Havlíčkův Brod – Kometa Brno 5:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:2 (0:0, 2:2, 3:0 - 0:1)
HC Kometa Brno
Pátek 19.10.2018, 15:45 • ZS Kotlina • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 10. kola ELIOD extraligy dorostu, ve kterém na sebe narazí BK Havlíčkův Brod a HC Kometa Brno. Utkání začíná v 15:45.
     
     HC Kometa Brno je suverénem skupiny Střed. Doposud nepoznala hořkost porážky. Body ztratila jen ve dvou případech. Poprvé, když vyhrála v Pardubicích až po prodloužení. Podruhé nezískala plný počet bodů, když po vítězství 14:4 v Českých Budějovicích neuspěla v nadstavbových samostatných nájezdech.

    Poslední zápasy Komety:

    12.10.2018 Tábor – Kometa 2:8 (N 0:1)
    11.10.2018 Č. Budějovice – Kometa 4:14 (N 0:0 – 1:0)
    05.10.2018 Kometa – Ml. Boleslav 3:2 (N 1:0)
     
     BK Havlíčkův Brod se nachází na sedmé příčce, ve vyrovnané druhé polovině tabulky má stejný počet bodů jako Mladá Boleslav a České Budějovice. Mužstvo z Vysočiny bojuje s nelichotivou šňůrou pěti porážek v řadě, ve které sbírá body alespoň v nadstavbě, v této sérii se radovalo třikrát. Z druhé poloviny tabulky má v nadstavbě jako jediné pozitivní bilanci.

    Poslední zápasy Bruslařů:

    13.10.2018 Havl. Brod – Č. Budějovice 1:4 (N 0:0 – 1:0)
    11.10.2018 Ml. Boleslav – Havl. Brod 5:3 (N 0:0 – 0:1)
    07.10.2018 Havl. Brod – Liberec 2:5 (N 0:1)
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kubík (Král) – Dvořák, Besmák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Prášek

    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Nesvadba, Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Linka, Harmin, Mišiak, Vyroubal

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Martin Klouda, Erik Berger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Kometa se bleskově dostala do dobré příležitosti. Jakub Brabenec se protáhl mezi dvojicí beků a mířil sám na brankáře, David Kubík jeho zakončení zastavil lapačkou!
     
    00:48
    Na druhé straně se na pravém křídle otevřel prostor před Matějem Kozlíkem, který nechal přejet bránící hráče a následně vyslal ránu zápěstím, kterou chytil Ondřej Bizoň do lapačky.
     
    01:53
    Domácí se dokázali držet v pásmu soupeře, další střeleckou možnost si ovšem nevypracovali. Útočit tak začala Kometa, která se ani nadvakrát nedostala před havlíčkobrodskou obranu.
     
    02:29
    Jakub Kos v rychlém útoku Brna jen jemně tečoval kotouč a David Kubík musel být pozorný, aby puk neskončil za jeho zády. Vykopl jej levým betonem.
     
    03:39
    Vladislav Juřica využil brněnského střídání a hnal se za volným kotoučem v pásmu soupeře. Z pravé strany jej chtěl přihrát před brankoviště, kam sjížděl Karel Matoušů, hostující obrana ale přihrávku zastavila.
     
    04:25
    Kometa zamkla Bruslaře v jejich pásmu, domácí ale tlak hostů přečkali bez újmy. David Kubík si připsal dva úspěšné zákroky a následně domácí dostali puk do středního pásma.
     
    05:09
    Ba co víc, Havlíčkův Brod dokázal založit rychlý protiútok, který skončil až u Ondřeje Bizoně, jenž na brankovišti přikryl puk lapačkou.
     
    05:57
    Na buly byli úspěšnější hosté, kteří se okamžitě nastěhovali na území Havlíčkova Brodu. Matěj Prčík střílel ze střední vzdálenosti, domácí gólman si s jeho pokusem poradil.
     
    07:10
    Bruslaři vstoupili do pásma brněnské Komety, kde svedli u pravého hrazení boj o kotouč. K němu se nakonec dostal Jaroslav Prášek, jeho rána z kruhu byla ovšem nepřesná.
     
