Omsk – Ufa 2:3 (po pr.)
po prodl.
Avangard Omsk
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1) Stav série: 3:2
Salavat Julajev Ufa
Sobota 06.04.2019, 16:00 • Jurij Ljapkin Arena, Balašicha • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne! Semifinálová série KHL mezi Omskem a Ufou dnes napíše svou pátou a dost možná poslední kapitolu. Domácí totiž mají mečbol, jenž mohou přetavit ve vstupenku do bojů o titul.
     
    STAV SÉRIE: OMSK – UFA 3:1

    Avangard je jednou nohou ve finále. Po vyřazení Kazaně a Astany dnes může ukončit sezónu dalšímu celku, a to semifinálovému soupeři z Ufy. Šestý celek Východní konference sice v předešlých dvou sériích proti favorizovaným celkům Metallurgu a Jekatěrinburgu překvapil, jenže Omští je z jejich spanilé jízdy probrali.

    První duel semifinále se odehrál předminulý pátek na ledě Jurij Ljapkin Areny v Balašiše, tedy v přechodném hnízdě jestřábů. Ti výhodou domácího publika nepohrdli a svého soka přetlačili 4:3 po prodloužení, přičemž o dva dny později rozhodli už v základní hrací době. Druhé utkání vyhráli výsledkem 4:1.

    Za stavu 2:0 se tak série v úterý přesunula na led Salavatu, který na své půdě ukázal, že se nevzdá bez boje. Omsk tehdy porazil 5:1 a připsal si na své konto dosud jedinou výhru v semifinále. Ve čtvrteční odvětě totiž uspěli zase hosté, tentokrát 4:2, a vybojovali si tak mečbol. Promění jej dnes?

    1 – 29. 3.: Omsk – Ufa 4:3pp
    Branky: 11. Beck, 22. Pokka, 53. Stålberg, 65. Šumakov – 21. Arzamascev, 33. Chochrjakov, 47. Kemppainen.

    2 – 31. 3.: Omsk – Ufa 4:1
    Branky: 34. Širokov, 47. Beck, 56. Semjonov, 60. Jemelin – 44. Tkačov.

    3 – 2. 4.: Ufa – Omsk 5:1
    Branky: 11. Sergejev, 15. Kemppainen, 20. Hartikainen, 59. Majorov, 60. Chochrjakov – 38. Zernov.

    4 – 4. 4.: Ufa – Omsk 2:4
    Branky: 28. Hartikainen, 31. Chochrjakov – 22. Šumakov, 24. Michejev, 38. Michejev, 59. Zernov.
     
    SESTAVY Z POSLEDNÍHO UTKÁNÍ

    Avangard Omsk: Bobkov – Pokka, Jemelin, Franson, Pivcakin, Bondarev, Čudinov, Medvedev – Desharnais, Stålberg, Talbot – Zernov, Širokov, Michejev – Košelev, Šumakov, Semjonov – Manukjan, Fisenko, Stas – Jaremčuk.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola – Panin, Larsen, Koledov, Arzamascev, Semjonov, Sergejev, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Kugryšev, Tkačov, Burmistrov – Soloduchin, Žarkov, Kadějkin – Gimatov, Majorov, Chochrjakov – Skorikov.
    Závěrečné sekundy posledního duelu rozhodně nenudily.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin (C), Franson, Pivcakin (A), Čudinov, Bondarev, J. Medveděv – Talbot, Desharnais, Stålberg – I. Michejev, Zernov, Širokov (A) – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Stas, Fisenko – Jaremčuk.

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Ar. Sergejev, S. Garejev, Arzamascev, Koledov, Sergijenko, Jelizarov – Hartikainen, Omark (C), Kemppainen – Kugryšev, Burmistrov, Tkačov – Soloduchin, Kadějkin (A), V. Žarkov (A) – Rybin, Chochrjakov, Gimatov – Skorikov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Beljajev – Černyšjov, Ivanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, od startu duelu nás dělí jen pouhopouhých pár minut. Hosté vyjíždí na ledovou plochu, domácí jsou ještě v kabině.
     
