Rio Ave – Porto 2:2 (kon.)
konec
Rio Ave FC
2:2 (0:2)
FC Porto
Pátek 26.04.2019, 21:30 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že FC Porto ztratilo v posledních pěti minutách základní hrací doby vedení 2:0 a s Riem Ave se rozešlo smírně 2:2, což pro Porto může znamenat v boji o mistrovský titul proti Benfice výraznou ztrátu, se s Vámi loučí a hezký páteční večer přeje Tomáš Lysý. (23:42:55)
     
    Porto se sice posunulo do čela tabulky Primeira Ligy o bod před Benfiku, ale ta má zápas k dobru a tato ztráta tak může hosty hodně hodně mrzet. Možná i mrzet titulově, protože Benfica má v závěru soutěže vskutku skvostnou formu.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-2
    Střely na branku: 3-3
    Zásahy gólmanů: 1-1
    Střely mimo: 5-1
    Držení míče: 46% – 54%
    Rohy: 3-4
    Ofsajdy: 4-2
    Fauly: 12-13
    Žluté karty: 3-1
    Červené karty: 1-0.
     
    Tohle bude Porto asi hodně mrzet. Tým, který se s Benfikou přetahuje o první místo tabulky, si šel za výhrou, když se v 18. minutě trefil Yacine Brahimi a o čtyři minuty později se hosté prosadili podruhé, když si střelu Moussy Maregy srazil do vlastní sítě Júnio Rocha. Ve druhé půli to dlouho vypadalo, že se domácí ani nedostanou do pořádného ohrožení branky Porta. Více šancí měli právě hosté, když například Brahimimu na poslední chvíli před brankářem ve skluzu vypíchl míč obránce. V 73. minutě přišla první obrovská šance domácích, když Tarantini dělovkou zpoza vápna pořádně roztřásl břevno. Když už se zdálo, že Porto udrží vedení, přišlo posledních pět minut a kolaps týmu usilující o titul. Pět minut před koncem totiž Nuno Santos krásným dloubáčkem překonal Ikera Casillase a v poslední minutě základní hrací doby ztrestali domácí laické bránění hostí, když ve finále celé akce vystřelil z otočky Ronan a jeho střelu zpoza vápna, která by šla vedle, si do vlastní sítě srazil Pepe. Na tříbodovou odpověď se už Porto nezmohlo, bylo hodně málo času – 2:2.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jenže míč šel přesně do zdi domácích a už je jasné, že dnešní zápas skončí dělbou bodů.
     
    90+4
    Nikola Jambor přišel na trávník v 69. minutě a během čtrnácti minut se stihl vyfaulovat, když nyní šel dva metry před vápnem šlapákem do soupeře. Poslední šance hostí na tři body – přímý volný kop z výborné pozice.
     
    90+2
    Hosté se rázem hrnou do útoku, ale zatím jejich snahy přichází vniveč.
     
    90
    Ve druhém poločasu se bude hrát pět minut nad rámec základní hrací doby.
    90. RONAN - 2:2
     
    90
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Tohle je voda na mlýn pro Benfiku Lisabon. Divíte se, když tým z hlavního města Portugalska nehraje? Spolu s Portem se totiž přetahuje o první místo tabulky a to je nyní pro Porto hodně vzdálené! Danilo naprosto zbytečně přišel o míč v souboji s Fernandesem. Ten jen přistrčil pro spoluhráče, který přihrál před vápno na RONANA. Útočník Rio Ave z otočky vystřelil a míč by patrně šel vedle levé tyče z pohledu Casillase, který se vzápětí marně natahoval po balonu, který si do vlastní sítě srazil Pepe. Z takřka vítězného zápasu tak Porto získá patrně jen bod, který mu bude stačit k posunu do tabulky, ale Benfica má s výbornou formou zápas k dobru.
     
    89
    Rozbíhá se předposlední minuta základní hrací doby, aktuální lídr Primeira Ligy brání nejtěsnější náskok.
     
    88
    Porto se snaží hrát ze zabezpečené obrany. Ačkoliv se domácí snaží vyrovnat, prostor v defenzívě hostí zatím nenachází.
     
