Kiel – Augsburg 0:1 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 1:0 (kon.) | Schalke – Düsseldorf 4:1 (kon.)
Hertha – Bayern 2:3 (po pr.)
konec
RB Lipsko
1:0 (1:0)
VfL Wolfsburg
Středa 06.02.2019, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu osmifinále německého poháru. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na duel mezi Lipskem a Wolfsburgem!
     
    RB Lipsko

    Již tradiční člen německé prvoligové špičky v této sezóně nezvládl postoupit ze základní skupiny Evropské ligy, ale jinak si vede velmi dobře. V lize je Lipsko nejlépe bránícím týmem a po dvaceti kolech se nachází na čtvrtém místě, přičemž má pětibodový odstup od třetího Bayernu i pátého Frankfurtu. Už v srpnu se svěřenci Ralfa Rangnicka zapojili i do národního poháru, ve kterém porazili Viktorii Kolín 3:1 a neméně úspěšně si vedli také v další fázi, když porazili silný Hoffenheim 2:0.
     
    VfL Wolfsburg

    Vlci udělali za poslední rok veliký progres. Ještě na jaře se pracně zachraňovali v baráži a nyní už jsou žhavými kandidáty na postup do evropských pohárů. Díky sobotní výhře 1:0 nad Herthou patří Wolfsburgu šesté místo se ztrátou jediného bodu na pátý Wolfsburg. Úplně vyhráno ale rozhodně nemá, neboť od jedenácté Mohuče jej dělí jen čtyřbodový rozdíl. Svůj první duel v německém poháru odehráli svěřenci Bruna Labbadii proti regionálnímu Elversbergu, který udolali jedním jediným gólem z poslední čtvrthodiny. Čisté konto udržel brankář Casteels také v boji o osmifinále, ve kterém Wolfsburg porazil 2:0 Hannover.
     
    Vzájemné zápasy

    24.11.2018 Wolfsburg – Lipsko 1:0
    05.05.2018 Lipsko – Wolfsburg 4:1
    12.12.2017 Wolfsburg – Lipsko 1:1
    11.03.2017 Lipsko – Wolfsburg 0:1
    16.10.2016 Wolfsburg – Lipsko 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban (C), Halstenberg – Sabitzer, Adams, Demme, Laimer – Poulsen, Cunha.
    Náhradníci: Mvogo – Mukiele, Ilsanker, Stierlin, Forsberg, Bruma, Augustin.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Verhaegh, Brooks, Roussillon – Arnold, Rexhbeçaj – Gerhardt, Malli, Steffen – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – William, Uduokhai, Tisserand, Klaus, Yeboah, Brekalo.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v tmavozelených, zatímco domácí v bíločervených dresech.
     
    3
    Weghorst vytvářel velký tlak na Halstenberga, kterého zahnal až k vlastnímu rohovému praporku a tam se dopustil faulu. Rozehrávat bude Péter Gulácsi.
     
    4
    Tentokrát se píská proti Lipsku. Během napadání u pokutového území skončil na zemi hostující záložník Maximilian Arnold.
     
    5
    První střelecký pokus za řeč příliš nestál. Yunus Malli z pětadvaceti metrů minul Gulácsiho branku o velký kus.
     
    6
    Cunha se nabídl Sabitzerovi, který na něj centroval z pravého křídla, ale defenziva Wolfsburgu se o brazilského útočníka postarala.
     
    7
    Cunhovo zakončení zpoza šestnáctky šlo jen doprostřed branky, kde šestadvacetiletý gólman Wolfsburgu nemohl chybět.
     
    9
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí se v deváté minutě dostávají do vedení! Vlci dlouze kontrolovali míč na vlastní polovině, až ho Knoche ztratil nepřesným nákopem na Arnolda. Míč skončil u Klostermanna a ten ho ihned poslal mezi stopery na MATHEUSE CUNHU, jenž v pádu zakončil mimo dosah Koena Casteelse.
    9. Matheus CUNHA - 1:0
     
    11
    Střed hřiště je hodně zahuštěný. Hosté se přes něj dlouho nemohli dostat a pomohl jim až nedovolený zákrok na Arnolda.
     
    12
    Nepokrytý Weghorst sklepl míč pro Malliho, který měl dobrou pozici na střelu z hranice šestnáctky, ale mezi tyče ji usměrnit stejně nedokázal.
     
    14
    A další řada přihrávek v podání hostujících fotbalistů, kteří se museli vrátit až k vykopávajícímu Casteelsovi.
     
    15
    Laimerův centr z levé strany neměl špatné parametry, nicméně Poulsen i Cunha byli hostující obranou uhlídání.
     
    16
    Naopak se konal rychlý brejk Wolfsburgu, který zakončoval Renato Steffen. Gulácsi si na křižnou střelu sáhl a vytěsnil míč na rohový kop, který už Lipsko ubránilo.
    16. Renato Steffen (WOF)
     
    17
    Poulsen obstál v souboji u koncové čáry. Býci si rovněž vyzkouší rozehrávku rohového kopu, o což se postará Halstenberg.
     
