Standard – Gent 2:3 (kon.)
konec
Standard Lutych
2:3 (1:1)
KAA Gent
Pátek 10.05.2019, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:1. (22:28:17)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec skončilo vítězstvím Gentu, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. I ve druhém dějství jsme totiž sledovali vyrovnanou podívanou, přičemž mnohem efektivnější byl hostující celek, jenž se podruhé v utkání dostal do vedení. Standard tak musel opět dotahovat, což se mu mu povedlo deset minut před koncem zápasu. Koncovka utkání nabídla vyrovnanou záležitost, avšak v poslední minutě nastavení udeřil hostující celek, jenž tak zvítězil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Jonathan DAVID - 2:3
     
    90+4
    Gent právě vstřelil branku!
    Nakonec tu přeci jenom máme ještě jednu branku! Hostující Kvilitaja tak dlouho pracoval s míčem v pokutovém území, až se mu vzdušnou nabídkou podařilo oslovit kolegu JONATHANA DAVIDA, který velice přesnou hlavičkou zamířil k levé tyči, na což byl Ochoa krátký.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, zřejmě tu budeme mít nerozhodný výsledek.
     
    90+2
    Marin to pochopitelně zkoušel vzdušnou nabídkou do pokutového území, ta nakonec našla hlavu protihráče, kterým byl obránce Bronn.
     
    90+1
    Dobrým pohybem se prezentoval Bastien, který se pokoušel dostat kolem Souqueta, jenž mu nechal v cestě nechal nohu. Jednoznačný faul.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, i nadále tu máme nerozhodný výsledek. Ještě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Před malým momentem jsme sledovali roztažení hry na pravou stranu, kde se měl nacházet Bokadi. Ten se ale nacházel v jasném ofsajdu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Moussa Djenepo (Standard Lutych).
     
    85
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Giorgi Kvilitaja.
     
    83
    Nakonec jsme místo střeleckého pokusu sledovali centr k zadní tyči, kam si pokoušel naběhnout Bronn, jenž na centr nakonec nedosáhl.
     
    82
    Nakonec těsně před pokutovým územím fauloval vracející se Djenepo, který soupeři zajistil standardní situaci z lukrativní vzdálenosti od branky.
     
    81
    Koncovka utkání tak bude hodně zajímavá, opět tu totiž máme nerozhodný výsledek. Gent se po rozehrávce usadil na polovině soupeře.
    80. Maxime LESTIENNE - 2:2
     
    80
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí se opět dočkali vyrovnávací branky! Standard postupoval středem hrací plochy, kde velice kostrbatá kombinace nakonec nabídla střelecký pokus Djenepa, který byl sražen příhodně pro střídajícího MAXIMA LESTIENNEHO, jenž přesně zametl míč do brány.
     
    80
    Tak nakonec si předchozí střet přeci jenom vynutil střídání, a sice v domácím celku. Navíc na hrací plochu přišel ofenzivní fotbalista.
     
    79
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Réginal Goreux, přichází Maxime Lestienne.
     
    79
    Nakonec to celkem hodně odnesl hostující Asare, kterému na nohy pomáhal lékařský personál. Dost možná se přeci jenom bude střídat.
     
    78
    Na zemi skončila dvojice protihráčů, chvíli se tak nehrálo. Nakonec by se střídat nemělo, i tak by se o rozehrávku měl postarat hostující celek.
     
    77
    Bastien se dostal kolem dvojice protihráčů, načež se mu podařilo roztáhnout hru na pravou stranu, kde si nedovoleným způsobem pomohl Goreux.
     
    76
    Bronn si nechtěl komplikovat život, místo toho zkoušel zpětnou přihrávkou oslovit brankáře Kaminskiho, jenž odkopával na pravou stranu.
     
    75
    Ochoa musel přeci jenom zasahovat. Z dálky to zkoušel hostující Esiti, jehož rána pravou nohou směřovala po zemi, což nebylo snadné sousto.
     
    74
    Jenomže hráči Gentu se daleko na druhou stranu nedostali, čistým způsobem se totiž podařilo zasáhnout Kosanovićovi, jenž navíc založil protiakci.
     
    73
    Na vlastní polovině pracoval s míčem hostující Bronn, který po krátkém váhání zvolil přihrávku na levou stranu, kde se nacházel Asare.
     
    72
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Senna Miangue, přichází Moussa Djenepo.
     
    71
    Na druhé straně se na zadní tyči pokoušel dostat k zakončení jeden z domácích, avšak důraznější byl Bronn, který to zvládl znamenitě.
     
