Ufa – Magnitogorsk 1:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Jokerit 3:0 (kon.) | Kazaň – Omsk 2:3 (kon.)
Soči – Jaroslavl 3:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:0 (1:0, 1:0, 1:0) Stav série: 3:1
Jokerit Helsinky
Neděle 03.03.2019, 15:00 • VTB Arena, Moskva • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné odpoledne! Série mezi Jokeritem a Dynamem Moskva dnes napíše svou čtvrtou kapitolu. Domácí mají po páteční těsné porážce šanci na reparát – pokud dnes vyhrají, získají dva mečboly.
     
    STAV SÉRIE: DMS – JOK 2:1

    Jokerit do série s Moskvou sice vstupoval jako jasný favorit, měl ovšem důvod k obavám. Vždyť nad Dynamem, na které každou sezónu naráží minimálně dvakrát, naposledy zvítězil v lednu 2016! Slavný ruský klub prostě na Helsinky umí, což se potvrdilo i v prvních dvou duelech.

    V úvodním střetnutí čekala Hartwall Arena na gól skoro půl hodiny, než konečně v polovině prostředního dějství střelecké ticho prolomil Daniil Tarasov. O vyrovnání se nedlouho poté postaral John Norman. Ve třetí třetině pak Dynamo po trefách Ivana Muranova a Vadima Šipačova odskočilo do dvoubrankového vedení, na které už domácí nenašli odpověď. Stav akorát zkorigoval Kristian Vesalainen, přičemž dvacet sekund před koncem potvrdil výhru hostů Jevgenij Mozer gólem do odkryté klece.

    25. 2.: Jokerit – Dynamo 2:4
    Branky a nahrávky: 34. Norman, 52. Vesalainen – 30. Tarasov (Brjukvin, Koivisto), 46. Muranov (Jefremov, Igumnov), 50. Šipačov (Kagarlickij, Nikulin), 60. Mozer (Zackrisson).

    V odvetě šli díky Nicklasi Jensenovi Helsinští do vedení jako první, z náskoku se ale moc dlouho netěšili. Ještě před koncem úvodního dějství totiž Dynamo otočilo skóre brankami Patrika Zackrissona a Mikse Indrašise, na které ve druhé dvacetiminutovce navázal Mika Koivisto. Domácí v závěrečné periodě jen snížili po zásahu Briana O'Neilla, ani tentokrát však vyrovnat nedokázali.

    27. 2.: Jokerit – Dynamo 2:3
    Branky a nahrávky:
    10. Jensen (Lepistö), 45. O'Neill (Jormakka, Lööv) – 16. Zackrisson (Tarasov, Čajkovský), 18. Indrašis (Kagarlickij, Šipačov), 29. Koivisto (Zackrisson, Igumnov).

    Nic netrvá věčně, ani série výher. Dynamo v prvním duelu před vlastními fanoušky šlo ve třicáté minutě do vedení, jen o pár chvil později však bylo znovu vyrovnáno. Před koncem druhé třetiny Moskvanům hubený náskok vrátil Ivan Igumnov a stav 2:1 vydržel až do závěru třetí třetiny. Poté ale Sakari Manninen poslal zápas do prodloužení, v němž následně i rozhodl o prvním úspěchu Jokeritu v osmifinálové sérii.

    1. 3.: Dynamo – Jokerit 2:3pp.
    Branky a nahrávky: 30. Brjukvin (Čajkovský, Tarasov), 36. Igumnov (Makarov) – 33. Jormakka (O'Neill), 56. Manninen (Anttila, Lepistö), 65. Manninen (Lepistö, Jensen).
    Hrdinou třetího duelu se stal Sakari Manninen.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Menšikov, I. Nikulin (C), Volkov, Čajkovský, Mironov, Pepeljajev, J. Zajcev – Zackrisson, Tarasov, Brjukvin – Kagarlickij, Indrašis, Šipačov (A) – Mozer, Mojsejev, I. Makarov – Igumnov, Jefremov, Muranov.

    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Kivistö, Lepistö (A), O. Lauridsen, Jensen Aabo, Lööv, A. Grant, E. Räsänen – Joensuu (A), Vesalainen, Regin (C) – O'Neill, Jormakka, Norman – Moses, Manninen, Nicklas Jensen – Anttila, Platt, Pihlström.

    Rozhodčí: Naumov, Sergejev – Šeljanin, Zacharenkov.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemnou neděli, čtvrtý duel série začne za deset minut. V potemnělé VTB Areně pomalu končí předzápasový program.
     
    Hosté už jsou na ledě, hokejisté Dynama se k nim za malý moment připojí. Před startem duelu si ještě poslechneme státní hymny Ruska a Finska.
     
