Bílina – Děčín 3:7 (kon.) | Mostečtí Lvi – Klatovy 9:1 (kon.) | Jablonec n/N – Kolín 2:4 (kon.)
Vrchlabí – Letňany 1:3 (kon.) | Trutnov – Dvůr Králové n. L. 4:3 (kon.) | Řisuty – Kobra 6:3 (kon.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
SC Marimex Kolín
Středa 03.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého druholigového hokeje! Střetnutí mezi týmy HC Vlci Jablonec a SC Kolín by mělo slibovat atraktivní podívanou, oba celky totiž zaznamenávají slušné výsledky. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!

    HC Vlci Jablonec vstoupili do nového ročníku se silně omlazenou sestavou, nicméně na výsledcích to zatím není negativně znát! Z úvodních pěti zápasů nestačili pouze na silné Vrchlabí a v posledním domácím utkání bravurně otočili nepříznivý průběh proti Dvoru Králové. Po sedmigólové kanonádě v Letňanech tak budou Vlci v dobrém rozmaru, potvrdí před svými fanoušky roli favorita?

    SC Kolín si na první výhru musel počkat až do třetího kola, od té doby ovšem nepoznal hořkost porážky. Poradil si se Dvorem Králové, Letňany a Nymburkem, na sever Čech tedy nemusí cestovat v nikterak ustrašené náladě. Podaří se jim navléknout na vítěznou šňůru už čtvrtý korálek?

    Střetnutí započne na jabloneckém zimním stadionu ve středečních 18 hodin. Buďte u toho s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Hrstka) – Melovič, Mrkvička, Pavlů, Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka Dominik – Nezbeda, Švík, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš, Gecko, Plíhal (C), Kotyza, Nevyhoštěný, Maďar (A), Bříška (A).

    SC Kolín: Sejpal (Martínek) – Havelka Lukáš, Jurnečka, Pýcha, Březina, Hanzl, Barták, Mlčoch – Mandrik, Kozák, Zumr (A), Němec, Semirád, Malý (C), Martínek, Kadlec, Netušil, Šafránek (A), Pilný..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Jelínek si připsal zákrok na rozehřátí, když lapil nahození ze středního pásma a předal kotouč spoluhráči. Jablonečtí obracejí hru.
     
    00:39
    A hned velká příležitost Kolína! Semirád se pěkně protáhl až před branku a měl už před sebou pouze Jelínka. Zkusil jít do bekhendu, což si maskovaný muž pohlídal.
     
    01:32
    A další zákrok domácího brankáře, tentokráte měl snazší práci, když kryl pokus Marka Mlčocha od modré čáry. Bude se vhazovat před vlčí svatyní.
     
    02:18
    Kolínští v úvodu utkání víceméně kontrolují hru. Severočeši působí vlažným dojmem a nemohou se nějak vážněji usadit v ofenzivní zóně.
     
    02:53
    Jablonečtí už počítali se zakázaným uvolněním, nicméně rozhodčí jej neodpískal a o kotouč se tedy sveřepě bojuje za klecí domácího mužstva.
     
    03:42
    Kozlové pokračují v aktivitě, štěstí zkusil z levého křídla Šafránek. Jelínek měl štěstí, že se mu nepodařilo stlačit střelu pod horní tyčku.
     
    04:28
    Hosté zatím na ledě doslova dominují, více než minutu se drželi v útočném pásmu, až se šelmám podařilo vyhodit. Na puk se však opět dostávají nabuzení Kolínští.
     
    04:50
    Ale teď velká šance Jablonce! Babec od hrazení poslal pryž před branku, kam si sjel Marek Frk. Škoda pro domácí, že si vylámal zuby na povyjetém Sejpalovi.
     
    06:31
    Po pasáži, ve které se hokejisté Kolína opět chopili iniciativy, následuje přerušení hry. Kotouč se totiž ze skrumáže u mantinelu podíval na kolínskou lavičku.
     
    06:57
    Tribuny jabloneckého stadionu jen zklamaně zahučely, Vlci se totiž dopustili zbytečného icingu. Hra se tedy stěhuje právě před jejich klec, kde proběhne vhazování.
     
    07:17
    Zumr se chopil volného puku ve středním pásmu a zklidňuje hru. Jablonečtí příznivci už začínají nemálo nadávat, výkon jejich oblíbenců je zatím notně bezkrevný.
     
