Den Haag – Emmen 1:2 (kon.) | Graafschap – Feyenoord 2:0 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 5:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
5:0 (3:0)
NAC Breda
Neděle 12.08.2018, 16:45Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Eredivisie. Společně se podíváme na souboj mezi AZ Alkmaar a NAC Breda. Výkop je stanoven na 16:45.
     
    Favoritem dnešního duelu bude domácí AZ Alkmaar. Ten si letos zahrál také předkolo Evropské ligy, ve kterém však vypadl proti Kairat Almaty. Ani Breda však v přípravě před novou sezónou vůbec nezářila. Prohrála s Excelsiorem, Konyasporem či Sheffieldem Wednesday. Hostující trenér navíc nemůže počítat s Patrikem van Aanholtem, kterého trápí zraněné stehno.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí AZ bude hrát v červeném, zatímco Breda přijela ve žlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Alkmaar se ihned vydal do útoku, ale Teun Koopmeiners raději zastavil akci a pomohl si zpětnou přihrávkou.
     
    2
    Poprvé v utkání si na míč sáhl také hostující brankář Mark Birighitti. Hostující gólman před domácím útočníkem Idrissim schoval míč do rukavic.
     
    3
    Alkmaar zahrával úvodní roh dnešního utkání. Po krásném signálu se ke střele dostal Teun Koopmeiners a hostující gólman musel jeho ránu vyrazit na roh!
     
    4
    Další roh už se domácímu celku tolik nepovedl. Oussama Idrissi odcentroval na malé vápno, kam si pro míč došel připravený Mark Birighitti.
     
    5
    Další vyložená šance Alkmaaru! Oussama Idrissi si naběhl na přihrávku za obranu hostujícího celku, ale přízemní střelou těsně minul zadní tyčku!
    5. Idrissi v první obrovské šanci
     
    6
    Greg Leigh potáhl míč na polovinu soupeře a uklidnil hru hostujícího celku. Krajní obránce Bredy si míč zasekl a pomohl si zpětnou přihrávkou na obránce.
     
    7
    Thomas Ouwejan se po dalším rohovém kopu krásně prosmýkl do pokutového území a odcentroval na malé vápno. Hostující brankář raději prodloužil míč na další roh.
     
    8
    Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Ron Vlaar, jenže ten byl skvěle bráněn a přes pozorného obránce se nedostal k míči.
     
    9
    Alkmaar vlétl do utkání velmi aktivně. Oussama Idrissi táhl akci po pravé straně hrací plochy, dostal se až do šestnáctky, ale místo střely ještě hledal Ouwejana.
     
    10
    Teun Koopmeiners diriguje rozehrávku Alkmaaru v blízkosti pokutového území soupeře. Středopolař domácího celku byl v tísni a na poslední chvíli roztáhl hru na levou stranu.
     
    11
    Thomas Ouwejan dostal přihrávku na levou stranu, prosmýkl se s míčem do pokutového území, ale jeho zpětnou přihrávku dokázala obrana Bredy zastavit.
     
    12
    Jonas Svensson si zpracoval krásnou přihrávku na pravou stranu, krásnou zpětnou přihrávkou našel Boadu, ale jeho rána mířila jen do míst, kde byl brankář.
     
    13
    Jonas Svensson se tentokrát prohnal až do pokutového území, kde upadl po souboji s Kochem. Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    14
    Domácí hráči se zatím spíše zastřelují. Do odraženého míče se zpoza hranice opřel Thomas Ouwejan, jehož rána prolétla daleko od branky.
     
    15
    Mikhail Rosheuvel táhl ojedinělou akci hostujícího mužstva. Nakonec zvolil střelu ze střední vzdálenosti a daroval Bizotovi snadný zákrok na rozchytání.
     
    16
    Oussama Idrissi sprintoval za prudkou přihrávkou na pravou stranu pokutového území. Fabian Sporkslede si nechtěl komplikovat život a odkopl míč na tribunu.
     