    Jdeme na věc, sudí už svolává první lajny obou celků do středového kruhu! Na úvodním buly se proti sobě postaví Patrik Zackrisson a Peter Regin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Hosté drží Dynamo v obranném pásmu a nedovolují mu se protlačit za modrou čáru. Zároveň se jim však nedaří domácí hokejisty odzbrojit.
     
    01:32
    Častěji jsou na kotouči Moskvané, kterým se ovšem stále nedaří pořádně proniknout před Kalninše. Nepřesná přihrávka nyní skončila až na icingu.
     
    02:16
    Ve VTB Areně panuje skvělá atmosféra, kterou by Dynamu mohl závidět nejeden extraligový klub. S herním projevem už je to ale o něco horší.
     
    03:47
    Jokerit vyhodil kotouč z vlastního pásma, hra byla následně přerušena pro hru vysokou holí. Vhazovat se bude v neutrální třetině.
     
    03:56
    Regin se po vyhraném buly protlačil až před Jerjomenka, který zakončení z hranice brankoviště vykryl levým betonem. Dynamo se nyní vrací dopředu.
     
    04:54
    Helsinští se už ze špatného vstupu do utkání oklepali, Moskva si však stále drží mírnou převahu. Kalninš teď musel likvidovat dva pokusy zblízka.
     
    05:56
    Brjukvin prokličkoval až před Kalninše a zkusil své štěstí, lotyšský strážce finské branky byl ale ve střehu i tentokrát. Následuje první komerční přestávka.
     
    06:55
    Miks Indrašis měl na hokejce úvodní gól! Defenzíva hostů je hodně děravá, Kalninš teď skvělým zákrokem zachránil svůj celek!
     
    07:37
    Po nějaké době teď musel zasahovat zase Jerjomenko. Po vyhraném buly před jeho svatyní na něj letěla rána z modré čáry, kterou bez obtíží vyrazil.
     
    08:24
    Nicklas Jensen se i přes dotěrného protihráče dostal do zakončení, z vysokého úhlu ale nemířil úplně přesně. Puk jen proletěl nad břevnem.
     
    09:34
    Dynamo se usadilo v útočném pásmu, obrana Jokeritu ale tentokrát už odvádí svou práci na jedničku a nepouští soupeře do větších šancí.
     
    10:37
    Kagarlickij nahrál za sebe Šipačovovi, jehož následná střela zasáhla jen jednoho z bránících protihráčů. Ke kotouči se dostává Jokerit.
     
    11:37
    Jesper Jensen za brankou chvilku přemýšlel co dál. Nakonec se rozhodl místo rozehrávky pronést dopředu kotouč sám, nebyl ovšem příliš úspěšný.
     
    12:30
    Hostující borec namazal Muranovovi, jehož pokus z prostoru pro vhazování připravený Kalninš lapil. Obrana Jokeritu má stále co zlepšovat.
     
    12:53
    Platt u střídaček odstavil Brjukvina, Dynamo se ale i přes to málem vrátilo do útočného pásma. Jeho výpad ale nakonec předčasně ukončil odpískaný ofsajd.
     
    13:59
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravé ruce dosud stoprocentního Janise Kalninše.
     
    14:47
    Lepistö rozehrál kotouč dopředu, následný výpad vyvrcholil střelou Jensena od modré čáry. Jerjomenko má na svém kontě další úspěšný zákrok.
     
    15:50
    Po chybě Lööva zamířil dopředu Muranov, kterého však pohotová obranná dvojice Jokeritu včas odzbrojila. Forvard Dynama se ani nedostal do zakončení.
     
    16:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Sedmnáctá minuta přináší první branku utkání, Dynamu se konečně daří aktivitu přetavit v trefu! V prostoru pro vhazování se uvolnil VLADIMIR BRJUKVIN, který čistě prostřelil Kalninše a poslal domácí do vedení – 1:0! Asistence: Juuso Hietanen, Patrik Zackrisson.
    16:09 Vladimir BRJUKVIN - 1:0
     
    17:29
    Hosté se snaží o rychlou odpověď, Moskva ale vzadu odvádí výbornou práci. Jokeritu se vůbec nedaří Jerjomenka nějak překvapit.
     
    18:48
    Minutu a dvanáct sekund před koncem první části se hra přesune před domácí klec, před chvilkou totiž hru přerušilo zakázané uvolnění Dynama.
     
    19:07
    Anttila se dostal do dobré pozice, zasáhl ale jen vyrážečku hbitého strážce moskevské klece. Vyrovnání se asi v první třetině už nedočkáme.
     
