Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Německo 8:1 (kon.)
Itálie – Norsko 1:7 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 1:7 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Velká Británie
1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Slovensko
Sobota 18.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu z MS zase na počtenou! (22:26:35)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Británie – David Phillips
    Slovensko – Andrej Sekera
     
    Je konec! Slovensko se sice snažilo hrát aktivně i v poslední periodě, ale už to nebyla taková dominance jako v první a druhé. Nakonec však přece jen Slováci přidali ještě jednu branku, když se krásnou tečí prosadil Dávid Bondra, který určil skóre dnešního utkání. Slovensko tedy bere tři body z dnešního zápasu a má ještě hodně teoretickou šanci na postup.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Patrik Koch si chtěl připsat ještě jeden kanadský bod, tentokráte za branku. Vypálil dobrou ránu od modré na zadní tyč, ale Jackson Whistle má puk v lapačce.
     
    59:20
    Denis Godla se ještě musel mít na pozoru. Šla na něj však spíše jen taková propagační střela, se kterou neměl slovenský brankář nejmenší problémy.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:36
    Fnaoušci by chtěli ještě jednu branku, což přesně také skandují. Slováci se ale od branky ještě nedostali pořádně ke kotouči, natož k nějaké střele.
    58:00 Dávid BONDRA - 1:7
     
    58:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    jenže jim to k ničemu nebylo a Slováci ještě dvě minuty před koncem zápasu přidávají ještě jeden gól! Patrik Koch nahodil kotouč od modré a ten v letu tečoval DÁVID BONDRA, jenž zamířil nechytatelně do protipohybu gólmana! Asistence: Patrik Koch a Ladislav Nagy.
     
    57:45
    Dávid Bondra se snažil napadat rozehrávku Británie, ovšem britští obránci to zvládli a dostali kotouč alespoň do středního pásma.
     
    57:12
    Robert Dowd se dostal ve středním pásmu ke kotouči, ovšem vůbec nic nevymýšlel a jen poslal puk do útočného pásma, aby mohl jeho tým vystřídat.
     
    56:39
    Tomáš Tatar to nyní zkusil individuálně, ovšem neměl šanci zasunout puk k druhé tyčce po objezdu branky. Navíc jeho následný pas nebyl vůbec přesný.
     
    56:12
    Dávid Buc znovu v akci! Tentokrát posílal puk před branku, aby se odrazil do branky. Puk se sice odrazil, ale skončil znovu jen těsně vedle tyčky.
     
    55:46
    Dávid Buc do puku spíše jen plácl, jelikož se už nemohl dostat do dobré šance. Nakonec jeho střela prolétla jen těsně vedle britské pravé tyčky!
     
    55:35
    Dnešní utkání sleduje 7440 (vyprodáno) diváků.
     
    55:21
    Andrej Sekera nezachytil celkem jednoduchou přihrávku na útočné modré, takže Slováci musí vystěhovat celé útočné pásmo.
     
    54:55
    Oliver Betteridge se dostával už do nějaké pozice, ale nakonec ho zradilo zpracování. Kotouč mu odskočil od hole a dostal se snadno ke Slovensku.
     
    54:10
    V posledních minutách se už ani nepřerušuje, takže se dá očekávat, že utkání skončí velmi brzo. A slovenští fanoušci mohou být dnes spokojení.
     
    53:45
    Hra už nám plyne velmi rychle a ani jeden z týmů se nedostává do nějakých větších šancí. Uvidíme, jestli se do konce zápasu ještě změní skóre.
     
    53:19
    Libor Hudáček to vymýšlel hodně fikaně, ovšem nakonec si na britského obránce nepřišel, ten posléze poslal puk alespoň za obrannou modrou.
     
    52:42
    Tomáš Zigo dostal přihrávku a sám se dostal až ke střele. Vypálil z celkem dobré pozice, ale jeho rána byla sražena jen těsně vedle branky.
     
    52:22
    Tato rozehrávka se slovenskému národnímu týmu ani trochu nepovedla. Neminula totiž žádného hráče na hřišti a skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    51:52
    Martin Fehérváry je jako obránce hodně aktivní směrem dopředu. Tentokrát mladík ve slovenském dresu ovšem kotouč nezískal a musí se rychle vracet.
     
    51:20
    Na hřišti se nám trochu přiostřilo, i když za tohoto stavu už se to zdá zbytečné. Každopádně oba zákroky byly čisté a vylučovat se nebude.
     