    87
    Porto má k dispozici už jen jedno střídání. Nyní totiž odchází z placu Otávio a na jeho místo jde Bruno Costa.
     
    86
    Porto ihned odpovědělo útokem, ale s přízemním centrem z pravé strany si gólman Jardim věděl rady.
    85. Nuno SANTOS - 1:2
     
    85
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    A zase je o co hrát! Gelson přebral za půlící čárou míč a rychle jej poslal dopředu na NUNA SANTOSE. Ačkoliv se Pepe snažil přihrávce zabránit, spíše jen ztlumil míč pro záložníka Rio Ave. Ten byl rychlejší než obránci, sběhl si do vápna a krásným dloubáčkem přehodil Ikera Casillase.
     
    85
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Tiquinho Soares.
     
    83
    Felipe se na půlce dopustil faulu, ač se mu to nelíbí. U míče tak budou domácí a zkouší postupný útok po levé straně, při kterém si další faul vykoledoval Nikola Jambor.
     
    82
    Poslední střídání v domácím kádru. Gabrielzinho končí dnešní zápas v 82. minutě, na jeho místo jde Jorge Fernandes.
     
    81
    Nikolu Jambora si povodil Moussa Marega, který poté dostal zezadu přes nohy a je z toho jasná žlutá karta pro hráče domácích, který přišel na hřiště teprve nedávno.
     
    80
    Iker Casillas drží svému týmu dvoubrankové vedení, když jej střelou z vápna na bližší tyč otestoval Nuno Santos. Pohotový zákrok a vyražení míče.
     
    80
    Otávio zkoušel vysunout na levé straně Wilsona Manafá, ale přihrávka nebyla z kategorie přesných.
     
    78
    Iker Casillas neodhadl, kam přesně přízemní centr na Ronana půjde. Musel tak trošku změnit směr svého pohybu a když věděl, že na balon nedosáhne, rychle couval zpět do branky. Ale Ronan byl zajedno v ostrém úhlu, za druhé jeho střelu přizvedl vracející se bek Porta a poté si míč Casillas stáhl do rukavic.
     
    76
    Střídají také hosté, vůbec poprvé dnes. Yacine Brahimi, jenž má prvním gólem lví podíl na vedení Porta, přepouští místo na hřišti Wilsonu Manafá.
     
    74
    Nepříjemnost pro Édera Militaa. Nikola Jambor se dostal důrazem ve vápně k míči a ihned jej vystřelil na branku, nicméně místo tří tyčí trefil intimní partie právě Militaa. Pokud chtěl dnešní zisk tří bodů, za kterými si Porto jde, v noci nějak vášnivě oslavit, tak asi nebude mít úplně příležitost. Tohle hodně bolí.
     
    73
    Dobrých patnáct minut nevystřelili domácí hráči na branku. Následně se k odraženému míči na hranici vápna dostal Filipe Augusto, který přebral od Tarantiniho kapitánskou pásku, a střelou z první málem zlomil břevno vejpůl. Nádherná rána, které chybělo jen jediné – rozvlnit síť. Hosté vzápětí odkopávají míč na roh.
     
    71
    Při opakovaném záznamu je zároveň vidět, jak střídající kapitán Tarantini zlostně mrštil ručníkem o zem. Jestli jako reakce na střídání nebo na současný stav zápasu, to mi známo není.
     
    70
    Brahimi ve vápně našel hezkou zpětnou přihrávkou Otávia, který čechral míč do vápna na hlavu Moussy Maregy. Útočník Porta minul míč o pár centimetrů, možná mu lehce polechtal jeho milimetrové kudrlinky na hlavě.
     
    69
    K 6,8 km naběhané vzdálenosti další metry nepřidá domácí kapitán Tarantini, který se za svůj výkon stydět nemusí. Místo přepouští útočníku Ronanovi. Ve stejném času jde dolů Bruno Moreira, místo kterého přichází na plac Nikola Jambor.
     
    69
    Jesús Manuel Corona si ve vápně krásně narazil s Moussou Maregou, ale při zakončení mu míč skočil na koleno a hezká akce tak vyzněla do ztracena.
     
    68
    Ačkoliv byla kombinace hráčů v modrém trošku zdlouhavá, nakonec se jim podařilo získat míč. U vápna poté přišel souboj Ědera Militaa a Rúbena Semeda a ačkoliv si první jmenovaný – tedy hráč Porta – myslel, že vybojoval roh, asistent ho ihned vyvedl z omylu.
     
