Čeljabinsk – Jekatěrinburg 3:4 (kon.) | N.Novgorod – Barys 5:4 (po pr.) | Spartak Moskva – Petrohrad 2:3 (po pr.)
Viťaz – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
5:4 (0:3, 2:0, 2:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 2:2
Barys Nur-Sultan
Pondělí 04.03.2019, 17:00 • Nagorny Arena • Play-off KHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám tu všechny hokejové milovníky! V rámci čtvrtfinále play-off Východní konference KHL probíhá také série mezi Nižnym Novgorodem a Barysem Astana. V pondělí je na programu už její čtvrtý duel. Sérii mají o něco lépe rozjetou hosté z Astany, kteří vedou 2:1 na zápasy.
     
    Průběh série – 1:2 na zápasy:
    V této sérii zatím vládnou domácí týmy. První utkání Astana rozhodla třemi góly ve třetí třetině. Ve druhém zápase vedlo Torpedo na ledě Barysu už 3:0, náskok ale neudrželo a nakonec prohrálo 4:5 v prodloužení. Před svými diváky si však Novgorodští napravili reputaci a výhrou 3:1 si udrželi reálnou naději na obrat série.

    1. zápas: Barys Astana – Nižnij Novgorod 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
    Branky a nahrávky:
    40. A. Petersson (Michajlis), 42. Bochenski (Boyd, Valk), 44. Frattin (Valk, Bochenski), 57. Bochenski (Valk, Frattin) – 13. Sabolič (Žafjarov)

    2. zápas: Barys Astana – Nižnij Novgorod 5:4 po prodl. (0:2, 2:2, 2:0 – 1:0)
    Branky a nahrávky: 29. Sagadejev (Orechov, Asetov), 33. Ševčenko (R. Starčenko, Makljukov), 55. Dietz (A. Petersson, Bochenski), 59. Frattin (Valk, Bochenski), 62. R. Starčenko (Blacker) – 2. Volčenkov (Varnakov), 19. Varnakov, 21. Sabolič (Calof, Holm), 27. D. Iljin (Verjajev, Urakov)

    3. zápas: Nižnij Novgorod – Barys Astana 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    34. Barancev, 38. Holm, 60. Barancev – 30. Frattin (Bochenski, Svedberg)
     
    Československá stopa

    Dominik Hrachovina (BAR) – 1 zápas, průměr 1,47, úspěšnost 88,9 %
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Tichomirov) – Orlov, Barancev, Holm, Nazarevič, Volčenkov, Aljajev, Rodionyčev – Žafjarov, Galuzin, Paršin – Calof, Miele, Sabolič – Šenfeld, D. Sjomin, Varnakov – Verjajev, Makarenko, Urakov – Smolin.

    Barys Astana: Hrachovina (H. Karlsson) – Makljukov, Svedberg, Orechov, Dietz (A), Polochov, Blacker, Lipin – Bochenski (C), Valk, Frattin – Michajlis, Cormier (A), A. Petersson – Ševčenko, Boyd, R. Starčenko – Akolzin, Sagadejev, Asetov – Grenc.

    Rozhodčí: Kulakov, Morozov – Goljak, Nikolajev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří okamžitě zavezli puk za vlastní branku, odkud ale nedokázali kloudně rozehrát.
     
    01:01
    Hned v úvodu utkání si do zajímavé příležitosti sjel hostující Dietz, který z velice dobré pozice těsně minul branku. Brust se prezentoval zákrokem alá Dominik Hašek.
     
    02:01
    Na druhé straně musel zasahovat také český brankář, který si s přehledem poradil s táhlou ránou v podání Saboliče. Následně byla posunuta branka Astany.
     
    03:03
    V úvodních minutách se zatím moc nehraje, neboť je hra hodně často přerušovaná. Nyní to zkoušel hostující Starčenko, který našel pouze výstroj brankáře.
     
    04:06
    Novgorod se dožadoval vyloučení, místo toho ale hra pokračovala dále. Mezitím se strhla menší přetahovaná o puk, kterou lépe zvládli hostující hráči.
     
