Štrasburk – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Toulouse – Bordeaux 2:1 (kon.) | Nîmes – Marseille 3:1 (kon.)
konec
Toulouse FC
2:1 (1:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 19.08.2018, 17:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Toulouse FC a Girondins Bordeaux FC.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Fotbalisté Bordeaux se v uplynulé sezóně prezentovali velice povedenými výkony, které nakonec stačily na konečné šestí místo, o které se do posledního kola prala hned trojice celků. Bordeaux napomohla výborná forma z posledních zápasů, čtyři poslední totiž přinesly plný počet bodů. Bordeaux se spíše dařilo na hřištích soupeře, kde dohromady nasbíralo čtyřiadvacet bodů. Špatné to nebylo ani na domácím stánku, kde Bordeaux získalo slibných jednatřicet bodů. Francouzský celek se opíral o střelecké schopnosti brazilského křídelníka Malcoma, který v lize nasázel dvanáct branek. Talentovaný Brazilec se ale rozhodl opustit Francii, nakonec si to namířil do Barcelony.
     
    Toulouse FC

    Na domácí straně stojí Toulouse, které by na uplynulou sezónu nejraději zapomnělo. Tento dříve ambiciózní celek, se najednou ocitl až na barážové pozici. V následné baráži o udržení, se utkal s druholigovým Ajacciem, které nakonec nevstřelilo ani branku. Domácí tým dnešního utkání si tak ustrážil prvoligovou příslušnost, v letošní sezóně by ale chtěl pomýšlet nad horní polovinou tabulky. Toulouse se v minulém ročníku hodně trápilo v ofenzívě, která nastřílela pouze osmatřicet ligových branek, což bylo jedno z nejhorších počínání v celé soutěži. Toulouse má za sebou úvodní kolo letošní Ligue 1, které se mu ale vůbec nepovedlo. Marseille totiž vsítila čtyři branky, což logicky stačilo na vítězství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Reynet – Moubandje, Jullien, Amian – Gradel (C), Sangaré, García, Bostock, Dossevi – Todibo, Leya Iseka.
    Náhradníci: Goicoechea – Cahuzac, Durmaz, Fortes, Jean, Sanogo, Sylla.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Palencia, Koundé, Lewczuk, Poundjé – Lerager, Plašil, Sankharé – Kalu, Kamano, de Préville.
    Náhradníci: Poussin – Bašić, Briand, Jovanović, Tchouaméni, Youssouf, Vada..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Okamžitě po úvodním výkopu se dostal míč za brankovou čáru hostujícího týmu. Následuje tedy odkop od brány v podání Costila.
     
    2
    Hráči Toulouse poněkud zbytečně ztratili míč na půli hřiště, toho využila útočná trojice hostů a vyrazila směrem vpřed, ani v jejich případě ale akce úspěch neměla.
     
    3
    Nově příchozího hráče z rezervního týmu Barcelony Palenciu si nyní vybrala kamera, jelikož právě tento hráč bude zahrávat autové vhazování.
     
    4
    Fotbal zatím příliš pohledný nevidíme. Oba celky se dopouští hloupých chyb na středu hřiště a k vápnu soupeře se dostávají spíše sporadicky.
     
    5
    Dossevi si dělal prostor kousek za půlící čárou a hledal někoho ze svých spoluhráčů, jenomže nikoho z nich v zorném poli neměl, takže se pokusil prorazit sám, což nebylo zrovna správné řešení.
     
    7
    Moubandje nyní musí být rád, protože se mi nezdálo, že zákrok jednoho z útočníků by měl být posouzen jako faul. V opačném případě by totiž měl domácí obránce velké problémy s tím, aby náporu soupeře odolal.
     
    8
    První centr v dnešním duelu mířil na hlavu Leyi, jenž sice vyslal na bránu Bordeaux střelu, ovšem takové razance, že neměla žádnou šanci na úspěch.
     
