Frosinone – Atalanta BC 0:5 (kon.) | Fiorentina – Sampdoria 3:3 (kon.) | Spal – Bologna 1:1 (kon.)
Cagliari – Empoli 2:2 (kon.) | Neapol – Lazio 2:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
3:3 (1:1)
UC Sampdoria
Neděle 20.01.2019, 15:00 • Stadio Artemio Franchi • Italská Serie A • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:22. (16:59:04)
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nabídlo hodně zajímavou podívanou, avšak nakonec končí nerozhodným výsledkem 3:3. Fiorentina hrála více než poločas v početní nevýhodě, avšak i přesto si ve druhém dějství vzala vedení zpět. Náskok o jednu branku moc dlouho nevydržel, na druhé straně totiž přišel pokutový kop. Sampdoria během krátké chvíle dokonce otočila výsledek, avšak v poslední minutě zápasu srovnal domácí Pezzella.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Germán PEZZELLA - 3:3
     
    90+3
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    To jsou věci, poslední minuta řádné hrací doby nabízí vyrovnávací branku! Fiorentina zahrávala standardku, který byla rozehrána po zemi. Posléze Chiesa posílal do vápna centr, který ještě prodlužoval k zadní tyči Laurini, kde číhal GERMÁN PEZZELLA.
     
    90+2
    V závěru ještě větší strkanice, do které se zapojila početná skupina protihráčů. Výsledkem je žlutá karta pro Murrua a Veretouta.
     
    90+1
    Ven z branky se vydal domácí brankář Lafont, který celkem dost zariskoval. I přesto se mu skluzem povedlo poslat míč do zámezí.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Laurini obstaral standardní situaci, po které se ještě málem do zakončení dostal domácí Chiesa. Audero nakonec nemusel zasahovat.
     
    87
    Hosté se dožadovali dalšího pokutového kopu, avšak píšťalka sudího mlčí. Posléze si na centr z pravé strany naskočil Pezzella, který odvrátil možné nebezpečí.
     
    86
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Vitor Hugo, přichází Kevin Mirallas.
    85. Fabio QUAGLIARELLA - 2:3
     
    85
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jenom dostávají do vedení! Gabbiadini vyslal prudkou přihrávku na FABIA QUAGLIARELLU, který využil nedůrazu domácí obrany, načež se dostal až před brankáře Lafonta, kterého překonal střelou v pádu.
     
    84
    V osobním souboji fauloval hostující Quagliarella, který fauloval Pezzellu. O rozehrávku se postaral brankář Lafont, který odkopl na druhou stranu.
     
    83
    Závěr utkání nám jistě slibuje ještě hodně zajímavou zápletku. Sampdoria se pár minut před koncem dočkala vyrovnávací branky, avšak do konce nezbývá moc času.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Albin Ekdal (UC Sampdoria).
    Žlutou kartu dostává Cristiano Biraghi (ACF Fiorentina).
    81. Fabio QUAGLIARELLA - 2:2
     
    81
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Máme opět srovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se postavil FABIO QUAGLIARELLA, jehož střela směřovala na jistotu doprostřed branky, zatímco se Lafont vydal k levé tyči.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Vitor Hugo (ACF Fiorentina).
    80. Ruka v domácí šestnáctce.
     
    80
    Je tu pokutový kop pro Sampdorii, rukou totiž zahrál Hugo!
     
    77
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Luis Muriel, přichází Vincent Laurini.
     
    76
    Pezzella raději zahrál na jistotu, před dotírajícím Defrelem odkopl míč ven z hrací plochy. O autové vhazování se zanedlouho postará Murru.
     
    75
    Na pravé straně hrací plochy se dostal k centru Sala, který trefil pouze nohu Biraghiho. Budeme sledovat další rohový kop pro Sampdorii.
     
    74
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Manolo Gabbiadini.
     
    73
    Biraghi chtěl kolmicí do pokutového území oslovit naběhnuvšího Chiesu, což ale přečetl brankář Audero, který okamžitě vyhodil míč do strany.
     
