Vítkovice – Prostějov 0:2 (kon.) | Jihlava – Žižkov 4:1 (kon.) | Hr. Králové – Č. Budějovice 1:0 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
0:2 (0:1)
1. SK Prostějov
Pátek 03.05.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA vstupuje do poslední šestiny sezóny 2018/19. Má před sebou poslední měsíc a v něm 5 kol, ve kterých má stále ještě většina týmů o co hrát. Tak tomu je i v tomto utkání 26. kola. Na Městském stadionu v Ostravě se střetnou MFK Vítkovice a 1. SK Prostějov. Domácím sice na první pohled o nic nejde, ale při trochu bližším pohledu zjistíme, že útoční na nejlepší umístění za posledních 16 let, protože naposledy skončili ve druhé nejvyšší soutěži v horní polovině tabulky (konkrétně pátí) v roce 2003! Hosté naopak ještě nemají jistou záchranu a případný tříbodový zisk by je k ní výrazně přiblížil. I pro ně by se jednalo o největší úspěch dokonce za posledních 17 let, neboť naposledy se dokázali udržet ve druhé lize v roce 2002. Který z týmů se svému snu přiblíží více?
     
    MFK Vítkovice

    Vítkovice se po zimní přestávce vyhnuly namočení do bojů o záchranu, čímž splnily svůj hlavní cíl. Dokonce útočí na nejlepší konečné umístění za dlouhá léta. Na jaře zatím prohrály pouze 2x a drží se s náskokem na 8. místě tabulky. I proti silnějším protivníkům jim často vycházela defenzívní taktika s vyrážením do brejků, kterou porazily třeba Jihlavu. Proti tabulkově horším celkům však musí přidat i trochu fotbalovosti a to je v poslední době kamenem úrazu. Poslední zápas ve Vlašimi byl po stránce výkonu výrazně nepovedený a kazí dojem ze zatím celkem úspěšného jara. Vítkovičtí se potřebují zase trochu chytit, navíc by rádi, aby na jejich zápasy chodilo více diváků. K tomu však musí doma vyhrávat a to se jim už dvakrát za sebou nepodařilo. Pravda, proti silným soupeřům. Prostějov ale mezi ně ve vší úctě zase tolik nepatří. Vrátí se modrobílí na domácí vítěznou vlnu?

    Aktuální bilance Vítkovic:
    25 zápasů, 9 vítězství, 7 remíz, 9 porážek, skóre 26:36, 34 bodů a 8. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Vlašim – Vítkovice 1:0
    Vítkovice – Ústí n. L. 1:1
    Chrudim – Vítkovice 1:2
    Vítkovice – Č. Budějovice 1:2
    Třinec – Vítkovice 1:1
     
    1. SK Prostějov

    Prostějovský fotbal si v nedávné minulosti prošel velkými problémy a 4 roky dokonce vůbec neexistoval. V současné době se ale snaží zakotvit mezi tradičními druholigovými kluby a zatím se mu to daří mnohem lépe než při prvním pokusu před 3 lety, na který ještě nebyl úplně připraven. Mohlo však být ještě lépe. Když v půlce září porazili Hanáci Ústí a byli po 8 kolech na 4. místě tabulky, asi málokdo čekal, že na kádr plný zkušených hráčů přijde obrovská krize. Série 12 zápasů bez vítězství skončila až před měsícem a tým byl v tu chvíli dokonce předposlední. Od té doby však dokázal vyhrát všechny 3 domácí souboje a utéct z bezprostředního ohrožení sestupem. Na 15. místo má nyní náskok 6 bodů, navíc před týdnem v boji o život porazil právě předposlední Táborsko a má tak s ním lepší bilanci vzájemných zápasů. S touto výraznou psychickou vzpruhou nyní jede do Vítkovic a jakýkoliv bodový zisk by ho ještě více přiblížil záchraně. Podaří se mu to?