    9
    Sangare si doslova vymodlil faul na svou osobu, když díky svému agresivnímu stylu hry byl zpacifikován jedním z hostů.
     
    10
    Z následné standardní situaci nic zajímavějšího nevzniklo. Přes to to jsou fotbalisté ve fialových dresech, kteří jsou stále u míče.
     
    11
    Kamano se ocitl ve velmi dobré pozici uvnitř vápna Toulouse, avšak zamotal se do svých kliček a sám sebe zahnal k postranní čáře, kde o kulatý nesmysl přišel.
     
    12
    Obrovská šance Leragera! Ten běžel naprosto osamocený na Reyenta, v nejdůležitější okamžik si ale míč pokopl příliš daleko, čehož využil brankář soupeře a celou akci zneškodnil.
    12. Lerager běžel sám na brankáře soupeře
     
    13
    Dlouhý nákop na De Previlla přinesl úspěch v podobě zisku autového vhazování poblíž šestnáctky Toulouse.
     
    14
    Pohotově vyběhl s brány Costil, který úspěšně svedl sprinterský souboj s jedním z útočníků soupeře a odvrátil míč do bezpečí.
     
    15
    Z hranice vypálil k pravé tyči brány Toulouse Kalu a pořádně prověřil pozornost Reyeta, jenž si tak připsal další důležitý zákrok.
     
    16
    Tohle se dá nedat? Leya našel svou přihrávkou skrz malé vápno naprosto nikým nehlídaného Dosseviho, jenomže ten místo odkryté brány trefil tyč!
    16. Neskutečná minela v podání Dosseviho
     
    17
    De Preville aktivně napadal rozehru soupeře a nechybělo mnoho, aby připravil o míč Reyneta, jehož následná klička patřila mezi ty riskantní.
     
    18
    S centrem z pravé strany si poradila obrana hostujícího týmu, jež po několika odrazech dopravila míč do zámezí.
     
    19
    To je velká škoda pro domácí. Gradel prošel jako nůž máslem středem hřiště a kousek před vápnem měl spoustu času na nachystání přihrávky pro jednoho z dobře nabíhajících spoluhráčů, avšak ta se mu ale vůbec nepovedla.
     
    20
    Poundje čekal dlouho s přihrávkou, kvůli čemuž byl atakován soupeřem, kterého následně trefil svým odkopem tak, že se míč dostal do autu.
     
    21
    Více ze hry mají momentálně fotbalisté v bílých dresech. Ale lhal bych, pokud bych tvrdil, že se jedná o nějaký výraznější tlak.
     
    22
    De Preville si narazil s Kaluem a dostal se do úniku za obranu, jeden z hráčů ve fialovém dresu mu ale vzápětí dal jasně najevo, že ho do takové šance rozhodně dostat nenechá.
     
    23
    Následný rohový kop se hráči s číslem dvanáct na dresu ale vůbec nevyvedl.
     
    24
    O útočný faul se postaral nejspíš Kamano. Hrát se teď ale chvíli nebude, jelikož se míří hráči občerstvit.
     
    27
    Rozehrou na své půli nastartovali další útočné snažení domácí hráči, jejich akce ale byla záhy zastavena Kamanem, jenž se dopustil faulu.
     
    28
    Díky tomuto nedovolenému zákroku měli domácí k dispozici docela dobrou standardní situaci, její provedení ale patřilo mezi ty méně kvalitní.
     
    29
    Aaron Iseka Leya se pohledně otočil na hranici vápna a vypálil k protější tyči. Škoda pro domácí, že střela nebyla razantnější.
     
    30
    Po dlouhé době jsme mohli vidět v akci Jaroslava Plašila, na kterého byl vzápětí spáchán faul.
     
    31
    Gradel se odhodlal k útočnému výpadu podél levé strany hřiště, tento útok by byl ovšem nadějný jen v případě, kdyby se ve vápně Bordeaux nacházel některý z jeho spoluhráčů.
     
