Vegas – Montreal 3:4 (po pr.) | Calgary – St. Louis 1:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 2:3 (po pr.)
Arizona – Colorado 6:4 (kon.) | Toronto – NY Rangers 5:3 (kon.) | Ottawa – Washington 0:4 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Buffalo – Anaheim 3:0 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:2 (po pr.)
Edmonton – Tampa 3:6 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 0:1 (kon.) | New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
Carolina – Boston 5:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:3 (1:0, 0:1, 4:2)
New York Rangers
Neděle 23.12.2018, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League nám v noci na neděli nabídne bohatou nadílku zápasů. My se společně zaměříme na atraktivní souboj dvou celků ze zakládající šestice. Toronto Maple Leafs doma narazí na New York Rangers! Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Kanadský tým potvrzuje roli jednoho z favoritů soutěže. Může se pochlubit druhou nejúdernější ofenzivou a ta se projevila také v posledních dvou utkáních. Toronto porazilo New Jersey i Floridu, přičemž do jejich sítí poslalo celkem třináct kotoučů! V jeho kádru se navíc skvěle usadila nová posila John Tavares. Ten je v tabulce klubové produktivity na třetí příčce, hned za Mitchellem Marnerem a Morganem Riellym. Maple Leafs se doma proti Rangers nedaří, dokáží to dnes prolomit?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 2. místo v Atlantické divizi (2. ve Východní konferenci).
    Počet bodů: 48.
    Skóre: 130:96.
    Úspěšnost přesilových her: 26,37% (6. v lize).
    Úspěšnost oslabení: 76,19% (18. v lize).
    Poslední zápas: Toronto – Florida 6:1.
    Průměrná návštěvnost: 19 290.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Mitchell Marner (10+37).
    Nejlepší střelec: John Tavares (23+15).
    Brankářská jednička: Frederik Andersen (92,42%).
    Československá stopa: Martin Marinčin.
     
    NEW YORK RANGERS

    Dosavadní výkony Jezdců se dají považovat za milé překvapení! Tým totiž prochází přestavbou a nechal se slyšet, že v následujících letech bude chtít spíše stabilizovat situaci. Žádný pobyt na chvostu tabulky se nicméně neodehrává, a dokonce to vypadá, že by Rangers mohli promluvit do bojů o play-off. České fanoušky musí těšit způsob, jakým se v útoku daří Filipu Chytilovi. Mladý forvard se nachází na osmém místě klubové produktivity a chvála na něj míří ze všech stran! Newyorčané za sebou momentálně mají domácí sérií tří zápasů, a vždy dokázali bodovat.

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 5. místo v Metropolitní divizi (10. ve Východní konferenci).
    Počet bodů: 35.
    Skóre: 97:107.
    Úspěšnost přesilových her: 21,98% (17. v lize).
    Úspěšnost oslabení: 75,25% (23. v lize).
    Poslední zápas: NY Rangers – Anaheim 3:1.
    Průměrná návštěvnost: 17 246.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Mika Zibanejad (11+19).
    Nejlepší střelec: Chris Kreider (15+8).
    Brankářská jednička: Henrik Lundqvist (91,39%).
    Československá stopa: Filip Chytil.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Marinčin, Dermott – Marner, Tavares (A), A. Johnsson – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – W. Nylander, Kadri, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, P. Lindholm.

    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Pionk, M. Staal (A), DeAngelo, Br. Smith, McQuaid, Skjei – Zuccarello, Zibanejad (A), Chytil – Bučněvič, K. Hayes, Kreider (A) – Naměstnikov, B. Howden, Vesey – R. Strome, L. Andersson, Nieves.

    Rozhodčí: Joannette, Charron.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V brance Toronta je dnes připravena obvyklá jednička, Frederik Andersen. To na druhé straně dostává Henrik Lundqvist volno a mezi tyčkami se představí Alexandar Georgijev!
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu vyprodané Scotiabank Areny. Domácí oblékli tradiční modré dresy, Rangers se představí v bílé barvě. Souboj za několik málo minut započne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Jdeme na to! Úvodní vhazování ovládli hostující hokejisté, kteří se okamžitě ženou do útočného pásma a snaží se tam uchytit.
     