    70
    Následně to po pravém křídle zkoušel domácí Bokadi, který si kousek za pokutovým územím hodil míč na levou nohu, načež pálil vysoko nad.
     
    69
    Nyní se na hrací plochu omylem dostaly dva míče, jeden logicky musel pryč ze hřiště. Budeme pokračovat rozehrávkou volného kopu.
    64. Jonathan DAVID - 1:2
     
    64
    Gent právě vstřelil branku!
    Hosté si berou vedení o jednu branky zpět! Nákop totiž dokázal najít na naběhnuvšího Sörlotha, který pod sebou našel lépe postaveného JONATHANA DAVIDA, jen si hrudí sklepl míč, načež zamířil přesně ke vzdálenější tyči, na což byl Ochoa zcela krátký.
     
    64
    Navíc si domácí vybojovali standardní situaci, která překvapivě směřovala přímo na branku. Kosanović ji nakonec minul o více než metr.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na světelné tabuli stále svítí nerozhodný výsledek. Stále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou.
     
    62
    Marin se po pravém křídle protáhl až ke zpětné přihrávce na kolegu Cimirota, jehož okamžitá rána trefila jednoho z protihráčů před sebou.
     
    61
    Sörloth ještě chtěl zastavit míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepodařilo. K autu se tedy postavil Goreux, který tak trochu uklidnil hru.
     
    60
    S míčem si opět pohrál domácí brankář Ochoa, kterému rozehrávka trvala celkem dlouho. Nakonec se rozhodl pro dalekonosný odkop.
     
    59
    Nakonec tu máme další žlutou kartu, za hru loktem jí vyfasoval hostující Esiti.
     
    58
    Zdálo se, že domácí Laifis zahrál v pokutovém území rukou, avšak hlavní sudí je opačného názoru. Může se tak opět pokračovat ve hře.
     
    57
    Ve středu hrací plochy se dobře zorientoval Verstraete, který ihned přeposílal na pravou stranu, kde si střídající David nevěřil na centr.
     
    56
    Kolmicí za obranu to zkoušel Esiti, který našel pouze protihráče. Následně se k zakončení dostal Jaremčuk, který ale pálil vysoko nad branku.
     
    55
    Standard nyní kombinoval na vlastní polovině, přičemž Miangue chtěl rozehrát na pravou stanu, avšak nevybíravě ho dohrál napadající Sörloth.
     
    54
    Ke standardní situaci se postavil hostující záložník Verstraete, který to zkoušel přímo na branku. Ochoa si prostředk branky ale pohlídal.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Réginal Goreux (Standard Lutych).
     
    52
    Ochoa se postavil k rozehrávce od své branky, kterou posílal na levou stranu hrací plochy, kde se v souboji podařilo uspět Souquetovi.
     
    51
    Následně si s míčem zahrál brankář Kaminski, který konstruktivně rozehrál na vedle stojícího Bronna, jenž se okamžitě dostal na druhou stranu.
     
    50
    Nakonec se o autové vhazování z pravé strany postaral právě Goreux, který si pro spolupráci vybral Marina, jenž celkem snadně přišel o balón.
     
    49
    Posléze u středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Goreux, hlavní sudí okamžitě odpískal ve prospěch Gentu.
     
    48
    Hodně odvážně si před malým momentem počínal obránce Souquet, který to proti napadajícímu Oularému zvládl na jedničku.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl hned dva přesné zásahy. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž o něco aktivnějším celkem byl Standard, který ale musel dotahovat náskok soupeře. Domácím se nakonec podařilo vyrovnat, načež si vytvořili značnou územní převahu, jenž sice nabídla další šance, avšak Kaminski už podruhé nekapituloval. Oba celky tak odcházejí do kabin za nerozhodného stavu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Ochoa si přeci jenom po delší době připsal zákrok, přičemž to z dálky zkoušel Esiti. Jeho rána směřovala doprostřed branky.
     
    45+3
    Gent měl k dispozici rohový kop z levé strany. Rozehrávka cvičeným signálem přinesla centr na přední tyč, kde ho Souquet vůbec netrefil.
     
    45+2
    Na druhé straně se do pokutového území chtěl dostat Dejaegere, jenž byl nakonec na samotné hranici zastaven v rámci pravidel.
     
    45
    První poločas bude nastaven o pět minut.
     
    43
    Dalekonosný nákop měl směřovat podél autové čáry, avšak nakonec přeci jenom skončil v zámezí. Asare tak obstará aut z levé strany.
     
    42
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Standard. K rozehrávce se nakonec postavil Marin, jehož přízemní přihrávka nakonec našla nohu soupeře.
     
