Rio Ave – Porto 2:2 (kon.)
konec
Rio Ave FC
2:2 (0:2)
FC Porto
Pátek 26.04.2019, 21:30 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Nikola Jambor přišel na trávník v 69. minutě a během čtrnácti minut se stihl vyfaulovat, když nyní šel dva metry před vápnem šlapákem do soupeře. Poslední šance hostí na tři body – přímý volný kop z výborné pozice.
    90. RONAN - 2:2
     
    90
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Tohle je voda na mlýn pro Benfiku Lisabon. Divíte se, když tým z hlavního města Portugalska nehraje? Spolu s Portem se totiž přetahuje o první místo tabulky a to je nyní pro Porto hodně vzdálené! Danilo naprosto zbytečně přišel o míč v souboji s Fernandesem. Ten jen přistrčil pro spoluhráče, který přihrál před vápno na RONANA. Útočník Rio Ave z otočky vystřelil a míč by patrně šel vedle levé tyče z pohledu Casillase, který se vzápětí marně natahoval po balonu, který si do vlastní sítě srazil Pepe. Z takřka vítězného zápasu tak Porto získá patrně jen bod, který mu bude stačit k posunu do tabulky, ale Benfica má s výbornou formou zápas k dobru.
     
    87
    Porto má k dispozici už jen jedno střídání. Nyní totiž odchází z placu Otávio a na jeho místo jde Bruno Costa.
    85. Nuno SANTOS - 1:2
     
    85
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    A zase je o co hrát! Gelson přebral za půlící čárou míč a rychle jej poslal dopředu na NUNA SANTOSE. Ačkoliv se Pepe snažil přihrávce zabránit, spíše jen ztlumil míč pro záložníka Rio Ave. Ten byl rychlejší než obránci, sběhl si do vápna a krásným dloubáčkem přehodil Ikera Casillase.
     
    85
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Jesús Manuel Corona, přichází Tiquinho Soares.
     
    82
    Poslední střídání v domácím kádru. Gabrielzinho končí dnešní zápas v 82. minutě, na jeho místo jde Jorge Fernandes.
     
    81
    Nikolu Jambora si povodil Moussa Marega, který poté dostal zezadu přes nohy a je z toho jasná žlutá karta pro hráče domácích, který přišel na hřiště teprve nedávno.
     
    80
    Iker Casillas drží svému týmu dvoubrankové vedení, když jej střelou z vápna na bližší tyč otestoval Nuno Santos. Pohotový zákrok a vyražení míče.
     
    76
    Střídají také hosté, vůbec poprvé dnes. Yacine Brahimi, jenž má prvním gólem lví podíl na vedení Porta, přepouští místo na hřišti Wilsonu Manafá.
     
    73
    Dobrých patnáct minut nevystřelili domácí hráči na branku. Následně se k odraženému míči na hranici vápna dostal Filipe Augusto, který přebral od Tarantiniho kapitánskou pásku, a střelou z první málem zlomil břevno vejpůl. Nádherná rána, které chybělo jen jediné – rozvlnit síť. Hosté vzápětí odkopávají míč na roh.
     
    69
    K 6,8 km naběhané vzdálenosti další metry nepřidá domácí kapitán Tarantini, který se za svůj výkon stydět nemusí. Místo přepouští útočníku Ronanovi. Ve stejném času jde dolů Bruno Moreira, místo kterého přichází na plac Nikola Jambor.
     
    55
    Yacine Brahimi si hezky naběhl na míč a už se viděl, jak kolem gólmana Léo Jardima pošle míč do sítě. Jenže na vskutku poslední chvíli k němu přiběhl Toni Borevković a trošku riskantním skluzem ztečoval míč do zámezí na rohový kop.
    49. Šance Bruno Moreiry zůstala nevyužitá
     
    49
    Dílčí kombinace domácím vyšla, i přes dvě mírná zaškobrtnutí. Z pravé strany nakonec přišel dobrý centr do vápna na naprosto nehlídaného Bruno Moreiru, který ale z gólové pozice hlavičkuje metr a půl nad břevno.
     
    44
    Domácí to zkouší znovu, opět po levé straně. Ačkoliv přišla nepřesná přihrávka, míč se opět dostal k zelenobílým a Tarantini dával parádní uličku do vápna na Nuno Santose, před kterým na poslední chvíli odehrál míč skluzem na roh Pepe.
     