    17
    Ron Vlaar se ujal rozehrávky Alkmaaru na polovině hrací plochy. Domácí mužstvo je zatím aktivnější a nepouští hráče ve žlutých dresech k balónu.
     
    18
    Jonas Svensson měl daleko k míči na levé straně hrací plochy. Rychlonohý krajní obránce však situaci zvládl na výbornou a vybojoval vhazování.
     
    19
    Alkmaar v posledních minutách pouze obléhá pokutového území soupeře. Hostující hráči brání v devíti lidech na hranici šestnáctky.
     
    20
    Mounir El Allouchi nepřesnou rozehrávkou daroval míč domácímu celku. Teun Koopmeiners se dostal ke střele, ale z ostrého úhlu vybojoval jen roh.
     
    21
    Thomas Ouwejan je v úvodních minutách hodně aktivní. Tentokrát prošel s míčem až na hranici pokutového území, ale místo střely zvolil přihrávku na křídlo.
     
    22
    Fabian Sporkslede se z pravé strany vydal na výlet středem hrací plochy. Krajní obránce Bredy si míč ukopl daleko od nohy a už jej nedohnal před obráncem.
     
    23
    Gervane Kastaneer se uvolnil na levé straně a odcentroval před domácí branku. V pokutovém území však chyběli hráči ve žlutých dresech a Marco Bizot ukryl míč do rukavic.
     
    24
    Jonas Svensson mohl centrovat, ale všiml si, že v pokutovém území chybí jeho spoluhráči. Alkmaar tak nadále pokračuje v kombinaci okolo velkého vápna.
     
    25
    Jonas Svensson našel Idrissiho, který byl na pravém křídle osamocený proti dvojici obránců. Domácí se nechali vytlačit daleko od šestnáctky.
     
    26
    Na krásnou přihrávku za hostující obranu si z levé strany nabíhal Fredrik Midtsjö, jenže hostující brankář Mark Birighitti vyrazil ven z branky a došel si pro míč.
     
    27
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí celek se zaslouženě dostává do vedení! Alkmaar přetavil svůj tlak ve vedoucí branku! K odraženému míči se dostal JONAS SVENSSON, který si jej krásně zpracoval, vypálil levačkou a o tyč dopravil míč do sítě!
    27. Jonas SVENSSON - 1:0
     
    29
    Oussama Idrissi si nabíhal na prudkou přihrávku za obranu hostujícího celku. Gervane Kastaneer se skvěle vrátil a výborně načasovaným skluzem uklidil míč do autu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí Alkmaar zatím zcela dominuje dění na hrací ploše. Fotbalisté v červeném jsou aktivní a snaží se dostávat do šancí.
     
    31
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Alkmaar přidává svou druhou branku! Domácí fotbalisté mohou hrát s klidem na kopačkách. Svensson tentokrát poslal přihrávku do šestnáctky, kde se k odraženému míči dostal PANTELIS HATZIDIAKOS a akrobatickým způsobem jej poslal do sítě!
    31. Pantelis HATZIDIAKOS - 2:0
     
    33
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci si užívají skvělého výkonu svých oblábenců a hlasitým skandováním ženou Alkmaar do útoku.
     
    34
    Jonas Svensson dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území, kde se opřel do odraženého míče. Jeho přízemní střelu však zastavil první obránce.
     
    35
    Jonas Svensson se skvěle vrátil na vlastní polovinu a parádním zákrokem obral o míč rozběhnutého El Allouchiho. Breda je naprosto bezzubá.
     
    36
    Ron Vlaar uklidňuje rozehrávku Alkmaaru na vlastní polovině. Fotbalisté ve žlutých dresech znovu zalezli na hranici velkého vápna a vyčkávají, co se bude dít.
     
    37
    Před branku Bredy přiletěl vysoký centr z levé strany. Za míčem sprintoval aktivní Svensson, ale přes Kocha se tentokrát nedostal do zakončení.
     
