Den Haag – Ajax 1:5 (kon.) | Emmen – Arnhem 0:3 (kon.) | Eindhoven – Feyenoord 1:1 (kon.)
Willem II – Alkmaar 2:1 (kon.)
konec
FC Emmen
0:3 (0:1)
SBV Vitesse Arnhem
Neděle 24.02.2019, 14:30 • JenS Vesting, Emmen • Nizozemská Eredivisie • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítejte u on-line přenosu ze zápasu FC Emmen – SBV Vitesse Arnhem. Utkání začíná v 14:30.
     
    FC Emmen

    Domácí bojují o záchranu v nizozemské Eredisivie, protože před tímto zápasem jsou na barážové 16. příčce se ziskem 24 bodů. Na 15. Zwolle a 14. Willem II aktuálně ztrácejí jeden bod, mají ale dnešní zápas k dobru. Emmen střídá v posledních týdnech lepší a horší výsledky a jeho forma je poměrně kolísavá. Dlouhodobějším problémem je ale u něj útočná produktivita, protože jen čtyři týmy v Eredivisie vstřelili méně gólů než Emmen. Emmen je doma třetím nejhorším týmem, pokud se ale nechce ponořit v záchranářských bojích ještě hlouběji, tak musí dnes zabodovat.

    Posledních 5 zápasů:
    FC Emmen – PSV Eindhoven 2:2
    Venlo – FC Emmen 2:3
    Alkmaar – FC Emmen 5:0
    FC Emmen – Den Haag 3:2
    Excelsior – FC Emmen 2:1
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Vitesse, naopak, bojuje o pohárovou Evropu. Zatím drží šesté místo zaručující play-off o Evropskou ligu, pořád se ale může posunout ještě výše, protože na třetí Feyenoord ztrácí devět bodů. Arnhem po třech zápasech bez výhry v minulém kole konečně zabodoval naplno, když doma porazil Willem II 3:2. Arnhem zatím drží na vysokých příčkách především skvělá obrana – jen první čtveřica inkasovala méně gólů než právě Vitesse. Venku se ale hostům moc nedaří, když si z 11 zápasů na cizích hřištích přivezli domů jen 9 bodů.

    Posledních 5 zápasů:
    Arnhem – Excelsior 3:2
    Sittard – Arnhem 2:1
    Arnhem – Heerenveen 2:2
    Groningen – Arnhem 2:1
    Arnhem – Willem II 3:2
     
    Emmen je nováčkem Eredivisie, proto se tyto dva týmy utkávají v letošní sezoně poprvé. První vzájemný zápas se v Arnhemu skončil remízou 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Emmen: Scherpen – Gronsveld, Lukić, N. Bakker, Cavlan – Bijl, Veendorp – Bannink, de Leeuw, Jansen (C) – Braken.
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Siekman, Ben Moussa, Niemeijer, Slagveer, Arias, Neidhart, De Vos, N. Kuipers.

    SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, Doekhi, Clarke-Salter, Clark – Ödegaard, Bero, Foor, Büttner – Dauda, Linssen (C).
    Náhradníci: Pasveer – van der Werff, Beerens, Serero, Ali, Buitink, Margaret.

    Rozhodčí: van der Graaf – Hubers, Dobre.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy právě nastupují na hrací plochu. Domácí Emmen bude hrát v červenobílých dresech, hosté v modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop zápasu měli hosté, kteří od vlastních obránců zakládají svůj první postupný útok.
     
    2
    Dlouhý nákop brankáře Vitesse Eduarda se nepovedl, míč odkopl do autu Cavlan. Po autovém vhazování se ale k hráčům Arnhemu vrátil.
     
    3
    Dauda fauloval v souboji o míč Lukiće, poprvé v zápase tak můžou do postupné kombinace přejít i domácí.
     
    4
    Po malé domů rozehrál s obránci brankář Emmenu Scherpen. Domácí se ale zatím nedostali na útočnou polovinu a přihrávají si kolem středového kruhu.
     
    5
    A po nepřesné kolmici na Brakena míč ztrácejí. Vitesse s rozehrávkou nikam nespěchá a míč si postupně přihráli všichni čtyři obránci.
     
    6
    Büttner si dobre naběhl na křížný pas Ödegaarda a přihrál za sebe na nabíhajícího Clarka, který z hranice šestnáctky vystřelil. Přízemnou strelu bez problémů chytil domácí brankář Scherpen.
     