    72
    Napadající Chiesa zavadil o nohu Andersena, který se tak ocitl na zemi. Hlavní sudí výhodu neponechal, nýbrž ihned odpískal faul.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut, hosté budou muset opět dotahovat. Stále ale zbývá celkem dostatek času.
    70. Luis MURIEL - 2:1
     
    70
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    I přes početní nevýhodu se domácí opět dostávají do vedení! LUIS MURIEL se hezkou finesou zbavil Andersena, poté si píchl míč kolem dalšího protihráče, načež z pravé strany uháněl sám na bránu. Výsledkem byla křižná střela, na kterou Audero nedosáhl.
     
    70
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Grégoire Defrel.
     
    69
    Hlavní sudí byl donucen k přerušení hry, o nic vážného se ale nejednalo. Lafont tak pošle míč zpět do hry, zřejmě se bude jednat o odkop.
     
    68
    Sampdoria ani z tého akce nikterak nezahrozila. Nicméně na zemi zůstal ležet Saponara, kterého nevybíravým zákrokem sestřelil Biraghi.
     
    67
    Roztažení hry našlo na levém křídle Murrua, který si ale nevěřil na průnik po levém křídle. Posléze centrovanou nabídku odklízel Pezzella.
     
    66
    Andersen zbytečně nic nevymýšlel, naopak bezmyšlenkovitě odkopl míč na druhou stranu hrací plochy, kde ho do náruče schoval brankář Lafont.
     
    65
    Aby toho nebylo málo, tak jsme se opět dočkali nedovoleného zákroku. Tentokráte se na zemi ocitl hostující Ekdal, jeho celek okamžitě rozehrál.
     
    64
    Následně se k míči dostal Caprari, jehož rána zpoza pokutového území mířila doprostřed branky, kde se pochopitelně nacházel Lafont.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas zatím nabízí hodně nezáživnou podívanou, navíc sledujeme celou řadu nedovolených zákroků.
     
    62
    Saponara šikovně roztáhl hru do volného prostoru, následná přízemní nabídka od Murrua skončila na kopačce prvního protihráče, kterým byl Pezzella.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Jakub Jankto (UC Sampdoria).
     
    60
    Po delší době jsme sledovali kloudnější akci. Biraghi posílal míč do pokutového území, kde se ale k němu nedostal křídelník Chiesa.
     
    59
    Krátce poté skončil na zemi Dabo, kterého nedovoleně zastavil Tonelli. Ani tentokráte se nebude žlutit, avšak Fiorentina okamžitě rozehrála.
     
    58
    Další z řady nedovolených zákroků vytasil hostující Caprari, který šlapákem fauloval Huga. K rozehrávce volného kopu se staví brankář Lafont.
     
    57
    Muriel se vydal za padajícím míčem, který ale nestačil zastavit před autovou lajnou. Vhazovat tak bude soupeř, konkrétněji to bude Sala.
     
    56
    O autové vhazování od levé postranní čáry se postaral hostující Murru, který oslovil vedle stojícího Andersena, jenž pro změnu přenesl hru.
     
    55
    Obrannou povinnost si nyní splnil Hugo, který čistým způsobem odstavil Quagliarellu od míče. Sampdoria ale bude zahrávat další rohový kop.
     
    54
    Fiorentina si míče opět moc dlouho neužila, i tentokráte ji zradila nepřesná rozehrávka, která směřovala až do moci brankáře Audera.
     
    53
    Také Audero si pohrál s kulatým nesmyslem, který záhy posílal k postranní čáře. Tam si důrazně počínal Milenković, jenž ale zasáhl v rámci pravidel.
     
    52
    Následně se před Lafonta snášel další centr, na který se snažil vyhoupnout Caprari, který ale fauloval brankáře. Lafont tak bude vykopávat.
     
