Los Angeles – Buffalo 1:5 (kon.) | Winnipeg – Arizona 5:3 (kon.) | Toronto – St. Louis 1:4 (kon.)
Ottawa – Montreal 4:3 (po pr.) | Florida – Detroit 3:4 (po pr.) | Columbus – Chicago 1:4 (kon.)
Minnesota – Tampa 5:4 (po pr.) | Vancouver – Boston 2:1 (po pr.) | Vegas – Anaheim 3:1 (kon.)
Edmonton – Nashville 0:3 (kon.) | San Jose – NY Islanders 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
St. Louis Blues
Neděle 21.10.2018, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:17 Ivan BARBAŠEV - 1:4
     
    58:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani si z tohoto zápasu odnesou velice cenné dva body! Pěkným bekhendovým obloučkem totiž nasměroval kotouč do prázdné klece z vlastní obranné poloviny ruský forvard IVAN BARBAŠEV. 1:4! Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    56:55
    Na lavici hanby míří za hákování Vladimir Tarasenko (STL). Toronto do této početní výhody vstupuje v šesti, Andersen míří na hráčskou lavici!
     
    54:34
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Andreas Johnsson – 2 min., držení hole).
     
    53:36
    Josh Leivo si vyjel zpoza branky a nahrnul kotouč na Jakea Allena. O dorážku se snažil Patrick Marleau, nicméně černou gumu za obětavé hosty neprocpal!
     
    52:41
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Brayden Schenn – 2 min., podrážení).
     
    49:03
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Pär Lindholm – 2 min., držení).
     
    46:18
    A příležitost také na druhé straně! Alexander Steen nezištně posunul puk na pravý kruh Vladimiru Tarasenkovi. Ten na nic nečekal a okamžitě pálil. Střela trefila Frederika Andersena do pravé ruky! Jaden Schwartz už poté z velmi ostrého úhlu dorážel pouze do betonu.
     
    45:40
    Znovu měl blízko ke gólu Auston Matthews. Hvězda torontské ofenzivy se od levého mantinelu parádně protáhla až na osu hřiště. Ke své smůle to poté měla na bekhend a Jake Allen si připsal další velice důležitý zákrok!
    44:22 Morgan RIELLY - 1:3
     
    44:22
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak teď to Maple Leafs sehráli moc pěkně, je sníženo! Jake Gardiner poslal puk od modré čáry mezi kruhy. Tam jej zpracoval Mitchell Marner, který se neukvapil a zkušeně přihrál za sebe. S tím počítal MORGAN RIELLY, jenž obehrál jednoho z hostujících hráčů, načež prostřelil Allena do spodních pater brány. Asistence: Mitchell Marner, Jake Gardiner.
     
    42:11
    A mohlo to být už 4:0! David Perron si rukou zpracoval odražený puk a vnikl s ním až mezi kruhy. Andersena si malinko roztáhl, načež zakončoval bekhendem, ovšem vzduch pročísla bleskurychlá rukavice dánského gólmana.
     
    41:23
    Austonu Matthewsovi zatím není přáno. John Tavares mu poslal další přihrávku zpoza branky. Americký útočník už byl sám před Allenem, jenž jeho střelu vyškrábl lapačkou do ochranné sítě! Parádní zákrok.
     
    39:57
    A opět mohl snížit Auston Matthews! Kanadský tým rozehrál přesilovku dobře. Mitchell Marner sice ztratil kontrolu nad pukem, ale ten se dostal k Johnu Tavaresovi. Zkušený útočník s ním míchal za brankou, až jej předložil na levý kruh volnému Matthewsovi. Ten střílel bez přípravy a Jake Allen si připsal velice důležitý zákrok! Díky němu půjde jeho tým do šatny s výrazným náskokem.
     
    39:31
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Alexander Steen – 2 min., hákování).
     