    00:27
    Frederik Andersen musel poměrně rychle do akce. Neal Pionk totiž nahazoval od modré lajny, ale nebylo to nic, s čím by si Andersenova rukavice neporadila.
     
    00:50
    Kevin Hayes přejel modrou čáru, napřáhl a mohutně vypálil. Frederik Andersen už si nyní připsal složitější zákrok, avšak zvládl jej bez potíží.
     
    01:29
    Javorové listy se pokusily o odpověď. Chvilku pobyly před hostující klecí, ale výrazněji ji neohrozili. Rangers se už dostávají do střední zóny.
     
    02:15
    Morgan Rielly v poklidu rozehrává z vlastní třetiny. Auston Matthews se ale daleko nedostal a Frederik Andersen musel hokejkou řešit přihrávku na Filipa Chytila.
     
    02:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs se i přes na první pohled ospalý nástup na led dostávají rychle do vedení! Mats Zuccarello při pokusu o vyhození puku našel pouze na modré lajně Morgana Riellyho. Ten okamžitě poslal kotouč směrem k brance a PATRICK MARLEAU jej tečoval tak šikovně, že proskákal kolem betonu Alexandara Georgijeva až za čáru! Asistence: Morgan Rielly.
    02:58 Patrick MARLEAU - 1:0
     
    03:48
    Nyní jsou na tahu opět Jezdci. Předbrankovou skrumáž vyřešil Frederik Andersen, jehož tým může obrátit hru na druhou stranu.
     
    04:38
    Po šavlovačce u mantinelu se touš dostal na hůl Pära Lindholma, který ho odváží přes střední pásmo až za modrou čáru.
     
    05:08
    William Nylander se před bránou natahoval po kotouči. Alexandar Georgijev po černé gumě skočil, jenže odrazil ji před Austona Matthewse, jehož dorážka byla sražena mimo!
     
    05:55
    Na pořadu dne je zakázané uvolnění Toronta. Vhazovat se tedy bude v jeho defenzivní zóně, konkrétně pak po levé ruce brankáře Frederika Andersena.
     
    06:27
    Morgan Rielly si pěkně navedl puk po pravém křídle až na kruh, načež ho zápěstím poslal těsně mimo vzdálenější tyčku. Předcházel tomu pěkný bruslařský manévr.
     
    07:16
    Vladislav Naměstnikov nic velkého nevymýšlel a od modré čáry nahodil kotouč proti brance. Do střely sáhla jedna z hokejek a usměrnila ji až do ochranné sítě.
     
    Střely na branku – 3:6.
     
    07:43
    Howdenova křižná přihrávka měla najít Jimmyho Veseyho, avšak mířila za něj. Rangers se rychle dostali zpět do třetiny a Frederik Andersen schoval pryž pod lapačkou.
     
    08:22
    Domácí obránci nedostali kotouč za modrou čáru. Lias Andersson se ho pokusil rychle napálit na bránu, leč netrefil jej vůbec dobře.
     
    08:49
    Tyler Ennis odváděl dobrou práci za klecí. Posléze servíroval puk na brankoviště pro Williama Nylandera, jenž už byl moc blízko k betonům.
     
    09:20
    Morgan Rielly si znovu přivedl kotouč do oblasti pravého kruhu, ani v tomto případě však nevyprodukoval přesnější zakončení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:58
    John Tavares se vrhl rovnou do ofenzivní zóny. Hezkou střelu ke štěstí hostů tečoval navrátivší obránce až na zadní plexisklo.
     
    10:50
    Na pořadu dne je nyní komerční přestávka. Toronto ve vyrovnaném zápase vede 1:0, ale Jezdci ukázali, že jsou také schopni vystrčit růžky.
     
    Střely na branku – 6:6.
     
    11:13
    Nazem Kadri míchal s pukem v rohu ledové plochy. Poté, co jej o něj Newyorčané připravili, vyrazili kupředu. Škoda pro ně, že Brett Howden ve slibné pozici promáchl.
     
    11:48
    Ron Hainsey na poslední chvíli udržel pro Toronto útočné pásmo a s přispěním mantinelu poslal puk na Austona Matthewse.
     
    12:33
    Morgan Rielly posílal kupředu další vykutálené nahození. To se snažil tečovat Pär Lindholm, ale nepovedlo se mu to tak, aby musel Alexandar Georgijev zasahovat.
     
