Magnitogorsk – Norimberk 1:3 (kon.) | Davos – Třinec 3:1 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Norimberk Ice Tigers
Sobota 29.12.2018, 15:10 • Vaillant Arena, Davos (kapacita: 6 300) • Spengler Cup • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:10.
     
    Hezký den z Davosu! Spengler Cup se přesouvá do vyřazovací fáze, v sobotu jsou na programu dva čtvrtfinálové duely. V odpoledním utkání se utkají Metallurg Magnitogorsk a Thomas Sabo Ice Tigers Norimberk.
     
    HK Metallurg Magnitogorsk

    Svěřenci trenérů Jandače a Kalouse v základní skupině Spenglerova poháru skončil na druhém místě se ziskem tří bodů. Magnitka byla v místě konání turnaje už od Štědrého dne, když nepočítáme domácí pořadatelský klub, byli Rusové v Davosu zhruba o den až dva dřív než jejich soupeři. Prvním týmem, se kterým se Metallurg potkal, byli třinečtí Oceláři. Slezané dokázali nad ruským velkoklubem držet hubené jednobrankové vedení, o které přišli až v závěrečné desetiminutovce. Utkání dospělo do nájezdů, kde padl jediný gól – hned v první sérii překonal Kváču Ljubimov. Druhé utkání odehráli Magnitogorští až o dva dny později, když se střetli s KalPou Kuopio. Utkání v normální hrací době gól nenabídlo – rozhodnutí přišlo až v prodloužení z hole kapitána finského týmu Jokinena.

    Sestava Magnitogorsku z druhého utkání: Zagidulin – Rylov, Běreglazov, Matuškin, Igošev, Vereščagin, Zajcev, V. Vasiljev – Ljubimov, Čibisov, Bulíř – Několenko, Varfolomejev, Pakarinen – Timkin, D. Platonov, J. Platonov – Jazkov, Dorofejev, Djukarev.
     
    Thomas Sabo Ice Tigers Norimberk

    Soupeřem Magnitogorsku bude německý Norimberk. Ten ztratil těsně první zápas proti domácímu Davosu – brzy se dostal do dvoubrankové ztráty, aby se vrátil zpět do utkání a vyrovnal na 2:2, když deset minut před koncem vyrovnal Pföderl. Ledoví tygři se z remízy radovali jen chvíli. O tři minuty později parádní bitvu rozhodl obránce Payr, který přesně zakončil signál Davosu. O den později se Norimberk představil proti reprezentaci Kanady. První třetinu dokázali vyhrát javorové listy, ale jen o gól. Ice Tigers na začátku druhé třetiny vyrovnali, ale zbytek zápasu byl jasně v dominanci kanadského týmu. Norimberk tak byl odsouzen ke třetímu duelu ve třech dnech – musí totiž nastoupit do čtvrtfinálového utkání.

    Sestava Norimberka z druhého utkání: Jenike – Lalonde, Mebus, Festerling, Aronson, Newton, Gilbert, Jurčina, Bender – Brown, Acton, Mieszkowski – Buck, Bast, Lerg – Segal, Ness, P. Dupuis – P. Reimer, D. Weiss, Pföderl.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (Nečistovskij) – Matuškin, Zajcev, Rylov, J. Birjukov, V. Vasiljev, Vereščagin (A), Igošev – N. Kuljomin (C), Ellison, Varfolomejev – Dorofejev, Rasmussen (A), Pakarinen – Ljubimov, Čibisov, Bulíř – Několenko, J. Platonov, Djukarev – Jazkov.

    Norimberk Ice Tigers: Treutle (Jenike) – Gilbert (A), Weber, Festerling, Aronson, Lalonde, Mebus, Jurcina, Bender – Buck, Bast, Bassen – Reimer (C), Weiss, Pföderl – Ch. Brown, Acton, Mieszkowski – Segal (A), Lerg, Fox.

    Rozhodčí: Stricker, Wiegand – Castelli, Fuchs (všichni SUI).
     