    39:27
    Jen to cinklo! V ponechané výhodě si slovo vzal Auston Matthews. Po pravé straně si díky pár rychlým krokům vyjel až do oblasti kruhu, odkud krásnou střelou ze zápěstí zazvonil na horní tyčku!
    36:37 Ryan O'REILLY - 0:3
     
    36:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A je to už 3:0 z pohledu Bluesmanů! Patrick Maroon vybojoval puk ve skrumáži za brankou. Posunul jej na Vladimira Tarasenka, jenž viděl mezi kruhy zcela volného RYANA O´REILLYHO. Ten vystřelil bez přípravy a trefil se zblízka naprosto přesně mezi Andersenovy betony! Asistence: Vladimir Tarasenko, Patrick Maroon.
     
    34:33
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Nazem Kadri – 2 min., podrážení).
    33:05 Zachary SANFORD - 0:2
     
    33:05
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to tam Blues padlo! Velký kus práce odvedl David Perron, jenž zpoza úrovně brankové čáry poslal parádní přihrávku pod sebe. Pro tu si sjel ZACHARY SANFORD, který ukázkovou střelou zápěstím nedal Andersonovi z pravého kruhu žádnou šanci! Kotouč skončil přesně v horním rohu. Asistence: David Perron, Alex Pietrangelo.
     
    31:57
    Brayden Schenn se stal držitelem kotouče znovu relativně snadno. Nakonec to byl právě on, kdo nabídl vyloženou tutovku Tarasenkovi. Ten pálil z pravého kruhu bez přípravy, pozice to byla zcela ideální. Přesouvající se Frederik Andersen ovšem vytáhl zákrok zápasu!
     
    31:25
    A tato rozehrávka mohla Toronto stát draho! Blues se totiž dostali do pořádného tlaku. Před brankou operoval Brayden Schenn, jenž se odražený puk snažil bekhendem zamést za Andersenova záda, černá pryž mu ovšem sjela z čepele.
    24:45 Robert BORTUZZO - 0:1
     
    24:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Skóre budiž otevřeno! Většina diváků z toho ovšem příliš velkou radost nemá. Rychle po vyhraném vhazování v útočném pásmu nahodil puk na branku ROBERT BORTUZZO. Do dráhy střely sahal Brayden Schenn, nakonec to však byl jeden z domácích beků, který nechtěnou tečí poslal Frederika Andersena do role diváka. 0:1! Asistence: David Perron.
     
    21:22
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Brayden Schenn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:18
    Tak to byla obrovská šance! Vladimir Tarasenko hlídkoval u pravé tyčky. Kotouč se k němu nakonec skutečně zatoulal, nicméně ruský útočník před odkrytou svatyní napálil pryž pouze do brankové konstrukce!
     
    17:13
    St. Louis si zkusí první přesilovku! Ron Hainsey (TOR) totiž při pokusu o hit podrazil pronikajícího Jordana Kyroua, za což si vysloužil dvouminutový odpočinek.
     
    13:43
    Fantastický obranný zákrok Rona Hainseyho! Ten totiž na poslední chvíli dostihl Vladimira Tarasenka, jenž se objevil za zády všech v úniku. Z mezikruží se snažil pálit, v čemž mu zabránila právě natažená Hainseyho hůl.
     
    11:18
    Josh Leivo mohl otevřít skóre! Po pravé straně se prohnal až na kruh, a z výborné pozice pálil. Ke smůle Toronta však mířil přímo do připravené vyrážečky Jakea Allena.
     
    04:50
    První velká šance míří na konto Blues! Alexander Steen táhl přečíslení dvou na jednoho. Frederik Andersen proti jeho střele výborně zasáhl betonem, načež ještě nepustil k dorážce Ryana O'Reillyho.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 45. Rielly (Marner, Gardiner) – 25. Bortuzzo (Perron), 34. Sanford (Perron, Pietrangelo), 37. R. O'Reilly (Tarasenko, Maroon), 59. Barbašev (R. O'Reilly)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Hyman – Co. Brown, Kadri, P. Lindholm – A. Johnsson, F. Gauthier, Leivo.
    St. Louis Blues: Allen (Ch. Johnson) – Pietrangelo (C), Dunn, Schmaltz, Parayko, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Steen (A), Bozak, Maroon – Kyrou, Barbašev, Blais.

    Diváci: 19 268 (vyprodáno)
    bahis siteleri