Anderlecht – Antverpy 1:2 (kon.) | Eupen – Charleroi 0:1 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
1:2 (1:1)
Royal Antverpy
Neděle 07.04.2019, 18:00 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:6. (19:54:40)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí celkem překvapivým vítězstvím Antverp. Druhý poločas dlouhou dobu nenabízel nic nebezpečného, naopak jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, která spěla do nerozhodného konce. Pár minut před koncem se hosté dostali do překvapivého vedení, o což se postaral Mbokani. Anderlecht se v závěru utkání snažil srovnat krok, avšak na tento úkol měl příliš málo času a z tohoto zápasu nebere ani bod.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Navíc si Antverpy vybojovaly volný kop, po kterém se Mbokanimu podařilo nasbírat cenné vteřinky. Didillon bude odkopávat od branky.
     
    90+3
    Anderlechtu se nedaří dostat se do vážnějšího náporu, naopak se k autovému vhazování postavil Jukleroed, jenž vhazoval podél autové čáry.
     
    90+1
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Lior Refaelov, přichází David Simão.
     
    90+1
    Po delší době tu máme žlutou kartu, nedovoleným hraním rukou se totiž prezentoval domácí Najar, který to ale neudělal úmyslně.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí si vytvářejí sympatický tlak. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Obrannou povinnost si splnil obránce Matheus, který odkopem na jistotu poslal míč za postranní čáru. Kums okamžitě vhodil míč zpět do hry.
     
    85
    Jukleroed už nedokázal odehrát míč před postranní čárou, mezitím na zemi skončil Mbokani, jenž si ale nedovolený zákrok nevymodlil.
     
    84
    Na druhé straně si Anderlecht chtěl alespoň vybojovat autové vhazování, avšak jako poslední se dotkl míče Kums, vhazovat tak bude soupeř.
     
    84
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Yannick Bolasie, přichází Zakaria Bakkali.
    83. Dieumerci MBOKANI - 1:2
     
    83
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Je tu překvapivé vedení hostů! Nejprve domácí chybovali v rozehrávce, k míči se dostal Mbokani, který šajtlí našel naprosto volného Lamkela Zé, jenž trefil pouze brankovou konstrukci. Od ní se míč odrazil právě k DIEUMERCIMU MBOKANIMU, který zamířil pod břevno.
     
    83
    Nyní si hosté došli pro zisk standardní situace, avšak bude to z velké vzdálenosti od branky. Zřejmě se bude jednat o přízemní kombinaci.
     
    82
    Na zemi se ocitl domácí Trebel, avšak ani tentokráte se dle sudího nejednalo o faul. Opět hraniční souboj, Antverpy ale podnikají rychlou protiakci.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, stále čekáme na vedoucí branku jednoho z mužstev. Nyní se o provedení autu postaral Bornauw.
     
    80
    Už se opět pokračuje ve hře, Govea tak mohl rozehrávat volný kop z vlastní poloviny. Jako adresáta si vybral Mbokaniho, jenž byl odstaven od míče.
     
    79
    Hra musela být přerušena, na zemi totiž skončil jeden z hráčů Antverp. Mezitím se ostatní hráči občerstvují u postranní lajny.
     
    78
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Obradović, který za sebe nepustil napadajícího protihráče. Didillion tak bude opět odkopávat.
     
    77
    Verschaeren si u postranní čáry zpracoval neposedný míč, který ihned posílal bezmyšlenkovitě na druhou stranu, kde číhal pouze Jukleroed.
     
    76
    Trebel si všiml na levém křídle volného Bornauwa, jehož nepovedený centr doskákal pouze k protihráči. Následně si taktickým zákrokem pomohl Najar.
     
    75
    Govea si všiml na levém křídle naběhnuvšího Lamkela Zé, který se za míčem vůbec nevydal. Jednalo se totiž o prudkou přihrávku spoluhráče.
     
    74
    Didillon tak zasahovat nemusel, naopak si vyzkoušel odkop od své branky, který nakonec proskákal zpět do zámezí. Jukleroed tak bude vhazovat.
     
    73
    Nyní se k míči postavil Matheus, jehož dalekonosná nabídka směřovala na Mbokaniho, který dokázal prostrčit na Refaelova, jenž pálil vedle branky.
     
    72
    Krátce poté se domácí hráči vrátili zpět na útočnou polovinu, kde opět nepochodili s krátkou kombinací. Navíc vracející se Santini opět fauloval.
     