    50:52
    Slováci hodně rychle zastavili rozvíjející se útok Británie, ale sami se s pukem daleko nedostali. Přišli o něj hned za útočnou modrou čárou.
     
    50:29
    Po zákroku Denise Godly nám vznikla menší potyčka na hřišti, jenže rozhodčí jí vcelku rychle odtrhli, takže nic velkého k vidění nebylo.
     
    49:40
    Ladislav Nagy se dostával ke střeleckému pokusu, jenže britská obrana si nyní počínala na jedničku, když zvládla jeho pokus srazit mimo branku.
     
    49:13
    Libor Hudáček v těžké pozici u mantinelu udržel puk a posunul ho dále. Tomáš Tatar ovšem puk nezachytil, jelikož mu kotouč přeskočil hokejku.
     
    48:50
    Adam Liška naprosto zbytečně předvedl kličku před útočnou modrou, čímž vystavil hned dva spoluhráče do ofsajdového postavení.
     
    48:27
    Martin Marinčin získal kotouč těsně po vhazování a vypálil zápěstím. Jeho rána šla vedle branky a odražený puk schoval Jackson Whistle pod lapačku.
     
    48:07
    Jednoznačně nejvytěžovanějším hráčem je v dnešním zápase Erik Černák! Ten už totiž odehrál přes dvacet minut, a to ještě nejsme na konci utkání.
     
    47:50
    přesto se Slováci dostali ke střele, avšak ta byla jen sražena do ochranné sítě. Následuje krátká pauza a čištění ledu, jedno z dnešních posledních.
     
    47:24
    Matúš Sukeľ dostal krásnou zadovku, ale přihrávka šla těsně dále než by potřeboval. Musel se tedy pro kotouč vracet a z šance rychle sešlo.
     
    47:11
    Michal Čajkovský se dostal od modré ke střele, ale ta jen prolétla okolo tyče. Následně Británie jen vyhodila přes všechny čáry a bude se znovu bránit.
     
    47:00
    Británie hraje v pěti!
     
    46:40
    Velká Británie se nyní konečně osvobodila a unavená obranná čtyřka může konečně vystřídat.
     
    46:15
    Tomáš Tatar v obrovské šanci! Dostal puk mezi kruhy, odkud rovnou z první vypálil. Jackson Whistle však předvedl parádní zákrok lapačkou!
     
    45:38
    Erik Černák se znovu dostal do hry a ukazuje, proč hraje v NHL první lajnu. Dostal se ke střele zápěstím, ale ta jen těsně prolétla nad horní tyčkou.
    45:26 Slováci sedmou branku nepřidali.
     
    45:26
    Obrovská skrumáž před brankou Velké Británie! Ladislav Nagy dostal přihrávku před branku, ale svým pokusem neuspěl. Kotouč však zůstal ležet v brankovišti, tak se ho snažilo dorazit hned několik hráčů, jenže neúspěšně!
     
    45:00
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Ben O'Connor – 2 min., podrážení).
     
    44:45
    Tento přechod se slovenskému týmu nepovedl. Nejspíše měla přijít přihrávka skrze střední pásmo, jenže tam nikdo ze Slováků vůbec nebyl.
     
    44:24
    Erik Černák posunul puk na Mariána Studeniče, který ho slovenské jednaosmdesátce vrátil. Černák mířil střelu mezi betony, ale Whistle je stihl zaklapnout.
     
    43:47
    Liam Kirk vybojoval puk na posledním obránci a hnal se do úniku. Nakonec byl však dostihnut dvěma soupeři, takže nepřišlo ani žádné zakončení.
     
    43:24
    Usadilo se tam celkem rychle, navíc si připsalo střelu na branku, jednu z prvních v této třetině. Jackson Whistle puk ale viděl a udržel ho ve výstroji.
     
    43:14
    Změnila to až první útočná formace Slováků. Tomáš Tatar popotáhl kotouč, načež jej poslal na Richarda Pánika. Slovensko se může usadit v pásmu.
     
    42:39
    A po půl minutě se obraz hry absolutně nezměnil. Slovensko drží puk na svých hokejkách v obranném pásmu a Británie ani moc soupeře nenapadá.
     
    42:03
    Oba týmy nyní vystřídaly, takže na ledě máme čerstvou krev. U kotouče jsou Slováci, ale mají nyní menší problémy s dostáním se z pásma.
     
    41:31
    Mark Richardson si teď celkem zahrával! Jackson Whistle mu chtěl posunout puk, ale britský obránce si jej málem jen srazil do vlastní branky.
     