    19:58
    Regin chtěl Jerjomenka překvapit střelou z poloviny kluziště, domácí veterán po zneškodnění rány puk schoval pod rukavici. Následovala menší strkanice.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 12
    Zblokované střely: 2 – 4
    Vhazování: 6 – 10
    Trestné minuty: 0 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/0
     
    Statisticky byl v prvním dějství lepší Jokerit, realita je ale úplně jiná. Zatímco Jerjomenko čelil jen slabým střeleckým pokusům, Kalninš musel z rukávu vytasit i několik hodně těžkých zákroků. Domácí měli po většinu periody na ledě jasnou převahu, kterou se jim podařilo přetavit v jeden gól – v sedmnácté minutě otevřel skóre Vladimir Brjukvin. Jokerit má dnes co dělat, pokud hodlá vyrovnat stav série.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Kagarlickij nahodil kotouč do soupeřova pásma, kde se jej ujal jeden z protihráčů. Jokerit se následně pokusil vyrazit dopředu, ovšem neúspěšně.
     
    21:20
    Dmitrij Mojsejev (DMS) ve středním pásmu naprosto zbytečně podrazil Jormakku, za což si jede odsedět dvouminutový trest. Helsinky čeká přesilovka.
     
    22:13
    Dynamo dosud oslabení zvládalo, nyní se ale bude muset bránit ve třech! Vladislav Jefremov (DMS) dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    22:24
    Lepistöho střela z modré Jerjomenkovi vypadla, jeden z hostů odražený kotouč málem doklepl do klece! K vyrovnání chyběly centimetry!
     
    23:16
    Finský obránce to zkusil podruhé, ani tentokrát však neuspěl. Mojsejev se za chvilku vrátí na ledovou plochu, jeho trest velmi brzy vyprší.
     
    24:06
    Mojsejev se činí, nyní se mu podařilo kotouč vyvézt ven z obranného pásma. Moskvané přežijí i druhé oslabení, Jokeritu ale místy k brance moc nechybělo.
     
    25:28
    O'Neill našel rozjetého Normana, osmatřicetiletý veterán proti jeho nebezpečnému zakončení vytasil beton! Finský celek začíná kousat!
     
    26:32
    Domácí vyrazili do útoku, Muranov se nyní snaží pro sebe vybojovat kotouč v rohu za Kalninšovou klecí. Uvidíme, jestli se mu to povede.
     
    27:33
    Jesse Joensuu byl v dobré pozici, z hranice kruhu zasáhl výstroj připraveného Jerjomenka. Ten má nyní více práce než jeho finský protějšek.
     
    27:55
    Zackrissonova rána úplně zmizela ve výstroji připraveného Kalninše, po krátké pauze tak uvidíme vhazování v pásmu Jokeritu.
     
    28:58
    Hraje se nahoru dolu, šanci Moskvy střídá protiútok Jokeritu a naopak. Kagarlického střelu Kalninš zastavil, o chvilku později zasahoval zase Jerjomenko.
     
    29:49
    Brjukvinovo zakončení z bezprostřední blízkosti klece tečoval mezi tři tyče Zackrisson, strážce hostující klece se může těšit z dalšího úspěšného zákroku.
     
    30:50
    O'Neill nahrál Lepistömu, který se kvůli duchapřítomnému Mironovovi nakonec nedostal do zakončení. Jerjomenko tak nebyl nucen zasahovat.
     
    31:59
    Krkolomné tažení domácích přetnul hvizd rozhodčího, který je nachytal k ofsajdu. Po nějaké době si opět dáme krátkou komerční přestávku.
     
    32:59
    Moskvané se dopustili už druhého zakázaného uvolnění v poslední minutě, opět tak uvidíme buly před brankou zatím stoprocentního Jerjomenka.
     
    33:44
    Daniil Tarasov na modré čáře okradl Lauridsena a okamžitě vyrazil dopředu, Janis Kalninš následné zakončení z kruhu vykryl hrudníkem.
     
    34:06
    Vadim Šipačov (DMS) dnes místo bodů sbírá trestné minuty, za držení schytal menší trest. Dynamo tak čeká už třetí oslabení ve druhé třetině.
     
    34:47
    Za Jerjomenkem se strhla pěkná mela, do strkanice se zapojili snad všichni hráči na ledě. Tresty dostávají Andrej Mironov (DMS) a Kristian Vesalainen (JOK).
     