    Hráči jsou na ledě, úvodní čtvrtfinále Spengler Cupu začne za pár okamžiků. Pro toto utkání je jako domácí tým veden Metallurg Magnitogorsk, hostujícím pak jsou norimberští Ice Tigers.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Úvodní buly pro Norimberk. Ice Tigers se jako první dostali do útočného pásma, k ohrožení brankáře Zagidulina ale nedošlo.
     
    00:56
    Magnitogorsku se nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    01:43
    V úvodu zápasu sledujeme vzájemné uťukávání. Oba soupeři se pokoušejí najít způsob na proniknutí do útočné třetiny, brankáři ale zatím nemuseli zasahovat.
     
    02:34
    První větší šance utkání! Brandon Segal dostal průnikový pas za obranu Magnitogorsku, norimberskému útočníkovi ale před Zagidulinem utekl kotouč, Segal se proto zmohl jen pro jednoduché bekhendové zakončení.
     
    03:24
    Norimberk se dostal do dobrého tempa, Zagidulin si ale s dalším útokem poradil.
     
    04:06
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Ice Tigers korunují úvodní aktivitu vedoucí brankou utkání! Magnitogorsk se v podstatě jen bránil na vlastní polovině a čekal, co předvede německý celek. Ten nakonec v útočném pásmu sehrál rychlou a přesnou akci, kdy Daniel Weiss od zadního mantinelu našel nehlídaného PATRICKA REIMERA, který z první poslal kotouč do ruské branky! Asistence: Daniel Weiss.
    04:06 Patrick REIMER - 0:1
     
    04:59
    Bulíř se snažil prokličkovat do útočného pásma, obrana Norimberku ale českého útočníka do šance nepustila.
     
    05:27
    Další Bulířovo snažení už přineslo ohrožení brankáře Treutleho, norimberský maskovaný muž ale střelu k pravé tyči dokázal vytěsnit.
     
    06:03
    Metallurg pokračuje v aktivní hře. Ruský tým se drží v útočném pásmu, Zajcev ani Djukarev ale své akce k dokonalosti nedotáhli.
     
    06:53
    Norimberským se povedlo otupit ruský tlak, Bassen s Bastem ale Zagidulina neohrozili.
     
    07:16
    Ice Tigers pokračovali v útočném pásmu, střela Lalondeho od modré ale trefila jen obličej jednoho z bránících hráčů. Sudí raději přerušili hru, ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    07:56
    Do dobré střelecké příležitosti od modré čáry se dostal Leonhard Pföderl, jeho střela ale jen těsně minula levý horní růžek Zagidulinovy branky.
     
    08:31
    Bulíř byl hodně aktivní v útočném pásmu, útočník Metallurgu se ale přes dvojici bránících hráčů k zakončení nepropracoval.
     
    09:02
    Vladislav Djukarev si pohrál s kotoučem v útočné třetině, natlačil se do prostoru mezi kruhy, svou svižnou ránu ale následně poslal jen do horní tyče norimberské branky!
     
    09:41
    Matt Ellison dostal přihrávku za hostující defenzívu, v zakončení mu ale hákováním zabránil Brandon Segal. První přesilovka pro Magnitogorsk.
     
    10:10
    Ellison to zkoušel z velmi ostrého úhlu, jeho pokus Treutleho nepřekvapil, norimberský brankář ale měl co dělat, aby udržel puk před brankovou čárou.
     
    10:30
    Ice Tigers další útok Magnitogorsku odvrátili, Aronson následně odpálil kotouč za ruskou branku.
     
    10:46
    Bulířovi se nepovedla rozehrávka, čehož v protiakci mohl využít Reimer. Zagidulin byl připraven.
     
    11:24
    Norimberští mohli dvakrát udeřit ve vlastním oslabení! Chris Brown a Will Acton se dvakrát ocitli sami před Zagidulinem, oběma ale v rozhodujícím okamžiku utekl kotouč z hole!
     