    08:02
    Vlci právě vstřelili branku!
    I přes nepovedený vstup do utkání je to ale právě Jablonec, kdo se dostává do vedení. Střelu Tomáše Nezbedy totiž Martin Sejpal odrazil pouze mezi kruhy, odkud zavěsil kotouč do šibenice JIŘÍ BABEC! Asistence: Nezbeda, Mrkvička.
     
    08:44
    Vlky úvodní branka evidentně nabudila. V další šanci se objevil Kamil Bříška, jenž po pěkné individuální akci nedokázal přehodit beton brankáře Sejpala!
     
    09:30
    Před Jelínkem se na druhé straně strhla pořádná skrumáž. Ve snaze o dorážku vynikal Robin Martínek, nicméně domácí gólman našel černou gumu ve své moci.
     
    09:57
    Sejpal musel vyjet ze své branky až do rohu kluziště, zakázané uvolnění se totiž nepískalo a jeden z Vlků měl ve sprinterském souboji náskok. Rozehrávka se povedla.
     
    10:29
    Jelínek zatím chytá dobrý zápas, dalším, kdo jej nepřekonal, byl Jakub Semirád. Ten neuspěl se zakončením z oblasti levého kruhu.
     
    10:58
    Středočeši se snaží o vyrovnávací trefu, nyní jim ale nevyšel přechod do útočného pásma. Píská se postavení mimo hru a vhazování proběhne u útočné modré čáry Kolína.
     
    11:19
    Krátce po vyhraném buly střílel zpoza kruhu domácí Nevyhoštěný, jeho pokus byl ovšem sražen vysoko do ochranné sítě. Vhazování se tak bude opakovat.
     
    11:49
    Velká šance Jablonce! Na svědomí ji měl Marek Frk, jenž zakončoval po pěkné akci z mezikruží bez přípravy. Sejpal skvěle zasáhl a užil si ovace kolínského kotle, který se dostavil s malým zpožděním.
     
    12:44
    Babec zvládl pod tlakem nahodit do pásma. Nakonec se sám snažil o zakončení, v dobré pozici mu ovšem překážely v cestě hokejky obránců.
     
    13:31
    Po parádní kombinaci měl na holi zvýšení skóre Michal Nevyhoštěný! Zdálo se, že jeho střele z předbrankového prostoru zabránila v úspěchu tyčka Sejpalovy klece.
     
    14:47
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Čechura – 2 min., držení).
     
    15:00
    Luboš Kozák se v přesilovce drze protáhl až před Jelínka, ale na zakončení už neměl dostatek prostoru a ztratil tedy kontrolu nad kotoučem.
     
    15:44
    Další fázi oslabení už Vlci zvládají lépe a vyhazují. Kolínští se musejí pro kotouč vracet až do blízkosti vlastní branky.
     
    16:26
    Ve vlastním oslabení se úplně sám na Sejpala řítil Marek Frk! Zkusil to rychlou střelou nad lapačku a strážce hostující klece si na konto připsal veledůležitý zásah.
     
    17:14
    Vlci už jsou v plném počtu, hosté v přesilové hře nic velkého z repertoáru nevytáhli. Po nepovedeném startu se Severočeši, zdá se, naplno otřepali.
     
    17:55
    Lukáš Havelka vystřelil z ostrého úhlu na levé straně, načež si Jelínek připisuje další úspěšný zákrok. Domácí brankář přerušuje hru, bude se tedy vhazovat.
     
    18:33
    Nyní Vlci kontrolují hru a v závěru třetiny se už nikam zvláště neženou. Kombinace v blízkosti vlastní klece jim stačí ke spokojenosti.
     
    19:19
    O vyrovnání se ještě před odchodem na svačinu pokoušel Dominik Zumr. Jeho svižnou střelu zpoza levého kruhu pro vhazování srazil početný obranný val šelem.
     
    19:39
    Marek Mlčoch si poradil s atakem presujícího Kamila Bříšky a o mantinel dostal puk pryč z defenzivní zóny Kolínských. Do konce úvodní periody už moc času nezbývá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina uplynula velmi svižně a Jablonec vede 1:0. Do utkání vstoupili rozhodně aktivněji hosté, avšak Vlci převzali iniciativu a jednu ze šancí zdárně zakončil Jiří Babec. Velmi dobrý výkon zatím předvádějí oba maskovaní muži.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    na úvodním vhazování uspěli hosté, leč Lukáš Havelka se za vlastní bránou dostal pod tlak a byl rád, že dokázal o mantinel vyhodit do bezpečí.
     