    Aktuální bilance Prostějova:
    25 zápasů, 7 vítězství, 6 remíz, 12 porážek, skóre 24:36, 27 bodů a 12. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Prostějov – Táborsko 2:1
    Pardubice – Prostějov 2:1
    Prostějov – Sokolov 2:1
    Ústí n. L. – Prostějov 2:1
    Prostějov – Znojmo 5:1
     
    Vzájemné zápasy

    Od sestupu Prostějova z druhé nejvyšší soutěže v roce 2003 prošly oba kluby temnějším obdobím a dokonce krachem, po kterém musely být znovu obnoveny. K prvnímu střetnutí na hřišti tak došlo až v MSFL v sezóně 15/16. Oba společně postoupily do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ale Prostějov už stihl projít dalším sestupem a postupem, takže od obnovení obou celků došlo dosud k 5 mistrovským a 1 přátelskému utkání. V nich jsou mnohem úspěšnější Vítkovice, které prohrály pouze úvodní zápas na domácí půdě v sezóně 15/16. Poté 4x zvítězily, až loni na podzim na Hané "pouze" remizovaly 0:0. Zajímavostí soubojů těchto soupeřů je skutečnost, že v oněch 6 zmíněných duelech pouze jednou vyhrál domácí celek. V srpnu 2016 se to podařilo Vítkovicím po výsledku 2:1. Prostějov navíc v posledních třech utkáních nedal Ostravanům gól.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vítkovice: Simkanič – Celba, Mikula (C), V. Cverna, Surzyn – Pašek, Motyčka, Holiš, Vasiljev – Matěj – Kaloč.
    Náhradníci: Sýkora – Januška, Ožvolda, Praus, Chvěja, Bzirský.

    1. SK Prostějov: P. Le Giang – Biolek, Schuster, Sus, Slaninka – Polák – Píchal, Koudelka, Vošahlík, Lutonský – Kroupa (C).
    Náhradníci: Mucha – A. Ševčík, Machynek, Fládr, Zapletal, Pernackyj, Žikol.

    Rozhodčí: Klíma – Batík, Pochylý.
     
    Aktéři utkání právě nastupují na trávník. Domácí v tradiční modrobílé kombinaci, hosté v neonově zelených dresech s černými trenýrkami.
     
    Před výkopem je držena minuta ticha za zemřelého českého reprezentanta Josefa Šurala.
     
    Vítkovice nastupují bez zraněného brankáře Květona. Zatím není známo, o jaký problém se jedná.
     
    Výkop do prvního poločasu provede Prostějov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned z prvního útoku se Hanáci dostali do vápna a zakončili. Ačkoliv se jednalo o nepříliš prudkou střelu, pacifikoval ji Simkanič, pro kterého jde o druholigový debut, nadvakrát.
     
    2
    Domácí se zatím přes půlku s míčem nedostali a od začátku se brání.
     
    3
    Slaninka napřahoval k prdukému centru do vápna, trefil před sebou stojícího Paška.
     
    4
    Kroupa z otočky jemně centroval dovnitř malého vápna, Simkanič si zařval a tentokrát velmi jistě schoval míč do rukavic.
     
    5
    Nepřesná rozehrávka Celby, pas po lajně vypadl ze hřiště.
     
    5
    Lutonský dostal pěkný míč po lajně, přihrávkou hledal uprostřed hřiště Vošahlíka, který zkoušel střílet z první z 25 metrů, ale míč trefil hodně špatně a tento pokus se sotva došoural za brankovou čáru daleko od branky.
     
    6
    Matěj s Kaločem se málem ocitili v šanci na malém vápně, ale k míči se nakonec nedostali. Le Giang povyběhl a sebral ho ze země.
     
    7
    Hosté nadále pokračují v nátlakové hře, Ostravané jim až příliš snadno přepouští střed hřiště.
     
    8
    Kaloč u lajny chytrým obloučkem obehrál dva protihráče, Motyčka potáhl míč po lajně a ve vápně hledal Paška, před kterým jeden z obránců zakopl do autu.
     