    41:11
    Michal Čajkovský si nyní zbytečně zahrával kličkami na modré a připravil svůj tým o útočené pásmo. Měl však štěstí, že Británie nejela sama na gólmana.
     
    40:51
    Martin Marinčin naskočil ze střídačky a na modré se rovnou opřel do puku. Ten Jackson Whistle vyrazil betonem, ale znovu se k němu dostal slovenský hráč. I jeho pokus gólman Británie chytil.
     
    40:31
    Avšak ani Slováci nic světoborného nevymysleli. Přihrávka se jim totiž vůbec nepovedla, takže skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    40:20
    Úvodní vhazování sice vyhrála Velká Británie, ale s pukem se moc neohřála, jelikož ho ihned poslušně odevzdala na slovenské hokejky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely na branku: 14 – 27
    Vhazování: 14 – 18
    Trestné minuty: 2 – 4
     
    No, tak druhá perioda nám přinesla naprosto jednoznačnou podívanou a dá se říct, že na ledě existovalo jen jedno družstvo. Slovensko naprosto ovládalo hřiště a zaslouženě vstřelilo tři branky, navíc jednu v početní nevýhodě. Postupně se prosadili Michal Čajkovský, Marián Studenič a Matúš Sukeľ. Slováci tedy vedou o pět branek a dnes si připíšou tři body.

    Další část začne přibližně v 21:39.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Mário Lunter se vydal do útoku, ale byl tam sám. Zkoušel ještě v pádu někoho najít před brankou, ale tam nebyl ani britský hráč, natož slovenský.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:31
    Erik Černák se dostal ke střele od modré, ale proti té nemusel Jackson Whistle zasahovat. Ránu totiž srazil první stojící hráč před Černákem.
     
    38:01
    Velká Británie nyní alespoň chvilku drží puk na svých hokejkách, ale jen ve svém obranném pásmu. Dá se říct, že směrem dopředu je úplně bezzubá.
     
    37:30
    Slováci na druhé straně ve velmi zajímavé šanci! Tomáš Tatar dostal přihrávku do prostoru kruhu, jenže ranou z první minul!
     
    36:56
    Stephen Lee se dostal k puku a zkusil to střelou na teč. Nikdo z jeho spoluhráčů, ale ani nikdo jiný se puku nedotkl, takže jen prolétl.
     
    36:27
    Na hřišti je to dnes opravdu jednoznačná podívaná... Škoda, že Slováci takto nevydrželi hrát celý zápas například s Kanadou nebo Německem.
     
    35:57
    Slovensko hraje v plném počtu!
    35:11 Matúš SUKEĽ - 1:6
     
    35:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se prosazují i v početní nevýhodě, tedy i v poslední činnosti, která jim chyběla! Adam Liška vystřelil a Jackson Whistle vyrazil puk betonem přesně na hůl MATÚŠE SUKEĽA, jenž dorazil kotouč do prázdné branky! Asistence: Adam Liška a Patrik Koch.
     
    34:55
    Nyní už to přece jen zajímavé trochu bylo! Před Godlou totiž vznikla obrovská skrumáž, kdy puk se nakonec ocitl jen těsně vedle branky.
     
    34:22
    Britové nezačali svou početní výhodu ideálně. Slováci se bez problémů dostali k puku a vyhodili ho přes všechny čáry až za gólmana.
     
    33:57
    Vyloučení v týmu Slovensko (Róbert Lantoši – 2 min., podrážení).
     
    33:49
    Slovensko to nyní spíše hraje na krásu než na nějakou efektivitu. A bude za to pykat. Jeden z hráčů totiž fauloval a Británie si zahraje početní výhodu.
     
    33:13
    Na chvilku se tam sice vrátili, jenže zde nic kloudného nevymysleli. Proto musí začít s útokem až od svého gólmana poté, co vystřídají.
     
    32:43
    Michal Krištof chtěl přenechat puk Černákovi, ale evidentně se nedomluvili. Černák jeho pas přejel, takže Slováci musí ven z útočného pásma.
     
    31:45
    Tomáš Tatar vymýšlel pěknou přihrávku skrze útočné pásmo, jenže nebyl úspěšný. Británie se díky tomu alespoň vymanila z obranného pásma.
     
    31:27
    Adam Liška nyní pálil od modré, když v ten moment se převalil slovenský hráč přes gólmana hostí, jelikož byl postrčen. Pro jistotu je tedy hra přerušena a bude se vhazovat v útočném pásmu Slovenska.
     