    20:50
    Jablonečtí nyní nenechávají hosty rozvinout počáteční tlak a sami doléhají na jejich klec. Středočeši se osvobodili pouze za cenu icingu, jenž vrací hru před Sejpala.
     
    21:41
    Jablonečtí dlouho kombinovali v ofenzivní třetině, nicméně nedostali se dále od mantinelu, tudíž nedošlo k zakončení. O chvíli později vyhazuje Kolín na zakázané uvolnění.
     
    22:22
    Šuráň na modré čáře nic zbytečně nevymýšlel a vyslal nahození. To si Sejpal dobře našel a schoval letící gumu do rukavice. Čeká nás buly.
     
    22:45
    Hosté se nemohou dostat do hry, nyní jejich snahy utnul v neutrálním pásmu Mrkvička. O chvíli později se Kozlové přeci jen vydali vpřed, Malý byl ale v ofsajdu.
     
    23:14
    Netušil dojel jako první nahozený puk a Středočeši se usadili v pásmu. Jejich pobyt zde ovšem dravým průnikem ukončil Kamil Bříška.
     
    23:49
    Pilný ve středovém kruhu nezpracoval neposedný puk. Ten se mu převalil přes čepel a spoluhráči už nedokázali v kostrbaté kombinaci pokračovat.
     
    24:28
    Plíhal křížem nabíjel Maďarovi, ten však, díky promáchnutí, Sejpala k další práci nepřivedl. Hosté vzápětí obracejí hru a Jelínek už do lehčí akce musel.
     
    25:21
    Martin Frk měl dnes už několikátou dobrou příležitost! Teď ujel po pravé stran. Postoupil až před Sejpala, na kterého to zkusil pověstným ruským blafákem. Tvrdá rána končí ve výstroji gólmana!
     
    25:53
    Severočeši nenalezli rozumnou cestu z vlastní obranné poloviny a je jim správně odpískáno zakázané uvolnění. Hokejisté se tak chystají na buly před Jelínkem.
     
    26:12
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Mrkvička – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:18
    Početní převahu hostů otevřel od modré čáry Pýcha, jehož pokus plachtil nebezpečně blízko Jelínkovy klece. Skončil nicméně na zadním hrazení.
     
    26:48
    Kolín je v tlaku, další dvě střely vyslal Pýcha. Nejprve minul, načež dělovku reflexivně vyrazil spolehlivý Jakub Jelínek!
     
    27:28
    Nyní už se Vlci dokázali osvobodit a fanoušci je za to odměňují potleskem. Kolínští posílají na led druhou přesilovkovou formaci.
     
    27:57
    Ale domácí už to asi zvládnou, daří se jim totiž držet hru v rohu ledové plochy, odkud jim příliš nebezpečí nehrozí.
     
    28:39
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Homolka – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:51
    Další přesilovka Kolína započala hostujícím úspěchem na buly. To však tlak nepřineslo, bojovný Michal Pavlů totiž úspěšně vyhodil kotouč až do blízkosti Sejpala.
     
    29:19
    A další osvobození Vlků, ti dnes zatím na oslabení působí velice spolehlivým dojmem. Kolínští naopak mají rozhodně co zlepšovat.
     
    29:42
    Zatím nicméně z jejich strany žádná inovace nepřichází, Jelínek může být v ledovém klidu. Hosté se totiž nedostávají do skoro žádných střeleckých situací.
     
    30:34
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Ale Kolín nakonec v závěru přesilovky skóruje! Rozhodně to nebyla typická akce pro početní výhodu. Brankář Sejpal posunul puk na DOMINIKA ZUMRA a asi nepočítal, že si tím připíše asistenci. Hostující útočník se nicméně dostal až na kruh a prostřelil Jelínka do mezery mezi rukou a tělem! Asistence: Sejpal.
     
    31:27
    Kozlové se museli bránit, ale zvládli to a donutili Jelínka k přerušení hry. Následně Středočeši vyhráli buly před vlastní klecí a obracejí hru.
     
    31:48
    Křizně nabito dostal Vojtěch Homolka! Část branky už byla odkrytá, jablonecký forvard ovšem neprostřelil blokující obránce. Velká škoda pro domácí hráče.
     
    32:42
    Tak to mohl být pro Jablonec blesk z čistého nebe. Zumr zkusil pozornost Jelínka takřka z nulového úhlu a tvrdá střela si k překvapení všech našla cestu za jeho záda! Domácí ovšem zachránilo břevno.
     