    9
    Slaninka po menším zmatku ve vápně ohrozil vlastního brankáře, Le Giang pohotově vyrazil na roh.
     
    10
    Roh rozehraný nakrátko Vítkovice vůbec nezvládly, ale dokázaly se udržet na míči a celou akci zakončil střelou z 22 metrů Holiš, jenže pouze po zemi a doprostřed.
     
    11
    Slaninka pohlídal Paška u lajny, ale domácí budou vhazovat.
     
    12
    V ponechané výhodě Koudelka obešel na půlce protihráče a vypadalo to na nadějný útok, jenže sám Koudelka nakonec o míč přišel a ještě k tomu fauloval.
     
    12
    Z protiútoku střílel z rohu šestnáctky Matěj, tečovaný pokus skončil daleko vedle, ale je z toho roh.
     
    13
    Centr na přední tyč si hosté pohlídali, ale musí se dál bránit.
     
    14
    Motyčka zachytil nepříliš dobrý odkop a zkusil vypálit z více než 30 metrů, trefil však jediného protihráče, kterého měl v přímé cestě na branku.
     
    15
    Výhoda a rychlý kontr modrobílých, Kaloč sice míč udržel, ale skončil s ním v rohu.
     
    16
    Motyčka v náběhu na pravé straně, při snaze o centr uklouzl a v pádu jen posunul míč vedle sebe Matějovi, který to úplně nečekal a tím domácí akce skončila.
     
    17
    Biolkův centr padal do míst, kde byl nikým neatakovaný Mikula, který razantní hlavičkou posílá míč mimo vápno.
     
    18
    Příliš dlouhý pas za obranu doskákal až k Simkaničovi. Ten si shodil míč na zem, došel až před pokutové území, ale pas na útočnou polovinu nebyl přesný.
     
    18
    Biolek na pravé straně dokázal zachytit míč ještě ve hřišti, ale jen proto, aby ho ve skluzu posunul za brankovou čáru.
     
    19
    Pěkná akce hostů po propadnutí Holiše na půlce. Kroupa zachytil jemný pas dopředu, otočil se, chvíli přemýšlel, jestli přes ustupující obranu vystřelit, nakonec předal míč doprava Vošahlíkovi, který vypálil po zemi na zadní tyč, ale Simkanič byl na zemi včas.
     
    20
    Prostějov se znovu usadil na útočné polovině a výsledkem krátkého obléhání je pokus Biolka z halfvoleje, který vysoko přeletěl branku.
     
    21
    Trestný kop zelených od levého praporku.
     
    22
    Prudký centr na malé vápno
     
    22
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Hosté se zcela zaslouženě ujímají vedení! JAN VOŠAHLÍK napřáhl v tomto utkání už potřetí, tentokrát měl i možná štěstí, protože o vypadalo na lehkou teč, ale nic to nemění na tom, že se tentokrát prosadil a může slavit!
     
    24
    První snahu domácích o odpověď hatí faul na pravém křídle.
     
    25
    Třetí roh Vítkovic v zápase.
     
    25
    Centr na penaltu hosté odvrátili, Holiš ještě vracel míč před branku a před Kaločem odhlavičkovali stopeři na další roh.
     
    26
    Centr z rohu sice žádnou před brankou hostů nenadělal, ale následný centr Vasiljeva z druhé strany před malým vápnem lehle lízl Motyčka a Le Giang se jen díval, jak míč prolétá těsně vedle jeho pravé tyče!
     
    27
    Matěj udržel míč na levé straně na hřišti, ale poté se nedohodl s Kaločem a nepřesnou přihrávkou míč ztratil.
     
    28
    Další trestný kop Prostějova z levé strany, Simkanič si dobře křikl, vyběhl do levé strany vápna na úroveň penalty a bezpečně centr zachytil.
     