    11:54
    Norimberk je kompletní, snahu Němců o útok ale zastavil ofsajd.
     
    12:19
    Magnitogorsk rychle přešel do útočné třetiny, kombinace Pavla Varfolomejev as Nikolajem Kuljominem ale k úspěchu nevedla.
     
    12:39
    Nevedlo se o chvíli později ani Jazkovovi, který v dobré pozici napálil Treutleho beton. Komerční přestávka.
     
    13:12
    Magnitogorsk zvýšil svou aktivitu, k zakončení se ale ruští hokejisté zatím nedostali. Norimberk se brání za cenu icingu.
     
    13:59
    Treutlemu z lapačky vypadl pokus Ljubimova, což pomohlo Čibisovovi k další kombinaci. Norimberský brankář ale dokázal zasáhnout.
     
    14:18
    Magnitogorsk stupňuje svůj tlak. Od modré nebezpečně pálil Vereščagin, Treutle kryje.
     
    14:41
    Ice Tigers otočili hru na druhou stranu kluziště, z pravé strany se do kotouče opřel Brown. Zagidulin nemusel zasahovat, puk netrefil branku.
     
    15:16
    Pokud Magnitogorsku o rychlý přechod do útočné třetiny končí zakázaným uvolněním.
     
    15:58
    Ruský tým se opět držel v útočné třetině. Pakarinen chtěl v předbrankovém prostoru tečovat nahození Rylova, Norimberští se ale do této kombinace vložili a usměrnili puk do ochranné sítě.
     
    16:33
    Na druhé straně kluziště hrozila dvojice Buck – Bast. Druhý jmenovaný dostával přihrávku do prostoru mezi kruhy, Bastovi ale kotouč přeskočil čepel hole.
     
    17:16
    Magnitogorsk bude hrát další přesilovku, ruský tým aktuálně má výhodu a je v útočném pásmu.
     
    17:55
    Ruští hokejisté stále kombinují. Bulíř dlouho držel puk v rohu kluziště, pak ale nepřesným pasem vyhnal svůj tým do střední třetiny. Hra nadále pokračuje.
     
    18:32
    Signalizovaná výhoda nakonec končí po minutě a půl, Treutle ale ani jednou nemusel zasahovat. V následujících dvou minutách si ale užije dostatek práce, za vysokou hůl je totiž na trestnou lavici poslán Daniel Weiss.
     
    18:48
    Magnitogorsku se v přesilovce zatím vůbec nedaří. Brown se u útočné modré málem dostal do dalšího úniku, s rozehrávkou nakonec pomohl brankář Zagidulin.
     
    19:02
    Magnitogorsku se povedlo rychle přejít do útočné třetiny, akce ruského týmu ale skončila v Treutleho lapačce.
     
    19:14
    Brandon Segal získal kotouč ve vlastním pásmu, podél levého mantinelu se natlačil do útočné třetiny, Zagidulina ale nepřekonal.
     
    19:29
    Přesilovka Magnitogorsku bude dvojnásobná! Za hru vysokou holí si jde na dvě minuty odpočinout Brandon Segal. Do konce periody bude ruský tým hrát v pěti proti třem.
     
    19:54
    Ellison při střele zlomil hůl, Norimberk se osvobodil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka prvního čtvrtfinálového duelu je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou hráči Norimberku. Ice Tigers proměnili úvodní tlak, kdy se v páté minutě prosadil Patrick Reimer. Magnitogorsk mohl srovnat krok ve dvou přesilových hrách, paradoxně se ale do větších šancí dostávali hráči německého celku. Nejblíže k brance pak v desáté minutě byl Djukarev, ten ale napálil jen brankovou konstrukci norimberské svatyně.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:55.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 9:7,
    vhazování: 13:2,
    trestné minuty: 0:6,
    využití: 0:0,
    oslabení: 0:0
     
    Druhá třetina začne za necelou minutu, Magnitogorsk do ní vstoupí s výhodou dvou mužů v poli. Do konce dvojnásobné přesilovky zbývá ještě 32 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Norimberk je ve čtyřech. Magnitogorsk v dvojnásobné výhodě vyslal dvě střely, pokus Varfolomejeva byl sražen bránícím hráčem, Vereščagina pak vychytal Treutle.
     