    33:21
    Jan Hanzl vypálil krátce po vyhraném vhazování od modré čáry a Jelínek jeho ránu zkontroloval na cestě k zadnímu mantinelu pohledem.
     
    33:57
    Bude se vhazovat v teritoriu vlčí smečky, Jelínek si totiž poradil se štiplavou střelou v podání Jakuba Semiráda. Buly proběhne po levé ruce gólmana.
     
    34:33
    Obrovská chyba Martina Sejpala! Ten totiž nepochopitelně nepodržel puk a rozehrál za branku. Domácí okamžitě nastřelil kotouč do ohně, ani na několik pokusů ho však za čáru nedopravili.
     
    35:55
    Vlci právě vstřelili branku!
    MAREK FRK se už nyní z několikáté šance prosazuje a domácí vedou o gól! Aktivní útočník se dobře zorientoval u brankoviště a s přehledem zavěsil těsně pod horní tyčku, tady Sejpal neměl nárok. Asistence: Mrkvička.
     
    36:36
    Vlci jsou při chuti. Po přihrávce si sjel až nad kruhy Michal Nevyhoštěný a zajímavou střelou ze zápěstí donutil Sejpala k rychlému těsnění mezírky mezi betony.
     
    38:30
    Zanedlouho započne poslední minuta druhé periody. Domácí v těchto chvílích jednoznačně diktují tempo hry a Sejpal se musí v brankovišti přesouvat ze strany na stranu.
     
    39:22
    Kamil Bříška vyslal do vyložené šance Lukáše Tondra. Ten se přímočaře prosmýkl až před brankoviště a po roztažení Sejpala zakončoval bekhendem. Kotouč se zastavil o beton!
     
    39:40
    O slovo se ještě přihlásili také Kozlové, konkrétně Šafránek. Ten střílel z poměrně lukrativní pozice a jen zvedl zrak ke stropu haly, do dráhy zakončení totiž obětavě lehl jeden z obránců.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut je za námi. Přestože se skóre změnilo, vedou Vlci stále o gól, momentálně 2:1. Za hosty srovnal pěknou individuální akcí v závěru přesilovky Dominik Zumr, Severočechy ovšem posunul nazpět do vedení důrazný Marek Frk. Kolínští se prezentují velice disciplinovaně, zatím soupeře nepustili k žádné početní výhodě.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Opět se hraje, s kotoučem v úvodu třetí části manipulují hosté. Ti okamžitě nastřelují puk do útočného pásma, brzy ale budou muset poprvé do oslabení.
     
    40:37
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Šafránek – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:44
    Hned na úvod přesilovky obrovská šance Maďara! Jablonečtí příznivci už se radovali, útočník Vlků ovšem z dorážky nedotlačil puk do poloprázdné svatyně.
     
    41:17
    Teď už se Středočeši brání lépe a vyhazují černou gumu do bezpečí. Domácí se tak musejí vracet až k Jelínkovi.
     
    41:45
    Kozlové ušetřili v obranném pásmu spoustu cenného času a Barták napálil puk až k jablonecké kleci.
     
    42:30
    V závěru přesilovky ještě Jablonec zahrozil po typické kombinaci. Tu zakončoval z pravého kruhu Kamil Bříška, který však Sejpala nepropálil.
     
    42:59
    David Homolka se před Sejpalem natahoval po puku, už byl ale moc blízko a nedokázal kloudně vystřelit. Posléze se Kolínští osvobozují z pokračujícího náporu.
     
    43:29
    Vlci nevěděli kudy z pásma, a tak to vyřešili jednoduše. Po zakázaném uvolnění se nicméně hra před jejich klec poměrně rychle vrací nazpět.
     
    44:20
    Jakub Jelínek musel do akce, střela jednoho z hostujících útočníků byla totiž sražena do vzduchu a snášela se přímo do brankoviště. Puk přistál v gólmanově lapačce.
     
    44:54
    Kozlové pokračovali v náporu, a když se domácí vymanili, bylo jim k velké nelibosti publika odpískáno sporné postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    45:40
    Pohlednou kombinaci Středočechů zakončoval z pravého kruhu Malý. Střela byla ovšem přizvednuta až do ochranné sítě, čeká nás tedy buly.
     
    45:50
    Hra se bleskurychle přesunula před Sejpala. Ten se vleže natahoval po kotouči a pomohli mu pohotoví obránci, kteří touš rychle odpravili z brankoviště.
     