    05:11
    Nahozený puk dokázal domácí zadák Barancev odvrátit před hostujícím Asetovem, následně si s toušem zahrál také brankář Brust, který rozehrál do strany.
     
    06:05
    Od pravého hrazení zkoušel své štěstí hostující kapitán Bochenski, který trefil vyrážečku kanadského brankáře. Na druhé straně se musel dvakrát činit Hrachovina.
     
    07:02
    Brust raději rozehrál podél mantinelu, přičemž se jeho celek dostal pod menší nápor. K zakončení se navíc dostal Polochov, který od modré čáry mířil vedle branky.
     
    07:16
    Astana právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Michajlis dokázal načasovat přihrávku na kolegu PATRICEHO CORMIERA, který se dostal až před brankáře Brusta, jenž mu zbaštil kličkou na levou stranku, načež kanadský forvard v poklidu zamířil do prázdné branky.
    Asistence: Nikita Michajlis.
    07:16 Patrice CORMIER - 0:1
     
    08:06
    Novgorod se pokoušel o rychlou odpověď, avšak i tentokráte zasahoval brankář Hrachovina, který schoval puk pod sebe. Následuje první komerční přestávka.
     
    08:44
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Robert Sabolič – 2 min., sekání).
     
    09:02
    Domácí se dostali do slibného přečíslení, přičemž zadovka na Holma sice byla přesná, avšak švédský forvard se celkem zbytečně vyhnal ze střelecké pozice.
     
    10:02
    Torpedo se zatím brání na jedničku, v krátkém časovém sledu vyhodilo už podruhé do bezpečí. Následně Valk našel na modré čáře Dietze, který si střelu rozmyslel.
     
    11:01
    V oslabení se pokoušel zaútočit domácí Varnakov, který se důrazným způsobem prohnal až před Hrachovinu, jenž zasáhl levým betonem u přední tyče.
     
    11:24
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťom Aljajev – 2 min., držení).
     
    12:03
    Kazašskému celku se podařilo uspět na vhazování, čímž se hosté dostali ke klasickému přesilovkovému kolotoči. Dietzova prudká přihrávka skončila v ochranné síti.
     
    13:01
    Posléze to od levého kruhu zkoušel hostující Petersson, jehož rána byla sražena opět do ochranné sítě. Hra je opět přerušena, na led naskakují čerstvé síly.
     
    14:10
    Astana právě vstřelila branku!
    S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře! Astana se na dlouhou dobu usadila v pásmu soupeře, kombinace za brankou nakonec přinesla přihrávku před Brusta, kde číhal PAVEL AKOLZIN, jehož rána nakonec propadla až za brankovou čáru. Hodně šťastná trefa hostů!
    Asistence: Anton Sagadajev, Alichan Asetov.
    14:10 Pavel AKOLZIN - 0:2
     
    15:22
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Dmitrij Sjomin – 2 min., sekání).
     
    16:05
    Hodně tvrdou ránu vypustil od modré čáry hostující Dietz, který trefil pouze zadní mantinel. Brust zřejmě nic neviděl, i přesto ale nemusel vůbec zasahovat.
     
    16:43
    Astana právě vstřelila branku!
    Přesilová hra je využita! Z mezikruží dokázal vypálit Valk, jehož ránu Brust vyrážel pouze před sebe, kam si ale najel pohotový MATT FRATTIN, který celkem kostrbatým způsobem procedil puk k přední konstrukci, kam se brankář Brust nedokázal natáhnout. Regulérnost branky muselo ještě potvrdit video!
    Bez asistence.
    16:43 Matt FRATTIN - 0:3
     
    18:01
    Novgorod si počkal na pohyb protihráčů, načež nekompromisně vyhodil na druhou stranu. Tam si zákrok připsal také Hrachovina, který dokázal vychytat Baranceva.
     
    19:03
    Brust nyní podržel svůj celek, nejprve dokázal zlikvidovat tvrdou ránu v podání Dietze, následně si poradil také s dorážkou od hostujícího Ševčenka.
     