    32
    Hra se trochu uklidnila. Hosté již nejsou při své rozehře tolik napadáni, jak tomu bylo v předchozích minutách.
     
    33
    O velmi pěknou obrannou vsuvku se postaral Amian Adou, jehož odvážný skluz bych se nebál nazvat učebnicovým.
     
    34
    Přímý volný kop pro Bordeaux z míst, ze kterých by se dal vymyslet nějaký dobrý centr.
     
    35
    Nakonec z toho vzešel centr na zadní tyč, kde se nacházel nikým nehlídaný Kamano, který hlavičkoval jen do prostoru, ve kterém operoval skvělý Reynet.
    Nutno dodat, že tento pokus se odrazil od ruky obránce soupeře.
    35. Velmi dobrým zákrokem se prezentoval Ryenet
     
    37
    Chvíli nato hlavičkoval Kalu, jeho pokus byl ale o poznání horší než ten, kterého jsme byli svědky před pár desítkami vteřin.
     
    38
    Je tu první odpískaný ofsajd v dnešním klání, do kterého se dostal útočník hostujícího týmu.
     
    39
    Do Samkhareho zajel nebezpečně Sangare, i přes nepříjemnost tohoto zákroku se však žlutá karta udělovat nebude.
     
    40
    Z následného přímého volného kopu vzešel centr, jenže ten byl odhlavičkován prvním stojícím hráčem Toulouse .
     
    41
    Hlavní rozhodčí domlouvá Sankharemu a Jullienovi, mezi kterými to začíná pomalu vřít.
     
    42
    Palencia vyslal dobrých deset metrů před vápnem centr na nabíhajícího spoluhráče, tomu se ale míč nepodařilo vůbec trefit.
     
    43
    Sankhare chtěl docela zbytečně přejít přes dvojici soupeřů, kteří podle očekávání byli nad jeho síly.
     
    44
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Přenádherná branka! AARON ISEKA LEYA se podíval a viděl, že Costil stojí pár metrů před brankovou čárou. Této situace využil a vyslal střelu, na kterou prostě brankář Bordeaux neměl nárok.
    44. Aaron Leya Iseka - 1:0
     
    45
    Nad rámec základní hrací doby se budou v prvním poločase nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí již nic nevymýšlí a pokouší se udržet jednobrankový náskok do druhého poločasu. Nejdůležitější nyní je, jak na tom budou po inkasované brance hosté.
     
    45+2
    Z hranice vápna vyslal střelu z voleje Kamano, na Reyeta ale byl krátký.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
     
    První půle je u konce! V ní jsme mohli vidět vyrovnanou hru a několik zajímavých šancí na obou stranách hřiště. Už to vypadalo, že oba celky půjdou do kabin za vyrovnaného stavu, jenže proti byl Leya, jehož parádní dalekonosná střela dala zápasu naprosto jiný náboj.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Jimmy Briand.
     
    47
    Hned na úvod je tu přímý volný kop pro Bordeaux poté, co byl faulován zhruba metr před hranicí vápna Kalu.
     
    48
    K jeho exekuci se postavil Kamano a zkusil to před zeď do pravého horního růžku brány soupeře, tu ale o velký kus přestřelil.
     
    49
    Moubandje velmi riskantně fauloval kousek před šestnáctkou Kalua, za což si vysloužil napomenutí v podobě žlutého kartónku.
     
    50
    Znovu to zkusil Kamana, tentokrát se mu ale ani nepodařilo přestřelit zeď. Myslím si, že příště již dostane šanci Plašil.
     
    51
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    A nápor hostujícího celku přináší kýženou branku! Míč se po několika přihrávkách dostal na levou stranu k FRANCOISU KAMANOVI, který následně zatočil svou střelu k protější tyči.
    51. François KAMANO - 1:1
     
    53
    Tohle je opravdu velká rána pro domácí celek. Můj názor ale je ten, že tato branka rozhodně hře jako takové pomůže.
     
