Jihlava – Tábor 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:8 (kon.) | Kladno – PZ Kladno 7:4 (kon.)
Technika Brno – Olomouc 4:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 4:1 (kon.) | Třinec – Vsetín 5:1 (kon.)
Havířov – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Slavia – Kobra 8:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 4:0 (kon.)
Přerov – Zlín 2:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:0 (0:0, 1:0, 3:0 - N 0:1)
SKLH Žďár nad Sázavou
Čtvrtek 01.11.2018, 18:15 • ZS Kotlina • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z třináctého kola ELIOD Extraligy dorostu, ve kterém se utkají BK Havlíčkův Brod a SKLH Žďár nad Sázavou. Utkání začíná v 18:15.
     
     SKLH Žďár nad Sázavou se trápí na dně tabulky. Prozatím vyhrál pouze jedinkrát, nedaří se mu v koncovce. Za dvanáct zápasů nastřílel pouze třináct gólů, což je nejméně nejen ve střední skupině, ale i v celé extralize.

    O moc lépe na tom není ani s inkasovanými brankami. Žďárští brankáři museli ze své sítě lovit 91 puků, v tomto ohledu už je horší jenom PZ Kladno ze západní skupiny.

    Přesto přese všechno není z pohledu Plamenů nic ztraceno. Na Tábor, nejbližšího konkurenta v boji o záchranu, ztrácejí jen pět bodů. Jeho náskok můžou umazat právě v Kotlině.

    Poslední zápasy Plamenů:

    20.10.2018 Žďár n/S – Ml. Boleslav 0:7 (N 0:1)
    25.10.2018 Č. Budějovice – Žďár n/S 4:2 (N 1:0)
    27.10.2018 Žďár n/S – Kometa 0:6 (N 0:1)
     
     BK Havlíčkův Brod se s 21 body drží na šesté příčce. Před sebou má Jihlavu, na kterou ztrácí jeden bod, za sebou musí dávat pozor na Mladou Boleslav a České Budějovice, od kterých ho dělí dva body.

    Bruslaři sbírají body především se svými konkurenty pod sebou – s Táborem a Žďárem, jednou porazili Jihlavu. V desátém kole se jim ovšem povedl husarský kousek, zatím jako jediní dokázali zdolat suverénní Kometu Brno.

    Pokud chce mužstvo z Kotliny živit naději na postup do play-off, potřebuje po předchozí porážce v Jihlavě bezpodmínečně bodovat. Podaří se mu to?

    Poslední zápasy Bruslařů:

    19.10.2018 Havl. Brod – Kometa 5:2 (N 0:1)
    25.10.2018 Havl. Brod – Tábor 5:3 (N 0:0 – 1:0)
    27.10.2018 Jihlava – Havl – Brod 5:1 (N 1:0)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    22.09.2018 Žďár n/S – Havl. Brod 1:4 (N 0:1)

    Branky a nahrávky: 59. Doležal (Elis) – 12. Juřica (Matoušů, Beneš), 23. Beneš (Jiráček), 32. Beneš (Juřica, Kuchta), 34. Kozlík (Dymák), 64. Dymák (Dvořák).

    SKLH Žďár nad Sázavou: Havlík (Dlouhý) – Macek, Beran, Pecka, Pelikán, Číhal – Valkoun, Procházka, Pražák, Kotrba, Elis, Matas, Brůha, P. Doležal, Bačo, J. Doležal

    BK Havlíčkův Brod: Kukeně (Král) – Dvořák, Besmák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Dymák, Juřica, Matoušů, Rauš, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Prášek
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Král (Kubík) – Dvořák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, Kozlík, D. Krejčí, Prášek

    SKLH Žďár nad Sázavou: Kadlc (Havlík) – Macek, Beran, Pecka, Sochor, Pelikán – Valkoun, Procházka, Kotrba, Elis, Brúha, Bačo, Doležal, Staněk

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Ondřej Bohuněk, Kristýna Hájková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:51
    Utkání začali aktivněji domácí. Drží se na kotouči a snaží se najít v útočném pásmu cestu ke střele. Teď jim ale kotouč utekl za modrou čáru a píská se ofsajd.
     