    29
    Kolmice na Slaninku sice byla dobře myšlená, ale nepříliš přesná. Odkop od branky.
     
    30
    Sražený centr z pravé strany znamená už pátý vítkovický roh.
     
    31
    Opět špatně kopnutý roh. Slaninka na přední tyči neměl potíže s odkopem. Celba sice míč zachytil a z dálky pálil, přes vybíhajíí hráče v zelených dresech ale míč neprocpal.
     
    32
    Vasiljev postupoval středem pole a hledal prostor ke střele, svého strážce se však nezbavil a nakonec ho nastřelil.
     
    33
    Kroupa faulován u lajny a je mu stříkán kotník.
     
    33
    Kroupa sice využil svoji postavu a vyhrál hlavičkový souboj, ale spoluhráči toho nijak nevyužili.
     
    34
    Hodně špatný odkop Le Gianga po malé domů, ale široko daleko osamocený Pašek si nezpracoval míč na nohu, nýbrž hlavičkou hledal svého útočníka, což vůbec nezvládl.
     
    35
    Hosté vyrazili do protiútoku, pravděpodobně Lutonský střílel zpoza vápna, sražený míč znamená první roh týmu z Hané.
     
    35
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Matěj Biolek, přichází Lubomír Machynek.
     
    36
    Rohový kop domácí v poklidu ubránili a při pokusu o pas zpět do vápna se hosté dopustili ofsajdu.
     
    37
    Kaloč si zpracovával přihrávku před malým vápnem tísněn obráncem, upadl, ale rozhodčí rozpažuje.
     
    38
    Nyní rozhodčí domlouvá Koudelkovi po ostrém záktroku ve středovém kruhu.
     
    39
    Přízemní centr Vasiljeva před branku odkopává na roh Schuster.
     
    39
    Šestý roh domácích a stále ani jedna šance. Odražený míč sice vracel do ohně Holiš a Mikula se snažil zpracovat na dlouhou nohu, ale nepovedlo se.
     
    40
    Velmi dobrý zákrok Píchala zabránil Surzynovi v pasu po lajně do možného brejku.
     
    41
    Holiš sice zachytil špatný odkop, ale hlavou nedal přesný míč do křídla Paškovi.
     
    42
    Sus zůstává ležet po hlavičkovém souboji a hosté zakopávají míč.
     
    42
    Pravděpodobně nějaký úder do hlavy. Nakonec bez ošetřování a hraje se dál.
     
    43
    Paška udržel na zádech Machynek, takže dlouhý pas přeletěl všechny hráče a Le Giang si pro něj doběhl.
     
    44
    Cverna sice odhlavičkoval míč před Píchalem, ale z druhé vlny běžící Kroupa využil svého důrazu, prodral se k míči, obhodil si protihráče a obloučkem přehazoval i vybíhajícího Simkaniče, jenže přehodil také branku!
     
    45
    Ofsajd Vítkovic na levém křídle a poločas se chýlí ke konci.
     
    45
    Holiš málem zavařil svému týmu, ale nakonec soupeře do brejku 2 na 2 nepustil.
     
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Ve které se kromě dvou faulů Prostějova vůbec nic nestalo.
     
    45+1
    S odpískáním Kaloč zcela zbytečně strčil do protihráče a dostává žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Nepříliš pohledný fotbal nabídl první poločas zápasu Vítkovic s Prostějovem. Hosté ale byli od začátku aktivnější. Vystřelili hned z prvního útoku. Na první šanci se čekalo do 19. minuty, Vošahlík ještě mladého Simkaniče nepřekonal. O 3 minuty později se však již mohl radovat po pravděpodobně tečované střele, kterou zaskočil debutujícího brankáře Vítkovic. Ty mohly rychle odpovědět, ale Motyčka lízl míč jen těsně vedle. Prostějov byl nadále mírně lepším týmem a před přestávkou byl blízko zvýšení náskoku, důrazný Kroupa ale přehodil jak vybíhajícího gólmana, tak branku. Hanáci jsou i přes toto zaváhání blízko výraznému kroku k záchraně. Naopak domácí musí zpytovat svědomí a přemýšlet, proč hrají už druhý zápas za sebou hodně špatně.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Střely na branku: 2-3
    Střely mimo: 2-3
    Zblokované střely: 3-1
    Rohové kopy: 6-1
    Ofsajdy: 1-2
    Fauly: 10-10
    Žluté karty: 1-0
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    Asi hodně velká bouřka v domácí kabině. Hosté už jsou dávno na hřišti, modrobílé musel rozhodčí skoro vyhnat na hřiště.
     