    38
    Teun Koopmeiners vyslal prudkou přihrávku do pokutového území. Hráč domácího celku hledal Idrissiho, kterého těsně bránil Karol Mets.
     
    39
    Marco Bizot skvěle načasoval svůj výběh ven z branky a před rozběhnutým te Vredem ukryl míč do připravených rukavic. Alkmaar může znovu zaútočit.
     
    40
    Mounir El Allouchi se uvolnil na polovině Alkmaaru a nechyl se chytře faulovat. Sudí si volá faulujícího Midtsja, kterému důrazně domlouvá.
     
    41
    Breda zahrávala svůj snad první přímý kop v utkání. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde byl jen jeden hráč ve žlutém, který proti přesile neuspěl.
     
    42
    Thomas Ouwejan prošel s míčem vpřed po levé straně hrací plochy. Do vápna nakonec doletěl další centr, po kterém se natahoval Guus Til, ale chyběl mu krok.
     
    43
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se radují potřetí! Hostující brankář Mark Birighitti dostal malou domů, ale váhal s rozehrávkou. Dotírající MYRON BOADU se mu skluzem položil pod nohy a dostal míč do sítě!
    43. Myron BOADU - 3:0
     
    45
    Hosté se ještě v závěru prvního poločasu tlačí do útoku a snaží se snížit. Domácí obrana v čele s Ronem Vlaarem nepouštějí soupeře do zakončení.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovku zvládli mnohem lépe fotbalisté Alkmaaru. Domácí hráči byli od úvodního hvizdu mnohem aktivnější a ve 27. minutě se zaslouženě dostali do vedení, když se trefil Jonas Svensson. O čtyři minuty později navíc přidal druhou branku Pantelis Hatzidiakos a na stadionu bylo mnohem veseleji. Krátce před přestávkou navíc vyrobil hostující brankář obrovskou chybu, kterou potrestal Myron Boadu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Gervane Kastaneer, přichází Luka Ilić.
     
    47
    Alkmaar i po změně stran pokračuje v aktivní hře směrem do ofenzivy. Po levé straně se uvolnil Teun Koopmeiners, jehož centr skluzem zastavil obránce.
     
    48
    Oussama Idrissi se rychlou kličkou uvolnil na levé straně, utekl Leighovi a odcentroval do pokutového území. Mark Birighitti vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    49
    Thomas Ouwejan dostal přihrávku na polovinu hrací plochy. Fotbalisté v červených dresech nyní uklidňují hru a kombinují na polovině hřiště.
     
    50
    Mounir El Allouchi vystihl nepřesnou rozehrávku Alkmaaru a rozjel akci Bredy po levé straně hrací plochy. Domácí obránci se včas stačili vrátit pod míč.
     
    51
    Oussama Idrissi dostal krásnou přihrávku do běhu, efektním zpracováním si míč připravil ke střele, ale jeho přízemní pokus na přední tyč vyrazil brankář na roh!
     
    52
    Mats Seuntjens se po delší dobře dostal k míči na hranici pokutového území. Jeho rána pravou nohou však skončila na zádech prvního obránce.
     
    53
    Další obrovská šance domácího mužstva! V pokutovém území se v zakončení vystřídali Oussama Idrissi a Mats Seuntjens, ale hostující brankář jejich rány dokázal vyrazit!
     
    54
    Utkání se po změně stran ještě více proměnilo v exhibici. Domácí fotbalisté svým soupeřům prakticky nepůjčují balón a přenášejí hru z jedné strany na druhou.
     
    55
    Jonas Svensson sprintoval za krásnou přihrávkou na hranici pokutového území. Levou nohou si však předkopl míč daleko od sebe a obránce Koch stačil zasáhnout.
     