    Oba celky už nastoupily na led a seřadily se na modré čáry. Zaplněnou halou zní ruská hymna, v Balašiše je dnes velmi pravděpodobně vyprodáno.
     
    Hymna dohrála, jdeme na věc! Sudí už svolávají první lajny do středového kruhu, na úvodním buly se proti sobě postaví David Desharnais a Joonas Kemppainen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Domácí neztráceli čas a okamžitě se po vyhraném vhazování přesunuli dopředu, pohotová obrana Ufy je ale velmi rychle vyhnala zpět za modrou čáru.
     
    00:52
    Igor Bobkov má na svém kontě první zákrok, střelu Kadějkina vyrazil ramenem nad sebe. Sledujeme rychlou, ofenzivní a především vyrovnanou podívanou.
     
    01:38
    Na druhém konci ledové plochy zkoušel štěstí Ville Pokka, jehož projektil někdo ještě tečoval. Metsola si dráhu letícího kotouče pohlídal a zastavil jej včas.
     
    02:03
    Ufa právě vstřelila branku!
    Snový vstup do utkání pro Salavat, který ve třetí minutě odskakuje do vedení! Rychlý výpad hostujícího celku zakončil přesnou střelou z levého kruhu ALEXANDR BURMISTROV, tenhle gól jde na vrub omské defenzívy – 0:1! Asistence: Pjotr Chochrjakov, Vladimir Tkačov.
    02:03 Alexandr BURMISTROV - 0:1
     
    02:42
    Ufě jeden gól nestačí, domácí gólman se teď pořádně zapotil! Před jeho klecí totiž vznikl hodně nebezpečný závar, hosté jsou na koni.
     
    03:24
    Avangard vyhazuje na icing, po krátké pauze se tak bude vhazovat před domácí klecí. Ufa má na ledě jasnou převahu a snaží se Bobkova překonat podruhé.
     
    04:34
    Tak pozor, Omští začínají se svým sokem srovnávat krok a vystrkují drápky. Z prostoru pro vhazování pálil Pivcakin, Metsola se nenechal nachytat ani tentokrát.
     
    05:32
    Domácí se usadili v soupeřově pásmu a kují pikle, Metsolova klec je pod palbou. Drtivá většina jejich střeleckých pokusů ovšem míří mimo tři tyče.
     
    06:33
    Je to trochu jako na houpačce – chvilku mají na ledě převahu hosté, chvilku zase domácí. Momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu.
     
    07:58
    Burmistrov drží kotouč za vlastní klecí a čeká, až se na led dostane čerstvá lajna Salavatu. Hosté se následně pokusí po dlouhé době protlačit do útoku.
     
    08:45
    Pivcakin z modré nahodil kotouč na klec, Metsola vyrazil. Puk se následně dostal za branku, kde o něj momentálně bojuje hned několik borců z obou klubů.
     
    09:07
    Finský strážce ufské svatyně se rozhodl podržet kotouč, a na chvilku tak přerušil průběh hry. Následně jsme viděli první menší strkanici, nešlo o nic vážného.
     
    09:57
    Hartikainen nabil na modrou Sergejevovi, jehož rána připraveného domácího brankáře nijak nepřekvapila. O chvilku později to zkusil podruhé, opět neúspěšně.
     
    10:49
    Koledov poslal kotouč do mezikruží, tam ale žádný z jeho spoluhráčů nebyl. K pryži se tak dostali domácí, kteří okamžitě zapnuli motory a zamířili před Metsolu.
     
    11:59
    Avangard právě vstřelil branku!
    Po naprosto parádní akci Omsku máme vyrovnáno, tohle se domácím povedlo! Semjonov se dostal ke kotouči, obkroužil branku a nahrál před branku volnému SERGEJI ŠUMAKOVOVI, který následným zakončením z první připravil Metsolu o čisté konto. Klobouk dolů! Asistence: Kirill Semjonov.
    11:59 Sergej ŠUMAKOV - 1:1
     
    12:58
    Odpískáno postavení mimo hru, kterého se po trochu krkolomné situaci dopustili domácí hráči. Po krátké pauze tak uvidíme buly u hostující modré.
     