    7
    Dauda se tlačil po pravé straně do pokutového území Emmenu, Bakker ho ale čistě tělem odstavil a nechal odskákat míč do zámezí. Arnhem je každopádně v úvodu zápasu výrazně aktivnější.
     
    8
    Odkop Scherpena od vlastní brány skončil opět u obránců Arnhemu. Karavajev našel dlouhým nákopem na útočnou polovinu Ödegaarda, který hledal přihrávkou na pravé křídlo Bera. Ten poslal na bránu něco mezi střelou a přihrávkou, v každém případě s tímto pokusem neměl domácí brankář Scherpen nejmenší problém.
     
    10
    Hosté jsou zatím hodně trpěliví. Jakmile nevidí prostor na průnik na útočné polovině, tak s míčem zacouvají před vlastní pokutové území a založí nový postupný útok.
     
    11
    Ödegaard se snažil vyslat kolmou přihrávkou za obranu Linssena, míč ale zastavil domácí obránce Lukić. Ani domácí s rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    12
    Zápas je zatím poměrně opatrný. Gronsveld fauloval útočným faulem Büttnera, hosté tak mohou znovu zaútočit.
     
    13
    Dauda se snažil o individuální průnik, před šestnáctkou Emmenu mu ale míč odkopl Lukić. Znovu se však vrátil k hráčům Vitesse a ti tak mohou pokračovat v kombinaci.
     
    13
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Jednoduchá akce hostů přináší první gól! Clark hezky nacentroval přesně mezi stopery Emmenu na volného MOHAMMEDA DAUDU, který kopem ve stylu karate poslal míč pod břevno brány domácích. Scherpen neměl proti tomuto zakončení šanci.
    13. Mohammed DAUDA - 0:1
     
    15
    Domácí se snažili o okamžitou odpověď, nákop Cavlana na Banninka ale domácí křídelník nedokázal zpracovat na hrací ploše.
     
    16
    Emmenu se povedlo zachytit rozehrávku domácích. Janssen pak hned poslal nebezpečný centr do brankoviště hostů, Brakenovi ale chybělo několik kroků na to, aby míč zasáhl.
     
    17
    Na opačné straně se snažil prokličkovat po pravém křídle Karavajev, v souboji s Cavlanem ale o míč přišel.
     
    18
    Domácím se ale znovu nepovedla rozehrávka a míč rychle odevzali hostům. Ti si znovu trpělivě přihrávají ve středu hřiště.
     
    19
    První žlutou kartu zápasu dostává Navarone Foor (SBV Vitesse Arnhem). Ten po ztrátě míče tvrdým skluzem zasáhl pronikajícího Bijla do kotníku. Foor ani nezkouší protestovat. Ví, že to nemá smysl.
     
    20
    Bijl je pořád ošetřován, už ale stojí naštěstí na nohou. Zdá se tedy, že v zápase bude pokračovat.
     
    22
    Ödegaard podrazil na vlastní polovině Jansena, domácí tak získávají přímý kop.
     
    23
    De Leeuw hledal svým centrem Brakena, ten ale tísněn obránci Arnhemu poslal hlavou míč v těžké pozici nad bránu Eduarda.
     
    24
    Dauda předvedl krásnou individuální akci, když se prokličkoval mezi čtyřmi hráči Emmenu. V pokutovém území ale udělal jednu kličku navíc, a jeho střelu nakonec zblokoval Bakker.
     
    25
    Hosté kopali rohový kop, ten ale bez potíží odvrátila obrana Emmenu. Ödegaard pak krásnou přihrávkou na levé křídlo uvolnil Clarka, kterého střelu k bližší tyči vyrazil na další roh Vitesse brankář Scherpen.
     
    26
    Domácí mají po dlouhé době míč pod kontrolou, nedaří se jim ale usadit se na útočné polovině. Důvodem je obrovské množství nepřesností při přechodu do útoku.
     
    27
    A právě nepřesnou přihrávku de Leeuwa zachytil Matúš Bero, který zakládá útok Vitesse.
     
    28
    Bero byl podražen Veendorpem před šestnáctkou Emmenu, následovat tak bude přímý kop Arnhemu.
     
    29
    Ödegaard nacentroval skvěle na střelce prvního gólu Daudu, ten ale úplně sám ve výborné pozici poslal hlavou míč nad bránu domácích.
     