    18
    Centr krajního beka Lipska propadl přes balík těl až do volnějších míst, kde ale nebyl žádný z domácích fotbalistů.
     
    20
    Před Roussillonem se otevřela dálnice volného prostoru. Francouzský levý bek odcentroval, avšak žádného ze spoluhráčů ve vápně nenašel.
     
    21
    Sabitzer během rychlé protiakce nabízel přízemní pas Poulsenovi. Toho ustrážil Robin Knoche a nedopustil žádnou střelu na Casteelsovu branku.
     
    22
    Verhaegh si vyšlápl na Laimera, což znamená domácí rozehrávku z levé postranní čáry. Do vápna zřejmě poletí dlouhý centr.
     
    23
    Tak se i stalo, jenže Orbanova hlavička z úrovně bližší tyče byla hodně mizerně provedená. Koen Casteels zůstal v klidu a rozehrává.
     
    24
    Tyler Adams u středové čáry povalil Gerhardta, jenže Wolfsburg balón okamžitě ztratil kvůli nepřesnosti Arnolda. Ani protiútok Lipska moc zdařený nebyl, Laimer byl v ofsajdu.
     
    25
    Cunha byl bez podpory a z delší vzdálenosti napálil jen Knocheho. Býčí akce ještě pokračovala, dokud nepřišla hrozivě nepovedená Halstenbergova střela z levé strany.
     
    26
    Chyb a nedorazů je na obou stranách opravdu hodně. Po neúspěšném centru Lukase Klostermanna okamžitě přišel domácí faul.
     
    27
    Verhaegh ztratil míč na vlastní polovině a musel se rychle vracet s akcí Sabitzera a Laimera. Z té resultuje aspoň rohový kop.
     
    28
    Konaté se dostal k hlavičce, kterou nezvládl nasměrovat směrem na branku. Wolfsburg šel do rychlé protiakce, kterou musel zpomalit.
     
    29
    Jeden z domácích si píchl míč kolem Johna Brookse, který ho podrazil a ke své smůle dostal žlutou kartu.
     
    30
    Držení míče: 48% – 52%.
     
    31
    Yussuf Poulsen fauloval před Casteelsovou brankou, kolem které na pár vteřin vznikl zajímavý zámek.
     
    32
    Další rychlá ztráta Wolfsburgu. Sabitzer jí chtěl využít sprintem a centrem z pravé strany, který si ze vzduchu jednoduše sebral Casteels.
     
    33
    Hostům dalo hodně práce, aby se s míčem dostali na polovinu soupeře. Hned poté přišel Laimerův faul na Yannicka Gerhadta.
     
    34
    Marcel Sabitzer centroval lehce akrobatickým způsobem a znovu poslal míč do míst, kde byl pouze Koen Casteels.
     
    35
    Marcel Halstenberg si věřil na střelu z dobrých pětatřiceti metrů. Její umístění bylo prachmizerné a bylo z toho laciné odevzdání míče.
     
    36
    Další akce Lipska připomínala spíše ragby. Metr po metru se skupina hráčů posouvala levou stranou, až míč vyletěl za koncovou čáru.
     
    37
    Švýcarsko-rakouský souboj byl posouzen jako faul Renata Steffena na Sabitzera, který se spolehlivě vrátil do obrany. Zpět do hry uvede míč Gulácsi.
     
    38
    Opět se píská, neboť francouzský stoper Ibrahima Konaté poslal k zemi Yunuse Malliho. Došlo k tomu jen ve středovém kruhu, odkud rozehrává Arnold.
     
    39
    Klostermann zablokoval Roussillonův centr. Hosté vhazovali nedaleko od vápna a zcela dobrovolně se vrátili k vlastnímu brankáři.
     
    40
    Od Wolfsburgu je to hrozně statické. Dobrou půlminutu probíhá kombinace mezi Casteelsem a jeho kolegy z obrany. Jakoby hosté ani nevěděli, že prohrávají.
     
    41
    Robin Knoche se konečně odhodlal k nákopu, který byl o několik desítek metrů přetažený a skončil až u Pétera Gulácsiho.
     
    42
    Lipsko se po levé straně dostalo do vápna. Poulsenova střela byla zablokovaná a po faulu Laimera už hrají hosté. A ti znovu nikam nespěchají.
     
    43
    Yussuf Poulsen na sebe navázal snad pětici protihráčů, Sabitzer díky tomu byl na pravé straně úplně sám, jenže unáhlená střela zpoza vápna šla vysoko nad.
     