    13:36
    Obrana Ufy si nepohlídala Bondareva, který Metsolu potrápil prudkou ranou z levého kruhu. Finský gólman letícímu kotouči nastavil do cesty vyrážečku.
     
    14:46
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposednou pryž. Ta tak často mění majitele.
     
    15:44
    Propagační střela z pravého kruhu, pod kterou se podepsal Jelizarov, Bobkova nijak nepřekvapila. Omský gólman si do statistik připsal další zákrok.
     
    16:53
    Hra se chvilku držela před Metsolou, Ufa se ale z mírného náporu soupeře vymanila relativně rychle. Omsk její svatyni ohrozil snad jen jednou dvakrát.
     
    17:58
    Zernov našel úplně volného Medveděva, jehož ránu z naprosto ideální pozice v mezikruží obětavě zblokoval jeden z bránících protihráčů.
     
    18:52
    Do konce první části zbývá už jen něco málo přes minutu, více ze hry má momentálně Omsk. Obrana Ufy je ale nekompromisní a nepouští ho do větších šancí.
     
    19:28
    Kemppainen projel obranou Omsku jak nůž máslem a z hranice brankoviště zakončil, Bobkov jeho ránu se štěstím zastavil levým betonem!
     
    19:45
    Tohle nevidíme rádi! Desharnais si nepohlídal svou hůl a omylem čepelí zasáhl Kemppainena přímo do oka. Doufejme, že forvard Ufy bude v pořádku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 10
    Zblokované střely: 4 – 5
    Vhazování: 9 – 14
    Trestné minuty: 0 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/0
     
    První dějství je minulostí, na kostce Jurij Ljapkin Areny svítí stav 1:1. Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří se už ve třetí minutě mohli radovat z gólu po přesné ráně Burmistrova, hra se však postupně začala vyrovnávat a v polovině periody inkasoval zase Metsola. Uvidíme, jak se utkání bude vyvíjet dál.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Manukjan se obtočil kolem klece a zakončil, Metsola kotouč nejprve vyrazil před sebe a následně po něm rychle skočil. Po přerušení byla k vidění další strkanice.
     
    20:44
    Bobkov je zatím v úvodu druhé třetiny bez práce, hokejisté Avangardu se usadili v útočném pásmu. Hosté se ještě pořádně nepodívali za vlastní modrou.
     
    21:47
    Omark chtěl nabídnout pryž jednomu ze spoluhráčů, místo toho ovšem omylem nahrál Širokovovi. První výpad Ufy tak skončil bez střely na branku.
     
    22:22
    Metsola projektil z kruhu vyrazil vysoko nad sebe, puk se zastavil až v ochranné síti. Hra je tak přerušena, po pauze se bude vhazovat před hostující brankou.
     
    22:47
    Bondarev rozehrál kotouč z vlastního pásma dopředu, po Manukjanově nepovedeném zakončení z hranice brankoviště skončil pod rukavicí gólmana Salavatu.
     
    23:28
    Stále se hraje jen na jednu branku, Bobkov zatím nemusel snad ani jednou zasahovat. Na druhou stranu Metsola si na své konto už několik zákroků připsal.
     
    23:58
    Z hranice pásma chtěl Bobkova překvapit Sergejev, připravený maskovaný strážce domácí klece ale pryž s přehledem vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    24:32
    Hru teď kouskuje jedno přerušení za druhým, konkrétně nyní se pískalo poté, co Zernovova rána skončila vysoko nad brankou. Buly před Metsolou.
     
    25:02
    Denis Zernov kotouč dojížděl zbytečně, vyhozená pryž dojela až na zakázané uvolnění. Omsk tak nemůže vystřídat, navíc se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    25:53
    Spolupráce Semjonova s Šumakovem už dnes jednou ovoce přinesla, tentokrát ale druhému jmenovanému zakončení nevyšlo. Škoda, byl ve velmi slušné pozici.
     