    30
    I domácí získali přímý kop na útočné polovině. Jansen ho rozehrál centrem do pokutového území, faulem v hlavičkovém souboji se ale provinil obránce Bakker.
     
    31
    Foorův centr z levé strany chytil brankář Scherpen, rozehrávka se mu ale nepovedla. Míč vyhodil na Cavlana, který mu ho vrátil a Scherpen ho pak odkopl do autu.
     
    32
    V hlavičkovém souboji ve středu hřiště se hlavami srazili Ödegaard a Braken. Oba jsou ale naštěstí v pořádku a v zápase budou pokračovat.
     
    33
    Střely: 1:6
    Střely na bránu: 0:3
    Držení míče: 34 % : 66 %
     
    34
    Bero uvolnil přihrávkou na pravou stranu nabíhajícího Karavajeva, ruskému obránci se ale centr nepovedl a skončil za bránou Scherpena.
     
    35
    Jansenův centr z levé strany zblokoval Karavajev hlavou na rohový kop Emmenu.
     
    36
    Na centr z rohu si na přední tyči skvěle naběhl Lukić, v souboji s bránícím hráčem Arnhemu ale namířil hlavou těsně mimo bránu Eduarda.
     
    38
    Ödegaarda podrazil ve středu hřiště kapitán domácích Jansen. Faulů ke konci první půle přibývá.
     
    39
    Domácí tým ale po chvilce získal míč zpět. Jansenův centr poslal na roh znovu Karavajev.
     
    40
    Jansenův centr z rohu vyboxoval brankář Vitesse Eduardo a míč se po souboji ve středu hřiště dostal k hostům.
     
    41
    Bero při náběhu na dlouhý nákop trefil rukou Jansena. Rozhodčí mu domlouvá a ukazuje, že příště to bude za kartu.
     
    42
    Emmen ke konci prvního poločasu zvyšuje svou útočnou aktivitu. Domácí mnohem rychleji dostupují rozehrávající hráče hostů a ti mají se založením svých útočných akcí mnohem mnohem větší problémy.
     
    43
    Ödegaard si navedl míč z pravé strany na střed, při střeleckém zakončení ale podklouzl a v dobré pozici trefil jen obránce Bakkera.
     
    44
    Rohový kop domácích odhlavičkovala obrana hostů, jen k Bakkerovi, který míč okamžitě vrátil do ohně. Tam si nejvýše vyskočil de Leeuw, který však hlavou namířil jen do středu brány na připraveného Eduarda.
     
    45
    De Leeuw právě při této hlavičce dopadl dost nekoordinovaně na zem a přivodil si menší zranění, které vyžaduje ošetření. Nebude to ale nic vážného a do hry se vrátí.
     
    45
    Bude se hrát ještě dvě minuty.
     
    45+1
    Braken si dobře naběhl na nákop Bijle z vlastní poloviny, zády k bráně už ale nedokázal míč pořádně zpracovat, a tak ho jen tečoval do náručí brankáře Eduarda.
     
    45+2
    Karavajev obešel na pravé straně Cavlana, sám se ale svou kličkou vytlačil za brankovou čáru a míč tak bude těsně před koncem první půle odkopávat od vlastní brány domácí brankář Scherpen.
     
    45+3
    Žlutou kartu na závěr první půle za podražení Banninka dostává Mohammed Dauda (SBV Vitesse Arnhem).
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Většinu prvního poločasu byl aktivnější Arnhem, který se zaslouženě dostal do vedení. Domácí Emmen byl dlouho v útoku naprosto neškodný, to se však změnilo v posledních 10-15 minutách první půle. V nich si dokázal domácí tým vypracovat několik nadějných příležitostí, především po rohových kopech, ani jednu ale nedokázal využít. V každém případě nás čeká velmi zajímavý druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Michael de Leeuw, přichází Jafar Arias.
     
    47
    Střídající Arias se okamžitě zapojil do hry a vůbec ne špatně. Z pravé strany posílal do brankoviště Arnhemu dobrý střílený centr, nikdo z hráčů Emmenu ho ale nedokázal zasáhnout.
     
    48
    K míči se tak dostali hosté a ti opět nikam nespěchají. Míč si postupně vyměnila kompletní čtveřice obránců i s brankářem Eduardem.
     
    49
    Bero byl podražen na útočné polovině Banninkem, hosté tak získávají přímý kop.
     
    49
    Ödegaardův centr poslal Lukić hlavou na rohový kop.
     
