Den Haag – Emmen 1:2 (kon.) | Graafschap – Feyenoord 2:0 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 5:0 (kon.)
konec
BV De Graafschap
2:0 (1:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 12.08.2018, 14:30 • Stadion De Vijverberg • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a přeji Vám hezký zbytek dne. (16:40:01)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:15.
     
    Je konec, De Graafschap dnes zažil fantastický návrat do Eredivisie, když porazil favorizovaný Feyenoord 2:0. Od úvodních minut se hrálo v solidním tempu, šance byly k vidění na obou stranách, herní převahu ale přeci jen měli hosté. Ti své příležitosti ovšem neproměnili a v jednatřicáté minutě přišel trest, když tribuny rozjásal Fabian Serrarens. Po přestávce si Rotterdamští šli za vyrovnáním, domácí ale držel brankář Jurjus, kterému jednou pomohla i branková konstrukce. S blížícím se koncem se v hráčích Feyenoordu hromadila frustrace, červenou kartu obdrželi Botteghin a za ironický potlesk na adresu hlavní sudího také Boëtius. Výraznou přesilovku Superboeren využili ve čtvrté minutě nastavení, na konečných 2:0 zvýšil Stefan Nijland.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Stefan NIJLAND - 2:0
     
    90+4
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Domácí krátce před koncem nastaveného času přidávají druhou branku, senzace je dokonána! Serrarens zatlačil na rozehrávajícího Verdonka, donutil jej k chybě a poté vyslal do jasné gólovky STEFANA NIJLANDA, který se tváří v tvář osamocenému brankáři Bijlowovi nezmýlil.
     
    90+3
    Závěr zápasu se nese v hodně zběsilém tempu, míč se stěhuje z jedné poloviny na druhou a hraje se hodně otevřeně. O poznání klidnější bránění náskoku by domácím určitě nevadilo.
     
    90+2
    Steven Berghuis se dostal na dostřel branky soupeře a jelikož jej nikdo neatakoval, jsem toho názoru, že nizozemský záložník měl zkusit vystřelit. Místo toho přišla pouze nepřesná přihrávka na Venteho.
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut.
     
    90
    Hosté byli blízko zázračnému vyrovnání v devíti! Skákavý centr z kraje šestnáctky doputoval až na zadní tyč, kde se k němu v pádu dostal střídající Sinisterra, velkou šancí na vyrovnání ale pohrdl.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Youssef El Jebli (BV De Graafschap).
     
    88
    Konec základní hrací doby a nic nenasvědčuje tomu, že by Feyenoord ještě dokázal najít psychické či fyzické síly na to, aby se nepříznivě se vyvíjejícím stavem něco provedl.
     
    87
    Z něj ovšem svěřenci trenéra de Jonga nevytěžili vůbec nic, protože centr z kopačky Stefana Nijlanda se vůbec nepovedl a přelétl celou šestnáctku.
     
    86
    Neuvěřitelný tlak domácího týmu vyústil v povedenou ránu střídajícího Klaasena, Justin Bijlow se ovšem natáhl, co to šlo, a konečky prstů vytěsnil balon na roh.
     
    85
    Rohový kop Superboeren vystihl brankář Bijlow, jenž okamžitým a dlouhým výkopem poslal na zteč Berghuise, s ním se ale zodpovědně vrátil Abena.
     
    84
    Závěr zápasu zatím domácí zvládají skvěle. Momentálně drží balon na soupeřově polovině a získávají pár vteřinek k dobru.
     
    82
    De Graafschap je velmi blízko senzačnímu vítězství a skvělému vstupu do nového ročníku nizozemské nejvyšší soutěže. Rozhodně nechci snižovat výkon jednoho z nováčků, ale hosté jim dnes pomáhají svou až nepochopitelnou nedisciplinovaností.
     
    80
    Tohle se vidí málokdy, hosté budou toto utkání dohrávat v devíti. Boëtius po svém zákroku, za který byl potrestán žlutou kartou, hlavnímu sudímu ironicky zatleskal, načež jej Pol van Boekel poslal do šaten za kolegou Botteghinem.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jean-Paul Boëtius (Feyenoord Rotterdam).
     
    80
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Luis Sinisterra.
     
    79
    Feyenoord sice hraje v deseti, ovšem i tak se drží v náporu a vše nasvědčuje tomu, že De Graafschapu ve zbytku utkání ještě zle zatopí.
     