    21:04
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Klasickou výhodu už Magnitogorsk využívá, skóre je srovnané! Ruští hráči drželi kotouč v útočném pásmu, od zadního hrazení pak Pavel Varfolomejev přesně našel nehlídaného NIKOLAJE KULJOMINA, který z první vymetl pavučinky v horním růžku Treutleho branky! Asistence: Pavel Varfolomejev.
    21:04 Nikolaj KULJOMIN - 1:1
     
    21:48
    Magnitogorsk se tlačil do další útočné akce, Ljubomovovi ale střela nesedla.
     
    22:05
    Rychlou protiakci Norimberku z levé strany zakončoval Buck, jeho pokus ale byl příliš vysoký. Metallurg pak vyhodil kotouč na icing.
     
    22:25
    Rychlé akce na obou stranách. Norimberku se nepovedlo zužitkovat situaci čtyř proti dvěma, na druhé straně pak Treutle s notnou dávkou štěstí zastavil ránu Několenka.
     
    23:12
    Norimberk si zahraje první přesilovku, Magnitogorsk totiž hrál v šesti. Trest pro hráčkou lavici odpyká Pavel Varfolomejev.
     
    24:00
    Norimberku se v přesilovce zatím nedaří, Magnitogorsk již dvakrát vyexpedoval kotouč za branku Treutleho.
     
    24:30
    Ani třetí pokus Ice Tigers o přechod do útočné třetiny neskončil úspěchem, Metallurg se opět osvobozuje.
     
    24:59
    Také Norimberk si zahraje v dvojnásobné výhodě! Nikolaj Kuljomin ve snaze získat kotouč hákoval jednoho z protihráčů. Patnáct vteřin 5 na 3.
     
    25:16
    Magnitogorsk hraje ve čtyřech, Norimberk drží kotouč v útočném pásmu.
     
    25:43
    Leonhard Pföderl hledal z rohu kluziště lépe postaveného Bryana Lerga, pas ale byl sražen do středního pásma.
     
    25:59
    Další norimberská akce končí střelou Reimera, ta ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    26:29
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Ice Tigers využívají přesilovku a znovu jdou do vedení! Kotouč se pohyboval z jedné strany útočného pásma na druhou, ke střele z levého kruhu pro vhazování se na konci akce odhodlal BRANDON BUCK, jeho pokus si do vlastní sítě nešťastně srazil Birjukov! Bez asistence.
    26:29 Brandon BUCK - 1:2
     
    27:06
    Norimberští se vstřelenou brankou dostali do pohody, pokus Segala ale byl sražen do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    27:47
    Pavel Varfolomejev se po levé straně natlačil do útočného pásma, jeho střela ale pouze zaduněla na zadním mantinelu.
     
    28:11
    Norimberku se nepovedla rozehrávka, kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    28:28
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Magnitogorsku se nepovedla kombinace v útočném pásmu, Ice Tigers pak po rychlé protiakci skórují a vyhánějí brankáře Zagidulina na střídačku! LEONHARD PFÖDERL využil přihrávku Patricka Reimera a z první uklidil kotouč za přesunujícího se Zagidulina! Asistence: Patrick Reimer.
    28:28 Leonhard PFÖDERL - 1:3
     
    28:28
    Střídání v týmu Metallurg Magnitogorsk: ze hřiště odchází Arťom Zagidulin, přichází Pavel Nečistovskij.
     
    29:06
    Metallurg se na třetí branku Norimberku pokusil odpovědět náporem, střela Pakarinena od modré ale Treutlemu žádné starosti nenadělala.
     
