Jungadler Mannheim – Zürich 6:5 (2:1 po s.n.) | Junosť Minsk – Sparta 4:2 (kon.) | Nitra – North American Select 4:5 (0:2 po s.n.)
Ťumenský Legion – Eisbären 5:0 (kon.) | Davos – Rapperswil 2:1 (kon.) | Sparta – Zürich 6:1 (kon.)
Jungadler Mannheim – Junosť Minsk 2:3 (kon.)
po s.n. (0:2)
HK Nitra
4:5 (2:0, 1:3, 1:1)
North American Select
Neděle 07.04.2019, 10:30 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Memoriál Jana Marka • O 9. - 10. místo
Partner:
     
    Za půl hodiny se vám z Malé haly přihlásíme naposledy, v jednu hodinu začne švýcarský souboj o páté místo mezi Rapperswilem a Davosem. (12:40:34)
     
    Dohráno, Výběr Severní Ameriky vítězí nad Nitrou 5:4 po nájezdech a bere tak celkové deváté místo na turnaji! Jejich soupeř končí poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým North American Select.
    Autorem vítězné branky je COLIN STACEY.
     
    2. série
    0:2
    Oliver HINCA neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Colin STACEY proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Adam BELÁK neproměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Tomáš URBAN proměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    O tom, kdo v konečné tabulce letošního Memoriálu Jana Marka skončí na devátém místě, budou muset rozhodnout nájezdy. Začnou Američané.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:48
    Urban ještě pár sekund před koncem vyrazil dopředu, obrana Nitry si jej ovšem pohlídala a včas jej odzbrojila. Je to tak, i tentokrát uvidíme nájezdy.
     
    59:15
    Nitra právě vstřelila branku!
    Tak to vypadá, že i druhé utkání v Malé hale půjde do nájezdů! Tři čtvrtě minuty před koncem překonává Janise ADAM SÝKORA, a v Holešovicích je tak opět vyrovnáno – 4:4! Asistence: Dávid Hofer.
     
    57:18
    Colin Stacey (ASL) dostává po další výměně názorů menší trest za sekání, přesilovka Severoameričanů tak předčasně končí. Budeme hrát čtyři na čtyři.
     
    56:53
    Závěr je pěkně vyhrocený! Samuel Socha (NIT) s Maximem Kubánkem (ASL), jdou po bitce do sprch, hráčská lavice Nitry navíc dostává menší trest za nesportovní chování. Přesilovka pro Selects.
     
    55:56
    Dávid Hofer (NIT) je do sprch, krom menšího trestu za sekání dostává také desetiminutový "osobák" za nesportovní chování. Na trestné jej zastoupí Ferkodič.
     
    55:03
    Michal Tomeček mohl možná už definitivně rozhodnout, jeho libová rána z mezikruží ale šla těsně vedle slovenské klece. Velká smůla!
     
    53:45
    Bonsukan se dostal do slušné pozice, Marinov byl ale rychlejší a jeho zakončení zastavil betonem. Američané jsou usazení před nitranskou svatyní.
     
    52:35
    Výpad Nitry dopředu zastavil ofsajd, jeden ze slovenských borců se při přejezdu modré čáry ukvapil. Na vyrovnání domácím zbývá sedm a půl minuty.
     
    51:54
    Marinov si na své konto připisal další zákrok, následně se rozhodl kotouč podržet. Po krátké přestávce tak uvidíme vhazování po pravé straně jeho klece.
     
    50:51
    North American Select vstřelili gól!
    Selects využívají přesilovku a v polovině periody jdou opět do vedení! TOMÁŠ URBAN si druhým gólem v dnešním utkání zadělává na hattrick. Asistence: Jack Merkosky, Colin Stacey.
     
    50:29
    Nitra vyhodila přes všechny čáry, hosté se musí pro kotouč vracet až za vlastní branku. Uvidíme, jak rychle se jim podaří vrátit zpět před Marinova.
     
    49:34
    Američané si po ubráněném oslabení sami vyzkouší hru v početní výhodě, na trestnou lavici usedá David Gemmel (NIT). Ten dostal dvě minuty za napadení.
     
    48:25
    To byla mela! Před Janisem vznikl naprosto nepřehledný závar, gólman Severní Ameriky kotouč zastavil silou vůle!
     
    47:58
    Selects zatím zvládají oslabení na jedničku, Nitra tráví většinu přesilovky za modrou čárou. Vůbec se jí nedaří na delší dobu usadit v útoku.
     
    46:39
    Teď už se však vylučuje, slovenský výběr si zahraje početní výhodu. Caden Martin (ASL) si do statistik připisuje menší trest za podrážení.
     