    50
    Ani tento centr Ödegaarda nebyl o moc lepší. Míč opět odhlavičkoval Lukić, tentokrát ale ke Clarke-Salterovi, který ho poslal z voleje na bránu. Scherpen byl připraven a střelu chytil.
     
    51
    Ödegaard si naběhl na přihrávku Bera za obranu a v samostatném nájezdu překonal Scherpena, gól ale kvůli ofsajdu mladého Nora neplatí!
     
    52
    Žlutou kartu dostává Alexander Bannink (FC Emmen), který zasáhl Foora kopačkou do stehna při pokusu o zpracování míče.
     
    53
    Jansenovi se nepovedlo obhození Doekhiho a obránce hostů zalořil rychlý protiútok. Na jeho konci našel Büttner přesnou přihrávkou úplně volného Foora, tomu ale míč ve skvělé střelecké pozici nesedl a poslal ho jen do středu brány na připraveného Scherpena.
     
    55
    Karavajev zachytil rozehrávku domácích, pak ale o míč přišel a po útočném faulu Foora musí hosté zacouvat zpátky do obrany.
     
    56
    Büttner našel přenesením míče na opačnou stranu v náběhu Ödegaarda, který si zasekl obránce a vystřelil. Jeho pokus byl zblokován dalším obráncem Emmenu na rohový kop.
     
    57
    Centry ale dnes Norovi moc nejdou. Tentokrát poslal z rohového kopu tak vysokou přihrávku, že doletěla až do autu na opačné straně bez toho, aby míč někdo v pokutovém území zasáhl.
     
    59
    Bannink podrazil při dlouhé kombinaci Vitesse Clarka. Arnhem, konkrétně Ödegaard, bude zahrávat přímý kop z levé strany.
     
    60
    Ödegaardovi se centr konečně docela povedl. Přesným nákopem na zadní tyč našel hlavou Clarke-Saltera, ten ale v záklonu namíříl jen nad bránu Scherpena.
     
    61
    Kapitán Vitesse Linssen předvedl krásnou individuální akci, když si obhodil dva obránce Emmenu, na poslední chvíli ale jeho průnik zastavil odkopem na rohový kop Lukić.
     
    62
    Dauda zůstal ležet na zemi po jednom ze soubojů ve středu pole a drží se za koleno. Opakovaný záběr odhalil, že ho do kolena kopačkou trefil Bannink, který už jednu žlutou kartu má.
     
    63
    Střelec zatím jediného gólu zápasu je už ale na nohou a odkulhal za postranní čáru. Hlavnímu rozhodčímu ale tento zákrok unikl, protože jinak by Bannink už šel do šatny.
     
    64
    Hosté jsou i ve druhé půli lepším týmem a zatím s přehledem kontrolují zápas. Domácí sice teď mají míč, vypadají při svém útoku ale poměrně bezradně.
     
    65
    Jansenův centr z pravé strany zablokoval Karavajev na rohový kop domácích.
     
    66
    Centr z rohu vyboxoval do bezpečí brankář hostů Eduardo, hosté ale při pokusu o rychlý protiútok o míč přišli a útočit může znovu Emmen.
     
    67
    Linssen si zpracoval oblouček Ödegaarda na hranici šestnáctky domácích, elegantně si prohodil Bakkera a střelou jen těsně minul domácí bránu.
     
    68
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Alexander Bannink, přichází Nico Neidhart.
     
    69
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Mohammed Dauda, přichází Thomas Buitink.
     
    70
    Dauda je hned po střídání ošetřován na lavičce Arnhemu, tohle střídání tedy asi bylo vynucené zraněním kolena.
     
    70
    Žlutou kartu dostává za sražení pronikajícího Bera Glenn Bijl (FC Emmen). Hosté budou mít standardku na útočné polovině.
     
    71
    Arnhem právě vstřelil branku!
    MARTIN ÖDEGAARD zaskočil svou rozehrávkou přímého kopu úplně všechny! Norský záložník necentroval, tak jak se to očekávalo, ale namířil přímo na bránu. Brankář Scherpen, který byl připraven vyběhnout proti centru už pak proti přesné střele k levé tyči neměl šanci.
    71. Martin ÖDEGAARD - 0:2
     
    73
    Nákop Cavlana hledal Brakena, před ním ale výborně zasáhl Clarke-Salter, který s přehledem odkopl míč na malou domů svému brankáři Eduardovi.
     