    12:53
    Kasperi Kapanen se po levém křídle prohnal na kruh. Na zádech měl obránce, přesto hezky vypálil. Zakončené prosvištělo těsně nad břevnem.
     
    13:32
    Kasperi Kapanen vysvobodil svůj tým z obranné zóny. Javorové listy se ale za modrou čáru neprokousaly a musejí se znovu soustředit na defenzivu.
     
    13:59
    Pavel Bučněvič se do útočné třetiny prohnal rychleji, než spoluhráč s kotoučem na holi. Píská se tedy postavení mimo hru.
     
    14:19
    Travis Dermott se zjevil ve slibné palebné situaci. Alexandar Georgijev ovšem zasahovat nemusel, jeden z beků totiž odvedl práci obětavě za něj.
     
    14:35
    O chvíli později to zkoušel Travis Dermott znovu. V tomto případě již Alexandara Georgijeva zaměstnal a poslal mu pozdrav do lapačky.
     
    Střely na branku – 9:8.
     
    14:51
    Mats Zuccarello rychlou kličkou objel Morgana Riellyho. Ztratil při tom plnou kontrolu nad pukem, domácí tak žádné bezprostřední hrozbě nečelili.
     
    15:16
    Morgan Rielly si v blízkosti vlastní klece všiml otevřené uličky, a nechybělo mnoho, aby mohl Pär Lindholm postupovat sám na branku! Ke smůle Toronta na dlouhou rozehrávku těsně nedosáhl.
     
    15:52
    Javorové listy se drží v palebných pozicích. Od levého mantinelu vyslal překvapivý pokus Auston Matthews, avšak gólman si bližší tyčku pečlivě hlídal.
     
    16:20
    Mitchell Marner dostal trošku času na kruhu. Připravil si tedy zakončení, které prosvištělo kolem bližšího horního růžku až na zadní hrazení.
     
    17:00
    Domácí se při rozehrávce museli vypořádat s aktivním napadáním, což se jim podařilo. Rangers velmi dobře bruslí. Vědí, že právě to je cesta, jak soupeře potrápit.
     
    17:46
    Tečovaný pokus Nikity Zajceva vypuštěný od modré čáry rozvlnil ochrannou síť. Vše se chystá na buly po levé straně Alexandara Georgijeva.
     
    18:14
    Mika Zibanejad se po pravém elegantně prosmýkl až do blízkosti branky. Poté posílal kotouč na osu hřiště, kde na něj ale nikdo nedosáhl.
     
    18:52
    John Tavares si našel cestu do útočného pásma. Když se zdálo, že bude střílet, najel si oblouk směrem k modré čáře. Zakončoval až později, Alexandar Georgijev úspěšně použil svoji rukavici.
     
    19:18
    Andreas Johnsson se snažil poslat Johna Tavarese do velké šance. Škoda pro domácí, že se jeho přihrávka vrtěla a zůstala nezpracována.
     
    19:31
    John Tavares napálil puk z takřka nulového úhlu přímo na branku. Alexandar Georgijev ho krotil jako horký brambor, a mohl být rád, že mu pomohli obránci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní část žádné brankové hody nepřinesla. Ujala se akorát přesná teč Patricka Marleaua, která poslala Toronto do vedení 1:0. Se stejným skóre se oba celky odebírají na přestávku. Domácí vedou zaslouženě, Rangers do zápasu dobře vstoupili, leč postupně přenechali iniciativu.

    Střely na branku:
    Toronto 15:10 NY Rangers.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Jdeme opět na to. Domácí se zásluhou Kasperiho Kapanena na chvíli podívali za modrou čáru, ale rychle byli vyhnáni.
     
    20:40
    Marc Staal se dostal do zajímavé střelecké pozice. Škoda pro Jezdce, že trefil hráče před sebou. New York má ponechanou výhodu, zřejmě se dočkáme první přesilovky!
     
    21:10
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Patrick Marleau – 2 min., podrážení).
     
    21:29
    Brett Howden posílal z levého kruhu puk naslepo za sebe, avšak nikoho nenašel a hosté se tak sami připravili o útočné pásmo.
     