    30:53
    Adam Liška se vydal se svým spoluhráčem do rychlého protiútoku, jenže jeho přihrávka byla zbržděna, takže celá akce skončila jen ofsajdovým postavením.
     
    30:45
    Teď zde máme krátkou přestávku, ovšem diváci se dnešní podívanou skvěle baví. Jsou dnes opravdu hodně slyšet, navíc jede několikátá mexická vlna.
     
    30:22
    Róbert Lantoši se nyní ocitl v další slibné šanci! Dostal přihrávku do útočného pásma, najel si, ale jeho rána šla nakonec těsně nad branku.
     
    29:43
    Robert Farmer se hnal do útoku na druhé straně, načež se dostal i ke střele. Taktéž on mířil na zadní tyč, ovšem Godlův beton byl připraven.
     
    29:21
    Róbert Lantoši se hnal s dalším útokem. Chtěl to zkusit podobně na zadní tyč, ovšem jeho pokus Jackson Whistle svým betonem vyrazil.
    29:09 Marián STUDENIČ - 1:5
     
    29:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jackson Whistle na druhé straně zasahovat musel, ale úspěšný nebyl! Navíc není odehrána ani polovina hrací doby a máme zde bůra a celkem jsme viděli šest branek, parádní ofenzivní podívaná! MARIÁN STUDENÍČ si najel do útočného pásma a střelou na zadní tyč rozradostnil diváky v aréně. Asistence: Michal Krištof.
     
    28:45
    Na druhé straně se osmělili také Britové. Ti se dostali i ke střele, jenže Godla vůbec nemusel zasahovat, jelikož nešla mezi tři tyče.
     
    28:22
    Libor Hudáček je dnes hodně aktivní, ale zatím mu prostě není přáno! Dostal se do dobré střelecké pozice, ale svou střelu namířil jen vedle.
     
    27:37
    Jenže nepředvedla, vlastně ztratila puk už v útočném pásmu. Slováci se dostali ke střele, ale ta byla jen sražena do ochranné sítě. Následuje čištění ledu.
     
    27:28
    Po krátkém obléhání útočného pásma přišli Slováci o kotouč. Celá pětka tedy šla vystřídat a Británie konečně může něco předvést.
     
    27:00
    Slovensko se po krátké odmlce dostalo do útočného pásma, kde se snaží dobře kombinovat. Zatím se však nedostalo do žádné gólové šance.
     
    26:19
    Matúš Sukeľ chtěl protečovat kotouč do útočného pásma, ale to se mu nepovedlo. Na druhé straně proběhlo nahození, které chtěl sebrat Godla, ale nedosáhl na něj poté, co jej odpálil svou hokejkou.
     
    25:42
    Slováci sice dostali puk rychle na své hole, jenže vůbec nezvládli založení akce. Kotouč skončil až na zakázaném uvolnění, buly po pravici Godly.
     
    25:30
    Andrej Sekera chtěl vyslat svého spoluhráče do rychlého protiútoku, jenže Matúš Sukeľ nezachytil kotouč. Británie však na druhé straně nic nevymyslela.
     
    25:13
    Martin Fehérváry vyslal podstatně rychlejší střelu, a možná právě to byla chyba. Jackson Whistle jí celou dobu viděl a stihl sklapnout své betony včas.
    24:33 Michal ČAJKOVSKÝ - 1:4
     
    24:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jenže nyní je vše zapomenuto, jelikož Slováci střílí čtvrtou branku v dnešním utkání! MICHAL ČAJKOVSKÝ napřáhl na modré a jeho nabídka na teč skončila až v brance! Jackson Whistle si tuto střelu za rámeček nedá, vždyť letěla rychlostí 62 kilometrů za hodinu... Asistence: Richard Pánik.
     
    24:11
    Marko Daňo byl nyní jasně zahákován, když se chtěl dostat za pukem, ale rozhodčí ruku zvedlou nemá. S tím samozřejmě nejsou spokojení fanoušci.
     
    23:22
    Nebezpečné šance na straně Británie přibývají! Jonathan Phillips dostal křižnou přihrávku a pálil z první na zadní tyč. Denis Godla stihl zakročit svým betonem včas!
     
    22:58
    Jonathan Phillips vybojoval puk v útočném pásmu, najel si na modrou a vypálil. Jeho pokus ovšem srazil jeden ze slovenských hráčů.
     