    67
    Faul na hosty, ti zůstanou na půli soupeře u míče.
     
    66
    Připravuje se první střídání na straně Rio Ave, zatímco hosté rozehrávají autové vhazování.
     
    66
    Zpětně je znovu ukazována Semedova ruka a nyní musím svůj názor trošku poupravit – pokutový kop se dal s přehledem pískat.
     
    65
    Oba týmy se nyní ubránily jednomu útoku soupeře. Nejprve nezvládli finální přihrávku domácí, poté hosté. Rio Ave tak vyváží míč od vlastní branky zásluhou Rúbena Semeda.
     
    63
    Více jak hodina hry je za námi a opravdu nevím, co by se muselo stát, aby Porto přišlo o vedení. Pokud jsem dobře viděl, tak za 63 minut hry vystřelili domácí na branku pouze jednou.
     
    61
    Troška vzruchu. Zdálo se, že Rúben Semedo před vlastní brankou při souboji o míč zahrál rukou a balon se právě od této jeho části těla odrazil, ale sudí si je jistý, že o úmysl a tedy o penaltu nešlo.
     
    60
    Exekuce se nakonec chopil Alex Tellex, který signálem viděl u pravé strany vápna nabíhajícího Maregu. Ale tento nácvik musí hosté ještě trénovat, jelikož Marega po míči vystartoval pozdě a nákop Tellexe byl trošku prudší. Což si vzápětí oba dva vysvětlují.
     
    60
    Zatímco si gólman Jardim rovná zeď, u míče jsou tři hráči Porta. Uvidíme, kdo nakonec přímý volný kop přesně 31,1 metrů od branky rozehraje.
     
    59
    Faulu se dopustil také Filipe Augusto, který si zcela jasně přistrčil Héctora Herreru, navíc zhruba pětatřicet metrů od branky. Nechápu, k čemu byl tento faul dobrý, navíc i reakce domácího hráče byla hodně přehnaná.
     
    58
    Tohle bylo hodně nebezpečné. Rúben Semedo si nepohlídal svojí nohu, kterou vytasil extrémně vysoko do vzduchu při snaze o zpracování míče. Ani se Jesúsi Manueli Coronovi nedivím, že do tohoto souboje hlavou jít opravdu nechtěl.
     
    57
    Sudí dobře viděl, že Otávio byl v souboji o míč hodně tvrdě skolen Filipem Augustem, jenž mu vystavil ukázkový strom. Nechal tak výhodu, ale ta nebyla hostům příliš platná a ti raději poslali míč do autu, aby sudí mohl zkontrolovat, jak na tom Otávio je. Naštěstí dobře.
     
    55
    Yacine Brahimi si hezky naběhl na míč a už se viděl, jak kolem gólmana Léo Jardima pošle míč do sítě. Jenže na vskutku poslední chvíli k němu přiběhl Toni Borevković a trošku riskantním skluzem ztečoval míč do zámezí na rohový kop.
     
    55
    Za branou se již rozcvičují tři hráči FC Porto. Uvidíme, na koho sáhne kouč hostí jako na prvního.
     
    53
    Ač se tomu Bruno Moreira hodně diví, tak sudí po hlavičkovém souboji odpískal před vápnem jeho útočný faul na Otávia. No, celkem bych se po shlédnutí videozáznamu i hádal a Moreirovi se za jeho výčitky směrem k hlavnímu sudímu tolik nedivím.
     
    53
    Další faul od hostů, tentokrát Éder Militao poslal na zem u levé lajny kapitána domácích Tarantiniho.
     
    52
    Iker Casillas musel jít na zem, když po zaváhání Otávia střílel z první zřejmě Gelson, respektivě se k němu míč naplno odrazil. Ex-strážce svatyně Realu ale balon nadvakrát zkrotil.
     
    51
    A nakonec přišel do vápna i poměrně slibný centr, který nekompromisně odhlavičkoval na roh bývalý bek Realu Madrid Pepe.
     
    50
    Přímý volný kop pro domácí po faulu jednoho z hráčů Porta na pravé straně u lajny. Další slibná šance pro domácí celek.
    49. Šance Bruno Moreiry zůstala nevyužitá
     
    49
    Dílčí kombinace domácím vyšla, i přes dvě mírná zaškobrtnutí. Z pravé strany nakonec přišel dobrý centr do vápna na naprosto nehlídaného Bruno Moreiru, který ale z gólové pozice hlavičkuje metr a půl nad břevno.
     