    71
    Útočným faulem si pomohl jeden z domácích hráčů, Arslanagic si tak vymodlil nedovolený zákrok. O rozehrávku volného kopu se postaral Jukleroed.
     
    66
    Středem hrací plochy si to namířil Santini, který posléze přenášel hru na levou stranu. Následně se k zakončení dostal Kums, Bolat byl na svém místě.
     
    65
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Francis Amuzu, přichází Ivan Santini.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na další branku stále čekáme. Sledujeme vyrovnanou podívanou, která nenabízí moc brankových příležitostí.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Didier Lamkel Zé (Royal Antverpy FC).
     
    62
    Na opačné straně si náběh za obranu nedokázal načasovat Mbokani, který se tak zjevil v jasném ofsajdu. Domácí se rozhodli rozehrát nakrátko.
     
    61
    O provedení autového vhazování se postaral Amuzu, který si pro spolupráci vybral Kumse, jenž narazil pouze na důrazného protihráče.
     
    60
    Na zemi sice zůstal ležet hostující Refaelov, avšak o zákrok proti pravidlům se nejednalo. Anderlecht mohl spěchat kupředu, atak ale zastavil Haroun.
     
    59
    Verschaeren si poradil s neposedným míčem, načež s ním zamířil k hranici pokutového území, kde ještě celkem zbytečně přenášel hru na Najara.
     
    58
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází William Owusu Acheampong, přichází Ivo Rodrigues.
     
    57
    Obradović vyvážel míč z vlastní poloviny, přičemž u středového kruhu nečíhal žádný z protihráčů. Na řadu přišla kolmice na Amuzua, jenž byl u míče pozdě.
     
    56
    Roztažení hry našlo na pravém křídle volného Amuzua, jenž pravou nohou kroutil míč do přehuštěného prostoru, kde nakonec za sebe prodlužoval Matheus.
     
    55
    Jeho mužstvo se dostalo k další nadýchané nabídce, která i tentokráte směřovala pouze do prostoru, ve kterém se nacházel pozorný protihráč.
     
    54
    Jukleroed se postaral o provedení autu, díky kterému si dokázal narazit s Goveou, načež při pokusu o centr trefil pouze protihráče před sebou.
     
    53
    Verschaeren se rozhodl pro zpětnou přihrávku na vlastní obrannou polovinu, kde se do kombinace zapojil Mbodji, jenž přenášel hru na druhou stranu.
     
    52
    Do pokutového území se snášel velice nebezpečný centr, který směřoval na urostlého Mbokaniho, jenž nakonec na padající předmět nedosáhl.
     
    51
    Před malým momentem na jistotu zasahoval domácí Mbodji, který raději poslal míč za brankovou čáru. Soupeř tak bude zahrávat rohový kop.
     
    50
    Antverpy se snad poprvé ve druhém dějství podívaly na útočnou polovinu, kde Govea neuspěl s průnikem středem hrací plochy, kde číhal Mbodji.
     
    49
    Na zadní tyči šplhal po míči právě Bolasie, který nakonec zakončoval překvapivě hrudí. Bolata to nemohlo vyděsit, naopak v pohodě zasáhl.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se Kumsovi podařilo roztáhnout hru na levou stranu, kde si naváděl míč k centru Bolasie, jenž vybojoval roh.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází James Lawrence, přichází Sebastiaan Bornauw.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dvě branky. Hned od úvodních minut měl navrch Anderlecht, který celkem dlouho dobu dobýval pokutové území soupeře. Domácí se přeci jenom dostali do kýženého vedení, které jím moc dlouho nevydrželo. Antverpy si totiž připsaly celkem rychlou odpověď, načež se dostaly do menšího tlaku, který ale další branku už nenabídl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Najar celkem dlouho pracoval s míčem na pravé straně, načež se po jeho přihrávce dostal k centru Gerkens, jenž ale nenašel kolegu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Jukleroed nakonec vyprodukoval zpětnou přihrávku až na Goveu, který pro změnu přenášel hru na pravou stranu, kde zasahoval jeden z protihráčů.
     
    42
    Zrodil se nám další protiútok, který nakonec na sebe vzal hostující Owusu, jenž trefil pouze protihráče před sebou. Anderlecht úplně přestal hrát.
     
