Jablonec – Sparta U21 4:2 (kon.) | Senica – Znojmo 3:3 (kon.) | Katowice – Vítkovice 3:1 (kon.)
Opava – Brno 1:3 (kon.) | Norimberk – Mladá Boleslav 5:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
5:1 (2:1)
FK Mladá Boleslav
Pátek 22.03.2019, 14:30 • Max-Morlock-Stadion, Nürnberg • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím Norimberku, který svého soupeře porazil poměrem 5:1. Ve druhém dějství jsme sledovali jednostrannou záležitost, neboť více ze hry měl bundesligový celek, který se během pěti minut dostal hned do čtyřbrankového vedení. Mladá Boleslav se ve druhém poločasu nedostala k ničemu vážnějšímu, avšak prostor na hřišti dostala početná skupina fotbalistů. (16:23:08)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Muhlovi se nyní nepovedlo odkopnout míč podél autové čáry, Křapka ho tedy okamžitě poslal zpět na hrací plochu. Nyní s míčem operuje Jugas.
     
    87
    Míč se opět ocitl za postranní čárou, což znamená, že domácí celek bude moci vhazovat. K samotnému provedení se okamžitě postavil Erras.
     
    86
    Hubínkovi uskočil míč od kopačky, čehož využil napadající Muhl. Jeho přenesení hry totiž přineslo pouze ofsajdové postavení Kuby.
     
    85
    Ishak to zkoušel z hodně velkého úhlu, avšak celkem dobře. Prudké zakončení prosvištělo vedle vzdálenější tyče, Stejskal si na míč nesáhl.
     
    84
    Už poměrně dlouhou dobu čekáme na něco kloudnějšího. Norimberk se rozhodl uklidnit hru, Rhein dokráčel s míčem až na vlastní polovinu.
     
    80
    Nakonec to na sebe vzal Mareš, který svůj pokus kroutil ke vzdálenější tyči, kde byl připraven Klandt. Jeho zákrok přinese rohový kop.
     
    79
    Na zemi se ocitl Tvaroh, výrazně mu v tom pomohl také domácí záložník Erras. Mladá Boleslav bude zahrávat přímý kop z dobré vzdálenosti.
     
    78
    Křapka už neudržel míč na hrací ploše, čehož si všiml také pomezní rozhodčí. Bude se odkopávat od branky, o což se postará brankář Klandt.
     
    77
    Ishak si dokázal hrudí zpracovat neposedný míč, načež to jeden z jeho kolegů zkoušel dalekonosným pasem za obranu, pro který si doběhl Stejskal.
     
    76
    Klandt je v poslední době hodně často u míče. Před malým momentem se mu ho podařilo přenést na Rheina, který vybojoval další aut.
     
    75
    Provazník se sice jako první dostal k míči, avšak poté ho sklepl pouze pro přesilu protihráčů. Bundesligový celek raději přihrával až k brankáři.
     
    74
    Ve středu hrací plochy měl celkem dost času Tatajev, který si narazil s Marešem, načež se mu nepodařilo roztáhnout hru na pravou stranu.
     
    73
    Hubínek musel narychlo přenášet hru na levou stranu, kde měl Provazník k míči hodně daleko. Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl právě Hubínek.
     
    72
    Snad poprvé se s míčem seznámil střídající brankář Klandt, který rozehrával do strany, avšak krátce poté se k němu balón opět vrátil.
     
    71
    Hodně aktivní Salli si zpracovával neposedný míč, který před ním dokázal do zámezí odehrát Křapka. Norimberk tak bude moci vhazovat.

    David Suchý

    Branky: 15. Pereira, 29. Ewerton, 63. Kubo, 67. Salli, 68. Kubo – 22. Mašek


    1. FC Norimberk: Bredlow (61. Klandt) – Ewerton (46. Muhl), Bauer (46. Nürnberger), Iličević (46. Salli), Knöll, Jäger, Leibold (C) (61. Erras), Misidjan (36. Rhein), Pereira (61. Kubo), Petrák (36. Tillman), Fuchs
    Náhradníci: Klandt – Salli, Ishak, Kerk, Kubo, Nürnberger, Behrens, Mühl, Erras, Tillman, Rhein.

    FK Mladá Boleslav: Stejskal – Klíma, Hájek (46. Jugas), Tataev, Túlio (46. Křapka). – Takács (46. Hubínek) – Fulnek (52. Provazník), Přikryl (46. Mareš), Mašek (83. Šimon), Ewerton – Ladra (60. Tvaroh)

    Rozhodčí: Ostheimer

    Diváci: 360
    thejrc.org