    48
    Další aut pro hosty, tentokrát Gabrielzinho prakticky nemohl zastavit dlouhý nákop, byť se snažil srazit míč před sebe hlavičkou.
     
    47
    Gabrielzinho zkoušel rychlý útok po levé straně, ale balon mu uskočil od nohy a doputoval do autu. To jen dokumentuje dnešní výkon domácího celku.
     
    47
    Praporek sudího je nahoře, Gelson si opět o kousek nepohlídal ofsajd a asistent rozhodčího Paulo Soares měl jasno.
     
    46
    Žádná změna. Do druhého poločasu nastupují oba dva týmy ve stejném hráčském složení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:30.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-2
    Střely na branku: 0-3
    Zásahy gólmanů: 1-0
    Střely mimo: 3-0
    Držení míče: 46% – 54%
    Rohy: 1-1
    Ofsajdy: 3-2
    Fauly: 2-6
    Žluté karty: 1-1
    Červené karty: 0-0.
    Několik obrázků z první poloviny zápasu

     
    Patnáct minut se hrál na stadionu ve Villa de Conde nepříliš koukatelný fotbal. Proto bylo divu, když v rozmezí 18. – 22. minuty bylo vše jinak. Ale Porto opět ukázalo, že dokáže zahrozit prakticky z ničeho a dostat se možná do rozhodujícího vedení. V 18. minutě totiž Yacine Brahimi započal útok, který následně hlavičkou po centru Corony sám zakončil. O čtyři minuty později dlouhým autem přistrčil Pepe míč za sebe, Semedo jej nepříliš razantně odhlavičkoval, takže Moussa Marega napálil míč z vápna z první na branku a Júnio Rocha si jej srazil do vlastní sítě – 0:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Na kop z rohu z pravé strany si naskočil zřejmě Gabrielzinho, ale poslal míč zcela vedle pravé tyče branky Casillase.
     
    44
    Domácí to zkouší znovu, opět po levé straně. Ačkoliv přišla nepřesná přihrávka, míč se opět dostal k zelenobílým a Tarantini dával parádní uličku do vápna na Nuno Santose, před kterým na poslední chvíli odehrál míč skluzem na roh Pepe.
     
    43
    Tarantini při něm na pravé straně hledal ve vápně nabíhajícího Gelsona, nicméně ten svůj náběh příliš dobře nenačasoval a jen odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    42
    Faul od hostí, domácí budou rozehrávat čtyřicet metrů od branky přímý volný kop.
     
    41
    Útok domácích nemůže kvůli párcentimetrovému ofsajdu Bruna Moreiry pokračovat.
     
    40
    Při něm se po přihrávce Corony do vápna snažil Yacine Brahimi obstřelit gólmana Léo Jardima na vzdálenější tyč, ale ten byl na místě a míč skokem lapil do rukavic.
     
    40
    A znovu. Rio Ave sice kombinovalo na půlce soupeře, jenže nebylo to moc rychlé a ve finále ani přesné, takže defenzíva Porta zapracovala dobře a už veze protiútok.
     
    38
    Když jsem na začátku zápasu říkal, že Yacine Brahimi předvedl dlouhý sprint a bojovný skluz na Rochu, kterému doslova ukopl míč, aby se mu připomněl a možná ho i trošku rozhodil, nebyl jsem daleko od pravdy. Od té doby se obránce Rio Ave s jistotou moc nepotkal, navíc nyní v první možné chvíli v souboji bez míče podkopl právě Brahimiho a může být rád, že to není za více než jen za žlutou kartu.
     
    37
    Naopak hosté hrají s naprostým klidem, přesně a bez vážnějších chyb.
     
    36
    Domácí ekipa nyní doplácí na poměrně zbytečné ztráty balonu, po kterých se tak hráči v bílozeleném nemohou pořádně usadit na obranné polovině soupeře.
     
    34
    Odpověď přišla vzápětí ze strany domácích, kdy Gelson na malém vápně vyskakoval na míč ve snaze usměrnit ho mezi tři tyče. Úmysl opřít se do balonu hlavičkou měl ale i Pepe a bezpečně balon odvrátil.
     