    51
    Sampdoria zahrávala standardní situaci, která nebyla rozehrána dle představ. Míč totiž doplachtil na hlavu prvního protihráče, kterým byl Hugo.
     
    50
    Biraghi měl na práci s míčem celkem dost času, avšak jeho dalekonosný pas jeho celek nepochopil. Jako první se k balónu dostal hostující Sala.
     
    49
    Napadající Gerson ještě dohrál situaci u brankové čáry, kde poslal k zemi Tonelliho. Audero bude vykopávat, zřejmě se bude jednat o přízemní rozehrávku.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si faulem rukou pomohl hostující Quagliarella, který zasáhl do obličeje jednoho z domácích zadáků.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Bryan Dabo.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gastón Ramírez, přichází Riccardo Saponara.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned dvě branky. Sledovali jsme ale ofenzivní podívanou, která nabídla celou řadu vyložených šancí. Směrem dopředu byla aktivnější Fiorentina, jenž se nakonec dočkala kýžené branky. Nicméně i přesto to bude pro domácí celek hodně složité, druhou žlutou kartu totiž vyfasoval Fernandes, navíc těsně před koncem prvního poločasu vyrovnal hostující Ramírez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    44. Gastón RAMÍREZ - 1:1
     
    44
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Hosté se dočkali vyrovnání! K rozehrávce přímého kopu se postavil GASTÓN RAMÍREZ, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho obstřel se otřel o brankovou konstrukci, aby posléze skončil za bezmocným Lafontem.
     
    43
    I na druhé straně byl na pořadu dne rohový kop, který ale nenabídl nic nebezpečného. Následný protiútok přinesl Sampdorii přímý kop.
     
    42
    Co chybělo! Sampdoria zahrávala rohový kop, Lafont vyboxoval míč přímo k volnému Janktovi, který ale trefil odkrytou branku, nýbrž boční síť.
     
    40
    Biraghi kroutil míč směrem od branky, jeho centr ale doplachtil na hlavu protihráče. Následně v pokutovém území skončil na zemi Muriel, faul to ale nebyl.
     
    39
    Tak pozor, domácí budou dohrávat v početní nevýhodě! Již se žlutou kartou hrající Fernandes opět fauloval, logicky tak obdržel druhou žlutou.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Dalekonosný pas se snášel na hlavu Simeoneho, který ale ve vzduchu neuspěl. Rychlý kontr hostujícího celku skončil na pozorné defenzívě.
     
    37
    To nebylo vůbec špatné. Míč proti noze totiž obdržel hostující Caprari, který z ideální pozice zamířil doprostřed branky, kde stál brankář Lafont.
     
    36
    Posléze si obrannou povinnost splnil Biraghi, který u postranní čáry dokázal srazit míč do zámezí. K autovému vhazování se tedy staví Sala.
     
    35
    Po několika vteřinách zatáhl za záchrannou brzdu hostující Praet, který ale žlutou kartu neuviděl. Domácí ale peláší směrem kupředu.
    34. Luis MURIEL - 1:0
     
    34
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! LUIS MURIEL si to s míčem namířil až k pokutovému území, kde si předkopl balón přes obránce, načež velice přesnou střelou k zadní tyči překonal Audera. Kolumbijský forvard se za branku omlouval, kdysi totiž působil v Sampdorii.
     
    34
    Aby toho nebylo málo, tak si žlutou kartu prohlédl domácí zadák Milenković, který ostrým způsobem fauloval Veretouta. Jednalo se o faul loktem.
     
    33
    V pokutovém území hostů se strhl menší zmatek, který Sampdoria dokázala včas zažehnat. V tuto chvíli si domácí zadáci pohrávají s míčem.
     
    32
    Hlavní sudí odhalil faul napadající Caprariho, který zcela evidentně povalil k zemi domácího Huga. Fiorentina se ihned dostala na útočnou polovinu.
     
    31
    Lafont opět rozehrával od branky, tentokráte se rozhodl pro rozehrávku nakrátko, která přinesla jeho spoluhráčům menší potíže při rozehrávce.
    30. Quagliarella selhal v šanci.
     