    21:54
    Mitchell Marner ušetřil cenný čas až v útočném pásmu. Vzápětí přichází další vyhození Maple Leafs, kteří se zatím brání velice dobře.
     
    22:38
    Marc Staal pálí od modré lajny ostošest, jenže naráží na obětavý čtyřlístek Toronta, popřípadě pak na připraveného Frederika Andersena mezi třemi tyčemi.
     
    22:58
    Domácím se daří držet soupeře v rohu ledové plochy. Patrick Marleau se zanedlouho vrátí zpět mezi mantinely.
     
    23:34
    Nepřesná rozehrávka Anthonyho DeAngela dojela až k zadnímu hrazení, což znamená jediné. Píská se icing, vhazovat se tedy bude před hostující klecí.
     
    23:47
    Jimmy Vesey se po levém křídle prosmýkl až na úroveň brankové čáry. Poté byl kotouč tečován do ochranné sítě, hra je tedy přerušena.
     
    24:05
    Vladislav Naměstnikov dostal na levé straně mnoho prostoru. Měl tedy volnou cestu až k Frederiku Andersenovi, jenže z úhlu jej neprostřelil!
     
    24:49
    Další akce Rangers už tak povedená nebyla. Puk se znovu zatoulal až na zakázané uvolnění, vhazování v obranném pásmu pro ně ale dobře dopadlo.
     
    25:20
    Javorové listy disponují ponechanou výhodou a krouží v blízkosti Alexandara Georgijeva. Morgan Rielly objel bránu a tlak pokračuje.
     
    25:53
    Mitchell Marner se objevil ve velmi solidní střelecké pozici, avšak místo zakončení ještě nepřesně přihrával! To nebylo šťastně řešení.
     
    26:17
    V tento moment už je hra přerušena. Za katr putuje na čtyři minutky Adam McQuaid (NYR), jenž si v souboji s Nazemem Kadrim pomohl opakovaným krosčekem! V ponechané výhodě ještě následovaly další ostré souboje, ty už se však zřejmě obejdou bez dalších trestů.
     
    26:53
    První fázi oslabení zvládají Jezdci na jedničku. Daří se jim dokonce kontrolovat kotouč a šetřit spoustu času.
     
    27:25
    Toronto se snažilo usadit ve třetině, avšak stále marně. Morgan Rielly se tedy musí pro puk vracet až za klec jeho vlastního týmu.
     
    27:58
    Početní výhoda domácího celku působí vskutku rozpačitě, Javorové listy se nyní dokonce nemohou vymanit ze své vlastní obranné třetiny!
     
    28:33
    To už byla dobrá příležitost! Auston Matthews dostal nabito do své oblíbené pozice na levém kruhu, avšak Alexandar Georgijev se výborně přemístil a podržel své barvy.
     
    28:50
    Mitchell Marner z pravého kruhu vystřelil po ledě. Od betonů Alexandara Georgijeva se kotouč odrazil, John Tavares s ním ale nedokázal patřičně naložit.
     
    29:20
    Dělovku Morgana Riellyho gólman vykopl. Následovala další navštívenka v podání stejného hráče, kterou ještě tečoval Mitchell Marner, nicméně Alexandar Georgijev znovu obstál.
     
    29:51
    Z tribun už se ozývá tišší bučení, příznivci Toronta si zcela jistě představovali proti oslabenému soupeři trošku jiný kolotoč.
     
    30:13
    Adam McQuaid už opustil trestnou lavici. Bývalý obránce Bostonu navíc okamžitě zkusil střelecké štěstí, od modré čáry ale Frederika Andersena nezaměstnal.
     
    Střely na branku – 21:13.
     
    31:37
    Hra se nyní přesouvá ze strany na stranu. Za domácí konečně zahrozil slovenský obránce Martin Marinčin, jehož střelu bez přípravy schoval Alexandar Georgijev v lapačce.
     
    33:24
    V těchto momentech se ani jednomu týmu nedaří vytvoření ničeho zajímavého. Martin Marinčin je znovu na ledě a bojuje ve skrumáži u hrazení.
     
    34:09
    Pasáž plná nepřesností vyústila v zakázané uvolnění Javorových listů. Doufejme, že začne přibývat zajímavých situací, a to třeba hned po buly před domácí klecí.
     