    33
    Dlouhý nákop domácích na Gelsona nyní vyšel, jenže útočník Rio Ave sklepl míč na své spoluhráče naprosto tragickým způsobem, takže přišel rychlý kontr soupeře. Yacine Brahimi ve finální fázi krásně vysunul na levé straně Moussu Maregu, jenž byl sám před gólmanem. Zkoušel mu střelou zahrát na jesličky a to byl kámen úrazu. Takže celkem i chápu Brahimiho, že jen zlostně rozhodil rukama, jaké jeho spoluhráč předvedl zakončení.
     
    32
    Rio Ave to zkusilo znovu, ale nebylo kudy. Gabrielzinho tak musel místo přihrávky dopředu poslat míč dozadu na levou stranu pro Figueireda.
     
    31
    Po delším čase také zahrozili domácí, jenže Bruno Moreira si dobrou přihrávku ve vápně nezpracoval a míč mu místo střely unikl do zámezí.
     
    30
    Vzápětí jej vybojovali zpět a Yacine Brahimi přihrával do pokutového území na Jesúse Manuela Coronu, který po lehkém kontaktu s Borevkovićem ztratil stabilitu a o balon přichází. Ani v tomto případě nešlo vůbec o penaltový zákrok.
     
    29
    Aktuálně vedoucí tým tabulky vezl další kombinaci, ale nyní už to bylo moc na úkor parády a po asi páté přihrávce před vápnem hosté míč ztratili.
     
    28
    Pepe si naběhl na rohový kop z levé strany a trkl svojí tvrdou palicí do míče, který skončil těsně vedle levé tyče.
     
    25
    Gabrielzinho povalil na zem Édera Militaa, takže Porto na své polovině zůstane u balonu.
     
    25
    Vývoj zápasu je během čtyř minut naprosto odlišný a myslím si, že Porto díky nim udělalo rozhodující krok ke třem bodům, byť zápas ještě není ani za svojí třetinou.
    22. Júnio ROCHA - 0:2
     
    22
    Porto právě vstřelilo branku!
    Dvoubrankové vedení pro Portské! Do pokutového území domácích šel dlouhý aut, který popostrčil hlavou za sebe Pepe. Bek Rio Ave Rúben Semedo se snažil míč odhlavičkovat za vápno, ale nedal do hlavičky patřičný důraz. Balon tak přišel přesně na nohu MOUSSY MAREGY, který z první vystřelil a odrazem od nohy Júnia Rochy zapadl pumlíč přesně k pravé tyči. Nakonec je ale branka připsána JÚNIO ROCHOVI, kterého to ale vůbec netěší, jelikož jde o vlastní gól.
     
    21
    Příjemcem žluté karty je Moussa Marega, ale nyní opravdu nevím, za co. Ani z opakovaných záběrů nebylo přesně patrné, čím si portský forvard žluté napomenutí vysloužil.
     
    21
    Sudí má v ruce žlutý kartonek. Komupak asi padne a za co?
     
    20
    Domácím byl dopísknut faul, ale ti míč rychle dostali zpět na své kopačky.
    18. Yacine BRAHIMI - 0:1
     
    18
    Porto právě vstřelilo branku!
    První krok za třemi body dělají hosté! Brahimi vedl míč středem hřiště a poté přihrál na pravou stranu pro Otávia. Mezi tím si ale rychlým sprintem naběhl na hranici penaltového puntíku mezi tři hráče domácích, kteří se mu absolutně nevěnovali. Jak se sluší a patří, jelikož YACINE BRAHIMI útok svého týmu započal, tak ho i zakončil – nechytatelnou hlavičkou. Asistence:Otávio.
     
    17
    Júnio Rocha se nyní stal příjemcem faulu od Alexe Tellese, který jej přistrčil a vzápětí jej nohou poslal k zemi. Porto hraje o něco více agresívně, domácí zatím ještě nemají na svém kontě ani jeden faul.
     
    16
    Gabrielzinho si nyní na prsou tak vehementně zpracovával míč, až podklouzl a chvilku to vypadalo, že se i zranil. Sudí raději přerušil hru.
     
    14
    Yacine Brahimi pořádně zabojoval. Předvedl dlouhý sprint a nakonec skluzem doslova urazil míč od nohou Júnio Rochy. Možná zbytečná bojovnost, mohou někteří namítat, ale Brahimi o sobě dal výrazně vidět, byť nevybojoval ani autové vhazování. Něco ve smyslu – dej si na mě pozor, jsem tady.
     
