Orenburg – Ural 2:2 (kon.) | Dynamo – Rostov 0:0 (kon.) | Machačkala – Arsenal Tula 0:1 (kon.)
Lok. Moskva – Kazaň 4:0 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
0:0 (0:0)
FK Rostov
Pátek 10.05.2019, 13:00 • Arena Chimki, Chimki • Ruská Premier Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám fanouškům! Ruská Premier Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Dinamo Moskva a FK Rostov.
     
    FK Dinamo Moskva

    Fotbalisté Dinama Moskva se v letošním ročníku neopírají o zrovna přesvědčivé výkony, ty totiž momentálně stačí až na dvanáctou pozici, což znamená poslední nesestupové místo. Dinamo má na svém kontě třicet bodů, náskok na sestupové pásmo činí pouze dva body. Moskevský celek se navíc v posledních týdnech nenachází v úplně ideální formě, posledních pět zápasů totiž přineslo pouze jedno vítězství, a sice proti Samaře. V minulém kole ale přišla cenná remíza 2:2 proti CSKA, tomuto zápasu předcházel další nerozhodný výsledek, tentokráte Dinamo uhrálo bezbrankovou remízu proti Achmatu.
     
    FK Rostov

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Rostov, který se v současné době nachází na sedmé pozici tabulky. Rostov má v tuto chvíli na svém kontě sedmatřicet bodů, avšak manko na pohárové pozice činí už šest bodů. Tento cíl sice není nereálný, avšak Rostov by potřeboval vylepšit formu z posledních zápasů. Poslední vítězství totiž přišlo před necelým měsícem, od té doby následuje čtyřzápasová série bez výhry. V minulém kole se ale urodila celkem cenná remíza se třetím Krasnodarem, konečným výsledkem byl stav 1:1. Rostov je zároveň sedmým nejlepším celkem na hřišti soupeřů, což není vůbec špatná vizitka.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Dinamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov, T. Šunjić, Jevgeněv, Morozov – Jusupov, Tetteh – Cardoso, Pančenko, Joãozinho – Lucenko.
    Náhradníci: Leščuk – Černych, Gruljov, Holmén, Moskvičov, J. Markov, Rauš, Rykov.

    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk, Novoselcev, R. Sigurdsson, Gaţcan, M. Mevlja – Ionov, Normann, Ščadin – Zujev, B. Sigurdarson.
    Náhradníci: Abajev – Hadžikadunić, Černov, Kalačev, I. Popov, Plijev, Zajnutdinov, Šomurodov.

    Rozhodčí: Meškov – Kudrjavcev, Nazarov.
     
    Start utkání se o něco protáhne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali standardní situaci pro Rostov. K rozehrávce se postavil Ionov, který našel pouze nohu protihráče.
     
    4
    Nyní jsme sledovali kolmici pro Lucenka, který ještě za pokutovým území zkoušel spolupracovat s Pančenkem, jenž situaci u šestnáctky nezvládl.
     
    5
    Na opačné straně si obrannou povinnost splnil domácí zadák Kozlov, který čistým skluzem zastavil akci soupeře. Dinamo to tak zkouší po pravém křídle.
     
    6
    Roztažení hry směřovalo na pravou stranu, kde se nacházel Paršivljuk. Jeho nákop měl najít Zujeva, avšak ten na vysokou nabídku nedosáhl.
     
    7
    O autové vhazování se postaral Mevlja, který zkoušel dalekonosným hodem najít aktivního Zujeva, jenž byl v souboji o příliš příliš pozdě.
     
    8
    Následovala přihrávka na domácího Joaozinha, před kterým musel zasahovat Novoselcev. Jeho odvrácení míče putovalo za postranní lajnu.
     
    9
    Do volného prostoru si sbíhal domácí Cardoso, který po převzetí míče ještě zkoušel oslovit Lucenka, avšak ten se pohnul opačným směrem.
     
    10
    Dalekonosný pas v podání hostujícího Paršivljuka nakonec skončil daleko za brankovou čárou, brankář Šunin tak bude moci rozehrávat od branky.
     
    11
    U postranní čáry se do hlavičkového souboje pouštěl domácí Cardoso, který pouze prodlužoval ven z hrací plochy. Soupeř tak bude vhazovat.
     
    12
    Následně měl hodně prostoru kolem sebe hostující Ščadin, který uklidnil hru zpětnou přihrávkou na Novoselceva, jenž nyní operuje s míčem.
     