    35:00
    Rangers právě vstřelili branku!
    Z nenápadné situace těží tým z Manhattanu vyrovnání! Jimmy Vesey přihrál na modré čáře NEALU PIONKOVI, který nic zbytečně nevymýšlel, a po nápřahu vyslal dělovku na branku. Frederik Andersen na prudkou ránu nestihl zareagovat, 1:1! Asistence: Jimmy Vesey, Brady Skjei.
    35:00 Neal PIONK - 1:1
     
    35:33
    John Tavares (TOR) přidržel Miku Zibanejada, což pozornosti rozhodčích neuteklo. Jezdci si tedy hned po vyrovnávací trefě mají možnost zahrát přesilovku, ve které mohou překlopit skóre na svoji stranu!
     
    35:40
    Toronto reklamuje ofsajd marně. Mats Zuccarello zastavil touš ještě v pásmu, hosté tedy mohou rozestavit přesilovkový vzorec.
     
    36:14
    Záludná střela Matse Zuccarella se schovala neznámo kam. Puk nakonec našli hráči Toronta a Morgan Rielly osvobozuje svůj tým.
     
    36:57
    Při dalším přechodu do ofenzivní zóny se Rangers provinili postavením mimo hru. Puk tak bude vhozen v prostřední třetině.
     
    37:20
    Dalekonosné vyhození Jakea Gardinera dokonce zaměstnalo Alexandara Georgijeva, který po zkrocení puku rozehrává na spoluhráče.
     
    37:38
    Brady Skjei napřáhl na modré lajně. Prudkou střelu si i přes dobrou clonu stihl Frederik Andersen včas najít. Po jeho zákroku je hra přerušena.
     
    38:16
    Nylander bojoval za soupeřovou klecí o puk marně, Newyorčané tedy obracejí hru a snaží se o další usazení v blízkosti Andersena.
     
    38:47
    Tak to bylo pořádně těsné! Lias Andersson poslal z pravého kruhu po ledě zajímavou pobídku na brankoviště. Pryž docestovala až k Ryanu Stromeovi, který to ovšem zrovna nečekal a před odkrytou klecí nedokázal zakončit na správné místo!
     
    39:36
    Elitní formace Rangers dostala domácí pod obrovský tlak, vypadalo to, jako by hráli přesilovku. Brady Skjei nicméně trošku váhal se střelbou, a také díky tomu se Javorové listy osvobodily. Jezdci se posléze snažili do pásma rychle dostat zpět, leč trošku to uspěchali a vyprodukovali zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část nenabídla nikterak závratnou hokejovou podívanou... Maple Leafs nevyužili čtyřminutovou přesilovou hru, ve které si několik důležitých zásahů připsal Alexandar Georgijev. Na druhé straně od modré lajny prostřelil gólmana Neal Pionk a vyrovnal na současných 1:1! Newyorčané dokonce nebyli daleko k dovršení obratu, žádnou ze šancí při velkém tlaku v závěru třetiny ale nedokázali přetavit v gól. Všechno je tak absolutně otevřené!

    Střely na branku:
    Toronto 25:20 NY Rangers.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Ron Hainsey vystřelil od modré čáry. Alexandar Georgijev jeho pokus vyrazil pouze mezi kruhy. Po šanci dorážet se natahoval Auston Matthews, jenže přesilu nepřetlačil.
     
    41:16
    Pobyt v útočném pásmu si připsali také Rangers, avšak k žádnému zakončení se nedostali. Na druhé straně poté dojíždějící John Tavares donutil gólmana přerušit hru.
     
    41:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Velká radost Maple Leafs! Jake Gardiner nabídl touš od modré čáry Johnu Tavaresovi na teč. Se změnou dráhy kotouče si Alexandar Georgijev poradil díky betonu, nicméně k dorážce se dostal Mitchell Marner. Kotouč se otřel o tělo na brankovišti klečícího ANDREASE JOHNSSONA a zapadl do brány! Asistence: Mitchell Marner, John Tavares.
    41:37 Andreas JOHNSSON - 2:1
     
    42:36
    Domácí celek je tedy opět ve vedení, na což reagují také diváci, kteří jsou pořádně slyšet. John Tavares je opět na ledě a bojuje za brankou o kotouč.
     