    44
    Po nepřesnosti Malliho se k parádní útočné akci po ose hřiště vydal stoper Ibrahima Konaté. Střela z hranice šestnáctky mu ale vůbec nesedla a v ohrožení byli jen diváci za Casteelsovou bránou.
    44. Marcel Halstenberg nastoupil ke stému soutěžnímu zápasu v dresu Lipska

     
    45
    Marcel Sabitzer se dostal k dorážce své vlastní dalekonosné střely. Na druhý pokus už dostal míč až k brance, ale Casteelsovi způsobil jen minimální komplikace.
     
    45+1
    Roussillon udělal na Klostermannovi rohový kop. Zleva ho rozehrál Maximilian Arnold a našel Gerhardta, jenž prudce hlavičkoval hodně vedle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který byl hodně chudý na nějaké podařenější akce. Více času s míčem tráví Wolfsburg, jenže drtivou většinu přihrávek si dává jen na vlastní polovině. Lipsko bylo směrem dopředu o něco odvážnější a v deváté minutě vstřelilo dosud jediný gól, o který se postaral mladý brazilský záskok za Tima Wernera – Matheus Cunha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původně dané základní jedenáctky.
     
    48
    Yussuf Poulsen nabral rychlost na levé straně, kde se náhle zastavil a vynutil si nedovolený zákrok od Maximiliana Arnolda.
     
    49
    Halstenbergův centr z levého křídla odehrál Knoche na druhou stranu, kde se k ničemu nedostal ustrážený americký záložník Tyler Adams.
     
    50
    Další podobná standardka pro Lipsko. Po centru zprava byl na zadní tyči Konaté a chybělo mu jen pár centimetrů k tomu, aby snadno dorazil balón do sítě.
    50. Ibrahima Konaté na prodloužený centr nedosáhl
     
    51
    I po změně stran není Wolfsburg schopen podržet míč na polovině soupeře. Do otevřenější obrany šel Sabitzer, ale přihrávku do vápna na Poulsena nezkompletoval.
     
    52
    Vlci mají možnost jen nakopávat dlouhé míče. Weghorst další z nich nezpracoval a poté jen rozhodil rukama.
     
    53
    Poulsen posunul míč před sprintujícího Laimera, který vlétl do vápna, ale střela na zadní tyč se mu absolutně nepodařila. Místo Casteelse ohrozil jen rohový praporek.
     
    55
    Býci si zatím hlídají vedení a nic nenasvědčuje tomu, že by se o něj měli v blízké budoucnosti strachovat. Wolfsburg vůbec neví, co hrát.
     
    56
    Sabitzer roztáhl hru z osy hřiště doprava na Poulsena, který zkusil z úhlu přelobovat Casteelse. Proti byl Knoche, který odehrál míč do bezpečí.
     
    57
    Ani teď se neurodil druhý gól Lipska! Sabitzerovu hlavičku z rohového kopu Casteels pracně vyškrábl a měl pořádné štěstí, že míč proletěl nad Poulsenem, který se nedostal k hlavičce z těsné blízkosti branky.
    57. Marcel Sabitzer (RBL)
     
    59
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yunus Mallı, přichází Josip Brekalo.
     
    59
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Elvis Rexhbeçaj, přichází John Yeboah.
     
    61
    Arnold se vysunul téměř na hrot útoku. Lehce rozhozen soubojem ale vystřelil vnějším nártem a míč vůbec neletěl mezi tři tyče.
     
    63
    Pronikající Poulsen nebyl faulován. Za míčem ještě šel Laimer a u koncové čáry poslal k zemi zápasnickým chvatem Verhaegha.
     
    65
    Lipsko má ve druhé půli jasně navrch. Další střelu z úhlu vyslal Yussuf Poulsen, jenže branka pro křižnou ránu byla malá.
     
    66
    John Yeboah se hezky prosmýkl mezi třemi hráči. Přes čtvrtého už neprošel a Orbana nekompromisně fauloval.
     
    67
    Hosté zachybovali při rychlé rozehrávce ze středu hřiště. Cunha táhl brejk, ovšem diagonální finální pas před Poulsenem sebral Casteels.
     
    68
    John Brooks uprostřed hřiště atakoval Cunhu a trochu zariskoval, neboť už jednu žlutou kartu má. Rozhodčí přesto vůbec nepískali.
     
    69
    Vlčí defenziva má už dobrých pětadvacet minut velké problémy. Domácí si však sami kazí útočné akce nepřesnostmi a střelami mimo tři tyče.
     
    71
    Fotbalisté Lipska stále neúnavně presují. Hosté kvůli tomu nemají možnost rozjet nějakou kloudnější akci.
     
    72
    Obránci Wolfsburgu si při rozehrávce už vůbec nevěří. Brooks se sám zahnal s míčem do autu a Sabitzer může vhazovat.
     