    78
    Po faulu na Boëtiuse museli domácí čelit standardní situaci soupeře z nějakých pětadvaceti metrů. Steven Berghuis nevypálil vůbec špatně, kousek přesnosti navíc ale jeho pokusu přeci jen scházel.
     
    77
    Steven Berghuis ukázal, že sil má stále na rozdávání, když po pravém křídle pláchl Klaasenovi, tentokráte ale ztroskotal na nepřesnosti vlastního centru.
     
    76
    Teď stáli při domácích všichni svatí. Berghuisův centr odvrátil van de Pavert pouze k Boëtiusovi, který z hranice pokutového území trefil tyč Jurjusovy branky.
     
    74
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Leeroy Owusu, přichází Robert Klaasen.
     
    74
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Robin van Persie, přichází Dylan Vente.
     
    73
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná, nyní byl z důvodu křečí ošetřován domácí zadák Owusu. Trenér de Jong toho využil ke svolání svých svěřenců a udělil jim pár taktických pokynů.
     
    72
    Domácí jsou na koni. Po pravé straně pláchl Narsingh, nahrál z druhé vlny si sbíhajícímu Olijvemu, jenž připravil palebnou pozici pro El Jebliho, tomu ale do rány stačil vložit nohu Nieuwkoop.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a celek z Rotterdamu se nachází v opravdu nezáviděníhodné situaci. Jak si s nově vzniklým poměrem sil na hřišti poradí?
     
    69
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Daryl van Mieghem, přichází Furdjel Narsingh.
     
    69
    Faulovaný Serrarens, který dnes od hostujících stoperů dostává pořádně zabrat, se musel ještě podrobit krátkému ošetření, zdá se ale býti v pořádku a schopen utkání dokončit.
    67. Červená karta po 2. žluté
     
    67
    Vše se teď pro Feyenoord ještě komplikuje ještě o poznání více, Eric Botteghin totiž v krátkém časovém sledu vidí druhou žlutou kartu a předčasně putuje pod sprchu.
     
    66
    De Graafschap se kupředu vydává pouze zřídkakdy a trochu to vypadá, že už se pomalu začíná soustředit jen na defenzivu. Kupříkladu z přímého kopu, který rozehrával Nijland, šlo určitě vytěžit daleko více.
     
    65
    Jean-Paul Boëtius se s míčem opět mazlil o něco déle, než měl, když prováhal ideální střelecký moment, ještě šel do jedné kličky a poté trefil pouze blokujícího Nieuwpoorta.
     
    64
    Rotterdamští sice mají optickou převahu, že by ale domácí tým, který stále drží těsný náskok, nějak výrazně přehrávali, to se opravdu říci nedá.
     
    63
    Po rozehrávce rohového kopu byl Eric Botteghin opět v hlavní roli, když si tentokráte naskočil na Vilhenův centr od rohového praporku, zamířil však jen doprostřed branky, kde číhal Bijlow.
     
    62
    Střídání v týmu BV De Graafschap: ze hřiště odchází Erik Bakker, přichází Frank Olijve.
     
    61
    Eric Botteghin si vybral další slabší moment, když špatně zpracoval van der Heijdenovu nahrávku, a málem tak připravil tutovku pro van Mieghema, skvěle se ale vrátil Verdonk.
     
    60
    Fabian Serrarens dostal od brazilského zadáka Botteghina pořádně naloženo, na hřiště proto byli přivoláni zdravotníci, ovšem střelec zatím jediné dnešní branky se zdá býti pouze otřesený.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam).
     
    58
    Serrarens nejprve fauloval Boëtiuse a poté mu navíc odkopl balon, načež hostující záložník do svého protivníka strčil. Žlutit se ale nebude ani na jedné straně.
     
    57
    Boëtius sice nepřešel přes Abenu, alespoň však pro své kolegy vybojoval další kop od rohového praporku. Jenže defenziva De Graafschapu si se standardními situacemi soupeři umí poradit, což potvrdila i tentokráte.
     
    56
    Náhradníci Feyenoordu se rozcvičují za postranní čarou a je mezi nimi i produktivní záložník Larsson, kterého trenér van Bronckhorst v dnešním duelu určitě využije.
     
    55
    Rotterdamští si jdou za vyrovnáním, schází jim ale přesnost a klid v koncovce. Tonny Vilhena se prokličkoval až před Jurjuse, jenže jeho rána z bezprostřední blízkosti rozvlnila pouze boční síť.
     