    43:15
    Filip Chytil dnes na ledě není tolik vidět. Teď nicméně předvedl pohlednou individuální akci, na jejímž konci poslal puk z pravého kruhu do gólmanovy lapačky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:48
    Nazem Kadri dostal nabito na pravý kruh. Rozhodl se pro okamžitou dělovku, která narazila do chráničů blokujícího Marca Staala.
     
    44:40
    Hosté v těchto chvílích získávají převahu na kotouči a dlouze kombinují. Patrick Marleau je alespoň vyhnal z obranného pásma Toronta.
     
    45:26
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové listy odskakují na rozdíl dvou tref! Andreas Johnsson v rohu ledové plochy zvedl hlavu a všiml si, že za kruhy najíždí MORGAN RIELLY. Posléze mu adresoval přesnou přihrávku, po které produktivní obránce neomylně vyhnal pavouky z bližšího horního růžku Georgijeovy pokladnice! Asistence: Andreas Johnsson, Frédérik Gauthier.
    45:26 Morgan RIELLY - 3:1
     
    45:56
    Patrick Marleau udělal u mantinelu pěkný obrat, avšak k žádnému ohrožení klece krátký pobyt v útočném pásmu nevedl. Rangers obracejí hru.
     
    46:34
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla paráda v podání Filipa Chytila! Český útočník bleskovou fintou obešel Morgana Riellyho a po pravé straně se dostal až před Andersena. Poté se už ocitl v pádu, avšak přesto dokázal posunout kotouč napříč brankovištěm na volného KEVINA HAYESE, který jej dopravil do sítě! Asistence: Filip Chytil, Neal Pionk.
    46:34 Kevin HAYES - 3:2
     
    47:35
    Hosté jsou při chuti a znovu operovali v útočném pásmu. Byl to znovu Kevin Hayes, kdo zaměstnal gólmana. Nyní si ale Frederik Andersen poradil.
     
    48:30
    Cristoval Nieves bleskově otočil hru. Troufl si na objetí domácí svatyně, načež by rád zasunul touš za čáru. V tom mu ale zabránil položený Andersenův beton.
     
    Dnešní utkání sleduje 19 446 diváků!
     
    49:41
    Morgan Rielly dostal přihrávku do poměrně složité pozice, přesto zvládl vystřelit. Alexandar Georgijev použil vyrážečku a odklonil puk do rohu hřiště.
     
    50:38
    Pavel Bučněvič vyslal dělovku z pravé strany. Ta mu relativně sedla, jenže Frederik Andersen ji řešit nemusel, neprošla totiž až na jeho branku.
     
    51:20
    Toronto bylo vyhnáno z útočného pásma. Nazem Kadri se pro kotouč vrací dozadu a rozjíždí novou ofenzivní akci svého celku.
     
    51:51
    Lias Andersson se vydal na individuální průnik. Po levém křídle dorazil až na kruh, odkud mířil na vzdálenější tyčku, leč prostor branky mu byl malý.
     
    52:53
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól vrací domácí do dvougólového vedení! Brady Skjei při snaze o vypíchnutí puku ze třetiny trefil pouze Johna Tavarese, jenž si černou gumu rychle zpracoval a z otočky ji poslal za sebe. Mezi kruhy ji přijal úplně volný MITCHELL MARNER, který si položil Alexandara Georgijeva a s chladnou hlavou mu zasunul za betony velice důležitý zásah. Asistence: John Tavares, Andreas Johnsson.
    52:53 Mitchell MARNER - 4:2
     
    53:50
    Javorové listy se už evidentně uklidnily. Další pobyt před soupeřovou svatyní přinesl zakončení zápěstím v podání Morgana Riellyho, brankář dobrým zásahem přerušuje hru.
     
    Střely na branku – 35:23.
     
    54:21
    Wow! Nazem Kadri táhl po pravém křídle přečíslení dvou na jednoho. Překvapivě zatáhl kotouč na osu hřiště a své sólo dovedl až k bekhendovému zakončení, kterému zabránila v úspěchu pouze tyčka!
     
    55:43
    Jake Gardiner vyslal od modré čáry lehčí nahození. Alexandar Georgijev měl relativně čistý výhled, poradil si tedy bez náznaků nějakých zásadních potíží. Rangers ztrácejí dvě branky, leč trošku vypadli z tempa, které už budou jen těžko hledat.
     