    56
    Grad Damen vyvezl míč na polovinu domácího celku, kde si míč zasekl, ale přihrávkou do středu hřiště celou akci zastavil. Domácí obrana stačila zasáhnout.
     
    57
    Breda zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam spěchali hned tři hlavičkáři ve žlutém, ale nikdo z nich na míč nedosáhl.
     
    58
    Fredrik Midtsjö udržel míč pro domácí celek na hranici pokutového území. Jeho průnikovou přihrávku na Idrissiho zastavil na poslední chvíli Sporkslede.
     
    59
    Fredrik Midtsjö se na polovině hrací plochy stal obětí ostrého nedovoleného zákroku. El Allouchi však neobdržel žlutou kartu.
     
    60
    Domácí fotbalisté se po sporném zákroku na Svenssona dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí souboj dobře viděl a okamžitě nařídil pouze rohový kop.
     
    61
    Po rohovém kopu Alkmaar branku soupeře neohrozil. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, odkud míč odhlavičkoval dobře postavený Menno Koch.
     
    62
    Alkmaar rozehrával ještě jeden rohový kop. Tentokrát se domácí rozhodli pro rozehrávku do kombinace, ale Boadu následným centrem poslal míč do autu.
     
    63
    I hosté se nakonec dočkali své první velké šance! Mitchell te Vrede se opřel do odraženého míče, ale jeho přízemní střelu placírkou vyrazil Marco Bizot nohou!
     
    64
    Ron Vlaar se znovu ujal rozehrávky domácího celku na polovině hrací plochy. Hráči Bredy jejich rozehrávku nikterak neatakují.
     
    65
    Oussama Idrissi tentokrát dostal krásnou přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale svou zasekávačkou obránce hostujícího celku neoklamal.
     
    66
    Fredrik Midtsjö si navedl míč na hranici pokutového území, ale jeho rána pravačkou mířila přímo do míst, kde číhal připravený brankář Mark Birighitti.
     
    67
    Oussama Idrissi se efektní kličkou na levé straně hřiště zbavil Sporksledeho, který jej nedovoleným způsobem zastavil a vidí žlutou kartu.
     
    68
    Domácí fotbalisté se pokusili o překvapivou rozehrávku přímého kopu. Guus Til přiklepl míč Idrissimu, jehož technická střela sice minula zeď, ale skončila na břevnem.
     
    69
    Do rozehrávky Alkmaaru se nyní zapojil také brankář Marco Bizot. Domácí gólman dnes neměl moc práce, a tak se alespoň zapojuje do kombinace.
     
    70
    Mark Birighitti si dal pozor na dotírajícího Idrissiho, před kterým rychle odkopl míč na polovinu soupeře.
     
    71
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Mitchell te Vrede, přichází Jordan van der Gaag.
     
    72
    Ron Vlaar poslal prudkou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale Svensson se tentokrát nedostal do úniku. Alkmaar už nikam nespěchá.
     
    73
    Karol Mets si na hranici vlastní šestnáctky troufl na riskantní kličku a zbavil se dotírajícího soupeře. Idrissi jej sice napadal, ale hostující stoper stačil rozehrát.
     
    74
    Mikhail Rosheuvel potáhl míč až na hranici pokutového území, kde se pěknou zasekávačkou zbavil obránce, ale jeho následný centr neměl dostatečné parametry.
     
    75
    Breda se nyní přeci jen dostává do útoku. Hosté se usadili na polovině Alkmaaru a dostali se do zakončení. Mounir El Allouchi pravou nohou nechal vyniknout Bizota.
     
    76
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet Fredrik Midtsjö, který se drží za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    77
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Fredrik Midtsjö, přichází Dorin Rotariu.
     
    78
    Oussama Idrissi si po levé straně navedl míč až do pokutového území, kde se pěknou kličkou zbavil obránce, ale z těžké pozice už nedokázal dobře vypálit.
     