    13
    Na téměř třináctitisícovém stadionu jsou některá místa volná a není jich vůbec málo. Což je celkem překvapením. Domácí sice už nemají moc o co hrát, ale stejně, Porto by mělo lákat výrazně více.
     
    12
    Gabrielzinho si u levého rohového praporku neporadil s Felipem, proto volili přihrávku za sebe. Nakonec museli hráči Rio Ave poslat míč zpětně až za půlící čáru, jelikož je hosté dobře napadali.
     
    11
    Držení míče je zatím více ve prospěch hostí, kteří nyní zastavili na levé straně pokus o rychlý kontr soupeře. Ale Porto si zatím během jedenácti minut žádnou větší šanci nevypracovalo.
     
    10
    Který si nyní zahrál znovu, když poslal daleko za půlku malou domů od svých spoluhráčů.
     
    10
    Ani domácím postupná kombinace nevyšla a míč je bezpečně u Ikera Casillase.
     
    8
    Moussa Marega si chtěl v pokutovém území vykoledovat pokutový kop, ale kdyby spíše zakončoval a snažil se hrát, pro Porto by udělal lépe. Rúben Semedo jej sice přistrčil, což je pravda, ale nic vážného to nebylo.
     
    8
    Bruno Moreira si střihl hlavičkový souboj s Éderem Militaem, který vyhrál druhý jmenovaný. Nejprve byla kvůli postavení domácího hráče v ofsajdu ponechána výhoda, ale protože Militao odehrál míč špatně, sudí postavení mimo hru dopískl.
     
    7
    První ofsajd zápasu, ve kterém je nachytán jeden z hráčů Porta.
     
    6
    A nyní asi bude rozhazovat rukama znovu, protože Porto rychle přišlo o míč a po kombinaci dostal Tarentini zpětnou přihrávku na pokraj vápna. Ačkoliv měl míč trošku za sebou, dokázal vystřelit a mířil o něco málo nad břevno.
     
    6
    Iker Casillas si jistě stáhl dlouhý nákop ze vzduchu, ale vzápětí jen rozhodil rukama, protože neměl, komu by rychle rozehrál.
     
    5
    Hosté vhazují dlouhý aut a dostávají se na půlce soupeře k míči, ale jejich kombinace je kostrbatá. Nakonec se Otávio provinil faulem a u balonu jsou domácí, když záložník Porta zastavil průnik Gelsona přes tři hráče.
     
    4
    Bruno Moreira si pomohl v souboji o míč trošku rukama, ale i tohle sudí pouští.
     
    3
    Jenže kop od branky šel přesně do míst, kde vyhráli hlavičkový souboj hosté. Na podmáčeném trávníku se ale Héctoru Herrerovi nepodařilo po rychlém protiútoku ani vybojovat rohový kop. Nebyl to z jeho strany zcela podařený pokus o oklamání soupeře.
     
    2
    Samozřejmě pro Porto by bylo dobré, aby co nejdříve skórovalo a hrálo v klidu. Uvidíme, zda se to podaří, ale určitě to tak nebude po předlouhém nákopu Pepeho.
     
    1
    Gabrielzinho vrazil do Édera Militaa, ale sudí nechal nyní trošku volnější metr a faul tak není pískán.
     
    1
    Výkop zápasu dalšího kola NOS Ligy provedli hosté, kteří hned bojovali o rohový kop, ale sudí nakonec správně posoudili, že míč do zámezí šel od Jesúse Manuela Corony.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu, utkání za malý okamžik začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rio Ave FC: Jardim – Rocha, Semedo, Borevković, Figueiredo – Gabrielzinho, Augusto, Tarantini, N. Santos – Gelson, B. Moreira.
    Náhradníci: Paulo Vítor – Reis, Carlos, Ronan, Jambor, J. Fernandes, Messias.