    19:56
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Alexej Makljukov – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Patrice Cormier – 2 min., hrubost).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hned tři branky. V úvodu utkání jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak do vedení se dostala Astana, jenž byla i poté výrazně aktivnější. Novgorod se navíc hned třikrát nechal vyloučit, navíc ještě dvakrát kapituloval, což určitě není příjemná zpráva. Torpedo tak bude muset dotahovat tříbrankové manko, stále na to má ještě celé dvě periody.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se na malý moment dostali do pásma soupeře, tam ale vzorně zakročil Svedberg.
     
    21:01
    Torpedo i tentokráte chybovalo v kombinaci, v tomto případě jí dokázal vystihnout hostující Bochenski, který nekompromisně poslal puk za opačnou svatyni.
     
    22:06
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Dustin Boyd – 2 min., podrážení).
     
    23:05
    Za vlastní brankou velmi dobře pracoval hostující Makljukov, který vybojoval puk, který ihned výhozem poslal na druhou stranu. Novgorod musí začít od své branky.
     
    23:16
    Navíc se do samostatného úniku dostal hostující hráč, který byl ve finální fázi osekáván. Tresné střílení to nebude, budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    23:16
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Denis Barancev – 2 min., sekání).
     
    24:05
    Směrem dopředu si to namířil hostující Dietz, který pohotovou ránou prověřil kanadského brankáře Brusta. Torpedo na nic nečeká a okamžitě peláší vpřed.
     
    25:01
    Nejprve to vypadalo na ofsajd domácích hráčů, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. To přineslo zavezení puku od Akolzina, který našel pouze hokejku soupeře.
     
    25:35
    Domácí se sice dočkali kontaktní branku, tu hlavní sudí nakonec neuznává. Zakončující Galuzin totiž dopravil puk do branky bruslí, což není dovoleno.
     
    26:02
    Hrachovina si připsal klíčový zákrok. Hosté totiž propadlo na modré čáře, přečíslení domácích táhl Barancev, který střelou švihem zamířil do výstroje českého brankáře.
     
    27:11
    Nakonec se k pohotové ráně dostal domácí zadák Aljajev, který o kousek minul branku. Následně se puk otřel o ochrannou síť, hra je tak opět přerušena.
     
    28:05
    Torpedo dokázalo uspět na vhazování ve vlastním pásmu, avšak posléze se mu nepodařilo kloudně založit akci. I přesto si Hrachovina připsal další zákrok.
     
    29:10
    Barysu se podařilo protečovat puk do útočného pásma, kde ale nedošlo k žádné kombinaci. Místo toho to na druhé straně zkoušel Šenfeld, který ale nenašel Varnakova.
     
    30:51
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak až nyní se domácí dostávají ke kontaktní brance! Aljajev si nabruslil k levému kruhu, odkud ještě vylepšil pozici pro ANTONA VOLNČENKOVA, který zamířil do opuštěné branky. Hrachovina se nacházel mimo brankoviště, srazil se totiž s jedním ze spoluhráčů.
    Asistence: Arťom Aljajev.
    30:51 Anton VOLČENKOV - 1:3
     
    31:06
    Následně to po pravém křídle zkoušel domácí Urakov, který se pokoušel najít mezírku mezi betonama brankáře, avšak Hrachovina s tímto úmyslem počítal.
     
    32:01
    Aby toho nebylo málo, tak sám mezi kruhy byl domácí Orlov, který ale zamířil do lapačky českého brankáře. Astana je v posledních minutách hodně pasivní.
     
    33:05
    Své štěstí zkoušel také Varnakov, který ale nevyplašil připraveného Hrachovinu, jenž ukryl puk do lapačky. Následuje další komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    34:05
    Domácí tábor se nyní dožadoval nedovoleného zákroku, tentokráte se ale vylučovat nebude. Mezitím se Astana po delší době dostala k opačné brance.
     
    35:04
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Patrice Cormier – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:08
    Hostující Svedberg měl velké starosti s rozehrávkou, nakonec to ale přeci jenom zvládl. Navíc se jeho formace dostala před brankáře, který rozehrál do strany.
     