    41
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Antverpy. Refaelov ho zkoušel poslat na přední tyč, kde se do zakončení tlačil Haroun, před kterým zasáhl soupeř.
    40. Didier Lamkel Zé - 1:1
     
    40
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Máme tu celkem rychlé vyrovnání! Mbokani dokázal uspět v souboji o míč, posléze se dostal do pokutového území, kde se mu podařilo procedit přihrávku na DIDIERA LAMKELA ZÉ, jenž přízemní střelou propálil domácího brankáře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    35
    Tentokráte sudí ponechal výhodu, načež přeci jenom pískl do své píšťalky. Na zemi se totiž zjevil Trebel, který se po krátké době zdá být v pořádku.
     
    34
    Na přihrávku pod sebe si seběhl domácí Gerkens, který z hranice malého vápna trestuhodně přestřelil branku. Bolat by zřejmě byl zcela bez šance.
    33. Pieter GERKENS - 1:0
     
    33
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Jeden z domácích hráčů měl na centrovanou nabídku hodně prostoru, svůj centr poslal přesně do malého vápna, kde si na ní naskakoval PIETER GERKENS, jenž prudkou hlavičkou propálil Bolata.
     
    32
    Domácí se nyní dožadovali odpískání faulu, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře. Opare dalekonosným odkopem osvobodil svůj celek.
     
    31
    Antverpy si rovněž vyzkoušely rohový kop, který pouze proletěl pokutovým územím. Následně daleko vedle branky pálil hostující Refaelov.
     
    30
    Do pokutového území domácích se snášel nadějný centr, který za sebe prodlužoval Obradović. Posléze se jako první dostal k volnému touši Opare.
     
    29
    Na opačné straně to zkušeně provedl Jukleroed, který si šikovným způsobem řekl o faul. Najar si skutečně pomohl nedovoleným zákrokem.
    28. Kums mířil kousek vedle.
     
    28
    K rozehrávce se nakonec postavil záložník Kums, kterému se sice podařilo poslat balón na zeď, avšak střela nakonec směřovala kousek vedle branky.
     
    27
    Lawrence předvedl náramné zpracování kulatého nesmyslu, avšak na úprk podél autové čáry si nevěřil. I tak přichází standardní situace pro domácí.
     
    26
    S přispěním štěstí nyní zasáhl hostující Opare, jenž si pro spolupráci vybral vedle stojícího Harouna, který celkem zbytečně přenášl hru vlevo.
     
    25
    Nakonec jsme sledovali velice přesnou kolmici na Bolasieho, který se málem jako první dostal k míči. Pomezní sudí ale odmával těsný ofsajd.
     
    24
    Lawrence se rozhodl zapojit do kombinace také kolegu Najara, který přešel s míčem na útočnou polovinu, kde číhá blok protihráčů.
     
    19
    Anderlecht má v těchto pasážích utkání více ze hry, avšak stále to nevede k ničemu vážnějšímu. Před malým momentem to kolmicí nevyšlo Kumsovi.
     
    18
    Jako poslední se dotkl míče hostující Opare, od kterého se odrazil ven z hrací plochy. O autové vhazování se postaral obránce Lawrence.
     
    17
    Na pravou stranu si zkoušel seběhnout hostující Lamkel Zé, kterému se málem podařilo udržet míč na hřišti. Nakonec bude Didillon přeci jenom odkopávat.
     
    16
    Jednalo se o přízemní rozehrávku, po které pracoval s míčem záložník Refaelov, jenž po krátké prodlevě přihrával zpět na kopačku brankáře Bolata.
     
    15
    Už to vypadalo, že pas v podání Trebela přeci jenom za obranou najde Bolasieho, avšak dřív se ke kulatému nesmyslu dostal brankář Bolat.
     
    14
    K pohotovému centru z levé strany se dostal Amuzu, kterému se uvnitř pokutového území podařilo najít Gerkense, jenž netrefil míč ideálním způsobem.
     
    13
    K oné rozehrávce se nakonec postavil záložník Kums, který jednal přízemní přihrávkou, načež se jeho celek dostal k opačné postranní lajně.
     
    12
    Na zemi zůstal ležet jeden z hráčů Antverp, avšak vzápětí je pískáno ve prospěch domácího celku. Na řadu přijde standardní situace.
     
    11
    Na jistotu se rozhodl zahrát obránce Jukleroed, jenž nekompromisním odkopem posílal balón do bezpečí, kde číhal pouze domácí Verschaeren.
     
    10
    Opare to zkoušel dalekonosným hodem na kolegu Harouna, jenž byl v souboji o míč příliš pozdě. Antverpy ale i nadále zůstávají u balónu.
     
