Kölner Haie – Edmonton 3:4 (po pr.)
po prodl.
Kölner Haie
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Edmonton Oilers
Středa 03.10.2018, 16:00 • Lanxess Arena, Kolín nad Rýnem • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (18:52:55)
     
    Je konec. Edmonton nakonec v dnešním zápase zvítězil, ale překvapivě až v prodloužení.
    V 9. minutě měli Oilers velký tlak v přesilové hře, ale McDavidova rána skončila na tyči. Ve 12. minutě už se hosté mohli radovat, když se domácí obránce provinil velkou chybou ve své třetině a ke kotouči se dostal Draisaitl, který ho poslal Riederovi a ten bekhendem zakončil za záda Wesslaua.
    Kolín do druhé třetiny vlétl velmi dobře a už po dvou minutách se mohl radovat z branky, když se po přihrávkách Pfohla a Hanowského dostal do zakončení do prázdné brány Akeson. Ve 28. minutě ovšem měli Oilers přesilovou hru, ale do velké šance se dostal domácí Jones, ovšem ten těsně minul bránu a z následného protiútoku vstřelili hosté druhou branku, když se prosadil Lucic po pěkné kombinaci s McDavidem.
    V 45. minutě bylo opět srovnáno, když se Muller dostal v chumlu hráčů ke střele, kterou umístil mezi betony brankáře Koskinena. Ale o dvacet minut později šel Edmonton do vedení, když se Rattie dostal do zakončení po teči domácího obránce. V 53. minutě ale srovnal Hanowski, když se po pěkné kombinaci dostal před bránou ke střele a i tentokrát prošel puk Koskinonovi mezi betony. Následně už gól nepadl a šlo se do prodloužení.
    Něco málo po dvou minutách poslal Bear přihrávku od modré před bránu, kde z jedné zvedl puk Strome a dostal ho za záda Weitzmanna.
     
    Konec zápasu.
    62:07 Ryan STROME - 3:4
     
    62:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto a Oilers v dnešním zápase vítězí! McDavid se nejprve snažil něco vymyslet, ale s pukem jen projel brankovištěm. Poté předal kotouč Bearovi, který od modré čáry přihrál před bránu, kde z první překonal domácího brankáře RYAN STROME! Asistence: Ethan Bear, Conor McDavid.
     
    61:55
    Tvrdá rána hostujícího hráče od modré byla zblokována.
     
    61:28
    Nugent-Hopkins se pěkně otočil a vystřelil bekhendem, ale puk skončil jen v boční síti.
     
    61:09
    Střela domácího hráče skončila jen vedle brány.
     
    60:29
    Už se hraje 3 na 3, ale následně se Kolín provinil ofsajdem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V základní hrací době se o vítězi nerozhodlo a následuje tak prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:38
    Ovšem už to vypadá, že branka v základní hrací době nepadne, protože nejsou k vidění střely na bránu a nyní Kolín vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    58:48
    Následně se Edmonton provinil jen zakázaným uvolněním a hra se přesune před bránu Koskinena.
     
    58:37
    Střela hostujícího hráče byla zblokována a u puku tak jsou domácí.
     
    57:58
    Nyní se Kolín dostal do obrovské šance, ale střela osamoceného Ellise lízla tyč Koskinenovy brány!
     
    57:35
    A opět přišel nebezpečný nához na bránu Koskinena, ale ten chytil kotouč do lapačky.
     
    57:02
    Nyní si Koskinen poradil se střelou z pravé strany, ale Kolín hraje velmi dobře poslední minuty a jde si za senzačním vítězstvím.
     
    56:34
    Hosté v plném počtu.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 22. Akeson (Hanowski, Pfohl), 45. Muller, 53. Hanowski (Jones, Akeson) – 12. Rieder (Draisaitl), 28. Lucic (McDavid), 46. Rattie (Nurse, Benning), 63. Strome (Bear, McDavid)


    Kölner Haie: Wesslau (21. Weitzmann) – Akeson, Bindels, Dumont, Ellis, Genoway, Hanowski, Hospelt, Jones, Kohler, Madaisky, Muller, Oblinger, Palka, Pfohl, Potter, Schutz, Sulzer, Tiffels, Uvira, Viklund, Zalewski, Zerressen
    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – Bear, Benning, Bouchard, Brodziak, Caggiula, Draisaitl, Garrison, Chiasson, Kassian, Khaira, Klefbom, Larsson, Lucic, McDavid, Nugent-Hopkins, Nurse, Puljujarvi, Rattie, Rieder, Russell, Strome, Yamamoto
    thejrc.org