    36:49
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ono to přeci jenom bude ještě drama! Na vrcholku pravého kruhu napřahoval Galuzin, jehož ránu Hrachovina vyrazil pouze vedle sebe, kde číhal pozorný MICHAIL VARNAKOV, který bleskovým způsobem zametl puk do odkryté branky.
    Asistence: Denis Barancev, Vladimir Galuzin.
    36:49 Michail VARNAKOV - 2:3
     
    37:11
    Domácí formace se dostala do slušného náporu, přičemž Hrachovina několikrát zasahoval. Poslední ránu si vyzkoušel Holm, který mířil pouze doprostřed.
     
    39:05
    Málem v rozehrávce chyboval hostující Svedberg, který to s vypětím všech sil přeci jenom zvládl. Posléze se domácím nepodařilo založit rychlou protiakci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, který vyzněla pro domácí celek. Novgorod se totiž celou dobu staral o aktivitu v pásmu soupeře, za což si vysloužil kontaktní branku. Astana se celou třetinu pouze bránila, což jí celkem vycházelo, avšak směrem dopředu to nebylo vůbec ideální. Navíc se domácí hráči dostali k další brance, díky které snížili na rozdíl jediné branky. Poslední třetina tak bude ještě hodně zajímavá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří okamžitě rozjeli kombinaci od vlastního pásma, avšak soupeř se dokázal ubránit.
     
    41:05
    Hned v úvodu za brankou operoval domácí forvard Žafjarov, který se nakonec k přihrávce před Hrachovinu nedostal. Domácí jsou ale i nadále u puku.
     
    42:03
    Torpedu se podařilo přejít opačnou modrou čáru, avšak v pásmu se moc dlouho neudrželo. Na druhé straně zavítal do třetiny Blacker, který nasbíral cenné vteřinky.
     
    43:01
    Na opačné straně se před branku dokázal natlačit Verjajev, který kopl puk do betonu Hrachoviny. V následné skrumáži uspěla smečka hráčů Astany.
     
    44:05
    K pravému kruhu si dokázal sjet domácí Paršin, jehož ránu ale zablokoval jeden z protihráčů. Vzápětí napřahoval Boyd, jehož ránu Brust srazil do ochranné sítě.
     
    44:43
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Anton Sagadejev – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:04
    Galuzin neuspěl na důležitém vhazování, avšak i přesto se jeho formace zdržela v pásmu soupeře. Nyní sledujeme klasický přesilovkový kolotoč domácích.
     
    46:01
    Astana dokázala vyhodit na druhou stranu, jenomže soupeř se dostal rychle zpět do třetiny. Následovala ale nepřesná předávka puku na modrou čáru.
     
    47:08
    Na opačné straně to hodně nebezpečným zakončením zkoušel Valk, který ale našel pouze výstroj brankáře. Brustovi se ale nepovedlo kotouč schovat pod sebe.
     
    48:01
    Naopak si poklidný zákrok připsal český brankář, který do své lapačky schoval nahození od Šenfelda. Následuje další komerční přestávka, po které se bude vhazovat v pásmu Astany.
     
    49:02
    Také Brust musel zasahovat, avšak o nic vážnějšího se nejednalo. Byl to rutinní zákrok, přičemž jeden z hostujících hráčů pálil přímo do lapačky brankáře.
     
    49:06
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak to je pro domácí hráče obrovský šok! Jako první se k volnému puku dostal hostující kapitán Bochenski, kterému se v mezikruží podařilo najít CURTISE VALKA, který nekompromisní ránou zamířil ke vzdálenější konstrukci.
    Asistence: Matthew Frattin, Brandon Bochenski.
    49:06 Curtis VALK - 2:4
     
    51:21
    Následně si obrannou povinnost splnil hostující Svedberg, který na jistotu vyhodil do středního pásma, kde ale číhal pouze jeden z protihráčů, jenž pracuje s pukem.
     
    52:05
    Astana se závěrečné minuty snaží hrát bez větších chyb, což se zatím daří. Mezitím se ale Mielemu podařilo nahodit do pásma, avšak Hrachovina sevřel puk do lapačky.
     
    53:10
    Po dalším přerušení následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Ihned po ní se bude vhazovat v pásmu Astany, na led naskočila první formace domácích.
     