    54
    Poprvé v druhém poločase musel zasahovat Jurjus. Přízemní rána Jeana-Paula Boëtiuse ovšem postrádal jak razanci, tak přesnost, a pro domácího gólmana tak nepředstavovala výraznější problém.
     
    53
    Hosté rozjeli přihrávkový kolotoč na útočné polovině, jenže Jens Toornstra s odevzdáním míče otálel tak dlouho, až jej Jordy Tutuarima donutil otočit hru směrem vzad.
     
    52
    Zpětný pas El Jebliho zadělal domácím na pořádné problémy, míč na to konto před prázdnou branku vyslal Berghuis, jenže van Persie k zakončení nepustil van de Pavert.
     
    51
    Po nákopu kapitána Nieuwpoorta se o míč na levém křídle pral Youssef El Jebli, ovšem měl proti sobě čerstvého Nieuwkoopa, který ho k ničemu nebezpečnému nepustil.
     
    50
    Domácí rozehrávali přímý kop. Erik Bakker poslal svůj přetažený centr k zadní tyči, kde se se štěstím ke střele z otočky dostal Abena, pálil ale opravdu vysoko nad branku.
     
    49
    Tonny Vilhena udržel míč na hranici pokutového území, navíc se s ním obtočil kolem van de Paverta a poté nahrál Toornstrovi, ten ale kvůli ofsajdu nemohl zakončit.
     
    48
    To, že aktuální skóre hosty vůbec netěší, je vidět už z jejich přístupu k začátku druhé půle. Feyenoord se snaží určovat tempo hry a okamžitě zahání Superboeren do hluboké defenzivy.
     
    47
    Druhý poločas právě odstartoval, rozehrávkou jej tentokráte otevřeli hostující hráči. Ti v týdnu museli skousnout nečekaný debakl v Trenčíně a dnes zatím nechybí moc k tomu, aby se zrodilo další překvapení na jejich účet. Zvládne Feyenoord duel s De Graafschapem otočit?
     
    46
    Jerry St. Juste si ze souboje z konce první půle zřejmě odnesl nějaký zdravotní problém, na zbytek zápasu jej totiž nahrazuje Bart Nieuwkoop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, ve vedení se překvapivě drží domácí, kteří vedou nad favorizovaným Feyenoordem 1:0. Sledujeme utkání ve vysokém tempu, přesně takovém, na jaké jsme v nizozemské nejvyšší soutěži zvyklí. Územní převahu mají hosté, kteří si vypracovali i více brankových příležitostí, jenže Clasieho pumelici vytěsnil Jurjus a Vilhena z dobré pozice pálil vedle. De Graafschap o sobě dal poprvé vědět v jednadvacáté minutě, když Nieuwpoort trefil břevno, o deset minut později už Stadion De Vijverberg explodoval, Bijlowa totiž překonal Serrarens.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Jerry St. Juste je po předchozím zákroku Nijlanda stále ošetřován, nastavený čas prvního poločasu se tak ještě o kousek protáhne.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Stefan Nijland (BV De Graafschap).
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45
    Toornstra zvládl přistrčit míč ke Svenu Berghuisovi, který si jej kolem van de Paverta přehodil na levačku a zkusil své štěstí, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.
     
    44
    I přes fakt, že jim to v posledních minutách vůbec nelepí, se hosté pokoušejí s nepříznivým stavem něco udělat a obléhají pokutové území svého soupeře. Zatím ovšem bezúspěšně.
     
    43
    Hráči De Trots van Zuid vypadají hodně opařeně. Jean-Paul Boëtius teď měl spoustu času na přípravu centru, místo toho ale míč do vápna poslal z první a usměrnil jej pouze do náruče připraveného Jurjuse.
     
    42
    Na hřišti se v posledních minutách přitvrdilo. Tonny Vilhena šel do hlavičkového souboje s Bakkerem, který mu vystavil ukázkovou stoličku. Pád nizozemského reprezentanta nevypadal dvakrát příjemně ...
     
    41
    Do konce poločasu zbývá už jen pět minut a zatím jsou to překvapivě domácí, kdo se drží ve vedení. Povede se jim před odchodem do šaten těsný náskok udržet?
     
    40
    Nařízený přímý kop rozehráli domácí na krátko, jako ideální varianta se to ovšem neukázalo, El Jebli byl těsně za vápnem hravě odzbrojen van der Heijdenem.
     
    39
    Myenty Abena se pokoušel prosadit po pravé straně, ukázkový strom před něj ale postavil Calvin Verdonk. Sudí žlutými kartami zatím šetří, po tomto zákroku ji také klidně mohlo vytáhnout.
     
