Čerepovec – Čeljabinsk 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 23.10.2018, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Lokomotiv Jaroslavl
    (13 výher, 7 porážek – 28 bodů)

    Hokejisté Jaroslavle se po dvaceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné čtvrté pozici západní konference, na vedoucí CSKA Moskva ztrácejí pouze šest bodů. Lokomotiv se v posledních zápasech nacházel v ideální formě, neboť vyhrál šest po sobě jdoucích zápasů. Tato skvostná bilance skončila v minulém kole, neboť Jaroslavl na domácím ledě nestačila na překvapení letošního ročníku Jekatěrinburg. Jaroslavl patří k nejlepším celkům na domácím ledě, kde zatím nasbírala patnáct bodů, lépe je na tom už jen Petrohrad a Jokerit, nicméně manko na tyto dva celky není vůbec velké. Lokomotiv se v letošním ročníku opírá o střelecké schopnosti ruského forvarda Loktionova, který zatím nasbíral jednadvacet kanadských bodů.
     
    Metallurg Magnitogorsk
    (13 výher, 8 porážek – 27 bodů)

    Na opačné straně se nachází Magnitogorsk, kterému rovněž patří čtvrtá pozice, avšak v opačné konferenci. Metallurg má na svém kontě sedmadvacet bodů, přičemž mu schází třináct bodů na vedoucí Jekatěrinburg, který v letošním ročníku prohrál pouze jedinkrát. Hostující tým dnešního utkání konečně přesekl špatnou formu, podařilo se mu totiž vyhrát poslední dva zápasy. Metallurg si nejprve vyšlápl na Omsk, který zdolal poměrem 4:1, v minulém kole navíc uspěl na ledě Čerepovce, kde rozhodující branku vstřelil Mozjakin. Magnitogorsku hraje do karet fakt, že neprohrál čtyři poslední venkovní zápasy, ten poslední přišel před více než měsícem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Afanasjev, Rafikov, Jelesin, Kronwall (C), Kutuzov, Averin, M. Osipov – Kozun, Kontiola, Loktionov – Apalkov, Alexejev, Kartajev – Sannikov, Kraskovskij, Jurtajkin – Kovalenko, Ivanov, Kajumov.

    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (Košečkin) – Antipin, Běreglazov, Rylov, Vereščagin, J. Birjukov, Matuškin, Bobrjašov – N. Kuljomin, Ellison, Mozjakin (C) – Ljubimov, Rasmussen, Pakarinen – Bulíř, N. Shore, Čibisov – Timkin, Kaletnik, Dorofejev.

    Rozhodčí: Kulakov, Soin – Goljak, Dědjulja.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hostující celek, který ale záhy přišel o kotouč. K němu se tak dostal Antipin, jenž okamžitě vyhodil puk za bránu.
     
    01:23
    Rasmussen počkal na své kolegy, posléze se k puku dostal kolega Pakarinen, který se proháčkoval až do útočného pásma, kde ale nevypálil.
     
    01:37
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak to byla hodně rychlá branka! Lokomotiv se po vhazování usadil v útočném pásmu, k ráně od modré čáry se dostal Kutuzov, jehož střela byla sražena přesně do míst, kde se nacházel DANIL JURTAIKIN, který už měl snadnou práci.
    Asistence: Stepan Sannikov, Alexandr Kutuzov.
    01:37 Danil JURTAJKIN - 1:0
     
    02:21
    Podruhé musel zasahovat hostující brankář Zagidulin, který bezpečně pokryl nahození od Jelesina. První zákrok, vhazovat se bude po levici hostujícího brankáře.
     
    03:17
    Na opačné straně nebezpečně vypálil Kulemin, který z mezikruží trefil pouze beton Konovalova. Hra se okamžitě stěhuje na druhou stranu.
     
    04:24
    Na zemi skončil hostující forvard Pakarinen, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Kraskovsky počkal na čtvrtou formaci, která naskákala na led.
     
    05:12
    Kozun se jako první dostal k volnému puku, posléze si do zajímavé pozice sjel Rafikov, který ale trefil pouze hruď brankáře. Zagidulin podržel svůj celek.
     
    06:21
    S pukem si zahrál také brankář Konovalov, který vyhodil podél mantinelu na Bulíře. Český forvard se pokoušel protlačit přes Averina, což se mu nepodařilo.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Nikolaj Kovalenko – 2 min., sevření puku rukou).
     
    07:12
    Magnitogorsku se podařilo s vypětím všech sil udržet puk před Konovolovem, posléze se k němu dostal Kozun, který vyhodil na opačnou stranu.
     
    08:17
    Hostujícímu celku se přesilová hra absolutně nedaří, naopak Jaroslavl hraje velmi dobře. V krátkém časovém sledu jsme sledovali už třetí vyhození.
     
