Sittard – Willem II 4:4 (kon.) | Excelsior – Heerenveen 3:3 (kon.) | Venlo – Breda 3:0 (kon.)
Arnhem – Den Haag 1:1 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
1:1 (1:0)
HFC ADO Den Haag
Sobota 22.09.2018, 20:45 • GelreDome, Arnhem • Nizozemská Eredivisie • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (22:42:54)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:14.
     
    Je dobojováno! Máme za sebou utkání dvou zcela odlišných poločasů. V tom prvním byl dominantní Arnhem, který se zásluhou Matavže dostal do vedení. Další branku už ale nepřidal a za to byl potrestán po změně stran, kdy pro změnu tlačili hosté a v pětašedesáté minutě se dočkali vyrovnávajícího gólu Abdenassera El Khayatiho. Od té doby se hra uklidnila a srovnala, další šance se už nezrodily a oba týmy si tak připisují do tabulky po bodu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí po vyloučené svého kapitána paradoxně přidali. Tim Matavž se snažil dostat k centru z levé postranní čáry, ale podle všeho si pomohl faulem, neboť rozhodčí přiřkl míč Haagu.
     
    90+3
    Eduardo zvládl stahovačku před napadajícím Lorenzenem a z dálky sledoval snažení svých spoluhráčů, které trvalo jen několik málo vteřin.
     
    90+2
    El Khayati je při střelecké chuti, teď dostal přihrávku z křídla a nechybělo moc, aby z první vypálený balón zapadl k vzdálenější tyči.
     
    90+1
    Trochu času na rozhodnutí tady ještě je. Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
    90. Červená karta po 2. žluté
     
    90
    Vitesse přichází o svého kapitána! Van der Werff se na půlící čáře postavil do cesty rozběhnutého protihráče a po druhé žluté kartě viděl i tu červenou.
     
    88
    Po hodně dlouhé době se i domácí vydali na průzkum útočné poloviny. Jednomu z nich střela z dálky ale nesedla a rozehrávat bude Groothuizen.
     
    87
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Tomáš Necid, přichází Melvyn Lorenzen.
     
    87
    Becker zleva přihrál do vápna El Khayatimu, který mu mohl míč vrátit rychlou narážečkou. Místo toho to zkusil sám, jenže obrana Vitesse ho uhlídala.
     
    86
    Thijmen Goppel zvedl nohu až příliš vysoko a poslal ji do hrudníku rozběhnutého Büttnera. Faul byl odpískán, ovšem bez karty.
     
    85
    Po vyrovnávající trefě Den Haagu hra opět spadla do takového méně záživného módu. Jakoby oba celky bod za remízu braly.
     
    84
    Jake Clarke-Salter si ze souboje s důrazným Necidem odnesl nějakou bolístku. V přerušené hře byl ošetřován a asi bude moci pokračovat.
     
    83
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Dion Malone, přichází Shaquille Pinas.
     
    83
    Melvyn Lorenzen má zatím smůlu. Jeho střídání je podle všeho zrušeno a do hry půjde některý z dalších, podle všeho defenzivněji laděných, spoluhráčů.
     
    82
    Standardní situace dnes nejsou silnou stránkou ani jednoho z týmů. Arnhem se snadno ubránil a míč se po chvilce dostal až k hostujícímu brankáři.
     
    81
    Vjačeslav Karavajev nechtěl pustit přetažený centr k jednomu ze soupeřů a raději poslal balón do zámezí na rohový kop.
     
    80
    Necid využil svých tělesných proporcí a chytře si došel pro faul v souboji o letící přihrávku. Je z toho standardka pro Den Haag.
     
    79
    Další faul po menším nedovoleném zákroku od jednoho hostů. I tento nakopnutý balón ale doplachtil do území ovládané Indym Groothuizenem.
     
    78
    Wilfried Kanon si lehce ublížil při snaze odkopnout balón do bezpečí a vyžádal si ošetření, po kterém už znovu skáče jako rybička.
     
    77
    Podle všeho se brzy bude střídat na straně Den Haagu Mezi střídačkami už v pozoru stepuje útočný hráč Melvyn Lorenzen.
     
    76
    Ani další standardní situace moc dobrá nebyla, dlouhý nákop z hloubi pole nezachytil nikdo v modrém, nýbrž gólman Groothuizen.
     
