Wellington Phoenix – Melbourne City 3:2 (kon.)
konec
Wellington Phoenix FC
3:2 (1:1)
Melbourne City FC
Neděle 21.04.2019, 09:00 • Westpac Stadium, Wellington • Australská A-League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z australské ligy mezi Wellingtonem Pohenix FC a Melbourne City FC. Výkop je stanoven na 9 hodin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů, které by se měly dostat do čtvrtfinále play-off australské ligy. Wellington dosud vybojoval třicet sedm bodů a patří mu pátá pozice australské ligy. Hosté mají stejný počet bodů na svém kontě, jen mají horší skóre. Dnes tak uvidíme bitvu o průběžnou pátou pozici.
     
    Úvodní sestavy:

    Wellington Phoenix FC: Kurto – Kopczynski, Taylor, Durante, Cacace – Peňa, Singh, Rufer – Krishna, Williams, Burgess
    Náhradníci: Golec, Eliott, Sheridan, Waine, Sail

    Melbourne City FC: Galekovič – Atkinson, de Laet, Good, Delbridge – Brattan, McGree, Griffiths – Harrison, MacLaren, Bohrer
    Náhradníci: Birighitti, Baccus, Wales, La Rocca, Naijjarine

    Rozhodčí: Evans – Rule, Shanmuganathan.
     
    Výkop dnešního souboje o několik minut opožděn.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. S prudkým nákopem na pravou stranu si obrana Melbourne poradila.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydal také celek z Austrálie. Domácí brankář Kurto však vyběhl z branky a došel si pro nepovedený centr.
     
    4
    Krishna si naběhl na prudkou přihrávku za obranu, z levého křídla se tlačil do zakončení, ale důrazný obránce jeho pokus o střelu zablokoval.
     
    5
    Domácí celek následně zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde kralovala obrana Melbourne.
     
    6
    Krishna dostal vysokou přihrávku na levou stranu, jenže v hlavičkovém souboji se svým urostlým strážcem nemohl uspět. Melbourne bude vhazovat.
     
    7
    Domácí Wellington vstoupil do dnešního souboje mnohem aktivněji. Fotbalisté v černožlutém kombinují s míčem na kopačkách a tlačí se do útoku.
     
    8
    Durante prodloužil míč hlavou za obranu hostujícího mužstva, jenže zadáci Melbourne se stačili rychle vrátit a zhatili útočnou snahu domácích.
     
    9
    Singh napřáhl ze střední vzdálenosti. Jeho projektil byl sice hodně razantní, jenže v cestě mu stál jeden z bránících hráčů Melbourne City.
     
    10
    Atkinson podpořil útok hostujícího celku náběhem po pravé straně hrací plochy. Obrana Wellingtonu však byla dobře postavená a nenechala jej odcentrovat.
     
    11
    Tentokrát už Atkinson poslal zajímavou pobídku do velkého vápna, jenže nikdo v červeném dresu se k jeho centru nedostal. Domácí obrana první vážnou situaci ustála.
     
    12
    Harrison se z pravého křídla prosmýkl do pokutového území, jenže jeho následnou snahu o zpětnou přihrávku ukončila obrana odkopem na rohový kop.
     
    13
    Rozehrávka rohového kopu se Melbourne vůbec nepodařila. Krátký centr přiletěl jen do míst, kde hlídkoval pozorný obránce Durante.
     
    14
    McGree napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti. Do jeho projektilu ještě vložil nohu jeden z domácích hráčů, který míč přizvedl na rohový kop.
     
    15
    Ani po tomto rohu nebezpečí pro branku Wellingtonu nepřišlo. Prudký centr skončil na hlavě obránce, který jej bez problémů odehrál mimo šestnáctku.
     
    16
    Rufer poslal centr z pravé strany na hranici pokutového území, jenže Singh neměl proti přesile hostujících obránců nárok a nezískal míč.
     
    17
    Kopczynski si na pravém kraji domácí obrany pohlídal náběh jednoho ze soupeřů, před kterého se natlačil tělem a nechal míč propadnout do zámezí.
     
    18
    Wellington se v posledních minutách musí hlavně bránit. Centr od rohového praporku se snesl na malé vápno a domácí gólman míč raději vyboxoval.
     
    19
    Williams si na pravém kraji hrací plochy splnil své defenzivní úkoly a před rozběhnutým soupeřem odehrál míč hlavou do zámezí. Vhazuje Melbourne.
     
    20
    Singh se fantastickou prací s míčem u nohy prosmýkl do pokutového území, odkud zakončil pravačkou, ale jeho pokus srazil Atkinson na rohový kop.
     