    09:20
    Až nyní se do zajímavé příležitosti dostal Vereščagin, který golfákem trefil před sebou stojícího protihráče. Lokomotiv se nyní snaží uklidnit hru.
     
    10:17
    Přetahovanou u levého mantinelu nakonec lépe zvládl domácí Kontiola, který posléze roztáhl hru do strany. Následně nebezpečně vypálil Kuljomin.
     
    11:28
    Nyní to nahozením od pravého kruhu zkoušel Bobrjašov, jehož střelu Konovalov celou dobu viděl. Hra je přerušena, Metallurg vybojoval útočnou třetinu.
     
    12:25
    Kutuzov si zkomplikoval rozehrávku, nakonec se mu nepodařilo poslat puk z obranného pásma. Bulíř v souboji za bránou neustál střet, faul to ale nebyl.
     
    13:23
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexandr Jelesin – 2 min., podrážení).
     
    13:33
    Mozjakin přihrál zpět za vlastní bránu, jeho formace spěchala vystřídat. Na led zavítala druhá lajna, Ljubimov pouze vyhodil puk za Konovalova.
     
    14:15
    Na přesilovou hru zavítal také Bulíř, jenomže jeho celek se nemůže dostat do útočného pásma. Nyní se podařilo vyhodit Osipovovi.
     
    15:15
    Rafikov výborně zapracoval za bránou, kde se mu podařilo obelstít Ellisona. Ani tato přesilová hra není dobrá, Metallurg tápe před brankou soupeře.
     
    16:32
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Vladislav Kaletnik – 2 min., faul kolenem).
     
    17:10
    Ihned po vhazování se do zajímavého postavení dostal Kozun, který ale trefil pouze brankáře. Zagidulin přerušil hru, následovat bude vhazování.
     
    18:10
    Ani domácím se přesilová hra moc nedaří. Nyní byl u levého mantinelu zastaven Alexejev, i tentokráte se jednalo o čistý zákrok, na zemi skončil také hlavní sudí.
     
    18:50
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Vladislav Kaletnik – 2 min., podrážení).
     
    19:15
    Kozun si všiml lépe postaveného Kontioly, který to zkoušel střelou z první, jenž směřovala do nohy protihráče. Do konce první třetiny nechybí moc času.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se po necelých dvou minutách hry postaral domácí Jurtaikin. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, Metallurg určitě nebyl herně horší. Oba brankáři si připsali několik zajímavých zákroků, hosté obě mužstva hrála hned dvě přesilové hry, avšak ani jedna nebyla vůbec dobrá. Jandačova družina se tak bude muset to druhé třetiny zlepšit, herní projev není špatný, avšak chybí tomu nějaká logičtější myšlenka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Vstup do druhé třetiny vyšel lépe domácím, kteří se okamžitě dostali do útočného pásma. Jen pro připomenutí, Lokomotiv ještě dohrává přesilovku.
     
    21:25
    Od modré čáry to střelou zápěstím zkoušel Kronwall, nicméně jeho pokus trefil pouze hráče před ním. Posléze se poprvé s pukem seznámil Zagidulin.
     
    22:15
    Mezi kruh nyní kroužil Kutuzov, který se ke střele nakonec nedostal. O dost lépe si počínal Osipov, jenomže ani jeho projektil nesměřoval na bránu.
     
    23:13
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je tu druhá branka v hostující síti! Metallurg si nyní nepohlídal útočnou akci soupeře, do přečíslení se dostala hned dvojice hráčů v červeném. Velmi dobře to vyřešil Loktionov, který přihrál kolegovi BRANDONU KOZUNOVI, jehož střela směřovala za brankáře.
    Asistence: Andrej Loktionov.
    23:13 Brandon KOZUN - 2:0
     
    23:30
    Na opačné straně se do zajímavého postavení dostal Mozjakin, jehož tvrdá rána směřovala vedle tyče. Magnitogorsku se ale podařilo usadit před Konovalovem.
     
    24:10
    Loktionov se nejlépe zorientoval u levého mantinelu, načež se do zakončení dostal Apalkov, jehož projektil prosvištěl kolem tyče.
     
    25:25
    Rasmussen zbytečně nic nevymýšlel, hrací předmět poslal pomalu přes všechny čáry, o zakázané uvolnění se ale nejednalo, pokračuje se ve hře.
     
    26:14
    Antipin z první chtěl najít rozjetého Kuljomina, který byl u puku přílš pozdě. I tak se jeho celek dostal do útočného pásma, kde dobře zapracoval Alexejev.
     
    27:23
    Hraje se delší dobu bez přerušení. Nyní Apalkov takticky nahazoval puk na bránu, mezitím jeho kolegové odjeli střídat. Na led zamířily třetí formace.
     