    75
    Dion Malone ve sprintu vytlačil z hrací plochy čerstvějšího Darfaloua a taktéž se dostal na listinu žlutou kartu napomenutých hráčů.
     
    74
    Nákop z hostující obrany byl určen pro Goppela. Tomu ale chyběl krůček k tomu, aby si ho za obranou Arnhemu zpracoval.
     
    73
    Na první pohled nebezpečný přímý kop Den Haagu neuškodil. Svůj úkol do puntíku splnila Groothuizenem postavená zeď.
     
    72
    Kanon ve skluzu odehrál míč dál od hostující šestnáctky. V následném souboji byl první Serero, kterého za žlutou kartu fauloval Lex Immers.
     
    71
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Matúš Bero, přichází Oussama Darfalou.
     
    70
    Tomáš Necid byl na kraji vápna zablokovaný, míč šel od jednoho z domácích obránců do vzduchu a pak do moci brankáře Eduarda.
     
    69
    Naprosto stejný obrázek i na druhém konci hřiště. Indy Groothuizen si tam došel pro centr od Alexandera Büttnera.
     
    68
    Poprvé se uvedl nově příchozí Thijmen Goppel, který se snažil centrovat z pravého křídle, ale balón nasměroval do rukou Eduarda.
     
    66
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Bryan Linssen.
     
    65
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Elson Hooi, přichází Thijmen Goppel.
    65. Abdenasser El Khayati - 1:1
     
    65
    Den Haag právě vstřelil branku!
    V pětašedesáté minutě začínáme prakticky od začátku, protože hosté srovnávají na 1:1! Becker měl velké starosti se zpracováním přihrávky od Troupeeho. Z rohu vápna přesto odcentroval, přičemž nohama zasáhl Eduardo, ale míč smolně poslal do předním číhajícího ABDENASSERA EL KHAYATIHO, od kterého už putoval balón do sítě.
     
    64
    Je až k podivu, jak se obraz hry po pauze změnil. Stále se sice hraje na jednu branku, ale tentokrát je to ta, kterou hájí Portugalec Eduardo.
     
    63
    Přímo z něj Haag nezahrozil. To platilo i po následném nákopu, který Immers sice prodlužoval, ale jen do místa, kde byl Eduardo.
     
    62
    Abdenasser El Khayati nebyl v ofsajdu a přijal dloubáček zpoza vápna. Finální pas ale neprošel a na řadu přichází jen další roh.
     
    61
    Matavž o kousek podskočil centr z levého křídla. Karavajev se poté vydal z pravé strany k ose hřiště, ale slabší levou nohou vyslal jenom propagační střelu, se kterou Groothuizen nemohl mít problémy.
     
    60
    S jeho bráněním Arnhem tolik starostí neměl. Po chvilce přesto zprava centroval Troupee a Malone dostal hodně prostoru k hlavičce, kterou mezi tyče nevtěsnal.
     
    59
    El Khayatiho centr ze vzdálenější tyče vracel Immers, ovšem Kanon se ke střele hlavou neprobil. Následuje ještě rohový kop.
     
    58
    Maikel van der Werff si ve sprinterském souboji s Beckerem pomohl faulem, za který inkasoval žlutou kartu. Hosté mají k dispozici standardku z levé strany.
     
    58
    Poslední minuty přece jenom ukazují, že to vedoucí Vitesse nebude mít tak jednoduché. Haag vystrkuje růžky a ještě bude bojovat o body.
    57. Elson Hooi (HAA)
     
    57
    Necid po centru El Khayatiho prohrál hlavičkový souboj, nicméně jeho obránce odehrál míč jenom na Hooie, který dobře vypálil ze sedmnácti metrů. Některý z hráčů přízemní střelu ještě srazil do vzduchu a Eduarda zachránilo až břevno. Po něm ještě musel vyškrábnout balón na roh před Malonem.
     
    56
    A po něm ještě rohový kop, před kterým si hlavní sudí vytáhl Büttnera s Kupiersem a dal jim krátkou přednášku o chování v pokutovém území.
     
    55
    Tomáš Necid se dostal mezi tři protihráče a raději napřáhl ke střele z dobrých třiadvaceti metrů. Jeden z domácích ji zablokoval rukou, ovšem místo přímého kopu následuje jenom roh.
     