    41
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Brecht Dejaegere, přichází Jonathan David.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, se kterým to nevypadá moc dobře. Gent zřejmě bude podruhé v tomto utkání střídat.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Obbi Oularé (Standard Lutych).
     
    36
    S dokonalým přehledem to zvládl hostující Bronn, kterému se podařilo vyvézt míč. Následovalo zakončení Marina, jenž pálil doprostřed branky.
     
    35
    Následně se k práci s míčem dostal brankář Kaminski, který konstruktivní rozehrávkou poslal balón na levou stranu, kde číhal zcela osamocený Asare.
     
    34
    Po delší době zahrozil také Gent, který si vytvořil standardní situaci. Hlavičkový pokus v podání Jaremčuka směřoval daleko vedle branky soupeře.
     
    33
    Aby toho nebylo málo, tak se Standard dožadoval pokutového kopu, na zemi totiž skončil forvard Oularé. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Samuel Bastien (Standard Lutych).
     
    31
    Téměř ihned po rozehrávce se do dalšího zakončení dokázal prodrat domácí Oularé, jenž nakonec pálil kousek vedle branky, brankář nezasahoval.
     
    30
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, stav je totiž opět nerozhodný. Domácí jsou aktivnější, vyrovnávací branka tak byla zřejmě zasloužená.
     
    30
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Timothy Derijck, přichází Igor Plastun.
    29. Samuel BASTIEN - 1:1
     
    29
    Standard právě vstřelil branku! Zničehonic máme vyrovnáno! Tentokráte se k centru z pravé strany dostal domácí zadák Goreux, kterému se na malém vápně podařilo najít ukrytého SAMUELA BASTIENA, jenž se dostal k hlavičkovému pokusu, jenž nakonec směřoval mimo dosah brankáře.
     
    28
    K rozehrávce volného kopu se postavil právě Bastien, jehož nadýchaná nabídka nakonec proletěla kompletně celým pokutovým územím.
     
    27
    Aby toho nebylo málo, tak si nedovoleným zákrokem pomohl hostující záložník Verstraete, který kousek od velkého vápna poslal k zemi Bastiena.
     
    26
    Na opačné straně se Ofoe prodral k hranici pokutového území, který ještě zkoušel vzdušnou nabídkou najít Sörlotha, jenž se k míči nedostal.
     
    25
    Domácí hráči jsou nyní výrazně aktivnějším celkem. Na pravou stranu si seběhl Bokadi, jehož centr ale nenašel kolegu Oularého.
     
    24
    Následně v pokutovém území číhal domácí Cimirot, který pravačkou posílal míč před brankáře Kaminskiho, jenž si ho přeci jenom rychle našel.
     
    19
    Na pravou stranu si seběhl obránce Goreux, který se nakonec přeci jenom odvážil k centru, jenž do svých rukavic sevřel brankář Kaminski.
     
    18
    Chvíli se doopravdy nehrálo, avšak už se zdá být vše v pořádku. O něco vážněji to vypadalo s hostujícím Derijckem, jenž odkulhal ven z hrací plochy.
     
    17
    Následně přišel tvrdý střet, přičemž hlavní sudí píská ve prospěch domácích. Hrát se chvíli nebude, oba hráči stále leží na zeleném pažitu.
     
    16
    Proto se k míči dostal hostující brankář Kaminski, který si několikrát vyměnil balón s vedle stojícím Bronnem, načež prvně jmenovaný raději odkopl.
     
    15
    Lutych se ihned po rozehrávce dostal na polovinu soupeře, kde Marin chtěl najít kolegu Oularého, jenž na prudkou kolmici neměl šanci dosáhnout.
     
    14
    V tuto chvíli to bude pro Lutych hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá hodně času na vyrovnání stavu.
    13. Brecht DEJAEGERE - 0:1
     
    13
    Gent právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Kus práce odvedl obránce Souquet, který se drzým způsobem dostal až do pokutového území, odkud ještě posílal střílenou přihrávku do malého vápna, kde číhal pozorný BRECHT DEJAEGERE, který už měl snadnou pozici.
     
    13
    U středového kruhu skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, avšak hlavní sudí ponechal výhodu. Gent se následně usadil na útočné polovině.
     
    12
    Nakonec si pro přihrávku seběhl domácí Oularé, kterému se ještě podařilo přihrát pod sebe. Následný centr dokázal hravě odvrátit Derijck.
     
    11
    Posléze si obrannou povinnost splnil hostující Souquet, který před protihráčem poslal míč ven z hrací plochy. Vhazovat tak bude moci Goreux.
     