    21
    Mandi odcentroval z pravé strany do pokutového území. Po jeho centru se už natahoval Singh, ale na dlouhou nohu míč neumístil mezi tři tyče.
     
    22
    Delbridge vymyslel nadýchaný centr na značku pokutového kopu. Domácí obránce Taylor se však stačil přemístit a odehrál míč hlavou do bezpečí.
     
    23
    Atkinson dostal další možnost k odcentrování do velkého vápna, jenže tentokrát se mu pobídku vůbec nepodařila a domácí obrana měla snadnou práci.
     
    24
    Good ustál hlavičkový souboj na polovině soupeře, následně přiklepl míč Griffithsovi, jehož centr z levé strany odehrál do bezpečí Kopczynski.
     
    25
    Atkinson je v první půli hodně aktivní. Krajní obránce hostujícího celku odcentroval z pravé strany, ale Durante rybičkou odehrál míč do autu.
     
    26
    De Laet se stačil vrátit s rychlonohým Ruferem a včasným skluzem zamezil svému soupeři v odcentrování do velkého vápna.
     
    27
    Williams poslal prudký centr na hranici pokutového území. Po jeho pobídce se natahoval Krishna, kterému scházel k zakončení jediný krok.
     
    28
    Wellington Phoenix právě vstřelil branku!
    Domácí celek se z první obrovské šance dnešního duelu dostává do vedení! ROY KRISHNA si naběhl na prudkou přihrávku mezi obránce a dloubákem poslal míč za záda vyběhnutého brankáře!
    28. Roy KRISHNA - 1:0
     
    30
    Hosté chtěli rychle srovnat po rohovém kopu. Nadýchaný centr od rohového praporku se však zakrotil jen na přední tyč, kde číhal obránce.
     
    31
    McGree odcentroval na značku pokutového kopu, kam sprintoval MacLaren, jenže ten zády k brance netrefil padající balón zrovna ideálně.
     
    32
    Singh dostal dobrou přihrávku na levé křídlo, jenže měl velké problémy se zpracováním a důrazný obránce Atkinson mu míč vypíchl špičkou kopačky.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Brattan (Melbourne City FC).
     
    34
    Delbridge dostal prostor na levé straně, potáhl míč vpřed podél pomezní čáry, jenže následnou přihrávkou balón odevzdal domácím.
     
    35
    Griffiths za svůj ostrý faul dostává žlutou kartu.
     
    36
    Kopczynski si dal pozor na náběh hostujícího útočníka, skvěle se s ním vrátil na hranici velkého vápna a raději zakopl balón na rohový kop.
     
    37
    Domácí brankář skvěle přečetl rozehrávku hostujícího Melbourne, vystartoval ven z branky a došel si pro nepovedenou přihrávku za obranu.
     
    38
    Singh táhl nadějný protiútok Wellingtonu, ale ukopl si míč daleko před sebe a už nedokázal konstruktivně rozehrát na levé křídlo.
     
    39
    Cacace chyboval v souboji s McGree a nedovoleným zákrokem nabídl Melbourne přímý kop ze zajímavé pozice. Všichni hlavičkáři už míří do šestnáctky.
     
    40
    Atkinson se vrátil s rychlonohým Singhem, dostal se před domácího fotbalistu tělem a nedal mu prostor k průniku do pokutového území.
     
    41
    Domácí brankář Kurto nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nikdo v černožlutém dresu v hlavičkovém souboji neuspěl. Melbourne tak může rozjet další akci.
     
    42
    Krishna si v pokutovém území naběhl na centr z pravé strany, snažil se míč hrudí připravit pro spoluhráče dobíhající z druhé vlny, ale daroval jej jen obráncům.
     
    43
    Melbourne City právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Melbourne se dočkalo branky ještě před přestávkou! RILEY MCGREE se ve vápně dostal k odraženému míči, udělal si prostor a přízemní střelou uklidil míč k tyči!
    43. Riley MCGREE - 1:1
     
    45
    MacLaren se v závěru první půle pustil do souboje s obráncem, jenže si míč nedokázal dobře pokrýt a nechal se raději faulovat. Ještě jeden přímý kop.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Melbourne zahrávalo v nastavení rohový kop, jenže na přetažený centr nedosáhl nikdo v červenobílém dresu. Míč propadl do zámezí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou! Domácí celek vlétl do zápasu aktivněji a po půlhodině hry se dostal do vedení, když se krásně trefil Krishna! Melbourne však před přestávkou nesložilo zbraně a dokázalo vyrovnat. Riley McGree si našel odražený míč a stanovil poločasový stav 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu. Wellington se ihned vydal do útoku, jenže nákop na hranici velkého vápna si obrana Melbourne pohlídala.
     