    54
    Foor trochu zpomalil postup pěti domácích hráčů. Po centru zleva balón chvíli skákal ve vápně a Immers ho sklepl pro Groothuizena.
     
    53
    Hooiův přetažený centr na druhé straně dostihl Becker. I jeho pobídka byla o něco delší, nicméně je z toho aspoň aut pro Troupeeho.
     
    52
    Indy Groothuizen se nezalekl rychle se blížícího soupeře a poslal svůj odkop přesně na Immerse. Další hráči Haagu už o balón ale přišli.
     
    51
    El Khayati dostal poměrně dost času a prostoru k postupu po levé straně. Na zablokování centru ale číhali hned tři hráči Arnhemu a míč nakonec zachytil aktivní Bero.
     
    50
    Úvod druhé půle je přece jenom o něco atraktivnější. Navarone Foor roztáhl hru doleva, odkud solidně odcentroval Büttner a hlavička Matúše Bera šla jen těsně nad břevno!
     
    49
    Haag okamžitě přešel do protiútoku a vytvořil si asi největší dosavadní šanci. Ani Immersova střela z delší vzdálenosti ale Eduardovi moc vrásek na čele nepřidělala.
     
    48
    Zajímavý brejk pět na čtyři nevyřešil Bero nejlépe, místo přihrávky pod sebe na volného kolegu střílel z horšího úhlu hodně slabě do připraveného Groothuizena.
     
    47
    Ani jeden z trenérů zatím nesáhl do sestavy, a tak na obou stranách pokračují v boji původní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní polovina souboje mezi Arnhemem a Den Haagem moc fotbalových příznivců nenadchla. Za celý poločas byly k vidění jen dvě zajímavější akce. Z té první dokonce padl gól Matavže, který měl prsty i v druhé interesantní situaci, kdy Bero tečoval Foorovu střelu do břevna. Obraz hry je jinak naprosto jednoznačný, Vitesse drží míč v 72% času a svého soupeře prakticky vůbec nepouští před Eduardovu bránu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Haag se osvobodil za cenu odkopu k domácím obráncům, u kterých první poločas asi také skončí.
    45+1. Bero tečoval Foorovu střelu do břevna
     
    45+1
    Zničehonic dělily domácí tým jen centimetry od druhého gólu! Matavž pomohl bojujícímu Berovi a předložil míč nedaleko stojícímu Foorovi, jehož Berem tečovaná střela z dvaceti metrů skončila na břevně!
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    44
    Dion Malone si pomohl faulem u půlící čáry a v blížícím se konci poločasu následuje pokračuje územní převaha Arnhemu.
     
    43
    Po rozehrávce na krátko nakopával před domácí branku Wilfried Kanon, jenže balón propadl přes spoustu těl až k Eduardovi.
     
    42
    Náznak hostujícího protiútoku ztroskotal na nepřesné přihrávce od El Khayatiho. Ten vzal zavděk alespoň odpískaným faulem na svou osobu.
     
    41
    Serero dával míč k rohu vápna na Ödegaarda. Ten ho zase přenechal Matavžovi, který už neúspěšně hledal Bera.
     
    40
    Becker sice udržel míč před skluzujícím Büttnerem, ale místo centru ho předkopl jen před sebe do autu.
     
    39
    Ani z dalšího rohu domácí nezahrozili. Po návratu na půlku se dobrovolně přesunuli až k vlastnímu brankáři Eduardovi.
     
    38
    Trocha zmatků před brankou Groothuizena. Po jeho vyboxování se míč vracel do ohně a Trouppe ho raději odhlavičkoval pryč ze hřiště.
     
    37
    Teď už zase hra plyne na útočné půlce Arnhemu, který po zablokovaném centru rozehraje rohový kop.
     
    36
    Sheraldo Becker táhl míč po pravé straně a z kraje vápna i centroval. Před číhajícím Necidem však po balónu úspěšně hrábl Eduardo.
     
    35
    Místo penalty se kopal jenom roh, který obrana Den Haagu snadno ubránila a po špatném odkopu Eduarda si může na chvíli oddechnout.
     
    34
    Büttner po svém autu zleva centroval na Matúše Bera, který odrazil balón do ruky Kuiperse. O dalším osudu rozhodně videorozhodčí!
     