    26:58
    Čudinov nahodil kotouč za Metsolovu klec, Avangard střídá. Ufa se dostává k pryži, uvidíme, jestli se jí povede protlačit před svatyni Igora Bobkova.
     
    27:55
    Manukjan je ve druhé třetině hodně vidět, jeho průnik do útočného pásma nyní zastavil jeden z připravených hostujících beků. Avangard má více ze hry.
     
    28:43
    Pozor, pozor: Ufa se svým soupeřem konečně srovnává krok. Hosté se usadili před Bobkovem a snaží se přitopit pod kotlem, zatím bezúspěšně.
     
    29:35
    Bobkov zastavil ujíždějící kotouč a obratem jej pustil zpět do hry, následný domácí výpad byl ale velmi rychle zastaven. S úspěchem se nepotkal ani protiútok Ufy.
     
    30:22
    Sledujeme velmi svižnou podívanou. Mírnou převahu začíná na ledě mít Salavat, který se ale kvůli pevné obraně Omsku nedostává do lepších střeleckých pozic.
     
    31:47
    Komerční přestávka je u konce, uvidíme buly u modré čáry Ufy. Ochozy balašišské haly praskají ve švech, dění na ledě doprovází skvělá atmosféra.
     
    32:52
    Ville Pokka chtěl zkusit stěstí z modré čáry, jenže jeho střela se k Metsolovi nakonec vůbec nedostala. Kotouči do cesty se totiž postavil jeden z protihráčů.
     
    33:16
    Dalším pánem na holení byl Michejev, jehož rána z hranice útočného pásma zaplula do rukavice připraveného Metsoly. Čeká nás další reklamní pauza.
     
    34:22
    Po dlouhé době teď musel zasahovat zase Bobkov, zakončení Rybina z kruhu vyrazil před sebe pravým betonem. Zajímavé je, že se dnes ještě nevylučovalo.
     
    35:09
    Tak to jsem trochu zakřikl. Poprvé v dnešním utkání se vylučuje, za sekání usedá na trestnou lavici Dmitrij Kugryšev (UFA). Přesilovka pro Omsk.
     
    36:05
    Přesilovka zatím Omsku moc nevychází, Ufa výborně brání a drží svého soupeře za modrou čárou. Metsola dosud nemusel ani jednou zasahovat.
     
    36:36
    Avangard po chybě hostující obrany dopravil kotouč do klece, rozhodčí ale okamžitě rozpažil! Situaci bude ještě prošetřovat videorozhodčí!
     
    36:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    Maxim Sidorenko pro rychlé konzultaci s videorozhodčím ukázal ke středovému kruhu, branka nakonec platí! K levé tyči se protlačil kanadský veterán MAXIME TALBOT, který z ostrého úhlu doslova protlačil pryž za ležícího Metsolu, a poslal tak domácí do vedení. Asistence: Maxim Čudinov, Ilja Michejev.
    36:36 Maxime TALBOT - 2:1
     
    37:52
    Vstřelená branka Omsk nakopla, Ufa působí poněkud opařeně a nedaří se jí dostat ke kotouči. Avangard má na ledě převahu a snaží se své vedení rozšířit.
     
    38:55
    Krátce po sobě teď zkoušeli štěstí Jemelin s Fransonem, oba si ale vylámali zuby na skvělém finském gólmanovi. Salavat už potřebuje přestávku.
     
    39:52
    Do konce periody už zbývá jen pár sekund, moc zajímavého toho už asi neuvidíme. Avangard půjde do druhé přestávky s jednobrankovým náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 25 – 21
    Zblokované střely: 5 – 13
    Vhazování: 18 – 26
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využití přesilovek: 1/1 – 0/0
     
    Dlouho to vypadalo, že ve druhé třetině branku neuvidíme. Tři a půl minuty před koncem se však po fatálním selhání hostující obrany prosadil Talbot, a vrátil tak domácímu celku vedení. Avangard tak od postupu dělí jen jedna dvacetiminutovka – pohlídá si svůj náskok, nebo Salavat zápas ještě zdramatizuje?
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Ufa do třetí části vstoupila aktivně, evidentně ještě nehodlá házet flintu do žita. Severská první lajna Salavatu teď trápí domácí obranu.
     