    38
    Abena se nezorientoval úplně dobře, jeho zpětný pas pro Jurjuse byl načasovaný zrovna na okamžik, kdy se vydal napadat van Persie, domácí brankář ale vše ustál.
     
    37
    Clasie si ve středu hřiště počínal hodně nešikovně, když, ač zcela osamocen, zpracoval balon tak, že si jej od nohy odrazil přesně na pravou ruku. Tohle nemohl sudí van Boekel přehlédnout.
     
    36
    Domácí vstřelená branka pochopitelně nakopla, najednou jich je plné hřiště a balon se daleko častěji pohybuje v těsné blízkosti jejich kopaček. Dokáže Feyenoord nějak zareagovat do konce poločasu?
     
    35
    Kousek za šestnáctkou se k zemi poroučel Serrarens, rozhodčí ale St. Justeho zákrok jako nedovolený neposoudil. Učinil tak až o pár metrů dál, když Berghuis atakoval Owusa.
     
    34
    No, s touto variantou vývoje zápasu hostující fotbalisté určitě nepočítali. Rozhodně nelze říci, že by prohrávali zaslouženě, bránění předchozí situaci jim ale opravdu nevyšlo.
     
    33
    Feyenoord měl k dispozici standardní situaci, Vilhena poslal nepříjemný centr k zadní tyči, kde na něj jen o kousek nedosáhli hned dva jeho spoluhráči.
    31. Fabian SERRARENS - 1:0
     
    31
    Graafschap právě vstřelil branku!
    Domácí se v posledních minutách ubránili tlaku favorizovaného soupeře a nyní se zničehonic ujímají šokujícího vedení. Míč se odrazil příhodně pro Youssefa El Jehbliho, jehož prudkou ránu vytěsnil Bijlow pouze do míst, kde se pohyboval FABIAN SERRARENS a ten už s uklizením balonu do poloprázdné branky neměl sebemenší problém.
     
    30
    Robin van Persie byl zezadu faulován Nieuwpoortem, hosté tak měli k dispozici přímý kop ze vzdálenosti třiceti metrů, Steven Berghuis ovšem trefil pouze zeď.
     
    29
    Domácí trochu otáleli s rozehrávkou, konkrétně to byl Jan-Arie van der Heijden, kdo až příliš dlouho váhal, co s míčem vlastně provede. Nakonec se díky napadajícímu Serrarensovi rozhodl kombinovat s Bijlowem.
     
    28
    Jerry St. Juste znovu přihrával van Persiemu. Bývalý útočník Arsenalu či Manchesteru United ale balon nezpracoval ideálně a poté jej ve snaze o centr pouze odevzdal Jurjusovi.
     
    27
    Jens Toornstra se umně zbavil napadajícího Bakkera, přehodil si míč na levačku a vypustil nebezpečný pas na Boëtiuse, De Graafschap ale zachránil vracející se Abena.
     
    26
    V pokutovém území svěřenců Giovanniho van Bronckhorsta se po souboji s van der Heijdenem k zemi skácel Serrarens. Sudí chvíli váhal, penalta se nakonec ani nyní kopat nebude.
     
    25
    Tonny Vilhena byl čistě obrán ve skluzu bránícím Tutuarimou, načež se pokusil balon získat zpět do své moci, učinil tak ale jen za cenu jasného faulu.
     
    24
    Leeroy Owusu svůj křižný pas, jehož adresátem byl van Mieghem, nenačasoval ideálně a vyslal jej až tehdy, když se jeho kolega nacházel v mírném ofsajdu.
     
    23
    Úvod zápasu se nesl v místy až hektickém tempu, které spíš vyhovovalo ve velké euforii hrajícímu De Graafschapu. Poslední minuty patří favorizovanému Feyenoordu, ovšem domácí před chvíli ukázali, že také umí být nebezpeční.
     
    22
    Přihrávka z kopačky van Persieho byla tečována, míč se na to konto odrazil příhodně pro St. Justeho, jenž se pokusil vypálit z otočky, tento plán mu ovšem překazil ve skluzu hrající van de Pavert.
     
    21
    Zničehonic málem udeřili domácí. Standardní situaci rozehrál Bakker na kraj šestnáctky, odkud El Jebli odcentroval ke vzdálenější tyči, kde se k hlavičce prodral Sven Nieuwpoort, trefil však pouze břevno.
     