    54:20
    Nyní puk poskakoval po hostujícím brankovišti, avšak Torpedo ho nedotlačilo za brankovou čáru. Domácí se opět nadechují k velice sympatickému náporu.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Pavel Akolzin – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:03
    Málem se do samostatného úniku dostal hostující Petersson, který byl ale na poslední chvíli zastaven čistým zákrokem. I přesto se kazašskému celku podařilo vybojovat třetinu.
     
    57:05
    Po levém křídle si to namířil Miele, který posléze na modré čáře našel kolegu Orlova, s jehož ránou si Hrachovina dokázal poradit. Vzápětí vedle brány pálil Aljajev.
     
    57:32
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude zajímavé, domácí korigují stav! Domácí se usadili za brankou, odkud mezi kruhy přihrával Varnakov, který našel DAMIRA ŽAFJAROVA, jenž ránou švihem propálil Hrachovinu. Puk zřejmě letěl mezi ruku, každopádně Astana si zápas pořádně komplikuje.
    Asistence: Denis Barancev, Michail Varnakov.
    57:32 Damir ŽAFJAROV - 3:4
     
    58:03
    Najednou ožily také tribuny stadionu, Torpedo by si jistě přálo vyrovnávací branku. Nyní se ale domácí zapomněli v pásmu, je z toho ofsajdové postavení.
     
    58:30
    Domácí hrají bez brankáře!
     
    58:39
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak domácí hráči se přeci jenom dočkali! Astana byla opět hodně pasivní, k ráně od modré čáře se dostal švédský obránce Holm, jehož zakončení ještě lehce tečoval DENIS PARŠIN, na což byl Hrachovina příliš krátký. Utkání tak zřejmě půjde do prodloužení!
    Asistence: Philip Holm, Andrew Calof.
    58:39 Denis PARŠIN - 4:4
     
    59:25
    Koncovka utkání se pouze dohrává, vypadá to, že utkání půjde do prodloužení, což určitě moc fanoušků nečekalo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Máme za sebou tři třetiny, které o vítězi utkání nerozhodly. Astana sice vedla už o tři branky, avšak závěrečný nápor domácího celku přinesl kýžené vyrovnání, díky kterému si oba celky vyzkouší další prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prvního prodloužení vyznělo lépe pro domácí celek, který se okamžitě pokusil o první akci, která ale měla krátkého trvání.
     
    61:05
    Naopak hostující Orechov pouze vyhazoval do středního pásma, načež Orlov nahazoval podél mantinelu zpět za branku. Následně jsme sledovali další icing.
     
    62:01
    Domácí obrana naprosto zapomenula na Cormiera, který se hnal sám na brankáře, avšak neměl potřebnou rychlost. Výsledkem bylo zakončení vedle branky.
     
    63:01
    U modré čáry dokázal uspět hostující Petersson, který celkem zbytečně nahazoval za branku soupeře, kam se jako první dostal brankář Brust.
     
    64:03
    Astana nyní chybovala v rozehrávce, avšak soupeř toho nedokázal využít. Nakonec jsme sledovali přetahovanou o kotouč, kterou lépe zvládl domácí hráči.
     
    64:58
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Vladimir Galuzin – 2 min., naražení zezadu).
     
    65:05
    Navíc si Hrachovina připsal první těžší zákrok, z mezikruží to totiž zkoušel agilní Paršin, jehož rána směřovala přímo doprostřed branky. Rutinní práce pro českého brankáře.
     
    66:10
    Astaně se přesilová hra zatím moc nedaří, Brust je stále bez složitější práce. Hostující hráči ale obléhají brankoviště kanadského brankáře.
     
    67:15
    Zatím sledujeme celkem nezáživnou podívanou, oba celky se dopouštějí řady nepřesností. Před malým momentem nedokázal přesně přihrát Galuzin.
     
    68:32
    Český brankář musel nyní zasahovat proti pohotovému zakončení v podání Calofa, který mířil ke vzdálenější tyči. Hrachovina i tentokráte v poklidu zasáhl.
     
    69:21
    Následně si to po pravém křídle namířil Paršin, který se dostal až za branku soupeře, odkud nic kloudného nevymyslel. Směrem dopředu tak může hrát soupeř.
     