    08:07
    Tohle bylo nebezpečné! Jakub Brabenec se dostal k odraženému kotouči mezi kruhy, odkud také vystřelil. Jeho rána bla ještě ztečována bránícím hráčem, David Kubík přesto zakročil betony.
     
    08:51
    Michal Janko využil chybné rozehrávky hostů a zůstal sám mezi kruhy. Jenže kotouč měl na bekhendu a musel jednat rychle, Ondřej Bizoň jeho střelu vyrazil.
     
    09:57
    Jakub Brabenec znovu prokázal svoji šikovnost a po několika rychlých kličkách mířil mezi dvojici obránců. Ondřej Besmák (HBR) jej zastavil jen za pomoci hákování.
     
    10:31
    Kometa se po vyhrané buly udržela v pásmu Havlíčkova Brodu. David Kubík nejprve vyrazil střelu Jakuba Brabence z pravého kruhu, následně udržel ránu Patrika Fajmona od modré čáry.
     
    11:13
    Bruslaři se osvobodili, rychle se ale museli znovu soustředit na defenzivu. Alex Sever vtrhl do útočné třetiny a David Kubík jeho prudkou ránu napoprvé jenom vyrazil před sebe, dokázal se ale rychle zorientovat, aby vyražený kotouč přikryl lapačkou.
     
    11:27
    Domácí brankář si na nudu rozhodně nemůže stěžovat. Nejprve vyrazil ránu od modré čáry, následně našel kotouč mezi bruslemi hráčů před brankovištěm a nechal přerušit hru.
     
    12:44
    Domácí celek se ubránil a s pěti hráči v poli se může pustit do útočení. Střela Adam Jiráčka od modré čáry ale přes blok bránících hráčů na bránu neprošla.
     
    13:47
    Domácí uvěznili svého soupeře v jeho pásmu, puk na bránu ale nedostali. Pokoušel se o to od modré čáry Jan Kuchta, trefil ale pouze brusle blokujícího útočníka.
     
    14:52
    Přesilovou hru si vyzkouší také domácí. Jakub Kos (KOM) se provinil hákováním, za což si odsedí dvě minuty.
     
    16:24
    Havlíčkovu Brodu se přesilová hra zatím příliš nedaří. Sice se drží v pásmu Brna, ale nevytvoří si potřebný tlak, který by vedl k výraznější příležitosti.
     
    17:08
    Hosté jsou už kompletní, stále se musí ovšem bránit. Ondřej Bizoň zastavil střelu Havlíčkova Brodu od pravého mantinelu.
     
    18:12
    Domácí mají k dispozici druhou početní výhodu. Patrik Fajmon (KOM) se proti pravidlům provinil krosčekem.
     
    18:27
    Přesilová hra Havlíčkova Brodu ale neměla dlouhého trvání. Hosté se ve vlastním oslabení řítili dopředu ve dvou a Ondřej Besmák (HBR) zatáhl za záchrannou brzdu v podobě podrážení.
     
    19:17
    Kometa získala kotouč ve středním pásmu a přešla do přečíslení dvou na jednoho! Z pravé strany střílel Ivo Sedláček a trefil bližší tyč!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině na první branku stále čekáme. Hostující tým ukazuje větší sílu a šikovnost, to mu ale zatím nestačí. Bruslaři se prezentují sympatickým výkonem, ale ani oni se prosadit nedokázali. Dočkáme se trefy jednoho z mužstev ve druhé třetině? Ta začne přibližně v 16:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Obě mužstva jsou již v plném počtu, na led se vrátil i Ondřej Besmák. Tomu chyběl jen kousek, aby při návratu z trestné lavice zachytil vyhozený kotouč, a dostal se do úniku.
     
    22:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Vladislav Juřica překvapil hostujícího brankáře střelou z velkého úhlu. Puk propadl k pravé tyči Ondřeje Bizoně, kde jej pohotově o tyč dorazil do sítě MICHAL BENEŠ! Asistence: Vladislav Juřica.
     