    47:03
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno, Kolín to sehrál velmi dobře! Luboš Kozák se dobře zorientoval v útočném pásmu a nabil dozadu střelecky aktivnímu PETRU PÝCHOVI, který rychle vypálil a Jelínek neměl šanci s jeho projektilem cokoliv udělat. 2:2! Asistence: Kozák.
     
    47:41
    Hra se nyní stěhuje ze strany na stranu. V pohotovosti musel být opět Jakub Jelínek, jenž holí vypíchl puk okolo branky projíždějícímu Robinu Martínkovi.
     
    48:33
    Kozlové se znovu usadili v pásmu. Před brankou nebezpečně manipuloval s pukem na čepeli Dominik Zumr a domácí si mohli oddychnout, že se černá guma dostala na dosah Jelínka. Hra je přerušena.
     
    49:17
    Jablonečtí prožívají relativně hluchou pasáž. Nemohou se dostat do hry, a icing, na který teď vyhodili, jim v tom nikterak nepomůže. Čeká nás buly po pravici Jelínka.
     
    49:39
    Jakub Jelínek je ostřelován ze všech stran a úhlů. Po vyhraném vhazování zakončoval těsně nad ledem Dominik Zumr a maskovaný muž znovu přerušuje hru.
     
    50:14
    Teď ale Jakub Jelínek vůbec nevěděl, ze které strany na něj míří kotouč. Zpoza branky se vytočil Dominik Zumr, a ačkoliv byl domácí gólman natisklý na druhé tyčce, s obrovským štěstím zasáhl betonem!
     
    50:54
    Severočeši se konečně hlásí o slovo. Druhá formace se usadila v útočném pásmu a donutila Sejpala přerušit hru, což pramení ve vhazování před jeho klecí.
     
    57:00
    Omlouváme se za technické potíže, díky kterým jsme s vámi několik minut nemohli být ve spojení. Vězte, že skóre se stále nezměnilo. Kolín neuspěl v jedné přesilové hře, těsně před koncem třetí části tak platí skóre 2:2.
     
    57:26
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A krátce poté, co znovu naskočil internet, dělají hosté velký krok ke třem bodům! David Šafránek se skvěle protáhl až před Jelínka. Dostal se i k dorážce, kterou gólman vyrazil do těla JAKUBA SEMIRÁDA, od nějž putoval kotouč velmi šťastně do sítě. Asistence: Šafránek.
     
    58:26
    Domácí se dostali do menšího tlaku a Sejpal musel řešit střelu Marka Frka. Následně si Jablonec vyžádal oddechový čas! Mezitím jeho fanoušci nelibě pokřikují na rozhodčí.
     
    58:35
    A je to tady, šelmy to zkoušejí bez brankáře. Kolín se nicméně dobře brání a okamžitě dostává kotouč alespoň do neutrálního pásma.
     
    58:58
    Jakub Jelínek se nakonec vrátil zpět do svého brankoviště a úplně sám se na něj hnal Marek Němec! Ten nic nevymýšlel, do cesty se jeho svižné střele ovšem postavila tyčka.
     
    59:18
    Kozlové právě vstřelili branku!
    MAREK NĚMEC si ovšem rychle spravuje chuť a je rozhodnuto. Marek Mlčoch vybojoval puk ve středním pásmu a umožnil prvnímu jmenovanému snadné zakončení do vyklizené klece, Jelínek už byl opět na střídačce. Asistence: Mlčoch.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává SC Kolín! Kozlové předvedli parádní obrat ve třetí části, a díky brankám Petra Pýchy, Jakuba Semiráda a Marka Němce zaznamenávají čtvrtou výhru v řadě.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím, přeji příjemný večer, a někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (20:15:41)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Babec (Nezbeda, Mrkvička), 36. Frk (Mrkvička) – 31. Zumr (Sejpal), 48. Pýcha (Kozák), 58. Semirád (Šafránek), 60. Němec (Mlčoch)


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Hrstka) – Melovič, Mrkvička, Pavlů, Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka Dominik – Nezbeda, Švík, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš, Gecko, Plíhal (C), Kotyza, Nevyhoštěný, Maďar (A), Bříška (A).
    SC Marimex Kolín: Sejpal (Martínek Ondřej) – Havelka Lukáš, Jurnečka, Pýcha, Březina, Hanzl, Barták, Mlčoch – Mandrik, Kozák, Zumr (A), Němec, Semirád, Malý (C), Martínek Robin, Kadlec, Netušil, Šafránek (A), Pilný.

    Diváci: 298
    bahis siteleri