    Vítkovice provedou výkop do druhého poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Roman Holiš, přichází Ondřej Chvěja.
     
    47
    Za ostrý zákrok dostává žlutou kartu Machynek.
     
    47
    Celba v náběhu do pravého křídla, jeho zpětnou přihrávku zakopli bránící hráči do autu.
     
    48
    Po dlouhém autu do vápna a odraženém míči si musel zařvat Le Giang, aby měl volnou cestu.
     
    48
    Na výborný centr Surzyna na malé vápno si naběhl Matěj, ale nikým neatakován poslal pravačkou z první míč těsně mimo! To byla obrovská šance!
     
    49
    Slaninka se po jednom z soubojů skácel k zemi s obrovským řevem. Chvíli se držel za záda, ale nakonec se zvedl a běží jako laňka.
     
    50
    Píchal měl dostatek prostoru ke střele z půlkruhu a ranou k pravé tyči pořádně protáhl Simkaniče! Rohový kop.
     
    51
    Centr z rohu domácí obrana okamžitě odkopla do bezpečí.
     
    52
    Holomajznu u levé lajny zakončil Slaninka kopnutím míče nazdařbůh dopředu, z čehož bude odkop od branky. Možná chtěl vytlouct protihráče pro zisk vhazování, ale pokud ano, provedl to příšerně.
     
    53
    Vítkovice se snaží o nápor, jenže Paškovi míč na pravém křídle těsně utekl za lajnu.
     
    54
    Vasiljev se snaží přinutit Poláka k přiznání k teči, ale nedaří se mu to, takže se kope od branky Prostějova.
     
    55
    Polák rozehraje trestný kop od půlky.
     
    55
    Poslal ale příliš dlouhý pas do vápna. Míč aspoň letěl na branku, takže Simkanič musel aspoň zvednout ruce, aby míč zachytil.
     
    56
    Domácí diváci začínají pokřikovat na trenéra Balcárka, jestli se mu tento fotbal líbí.
     
    57
    Koudelka se proběhl po levé straně, ale centrem na zadní tyči nikoho nenašel.
     
    58
    Chvílemi to vypadá, jako by domácí ani gól vstřelit nechtěli. Nebo v současnosti vůbec neuměli. Jejich útočmné pokusy jsou až na dvě výjimky zatím bezzubé.
     
    59
    Celba srazil Lutonského, trestný kop Hanáků z levé strany.
     
    59
    Opět centr na zadní tyč, kde kraloval Simkanič.
     
    60
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Dmytro Žikol.
     
    61
    Cverna zezadu povalil Kroupu a máme tu dalšího polehávajícího hráče.
     
    62
    Motyčka výborným napadáním zahnal soupeře do úzkých a Slaninka jen odkopával míč naslepo dopředu.
     
    62
    Brejk hostů 2 na 2 táhl Lutonský sám, s Kroupou se překřížil, ale Cvernu neobešel.
     
    63
    Modrobílí se usadili na útočné polovině, ale dlouho nevěděli, co dál. Až se na to nemohl dívat Motyčka a prudkou ranou po zemi z 25 metrů k levé tyči vystrašil Le Gianga, který míč jen vyrazil před sebe, jeden z obránců jen odkopl míč do strany, odkud přiletěl centr na hlavu Paška a Le Giang musel vyrážet nad břevno!
     