    20
    Další tutovka pro Feyenoord! Tonny Vilhena, ač nedovoleně atakován, stačil roztáhnout hru k Berghuisovi a poté si naběhnout do gólové pozice, rána z hranice šestnáctky ale nizozemskému reprezentantovi nesedla a míč skončil vedle branky.
     
    19
    Následovala rozehrávka rohového kopu Feyenoordu. Po jednom z řady soubojů se k zemi poroučel Eric Botteghin, Pol van Boekel ale na jeho hereckou etudu neskočil a penaltu správně neodpískal.
     
    18
    První velkou šanci tohoto mače měl celek z Rotterdamu. Boëtius nahrál na ose hřiště číhajícímu Clasiemu, který vypustil neuvěřitelnou pumelici, po níž se míč snášel pod horní tyč, skvěle ale zasáhl Hidde Jurjus.
     
    17
    Jenže z tohoto přímého kopu nic nevzešlo. Důvod byl prostý, na hlavičku si nabíhající Leeroy Owusu byl pomezním rozhodčím zcela správně přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    16
    Domácí byli v posledních okamžicích téměř bez balonu, nyní se ale vydali kupředu a Daryl van Mieghem pro ně získal standardní situaci z nějakých pětatřiceti metrů.
     
    15
    Také další akce Feyenoordu skončila u Jeana-Paula Boëtiuse, který svými rychlými manévry umotal Abenu a poté odcentroval do míst, kam si sbíhal Berghuis, před ním ovšem míč odvrátil Owusu.
     
    14
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu, dle jejich názoru totiž jeden z domácích beků zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, ovšem hlavní sudí nechává hru správně pokračovat.
     
    13
    Serrarens se na levém křídle ocitl mezi dvěma protivníky, s nimiž si nedokázal poradit a navíc ve snaze o zastavení protiakce fauloval Erica Botteghina.
     
    12
    Na ofenzivní výlet se vydal Jerry St. Juste, který nakonec našel ve vápně bojujícího van Persieho. Bývalý nizozemský reprezentant ještě sklepával Berguisovi, jenže jeho záměr přečetl Nieuwpoort.
     
    11
    Boëtius je zatím hodně vidět. Tentokráte si sbíhal na osu hřiště, kde sice zpracoval přihrávku od Verdonk, posléze si ale pustil míč až příliš daleko od nohy, čehož využil van de Pavert.
     
    10
    Díky Berguisově dobré práci vybojovali hosté premiérový rohový kop tohoto zápasu. Z něj nic, co by stálo za zmínku, nevzešlo, nedlouho nato ovšem z uctivé vzdálenosti vypálil Boëtius, počínal si však stejně jako před chvílí Serrarens.
     
    9
    První zákrok pro Justina Bijlowa. Míč se ve středu pole šťastně odrazil k Fabianu Serrarensovi, jenž se nijak nerozmýšlel a vypálil téměř ihned, jenže zamířil přesně doprostřed branky.
     
    8
    O chvíli později už Boëtius přes pravého beka domácích přešel a připravil palebnou pozici pro z druhé vlny si nabíhajícího Toornstru, ten ale kousek za vápnem promáchl.
     
    7
    Jean-Paul Boëtius zpracoval míč po přenesení od Berguise a poté si v souboji jeden na jednoho troufl na Abenu, ten ale ukázal mimořádnou rychlost a odvrátil balon alespoň na aut.
     
    6
    Youssef El Jebli přešel přes Clasieho, roztáhl hru na Owusa a poté si naběhl do šestnáctky, kde sice předskočil van der Heijdena, před vybíhajícím Bijlowem ale na balon těsně neodsáhl.
     
    5
    Daryl van Mieghem přihrál směrem k Nijslandovi velice nepřesně, nakonec ale domácí u balonu zůstanou, druhého jmenovaného totiž nedovoleně atakoval Vilhena, který může být rád, že nevidí žlutou kartu.
     
    4
    Hned od úvodních minut o sobě velmi hlasitě dávají vědět domácí fanoušci. Stejně jako na hráčích De Graafschapu je i na nich vidět, že si návrat mezi nizozemskou fotbalovou elitu užívají plnými doušky.
     
    3
    Clasie udržel míč proti jednomu ze soupeřových záložníků, rozehrál k van Persiemu, který z první zkusil vyslat na zteč Tonnyho Vilhenu, toho si ale ohlídal Myenty Abena.
     
    2
    Domácí se ihned po začátku vrhli kupředu. Nejprve nebezpečně centroval van Mieghem a poté, co míč do vápna vrátil Bakker, z ofsajdu nad branku zakončoval Serrarens.
     