    47
    Harrison napadal rozehrávku domácího mužstva na jeho polovině. Rychlonohý fotbalista dostal pod tlak Taylora, ale ten si pomohl odkopem do autu.
     
    48
    Delbridge si dal pozor na centr do pokutového území a ve skluzu odehrál míč mimo velké vápno. Vypadá to, že bude pokračovat obraz hry z první půle.
     
    49
    McGree dostal pěknou přihrávku na hranici velkého vápna, kde se otočil kolem statického obránce, jenže další zadák Wellingtonu mu zamezil v zakončení.
     
    50
    Berenguer si navedl míč na hranici pokutového území, jenže jeho technický projektil směřoval přímo do míst, kde stál domácí brankář.
     
    51
    Wellington Phoenix právě vstřelil branku!
    Domácí celek si bere zpět své ztracené vedení! ROY KRISHNA si tentokrát přehodil míč na levačku, zakončil zpoza pokutového území a technickou střelou uklidil míč k tyči!
    51. Roy KRISHNA - 2:1
     
    53
    Cacace dostal přihrávku na polovinu hřiště, vyslal do úniku Krishnu, jenže ten si nedal pozor na své postavení a nechal se lapit v ofsajdu.
     
    54
    Domácím nevyšla další rozehrávka. Přihrávka na rozběhnutého Singha byla příliš prudká a míč skončil v zámezí. Hosté budou odkopávat od branky.
     
    55
    Střídání v týmu Wellington Phoenix FC: ze hřiště odchází Mandi, přichází Sheridan.
     
    56
    Střídání v týmu Melbourne City FC: ze hřiště odchází Griffiths, přichází Baccus.
     
    57
    Mohlo být vyrovnáno! Harrison si naběhl na parádní přihrávku do pokutového území, jenže v pádu trefil jen brankáře domácího celku!
     
    58
    Galekovič se musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Melbourne nakopl míč na polovinu soupeře, jenže tam nebyl nikdo v červenobílém.
     
    59
    Melbourne zahrávalo další rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, odkud míč bez váhání odkopl hned první obránce v černožlutém dresu.
     
    60
    Harrison prošel s míčem do pokutového území, odkud vyslal prudkou střelu pravačkou, jenže jeho pokus skončil na noze prvního obránce.
     
    61
    Harrison se tentokrát musel vrátit na vlastní polovinu, kde pomohl s defenzivní činností. Melbourne však potřebuje hrát na opačné straně.
     
    62
    Domácí brankář Kurto vystartoval z branky na hranici pokutového území a došel si pro nepovedenou rozehrávku Melbourne.
     
    63
    MacLaren mohl zakončovat v pokutovém území, jenže si míč zpracovával moc dlouhou dobu, ale jeho následné zakončení trefilo obránce.
     
    64
    Domácí brankář si dal pozor na centr z levé strany a bez problémů ukryl míč do připravených rukavic. Melbourne se v útočné fázi spíše trápí.
     
    65
    Williams prošel po křídle do pokutového území, kde se kličkou zbavil svého strážce, jenže poté zakopl o vlastní nohu a poroučel se k zemi.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Harrison (Melbourne City FC).
     
    67
    Domácí brankář Kurto si musel dát pozor na dotírajícího Harrisona. Gólman Wellingtonu si poté nechtěl přidělávat práci a raději míč odkopl do bezpečí.
     
    68
    Melbourne City právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno! Domácí obránce neodkopl míč dostatečně razantně. K balónu se dostal RILEY MCGREE a technickou střelou jej bez váhání uklidil k tyči!
    68. Riley MCGREE - 2:2
     
    69
    Harrison odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže jeho přízemní centr odehrál obránce do bezpečí. Wellington ale čeká hodně těžká práce.
     
    70
    Atkinson prošel s míčem u nohy až na hranici velkého vápna, odkud poslal zpětnou přihrávku na McGreeho, ale ten svou třetí branku nepřidal.
     
    71
    Harrison si v pokutovém území naskočil na centr z pravé strany, jenže v krkolomné pozici si nestačil seřídit svá mířidla a hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    72
    Do rozehrávky Melbourne se musel zapojit také hostující brankář, který přenesl hru na pravou stranu, jenže tam nebyl nikdo v červenobílém dresu.
     
    73
    MacLaren dostal přihrávku na polovinu hřiště, ale měl proti sobě tři obránce, proti kterým neměl sebemenší šanci na úspěšný průnik do vápna.
     
    74
    Delbridge dostal možnost k odcentrování do pokutového území, ale jeho pobídka byla hodně prudká a nikdo z hostujících hráčů na míč nedosáhl.
     
    75
    Harrison kouzlil s míčem u nohy na hranici pokutového území. Domácí obránce jej však dobře vystál a nenechal mu prostor k odcentrování.
     