    28:15
    Lokomotivu nyní nevyšel přechod za modrou čáru, jednalo se tak o ofsajd. Dobře to ale provedl hostující Ellison, který protihráči tak trochu uškodil.
     
    29:30
    Antipin poslal rozehrávku po mantinelu na Alexejeva, který možná zbytečně hledal Sannikova. Je po akci, puk je na hokejkách hráčů Magnitogorsku.
     
    31:23
    Shore nahazoval puk na bránu, tam se nejlépe zorientoval Rasmussen, který ale vůbec nezakončil. Metallurg konečně sevřel svého soupeře.
     
    32:14
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pavel Kraskovskij – 2 min., sekání).
     
    32:20
    Jelesin chytře po mantinelu rozehrál na Alexejeva, který ale v souboji o hrací předmět nezvítězil. Posléze se do ofsajdu dostal hostující Pakarinen.
     
    33:13
    Magnitogorsk se hned v úvodu přesilové hry chtěl usadit v útočném pásmu, nakonec z toho bylo první vyhození puku, které obstaral domácí Kontiola.
     
    34:24
    Do operativního postavení se dostal Mozjakin, který toho ale moc nevymyslel. Hosté tak nevyužili další přesilovku, což může být v konečném součtu zásadní.
     
    35:17
    Kozun poslal puk podél mantinelu na Loktionova, který zareagoval příliš pozdě. Následně to Jaroslavl zkoušela náhozem, Zagidulin ale puk zastavil.
     
    36:30
    Kapitán Kronwall si to namířil do útočného pásma, jenomže jeho celek se opět vystavil do ofsajdu. Následovat bude vhazování ve střední třetině.
     
    37:25
    Rasmussen se dostal s pukem za modrou čáru, tam ale nic moc nevymyslel. Na druhé straně zablokoval přihrávku křížem Kuljomin.
     
    37:34
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Aby toho nebylo málo, tak Zagidulin kapituje dnes už potřetí! Domácí hráči se opět dostalo do přečíslení, i tentokráte jsme sledovali přihrávku před bránu, kde se i tentokráte nacházel BRANDON KOZUN, jehož střela zamířila přesně nad rameno brankáře.
    Asistence: Alexandr Kutuzov, Petri Kontiola.
    37:34 Brandon KOZUN - 3:0
     
    38:15
    Nyní se k rozehrávce postavil Antipin, který ale na druhé straně nenašel Ellisona. O icing se nejednalo, může se tak pokračovat ve hře.
     
    39:30
    Mozjakin vracel do tandemu na Antipina, který ale vypálil z velké blízkosti. Posléze nebezpečně pálil Kuljomin, jenž trefil pouze brankáře Konovalova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, ve které jsme viděli hned dvě branky, přičemž se o obě přesné trefy postaral Lokomotiv. Domácí hráči jsou směrem dopředu mnohem nebezpečnější, nicméně skóre je zatím "pouze" 3:0. Metallurg stále hraje velice podobně, avšak stále se nemůže dostat ke kontaktní brance. Hráči v bílém měli k dispozici další přesilovou hru, avšak hráči Lokomotivu si ve svém vlastním pásmu počínají znamenitě. Uvidíme, co přinese poslední perioda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Metallurg Magnitogorsk: ze hřiště odchází Arťom Zagidulin, přichází Vasilij Košečkin.
     
    40:15
    Úvodní vhazování poslední třetiny vyšlo lépe domácím, kteří okamžitě poslali puk na druhou stranu. Kuljomin táhne protiakci svého celku.
     
    41:15
    U pravého mantinelu se strhla menší mela o kotouč. Nakonec ho vybojoval Timkin, který předával na modrou čáru na Bobrjašova, který ale nevypálil.
     
    42:20
    Obrovská šance Metallurgu! Sám na bránu se totiž řítil Ljubimov, který se snažil zasunout puk mezi betony. Konovalov ale i nadále drží čisté konto.
     
    43:30
    Nahozením na branku se prezentoval domácí Kartajev, který ale úplně minul branku. Posléze se do další šance dostal Kronwall, jenž orazítkoval tyč.
     
    44:20
    Na opačné straně se nejlépe zorientoval Jelesin, který založil protiakci svého celku. Střelu zápěstím ale poslal pouze do hokejky protihráče.
     
    45:42
    Rasmussen nedokázal kloudně přihrát kolegovi Pakarinenovi, který měl k puku hodně daleko. Na druhé straně neúnavně napadal rozehrávku Kovalenko.
     
    46:30
    Jaroslavl se nyní usadila v útočné třetině, Kozun si sjel k pravému kruhu, odkud ale nedokázal propálit přehuštěný prostor před brankou soupeře.
     