    29:36
    Nečistovskij si připsal první zákrok, z ostrého úhlu jeho pozornost otestoval Fox.
     
    30:06
    Fox se v útočném pásmu tlačil do další šance, tentokráte ale norimberský útočník nedokázal obejít bránícího hráče.
     
    30:40
    Na jedné straně s tvrdou střelou neuspěl Birjukov, na druhé pak v protiakci neprošla přihrávka Basta na najíždějícího Bucka.
     
    30:46
    Obrovská šance Metallurgu! Dennis Rasmussen v předbrankovém prostoru perfektním pasem ke střele vyzval Iiro Pakarinena, jeho ránu z první ale skvělým zákrokem vyrazil brankář Treutle!
     
    31:17
    Magnitogorsk pokračuje v aktivní hře. Treutle si na své konto připsal další úspěšný zákrok, když zlikvidoval ránu Bulíře.
     
    32:06
    Norimberští si nepohlídali počet hráčů na ledové ploše a hráli v šesti. Trest pro hráčskou lavici odpyká Mike Mieszkowski, Magnitogorsk si po komerční přestávce zahraje přesilovou hru.
     
    32:41
    Norimberští se zmocnili kotouče a vyvezli jej do pásma Magnitogorsku.
     
    33:15
    Magnitogorsku se přesilovka vůbec nedaří, Ice Tigers se opět osvobodili.
     
    33:58
    Až v samotném závěru početní výhody se Metallurg usadil v útočném pásmu. Po několika přihrávkách na pravé straně se ke střele od modré odhodlal Matuškin, Treutle kotouč ukryl mezi svými betony.
     
    34:12
    Přesilovka Magnitogorsku je u konce, Norimberk hraje v plném počtu.
     
    34:50
    Ice Tigers se po ubráněném oslabení dostali do útočné třetiny, brankáře Nečistovského ale neohrozili.
     
    35:07
    Metallurg otočil hru na druhou stranu kluziště, tři střelecké pokusy ale úspěšné nebyly. Magnitogorsk nicméně bude hrát další přesilovku, za vysokou hůl je na trestnou poslán Oliver Mebus.
     
    35:42
    Střely Kuljomina ani Ljubimova úspěch nepřinesly, Norimberk se osvobozuje.
     
    36:27
    Magnitogorsku se nepovedla ani další kombinace, Ice Tigers opět odpalují puk za Nečistovkého klec.
     
    37:14
    Sotva Norimberk ubránil jedno oslabení, dostává se do dalšího. Marcus Weber se provinil držením.
     
    38:01
    Metallurg kombinoval v útočném pásmu, ruskému celku pak ale puk utekl a Norimberk jej dopravil do střední třetiny.
     
    38:42
    Treutle vyrazil ránu Ljubimova, hosté se následně opět osvobodili.
     
    39:15
    Nepovedená rozehrávka vyhnala Magnitogorsk do střední třetiny, Norimberk hraje v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí, Vaillant Arena v ní viděla celkem tři přesné trefy. Ve dvacáté druhé minutě nejprve na 1:1 vyrovnával Nikolaj Kuljomin, za dalších pět minut ale Norimberku vedení vrátil Brandon Buck. Za další dvě minuty se Ice Tigers radovali potřetí, když přečíslení využil Leonhard Pföderl a vyhnal brankáře Zagidulina na střídačku. Magnitogorsk následně nevyužil dvě početní výhody.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Chad Bassen se středem kluziště dral do úniku, obránci Metallurgu ale byli dostatečně rychlí, aby ve spolupráci s brankářem Nečistovským situaci vyřešili.
     
    41:13
    Hra se otočila na druhou stranu kluziště. Iiro Pakarinen si sjel do předbrankového prostoru, Treutle ale jeho střelu z první dokázal vyrazit.
     
    41:26
    Icing Norimberku vrací hru před Treutleho.
     