    10
    Do nadějné pozice se dostával domácí Bastien, který nakonec zkoušel štěstí levou nohou, avšak ta vyprodukovala střelu kousek vedle branky.
     
    9
    Následně se k velice nebezpečnému centru dostal domácí Goreux, který v pokutovém území našel Bastiena, jehož hlavička se snesla na břevno.
     
    8
    K práci s míčem se tak dostal domácí brankář Ochoa, který si vybral vedle stojícího obránce Miangueho, jenž na druhé straně našel Cimirota.
    7. Sörloth selhal v šanci.
     
    7
    Aby toho nebylo málo, tak se mezi obránce dokázal dostat hostující Sörloth, který bohužel pro svůj celek zakončil hodně daleko vedle branky.
     
    6
    Následoval rychlý protiútok Gentu, přičemž Ofoe předával do tandemu na Jaremčuka, který sice přehodil brankáře, avšak toho zastoupil Kosanović.
     
    5
    Přenesení hry našlo na pravém křídle volného Bokadiho, který ještě zkoušel spolupracovat s Goreuxem, jehož centr našel hlavu obránce Bronna.
     
    4
    Posléze se do útočení zapojil také Sörloth, který se nacházel v ofsajdovém postavení. Brankář Ochoa tak bude moci vykopávat od své branky.
     
    3
    Ihned v úvodu utkání se k centru z pravé strany dostal hostující Souquet, který vzdušnou nabídkou našel Miangueho, jenž okamžitě odkopl míč.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Ochoa – Goreux, Kosanović, Miangue, Laifis – Bokadi, Marin (C), Halilović, Cimirot, Bastien – Oularé.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Carcela-González, Balikwisha, Djenepo, Lestienne, Pocognoli, Raskin.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck – Dejaegere, Odjidja-Ofoe, Esiti, B. Verstraete, Asare (C) – Sörloth, Jaremčuk.
    Náhradníci: Thoelen – Bezus, David, Plastun, Kvilitaja, Rosted, Smith.

    Rozhodčí: Visser – Nijssen, De Weirdt.
     
    KAA Gent

    Na opačné straně stojí o poznání hůř hrající Gent, kterému patří šestá pozice skupiny o titul. Gent má na svém kontě pouze šestadvacet bodů, manko na pátý Anderlecht činí čtyři body. Hostující tým tohoto zápasu z posledních sedmi zápasů ani jednou nezvítězil, navíc získal pouze jediný bod, a sice za nerozhodný výsledek právě proti Anderlechtu. Logicky tak zbylých šest zápasů přineslo porážku, ta se pochopitelně urodila také v posledním kole, kdy Gent na domácím stadionu nestačil na druhé Bruggy, které nakonec zvítězily poměrem 1:0. Gent určitě má prostor na zlepšení, v dnešním zápase bude pomýšlet nad prvním vítězstvím ve skupině o titul.
     
    Standard Lutych

    Fotbalisté Standardu se dostali do skupiny o titul, ve které si nevedou vůbec špatně. Lutych se v šestičlenné skupině nachází na průběžné třetí pozici, což by v konečném důsledku znamenalo kvalifikaci o Evropskou ligu. Standard má v současné době na své kontě šestatřicet bodů, přičemž manko na vedoucí Genk je už čtrnáctibodové. Standard se ale v posledních zápasech potýká s velice špatnou formou, pět posledních utkání nabídlo pouze jedno vítězství, a sice v souboji proti Anderlechtu. Lutych v minulém kole nezopakoval vítězství proti tomuto celku, tentokráte na jeho hřišti prohrál těsným poměrem 1:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy o titul, my budeme společně sledovat souboj mezi Standard Lutych a KAA Gent.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 29. Bastien, 80. Lestienne – 13. Dejaegere, 64. David, 90+4. David

    Karty:   32. Bastien (STA), 37. Oularé (STA), 53. Goreux (STA), 87. Djenepo (STA) – 59. Esiti (GNT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:1.
    Standard Lutych: Ochoa – Goreux (79. Lestienne), Kosanović, Miangue (72. Djenepo), Laifis – Bokadi, Marin (C), Halilović, Cimirot, Bastien – Oularé.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Carcela-González, Balikwisha, Djenepo, Lestienne, Pocognoli, Raskin.

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck (30. Plastun) – Dejaegere (41. David), Odjidja-Ofoe, Esiti, B. Verstraete, Asare (C) – Sörloth, Jaremčuk (85. Kvilitaja).
    Náhradníci: Thoelen – Bezus, David, Plastun, Kvilitaja, Rosted, Smith.

    Rozhodčí: Visser – Nijssen, De Weirdt
    bahis siteleri