Magnitogorsk – Kuopio 0:1 (po pr.) | Team Canada – Norimberk 6:2 (kon.)
konec
Team Canada
6:2 (1:0, 4:1, 1:1)
Norimberk Ice Tigers
Pátek 28.12.2018, 20:15 • Vaillant Arena, Davos (kapacita: 6 300) • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:54 Mike MIESZKOWSKI - 6:2
     
    57:54
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Na jedné straně Cracknell v dobré situaci ještě nepřesně hledal spoluhráče, na druhé pak MIKE MIESZKOWSKI předvedl chladnokrevné zakončení. Norimberský útočník se, stejně jako předtím Cracknell, rozhlížel po svých spoluhráčích, nakonec ale přesnou střelou vymetl horní růžek Fucalovy branky! Asistence: Chris Brown, Milan Jurčina.
     
    55:41
    D'Agostini dostal nabito na levý kruh pro vhazování, jeho tvrdý projektil pořádně rozezvučel levou tyč Jenikeho branky!
     
    48:50
    Kanaďané jedno oslabení ustáli, hned vzápětí ale budou hrát další. Patrick Wiercioch se provinil podrážením. Komerční přestávka.
     
    46:23
    Norimberk si zahraje početní výhodu, Kyle Quincey při bránění trefil obličej jednoho z protihráčů.
    42:08 Dante FABBRO - 6:1
     
    42:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy opět mocně udeřily, Kanaďané předvedli rychlý přechod do útočné třetiny, kombinaci i krásnou individuální akci! DANTE FABBRO si nejprve pohrál s bránícím hráčem, následně poslal kotouč přesně mezi Jenikeho ruku a beton! Asistence: Maxim Lapierre.
    37:45 Dion KNELSEN - 5:1
     
    37:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada přidává další branku! Od modré pálil Moore, Maxim Lapierre pak posunul kotouč před DIONA KNELSENA, který jej poslal za záda ležícího Jenikeho! Asistence: Maxim Lapierre, Dion Moore.
    33:01 Zac DALPE - 4:1
     
    33:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy se opět radují, s Norimberkem to začíná vypadat nedobře! Kanaďané drželi kotouč v útočném pásmu, ZAC DALPE se v rohu kluziště rozmýšlel komu jej předat. DALPE nakonec zvolil individuální cestu do předbrankového prostoru, Jenike byl proti střele pod horní tyč zcela bezmocný! Asistence: Daniel Winnik.
    31:14 Andrew EBBETT - 3:1
     
    31:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada sice početní výhodu nevyužila, chvíli po návratu potrestaného Jurčiny se ale javorové listy potřetí radují! Matt D'Agostini z pravé strany poslal nadýchaný centr do předbrankového prostoru, kde hlídkovat ANDREW EBBETT! Kanadský forvard bez obtíží usměrnil kotouč do norimberské sítě! Asistence: Matt D'Agostini, Chris DiDomenico.
     
    39:50
    Moore se dostal do dvou slibných příležitostí, v obou ale dokázal Jenike zasáhnout. Kanada si však zahraje přesilovku, Milan Jurčina ve středním pásmu sekl jednoho z protihráčů.
     
    26:25
    Kanada si zahraje přesilovku, Martin Ness byl vyloučen za nedovolené bránění.
    24:52 Daniel WINNIK - 2:1
     
    24:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Norimberští chvíli hráli v útočném pásmu, Kanaďané se ale ubránili, přenesli hru na druhou stranu a znovu se dostávají do vedení! DANIEL WINNIK dostal nabito na modrou čáru a podobně, jako u vyrovnávací branky Reimera, kanadský útočník odrazem o tyč poslal kotouč za záda soupeřova brankáře! Asistence: Patrick Wiercioch, Torrey Mitchell.
     
    21:38
    Kanaďané se dostali do útočného pásma, jejich akci musel nedovoleným způsobem zastavit Oliver Mebus. Přesilovka pro Kanadu.
     
    21:25
    Norimberk mohl přidat druhou branku, Dupuis v nájezdu ale nedokázal překonat Fucala!
    20:52 Patrick REIMER - 1:1
     
    20:52
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Ice Tigers se po vhazování dostali do útočného pásma, rychle si vyměnili puk a srovnávají skóre zápasu! PATRICK REIMER dostal nabito na modrou čáru, útočník Norimberka zavřel oči a odrazem o pravou tyč poslal kotouč do kanadské sítě! Asistence: Leonhard Pföderl, Philippe Dupuis.
     
    19:56
    Norimberk si v závěru první periody a na začátku té druhé zahraje další přesilovku. Chris DiDomenico se provinil nedovoleným bráněním.
     
    17:34
    Uvidíme přesilovku Norimberka. Za hákování Segala ve středním pásmu je vyloučen Emmerton.
     
    15:28
    Kanada opět v útoku! Lapierre z nebezpečného prostoru z mezikruží trefuje levou tyč Jenikeho branky.
     
    12:08
    Ebbett v obrovské šanci u pravé tyče Jenikeho branky. Puk byl volný za norimberským brankářem, stačilo jej zasunout za brankovou čáru, což se ale kanadskému kapitánovi nepovedlo. Brankář puk ukryl pod sebe. Situace byla tak blízko gólu, že se dokonce rozsvítilo světlo, které na branku svítí při gólových situacích!
     
    11:32
    Hráč Norimberka s číslem 8 Shawn Lalonde vyhodil puk z vlastního obranného pásma do hlediště a dává první přesilovku reprezentaci Kanady.
     
    07:29
    Reimer potáhl puk a následně jej z pravého kruhu dával na před branku operujícího Weisse. Brankář Fucale odolal, této akci ale moc nechybělo.
     
    05:58
    Kanaďané nezvládli vystřídat v souladu s pravidly a jejich hráčská lavice bude potrestána menším trestem. Hra se stěhuje před Fucaleho, první přesilovka utkání tak bude na straně Norimberka.
    02:21 Dante FABBRO - 1:0
     
    02:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    V úvodu zápasu mají puk častěji na holi hráči Kanady. Ti se nastěhovali do útočného pásma, Dominic Moore vyjel s pukem z rohu a nabil na modré stojícímu DANTE FABBROVI, který sice trochu déle zpracovával puk, pak ale parádně vymetl růžek Jenikeho branky. Asistence: Dominic Moore. Stav utkání 1:0.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 3. Fabbro (D. Moore), 25. Winnik (Wiercioch, T. Mitchell), 32. Ebbett (D'Agostini, DiDomenico), 34. Dalpe (Winnik), 38. Knelsen (Lapierre, D. Moore), 43. Fabbro (Lapierre) – 21. Reimer (Pföderl, Dupuis), 58. Mieszkowski (Ch. Brown, Jurcina)


    Team Canada: Fucale (Coreau) – Fabbro, Quincey, Després, Noreau (A), Bieksa, Wiercioch, Curran – Ebbett (C), D'Agostini, DiDomenico – Conrad, D. Moore (A), Lapierre – T. Mitchell, Cracknell, Winnik – Dalpe, Boychuk, Emmerton – Knelsen.
    Norimberk Ice Tigers: Jenike (Treutle) – Lalonde, Mebus, Festerling, Aronson, Newton, Gilbert, Jurcina, Bender – Ch. Brown, Acton, Mieszkowski – Buck, Bast, Lerg – Segal (A), Ness, Dupuis (A) – Reimer (C), Weiss, Pföderl.

    Rozhodčí: Watson (CAN), Wiegand – Progin, Wüst (všichni SUI)
    bahis siteleri