Chabarovsk – Barys 2:0 (kon.) | Kunlun – Vladivostok 6:3 (kon.) | Novosibirsk – Jekatěrinburg 3:4 (kon.)
Ufa – Kazaň 3:2 (po pr.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 2:0 (kon.) | Čerepovec – Riga 4:5 (po pr.)
Nižněkamsk – Petrohrad 0:4 (kon.) | CSKA Moskva – Jaroslavl 2:1 (4:3 po s.n.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 1:2 (kon.)
Jokerit – HC Slovan 7:1 (kon.) | Soči – Spartak Moskva 2:0 (kon.) | Viťaz – Minsk 4:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Barys Nur-Sultan
Středa 20.02.2019, 10:30 • Platinum Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Chabarovsk zaskočil favorita, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního dne. (12:55:48)
     
    Československá stopa:

    Marek Langhamer (CHA) 25 zákroků, vychytané čisté konto
    Marek Hrbas (CHA) žádný bod, žádná střela, 15:27 čas na ledě
    Michal Jordán (CHA) 1 bod (1+0), 3 střely, 23:09 čas na ledě
    Jan Kolář (CHA) žádný bod, 1 střela, 25:10 čas na ledě
    Tomáš Zohorna (CHA) žádný bod, 1 střela, 16:42 čas na ledě
     
    V poslední dvacetiminutovce Astana soupeře jasně přehrávala, ale nenašla recept na skvěle chytajícího Marka Langhamera, jenž si v KHL připisuje čtvrtou nulu. Také Henrik Karlsson předvedl povedený zákrok, ale jeho spoluhráči byli neproduktivní. O jedinou gólovou radost se tak postaral český obránce Michal Jordán, jenž stanovil konečné skóre zápasu. Amur tak ve vyrovnaném utkání zaskočil favorita a připisuje si dva body, které ale pro něj v tuto chvíli vůbec nic neřeší.

    Střely na branku: 26:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:10.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Domácí obrana v samotném závěru zastavila střelecký pokus, po kterém se sám na brankáře řítil Igor Ruděnkov. Jeho pokus mířil mezi betony švédského gólmana, jenž mezeru rychle utěsnil.
     
    59:39
    Za odraženým pukem se mezi kruhy vydal Roman Starčenko, jenž mohl českému brankáři sebrat čisté konto. Ovšem hostující útočník branku Amuru v jasné příležitosti netrefil.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vjačeslav Ušenin – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Barys Astana (André Petersson – 2+2 min, hrubost).
    58:52 Michal JORDÁN - 2:0
     
    58:52
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Vyhození přes střed hrací plochy zachytil Tomáš Zohorna, ale Astana se na malou chvilku k puku ještě dostala. Ve střením pásmu ale výborně zapracoval MICHAL JORDÁN, jehož vyhození o mantinel zaplulo k levé tyči prázdné brány. Bez asistence.
     
    58:44
    Henrik Karlsson míří na střídačku hned po vyhraném vhazování!
     
    58:42
    Barys Astana si bere oddechový čas, po kterém se ještě Henrik Karlsson na chvíli vrátí do branky. Ovšem dá se očekávat power-play hostujícího celku.
     
    58:42
    Astana už je v plném počtu a znovu se hnala za útočnou akci. Ovšem její snažení zastavuje další ofsajd, jenž vrátí hru do středního pásma.
     
    57:55
    Po pravé straně vnikl do útočné třetiny Alexandr Gorškov, jenž byl sice tísněn, ale zakončil. Ovšem jeho pokus do horní části branky si pohlídal Henrik Karlsson.
     
    57:30
    Hostující celek získal černou gumu, kterou poslal až k českému brankáři. Další početní výhoda Amuru vypadá mnohem lépe a domácí mohou definitivně rozhodnout.
     
    56:47
    Na levém kruhu se nacházel osamocený Danil Fajzullin, jehož pokus vyrazil švédský brankář. Poté přišla střela ještě od modré čáry, ale ta se k brance Astany už nedostala.
     
    56:28
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Alexandr Lipin – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:30
    Další nahození Amuru za soupeřovu branku využívají domácí hráči ke střídání. Nyní se hraje ve strhujícím tempu a je to zásluha Astany, která by si zasloužila vyrovnat.
     
    54:35
    Přihrávku na vrchol pravého kruhu dostal Brandon Bochenski, jehož pokus z jedné zablokoval první bránící hráč. Domácí celek už nic nevymýšlí a soustředí se hlavně na bránění hubeného vedení.
     
    54:16
    Tlak Barysu stále roste, jenže šance moc nepřibývají. Dalšímu snažení se postavil domácí celek, jenž bez váhání vyhodil za cenu zakázaného uvolnění.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Dědunov (Aťušov, Vj. Ušenin), 59. Jordán


    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Kamalov, Jordán, Aťušov (C), J. Kolář (A), Hrbas, Korjagin – T. Zohorna (A), Rasskazov, Fajzullin – Ruděnkov, Pjanov, Gorškov – Dědunov, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – A. Lazarev, Železkov, Golubev.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Makljukov, Svedberg, Orechov, Dietz (A), Polochov, Blacker, Lipin, M. Semjonov – Bochenski, Boyd, R. Starčenko (C) – Michajlis, Cormier (A), A. Petersson – Akolzin, Ševčenko, Panjukov – Petuchov, Sagadejev, Asetov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov – Lazarev, Ivanov

    Diváci: 7100
    thejrc.org