Salzburg – Slavia 5:6 (po pr.) | Přerov – Havlíčkův Brod 6:4 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 2:3 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 6:1 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:1 (po pr.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Pardubice – Liberec 2:1 (1:0 po s.n.) | Třinec – Zlín 2:5 (kon.) | Kometa Brno – Vsetín 3:6 (kon.)
Havířov – Olomouc 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 4:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:6 (2:2, 0:2, 1:2)
VHK ROBE Vsetín
Čtvrtek 28.02.2019, 18:00 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina H
Partner:
     
    Vedení Valachů navýšil ve třetí třetině Lukačka. Tříbrankový náskok Vsetína smazal Kadlic a v závěru se Kometa rozhodla pro hru bez brankáře, kterou tak ještě umocnila svou přesilovou hru po vyloučení Zemana. To už byl ale vsetínský obránce, hrající dnes na postu útočníka, zpět na ledě, když se Klímek trefil do prázdné branky. Hostující kapitán mohl čtyři sekundy před koncem zkompletovat hattrick, ale přihrávku Lukačky náležitě nevyužil.
    Valaši si tedy z Brna odváží všechny body za výhru 6:3.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek večera. (20:08:13)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Klímek mohl v posledních sekundách slavit hattrick. Dostal se do přečíslení spolu s Lukačkou, který mu naservíroval přesnou přihrávku. Hostující kapitán přestřelil.
     
    59:27
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    DANIEL KLÍMEK šest sekund po návratu Zemana na led pečetí výhru Vsetína trefou do prázdné branky. Asistence: Tomáš Ondračka.
     
    59:21
    Hosté v plném počtu.
     
    58:39
    Sachr výborným zákrokem zamezil snížení, když vložil hokejku do Kadlicovy střely z levého kruhu, která mířila do odkryté branky. Domácí ještě doráželi a tlačili se do brankoviště více, než by měli, což vyústilo v hromadnou potyčku. Po ní odcházejí na trestnou lavici Petriska a Střondala.
     
    58:05
    Vyhozený kotouč dobruslil Klímek. Místo u kotouče si musel ještě vybojovat a přihrál na druhou stranu kluziště, kde už nikdo ze Vsetína nestál.
     
    57:30
    Vyhození Vsetína těsně minulo levou tyčku.
     
    57:21
    Rachůnek zůstává na střídačce.
     
    57:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:21
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Zeman – 2 min., podrážení).
     
    56:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby Kometa zásluhou VOJTĚCHA KADLICE, který se dokázal nejlépe zorientovat v předbrankovém prostoru, snižuje náskok Vsetína. Asistence: Daniel Kowalczyk.
     
    55:54
    Klímek po přechodu modré čáry nezakončil. Nahradil jej ale Jakub Jenáček, jehož dělovka minula branku. Odrazila se od zadního mantinelu před brankoviště, kde si k ní Jenáček mohl znovu dobruslit.
     
    55:25
    Malý nahodil do pásma od modré čáry. Jeho spoluhráči však zrovna střídali, a tak se k puku dostali hosté. Ti od vlastní branky zakládají další ofenzivní akci.
     
    54:49
    Zetochova střela z větší vzdálenosti končí v Rachůnkově lapačce. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    54:20
    Hosty branka nabudila a nyní jsou oni celkem, který je v útočném pásmu aktivnější. Frimelovu střelu z mezikruží vyráží Rachůnek pravým betonem.
     
    53:27
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají svou přesilovou hru. Celou svou akci začali za vlastní brankou, ale na konci kombinace stál MARCO LUKAČKA, který se natlačil před brankoviště a v nepřehledné situaci poslal kotouč pod břevno. Asistence: Daniel Klímek, Tomáš Ondračka.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 11. Malý (Střondala, Kunc), 15. Meluzin (Minárik), 57. Kadlic (Kowalczyk) – 18. Jenáček J. (Zeman, Adámek), 19. Jenáček Š. (Lukačka), 24. Adámek (Vašenka, Petriska), 38. Klímek (Lukačka, Jenáček Š.), 54. Lukačka (Klímek, Ondračka), 60. Klímek (Ondračka)


    HC Kometa Brno: Rachůnek (Micka) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Žák, Střondala, Snášel, Minárik, Meluzin, Škvrně, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes.
    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Kožený, Houser, Jenáček J. – Klímek, Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych, Zemánek.

    Rozhodčí: Skopal – Nechvátal, Vašíček
    ocianews.com