    47:10
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je tu kontaktní branka v podání Metallurgu! MICHAL BULÍŘ obral za bránou Jelesina o kotouč, poté se přesunul s pukem před bránu, odkud nekompromisní ránou pod břevno překonal Konovalova. Ruský brankář tak přichází o čisté konto, naopak český útočník si připisuje první branku hned při svém prvním zápase za Magnitogorsk.
    Bez asistence.
    47:10 Michal BULÍŘ - 3:1
     
    47:14
    Loktionov zkoušel své štěstí z velkého úhlu, Košečkin pokryl toto zakončení svým ramenem. Metallurg na nic nečeká a okamžitě založil svůj útok.
     
    48:32
    Kovalenko dokázal zachytit pul před modrou čárou, poté tentýž hráč skončil na zemi, avšak o faul se nejednalo. Košečkin následně zalehl kotouč.
     
    49:10
    Rychlý protiútok Lokomotivu nebyl špatný. Nakonec to sám na sebe vzal Loktionov, jehož kostrbaté zakončení skončilo na Košečkinovi.
     
    49:22
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté se totiž dostávají zpět do zápasu! Domácí si nyní ve svém pásmu nepočínali zrovna důrazně, k puku se dostal MAXIM MATUŠKIN, jehož dělovka skončila přesně v levé šibenici. Lokomotiv si komplikuje zápas, z tříbrankového náskoku je rázem náskok o jednu branku.
    Asistence: Andrej Čibisov.
    49:22 Maxim MATUŠKIN - 3:2
     
    51:22
    Mozjakin zkoušel zpoza branky přihrávat Kontiolovi, který byl ubráněn pozorným Kuljominem. Na druhé straně musel opět zasahovat Konovalov.
     
    52:30
    Vereščagin si nabruslil k pravému kruhu, jenomže jeho slabé nahození nedoletělo k brankáři. Magnitogorsk je v posledních vteřinách aktivnější.
     
    53:14
    Běreglazov prováhal ideální moment na zakončení, ránu příklepem poslal do nohy Rafikova, od které se puk odrazil do středního pásma.
     
    54:02
    Od modré čáry se dostal ke střele Kronwall, kterému se ale nepodařilo zakončit mezi tři tyče. Následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    55:55
    Najednou měl Elisson na levém křídle hodně prostoru, rychle se k němu ale dostal domácí Kraskovskij, který ho vytlačil z palebné pozice.
     
    56:30
    Do útočného pásma se přiřítil domácí Jurtaikin, který uspěl proti napadající trojici protihráčů. Domácí šetří čas, na vyrovnání Metallurgu nezbývá moc času.
     
    57:28
    Košečkin nyn podržel svůj celek, nicméně domácí hráči zůstali v útočném pásmu. Až po zhruba dvaceti vteřinách vyvezl puk na druhou stranu Shore.
     
    58:37
    Rasmussen si to namířil před branku soupeře, kde se dostal do zakončení, které směřovalo do ramene Konovalova. Košečkin pokukuje po střídačce!
     
    59:00
    Košečkin už je na lavičce!
     
    59:25
    Pojistku mohl přidat Loktionov, který místo střely ale ještě hledal svého kolegu na levé straně. Posléze Antipin omylem posunul branku.
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk nakonec dokázal v poslední třetině zdramatizovat zápas, nakonec ale proti Lokomotivu prohrál poměrem 2:3. Dnešní utkání nám nabídlo celkem zajímavou podívanou, která byla hodně vyrovnaná. Jaroslavl hrozila z rychlých protiútoků, které využila hned ve dvou případech. Metallurg vstupoval do poslední třetiny s tříbrankovým mankem, nicméně během dvou minut dokázal zkorigovat na rozdíl jediné branky. O první trefu Metallurgu se postaral český forvard Michal Bulíř, který odehrál vůbec první utkání v zahraniční soutěži.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 24:32.
    Zblokované střely – 13:15.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/3.
    Vhazování – 27:20.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (JAR)
    neodchytal ani minutu
    Michal Bulíř (MET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:09 (20:14:27)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Jurtajkin (Sannikov, Kutuzov), 24. Kozun (Loktionov), 38. Kozun (Kutuzov, Kontiola) – 48. Bulíř, 50. Matuškin (Čibisov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Afanasjev, Rafikov, Jelesin, Kronwall (C), Kutuzov, Averin, M. Osipov – Kozun, Kontiola, Loktionov – Apalkov, Alexejev, Kartajev – Sannikov, Kraskovskij, Jurtajkin – Kovalenko, Ivanov, Kajumov.
    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (41. Košečkin) – Antipin, Běreglazov, Rylov, Vereščagin, J. Birjukov, Matuškin, Bobrjašov – N. Kuljomin, Ellison, Mozjakin (C) – Ljubimov, Rasmussen, Pakarinen – Bulíř, N. Shore, Čibisov – Timkin, Kaletnik, Dorofejev.

    Rozhodčí: Kulakov, Soin – Goljak, Dědjulja
    bahis siteleri