    01:06
    Plameny vyhrály buly a přešly do útoku. Daniel Král si připisuje první úspěšný zákrok lapačkou, když si poradil se střelou soupeře z levého kruhu.
     
    02:08
    Havlíčkův Brod získal puk z buly po zakázaném uvolnění Plamenů, od modré čáry zkusil štěstí Jan Kuchta. Hostující brankář jeho pokus vyrazil pravým betonem.
     
    02:56
    Bruslaři sevřeli svého soupeře a dlouho se drželi v jeho pásmu. Teď se ale budou muset bránit, Filip Dymák (HBR) vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    03:52
    Domácí se brzy osvobodili, ale zanedlouho si zas museli dávat pozor. Střelu Roberta Bača ještě před brankovištěm nebezpečně tečoval jeden z hostujících útočníků, Daniel Král puk se štěstím vyrazil levým betonem.
     
    05:02
    Další větší příležitost si hosté ale nevytvořili a Havlíčkův Brod hraje v plném počtu. Naopak dopředu spěchal Vladislav Juřica, jeho bekhendová střela ale Maxmiliana Kadlce nezaskočila.
     
    05:56
    Puk se odrazil mezi kruhy k Adamu Raušovi, jenž stál zády k bráně. Přesto dokázal z otočky vypálit, hostující brankář jeho ránu zastavil betony.
     
    06:43
    Na ledě to vypadá, jako by hrál Havlíčkův Brod přesilovou hru, ačkoliv tomu tak není. Jejich převaha je ale jen územní, k zajímavější šanci nevede.
     
    07:15
    Teď ovšem Adam Dvořák vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, kterou Maxmilian Kadlc škrtl jen hřbetem lapačky a vyrazil puk těsně nad břevno.
     
    09:24
    Jaroslav Prášek postupoval dopředu po pravé straně, nabízel se mu ještě spoluhráč pro přihrávku. Domácí útočník vzal situaci ovšem na sebe a Maxmilian Kadlc zakročil pravým betonem.
     
    11:53
    Havlíčkobrodští mají stále více ze hry, přes obranu Plamenů se ale nemohou prosadit. Žďárští se zatím náporu Bruslařů brání úspěšně.
     
    12:36
    Naopak se hosté mohli dostat do vedení! Kryštof Valkoun dostal puk mezi kruhy, kdy byl Daniel Král úplně mimo svoji pozici, jenže domácí klec přestřelil.
     
    14:57
    Matyáš Staněk spěchal dopředu za volným kotoučem a mohl se dostat do úniku, dozadu se ovšem rychle vrátil Filip Dymák a puk mu odebral.
     
    16:59
    Před Adamem Raušem se otevřel prostor a domácí útočník už pospíchal dopředu, přihrávku ale přebíral za modrou čarou a píská se ofsajd.
     
    17:04
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kozlík – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    17:48
    Obrovská šance Žďáru nad Sázavou! Robert Bačo ujížděl sám na bránu a snažil se zakončit mezi betony domácího brankáře, v tomto souboji byl ovšem úspěšnější Daniel Král!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní části hry měli sice více ze hry domácí dorostenci, blíže k otevření skóre měly ovšem Plameny. Kryštof Valkoun z mezikruží přestřelil domácí bránu, když domácí brankář nemohl zasahovat, Robert Bačo pak na Daniela Krále nevyzrál v úniku. Po dvaceti minutách je tak stav utkání stále bez branek, druhá perioda začne přibližně v 18:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Matyáš Staněk dostal přihrávku mezi kruhy, dobře proti němu ale vyjel Daniel Král, kvůli čemuž hostující útočník neodkázal zakončit.
     
    22:06
    Hosté špatně vystřídali a hráčská lavice je potrestána za příliš mnoho hráčů. Menší trest odpyká Max Kotrba (ZNS).
     
    22:31
    Dopředu mířil ve vlastním oslabení Robert Bačo. Zkusil svoji střelu schovat za obránce, Daniel Král si ale našel výhled a schoval puk do lapačky.
     
    23:24
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu, od modré čáry nabízel puk na teč Adam Dvořák. Nikdo z domácích útočníků jej ovšem nezasáhl a Maxmilian Kadlc v klidu zasáhl.
     