    41:21
    Širokov se uvolnil na kruhu a pálil, po zákroku Metsoly se kotouč odrazil k jinému omskému hráči. Hra se nyní drží zase na druhém konci ledové plochy.
     
    42:17
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu celku se teď nedaří udržet před brankou soupeře. Častěji jsou na kotouči hosté, Bobkov má ovšem naprosté minimum práce.
     
    43:20
    Hartikainen ze sebe setřásl dva obránce a vypálil, nenacházel se ovšem v úplně ideální pozici. Jeho pokus z vysokého úhlu měl minimální šanci na úspěch.
     
    43:56
    Hosté špatně vystřídali a budou za to pykat. Hráčská lavice Ufy dostává menší trest za příliš mnoho hráčů, Avangard si tak podruhé střihne početní výhodu.
     
    44:57
    Omsk se až nyní pořádně usadil před Metsolou a rozjíždí kombinaci. Zatím se ke střele nepropracoval, uvidíme, kdy se odhodlá k ohrožení klece Ufy.
     
    45:14
    Domácím se podařilo Metsolu překonat, i tentokrát se ovšem zkoumá video! Ufa totiž reklamuje postavení Semjonova v brankovišti.
     
    45:14
    Není to gól, fanoušci Salavatu jsou radostí bez sebe! Semjonov opravdu byl bruslí v brankovišti, Coach's Challenge se teď Ufě vyplatil.
     
    45:44
    Za stavu 2:1 tak omská přesilovka pokračuje dál, z pravého kruhu Metsolovy reflexy lehkou střelou proklepl Semjonov. Gólman bez problému vykryl.
     
    46:39
    Kugryšev udržel kotouč v útočném pásmu a poslal jej na kruh Kemppainenovi, který se kvůli dotěrným protihráčům nakonec nedostal ke střele.
     
    47:37
    Přesilovku si teď poprvé v zápase zkusí Salavat. Kirill Semjonov (OMS) míří na trestnou lavici, kde si odpyká dvouminutový menší trest za hákování.
     
    48:19
    Jestřábi se poprvé osvobodili, hosté ale velmi rychle vylovili kotouč z vlastního obranného pásma a vrátili se zpět před Bobkovu klec, kde teď kombinují.
     
    48:51
    Ufa právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno, jedenáct minut před koncem začínáme zase od začátku! Druhou branku Salavatu má na svědomí jeho kapitán LINUS OMARK, jenž předvedl své sniperské schopnosti a z prostoru pro vhazování trefil drobnou škvíru nad Bobkovovým ramenem – 2:2! Asistence: Philip Larsen.
    48:51 Linus OMARK - 2:2
     
    50:20
    Avangard má ponechanou výhodu, Fisenko po nepříjemném střetu s Tkačovem leží v bolestech na ledě. Uvidíme, jestli kvůli němu rozhodčí přeruší hru.
     
    50:38
    Zákrok Vladimira Tkačova (UFA) na Fisenka je posouzen jako vysoká hůl, Omsk čeká další dvouminutová přesilovka. Uvidíme třetí gól Avangardu?
     
    51:46
    Zernov svou střelou vymetl rukavici připraveného Metsoly. Chvilku po vyhraném vhazování to zkusil z modré Čudinov, ani on ovšem neuspěl.
     
    52:16
    Opět Čudinov, Metsola znovu chytil. K odraženému kotouči se následně dostala Ufa a rozjela se dopředu, brzy jí ovšem zastavila píšťalka čárového sudího.
     
    53:04
    Dvakrát pálil Franson, ani jedna z jeho střel nešla mezi tři tyče. Razantní projektily z modré jen orazítkovaly mantinel za svatyní hostujícího výběru.
     
