Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 4:3 (po pr.) | Slavia – HC Litvínov 5:2 (kon.) | Olomouc – Vsetín 0:0 (odl.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
4:3 (3:2, 0:0, 0:1 - 1:0)
BK Havlíčkův Brod
Úterý 18.12.2018, 17:45 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Nadstavba D
Partner:
     
    Dnešní utkání je tedy za námi! Protáhlo se nám až do klasického prodloužení. V něm pak Motor nejprve podržel Martin Lidák, který Havlíčkobrodské vychytal. Poté domácí sami rozhodli. Do úniku se dostal Alex Marhoun, a ten se v něm poté nezmýlil!

    Z dnešního utkání je to tedy vše. Děkuji za pozornost! (19:50:39)
     
    Konec zápasu.
     
    62:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto! Vítězným týmem se dnes stávají České Budějovice! Filip Petrásek poslal přihrávku na ALEXE MARHOUNA, který se tím pádem dostal do samostatného úniku. Už to vypadalo, že si na Kubíka nepřijde, když v tom ale dokázal z těžké pozice procpat kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Filip Petrásek.
     
    61:48
    Havlíčkův Brod se pokusil o rychlý přechod od útočného pásma. Místo toho ale rozehrál na zakázané uvolnění, které tedy vrátí hru před Kubíkovu svatyni.
     
    61:26
    Martin Lidák nyní podržel svůj tým! Jeden z havlíčkobrodských hráčů se natlačil před branku, odkud zkusil zakončit. Lidák se poté natáhl a s vypětím všech sil udržel kotouč ve výstroji!
     
    60:48
    Filip Petrásek se hnal za kotoučem. Kdyby býval ještě o něco rychlejší, mohl by se dostat do nájezdu. Nicméně hostujícím obráncem byl od puku nakonec odstaven.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Havlíčkův Brod nakonec dokázal skóre vyrovnat. Motor se pak snažil vzít si vedení zpět, seč to šlo. Nicméně to již nedokázal. Po krátké přestávce, která bude trvat pár minutek, se půjde opět do hry.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Posledních dvacet minut se dohrálo především v neutrálním pásmu, kde o kotouč sváděly oba týmy souboj. Nakonec ho vybojovali hostující hráči, nicméně čas na žádnou útočnou akci již zřejmě mít nebudou.
     
    58:56
    Českobudějovičtí hokejisté se nyní museli bránit. Nakonec na situaci reagují zakázaným uvolněním, které vrátí hru před branku Martina Lidáka.
     
    57:53
    Matěj Kozlík nyní inkasoval další hit v poměrně krátké době. Tentokrát si jel pro kotouč u mantinelu, když v tom jej od něj odstavil jeden z českobudějovických beků.
     
    56:48
    Na ledové ploše toho už je přeci jenom k vidění trochu méně. Havlíčkobrodští hokejisté se nyní museli bránit. A to úspěšně. Motoráckou ofenzívu nakonec k žádnému střeleckému pokusu nepustili.
     
    55:17
    Jan Novák si sjel až za Kubíkovu svatyni. Poté zkusil puk poslat před ní. Nechybělo mnoho k tomu, aby se k ní poté jeden z českobudějovických hráčů dostal.
     
    54:35
    Adam Sochor nebyl vůbec daleko od toho, aby se dostal do zajímavé střelecké pozice. Naštěstí pro havlíčkobrodské hokejisty nakonec ale jeden ze soupeřů stačil přihrávku, směřující na domácího útočníka, překazit.
     
    53:34
    Matěj Kozlík měl kotouč na holi ve středním pásmu. Nahodil ho za Lidákovu svatyni, přičemž dostal tvrdý hit. Po chvíli se ale zvedl z ledu a bude připraven pokračovat ve hře.
     
    52:05
    Matěj Kozlík se agilně pokusil nacpat před branku. Naštěstí pro domácí se mu to ale nepovedlo. Pohotový Martin Lidák totiž stihl kotouč odehrát pryč mimo Kozlíkův dosah.
     
    51:32
    Adam Sochor zavezl kotouč do útočného pásma, aby se následně dostal sám ke střele. Jeho pokus neletěl z příliš střelecké pozice, přesto s ním měl Kubík co dělat. Nakonec ho stačil vyrazit svým levým betonem.
     
    50:30
    Jan Novák zkusil své štěstí od modré čáry. David Kubík neměl na Novákův pokus vůbec žádný výhled. Zároveň měl ale také štěstí. Kotouč totiž až mezi tři tyče neprošel, zastavil se jen o skrumáž hráčů stojících před brankou.
     
    49:38
    Martin Zych se z pozice obránce dostal do poměrně dobré střelecké příležitosti. Zhruba z vrcholku kruhu jeho pokus ale neprošel, protože jej zablokoval jeden z domácích.
     