    46:21
    Za Marinovovou brankou byla se po přerušení odehrála menší kočkovaná, která se ovšem obejde bez vyloučení. Vhazovat se bude před nitranskou klecí.
     
    45:24
    Po zakázaném uvolnění se teď bude vhazovat po pravé straně Janisovy klece. Sledujeme relativně vyrovnanou bitvu, o něco více mají ze hry Selects.
     
    44:28
    Jeden z amerických hráčů poslal kotouč od mantinelu a za brankou si je pak na své hole vzali soupeři, jejichž následných výpad byl rychle rozmetán.
     
    43:38
    Zachary Janis teď po volném kotouči doslova skočil a schoval jej pod svou rukavici. Po krátké pauze si tak střihneme vhazování před jeho svatyní.
     
    42:39
    Z velké vzdálenosti to teď zkoušel zase Šútovský, ani on však recept na připraveného strážce hostující svatyně nenašel. Slováci jsou na koni.
     
    41:37
    Adam Belák prudce napřáhl od modré, jeho ránu obětavě zblokoval jeden z protihráčů. Nitra má zatím více ze hry, její přesilovka se chýlí ke konci.
     
    40:42
    Nitra už otestovala reflexy soupeřova gólmana, který zakončení z pravé strany vykryl betonem. Severoameričané je následně rychle vyhnali ven.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé periodě byli vidět hlavně hokejisté Severní Ameriky, kterým se podařilo otočit stav zápasu z 2:0 na 2:3. Nitra však na třetí trefu rychle našla odpověď, a oba celky tak jdou do kabin za vyrovnaného stavu.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Nitra zahájí i třetí třetinu v početní výhodě, osm sekund před koncem třetiny na trestnou za napadení putuje Tomáš Urban (ASL).
     
    39:42
    Perioda se dohrává před Marinovem, který musí být ve střehu. Američané jsou při chuti a snaží se jeho klec ostřelovat, co nejčastěji to jen jde.
     
    38:31
    Nitra právě vstřelila branku!
    Na odpověď jsme opravdu nemuseli čekat dlouho, po šestadvaceti sekundách v Malé hale opět platí rovný stav! Třetím střelcem Nitry se stává OLIVER HINCA. Asistence: Samuel Socha, Adam Sýkora.
     
    38:05
    North American Select vstřelili gól!
    Obrat dokonán, Výběr Severní Ameriky se prosazuje potřetí ve druhé třetině a těsně před koncem periody utíká do vedení! Autorem branky je TOMÁŠ URBAN. Bez asistence.
     
    37:46
    Selects mají v posledních chvílích na ledě čím dál tím větší převahu, Nitra začíná za svým sokem zaostávat. Nedaří se jí prorazit do útočného pásma.
     
    36:58
    U mantinelu před Marinovem se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno po dvou hráčích z obou klubů. Uvidíme, kdo si pryž nakonec odveze na své holi.
     
    35:30
    North American Select vstřelili gól!
    Máme vyrovnáno, čtyři a půl minuty před koncem druhého dějství začínáme od nuly! Tentokrát za Marinova uklidil kotouč COLIN STACEY. Asitence: Jack Merkosky
     
    34:58
    Tahle pasáž hry je na šance trochu chudší, oba celky nyní vynikají hlavně v obranné činnosti. Gólmani mají v posledních chvílích minimum práce.
     
    33:43
    Amerika se teď chvilku usadila v útoku, vážnější šanci si ovšem nevypracovala. Před Janise se teď zase přesouvají soupeři, hraje se nahoru dolu.
     
    32:25
    Trenér Nitry rozzuřeně řve na rozhodčí, kteří neuznali sporný gól jeho celku! Stav 2:1 tak platí dál, vhazování před Marinovem.
     
    31:31
    Merkosky se přes dva bránící hráče nedostal ke střele, Severní Amerika se stále drží v útočném pásmu. Uvidíme, jestli se jí povede vyrovnat.
     
    30:44
    Buly před Janisem vyhrála Nitra, jeden z obránců vyzkoušel pozornost amerického gólmana střelou od modré. Brankář testem prošel s vyznamenáním.
     
    29:58
    Sledujeme vyrovnanou bitvu, častěji jen nyní vepředu Nitra, která se snaží znovu nabýt dvoubrankový náskok. Ani Selects ovšem nehrají špatně.
     
    27:47
    North American Select vstřelili gól!
    Souhra dvou hráčů z klubu South Florida Academy vede k první brance hostů, kontaktní gól vstřelil bývalý slavista MAXIM KUBÁNEK. Asistence: Tomáš Urban, Easton Ryan.
     
    27:39
    Lukáš Chomiščák (NIT) se po nějaké době vrací na trestnou lavici, tentokrát byl vyloučen za hákování. Uvidíme kontaktní gól, nebo se Nitra ubrání?
     