    54:13
    Hartikainen zakončoval z bezprostřední blízkosti brankoviště, Bobkov byl ale připraven. Do konce základní hrací doby zbývá kolem pěti a půl minuty.
     
    55:27
    Hra se v závěru třetí třetiny přelévá z jednoho konce kluziště na druhý, mírnou převahu mají momentálně Omští. Zatím to vypadá, že uvidíme prodloužení.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 499 diváků (91% kapacity).
     
    56:58
    Nic moc zajímavého se nyní neděje, prim totiž na ledě hrají obrany. Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou, které ovšem chybí větší šance.
     
    57:49
    Larsen si bere kotouč za svou hůl a startuje z vlastního pásma. Brzy budou ohlášeny poslední dvě minuty základní hrací doby, rozhodne se během nich o vítězi?
     
    58:41
    Metsola se pro jistotu rozhodl volný kotouč před vlastní klecí schovat pod svou rukavici. Minutu a dvacet sekund před sirénou se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    59:25
    Pokka už počtvrté v dnešním utkání vypálil na klec, ani tentokrát ovšem výborného strážce ufské svatyně nepřekvapil. Pravděpodobně se bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 37 – 25
    Zblokované střely: 11 – 21
    Vhazování: 28 – 31
    Trestné minuty: 2 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/1
     
    Salavat sice ve třetí třetině na soupeřovu branku vyslal jen čtyři střely, i přes to se mu však povedlo jednou prosadit – v přesilovce srovnal stav utkání Linus Omark a jelikož do sirény už nepadl žádný gól, o vítězi pátého semifinále bude muset rozhodnout prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 18:47.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Arzamascev nahodil kotouč za branku, kde si jej vzal na svou hůl jeden z jeho spoluhráčů. Omští obránci jsou na něm ovšem naplení a nepouští ho před klec.
     
    61:02
    Hartikainen se dostal do slušné šance, jeho rána z bezprostřední blízkosti brankoviště ale Bobkova nepřekvapila. Po jeho zákroku na gól stále čekáme.
     
    61:53
    Ufa svého soupeře zamkla v jeho obranném pásmu, v prodloužení má zatím jednoznačnou převahu. Bobkov musí mít oči na stopkách, nemá to jednoduché.
     
    62:02
    Hosté si svou aktivitou vynutili faul, Denis Zernov (OMS) je po ostrém krosčeku vykázán na trestnou. Salavat tak dostává šanci rozhodnout v přesilovce.
     
    62:52
    Obrana Avangardu má v oslabení plné ruce práce, zatím se jí nepodařilo ani jednou vyhodit. Hosté jsou pevně usazeni před Bobkovem a kují pikle.
     
    63:42
    Omarkovu ránu ze zadní hranice kruhu maskovaný muž v domácím brankovišti schoval do rukavice, po krátké pauze tak uvidíme buly před jeho svatyní.
     
    63:56
    Michejev chtěl nahrát rozjetému Fransonovi, jenže nabídku zachytil protihráč. První výpad Omsku v prodloužení se tak obešel bez střely na klec.
     
    64:55
    Kugryšev rozehrál kotouč dopředu, Ufa má stále na ledě o něco málo více ze hry. Avangard ale postupně se svým soupeřem srovnává krok.
     
    65:53
    Hokej bolí, o čemž se po střetu se Stålbergem přesvědčil Eduard Gimatov. Hostující forvard po přerušení dokulhal na střídačku, snad bude v pořádku.
     
    66:30
    Koledov pronikl za modrou čáru, Ufa se zuby nehty drží v útočném pásmu. Omsk jí nenechává ani centimetr ledové plochy bez boje, tak to má být.
     
    67:47
    Manukjan pálil od modré čáry, zasáhl jen plexisklo za Metsolou. Omsk se po špatném vstupu do prodloužení začíná probouzet a vystrkuje drápky.
     