    30
    Audero si dával s odkopem od branky celkem načas, nakonec mu to ale u sudího prošlo. Na opačné straně se na zadní tyč snášel centr, který Quagliarella nedokázal zasunout do prázdné brány.
     
    29
    Před malým momentem to střeleckým pokusem zkoušel Chiesa, který trefil pouze protihráče. Poté ho napodobil také Muriel, jenž vypálil nad.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sampdoria ale v posledních minutách vyrovnala hru.
     
    23
    Také Sampdoria si vyzkoušela rozehrávku rohového kopu. Praet ho nerozehrál vůbec dobře, trefil prvního protihráče před sebou.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Gastón Ramírez (UC Sampdoria).
     
    21
    Poté se za obranu hostů snášela kolmica, na kterou si nabíhal aktivní Chiesa. Domácí křídelník si nepohlídal náběh, jednalo se o jasný ofsajd.
     
    20
    Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, poté to z velké vzdálenosti zkoušel Fernandes, jehož rána doskákala do náruče brankáře Audera.
     
    19
    Simeone se z pravé strany dostával před branku, avšak jeho následný pokus dokázal zablokovat vracející se Murru. Další rohový kop.
     
    18
    Posléze se celé situace opakovala, Sala si počkal na náběh Quagliarelly, kterému se ale nepodařilo udržet míč před sebou, zmocnil se ho soupeř.
     
    17
    Biraghi včas dostoupil Salu, jehož prudká přihrávka byla sražena za postranní čáru. Autové vhazování obstará právě druhý jmenovaný.
     
    16
    Fialky ještě zahrávaly rohový kop, který ale doplachtil na hlavu prvního protihráče. Navíc se tu zrodil kontr pro Sampdorii, který dokázal ukončit Hugo.
     
    15
    Další šance domácích! Chiesa se prohnal hned přes dva protihráče, poté přihrával do malého vápna na Simeoneho, jehož rána byla zablokována.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Edimilson Fernandes (ACF Fiorentina).
     
    13
    Následně se Chiesa dostal z úhlu do pokutového území, kde jeho střílená nabídka pouze proletěla malým vápnem. Hosté tak budou vhazovat.
     
    12
    Audero tak nemusel ani tentokráte zasahovat, před malým momentem se ujal odkopu od branky, ve vzdušném souboji ale uspěl domácí Pezzella.
     
    11
    Fiorentina se dostala do otevřené obrany, načež Fernandes šikovně roztáhl hru na Chiesu, jehož rána křížem skončila daleko vedle zadní tyče.
     
    10
    První slušnější šance. Fernandes se do míče opřel zhruba ze dvaceti metrů, rána pravačkou ale směřovala necelý metr vedle konstrukce.
     
    9
    Napadající Ramírez si při napadání pomohl nedovoleným zákrokem, což správně signalizoval pomezní. Brankář Lafont tak bude odkopávat.
     
    8
    Po pravém křídle to zkoušel Praet, který se ale daleko s míčem nedostal. Poté ještě hosté chtěli vybojovat rohový kop, což se ale nepovedlo.
     
    7
    Muriel ještě neúnavně napadal rozehrávku Murrua, což ale nepřineslo zisk míče. Naopak se Sampdoria dostane k autovému vhazování.
     
    6
    K oné rozehrávce se postavil Veretout, jehož rozehrávka nakrátko směřovala na Chiesu, který ale nepropálil blok protihráčů před vápnem.
     
    5
    Chiesa se dokázal prohnat přes pravé křídlo, následný centr ale přeletěl všechny hráče v pokutovém území. Sampdoria se nyní bude bránit rohu.
     
    4
    Toho nepříjemně zezadu fauloval napadající Sala, čehož si všiml také hlavní sudí. Jednoznačný faul, domácí hráči okamžitě rozehráli.
     
