozornost Samira Handanoviće!
     
    71
    Fotbalisté dostávají možnost se občerstvit před závěrečnou dvacetiminutovkou.
     
    73
    Ve hře už se znovu může pokračovat, oba týmy se na trávník vrátily pozvolna a oběma se nedaří udržet míč.
     
    75
    Danny Drinkwater natáhl ke střeleckému pokusu z pětadvaceti metrů, o půl metru ale minul branku soupeře.
     
    76
    Lautaro Martínez dostal zajímavou průnikovou přihrávku za obranu Chelsea, výborně se ale vrátil César Azpilicueta a mladému Argentinci míč ukopl.
     
    77
    Na opačné straně centr Hudsona-Odoie ke vzdálenější tyči prodloužil za branku Interu bránící Dalbert.
     
    78
    Rohový kop Chelsea rozehrála nakrátko, fotbalisté anglického celku se ale nikterak neprosadili.
     
    80
    Po rohovém kopu Interu zpoza pokutového území nepřesně střílel Karamoh, rozehrávat může brankář Caballero.
     
    82
    Hudson-Odoi před pokutovým územím posunul míč Jorginhovi, ten si jej připravil na střelu a povedený pokus směřující do vzdálenějšího horního rohu Handanović konečky prstů vytáhl nad branku! Krásný fotbalový moment.
    82. Krásná střela Jorginha a neméně povedený zákrok Handanoviće
     
    83
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Hudson-Odoi, přichází Piazon.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Dalbert, přichází Salcedo Mora.
     
    84
    V dresu Interu vběhl do hry Eddy Salcedo a to je vskutku zajímavé jméno, neboť se jedná o teprve šestnáctiletého mladíka, který si debut v Serii A za FC Janov odbyl už ve svých patnácti letech!
     
    86
    Chelsea byla znovu blízko vedoucí a potenciálně vítězné brance! Lucas Piazon si všiml na levém křídle rozběhnutého Emersona Palmieriho, ten předložil přihrávku Abrahamovi před prázdnou branku, ovšem v poněkud krkolomné pozici Tammy Abraham přestřeluje!
    86. Po hezké kombinaci Abraham nedokázal zakončit do prázdné branky.
     
    87
    D'Ambrosio velmi ostře atakoval rozběhnutého Bakayoka a prohlíží si žlutou kartou.
     
    88
    Značné zdravotní potíže ale má Anders Christensen, ten zůstal ležet po jednom ze soubojů před vlastní brankou a jen těžce se zvedá z trávníku, vypadá velmi otřeseně.
     
    89
    Christensen určitě zápas nedohraje, za doprovodu fyzioterapeutů kulhá za postranní čáru.
     
    90+1
    Od penaltového rozstřelu nás dělí dvě nastavené minuty.
     
    90+1
    K penaltám nakonec ani dojít nemuselo! Lautaro Martínez parádní ranou bez přípravy prověřil Caballera, jenž Argentincovu střelu skvěle vyrazil!
    90+1. Další hezký moment, Martínez pálil bez přípravy a Caballero skvěle vyráží.
     
    90+2
    Druhý poločas skončil.
     
    Normální hrací doba nerozhodla. Oba týmy se dokázaly prosadit v úvodu poločasů a protože z dalších šancí už neudeřilo, uvidíme rozstřel ze značky pokutového kopu.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Penaltový rozstřel zahájil Andrea Ranocchia a dokázal zakončit přesně k tyči.
    Andrea RANOCCHIA
     
    1. série
    1:1
    Také Jorginho s přehledem proměňuje svoji penaltu.
    JORGINHO
     
    2. série
    1:2
    I Roberto Gagliardini poslal brankáře k opačné tyči než míč, zavěsil jej do horního rohu.
    Roberto GAGLIARDINI
     
    2. série
    2:2
    I Danny Drinkwater se prosazuje prudkou střelou pod břevno.
    Danny DRINKWATER
     
    3. série
    2:3
    Lautaro Martínez trefuje přímo doprostřed, penaltový rozstřel zatím má rychlý spád.
    Lautaro MARTÍNEZ
     
    3. série
    3:3
    Víctor Moses si vzal velmi krátký a pomalý rozběh, trefil ale přímo k tyči.
    Víctor MOSES
     
    4. série
    3:3
    Milan Škriniar je prvním neúspěšným střelcem! Jeho nepříliš dobře umístěnou střelu Willy Caballero vyráží!
    Milan ŠKRINIAR
     
    4. série
    4:3
    Tammy Abraham s přehledem proměňuje a Chelsea po čtyřech sériích vede 4:3.
    Tammy ABRAHAM
     
    5. série
    4:4
    Karamoh přesnou střelou ještě drží Inter ve hře, ale rozhodnout bude moci Azpilicueta.
    Yann KARAMOH
     
    5. série
    5:4
    Cesar Azpilicueta snadno proměnil a rozhoduje o vítězství Chelsea 5:4 v penaltovém rozstřelu. Jediným neúspěšným střelcem se stal slovenský obránce Milan Škriniar.
    Cesar AZPILICUETA
     
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Chelsea v přípravném utkání porazili Inter Milán po penaltovém rozstřelu, když normální hrací doba skončila 1:1 díky brankám Pedra a Gagliardiniho, v rozstřelu devět z deseti hráčů nezaváhalo, jediným neúspěšným střelcem se stal Milan Škriniar. (22:09:38)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 8. Pedro – 49. Gagliardini (Icardi)

    Karty:   87. D'Ambrosio (INM)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Ranocchia (INM)
    1:1   Jorginho (CHE)
    2. série:
    1:2   Gagliardini (INM)
    2:2   Drinkwater (CHE)
    3. série:
    2:3   Martínez (INM)
    3:3   Moses (CHE)
    4. série:
    3:3   Škriniar (INM)
    4:3   Abraham (CHE)
    5. série:
    4:4   Karamoh (INM)
    5:4   Azpilicueta (CHE)


    Chelsea FC: Bulka (46. Caballero) – Zappacosta (46. Azpilicueta), Ampadu (65. Rüdiger), Luiz (65. Christensen), Alonso – Pedro (65. Moses), Fábregas (46. Drinkwater), Barkley (46. Bakayoko), Jorginho – Hudson-Odoi (83. Piazon), Morata (65. Abraham)
    Náhradníci: Caballero, Green – Abraham, Azpilicueta, Bakayoko, Drinkwater, Christensen, Moses, Musonda, Emerson, Piazon, Rüdiger

    Inter Milán: Handanović – D'Ambrosio, de Vrij (65. Ranocchia), Škriniar, Dalbert (83. Salcedo) – Gagliardini, Emmers (46. Martínez) – Candreva (46. Karamoh), Politano (83. Zappa), Asamoah – Icardi (65. Rorić)
    Náhradníci: Dekić, Padelli, Berni – Valero, Demirović, Karamoh, Martínez, Nainggolan, Nolan, Ranocchia, Rorić, Šala, Salcedo Mora, Zappa
    bahis siteleri