    76
    Harrison si skvěle pokryl míč v blízkosti pokutového území. Domácí obránce Durante mu příšlápl nohu a nabídl Melbourne rozehrávku přímého kopu.
     
    77
    Exekuce přímého kopu se zhostil faulovaný Harrison, který vyslal jedovatou střelu levačkou, kterou zastavilo až břevno!
     
    78
    Střídání v týmu Melbourne City FC: ze hřiště odchází Berenguer, přichází Naijjarine.
     
    79
    Wellington se po dlouhé době vydal do útoku. Krishna se tentokrát zjevil v pozici centrujícího hráče, ale jeho pobídka skončila v náruči brankáře.
     
    80
    Williams dostal přihrávku na pravé křídlo, odkud odcentroval na značku pokutového kopu, jenže v šestnáctce nebyl nikdo v černožlutém dresu.
     
    81
    Wellington se v závěru duelu tlačí do útoku. Další centr z pravé strany srazila obrana Melbourne na rohový kop.
     
    82
    A po rohovém kopu se domácí dokonce dostali do zakončení! Durante si naskočil na centr od rohového praporku, ale hlavičkou minul branku!
     
    83
    Střídání v týmu Wellington Phoenix FC: ze hřiště odchází Singh, přichází Eliott.
     
    84
    Střídající Eliott se ihned dostal do zakončení, jenže jeho ránu levačkou zablokoval obětavým zákrokem jeden z bránících hráčů Melbourne.
     
    85
    Rohový kop zahrávali pro změnu také hosté. Přetažený centr hledal Atkinsona, ale toho skvěle uhlídal domácí stoper Durante.
     
    86
    De Laet diriguje rozehrávku Melbourne na polovině soupeře. Nikdo v červenobílém dresu však zrovna nehýří aktivním pohybem.
     
    87
    MacLaren dostal pobídku na hranici velkého vápna, kde si míč krásně přehodil na levačku, jenže svým projektilem trestuhodně minul svatyni.
     
    88
    Atkinson poslal prudký nákop do velkého vápna, jenže nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl. Fotbalisté Wellingtonu nyní mohou uklidnit hru.
     
    89
    Kurto vyrazil ven z brankové čáry a došel si pro nepovedený centr z levé strany hrací plochy. Melbourne má sice velký tlak, ale nemůže se dostat do zakončení.
     
    90
    Domácí stoper Durante včas vystoupil proti centru z levé strany a odehrál míč holení do bezpečí. Uvidíme, kolik se rozhodčí rozhodne nastavit.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu Wellington Phoenix FC: ze hřiště odchází Williams, přichází Waine.
     
    90+3
    Waine se ihned zapojil do útočné akce svého celku a vybojoval alespoň vhazování. Wellington má čas na poslední akci dnešního souboje.
     
    90+4
    Wellington Phoenix právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! Wellington v samotném závěru dnešního souboje rozhoduje o svém triumfu! Po rohovém kopu vznikla v pokutovém území mela a ROY KRISHNA dotlačil míč do sítě!
    90+4. Roy KRISHNA - 3:2
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Wellington nakonec zvládl důležité utkání a poráží Melbourne 3:2! Domácí celek vlétl do zápasu aktivněji a po půlhodině hry se dostal do vedení, když se krásně trefil Krishna! Melbourne však před přestávkou nesložilo zbraně a dokázalo vyrovnat. Riley McGree si našel odražený míč a stanovil poločasový stav 1:1. Po změně stran se Wellington vrátil do vedení, když se prosadil Krishna, ale za hosty po chybě domácí obrany vyrovnal McGree! Domácí si vítěznou branku nechali na nastavení, kdy se po rohovém kopu prosadil znovu Krishna, který dovršil svůj hattrick!
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (11:05:11)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. Krishna, 51. Krishna, 90+4. Krishna – 43. McGree, 68. McGree

    Karty:   33. Brattan (MBC), 35. Griffiths (MBC), 66. Harrison (MBC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:11. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:14.
    Wellington Phoenix FC: Kurto – Kopczynski, Taylor, Durante, Cacace – Peňa (55. Sheridan), Singh (83. Eliott), Rufer – Krishna, Williams (90+2. Waine), Burgess
    Náhradníci: Golec, Eliott, Sheridan, Waine, Sail

    Melbourne City FC: Galekovič – Atkinson, de Laet, Good, Delbridge – Brattan, McGree, Griffiths (56. Baccus) – Harrison, MacLaren, Berenguer (78. Naijjarine)
    Náhradníci: Birighitti, Baccus, Wales, La Rocca, Naijjarine

    Rozhodčí: Evans – Rule, Shanmuganathan
    bahis siteleri