    68:34
    Metsola si na své konto připsal další zákrok, kotouč se od jeho betonu odrazil až za modrou čáru. Ve středním pásmu se k volné pryži dostali znovu Omští.
     
    69:15
    Talbot mohl rozhodnout z hranice brankoviště, zakončení mu ovšem nesedlo. Následný protiútok skončil dalším zákrokem Igora Bobkova.
     
    69:55
    Polovina prvního prodloužení pryč, rozhodnutí stále v nedohlednu. Misky vah se zase pomalu překlápí na stranu Ufy, jestřábům zdánlivě docházejí síly.
     
    70:58
    Gimatov je zpět ve hře, jeho výpad teď zastavila připravená domácí defenzíva. Hraje se nahoru dolu, chvilku je vepředu Omsk, chvilku Ufa.
     
    71:58
    Semjonov se protlačil na kruh, jeho zakončení se však před Metsolu nedostalo. Kotouč se totiž zastavil o tělo jednoho z hráčů před brankovištěm.
     
    72:56
    Metsola měl se Stasovým nahozením z vysokého úhlu až překvapivé problémy, nakonec se mu však podařilo neposedný kotouč zkrotit a podržet.
     
    73:19
    Stålbergova propagační střela se neujala, o pár sekund později neuspěl zase Ville Pokka. Avangard pálí ze všech možných úhlů ve snaze Metsolu překvapit.
     
    74:24
    Severská trojka Omark – Hartikainen – Kemppainen po nějaké době opět Bobkovovi znepříjemnila život, gólman Omsku si ale s celou situací poradil.
     
    75:38
    Koledov chtěl rozhodnout z modré čáry, jeho ráně ovšem chyběla podstatná dávka razance. Igor Bobkov se střelou moc práce neměl, předvedl rutinní zákrok.
     
    76:08
    Manukjan se bleskově protáhl před brankoviště a málem rozhodl, Metsola byl ale na svém místě připraven a prodloužení pokračuje dál!
     
    76:49
    Dopředu se nyní dostali zase hokejisté Ufy, jejichž akce Bobkova nezaskočila. Gólman Avangardu podržel kotouč, buly se vhodí po jeho levé ruce.
     
    77:23
    Desharnais se po chybě Sergejeva dostal do mezikruží a vypálil, Metsola se ovšem nenechal nachytat ani tentokrát. Tipuji, že uvidíme i druhé prodloužení.
     
    78:27
    Zaplněná hala se dožaduje rozhodující "šajby", blíže k ní momentálně mají hokejisté Ufy. Ti jsou usazení před Bobkovem, do zakončení se ale nedostávají.
     
    79:24
    První prodloužení se dohrává před klecí Omsku, jestřábí defenzíva je naprosto nekompromisní a své soupeře nepouští do lepších střeleckých pozic.
     
    79:57
    Avangard tři sekundy před koncem vyhazuje na zakázané uvolnění, po kratičké pauze se bude vhazovat po pravici Igora Bobkova. Ufa může rychle udeřit.
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 50 – 36
    Zblokované střely: 15 – 28
    Vhazování: 32 – 41
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/2
     
    To je drama! První prodloužení na střely skromné rozhodně nebylo, ani jedna z nich ovšem neskončila rozhodujícím gólem. Po osmnáctiminutové pauze tak půjdeme do druhého nastavení.
     
    Druhé prodloužení začne přibližně v 19:34.
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    80:26
    Soloduchinova rána letěla vysoko nad branku, Bobkov se pro ní ale přesto natáhl a lapil jí do rukavice. Hra byla následně poprvé přerušena.
     
    80:56
    Na druhém konci ledové plochy to od modré zkoušel Pokka, jehož lehká rána zalétla kamsi do Metsolovy výstroje. Oba gólmani si tak už sáhli na puk.
     
    81:51
    Jeden z hostů operoval v rohu za Bobkovou klecí, jeho práce ale nakonec vešla vniveč – při nejbližší příležitosti totiž kotouč omylem poslal na hůl protihráče.
     