    54
    Palencia se s ničím nepáral a okamžitě po doběhnutí míče vyslal centr na zadní tyč, bohužel pro něj se ale v tomto prostoru nikdo z jeho spoluhráčů nepohyboval.
     
    55
    Gradel prošel kolem několika hráčů a teatrálně ve vápně spadl. Ovšem chytřejší budeme až po opakovaných záběrech.
     
    56
    Tentokrát se již v šestnáctce Bordeaux ve spojitosti s Gradelem faul píská, jenomže na opačnou stranu, než by domácí záložník chtěl.
     
    57
    Gradel by měl co nejdříve vychladnout, pokud tedy nechce, aby dostal žlutou kartu. V krátkém časovém úseku totiž předvedl další nedovolený zákrok.
     
    58
    Počet faulů: 8 – 8
     
    59
    Momentálně se nedaří ani jednomu z týmů probojovat do blízkosti vápna soupeře, což rozhodně není to, co by si nezaujatý divák přál.
     
    60
    U míče jsou fotbalisté v bílých dresech, kteří po většinu času kombinují v blízkosti půlící čáry.
     
    61
    Nyní si již znova míč osahají domácí hráči, jelikož jedna z nepovedených přihrávek soupeře skončila v zámezí.
     
    62
    Dossevi prošel poměrně jednoduše podél pravé strany až na hranici malého vápna, odtud ale z ostrého úhlu nedokázal ohrozit Costila.
     
    63
    V šestnáctce Bordeaux měli poměrně dost prostoru domácí fotbalisté, těm se podařilo také vystřelit, pokus ale zblokoval obranný val hráčů v bílých dresech.
     
    64
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Lukas Lerager, přichází Aurélien Tchouaméni.
     
    65
    Schyluje se k dalšímu střídání, tentokrát ale na straně Toulouse.
    Mezitím ale můžeme sledovat útočnou akci právě domácího celku.
     
    66
    Celý stadion si přál po nastřelení ruky Palencii pokutový kop. Z opakovaných záběrů však lze jasně vidět, že měl krajní obránce ruku u těla.
     
    67
    Kalu se ocitl po souboji s Moubandjem v nefotbalové pozici na trávníku. Vypadá to, že naštěstí o nic vážnější nepůjde.
     
    67
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Manu García, přichází Jimmy Durmaz.
     
    68
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    MATHIEU DOSSEVI napravuje své neuvěřitelné zaváhání z prvního poločasu a vstřeluje první branku v novém působišti! Povedlo se mu to poté, co z levého kraje vápna vystřelil na zadní tyč.
    68. Mathieu DOSSEVI - 2:1
     
    70
    Moubandje si jednoznačně pomohl v souboji u rohového praporku rukami. Rozhodčí byl ale jiného názoru, a tak nechal hru dál volně plynout.
     
    71
    Poté, co se domácí znova ocitli ve vedení, slyšíme také zlepšení na tribunách. Fanoušci Toulouse vytváří opravdu vynikající atmosféru.
     
    73
    Těžko říct, zda se nyní pokusil Gradel o centr či střelu. Tak či tak bránu netrefil, takže tyto spekulace jsou více méně zbytečné.
     
    74
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Younousse Sankharé, přichází Valentin Vada.
     
    75
    A mohlo výt rozhodnuto! Durmaz utíkal sám na Reyenta, toho také překonal, avšak takovým způsobem, že poslal míč do tyče.
    75. Durmaz samostatný únik neproměnil
     
    76
    Následně vyslal parádní střelu do pravého růžku jeden z domácích hráčů, fantastickým zákrokem se ale prezentoval gólman Bordeaux.
     
    77
    Hosté otevřeli hru a to se jim přestává vyplácet. Čím dál častěji se stává, že se v obraně Bordeaux tvoří obrovské díry.
     