    25:31
    Michal Beneš se prezentoval podařenou individuální akcí, přešel přes tři protihráče a na ose hřiště mohl vystřelit, rozhodl se ale pro přihrávku na Vladislava Juřicu, který musel zakončovat bekhendem. Maxmilian Kadlc si pokryl pravou tyč a puk chytil betony.
     
    26:22
    Domácí zrychlili pohyb, čímž začali Plamenům dělat problémy. Výsledkem je přesilová hra Havlíčkova Brodu, když se Rostislav Sochor (ZNS) provinil nedovoleným bráněním.
     
    27:29
    Vladislav Juřica zavezl puk do útočného pásma. Objel bránu a následně zkusil z ostrého úhlu překvapit hostujícího brankáře, ten byl ale připraven.
     
    28:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Do konce Sochorova trestu zbývaly poslední dvě sekundy, když se domácí dostali do vedení. Adam Dvořák vyslal pumelici od modré čáry, kterou šikovně tečoval FILIP DYMÁK! Asistence: Adam Dvořák, Adam Jiráček.
     
    30:12
    Adam Rauš prošel po levém křídle a hledal spoluhráče před bránou, při své akci ale inkasoval sekyru. Menším trestem je počastován znovu Rostislav Sochor (ZNS).
     
    31:35
    Michla Beneš udržel puk proti dvojici napadajících protihráčů a pohlednou přihrávkou uvolnil Jana Kuchta, ten ale z levého kruhu Maxmiliana Kadlce neprostřelil.
     
    33:48
    Domácí ztratili puk při střídání a trojice žďárských útočníku mířila proti jedinému obránci Havlíčkova Brodu. Akci zakončil Patrik Doležal, na Daniela Krále si ovšem nepřišel.
     
    34:40
    Robert Bačo prošel přes trojici protihráčů a vytvořil si tak volnější prostor na pravém křídle, jeho rána z kruhu ale letěla těsně mimo tři tyče havlíčkobrodské klece.
     
    35:46
    Plameny v těchto chvílích přeřadily na vyšší rychlostní stupeň a domácím dělají pořádné problémy. Daniel Král vyrazil střelu Otakara Berana jen před sebe, hosté se ale k dorážce do odkryté brány nedostali.
     
    38:14
    Hosté si ubližují sami sobě. Když byli aktivnější a mohli se pokusit o vyrovnání, provinili se útočným faulem. Matyáš Staněk (ZNS) je potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    39:41
    Vylučuje se ovšem také na druhé straně. Za dvířka trestné lavice míří Jan Kuchta (HBR) na dvě minuty za hákování.
     
    39:59
    V poslední sekundě byli domácí blízko druhému gólu. Filip Dymák z pravé strany přihrál před brankoviště Adamu Raušovi, kterého ale vychytal skvěle se přesunuvší Maxmilian Kadlc.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se posunulo skóre jen o jeden gól, který v přesilové hře vsítil havlíčkobrodský Filip Dymák. Hosté se po inkasované brance zvedli a předváděli nejlepší hru v dosavadním průběhu zápasu, srážely je ale vlastní fauly. Třetí třetina začne přibližně v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Kryštof Valkoun už v přesilové hře Žďáru nad Sázavou vystřelil z pravého kruhu a Daniel Král musel nadvakrát zasahovat.
     
    41:13
    Matěj Kozlík ve vlastním oslabení pláchl po pravé straně, jeho bekhendový pokus ale Maxmiliana Kadlce nepřekvapil.
     
    42:18
    Vladislav Juřica na pravé straně obhodil hostující beka a připravil si kotouč ke střele, ta ale přes blokující obránce na bránu neprošla.
     
    43:14
    Domácí dostávají možnost navýšit skóre v početní převaze, Samuel Pecka (ZNS) je potrestán dvěma minutami za pozdní dohrání.
     
    44:12
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí chytli šanci za pačesy a vedou o dvě branky! KAREL MATOUŠŮ prostřelil hostujícího gólmana ránou z levého kruhu. Asistence: Michal Beneš.
     