    82:44
    Avangard se opět přesouvá před Metsolu, hosté aktivně brání a nepouští protihráče od mantinelů. Gólman Ufy je tak bez práce, přesto však musí být ve střehu.
     
    83:21
    Michejev pálil z devadesátistupňového úhlu, kotouč zasáhl Metsolovo rameno. Z téhle pozice měl minimální šanci na úspěch, za pokus ale nic nedal.
     
    84:27
    Maskovaný Fin v hostující kleci si na své konto připisuje zákrok číslo padesát čtyři, brankoviště Salavatu je teď pod palbou. Omští jsou při chuti.
     
    85:09
    Pět minut z druhého prodloužení pryč, hosté se usadili před Bobkovem a chtějí trochu přitopit pod kotlem. Na ledě je jejich úderná severská první lajna.
     
    86:29
    Jedno se dnešnímu zápasu musí nechat – trvá sice už více než šestaosmdesát minut, ani jedna z nich ovšem zatím nenudila. Oba celky makají na sto procent.
     
    87:24
    Nejsem si jist, zda-li pálil Čudinov, nebo Stålberg, každopádně rána od modré skončila v rukavici ufského gólmana. Metsola dnes podává životní výkon.
     
    88:11
    Kadějkin našel rozjetého Soloduchina, jehož rána z první se s úspěchem nepotkala. Na rozhodnutí tak stále čekáme, míříme do druhé půle druhého prodloužení.
     
    88:58
    Hosté se štěstím protlačili kotouč za Bobkova, domácí střídačka ale branku okamžitě reklamuje! Budeme konzultovat video...
     
    88:58
    Ufa právě vstřelila branku!
    Protesty vyšly vniveč, JOONAS KEMPPAINEN posílá semifinálovou sérii do šestého utkání! Útočník Salavatu se protáhl k levé tyči a z bezprostřední blízkosti brankoviště dotlačil kotouč za Igora Bobkova. Sečteno, podtrženo – 2:3! Asistence: Teemu Hartikainen.
    88:58 Joonas KEMPPAINEN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 60 – 41
    Zblokované střely: 19 – 35
    Vhazování: 42 – 46
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/2
     
    Československá stopa
    Do zápasu nezasáhl ani jeden český či slovenský hráč.
     
    V Balašiše je hotovo, postup do finále se nekoná! Ufa odchází z dramatického pátého střetnutí semifinálové série vítězně a odvrací první mečbol Omsku. V pondělí budeme pokračovat pod Uralem.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou! (20:04:17)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Šumakov (K. Semjonov), 37. Talbot (Čudinov, I. Michejev) – 3. Burmistrov (Chochrjakov, Tkačov), 49. Omark (Larsen), 89. Kemppainen (Hartikainen)


    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin (C), Franson, Pivcakin (A), Čudinov, Bondarev, J. Medveděv – Talbot, Desharnais, Stålberg – I. Michejev, Zernov, Širokov (A) – Košelev, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Stas, Fisenko – Jaremčuk.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Ar. Sergejev, S. Garejev, Arzamascev, Koledov, Sergijenko, Jelizarov – Hartikainen, Omark (C), Kemppainen – Kugryšev, Burmistrov, Tkačov – Soloduchin, Kadějkin (A), V. Žarkov (A) – Rybin, Chochrjakov, Gimatov – Skorikov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Beljajev – Černyšjov, Ivanov.

    Diváci: 5 499
    Omsk 4 2 Ufa
    #1 Pátek 29.03.2019 • 17:30
    Omsk - Ufa 4:3 po prodl.
    #2 Neděle 31.03.2019 • 16:05
    Omsk - Ufa 4:1
    #3 Úterý 02.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 5:1
    #4 Čtvrtek 04.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 2:4
    #5 Sobota 06.04.2019 • 16:00
    Omsk - Ufa 2:3 po prodl.
    #6 Pondělí 08.04.2019 • 16:00
    Ufa - Omsk 0:1 po prodl.
    bahis siteleri