    35:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí ve vlastním oslabení odskakují do dvoubrankového vedení, VTB Arena je na nohou! PATRIK ZACKRISSON a Dmitrij Kagarlickij se dostali do přečíslení dva na jednoho, přičemž druhý jmenovaný zakončil okamžitě po převzetí přihrávky a rozvlnil síť helsinské svatyně! Asistence: Dmitrij Kagarlickij.
    35:54 Patrik ZACKRISSON - 2:0
     
    36:42
    Tohle pro hosty vůbec není dobré. Po vypršení přesilovky špatně vystřídali, a dostávají tak trest za příliš mnoho hráčů. Přesilovka pro Dynamo.
     
    37:36
    Helsinky zatím oslabení zvládají na jedničku, Kalninš nečelil ani jediné střele. Domácí většinu početní výhody dosud strávili ve vlastním obranném pásmu.
     
    38:27
    Přesilovka předčasně končí, bohužel pro domácí však ne kvůli vstřelené brance. Vladimir Brjukvin (DMS) dostává dva menší tresty za vysokou hůl.
     
    39:34
    Do konce prostřední dvacetiminutovky chybí už jen půl minuta, Jokeritu se nedaří usadit v útočném pásmu. Na další gól si budeme muset počkat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 15 – 29
    Zblokované střely: 4 – 4
    Vhazování: 12 – 14
    Trestné minuty: 12 – 4
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/4*

    *početní výhoda Jokeritu bude po pauze pokračovat
     
    Druhá perioda nabídla o dost vyrovnanější podívanou, přesto mělo však stále o něco málo více ze hry Dynamo. Tomu se podařilo rozšířit své vedení brankou Patrika Zackrissona, která padla ve vlastním oslabení. Šance Jokeritu na úspěch nejsou po dvou třetinách úplně nejlepší, naděje ale umírá poslední.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečné dějství bylo zahájeno. Jokerit bude mít ještě přes dvě minuty přesilovku, kterou mu svým faulem v závěru druhé periody nadělil Brjukvin.
     
    40:50
    Poprvé v utkání byl vidět Čajkovský, který si zpracoval Šipačovovu přihrávku a posléze napálil pryž přímo do nastražené rukavice hostujícího gólmana.
     
    41:25
    Kotouč už se zahřívá v lapačce Alexandra Jerjomenka, gólman s tradiční jedničkou na zádech se stále může těšit z čistého konta. Dnes je ve formě.
     
    41:55
    Domácí podruhé vyhazují, finský klub bude mít početní výhodu ještě asi třicet sekund. Moskva ale dnes oslabení zvládá s naprostým přehledem.
     
    42:43
    Jerjomenkova rukavice má v úvodu třetí třetiny práce až až, tentokrát do ní zmizela ostrá rána od modré čáry. Hra je přerušena, buly proběhne po právě straně.
     
    43:09
    Mironov u mantinelu zneškodnil Anttilu, který se následně chtěl s domácím obráncem poprat. Bek Dynama se ale nenechal vyprovokovat.
     
    43:49
    Další ostré střetnutí skončilo špatně pro Jormakku, který za pomoci spoluhráčů opouští ledovou plochu. Zatím zůstává na střídačce, snad bude v pořádku.
     
    44:39
    Kagarlickij omylem odevzdal kotouč protihráči, Jokerit se tak po krátké pauze může vrátit dopředu. Dobývání moskevské klece pokračuje dál.
     
    45:55
    Hra se přelévá z jednoho konce kluziště na druhý, prim momentálně hrají defenzívy obou celků. Ani jeden gólman už nějakou dobu nemusel zasahovat.
     
    46:49
    Na moment jsme se přesunuli zpět před Jerjomenka, kam se po krátké přestávce zase velmi rychle vrátíme. Dynamo se totiž osvobodilo za cenu icingu.
     
    47:50
    Tarasov se zničehonic zjevil úplně sám před Kalninšem, lotyšský strážce hostující svatyně ho však rychle přečetl a zakončení s přehledem vykryl.
     
    48:50
    Löövovu odraženou střelu se teď hosté snažili za výborného Jerjomenka doslova procpat, veterán se ale nenechal nachytat ani tentokrát!
     
    Dnešní utkání sleduje 10 087 diváků (84% kapacity).
     
    49:39
    Jokerit je na koni a snaží se konečně prostřelit excelentního Jerjomenka, skvěle hrající obrana je ale nepouští do lepších střeleckých příležitostí.
     
    50:53
    Atmosféra houstne, hosté začínají být frustrovaní. Po souboji Makarova s Jensenem se před brankou strhla další menší šarvátka, vylučovat se nebude.
     
    51:05
    A znovu se to pere, tentokrát se to už bez trestů neobejde. Vadim Šipačov, Ilja Niklun (DMS), Viktor Lööv a Jesse Joenuu (JOK) jsou vyloučeni za hrubost.
     