    73
    Mladý stoper Konaté ustál souboj s Gerhardtem, potáhl míč o několik metrů vpřed a uprostřed hřiště si došel pro jednoznačný faul.
     
    74
    Poulsen si nepohlídal své postavení a byl mu odmáván ofsajd. I kdyby vše proběhlo podle pravidel, tak by z jeho centru nic nebylo.
     
    75
    Brekalo nedokázal odcentrovat přes Halstenberga a vybojoval aspoň roh, který obstará právě chorvatský útočník.
     
    76
    Nakonec to byla rozehrávka na krátko. Arnold centroval s menší prodlevou, nicméně klíčovou hlavičku vyhráli domácí obránci.
     
    78
    V posledních minutách šla aktivita Wolfsburgu přeci jen nahoru. Yeboah byl ve slibně rozjeté akci zahnán až do křídelního prostoru, odkud odcentroval na Williho Orbana.
     
    79
    Roussillon a Steffen drželi zasekávajícího Cunhu. O faulu není pochyb a následuje standardní situace z pravé strany.
     
    80
    Casteels prudký centr vyboxoval. Yeboah startoval své čerstvé nohy a Diego Demme ho takticky zastavil za žlutou kartu.
     
    81
    Napomenutí dostal také Yannick Gerhardt, který byl ústřední postavou v menší roztržce v přerušené hře.
     
    82
    Jérôme Roussillon se zapomněl v ofsajdovém postavení. Jeho zakončení z úniku sice bylo gólové, ale žádnou radost nezpůsobilo.
     
    83
    Konrad Laimer dostal dobrý pas do odkryté druhé vlny. Ani on se stavem ale nepohnul, protože střela z dvaceti metrů letěla hodně mimo.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Felix Klaus.
     
    84
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Emil Forsberg.
     
    86
    Knocheho nákop adresáta v tmavozeleném dresu nenašel. Do kombinace se dostali domácí a mohou pošetřit pár vteřin v bezpečné vzdálenosti od Gulácsiho branky.
     
    87
    Marcel Halstenberg si vzal míč na vlastní polovině a poslal ho doprava, kde byli jeho spoluhráči v přečíslení. Emil Forsberg si ho dal na levačku, ovšem Casteels střelu k bližší tyči vyrazil.
     
    88
    Forsberg nedal přihrávku na Sabitzera. Hosté ale neodkopli a dostali se do dalších problémů. Švédský reprezentant však nevystřelil ani nepřihrál na Poulsena. Míč naprázdno proletěl skrz celé malé vápno.
     
    90
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Stefan Ilsanker.
     
    90+1
    Vlci si zajistili rohový kop. Maximilian Arnold dával míč na první tyč, ale tam byli jen fotbalisté v bíločervených dresech.
     
    90+2
    Emil Forsberg pádil do proitútoku, jenže na Poulsena míč opět neprostrčil. Do cesty se mu postavil Roussillon.
     
    90+3
    Lukas Klostermann nespěchá s provedením autového vhazování a domácí fanoušci už začínají slavit postup do čtvrtfinále.
     
    90+4
    Ještě jeden faul a standardní situace pro Wolfsburg. Do vápna přiběhl i brankář Koen Casteels, jenže centrovaný balón zkrotil Willi Orban.
     
    90+5
    Poulsen dostal přihrávku za posledního obránce a řítil se sám na Casteelse, který svým výběhem zamezil jednoduchému zakončení. Vlci dostali čas ještě na jeden útok, ale pád Yeboaha v pokutovém území penaltový důsledek neměl.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Lipsko šlo do druhé půle s náskokem, který z několika šancí nedokázalo navýšit, a tak se v závěru muselo strachovat o postup až do poslední minuty. Wolfsburg si z platonického tlaku nevytvořil jedinou pořádnou šanci a naopak se štěstím ustál několik rychlých protiútoků. Do čtvrtfinále tak postupuje Lipsko, o čemž svým gólem z deváté minuty rozhodl Matheus Cunha.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:10.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:29:46)

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Cunha

    Karty:   80. Demme (RBL) – 29. Brooks (WOF), 81. Gerhardt (WOF)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:10.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban (C), Halstenberg – Sabitzer, Adams, Demme, Laimer – Poulsen, Cunha.
    Náhradníci: Mvogo – Mukiele, Ilsanker, Stierlin, Forsberg, Bruma, Augustin.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Verhaegh, Brooks, Roussillon – Arnold, Rexhbeçaj – Gerhardt, Malli, Steffen – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – William, Uduokhai, Tisserand, Klaus, Yeboah, Brekalo.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach
    bahis siteleri