    78
    Zbývá něco málo přes deset minut do konce zápasu a Bordeaux začíná tvořit závěrečný tlak.
     
    79
    Moubandje z autového vhazování našel spoluhráče, jenomže ten balón špatně zpracoval, čehož využil soupeř a o kulatý nesmysl ho připravil.
     
    80
    Kombinace hostujícího týmu konečně přinesla něco nadějného. Přesněji to bude rohový kop, ze kterého budou chtít fotbalisté v bílých dresech zahrozit.
     
    81
    Z toho vzešel centr na zadní tyč, načež z voleje střílel hostující útočník vysoko nad.
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Corentin Jean.
     
    83
    Sangare si vysloužil hlasitý potlesk diváků, protože na půli hřiště předvedl parádní obtočení kolem napadajícího soupeře.
     
    84
    Držení míče: 51% – 49%
     
    86
    Vada školácky pokazil přihrávku na spoluhráče. S takovou bude pro hosty těžké ještě něco s průběhem utkání udělat.
     
    87
    Durmaz dal znovu o sobě vědět. Nyní prudkou dalekonosnou střelou, jež proskákala kolem levé tyče.
     
    88
    Zoufalý centr z kopačky Kalua přiletěl do vápna domácího celku a byl polapen připraveným Reynetem.
     
    89
    Poundje poslal zezadu k zemi unikajícího soupeře, za což po právu obdržel žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jean-Clair Todibo, přichází Steven Fortes.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat pět minut.
     
    90+2
    Ve velké skrumáži si v malém vápně našel míč Reynet, jenž rozhodně nikam spěchat nebude.
     
    90+2
    Znovu vidíme míč v rukavicích domácího brankáře, tentokrát po střele Kamana.
     
    90+3
    Jeden z posledních útoků hostujícího týmu byl zastaven hned v jeho počátku. Momentálně je u míče Gradel, který se pokouší v rohu hřiště ušetřit nějaké ty cenné vteřinky.
     
    90+4
    Dobrou individuální akcí se prezentoval Durmaz a vybojoval důležitý rohový kop pro svůj tým.
     
    90+5
    Je tu poslední minuta nastavení a hosté hrají s míčem na vlastní polovině. Myslím si, že je rozhodnuto.
     
    90+5
    Rozhodnout mohl Durmaz, jenže z voleje netrefil brankovou konstrukci.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:11.
     
    Je dobojováno! Toulouse nedalo svému soupeři v závěru utkání sebemenší šanci na srovnání, a tak může slavit cenné čtyři body. Pro hostující celek to vypadalo nadějně krátce po začátku prvního poločasu, kdy přišel obrovský tlak a vyrovnávací branka. V nastoleném tempu ale nedokázali hráči v bílých dresech pokračovat, a tak odjíždí z dnešního duelu s prázdnou.

     
    Tohle je ode mne pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek dne. (19:13:59)

    Michal Hladký

    Branky: 44. Leya Iseka (Sangaré), 68. Dossevi (Gradel) – 51. Kamano (Briand)

    Karty:   49. Moubandje (TOU) – 89. Poundjé (BOR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:11.
    Toulouse FC: Reynet – Moubandje, Jullien, Amian – Gradel (C), Sangaré, García (67. Durmaz), Bostock, Dossevi (82. Jean) – Todibo (90. Fortes), Leya Iseka.
    Náhradníci: Goicoechea – Cahuzac, Durmaz, Fortes, Jean, Sanogo, Sylla.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia, Koundé, Lewczuk, Poundjé – Lerager (64. Tchouaméni), Plašil, Sankharé (74. Vada) – Kalu, Kamano, de Préville (46. Briand).
    Náhradníci: Poussin – Bašić, Briand, Jovanović, Tchouaméni, Youssouf, Vada.

    Rozhodčí: Letexier F. (Fra)
    bahis siteleri