    55:55
    Kevin Hayes projel do útočného pásma. Dostal se až za kruhy, odkud posunul kotouč do jízdy Marcu Staalovi, jehož projektil trefil Frederika Andersena do břicha.
     
    56:19
    Rangers právě vstřelili branku!
    Pozor, Newyorčané korigují a máme tady zápletku! Kevin Hayes jednoduše nahodil od modré čáry. Kotouč tečoval bránící Ron Hainsey do těla CHRISE KREIDERA, od jehož boku putoval až za překvapeného gólmana! Asistence: Kevin Hayes, Marc Staal.
    56:19 Chris KREIDER - 4:3
     
    57:38
    Alexandar Georgijev míří na hráčskou lavici, hosté se drží v útočném pásmu a utahují šrouby!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    57:57
    Marc Staal vystřelil od modré čáry. Puk jeden z jeho spoluhráčů vracel zpátky do brankoviště, ze kterého byl Frederik Andersen vyjetý, ale obránce Toronta odpálil gumový nesmysl do bezpečí!
     
    58:22
    Tak to se často nevidí! Patrick Marleau ve sprintu za kotoučem předčil protihráče, ovšem opuštěnou svatyni Jezdců z několika málo metrů nedokázal trefit. Hosté ještě žijí.
     
    59:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Newyorčané pokračovali ve hře bez gólmana. K ničemu velkému to ale nevedlo, a domácí nakonec přeci jen pojišťují výhru! MITCHELL MARNER zblokoval pokus o střelu v podání Neala Pionka a přes skoro celé kluziště dovezl touš až do klece. Bez asistence.
    59:40 Mitchell MARNER - 5:3
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V divoké třetí třetině si lépe vedlo Toronto, které nakonec potvrzuje roli favorita a získává dva body!

    Góly na sebe po návratu z kabin nenechaly dlouho čekat. Andreas Johnsson jemně tečoval dorážku Marnera a poslal svůj tým do vedení, které zanedlouho navýšil střelou do šibenice v obrovské formě hrající Morgan Rielly. Filip Chytil nicméně na druhé straně parádní asistencí nabídl snadnou trefu Kevinu Hayesovi, a bylo sníženo. Maple Leafs však byli ve třetí části lepším mužstvem a poté, co John Tavares z otočky našel zručného Mitchella Marnera, bylo v aréně opět veselo. I v tomto případě soupeř korigoval, šťastná teč se povedla před brankou stojícímu Chrisi Kreiderovi. Rangers to ještě logicky zkusili v šesti, jenže místo vyrovnání Mitchell Marner pojistil domácí vítězství.

    Není těžké odhadovat, že právě závěrečná dvacetiminutovka potěšila oko hokejového fanouška rozhodně nejvíce!

    Střely na branku v zápasu:
    Toronto 36:28 NY Rangers.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Mitchell Marner (TOR) – 2+1
    2. Morgan Rielly (TOR) – 1+1
    3. Neal Pionk (NYR) – 1+1.
     
    Československá stopa v zápasu:

    Martin Marinčin (TOR) – 0+0, 2 střely, 13:40
    Filip Chytil (NYR) – 0+1, 1 střela, 16:28.
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji pohodovou neděli a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (03:56:54)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Marleau (Rielly), 42. A. Johnsson (Marner, Tavares), 46. Rielly (A. Johnsson, F. Gauthier), 53. Marner (Tavares, A. Johnsson), 60. Marner – 35. Pionk (Vesey, Skjei), 47. K. Hayes (Chytil, Pionk), 57. Kreider (K. Hayes, M. Staal)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Marinčin, Dermott – Marner, Tavares (A), A. Johnsson – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – W. Nylander, Kadri, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, P. Lindholm.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Pionk, M. Staal (A), DeAngelo, Br. Smith, McQuaid, Skjei – Zuccarello, Zibanejad (A), Chytil – Bučněvič, K. Hayes, Kreider (A) – Naměstnikov, B. Howden, Vesey – R. Strome, L. Andersson, Nieves.

    Rozhodčí: Joannette, Charron

    Diváci: 19 446
    bahis siteleri