    41:43
    Ljubimov dvakrát pokoušel své štěstí z prostoru mezi kruhy. Poprvé ruský útočník trefil bránícího hráče, podruhé Tretuleho beton. Ice Tigers posílají puk na zakázané uvolnění.
     
    42:40
    Metallurg kontroluje hru, dvoubrankové manko se ale ruskému týmu zatím snížit nedaří. Marně to od modré zkoušel Zajcev, Treutle byl opět připraven.
     
    42:46
    Treutle si v krátkém časovém rozmezí připsal další dva úspěšné zákroky. Německý brankář pokryl střely Pakarinena a Bulíře.
     
    43:20
    Magnitogorsk opět ohrozil norimberského brankáře, Rasmussen ale v dobré pozici minul branku.
     
    44:20
    Norimberští se dostali do útočného pásma, Ice Tigers kombinovali, střelu ale vyslali pouze jednu. Nečistovskij si věděl rady.
     
    45:00
    Norimberští přidali na tempu a vyrovnali hru. Kotouč se pohybuje ve středním pásmu, ani jednomu ze soupeřů se nedaří přejít do útočné třetiny.
     
    45:40
    Brown se po pravé straně dostal do pásma Magnitogorsku, jeho zpožděná přihrávka do předbrankového prostoru se ale stala snadnou kořistí gólmana Metallurgu.
     
    46:25
    Bulíř v útočném pásmu kombinoval s Matuškinem, ruský bek následně pálil od modré. Treutle drží kotouč ve své výstroji. Komerční přestávka.
     
    46:59
    Norimberk se dostal pod tlak, Segal proto raději odpálil kotouč na icing.
     
    47:18
    Roman Ljubimov se drze dral do předbrankového prostoru, kotouč ale ruskému útočníkovi na poslední chvíli utekl až k Treutlemu, který jej ukryl pod lapačkou.
     
    47:47
    Norimberským se nepovedla rozehrávka ve středním pásmu a kotouč skončil na ruské střídačce. Buly v neutrální zóně.
     
    48:34
    Na jedné straně Nečistovskij zastavil pokus Browna, na druhé pak Magnitogorsku nevyšla kombinace u Treutleho branky.
     
    49:00
    Kuljomin dostal nabito na pravou stranu útočného pásma, Treutle si ale dobře povyjel a zneškodnil střelu kapitána Magnitogorsku.
     
    49:45
    Metallurgu se další kombinace v útočné třetině nepovedla, na druhé straně pak Reimer neobešel bránícího hráče.
     
    50:12
    Juri Platonov ve vlastním pásmu sekl jednoho z protihráčů, Norimberk si zahraje přesilovku.
     
    50:56
    Norimberští dlouho kombinovali, nakonec se ke střele z mezikruží dostal Weiss, který ale minul branku. Puk se odrazil do středního pásma.
     
    51:17
    Pokus Ice Tigers o návrat do útočné třetiny končí icingem.
     
    52:15
    Norimberk držel kotouč v útočném pásmu, Nečistovskij ale musel likvidovat jen jeden pokus. Metallurg je kompletní.
     
    52:22
    Střela od modré byla sražena do ochranné sítě, po komerční přestávce se bude vhazovat v pásmu Metallurgu.
     
    53:00
    Magnitogorsk se snaží dostat do útočného pásma, Norimberk ale své území zatím střeží velice jistě.
     
    53:14
    Nahození Varfolomejeva ze středního pásma skončilo v ochranné síti, buly v neutrální zóně.
     
    53:35
    Pavel Varfolomejev se po pravé straně protáhl k zakončení, Treutle ale byl připraven. Defenzíva Norimberku pak zastavila i dorážku Kuljomina.
     
    54:25
    Magnitogorsk kombinoval v útočném pásmu, Ivan Vereščagin ale před Treutleho brankou nedokázal trefit vzduchem letící pas.
     
    54:33
    Norimberk otočil hru na druhou stranu, puk končí v moci Nečistovského.
     