    45:17
    Plameny se usadily v útočném pásmu, od modré čáry vystřelil Samuel Pecka. Jeho rána ale postrádala potřebnou razanci a Daniel Král v klidu zakročil.
     
    46:27
    Matěj Kozlík nabral rychlost na pravém křídle a dostal se za obranu, jeho přihrávka na Adama Rauše k protější tyči ale neprošla.
     
    46:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se uklidňují třetí brankou. Před brankovištěm zůstal neobsazený JAROSLAV PRÁŠEK, který po blafáku zametl puk do sítě! Asistence: Tadeáš Holenda.
     
    46:54
    V hostujícím brankovišti dochází ke změně. Maxmiliana Kadlce střídá Filip Havlík.
     
    47:17
    Rostislav Sochor (ZNS) se do zápisu o utkání zapíše tučným písmem. Potřetí v dnešním utkání míří na trestnou lavici za napadení.
     
    47:45
    Robert Bačo ve vlastním oslabení ujel domácí obraně a už už se zdálo, že zařídí snížení, domácí gólman jej ale bravurně vychytal!
     
    48:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté se neprosadili, a tak udeřilo na druhé straně. Po přihrávce Maxe Kutlvašra rozvlnil síť za zády žďárského brankáře MATĚJ KOZLÍK! Asistence: Max Kutlvašr.
     
    51:47
    Domácí se s čtyřgólovým vedením v zádech uklidnili a v těchto chvílích jsou na koni. Nadále se drží na kotouči v útočném pásmu.
     
    53:35
    Filip Dymák díky dobrému napadání vybojoval kotouč v útočném pásmu a snažil se jej nasměřovat před brankoviště, to se mu ale nepodařilo.
     
    55:07
    Tadeáš Holenda nemohl do útočného pásma, musel počkat, až jej jeho spoluhráči opustí. Pak se dostal dopředu, objel bránu a přihrál na modrou čáru, střela ale nepřišla.
     
    56:23
    Adam Rauš dostal přihrávku na okraj pravého kruhu, jeho střela zápěstím byla prudká, ale nepřesná.
     
    57:21
    Před Janem Kuchtou se otevřel kousek prostoru, do kterého vnikl, jeho následnou střelu ale zablokoval nohou obránce Žďáru nad Sázavou.
     
    57:35
    Robert Bačo (ZNS) je potrestán dvěma minutami za zdržování hry, Bruslaři mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    59:24
    Síly na ledě se vyrovnají, Max Kutlvašr (HBR) je vyloučen na dvě minuty za držení hole.
     
    Konec zápasu.
     
    Žďár nad Sázavou znovu nevstřelil ani gól, tři body tak zůstanou v Kotlině. Ještě ovšem může získat alespoň bod z nadstavbového prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:57
    Domácí špatně vystřídali a jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvě minuty odsedí Michal Beneš (HBR).
     
    60:57
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    61:58
    Žďár právě vstřelil branku!
    Domácí nedokázali několikrát vyhodit puk z pásma a hosté se nakonec dokázali prosadit. Ani několik skvělých zákroků Daniela Krále domácím nepomohlo, na poslední ránu ROBERTA BAČA přes klubko těl neviděl, a puk skončil za jeho zády. Asistence: Matyáš Staněk.
     
    Konec zápasu.
     
    Přestože v základní hrací době Plameny prohrály, po závěrečném zisku se radují. V prodloužení se totiž trefil Robert Bačo, díky kterému si Žďár nad Sázavou připíše do tabulky alespoň jeden bod. (20:25:52)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 29. Dymák (Dvořák, Jiráček), 45. Matoušů (Beneš), 47. Prášek (Holenda), 49. Kozlík (Kutlvašr) – 62. Bačo (Staněk)


    BK Havlíčkův Brod: Král (Kubík) – Dvořák, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr, Doležal – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, T. Krejčí, Kozlík, D. Krejčí, Prášek
    SKLH Žďár nad Sázavou: Kadlc (47. Havlík) – Macek, Beran, Pecka, Sochor, Pelikán – Valkoun, Procházka, Kotrba, Elis, Brúha, Bačo, Doležal, Staněk

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Ondřej Bohuněk, Kristýna Hájková
    bahis siteleri