    74
    Hosté se znovu usadili na útočné polovině, kde se snaží kombinací přiblížit k bráně domácích.
     
    75
    Ödegaard ale v souboji o míč fauloval Veendorpa, a tak ho získávají domácí. Ne však na dlouho, Scherpen odkopl míč nepovedenou rozehrávkou přímo do autu.
     
    77
    Linssen si naběhl do otevřené obrany na pas Foora a před brankářem Scherpenem se ocitl sám s Martinem Ödegaardem. Právě Ödegaardovi přihrál na pravou stranu a mladý Nor už neměl problém dorazit míč do prázdné brány. Gól ještě zkoumá videorozhodčí.
    77. Neuznaný gól Martina Ödegaarda
     
    78
    Hlavný rozhodčí ještě analyzoval gól s videorozhodčím a kvůli těsnému ofsajdu Linssena napokon nebyl gól uznán! Stav je tedy pořád 0:2!
     
    79
    Na zemi zůstal ležet Matúš Bero. Vypadá to na vážnější zranění, protože lékař Arnhemu už signalizoval na střídačku, že bude nutné střídání.
     
    80
    Tak už je to jisté. Bero nebude v zápase pokračovat a bude vystřídán.
     
    82
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Sven Braken, přichází Reuven Niemeijer.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Matúš Bero, přichází Mukhtar Ali.
     
    84
    Arias si výborně vyskočil na přední tyči na centr z rohového kopu, hlavou ale poslal míč těsně nad bránu Vitesse.
     
    85
    Hosté si mohli vykompenzovat neuznaný gól! Clark našel centrem Linssena, který hlavou trefil břevno domácí brány!
     
    87
    Žlutou kartu za držení Ödegaarda dostává Nico Neidhart (FC Emmen).
     
    88
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Tento gól už bude určite platit! Scherpen rozehrál malou domů přímo na NAVARONEHO FOORA, který se protlačil přes Bakkera a střelou k levé tyči asi definitivně rozhoduje o třech bodech pro Arnhem.
    88. Navarone FOOR - 0:3
     
    90
    Ödegaard zachytil znovu rozehrávku domácích, pak si ale neporozuměl s Büttnerem, kterému poslal nepřesnou přihrávku.
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    90+1
    Domácí vypadají rezignovaně a smířeně s porážkou. Hosty už nechávají s poklidem rozehrát a vůbec jim kombinaci neznepříjemňují.
     
    90+2
    Útočným faulem se provnil Foor, domácí tak ještě získávají míč na jeden svůj útok.
     
    90+3
    Zápas končí kombinací Emmenu na polovině Arnhemu a centrem Jansena, který bez problémů chytil brankář Eduardo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Arnhem naprosto ovládl druhý poločas a úplně zaslouženě vítězí 3:0. O dominanci hostů svědčí nejen průběh zápasu, ve kterém se domácí dostali před bránu hostů jen sporadicky, ale i počet střel a gólových příležitostí a fakt, že hostům nebyly uznány ještě další dvě branky. Vitesse se touto jasnou výhrou posouvá na průběžné páté místo, hosté zůstanou i po tomto kole na barážové 16. příčce.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:12.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (16:27:22)

    Michal Sadlek

    Branky: 13. Dauda, 71. Ödegaard, 88. Foor

    Karty:   52. Bannink (EMM), 70. Bijl (EMM), 87. Neidhart (EMM) – 19. Foor (ARN), 45+3. Dauda (ARN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:12.
    FC Emmen: Scherpen – Gronsveld, Lukić, N. Bakker, Cavlan – Bijl, Veendorp – Bannink (68. Neidhart), de Leeuw (46. Arias), Jansen (C) – Braken (82. Niemeijer).
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Siekman, Ben Moussa, Niemeijer, Slagveer, Arias, Neidhart, De Vos, N. Kuipers.

    SBV Vitesse Arnhem: Eduardo – V. Karavajev, Doekhi, Clarke-Salter, Clark – Ödegaard, Bero (83. Ali), Foor, Büttner – Dauda (69. Buitink), Linssen (C).
    Náhradníci: Pasveer – van der Werff, Beerens, Serero, Ali, Buitink, Margaret.

    Rozhodčí: van der Graaf – Hubers, Dobre
    bahis siteleri