    70:04
    Do zajímavé pozice si nabruslil hostující Dietz, který se dostal až mezi kruhy, odkud zkoušel překvapit Brusta. Ten ale dokázal zasáhnout svou lapačkou.
     
    71:21
    Torpedo se nyní dokázalo prokombinovat až před Hrachovinu, který už ležel na zemi. I přesto se střela z pravé strany snesla vysoko nad horní konstrukci.
     
    72:08
    Ve středu hrací plochy se nejlépe zorientoval hostující Akolzin, kterému se nepodařilo konstruktivně rozehrát. Naopak vynikající zákrok předvedl Hrachovina.
     
    74:05
    Předávka puku směřovala na Calofa, jehož rána z velké vzdálenosti neměla šanci na úspěch. Posléze ještě od modré nahazoval Holm, který trefil protihráče.
     
    75:10
    Kolem branky se dokázal obtočit domácí Sjomin, kterému se ale nepodařilo zasunout puk do branky. Novgorod je v těchto minutách výrazně aktivnějším týmem.
     
    76:08
    Michajlis se dostal za modrou čáru, avšak poté se mu na druhé straně nepodařilo najít kolegu Cormiera. Na opačné straně se domácí provinili ofsajdem.
     
    77:01
    Další zakázané uvolnění, tentokráte se o něj postaral domácí obránce Orlov, který posílal puk přes všechny čáry. Hra se tak přestěhuje zpět před Brusta.
     
    78:06
    Brust vyrážel další zakončení pouze před sebe, načež se hrací předmět ztratil z dohledu. Hra je tak opět přerušena, zanedlouho skončí první prodloužení.
     
    78:35
    Před malým momentem se jeden z domácích zjevil sám před brankářem Hrachovinou, avšak ani tentokráte utkání nekončí.
     
    78:54
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Viktor Svedberg – 2 min. + 10 min. osobní trest).
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani první prodloužení nám nenabídlo rozhodující branku, následovat tak bude další dvacetiminutovka. Sledujeme ale celkem vyrovnanou podívanou, přičemž lehce aktivnější jsou domácí, jenž ještě budou dohrávat přesilovou hru.
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    80:10
    Úvodní vhazování druhého prodloužení vyznělo lépe pro domácí hráče, kteří zavezli kotouč do vlastní třetiny. Soupeř se snaží napadat rozehrávku.
     
    81:05
    Hned v úvodu se Astaně podařilo osvobodit, přes všechny čáry totiž vyhodil hrací předmět obránce Orechov. Domácí tak zakládají další akci od své branky.
     
    82:33
    Už celkem dlouhou dobu čekáme na něco nebezpečnějšího, nyní to směrem dopředu nevyšlo hostujícímu celku, který vůbec neohrozil branku soupeře.
     
    83:14
    Do útočné třetiny se za domácí celek vydal forvard Paršin, který posléze přihrával zpoza branky na Galuzina, jenž měl na za práci s pukem příliš málo času.
     
    83:55
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Anton Volčenkov – 2 min., držení).
     
    84:30
    Jenomže ani tato přesilová hra nepatří mezi ty povedené. Domácí dokázali hned dvakrát vyhodit do bezpečí, naopak Barys se nedostal k žádné slibné ráně.
     
    85:15
    Po pravém křídle to zkoušel Michajlis, který po kontaktu s protihráčem skončil na zemi. Tentokráte se vylučovat nebude, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    86:14
    Na druhou stranu se vydala druhá formace domácích, která se kostrbatým způsobem dostala za modrou čáru, kde ale číhal důrazný obránce Polochov.
     
    87:14
    Až nyní se Novgorodu podařilo usadit na delší dobu v pásmu soupeře, jenomže k ničemu závratnému nedošlo. Hrachovina je už delší dobu bez práce.
     
    88:08
    Nahození podél hrazení našlo Mieleho, jehož rána ze značného úhlu nakonec prosvištěla vedle branky. Kazašský celek se ale daleko s pukem nedostal.
     
    89:10
    Sledujeme celkem poklidnou podívanou, přičemž se oba celky dopouštějí celé řady nepřesností. Nyní na zakázané uvolnění vyhazoval Volčenkov.
     