    33
    Stále je hostující obránce ošetřován a vyloučeno není ani střídání. Konkrétně se jedná o zdravotní neduh v oblasti kotníku.
     
    32
    Giovanni Troupee inkasoval nějakou ránu od Beerense a svalil se k zemi. Vypadá to na problém s levou nohou.
     
    31
    Matavž ještě přihrával na kraj vápna Berovi, jehož pokus byl předním zablokován Troupeem a míč se ani nedošoural k brankáři Haagu, který si pro něj musel dojít.
     
    30
    Spolupráce mezi Ödegaardem a Beerensem taktéž nevyšla, nakonec e nebude kopat ani roh, nýbrž se balónu ujme Groothuizen.
     
    29
    Büttner odevzdal míč při pokusu o diagonálu k levé postranní čáře. Spoluhráče jeho pas minul snad o dvacet metrů.
     
    28
    Necid fauloval na půlící čáře a o chvíli později se negativně ukázala i druhá devítka, když Troupeeho sestřelil Matavž.
     
    27
    Hodně složitě se teď domácí prokousávali středem hřiště. Vše změnil až dlouhý míč doleva, kde Beerens spěchal za sklepnutím, ale u balónu byl první gólman Haagu.
     
    25
    Maikel van der Werff nakopával balón z obrany, vysokého Matavže ale nenašel a přihrávku si sebral až Groothuizen.
     
    24
    Hodně laciná ztráta hostů při přenesení míče k levé postranní čáře. Karavajev vhazoval a následuje další série domácích přihrávek.
     
    23
    Palebná pozice to nebyla, takže Abdenasser El Khayati musel sáhnout k centru zprava, ovšem pozorný Eduardo ho vletu odrazil ven z vápna.
     
    22
    Snad poprvé se hosté trochu zabydleli na útočné polovině, kde byl po autu Troupeeho faulován Necid a je z toho přímý kop pro zelenožluté.
     
    21
    Další centr z pravé strany Matavž nezkrotil a míč propadl do autu. Následuje rozehrávka Groothuizena.
     
    20
    Nějaká rychlá odpověď Haagu se nekoná. Ba naopak, domácí opět kontrolují míč a s ním i celou hru v prvních dvaceti minutách.
    18. Tim MATAVŽ - 1:0
     
    18
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Další zakončení už bylo mnohem povedenější a resultuje z něj otevření skóre! Obsazený Ödegaard vracel přihrávku před vápno na Beerenze, který z rohu pokutového území kroutil míč na vzdálenější tyč. K hlavičce kousek před brankovou čarou ještě dostal TIM MATAVŽ a v tutové pozici nezaváhal.
     
    18
    První náznak šance. Karavajevův centr Matavž zpracoval pro Bera, který mezi obránci zkoušel těžkou střelu levačku a výrazně minul hostující bránu.
     
    17
    Po nepřesné přihrávce do domácího útoku to mohl změnit Indy Groothuizen, jenže nákop poslal jen do autu mezi střídačkami.
     
    16
    Den Haag dosud hraje pouze bez balónu. Takový Tomáš Necid se do hry vůbec nedostává a jen lehce napadá kombinaci Arnhemu.
     
    15
    Hraje se v hodně nízkém tempu a tomu odpovídá také atmosféra na slušně zaplněném stadionu, která je na zdejší poměry nezvykle komorní.
     
    14
    Jeho kolega z pravého konce domácí obrany Vjačeslav Karavajev nezvládl svůj centr a poslal ho jen do rukavic soupeřova gólmana.
     
    13
    Hodně nepřesný pas od Nicka Kuiperse skončil v autu, pokračovat se bude autovým vhazováním Alexandera Büttnera.
     
    12
    Útočný faul proti Vitesse, které si znovu musí nechat zajít chuť na první střelu mířící mezi tři tyče Groothuizenovy brány.
     
    11
    Maikel van der Werff se nijak nerozpakoval a odkopl balón z vlastního vápna na tribunu. Meijers zkoušel dlouhý aut, jenž doletěl až k Eduardovi.
     
    10
    Tim Matavž sváděl boj o nakopnutý balón zbytečně, pomezní sudí už dávno signalizoval jeho postavení mimo hru.
     
    8
    Indy Groothuizen se po ošetření vrátil na nohy a pokračuje ve hře. Den Haag má mimochodem k dispozici hned dvě případné náhrady, na lavičce jsou jak Robert Zwinkels, tak Mike Havekotte.
     