    13
    Novoselcev v tísni raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankáře Pesjakova, který pro změnu obstaral dalekonosný výkop na druhou stranu.
     
    14
    Následně se před brankáře dokázal natlačit domácí Lucenko, před kterým na jistotu zasahoval pozorný Sigurdsson. Následovat bude rohový kop.
     
    15
    Ten z pravé strany obstaral Morozov, který na hranici malého vápna zkoušel najít Tetteha, jenž otřel hrací předmět o jednoho z protihráčů.
     
    16
    Logicky tak přišel na řadu další rohový kop, avšak ani ten nebyl ničím nebezpečný. Rostov se tak rázem dostal na druhou polovinu hřiště.
     
    17
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Morozov, který místo míče trefil nohu protihráče. Hosté budou rozehrávat z vlastní poloviny hřiště.
     
    18
    Kousek od pokutového území skončil na zemi jeden z domácích hráčů, avšak hlavní sudí nechává celkem překvapivě pokračovat ve hře.
     
    19
    Opakovaný záběr nabídl jemný kontakt s protihráčem, avšak pokračuje se rozehrávkou od hostující branky, o kterou se postaral brankář Pesjakov.
     
    21
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Sergej Paršivljuk, přichází Konstantin Plijev.
     
    24
    Po kratší době přišel na řadu další nedovolený zákrok, tentokráte ho obstaral domácí Tetteh, který ve středu hrací plochy fauloval Ionova.
     
    25
    Hodně drzým průnikem to zkoušel Morozov, který se prodral až do pokutového území, kde mu ale míč uskočil od nohy, čehož využil Novoselcev.
     
    26
    I tentokráte byl Tetteh až příliš agresivní, u postranní čáry totiž zavadil o Plijeva. Jednoznačný faul, Rostov se rozhodl rozehrát nakrátko po zemi.
     
    27
    Na vlastní polovině operoval s míčem zadák Jevgeněv, který pouze přeposílal na vedle stojícího Šunjiće, jenž ještě roztahoval na volného Morozova.
     
    28
    Joaozinho se pokusil zachytit míč na hrací ploše, což se mu sice podařilo, avšak jeho zachycení spíše pomohlo hostujícímu Sigurdssonovi.
     
    29
    Pesjakov si hned dvakrát vyměnil balón s Mevljou, načež jsme sledovali dalekonosný nákop, po kterém Sigurdarson sklepával pro Ionova.
     
    30
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Rostov. Polovysoká nabídka směřovala do malého vápna, kde číhal Jusupov, který zalepil míč na vlastní kopačku.
     
    31
    Málem se do zakončení dokázal protlačit domácí forvard Lucenko, kterého na poslední chvíli zastavil Gatcan, který si pomohl čistým způsobem.
     
    32
    Domácím se nakonec podařilo vybojovat autové vhazování z pravé strany, přičemž si Kozlov vybral u postranní čáry stojícího Cardosa.
     
    33
    Na opačné straně se za obranu pokoušel vydat Zujev, kterému ale uskočil balón od kopačky. Šunin si tak po delší době vyzkouší odkop od branky.
     
    34
    Moskevský celek postupoval po pravém křídle, kde si Jusupov rozmyslel přihrávku pro Kozlova. Místo toho našel vedle stojícího Šunjiće.
     
    35
    Ionov se dokázal uvolnit kolem prvního protihráče, ten druhý mu ale vypíchl přihrávku. I tak se hráči hostujícího celku usadili na útočné polovině.
     
    36
    Už to vypadalo, že Plijev zaspal zpětnou přihrávku, nakonec přeci jenom zastihl balón před postranní čárou. Posléze se do kombinace zapojil Pesjakov.
     
    40
    Rostov si přichystal standardní situaci zhruba ze čtyřiceti metrů od branky. Nakonec si rozehrávku vzal na starost Ščadin, který příliš nezahrozil.
     
    41
    Posléze se k hlavičkovému pokusu dostal domácí Cardoso, který konečně zaměstnal brankáře Pesjakova, jenž zasahoval nadvakrát.
    41. Cardoso zaměstnal brankáře.
     
    42
    Po pravém křídle se podařilo pláchnout hostujícímu Plijevovi, který ještě centroval do pokutového území, kde Zujev nepředvedl jisté zpracování míče.
     