    48:57
    Už to vypadalo, že se domácí celek dostane do další dobré akce. V tom ale rozhodčí zapískal ofsajdové postavení. Adam Sochor tím pádem nemohl pokračovat v realativně otevřené cestě na branku.
     
    47:09
    Na opačné straně jsme nyní viděli taktéž přečíslení v poměru dva na jednoho! Tomáš Korndörfer ho vzal celé na sebe střelou k bližší tyči. Kubík byl ale v tomto minisouboji úspěšnější a puk napoprvé drží ve výstroji.
     
    46:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hostující střídačka propuká v jásot! Havlíčkův Brod totiž srovnává skóre. Vladislav Juřica poslal do přečíslení dva na jednoho MICHALA BENEŠ. Ten poté naznačil, že bude nahrávat, namísto toho ale vypálil. A to úspěšně – 3:3. Asistence: Vladislav Juřica.
     
    45:47
    Po delší době se dostali do útočného pásma také českobudějovičtí hokejisté. Ti se poté dostali ke střele z mezikruží. Tu Kubík dokázal chytit bez větších obtíží.
     
    45:20
    Tadeáš Holenda stál na levém kruhu. Zkusil poslat přihrávku před branku. Tam ale bohužel pro něj nebyl nikdo ze spoluhráčů. Kotouč ale dojel jeden z domácích, který si ho málem srazil za brankovou čáru.
     
    44:12
    Matouš Hail si řekl svým pohybem o přihrávku na modrou čáru. A také ji dostal. Hailův pokus taktéž nebyl z těch nejhorších, Kubík proti němu ale vytasil lapačku, za jejíž pomoci puk nakonec dostal mimo tři tyče.
     
    43:22
    Dlouho se toho na ledové ploše moc nedělo. Ani jeden z týmů se nemohl usadit v pásmu. Až poté hosté. Od modré pak konkrétně střílel Max Kutlvašr. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, Lidáka proti němu ale včas zaklekl a napoprvé jej lapil.
     
    41:39
    Adam Rauš se dostal ke kotouči za Lidákovou svatyní. Ihned jej zkusil z otočky poslat před branku, ovšem trefil jen dojíždějícího hráče, který přihrávku překazil.
     
    40:27
    Adam Sochor dostal přihrávku do středního pásma. Ta byla ale příliš dlouhá, a tak ji Sochor nemohl ideální zpracovat. Kvůli tomu se na kotouč dostávají Havlíčkobrodští.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Na rozdíl od té první, druhá perioda žádnou branku nepřinesla. Snad největší šanci, jak ji dosáhnout měl domácí Motor. A to když Daniel Hála jel trestné střílení, které však necelé tři minuty před koncem periody zůstalo bez využití.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Českobudějovičtí hokejisté se ještě natlačili s kotoučem na holi do útočného pásma. O puk se poté ale bojovalo v rohu ledové plochy. Na žádnou akci již nezbývá čas. Třetina končí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta z prostředního dějství. Uvidíme, zda se dočkáme ještě nějaké branky ohrožující situace.
     
    37:45
    Trestného nájezdu se ujal Daniel Hála. Přehodil si kotouč na bekhendovou stranu hole, nicméně poté nedokázal přehodit Kubíkovu lapačku. V ní nakonec kotouč skončil!
     
    37:45
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Jiráček – trestné střílení, hákování).
     
    37:45
    Jeden z českobudějovických hráčů ujel na branku, v zakončení byl ale faulován, a tak je nařízeno trestné střílení.
     
    36:57
    Po jedné ze střel domácího hráče se kotouč vykutálel těsně kolem tyčky. Mezitím se již havlíčkobrodský celek vrátil do počtu čtyř hráčů. Z klasické početní převahy toho Motoru už navíc také moc nezbývá.
     
    35:30
    Českobudějovičtí hokejisté hrají v přesilové hře. Rovnou v dvojnásobné početní převaze. Soupeřovu branku obstřelují, seč to jde, nicméně žádný pokus Kubíkovu branku zatím nijak výrazně neohrozil.
     
    35:12
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dvořák – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    34:42
    Filip Petrásek stál ve středním pásmu. Nabral obrovskou rychlost a krásnou individuální akcí se vyhnul hned dvěma bránícím protihráčům. Tím pádem se poté ocitl před brankou, ovšem na Kubíka si nepřišel, ten totiž lapil Petráskův pokus v lapačce.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., podrážení).
     
    33:49
    Jedna z domácích formací se dostala do útočného pásma. Havlíčkobrodští pak měli poměrně štěstí, když přihrávka, jež šla zpoza branky, na sjíždějícího útočníka před branku neprošla.
     
    32:47
    Havlíčkobrodští hokejisté tlačili na soupeře. Tomáš Kudrnáč nakonec ale protihráče o kotouč obral a ušetřil svému celku cenné vteřiny pro vystřídání.
     