    79
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Přeci jen jsme se ještě dočkali čtvrté branky! TEUN KOOPMEINERS se kličkou ve stylu Zinedine Zidaneho zbavil obránce a krásnou střelou překonal brankáře!
    79. Teun KOOPMEINERS - 4:0
     
    81
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Ron Vlaar, přichází Björn Maars Johnsen.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Myron Boadu, přichází Léon Bergsma.
     
    82
    Arno Verschueren diriguje rozehrávku Alkmaaru na polovině soupeře. Domácí fotbalisté hrají s neuvěřitelnou lehkostí a jsou nadále nebezpeční.
     
    83
    Mark Birighitti neudržel v rukavicích střelu ze střední vzdálenosti. Hostující brankář vyrazil míč jen před sebe, ale Oussama Idrissi nedokázal z úhlu zakončit.
     
    84
    Domácí fanoušci si závěr dnešního utkání nesmírně užívají. Hráči v červených dresech jsou prakticky všudě a zaslouženě jsou za svůj výkon odměněni potleskem.
     
    85
    Björn Maars Johnsen sprintoval do pokutového území, kam přiletěl krásný centr z levé strany hrací plochy, ale domácí fotbalista na něj nedosáhl.
     
    86
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Exhibice stále nekončí! Domácí celek přidává svou pátou branku v dnešním utkání! Na centr z levé strany si mezi stopery naskočil BJORN MAARS JOHNSEN, jehož hlavička do protipohybu brankáře se zastavila až v síti!
    86. Björn Maars Johnsen - 5:0
     
    88
    Dorin Rotariu si navedl míč na hranici pokutového území a pokusil se zakončit levou nohou. Jeho technický pokus však prosvištěl kolem zadní tyče.
     
    89
    Marco Bizot se znovu dostal do kombinace domácího celku. Domácího brankáře napadali hned dva soupeři, ale Bizot s přehledem nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    90
    Hosté v závěru utkání podnikli ještě jeden výpad po pravé straně hrací plochy. Domácí fotbalisté se však stačili vrátit a útok s přehledem zastavili.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Domácí AZ Alkmaar zcela opanoval dění na hrací ploše. Po vysoké výhře 5:0 se dostává na čelo Eredivisie. Domácí rozjeli svou exhibici už v prvním poločase. Soustavný tlak přetavil v úvodní branku dnešního střetnutí Jonas Svensson! O čtyři minuty později navíc přidal druhou branku Pantelis Hatzidiakos a na stadionu bylo mnohem veseleji. Krátce před přestávkou ještě potrestal chybu hostujícího brankáře Myron Boadu a do kabin se šlo za stavu 3:0. Alkmaar pokračoval v ofenzivním snažení i po změně stran. Obrana Bredy však dlouho odolávala. Až deset minut před koncem se pěknou střelou prosadil Teun Koopmeiners. To ale nebylo vše! V 86. minutě napsal gólovou tečku za dnešním soubojem střídající Björn Maars Johnsen.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:9.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:37:27)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 27. J. Svensson, 31. Hatzidiakos, 43. Boadu, 79. Koopmeiners, 86. Johnsen

    Karty:   67. Sporkslede (BRD)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:9.
    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Hatzidiakos, Vlaar (81. Johnsen), Ouwejan – Til, Midtsjö (77. Rotariu), Koopmeiners – M. Seuntjens, Boadu (81. Bergsma), Idrissi.
    Náhradníci: de Boer – Johnsen, Weigelt, Wijndal, Friday, Bergsma, Rotariu, Jacobs, Kramer.

    NAC Breda: Birighitti – Sporkslede, Koch, Mets, Leigh – Verschueren, Damen – M. Rosheuvel, El Allouchi, Kastaneer (46. Ilić) – te Vrede (71. van der Gaag).
    Náhradníci: Niemczycki – Klomp, Carolina, Reuvers, Palmer-Brown, van Hooijdonk, Nijholt, van der Gaag, Ilić.
    bahis siteleri