    27:14
    Michal Tomeček dnes patří k nejaktivnějším hráčům na ledě, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti klece Marinov zastavil pravým betonem.
     
    26:23
    Polodna protlačil kotouč za modrou čáru, Amerika se snaží před Marinovem rozjet kombinaci. Papíroví hosté jsou momentálně na ledě vidět více než soupeř.
     
    25:39
    Další zakázané uvolnění, opět se bude vhazovat před brankou Selects. Konkrétně buly proběhne po pravé ruce Zacharyho Janise.
     
    24:38
    Merkosky se dostal až před klec a zakončil, z druhé vlny pak zkusil kotouč za Marinova doklepnout Boyce. Ani jedna rána ovšem do sítě neprošla.
     
    23:40
    Jack Merkosky poslal pryž na mezikruží, kde ale nestál ani jeden z jeho spoluhráčů. Ke kotouči se tak dostávají hráči Nitry, kteří jej vyváží ven z pásma.
     
    23:02
    Odpískán snad vůbec první icing dnešního utkání, kterého se dopustili hokejisté Severní Ameriky. Po kratičké pauze se tak bude vhazovat před jejich klecí.
     
    22:19
    Nitra se usadila před Janisem a kuje pikle, zatím se ke střele na klec nedostala. Američané důsledně brání a nepouští protivníky do střeleckých pozic.
     
    21:32
    Cápay si na sebe stáhl dva protihráče a na poslední chvíli nahrál Belákovi, jehož rána z první šla přesně do výstroje připraveného Zacharyho Janise.
     
    20:33
    Cervenka se za chvilku vrátí na ledovou plochu, Nitra se v přesilovce moc nepředvedla. Její početní výhoda vyprší už za pár sekund.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do souboje o celkové deváté místo na letošním Memoriálu vstoupil lépe výběr Nitry, který měl po většinu prvního dějství na ledě mírnou převahu, jenž dokázal přetavit ve dvě branky. Další třetinu navíc zahájí v početní výhodě.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Půl minuta do konce, Selects se dostali ke kotouči a bez váhání jej vyhodili až za Marinovovu klec. V první třetině toho asi už moc zajímavého neuvidíme.
     
    18:42
    Boyce bude mít na trestné lavici společnost, Krystofer Cervenka (ASL) dostává dvouminutový trest za podrážení. Severní Amerika tak půjde do tří.
     
    17:47
    Zachary Janis má na svém kontě dalších pár zákroků, Nitra je v přesilovce aktivní a snaží se za něj poslat další kotouče. Zatím bez úspěchu.
     
    17:18
    Brendan Boyce (ASL) na trestné frustrovaně sundal rukavice a helmu, rozhodčí jej na dvě minuty vykázali z kluziště za hákování. Přesilovka pro Slováky.
     
    16:35
    DuPont hledal volného Tomečka, přihrávku ale zachytil jeden z pohotových protihráčů. Ten pryž následně vyvezl za obrannou modrou, Nitra jde dopředu.
     
    15:36
    Za Janisovou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno po dvou hráčích z obou celků. Uvidíme, kdo si nakonec kus pryže ukořistí pro sebe.
     
    14:27
    Nitra právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky, první dějství zatím patří Nitře! Spolupráce Mateje Lidika, Olivera Hincy a ADAMA SÝKORY dnes funguje na jedničku, tentokrát se prosazuje poslední jmenovaný. Asistence: Matej Lidik, Oliver Hinca.
     
    13:42
    Merkosky vysunul do útoku Tomečka, který následně našel rozjetého Polodnu. Jeho rána z první z mezikruží zaplula do výstroje připraveného Marinova.
     
    12:44
    Chomiščák se už vrátil na led, North American Selects toho v početní výhodě moc kloudného nevymysleli. Domácí se ubránili bez větších obtíží.
     
    11:31
    Colin Stacey se dostal až přímo k Marinovovi, který jeho zakončení bez větších obtíží vykryl. Kotouč se následně odrazil za klec, kde se k němu dostali Nitrané.
     
    10:39
    Lukáš Chomiščák (NIT) si teď musel pomoci faulem, jeho zákrok je rozhodčím posouzen jako nedovolené bránění. Selects si tak zahrají přesilovku.
     
    09:58
    Vstřelená branka Slovákům vlila krev do žil, hokejisté Nitry jsou momentálně aktivnějším celkem na ledě a snaží se prosadit i podruhé.
     
    08:33
    Nitra právě vstřelila branku!
    Nitra po rychlé akci v deváté minutě otevírá skóre utkání o deváté místo, za Janise kotouče dostal MATEJ LIDIK – 1:0! Asistence: Adam Sýkora, Oliver Hinca.
     