    54:53
    Ice Tigers mohli přidat čtvrtou branku, Chris Brown ale v předbrankovém prostoru nedokázal přesně usměrnit pas Mieszkowského. Nečistovskij vytáhl parádní zákrok betonem!
     
    55:14
    Magnitogorsk se pokusil o přechod do útočné třetiny, Metallurg ale zastavil ofsajd.
     
    55:47
    Ruský tým je v pásmu a bude hrát přesilovku po zákroku na Ellisona, který se těžce zvedal z ledu.
     
    55:51
    Dane Fox komplikuje situaci svým kolegům. Dostal trest na dvě minuty + osobní desetiminutový trest za vražení na hrazení. Přesilovka pro Metallurg.
     
    56:44
    Pakarinen byl v předbrankovém prostoru poslán k ledu Taylorem Aronsonem, Magnitogorsk má k dispozici minutu a sedm vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem!
     
    56:53
    Metallurg hraje v šesti proti třem! Norimberk ale mohl definitivně rozhodnout, Mebus ale přes celé hřiště trefil pravou tyč ruské branky!
     
    57:26
    Norimberští se brání co to jde, Ice Tigers odpálili kotouč za branku Metallurgu.
     
    57:53
    Mieszkowski je na ledě, Norimberk hraje ve čtyřech.
     
    58:09
    Magnitogorsku se v přesilovce nedaří, Treutle ještě nemusel zasahovat. Norimberk se opět osvobodil.
     
    58:26
    Sražená přihrávka Čibisova vyletěla mezi diváky, vhazovat se bude po levé ruce norimberského brankáře.
     
    58:48
    Několenko posílal pas skrz brankoviště na volného Bulíře, ten ale pouze promáchl. Norimberk je kompletní!
     
    59:19
    Do dobré pozice v předbrankovém prostoru se dostal Ivan Vereščagin, jeho bekhendové zakončení ale skončilo v Treutleho výstroji.
     
    59:51
    Magnitogorsk sice drží kotouč v útočném pásmu, ke střele se ale ruští hokejisté zatím nedostali. Sražený pas Vasiljeva končí v ochranné síti.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí, z vítězství a postupu do semifinále Spengler Cupu se radují Thomas Sabo Ice Tigers Norimberk!
     
    Německý tým v závěrečné dvacetiminutovce kontroloval svůj dvoubrankový náskok, který dokázal udržet i přes několik přesilovek Magnitogorsku a především hry ve třech proti šesti v závěru dvacetiminutovky. Hrdinou Norimberku je brankář Niklas Treutle, jenž ve třetí třetině přidal několik těžkých zákroků a, kromě střely Kuljomina, za svá záda kotouč nepustil.
     
    Nejlepší hráči

    Roman Ljubimov – Patrick Reimer.
     
    Z Davosu to je pro tuto chvíli vše, ozveme se opět večer, kdy od 20:15 druhý čtvrtfinálový duel sehrají HC Davos a Oceláři Třinec. Na shledanou. (17:29:35)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 22. N. Kuljomin (Varfolomejev) – 5. Reimer (Weiss), 27. Buck, 29. Pföderl (Reimer)


    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (29. Nečistovskij) – Matuškin, Zajcev, Rylov, J. Birjukov, V. Vasiljev, Vereščagin (A), Igošev – N. Kuljomin (C), Ellison, Varfolomejev – Dorofejev, Rasmussen (A), Pakarinen – Ljubimov, Čibisov, Bulíř – Několenko, J. Platonov, Djukarev – Jazkov.
    Norimberk Ice Tigers: Treutle (Jenike) – Gilbert (A), Weber, Festerling, Aronson, Lalonde, Mebus, Jurcina, Bender – Buck, Bast, Bassen – Reimer (C), Weiss, Pföderl – Ch. Brown, Acton, Mieszkowski – Segal (A), Lerg, Fox.

    Rozhodčí: Stricker, Wiegand – Castelli, Fuchs (všichni SUI)
    bahis siteleri