    1
    Pol van Boekel právě odstartoval dnešní utkání prvního kola Eredivisie mezi De Graafschapem a Feyenoordem – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v bílo-modrých dresech, naopak svěřenci trenéra van Bronckhorsta budou hrát v bílo-červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    BV De Graafschap: Jurjus – Abena, Nieuwpoort (C), van de Pavert, Owusu – Tutuarima, Nijland, E. Bakker – van Mieghem, Serrarens, El Jebli.
    Náhradníci: Etemadi, Rondeel – Straalman, Klaasen, F. Narsingh, Vet, van den Hurk, Thomassen, van Overbeek, Burgzorg, Olijve, Hamdaoui.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Clasie, Toornstra, Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C), Boëtius.
    Náhradníci: Vermeer, Delle – van Beek, Nieuwkoop, Malacia, Geertruida, Wehrmann, Burger, Sinisterra, Sam Larsson, Vente.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Erwin Zeinstra, Charl Schaap.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Předloňští šampioni se na jaře tohoto roku museli spokojit až se čtvrtou příčkou, očekávání tak zůstala nenaplněna. Do podoby kádru vedení klubu přes letní přestávku příliš nezasahovalo, posílení se dočkal pouze střed zálohy, který doplnili Yassine Ayoub z Utrechtu a hostující Jordy Clasie. Během přípravy si Feyenoord vyšlápl třeba na švýcarskou Basilej, kterou roznesl vysoko 5:0, či Levante, sebevědomí hráčům určitě dodala také obhajoba v Johan Cruijff Schaalu. Jejich střetnutí s Eindhovenem, úřadujícím ligovým mistrem, rozhodly až penalty, v nichž celek z Rotterdamu zvítězil 6:5. V tomto týdnu ale svěřenci trenéra van Bronckhorsta dostali pořádku facku, když nezvládli svůj úvodní duel předkola Evropské ligy a z Trenčína si odvezli čtyřgólový debakl.
     
    BV De Graafschap

    Superboeren si Eredivisie zahrají poprvé od jara roku 2016, tehdy totiž zakončili sezonu na předposledním sedmnáctém místě, když za čtyřiatřicet kol posbírali pouhopouhých třiadvacet bodů. Loňský ročník druhé nejvyšší nizozemské soutěže vyšel De Graafschapu solidně, po čtvrtém místě v základní části svěřenci trenéra de Jonga překonali všechny nástrahy baráže a oslavili návrat mezi elitu v zemi tulipánů. Kvalita kádru není taková, parta okolo kapitána van de Paverta tak bude spoléhat především na týmovou soudržnost. Co se přípravy týče, tak ta Superboeren nevyšla podle představ. De Graafschap během ní přehrál pouze celky z nižších nizozemských soutěží, navíc ji zakončil třemi porážkami a remízou s Al Jazirou.
     
    Příjemné nedělní odpoledne! Fanoušci ofenzivního fotbalu si od tohoto víkendu znovu přijdou na své, první kolo má na programu nizozemská Eredivisie. Dnes jsou na programu čtyři zápasy, v tomto online přenosu se budeme věnovat střetnutí, v němž BV De Graafschap přivítá Feyenoord Rotterdam. Začínáme ve 14:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 31. Serrarens, 90+4. Nijland

    Karty:   45+1. Nijland (GRA), 89. El Jebli (GRA) – 59. Botteghin (FEY), 80. Boëtius (FEY)   67. Botteghin (FEY), 80. Boëtius (FEY)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:15.
    BV De Graafschap: Jurjus – Abena, Nieuwpoort (C), van de Pavert, Owusu (74. Klaasen) – Tutuarima, Nijland, E. Bakker (62. Olijve) – van Mieghem (69. F. Narsingh), Serrarens, El Jebli.
    Náhradníci: Etemadi, Rondeel – Straalman, Klaasen, F. Narsingh, Vet, van den Hurk, Thomassen, van Overbeek, Burgzorg, Olijve, Hamdaoui.

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste (46. Nieuwkoop), Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Clasie, Toornstra (80. Sinisterra), Vilhena – S. Berghuis, van Persie (C) (74. Vente), Boëtius.
    Náhradníci: Vermeer, Delle – van Beek, Nieuwkoop, Malacia, Geertruida, Wehrmann, Burger, Sinisterra, Sam Larsson, Vente.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Erwin Zeinstra, Charl Schaap

    Diváci: 12 600
    bahis siteleri