    38
    Když jsem na začátku zápasu říkal, že Yacine Brahimi předvedl dlouhý sprint a bojovný skluz na Rochu, kterému doslova ukopl míč, aby se mu připomněl a možná ho i trošku rozhodil, nebyl jsem daleko od pravdy. Od té doby se obránce Rio Ave s jistotou moc nepotkal, navíc nyní v první možné chvíli v souboji bez míče podkopl právě Brahimiho a může být rád, že to není za více než jen za žlutou kartu.
     
    33
    Dlouhý nákop domácích na Gelsona nyní vyšel, jenže útočník Rio Ave sklepl míč na své spoluhráče naprosto tragickým způsobem, takže přišel rychlý kontr soupeře. Yacine Brahimi ve finální fázi krásně vysunul na levé straně Moussu Maregu, jenž byl sám před gólmanem. Zkoušel mu střelou zahrát na jesličky a to byl kámen úrazu. Takže celkem i chápu Brahimiho, že jen zlostně rozhodil rukama, jaké jeho spoluhráč předvedl zakončení.
     
    28
    Pepe si naběhl na rohový kop z levé strany a trkl svojí tvrdou palicí do míče, který skončil těsně vedle levé tyče.
    22. Júnio ROCHA - 0:2
     
    22
    Porto právě vstřelilo branku!
    Dvoubrankové vedení pro Portské! Do pokutového území domácích šel dlouhý aut, který popostrčil hlavou za sebe Pepe. Bek Rio Ave Rúben Semedo se snažil míč odhlavičkovat za vápno, ale nedal do hlavičky patřičný důraz. Balon tak přišel přesně na nohu MOUSSY MAREGY, který z první vystřelil a odrazem od nohy Júnia Rochy zapadl pumlíč přesně k pravé tyči. Nakonec je ale branka připsána JÚNIO ROCHOVI, kterého to ale vůbec netěší, jelikož jde o vlastní gól.
     
    21
    Příjemcem žluté karty je Moussa Marega, ale nyní opravdu nevím, za co. Ani z opakovaných záběrů nebylo přesně patrné, čím si portský forvard žluté napomenutí vysloužil.
    18. Yacine BRAHIMI - 0:1
     
    18
    Porto právě vstřelilo branku!
    První krok za třemi body dělají hosté! Brahimi vedl míč středem hřiště a poté přihrál na pravou stranu pro Otávia. Mezi tím si ale rychlým sprintem naběhl na hranici penaltového puntíku mezi tři hráče domácích, kteří se mu absolutně nevěnovali. Jak se sluší a patří, jelikož YACINE BRAHIMI útok svého týmu započal, tak ho i zakončil – nechytatelnou hlavičkou. Asistence:Otávio.
     
    6
    A nyní asi bude rozhazovat rukama znovu, protože Porto rychle přišlo o míč a po kombinaci dostal Tarentini zpětnou přihrávku na pokraj vápna. Ačkoliv měl míč trošku za sebou, dokázal vystřelit a mířil o něco málo nad břevno.

    Tomáš Lysý

    Branky: 85. N. Santos, 90. Ronan – 18. Brahimi, 22. Rocha (vla.)

    Karty:   38. Rocha (AVE), 81. Jambor (AVE) – 21. Marega (PRT)   90+4. Jambor (AVE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:11.
    Rio Ave FC: Jardim – Rocha, Semedo, Borevković, Figueiredo – Gabrielzinho (82. J. Fernandes), Augusto, Tarantini (69. Ronan), N. Santos – Gelson, B. Moreira (69. Jambor).
    Náhradníci: Paulo Vítor – Reis, Carlos, Ronan, Jambor, J. Fernandes, Messias.

    FC Porto: Casillas – Militao, Felipe, Pepe, Telles – J. M. Corona (85. Tiquinho Soares), H Herrera, Danilo, Brahimi (76. Manafá) – Otávio (87. B. Costa), Marega.
    Náhradníci: Vaná – Maxi Pereira, B. Costa, Ó. Torres, Manafá, Mbemba, Tiquinho Soares.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Licínio, Paulo Soares
    bahis siteleri