    31:46
    Jan Novák využil toho, že měl poměrně dost prostoru na modré čáře. Táhlou střelou pak zacílil k bližší tyči. Tam se přemístil včas i havlíčkobrodský strážce svatyně.
     
    30:15
    David Kašpar už byl skoro v nulovém úhlu, přičemž poslal přihrávku před branku. Tam se ke střele málem dostal jeden z domácích dojíždějících hráčů, bohužel pro něj mu kotouč ale o chviličku utekl.
     
    29:45
    David Kubík opět pozorný. Tentokrát musel čelit střele z pravého kruhu. Ta směřovala do horního růžku. Kubík ale vytasil včas svou lapačku, v níž kotouč uschoval.
     
    28:56
    Matouš Hail stál na modré čáře s kotoučem na holi. Už to vypadalo, že se mu otevře prostor ke střele, ale nestalo se tak. Českobudějovičtí nakonec musí začít akci znovu, Brod se totiž osvobodil.
     
    27:52
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kuchta – 2 min., podrážení).
     
    27:25
    V posledních vteřinách jsme žádnou větší šanci neviděli. Až Alois Dubský zkusil střelu z kruhu. Ta byla ovšem zablokována a skončila výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    25:40
    Lidákův trest je za námi. Havlíčkobrodští hokejisté se sice po většinu přesilové hry drželi v pásmu, nicméně právě na českobudějovického brankáře příliš střeleckých pokusů nesměřovalo.
     
    24:25
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho. Zakončovat měl Alois Dubský, který si sjížděl k pravé tyči, leč přihrávka na něj nebyl z těch nejpřesnějších.
     
    23:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Lidák – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    22:36
    Dobrou pumelicí od modré čáry se prezentoval Max Kutlvašr. Jeho pokus Lidák dokázal nadvakrát zkrotit.
     
    21:20
    Obrovská příležitost Motoru, jak navýšit vedení opět na dvoubrankový rozdíl! Po vhazování se ke kotouči dostal Alois Dubský, na kterého zívala odkrytá branka. Kubík se ale parádně natáhl a za pomoci lapačky předvedl parádní zákrok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Motor do ní vstoupil skvěle. Byl aktivnějším celkem, což ztvrdil i gólově. A to dokonce dvakrát. Havlíčkobrodští hokejisté se ale nenechali zahanbit a podařilo se jim skóre utkání srovnat. Motor pak ale poslal kotouč za brankovou čáru ještě jednou, a do prostředního dějství tak půjde v jednobrankovém vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Tadeáš Holenda se dostal do úniku. Vzápětí za ním jel českobudějovický bek, jenž nakonec v pravý čas zabránil havlíčkobrodskému útočníkovi ve střele. Ta tedy přišla, ovšem neměla potřebné parametry. Výrazně přelétla horní tyčku.
     
    19:00
    Z prvních dvacet minut zbývá odehrát pouhých šedesát vteřin.
     
    18:23
    Karel Matoušů neudržel kotouč u útočné modré čáry, stála proti němu přesila dvou domácích hráčů. Ti se pak vydali s kotoučem na opačnou stranu kluziště, kde nyní Motor kombinuje.
     
    17:57
    Vladislav Juřica se dostal s kotoučem zhruba někam do mezikruží. Neměl ale moc prostoru ke střele, a tak musel pálit poměrně rychle. Možná i proto jeho pokus prolétl těsně kolem pravé tyče.
     
    17:05
    Jeden z českobudějovických obránců se vydal hlouběji do pásma. Zhruba z vrcholku kruhu pak vystřelil k bližší tyči. David Kubík si stihl povyjet a následnou střelu bezpečně schovat ve výstroji.
     
    16:23
    Kutlvašr se vrátil na ledovou plochu, přičemž jeho tým zrovna střílel na branku. Martin Lidák kotouč ukryl někde ve výstroji. Po vystřídání u obou týmu se tedy bude vhazovat v domácí obranné třetině.
     
    15:33
    Petr Placek se pokusil o střelu z poměrně velké vzdálenosti. Plackův pokus ale až na branku neprošel. Zastavil se jen o prvního bránícího hráče.
     
    14:45
    Havlíčkobrodští začínají oslabení dobře. Po vhazování v obranném pásmu se dostali ke kotouči a nekompromisně jej vyhazují až k Lidákovi.
     
    14:23
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kutlvašr – 2 min., pozdní dohrání).
     
    14:03
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí dorostenci si berou vedení zpět na svou stranu! Korndörferova střela na branku ještě neprošla, kotouč se odrazil jen k JIŘÍMU PUNDOVI, který si srovnal kotouč ke střele a rozvlnil síťku za Kubíkovými zády. Asistence: Tomáš Korndörfer, Daniel Hála.
     