    43
    Cardoso dokázal špičkou kopačky najít volného Lucenka, jehož rána zpoza pokutového území nakonec směřovala pouze doprostřed branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Dinamo se v závěru prvního poločasu usadilo na polovině soupeře, avšak stále sledujeme celkem nenápadnou kombinaci daleko od Pesjakova.
     
    45+2
    Pesjakov se přeci jenom musel činit, hezkým projektilem to zkoušel domácí Pančenko, který mířil k bližší tyči.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Nutno dodat, že jsme sledovali hodně nezáživnou podívanou, která nenabízela žádné střelecké pokusy. Hodně dlouhou dobu jsme čekali na střelecký pokus na branku, to se domácím podařilo až v koncovce prvního poločasu, avšak brankář Pesjakov byl pozorný. Mimo jiné sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, doufejme, že se ve druhém dějství herní projev obou celků zlepší.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexandr Zujev, přichází Timofej Kalačev.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Pančenko přeci jenom sklepával pod sebe na Jusupova, který ještě zkoušel spolupracovat s Joaozinhem, jenž nepřesně nabízel přihrávku k vápnu.
     
    49
    Šunin okamžitě obstaral dalekonosný odkop od své branky, přičemž v hlavičkovém souboji byl úspěšnější Tetteh, jenž dokázal vydolovat balón.
     
    50
    Střídající Kalačev si dobrým pohybem řekl o nedovolený zákrok, který hlavní sudí také uviděl. Rostov i tentokráte rozehrál po zemi nakrátko.
     
    51
    Plijev se postaral o provedení dalekonosného autového vhazování, po kterém se k ráně z otočky dostal Ionov, jenž vypálil pouze do rukavic brankáře.
     
    52
    Tady se zřejmě mohlo žlutit. Tetteh totiž zezadu doslova vletěl do jednoho z protihráčů, přičemž hlavní sudí okamžitě odpískal ve prospěch hostů.
     
    53
    Kalačev se rozhodl rozehrát nakrátko, načež z levé strany se o centr pokoušel obránce Mevlja, který bohužel pro svůj celek mířil nad branku.
     
    54
    Ščadin dokázal včasným manévrem dostat míč kolem Jusupova, kterému nezbývalo nic jiného, než faulova. Další standardka pro Rostov.
     
    55
    V tomto případě jsme se dočkali centrované nabídky, na kterou si nejvýše naskakoval domácí Jevgeněv. Následně Dinamo rozjelo rychlý kontr.
     
    56
    Gatcan se celkem neohroženým způsobem dostal až na útočnou polovinu, kde po jeho přihrávce nepovedeně centroval kolega Normann.
     
    57
    Joaozinho si naváděl míč na levou nohu, avšak nakonec ještě spolupracoval s Morozovem, načež prvně jmenovaný vypálil slabě do rukavic Pesjakova.
     
    58
    Následně se do svého pokutového území vrátil Tetteh, který hlavičkou odvracel pokus o centr. Jeho celek ihned zakládá rychlou protiakci.
     
    59
    Následně míč propadl až na volného Joaozinha, který si hrudí sklepl na levou nohu, načež vypálil skutečně daleko vedle branky soupeře.
    59. Joaozinho pálil vedle branky.
     
    60
    Na opačné straně se k míči nedostal Sigurdarson, před kterým vystoupil z obrany Jevgeněv. Domácí to i tentokráte zkouší po pravém křídle.
     
    60
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Joãozinho, přichází Vjačeslav Gruljov.
     
    61
    Dinamo mohlo jít do vedení! Jusupov hezkou patičkou připravil střeleckou pozici pro Pančenka, jehož okamžitá rána směřovala kousek vedle branky.
     
    62
    Nakonec krátká kombinace přinesla nepovedenou přihrávku, která skončila až u brankáře Pesjakova, jenž okamžitě odkopl levou kopačkou.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na první branku. Dinamo je v těchto momentech aktivnější, nyní Pesjakov opět podržel svůj celek.
     
    64
    Na levém křídle se poprvé k míči dostal střídající Gruljov, který pouze vracel na kopačku Tetteha, jenž nyní celkem váhá s další přihrávkou.
     
    68
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Kirill Pančenko, přichází Jevgenij Markov.
     
    70
    Brankář Šunin se pokoušel odkopnout míč k levé autové čáře, kde se nacházel Morozov, který pouze prodlužoval za sebe – aut prot soupeře.
     