    FC Porto: Casillas – Militao, Felipe, Pepe, Telles – J. M. Corona, H Herrera, Danilo, Brahimi – Otávio, Marega.
    Náhradníci: Vaná – Maxi Pereira, B. Costa, Ó. Torres, Manafá, Mbemba, Tiquinho Soares.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Licínio, Paulo Soares.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    FC Porto – Rio Ave 2:1 (23.12.2018)
    FC Porto – Rio Ave 5:0 (18.2.2018)
    .Rio Ave – FC Porto 1:2 (17.9.2017)
    FC Porto – Rio Ave 4:2 (21.1.2017)
    Rio Ave – FC Porto 1:3 (12.8.2016)

    V portugalské lize vzalo Rio Ave body svému soupeři naposled 6. ledna 2016, když v Portu remizovalo 1:1.
     
    V tabulce domácích zápasu se Rio Ave úplně nedaří, v 15 utkáních totiž nasbíral tým jen 20 bodů za vyrovnanou bilanci 5 výher, 5 remíz a 5 porážek, přičemž z posledních čtyři zápasů bodoval jen jednou za výhru v posledním domácím utkání proti Guimaraesi 2:1.

    Porto venku patří k druhému nejlepšímu týmu tabulky o bod za Benficou, jelikož z 15 zápasů zapsalo 11 výher, 3 remízy a pouze jedinou porážku s celkovým počtem 36 bodů z 45.
     
    FC Porto:
    Portugalský gigant se přetahuje s Benficou o první místo tabulky, aktuálně mají oba týmy po třiceti kolech stejný počet bodů – tedy 75. Porto kráčí v poslední době od vítězství k vítězství, jenže v předešlých deseti kolech i kvůli prohře s Benficou ztratilo 5 bodů, kdežto Benfica jen 2, což je také příčina, proč se tým z Lisabonu dostal na první místo před Porto. Pokud budou chtít hosté na konci sezony slavit mistrovský titul, budou se muset před Benfiku bodově dostat.

    Poslední zápasy FC Porta:
    FC Porto – Santa Clara 1:0
    Portimonense – FC Porto 0:3
    FC Porto – Boavista 2:0
    Braga – FC Porto 2:3
    FC Porto – Maritimo 3:0.
     
    Rio Ave:
    Domácí tým měl poměrně dobrý vstup do soutěže, když v 10 zápasech získal 18 bodů a zdálo se, že by mohl patřit k objevům soutěže. Jenže poté jeho forma už nebyla tak dobrá a v dalších 20 zápasech získal tým z Vila de Conde 20 bodů. O záchranu se Rio Ave strachovat zřejmě nemusí, jelikož nad šestnáctých a prvním sestupovým Chavesem má k dobru 10 bodů a budou se hrát poslední čtyři kola. Zdá se, že tým manažera Daniela Ramose zakončí sezonu v klidném středu tabulky.

    Poslední zápasy Rio Ave:
    Belenenses – Rio Ave 1:3
    Rio Ave – Guimaraes 2:1
    Sporting – Rio Ave 3:0
    Rio Ave – Aves 0:2
    Nacional – Rio Ave 0:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu portugalské Primeira Ligy, která se, stejně jako další evropské klubové soutěže, pomalu chýlí ke svému konci. V rámci 31. kola z celkových 34 se proti sobě utkají dva týmy, které mají v tabulce odlišné role. Rio Ave, jenž je osmé a již defacto nemůže sestoupit a nemůže bojovat o evropské poháry, nastoupí proti FC Portu, které se s Benfikou přetahuje o mistrovský titul. Utkání začíná přesně ve 21:30 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Tomáš Lysý

    Branky: 85. N. Santos, 90. Ronan – 18. Brahimi, 22. Rocha (vla.)

    Karty:   38. Rocha (AVE), 81. Jambor (AVE) – 21. Marega (PRT)   90+4. Jambor (AVE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:11.
    Rio Ave FC: Jardim – Rocha, Semedo, Borevković, Figueiredo – Gabrielzinho (82. J. Fernandes), Augusto, Tarantini (69. Ronan), N. Santos – Gelson, B. Moreira (69. Jambor).
    Náhradníci: Paulo Vítor – Reis, Carlos, Ronan, Jambor, J. Fernandes, Messias.

    FC Porto: Casillas – Militao, Felipe, Pepe, Telles – J. M. Corona (85. Tiquinho Soares), H Herrera, Danilo, Brahimi (76. Manafá) – Otávio (87. B. Costa), Marega.
    Náhradníci: Vaná – Maxi Pereira, B. Costa, Ó. Torres, Manafá, Mbemba, Tiquinho Soares.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Licínio, Paulo Soares
    bahis siteleri