    3
    Hned v úvodu se k míči dostala také obrana Fioretiny, který okamžitě roztáhla hru k postranní čáře, kde v tuto chvíli pracuje s míčem Muriel.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella, Hugo, Biraghi – Gerson, Veretout, E. Fernandes – Chiesa, Simeone, Muriel.
    Náhradníci: Brancolini, Drągowski – Ceccherini, Benassi, Eysseric, Hancko, Mirallas, Laurini, Nörgaard, Pjaca, Théréau.

    UC Sampdoria: Audero – Sala, Tonelli, J. Andersen, Murru – Praet, Ekdal, Jankto – G. Ramírez – Quagliarella, Caprari.
    Náhradníci: Belec, Rafael Cabral – Bereszyński, Colley, Defrel, A. Ferrari, Gabbiadini, Rolando, Saponara, J. Tavares, Vieira.

    Rozhodčí: Di Bello – Paganessi, Ranghetti.
     
    UC Sampdoria

    Na opačné straně stojí UC Sampdoria, která si v letošním ročníku vede o něco lépe. Sampdoria v tuto chvíli okupuje sedmou pozici, na případnou pohárovou Evropu ztrácí pouze jeden bod. Hostující tým dnešního utkání v posledním kole přišel o dlouhou sérii bez porážky, neuspěl totiž na půdě Juventusu, kterému podlehl poměrem 1:2. Sampdoria se v tabulce venkovních celků rovněž řadí na sedmou pozici, z odehraných deseti zápasů se jí podařilo získat dvanáct bodů, což není špatný počin. Nejlepším střelcem tohoto celku je zkušený forvard Quagliarella, jenž má v tuto chvíli na svém kontě dvanáct branek.
     
    ACF Fiorentina

    Na domácí straně stojí Fiorentina, které se v letošní sezóně zrovna moc nedaří. Tradiční účastník evropských pohárů okupuje až desátou pozici, na svého dnešního soupeře ztrácí tři body. Fialky ale koncovku první poloviny sezóny moc nezvládly, nejprve na domácím stadionu podlehly Parmě poměrem 0:1, následně pak nezvítězily ani na hřišti Janova, kde se uskutečnil nerozhodný výsledek 0:0. Fiorentina se na hřištích soupeřů řadí až na dvanáctou pozici, dohromady odehrála deset utkání, přičemž dokázala zvítězit pouze v jediném případě. Dalších šest zápasů ale přineslo remízu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi ACF Fiorentina a UC Sampdoria.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 34. Muriel (Hugo), 70. Muriel (Chiesa), 90+3. Pezzella (Laurini) – 44. G. Ramírez, 81. Quagliarella (pen.), 85. Quagliarella (Gabbiadini)

    Karty:   14. E. Fernandes (FIO), 34. Milenković (FIO), 80. Hugo (FIO), 82. Biraghi (FIO), 90+2. Veretout (FIO) – 22. G. Ramírez (SMD), 61. Jankto (SMD), 82. Ekdal (SMD), 90+2. Murru (SMD)   39. E. Fernandes (FIO)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:22.
    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella, Hugo (86. Mirallas), Biraghi – Gerson, Veretout, E. Fernandes – Chiesa, Simeone (46. Bryan Dabo), Muriel (77. Laurini).
    Náhradníci: Brancolini, Drągowski – Ceccherini, Benassi, Eysseric, Hancko, Mirallas, Laurini, Nörgaard, Pjaca, Théréau, Bryan Dabo.

    UC Sampdoria: Audero – Sala, Tonelli, J. Andersen, Murru – Praet, Ekdal, Jankto (74. Gabbiadini) – G. Ramírez (46. Saponara) – Quagliarella, Caprari (70. Defrel).
    Náhradníci: Belec, Rafael Cabral – Bereszyński, Colley, Defrel, A. Ferrari, Gabbiadini, Rolando, Saponara, J. Tavares, Vieira, Regini.

    Rozhodčí: Di Bello – Paganessi, Ranghetti
    bahis siteleri