    22:52
    Hosté mají šanci rychle vyrovnat. Adam Dvořák (HBR) je totiž potrestán dvěma minutami za držení.
     
    24:52
    Havlíčkův Brod se ubránil, hosté byli ovšem blízko k vyrovnání! V největší šanci během přesilové hry se objevil Patrik Fajmon, jehož rána se odrazila od tyče!
     
    27:02
    Hosté se s nepříznivým stavem nehodlají smířit. Teď Bruslaře sevřeli tak, že všech pět domácích hráčů bylo vměstnáno na malém prostoru kolem brankoviště. Domácí však svízelnou situaci zvládli, tlak přerušil zákrokem po střele Jaroslava Řeháka od modré čáry David Kubík.
     
    28:34
    Kometa se znovu usadila v pásmu Havlíčkovu Brodu, kde domácím zle zatápí. Tomáš Vyroubal střílel z pravého kruhu, bránu ale minul.
     
    29:01
    Hosté se o svůj tlak připravují sami. Tomáš Vyroubal (KOM) se provinil faulem kolenem, a Bruslaři tak mají k dispozici přesilovou hru.
     
    31:06
    Bruslaři se v přesilové hře neprosadili, naopak krátce po ní málem inkasovali. Štěpán Linka zblokoval střelu od modré čáry a řítil se dopředu, na Davida Kubíka ale nevyzrál.
     
    32:48
    Eduard Šalé nabral rychlost ve středním pásmu a rýsovalo se přečíslení dvou na jednoho. Šalé vzal nakonec situaci na svá bedra, jeho střelu zápěstím ovšem David Kubík vyrazil. Následně si hosté opět vytvořili ohromný tlak kolem domácího brankoviště, skóre se ale nemění.
     
    34:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Jakub Kos ve vlastním pásmu zvedl hlavu a nádhernou přihrávku vyslal do úniku JAKUBA BRABENCE, který přízemní ranou k tyči prostřelil havlíčkobrodského brankáře! Asistence: Jakub Kos, Jaroslav Vacek.
     
    34:14
    Domácí se navíc po inkasovaném gólu budou bránit. Max Kutlvašr (HBR) sekl skórujícího útočníka Komety.
     
    34:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a rázem se dostávají do vedení! Jakub Kos s JAKUBEM BRABENCEM si zopakovali předchozí moment a během devatenácti sekund otáčí vývoj zápasu! Asistence: Jakub Kos.
     
    36:55
    Havlíčkův Brod zavezl puk do útočného pásma, kde Ondřej Besmák střílel od modré čáry, trefil ale jenom prvního bránícího hráče.
     
    37:12
    Brněnští nabízí svému soupeři možnost k vyrovnání. Jaroslav Vacek (KOM) je vyloučen za držení.
     
    38:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí nabídku využili a je opět vyrovnáno! Ondřej Besmák přihrál FILIPU DYMÁKOVI, který z okraje pravého kruhu procedil puk pod lapačkou brněnského brankáře! Asistence: Ondřej Besmák, Adam Jiráček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se překvapivě do vedení dostali domácí. Hosté následně předvedli ohromnou touhu po vyrovnání a po velkém tlaku otočili skóre. Své vedení ale neudrželi. Bruslaři krátce před koncem druhé periody vyrovnali v přesilové hře. Ta třetí začne přibližně v 17:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To je start třetí periody, jako hrom! KAREL MATOUŠŮ se dostal ke kotouči po Michalu Benešovi a posílá Havlíčkův Brod po druhé v utkání do překvapivého vedení! Asistence: Michal Beneš, Adam Jiráček.
     
    41:39
    A hodně rychle mohlo být také vyrovnáno! Hosté ujeli do přečíslení dvou na jednoho, jenže přihrávka Tomáše Vyroubala na Alexe Severu neprošla!
     
    43:04
    Adam Rauš přešel modrou čáru a okamžitě vystřelil, jeho pokus z větší vzdálenosti ale mířil příliš vysoko.
     
    43:50
    David Krejčí si chtěl obhodit hostujícího obránce, puk ale doklouzal až k hostujícímu brankáři, který jej přikryl pod lapačku a nechal přerušit hru.
     