    07:44
    Michal Tomeček se snažil něco vymyslet, se zakončením ale přiliš otálel a od kotouče jej nakonec oddělil jeden z hokejistů Nitry. Ta se teď přesouvá dopředu.
     
    06:52
    Ondrej Molnár s kotoučem operuje za soupeřovou klecí, nedaří se mu setřást dva dotěrné protihráče. Ti jsou mu v patách a snaží se jej odzbrojit.
     
    05:47
    Hra se nese v klidném tempu, zatím to připomíná spíše exhibici. Nitra má teď o něco málo více ze hry, Zachary Janis se musí mít na pozoru.
     
    04:53
    Marinov otestoval vyrážečku, Severní Amerika si připisuje první ránu mezi tři tyče. Z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončoval Tomáš Urban.
     
    03:27
    Sledujeme vyrovnanou podívanou, které ale chybí větší šance. Ani jednomu celku se nedaří prorazit za modrou čáru. Snad se hra časem otevře.
     
    02:15
    Severoameričané se na chvilku usadili před Marinovem, ke střele se však kvůli důkladné práci soupeřovy defenzívy nedostali. Na střely zatím 1:0.
     
    01:07
    Slováci rychle zneškodnili soupeřův výpad a opět vyrazili dopředu, tentokrát však Janis zasahovat nemusel. Obrana si s celou situací poradila včas.
     
    00:17
    Nitra do střetnutí vlétla po hlavě, Janis už má na svém kontě první zákrok. Střelu z pravé strany vytěsnil betonem, a zabránil tak rychlé brance.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Rozbruslení pomalu končí, za chvilku začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Nitra: Marinov (Irsák) – Kliment, Pánik, Socha, Ingeli, Belák, Kuppé, Šútovský, Cápay, Šramatý, Hinca, Huszár, Stumpel, Molnár, Sýkora, Lidík, Ferkodič, Chomiščák, Hofer, Gemmel, Budaj.

    North American Select: Janis (Shibley) – Bonsukan, Burke, Cervenka, Boyce, Cichoň, Jasečko, Ryan, Merkosky, Urban, Stacey, Martin, DuPont, Tomeček, Polodna, Kubánek.
     
    Cesta Nitry turnajem
    4. 4.: HC Davos – HK Nitra 5:3
    5. 4.: HK Nitra – HC Sparta Praha 0:5
    6. 4.: HK Nitra – HC Ťumenský Legion 1:3
    6. 4.: HK Nitra – Jungadler Mannheim 1:4

    Konečná tabulka skupiny A
    1. Jungadler Mannheim – 11 b.
    2. HC Sparta Praha – 7 b.
    3. HC Davos – 6 b.
    4. HC Ťumenský Legion – 6 b.
    5. HK Nitra – 0 b.

    Cesta Severoameričanů turnajem
    4. 4.: Selects – ZSC Lions 3:5
    5. 4.: SC Rapperswil-Jona Lakers – Selects 3:1
    5. 4.: Selects – Eisbären Berlín 6:2
    6. 4.: Junosť Minsk – Selects 3:2

    Konečná tabulka skupiny B
    1. Junosť Minsk – 9 b.
    2. ZSC Lions Curych – 8 b.
    3. SC Rapperswil-Jona Lakers – 6 b.
    4. Eisbären Berlín – 4 b.
    5. North American Selects – 3 b.
     
    Krásné nedělní ráno! Po semifinálové bitvě mezi domácí Spartou a Minskem pokračuje program závěrečného dne v Malé sportovní hale zápasem o deváté místo, v němž se Nitra potká s Výběrem Severní Ameriky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 9. Lidlik (Sýkora, Hinca), 15. Sýkora (Lidik, Hinca), 39. Hinca (Socha, Sýkora), 60. Sýkora (Hofer) – 28. Kubánek (Urban, Ryan), 36. Stacey (Merkosky), 39. Urban, 51. Urban (Merkosky, Stacey), rozh. náj. Stacey

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Tomáš Urban (ASL)
    0:1   Adam Belák (NIT)
    2. série:
    0:1   Colin Stacey (ASL)
    0:2   Oliver Hinca (NIT)


    HK Nitra: Marinov (Irsák) – Kliment, Pánik, Socha, Ingeli, Belák, Kuppé, Šútovský, Cápay, Šramatý, Hinca, Huszár, Stumpel, Molnár, Sýkora, Lidík, Ferkodič, Chomiščák, Hofer, Gemmel, Budaj.
    North American Select: Janis (Shibley) – Bonsukan, Burke, Cervenka, Boyce, Cichoň, Jasečko, Ryan, Merkosky, Urban, Stacey, Martin, DuPont, Tomeček, Polodna, Kubánek.
    bahis siteleri