    71
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Miha Mevlja, přichází Eldor Šomurodov.
     
    72
    Jedno je jisté, hostující lodivod už nebude moci střídat. Zhruba dvacet minut před koncem zápasu využil třetí a zároveň poslední střídání v tomto utkání.
     
    73
    Kalačev si vzal na starost rozehrávku další standardní situace. Míč se pokoušel poslat do pokutového území, kde zasahoval obránce Morozov.
     
    74
    Jenomže hosté se ještě udrželi s míčem na útočné polovině, avšak forvard Šomurodov na něj nedosáhl. Proto se k němu dostal brankář Šunin.
     
    75
    Dinamu není přáno! Do pokutového území se snesl další nebezpečný centr, po kterém vytasil náramně reflexivní zákrok brankář Pesjakov.
    75. Pesjakov podržel svůj celek.
     
    76
    Na opačné straně se po manévru na levou nohu dostal ke střeleckému pokusu forvard Lucenko, který nepovedeně zamířil daleko vedle branky.
     
    77
    Rostov se ujal autového vhazování z pravé strany, přičemž Plijev si počkal na náběh kolegy Ionova, který prodlužoval mimo dosah spoluhráčů.
     
    78
    Před malým momentem si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Morozov, který u postranní čáry doslova sestřelil obránce Gatcana.
     
    79
    Nenápadným způsobem postupoval po pravém křídle domácí Cardoso, který se uvolnil až k centrované nabídce, kterou srazil do zámezí Gatcan.
     
    80
    Logicky tak přišel na řadu rohový kop, který se snášel na hlavu domácího Gruljova, jenž v záklonu zamířil do rukavic brankáře Pesjakova.
     
    81
    K hlavičkovému pokusu se dostal forvard Lucenko, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho hlavička směřovala doprostřed, což bylo pro brankáře snadné sousto.
     
    82
    Celkem hodně prostoru měl kolem sebe domácí Cardoso, jehož centr nakonec proskákal až ke vzdálenější tyči, kde Sigurdsson blokoval další nabídku.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stále čekáme na první branku. Nyní domácí celek bude zahrávat další rohový kop.
     
    84
    Momentálně se nehraje, neboť po souboji skončil na zemi jeden z hostujících hráčů. Na scénu okamžitě zamířil lékařský personál Rostova.
     
    85
    Nakonec na řadu přišla také nosítka, která nakonec odnesla jednoho z hráčů ven z hrací plochy. Dost možná bude Rostov dohrávat v desíti.
     
    88
    Aby toho nebylo málo, tak po dalším souboji tentokráte skončil na zemi domácí hráč. Jedná se o Šunjiće, jenž se ale zdá být v pořádku.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    K centrované nabídce z pravé strany se dostal obránce Kozlov, který svůj centr poslal přímo do náruče pozorného brankáře Pesjakova.
     
    90+3
    Na opačné straně přišla na řadu další standardka. Kalačev to zkoušel stříleným centrem, který ještě za sebe prodlužoval protihráč – roh.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0. Ačkoliv byl první poločas hodně nezáživný, tak ten druhý nám přinesl celkem zajímavou podívanou. Dinamo totiž mělo výrazně více ze hry, přičemž si vytvořilo celou řadu nadějných šancí, avšak většina skončila na pozorném brankáři. Pesjakov dnes svému celku doslova vychytal cenný bod, na druhé straně se brankář Šunin nudil, neboť za celé utkání nemusel zasahovat proti žádné vyložené šanci. Oba celky si tak rozdělí po bodu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:4. (15:01:33)

    David Suchý

    Branky:


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:4.
    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov, T. Šunjić, Jevgeněv, Morozov – Jusupov, Tetteh – Cardoso, Pančenko (68. J. Markov), Joãozinho (60. Gruljov) – Lucenko.
    Náhradníci: Leščuk – Černych, Gruljov, Holmén, Moskvičov, J. Markov, Rauš, Rykov.

    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk (21. Plijev), Novoselcev, R. Sigurdsson, Gaţcan, M. Mevlja (71. Šomurodov) – Ionov, Normann, Ščadin – Zujev (46. Kalačev), B. Sigurdarson.
    Náhradníci: Abajev – Hadžikadunić, Černov, Kalačev, I. Popov, Plijev, Zajnutdinov, Šomurodov.

    Rozhodčí: Meškov – Kudrjavcev, Nazarov
    bahis siteleri