    64
    Po závaru před brankou hostů je tu další roh.
     
    65
    Cverna měl na kopačce vyrovnání, ale zblízka z úhlu neprostřelil Le Gianga, který stačil zmenšit úhel! Třetí roh za sebou.
     
    66
    Tento roh už domácí nezvládli a zelení vyrazili do brejku. Lutonský však opět ztroskotal na obráncích ještě před zakončením.
     
    67
    Trochu rozháraná hra, nepřesnosti na obou stranách.
     
    68
    Simkanič hodně daleko před vápnem pomáhá obráncům a odkopává míč do autu.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází David Pašek, přichází Jiří Januška.
     
    69
    Po chybném odkopu Simkaniče centroval zleva Lutonský, Cverna míč ve skluzu odehrál na roh.
     
    70
    Slaninka kopl velmi dobrý roh na malé vápno, kdesi udělal prostor k zakončení Kroupa a bokem k brance na přední tyči o půl metru minul!
     
    71
    Domácím se zatím nedaří nějaký souvislý tlak.
     
    72
    Celba ani na dva pokusy nedostal přesnou přihrávku do pravého křídla.
     
    72
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Ve Vítkovicích je pravděpodobně rozhodnuto! Brejk do absolutně rozhozené obrany zvládli hosté na výbornou. Lutonský běžel po levé lajně úplně sám, všiml si na středu dvou spoluhráčů, poslal na penaltu dlouhou přihrávku po zemi a KAREL KROUPA byl u míče dříve než brankář Simkanič, takže pod padajícím gólmanem pohodlně skóroval!
     
    74
    Opaření modrobílí se utápí v nepřesnostech.
     
    75
    Kaloč, který hraje ve druhém poločase v záloze, z levé strany odcentroval daleko za branku a podtrhl tak zmar svého týmu v posledních 5 minutách.
     
    76
    Diváci si přejí, aby byl pískán konec. Je pravda, že výkon domácího týmu je hodně špatný.
     
    77
    Matěj vybojoval míč na Susovi, který jako poslední hráč tak dlouho přidržoval unikajícího soupeře, až ho stáhl před vápnem k zemi a jde pod sprchy!
     
    78
    Domácí to mohli hned potrestat! Přímý kop sice napálili jen do zdi, ale na levé straně čekající Kaloč tvrdě pálil z jedničky po zemi a skvělý Le Giang byl u své pravé tyče na zemi včas!
     
    79
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Martin Motyčka, přichází Matěj Praus.
     
    80
    Kroupa šetří čas u levé lajny, ale nakonec se nechal odzbrojit Cvernou jako dorostenec.
     
    81
    Vítkovice jsou psychicky dole a vůbec nic se jim nedaří.
     
    82
    Lutonský se rozbíhal z levé strany a dostat přesnou přihrávku, šel sám na branku. Nedostal ji.
     
    83
    Celba byl na křídle pozdě v souboji a povalil Schustera, který těsně předtím zakopl míč až do horních pater hlavní tribuny.
     
    84
    Trestný kop Prostějova z levé trany ze 30 metrů. S exekucí nespěchá.
     
    85
    Dobrý centr na penaltu, kde Kroupa na míč těsně nedosáhl.
     
    86
    Hosté se rozhodli, že zbytek zápasu proválejí. Po Schusterovi to je nyní Kroupa poblíž půlící čáry. Ani není pískán faul.
     
    87
    Na hřiště dokonce byla přinesena nosítka, ale Kroupa nakonec odchází za lajnu po svých za hodně hlasitého a vulgárního doprovodu z hlediště.
     
    88
    Hraje se, Kroupa stále pochoduje za lajnou.
     
    89
    Januška si sice nepříliš dobře zpracoval přiihrávku z levé strany, ale nakonec vypálil zpoza vápna. Po lehké teči protihráče se míč snášel za překonaného Le Gianga, ale dopadl těsně za břevno na horní síť!
     
    89
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Karel Kroupa, přichází Olexandr Pernackyj.
     