    91:20
    Torpedo pouze nahazovalo do pásma, načež se hrací předmět otřel o horní síť. Hra tak musela být přerušena, vhazovat se bude po pravici brankáře Hrachoviny.
     
    92:05
    Hodně drzým průnikem to zkoušel domácí Nazarevič, který byl snadným způsobem obrán o hrací předmět. Ze střední vzdálenosti to zkoušel Dietz.
     
    93:11
    Na ledové ploše skončil domácí Sabolič, avšak ani tentokráte se vylučovat nebude. V těchto momentech utkání jsou ale domácí hráči nebezpečnější.
     
    94:05
    Domácí se dožadovali icingu, avšak i tentokráte hra pokračovala. To Torpedu nemuselo příliš vadit, jako první se k volnému kotouči dostal Volčenkov.
     
    94:19
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Anton Šenfeld – 2 min., podrážení).
     
    94:42
    Vyloučení v týmu Barys Astana (André Petersson – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Matt Frattin – 2 min., naražení zezadu).
     
    95:14
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí to přeci jenom dokázali, utkání tak končí! Torpedo pochopitelně sevřelo svého soupeře, posléze se k puku dostal VLADIMIR GALUZIN, který s ním trochu popojel, načež tvrdou ránou propálil Hrachovinu, který byl téměř bez šance.
    Asistence: Philip Holm.
    95:14 Vladimir GALUZIN - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání bylo opravdu vyčerpávající, navíc nabídlo hned několik zajímavých momentů. Astana totiž necelé dvě minuty před koncem zápasu vedla o dvě branky, avšak soupeř dokázal srovnat na konečných 4:4, čímž zápas poslal do prodloužení. První prodloužení branku nenabídlo, logicky tak přišlo na řadu další, v jehož závěru si Torpedu vyzkoušelo přesilovku 4 na 3, kterou tvrdou ránou dokázal využít Galuzin, který tak rozhodl o vítězi tohoto zápasu.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 63:40.
    Zblokované střely – 21:22.
    Vyloučení – 7:10.
    Využití přesilovek 2/10 – 1/7.
    Vhazování – 53:56. (21:17:31)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 31. Volčenkov (Aljajev), 37. Varnakov (Barancev, Galuzin), 58. Žafjarov (Barancev, Varnakov), 59. Paršin (Holm, Calof), 96. Galuzin (Holm) – 8. Cormier (Michajlis), 15. Akolzin (Sagadejev, Asetov), 17. Frattin, 50. Valk (Bochenski, Frattin)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Tichomirov) – Orlov, Barancev, Holm, Nazarevič, Volčenkov, Aljajev, Rodionyčev – Žafjarov, Galuzin, Paršin – Calof, Miele, Sabolič – Šenfeld, D. Sjomin, Varnakov – Verjajev, Makarenko, Urakov – Smolin.
    Barys Nur-Sultan: Hrachovina (H. Karlsson) – Makljukov, Svedberg, Orechov, Dietz (A), Polochov, Blacker, Lipin – Bochenski (C), Valk, Frattin – Michajlis, Cormier (A), A. Petersson – Ševčenko, Boyd, R. Starčenko – Akolzin, Sagadejev, Asetov – Grenc.

    Rozhodčí: Kulakov, Morozov – Goljak, Nikolajev
    N.Novgorod 3 4 Barys
    #1 Úterý 26.02.2019 • 14:30
    Barys - N.Novgorod 4:1
    #2 Čtvrtek 28.02.2019 • 14:30
    Barys - N.Novgorod 5:4 po prodl.
    #3 Sobota 02.03.2019 • 15:00
    N.Novgorod - Barys 3:1
    #4 Pondělí 04.03.2019 • 17:00
    N.Novgorod - Barys 5:4 po prodl.
    #5 Středa 06.03.2019 • 14:30
    Barys - N.Novgorod 3:1
    #6 Pátek 08.03.2019 • 15:00
    N.Novgorod - Barys 3:1
    #7 Neděle 10.03.2019 • 12:00
    Barys - N.Novgorod 3:2
    bahis siteleri