    12:55
    David Kašpar najížděl do útočného pásma. Po přejetí modré čáry dostal přihrávku, což ovšem znamená, že se dostal do ofsajdového postavení. A to pozornému sudímu na čáře neuniklo.
     
    12:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hostující celek se po dvou inkasovaných brankách nesložil, ale naopak srovnává skóre! MATĚJ KOZLÍK se dostal do samostatného úniku, stáhl si kotouč na bekhend a z této strany hole zavěsil nad Lidákovu lapačku. Asistence: Michal Beneš.
     
    10:48
    Daniel Hála nabral rychlost, dostal se ale do velkého střeleckého úhlu. Přesto zkusil nahodit kotouč na branku. Jednalo se spíše o přihrávku do předbrankového prostoru. Tam ovšem nikdo z domácích v tu chvíli nestál.
     
    10:36
    Poté se hosté dostávají k puku a také do pásma. Jeden z nich ihned po přejetí modré čáry nahodil, přičemž tento pokus Martin Lidák drží také bezpečně uschován ve výstroji.
     
    10:20
    Na kotouči se v posledních okamžicích drží spíše českobudějovičtí hokejisté, kteří se ale nemohou prodrat přes pozornou havlíčkobrodskou obranu.
     
    08:58
    Martin Lidák si po delší době připisuje zákrok. Šla na něj střela z pravého křídla. Domácí brankář kotouč lapil bez větších obtíží.
     
    07:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nyní už je to o pouhou branku! Adam Dvořák vypálil. Po Dvořákově pokusu se kotouč objevil příhodně pro MATĚJE KOZLÍKA, a ten z bekhendu bez větších obtíží dorazil za brankovou čáru. Asistence: Adam Dvořák.
     
    07:14
    Martin Zych zachytil letící kotouč v neutrálním pásmu a právě od něho mohou havlíčkobrodští hokejisté začít další pokus o dostání se do útočné třetiny.
     
    06:20
    Mohlo to být o pouhou branku! Vladislav Juřica najížděl na pravém kruhu. Poté poslal puk před branku, kde se objevil zcela volný Michal Beneš, který ale z prvního dotyku kotouč mezi tři tyče neusměrnil!
     
    05:09
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté zaznamenávají opravdu povedený vstup do utkání! Kašpar zavezl puk do pásma, načež se kotouč odrazil příhodně pro TOMÁŠE KORNDÖRFERA, který prostřelil vše, co potřeboval. Asistence: Daniel Hála, David Kašpar.
     
    04:08
    David Kašpar nabruslil do útočného pásma. Na levém křídle nabral velkou rychlost, načež zkusil své štěstí. Kašparovu střelu Kubík zachytil bez větších problémů.
     
    03:48
    Ani nyní nemusel Heidinger zasahovat a mohl být relativně v klidu. Jeho obrana byla pozorná a protihráče k ničemu nepustila.
     
    02:46
    Českobudějovičtí zavezli kotouč do rohu ledové plochy v útočném pásmu. Tam o něj ale vzápětí přišli, a tak na druhou stranu míří havlíčkobrodští hráči, kteří se mohou pokusit o první střelu na branku.
     
    01:34
    Hostující hokejisté se dostali na kotouč, nicméně poté nedokázali přejít přes střední pásmo. Motor tak je nyní tým, který může založit další útočnou akci.
     
    00:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho a máme tu první branku utkání! Alex Marhoun předvedl krásnou akci, když se zbavil obránce a dostal se za soupeřovu branku. Odtud pak poslal přihrávku na najíždějícího PETRA LUKEŠE, který z prvního dotyku prostřelil – 1:0. Asistence: Alex Marhoun.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Heidinger (Slanina) – Novák, Cibulka, Hail, Punda, Hromada – Hála, Lukeš, Korndörfer, Marhoun, Kašpar, Petrásek, Placek, Budík, Kudrnáč, Kovář, Dubský, Čančura, Sochor

    BK Havlíčkův Brod: Kubík (Beran) – Dvořák, Besmák, Zych, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčík, Vašák, Prášek

    Rozhodčí: Poskočil – Jindra, Zíka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 1. Lukeš (Marhoun), 6. Korndörfer (Hála, Kašpar), 15. Punda (Korndörfer, Hála), 63. Marhoun (Petrásek) – 8. Kozlík (Dvořák), 13. Kozlík (Beneš), 47. Beneš (Juřica)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Novák, Cibulka, Hail, Punda, Hromada – Hála, Lukeš, Korndörfer, Marhoun, Kašpar, Petrásek, Placek, Budík, Kudrnáč, Kovář, Dubský, Čančura, Sochor
    BK Havlíčkův Brod: Kubík (Beran) – Dvořák, Besmák, Zych, Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Juřica, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčík, Vašák, Prášek

    Rozhodčí: Poskočil – Jindra, Zíka
    bahis siteleri