    90
    Z desátého rohu v zápase se domácí do šance nedostali.
     
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90+1
    Ostravané je zahajují na útočné polovině, ale Chvěja vybíhal z ofsajdu.
     
    90+2
    Celbův centr mezi penaltu a malé vápno stáhl ze vzduchu Le Giang, který si našel správné místo v klubku nabíhajících hráčů.
     
    90+2
    Další válení se po drobném faulu, tentokrát Píchal.
     
    90+3
    Januška předal míč nabíhajícímu Kaločovi, ale ten na křídle nic nevymyslel.
     
    90+3
    Vošahlík si došel pro faul na levém křídle a opět je tu válení se po zádech.
     
    90+4
    Prostrčení do levého křídla na Vasiljeva nebylo úspěšné. Le Giang bude odkopávat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Vítkovice sice do druhé půlky nastoupily mnohem aktivněji a snažily se soupeře zatlačit. A začaly přicházet šance. Jenže Matěj zblízka přestřelil, Motyčka Le Gianga pouze vystrašil, Pašek nedal do své hlavičky dost síly a Cverna v největší příležitosti domácích pouze nastřelil vybíhajícího brankáře. Prostějov se na základě vývoje trochu zatáhnul, ale když měl možnost, zahrozil. Píchal potáhl Simkaniče, Kroupa po rohovém kopu těsně minul. Rozhodnutí přišlo z výborně provedeného brejku, ve kterém Lutonský předložil výborný míč před branku Karlu Kroupovi. Mírnou komplikací sice byla červná karta pro Suse, ale Le Giang vzápětí skvěle chytil střelu Kaloče a při tečovaném padáčku Janušky měl brankář Hanáků i trochu štěstí. Poprvé na jaře udržel čisté konto a pomohl Prostějovu k vítězství.
     
    To vše sledovalo 549 diváků.
     
    Statistiky druhého poločasu

    Střely na branku: 4-2
    Střely mimo: 2-1
    Zblokované střely: 1-0
    Rohové kopy: 4-2
    Ofsajdy: 0-0
    Fauly: 8-7
    Žluté karty: 0-1
    Červené karty: 0-1
     
    Statistiky celého utkání

    Střely na branku: 6-5
    Střely mimo: 4-4
    Zblokované střely: 4-1
    Rohové kopy: 10-3
    Ofsajdy: 1-2
    Fauly: 18-17
    Žluté karty: 1-1
    Červené karty: 0-1
     
    Vítkovice nevyhrály už třetí zápas v řadě a jejich pozice na konci horní poloviny tabulky se stává stále méně pevnou. Blíží se například i dnešní soupeř. Prostějov po třetí výhře z posledních 4 zápasů poskočil aktuálně na 9. místo a na Ostravany ztrácí 4 body. S devítibodovým náskokem na Táborsko je prakticky zachráněn.
     
    Z Vítkovic je to vše, děkuji za pozornost. (19:43:59)

    Libor Štěpán

    Branky: 22. Vošahlík, 72. Kroupa

    Karty:   45+1. Kaloč (VIT) – 47. Machynek (PRO)   77. Sus (PRO)


    MFK Vítkovice: Simkanič – Celba, Mikula (C), V. Cverna, Surzyn – Pašek (68. Januška), Motyčka (79. Praus), Holiš (46. Chvěja), Vasiljev – Matěj – Kaloč.
    Náhradníci: Sýkora – Januška, Ožvolda, Praus, Chvěja, Bzirský.

    1. SK Prostějov: P. Le Giang – Biolek (35. Machynek), Schuster, Sus, Slaninka – Polák – Píchal, Koudelka (60. Žikol), Vošahlík, Lutonský – Kroupa (C) (89. Pernackyj).
    Náhradníci: Mucha – A. Ševčík, Machynek, Fládr, Zapletal, Pernackyj, Žikol.

    Rozhodčí: Klíma – Batík, Pochylý

    Diváci: 549
    bahis siteleri