    51:33
    Střela Jespera Jensena z vhazování Jerjomenka nepřekvapila, následný protiútok pak díky dobré práci hostující obrany v zakončení ani nevyústil.
     
    52:58
    Neuspěli Lepistö ani Kagalickij, oba brankáři teď z rukávu vytáhli důležité zákroky. Sedm minut před koncem tak Dynamo stále vede o dvě branky.
     
    54:52
    Viktor Lööv sbírá kotouč na své vlastní polovině a rozehrává jej dopředu. Uvidíme, co hosté ještě vymyslí, na vyrovnání už jim moc času nezbývá.
     
    55:42
    Hrdina minulého duelu Manninen se vydal před branku, do zakončení se ale před výbornou domácí obranu nedostal. Tohle už pro Jokerit vypadá špatně.
     
    56:56
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto. Dynamo pečlivě hlídá průběh závěru základní hrací doby a celou situaci má pevně pod kontrolou, Jokerit je bezradný.
     
    57:59
    Ohlášeny poslední dvě minuty dnešního střenutí, Kalninš velmi brzy zamíří ven ze své klece. Hosté se nyní snaží rozjet kombinaci před Jerjomenkem.
     
    58:27
    Je to tady! Gólman helsinského celku se po vypršení oddechového času už nevrací do klece, Jokerit zkusí štěstí při power-play!
     
    58:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bylo hodně rychlé! Domácí vyhráli vhazování před svou vlastní brankou a ANDREJ MIRONOV bez váhání poslal kotouč přes celé hřiště až do opuštěné hostující klece – je hotovo! Bez asistence.
    58:33 Andrej An. Mironov - 3:0
     
    59:41
    V závěru utkání se ještě vylučuje, na lavici hanby opět míří Vadim Šipačov (DMS). Ten se dopustil sekání, hosté budou znovu odvolávat brankáře.
     
    59:53
    Icing Moskvy. Po přerušení se znovu schylovalo k další bitce, závěr dnešního duelu je pořádně vyhrocený. Rozhodčí ovšem tentokrát zasáhli včas.
     
    Konec zápasu.
     
    V hale už zazněla siréna, dva domácí hokejisté se ale ještě znovu postrkovali s protihráči. Jokerit míří do kabin, podávání rukou dnes neuvidíme.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 38 – 43
    Zblokované střely: 12 – 9
    Vhazování: 27 – 35
    Trestné minuty: 18 – 8
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/6
     
    Československá stopa
    M. ČAJKOVSKÝ (DMS) – 0+0, 2 střely, icetime 16:58
     
    Dohráno! Dynamo dnes napravilo své páteční zaváhání, poprvé v sérii nepovolilo finskému sokovi ani gól a vybojovalo pro sebe dva mečboly. Osmifinále se příští týden vrátí na půdu Jokeritu a jelikož závěrečná perioda dnešního duelu byla pořádně vyhrocená, myslím, že helsinské publikum čeká pořádná podívaná.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou příště! (17:39:16)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 17. Brjukvin (Hietanen, Zackrisson), 36. Zackrisson (Kagarlickij), 59. Mironov


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Bočarov) – Hietanen, Menšikov, I. Nikulin (C), Volkov, Čajkovský, Mironov, Pepeljajev, J. Zajcev – Zackrisson, Tarasov, Brjukvin – Kagarlickij, Indrašis, Šipačov (A) – Mozer, Mojsejev, I. Makarov – Igumnov, Jefremov, Muranov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Kivistö, Lepistö (A), O. Lauridsen, Jensen Aabo, Lööv, A. Grant, E. Räsänen – Joensuu (A), Vesalainen, Regin (C) – O'Neill, Jormakka, Norman – Moses, Manninen, Nicklas Jensen – Anttila, Platt, Pihlström.

    Rozhodčí: Naumov, Sergejev – Šeljanin, Zacharenkov.

    Diváci: 10 087
    Dynamo Moskva 4 2 Jokerit
    #1 Pondělí 25.02.2019 • 17:30
    Jokerit - Dynamo Moskva 2:4
    #2 Středa 27.02.2019 • 17:30
    Jokerit - Dynamo Moskva 2:3
    #3 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Dynamo Moskva - Jokerit 2:3 po prodl.
    #4 Neděle 03.03.2019 • 15:00
    Dynamo Moskva - Jokerit 3:0
    #5 Úterý 05.03.2019 • 17:30
    Jokerit - Dynamo Moskva 2:1
    #6 Čtvrtek 07.03.2019 • 17:30
    Dynamo Moskva - Jokerit 6:2
    bahis siteleri