    45:26
    Ivo Sedláček dostal nabito na levý kruh, rána z první mu ale příliš nesedla a letěla daleko od vzdálenější tyče.
     
    46:54
    Po pravé straně se snažili zaútočit domácí, Tadeáš Holenda ale proti přesile bránících hráčů kotouč neudržel. Vybojoval alespoň vhazování v pásmu soupeře.
     
    48:23
    Ivo Sedláček chtěl projít až před brankoviště individuálně, proti trojici bránících hráčů si ale ukousl velké sousto. David Kubík zasahovat nemusel.
     
    50:08
    Jakub Brabenec dostal přihrávku na levé křídlo a měl před sebou dostatek volného prostoru. Nebezpečnou šanci ale zakončil střelou, která těsně minula domácí svatyni!
     
    50:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Známé hokejové pravidlo se opět potvrdilo. Kometa nevyužila nadějnou příležitost, a tak inkasovala. Hostující gólman nevyrazil střelu přes obránce v podání FILIPA DYMÁKA! Asistence: Adam Rauš.
     
    51:02
    Místo, aby hosté mobilizovali veškeré útočné síly, budou se muset bránit. Alex Sever (KOM) se provinil krosčekem.
     
    53:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři přesilovou hru nevyužili, krátce po ní ovšem utíkají na rozdíl tří branek! Filip Dymák naservíroval parádní pas před brankoviště MATĚJI KOZLÍKOVI, který prostřelil přesouvajícího se brankáře! Asistence: Filip Dymák.
     
    53:55
    Max Kutlvašr (HBR) se provinil hákováním a domácí se budou bránit ve čtyřech.
     
    55:22
    Jakub Brabenec napřáhl na modré čáře, jeho prudká rána se odrazila od břevna!
     
    55:55
    Max Kutlvašr se vrací do hry, domácí se ubránili.
     
    57:15
    Vladislav Juřica se po pravé straně tlačil dopředu, v poslední chvíli mu ale hostující obránci kotouč vypíchli.
     
    58:39
    Hosté teď naprosto zbytečně faulovali, Ivo Sedláček (KOM) je potrestán dvěma minutami za pozdní dohrání.
     
    59:37
    Třetí třetina se dohrává v pásmu Komety, o vítězi je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    V Kotlině se zrodilo velké překvapení. Domácí dorostenci díky povedené třetí třetině zdolali do této doby neporaženou Kometu Brno. Na domácí střídačce propukla obrovská radost.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Domácí byli blízko výhře i v prodloužení! Ondřej Besmák se ocitl sám před brankářem, jeho bekhendový pokus ale zastavil Ondřej Bizoň!
     
    60:45
    Ondřej Besmák zavezl puk do útočného pásma po levé straně a schoval střelu za obránce, hostující brankář ji ukryl do lapačky.
     
    61:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Bonusový bod z nadstavby vybojovala hostující Kometa. Ivo Sedláček vnikl do pásma Havlíčkova Brodu po pravé straně a přihrávkou před brankoviště uvolnil FRANTIŠKA NĚMCE, který dostal puk pod tělem brankáře až za brankovou čáru! Asistence: Ivo Sedláček, Viktor Běhůnek.
     
    Konec zápasu.
     
    Čtvrtý bod poputuje do jihomoravské metropole. Kometa po první porážce v základní hrací době získala alespoň bod útěchy, když se prosadila v nadstavbovém prodloužení. (17:59:37)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 23. Beneš (Juřica), 39. Dymák (Besmák, Jiráček), 41. Matoušů (Beneš, Jiráček), 51. Dymák (Rauš), 54. Kozlík (Dymák) – 35. Brabenec (Kos, Vacek), 35. Brabenec (Kos), 61. Němec (Sedláček, Běhůnek)


    BK Havlíčkův Brod: Kubík (Král) – Dvořák, Besmák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Prášek
    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Nesvadba, Brabenec, Kos, Otava, Šalé, Sever, Sedláček, Linka, Harmin, Mišiak, Vyroubal

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Martin Klouda, Erik Berger
    bahis siteleri