    7
    Hra je přerušena kvůli nějakému zdravotnímu problému brankáře Groothuizena, který při cestě za balónem propadl přes ležícího protihráče.
     
    6
    Ödegaardův centr z pravé strany odhlavičkoval Nick Kuipers a zabránil jakémukoliv ohrožení hostující brány.
     
    5
    Ještě přední se ale všichni hráči a fanoušci zapojili do potlesku věnovanému padlým vojákům a všem válečným veteránům. Arnhem jim každý rok vzdává hold a v této sezóně to vyšlo právě na tento duel.
     
    4
    Slovenský záložník Matúš Bero byl faulován ihned při příjmu balónu a získal pro Vitesse standardní situaci z pravé strany.
     
    3
    Zatím je to hodně opatrná oťukávaná. Arnhem provádí první pokusy k průniku do zabarikádovaného vápna.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v zelenožlutých, zatímco domácí ve světle modrých dresech s fialovými pruhy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, van der Werff (C), Clarke-Salter, Büttner – Bero, Serero, Foor – Ödegaard, Matavž, Beerens.
    Náhradníci: Pasveer – Doekhi, Clark, Karami, Bruns, Darfalou, Linssen.

    HFC ADO Den Haag: Groothuizen – Troupee, N. Kuipers, Kanon, Meijers (C) – Immers, Malone, El Khayati – Becker, Necid, Hooi.
    Náhradníci: Zwinkels, Havekotte – Polley, Pinas, Lorenzen, Gorter, Goossens, B. Kuipers, van Kins, Goppel.

    Rozhodčí: Manschot – Honig, Dobre.
     
    Vzájemné zápasy

    12.05.2018 Vitesse – Den Haag 2:1
    09.05.2018 Den Haag – Vitesse 2:5
    08.02.2018 Den Haag – Vitesse 1:0
    26.11.2017 Vitesse – Den Haag 2:0
    03.02.2017 Den Haag – Vitesse 0:2.
     
    HFC ADO Den Haag

    Klub z Haagu, do kterého na konci přestupového okna přišel český útočník Tomáš Necid, má po pěti odehraných kolech nejhorší obranu v celé soutěži. Obrovsky to ale ovlivnil jediný zápas, v němž Den Haag před týdnem vyfasoval od PSV potupnou sedmičku. Z dalších čtyř zápasů urval šest bodů za vítězství nad Sittardem a Excelsiorem, v tabulce se nachází na jedenáctém místě, z něhož ztrácí na pátý Alkmaar dva body a naopak má tříbodový náskok na poslední Groningen.
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Domácí tým už dlouhé roky patří mezi lepší průměr Eredivisie a tradičně usiluje o postup do evropských pohárů. Nejinak by tomu mělo být i letos, čemuž zatím odpovídá i aktuální umístění v tabulce. Arnhem našel během prvních pěti kol jediného přemožitele, kterým byl Ajax. Ve zbylých zápasech pak získal osm bodů. Tři z nich před týdnem na hřišti Zwolle, kde Vitesse vyhrálo 2:0 a posunulo se na šesté místo v tabulce, z něhož ztrácí na třetí Feyenoord dva body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 18. Matavž – 65. El Khayati

    Karty:   58. van der Werff (ARN) – 72. Immers (HAA)   90. van der Werff (ARN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:14.
    SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, van der Werff (C), Clarke-Salter, Büttner – Bero (71. Darfalou), Serero, Foor – Ödegaard (66. Linssen), Matavž, Beerens.
    Náhradníci: Pasveer – Doekhi, Clark, Karami, Bruns, Darfalou, Linssen.

    HFC ADO Den Haag: Groothuizen – Troupee, N. Kuipers, Kanon, Meijers (C) – Immers, Malone (83. Pinas), El Khayati – Becker, Necid (87. Lorenzen), Hooi (65. Goppel).
    Náhradníci: Zwinkels, Havekotte – Polley, Pinas, Lorenzen, Gorter, Goossens, B. Kuipers, van Kins, Goppel.

    Rozhodčí: Manschot – Honig, Dobre

    Diváci: 15 000
    bahis siteleri