    9
    Na opačné straně se k výkopu od své branky dostal brankář Bolat, který na pravém křídle zkoušel najít Lamkela Zé, jenž prodlužoval do autu.
     
    8
    Na řadu přišlo autové vhazování v podání Jukleroeda, kterému se nepodařilo najít nikoho ze svých spoluhráčů, míč skončil pouze u Obradoviće.
     
    7
    Posléze byla hra přeci jenom hra přerušena, avšak se kontroloval zdravotní stav Amuzua. Po chvilkové prodlevě se může pokračovat ve hře.
     
    6
    Zdálo se, že si jeden z hostujících hráčů pomohl nedovoleným zákrokem, avšak hlavní sudí nakonec nechal pokračovat ve hře.
     
    5
    Obranou povinnost si splnil domácí obránce Najar, který za sebe nepustil další přihrávku. Jeho celek se dostal k centru, který dokázal odvrátit protihráč.
     
    4
    Následně to kolmicí za obranu zkoušel hostující zadák Matheus, který našel pouze hrudník protihráče. Domácí peláší na druhou stranu hřiště.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali velice pohotové zakončení v podání domácího Trebela, který svůj pokus poslal doprostřed branky.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Didillon – Najar, Mbodji, Obradović, Lawrence – Verschaeren, Gerkens, Trebel, Kums (C), Amuzu – Bolasie.
    Náhradníci: Boeckx – D. Appiah, Bakkali, Bornauw, Kayembe, Sanneh, Santini, Žulj.

    Royal Antverpy FC: Bolat – Opare, Matheus, Arslanagic, Jukleröd – Haroun (C), Refaelov, Govea – Lamkel Zé, Mbokani, Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Teunckens – Baby, Batubinsika, Bolingi, Rodrigues, Simão, S. Yatabaré.

    Rozhodčí: Lardot – Hillaert, Wyns.
     
    Royal Antverpy FC

    Na opačné straně se nachází příjemné překvapení tohoto ročníku, kterými jsou Antverpy. Ty totiž na jistotu skupiny o titul čekaly až do posledního ligového kola, ve kterém sice nevyhrály, avšak to se nepovedlo ani Truidenu, jenž nakonec zůstal místo před tímto milníkem. Antverpy se v současné době nachází na čtvrté pozici šestičlenné skupiny, přičemž na vedoucí Genk ztrácejí už sedm bodů. Antverpy v prvním utkání nestačily na St. Lutych, která na domácím stadionu vyhrál poměrem 3:1. Posléze se ale povedlo zvítězit, Antverpy totiž uspěly proti vedoucímu Genku, který prohrál poměrem 0:1.
     
    RSC Anderlecht

    Fotbalisté Anderlechtu se po základní části umístili na čtvrté pozici, čímž si logicky zajistili účast ve skupině o titul. Anderlecht celkově nasbíral jednapadesát bodů, přičemž manko na vedoucí Genk činilo už dvanáct bodů. Domácí celek tohoto zápasu si do skupiny o titul přinesl přesnou polovinu bodů, kterou se mu zatím nepodařilo navýšit. První utkání nabídlo celkem přesvědčivé vítězství Genku, který na svém stadionu zvítězil poměrem 3:0. Anderlecht nezvládl ani následující domácí střetnutí, tentokráte prohrál v divoké přestřelce, kterou výsledkem 3:2 lépe zvládly Bruggy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy o titul, my budeme společně sledovat souboj mezi RSC Anderlecht a Royal Antverpy FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 33. Gerkens – 40. Lamkel Zé, 83. Mbokani

    Karty:   90+1. Najar (AND) – 63. Lamkel Zé (ANY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:6.
    RSC Anderlecht: Didillon – Najar, Mbodji, Obradović, Lawrence (46. Bornauw) – Verschaeren, Gerkens, Trebel, Kums (C), Amuzu (65. Santini) – Bolasie (84. Bakkali).
    Náhradníci: Boeckx – D. Appiah, Bakkali, Bornauw, Kayembe, Sanneh, Santini, Žulj.

    Royal Antverpy: Bolat – Opare, Matheus, Arslanagic, Jukleröd – Haroun (C), Refaelov (90+1. Simão), Govea – Lamkel Zé, Mbokani, Owusu Acheampong (58. Rodrigues).
    Náhradníci: Teunckens – Baby, Batubinsika, Bolingi, Rodrigues, Simão, S. Yatabaré.

    Rozhodčí: Lardot – Hillaert, Wyns
    bahis siteleri