    22:36
    Až Slovensko nyní něco vymyslelo. Nakonec přišla střela od modré, ale tu Jackson Whistle dobře viděl, takže to pro něj nebyl těžký zákrok.
     
    22:21
    Jenže zatím ne na dlouho, jenže to platí i o Velké Británii. Znovu není schopen ani jeden tým se delší dobu udržet v útočném pásmu a něco tam vymyslet.
     
    21:52
    Diváci nejsou spokojení se vstupem svých svěřenců do druhé třetiny. Většina Steel arény pískala, ale nyní se již Slovensko drží na puku.
     
    21:17
    Oliver Betteridge se dostal ke střeleckému pokusu z vrcholku kruhu. Denis Godla byl ale natěsnaný u své bližší tyčky, takže puk neprošel.
     
    20:31
    Mike Hammond ukázala, proč je nejlepším střelcem svého týmu a jeho nejproduktivnějším hráčem. Obral totiž o puk Černáka, načež kotouč posílal svému spoluhráči. Ten chtěl Godlu taktéž vymíchat, ale nepodařilo se mu to.
     
    20:06
    Tak to mohlo být hodně rychlé! Andrej Sekera poslal ukázkový pas na Libora Hudáčka, jenž díky tomu jel sám na branku. Zkoušel vymíchat gólmana a vystřelit, ale Jackson Whistle puk udržel!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, která nabídla tedy ofenzivní podívanou, která nejspíše bude pokračovat i v další částech hry. Slovensko se po třech brankách, které vstřelili Andrej Sekera, Tomáš Tatar a Martin Marinčin dostalo do vedení o tři branky a mělo své další velmi dobré šance, jenže ty neproměnilo. Tak se trefila Británie. Asi nikoho nepřekvapí, že se prosadil Mike Hammond, jenže je jasně nejlepším střelcem svého celku.

    Další třetina začne přibližně v 21:02.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Jenže ani jeden z týmů není schopen se udržet delší čas u puku. Tuto třetinu vyhraje Slovensko o dvě branky, i když to mohlo být o více.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:47
    Róbert Lantoši posunul puk na Marka Daňa, který chvilku váhal se střelou. Nakonec si najel do lepší pozice, ale trefil jen soupeře do nohy!
     
    18:16
    Velká Británie se znovu snažila usadit v útoku, ale vůbec se jí to nepodařilo. předvedla velmi nepřesnou přihrávku a kotouč sebrali Slováci.
    17:44 Mike HAMMOND - 1:3
     
    17:44
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A z toho navíc skóruje, takže střílí svou dnešní první branku! MIKE HAMMOND dostal přihrávku od Richardsona. Byl u tyčky, tak to zkusil zamést a trefil mezírku mezi betony Godly! Asistence: Mark Richardson.
     
    17:29
    Tomáš Tatar vystihl kličku svého soupeře, jenže ten zvládl své zaváhání rychle napravit. Británie se tedy může po delší době vydat do útoku.
     
    17:02
    Jenže Slovensko zůstalo v tlaku a mělo několik zajímavých šancí! Nakonec to však celé vyřešil britský obránce, jenž odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    16:41
    Dávid Buc dostal hodně prudkou přihrávku před branku, proto nemohl pálit z první. Musel kotouč zpracovat, načež britská obrana včas zakročila.
     
    16:32
    Střídání v týmu Velká Británie: ze hřiště odchází Ben Bowns, přichází Jackson Whistle.
     
    16:32
    Jenže Britové jen poslali přihrávku rukou, takže je přerušeno a bude následovat buly.Nejdříve je před námi krátká pauza a čištění ledu.
     
    16:18
    Slovensko je znovu nastěhované v útočném pásmu, ale teď muselo o kotouč spíše bojovat. Nakonec o něj přišlo a Británie se může vydat do útoku.
     
    15:38
    Patrik Koch nahodil kotouč od modré, a ten tečoval Ladislav Nagy. Hledištěm to jen zahučelo, jelikož teč šla těsně vedle tří tyčí Bownse.
     
    15:07
    Martin Fehérváry zachytil nepřesnou přihrávku a vydal se vstříc gólmanovi. Nikdo ho nedokázal zastavit, tak vypálil na zadní tyč. Nakonec jen těsně minul branku!
     
    14:47
    První útočná formace slovenského týmu se usadila v útočném pásmu, ale moc toho nevymyslela. Tatarova přihrávka totiž byla včas zastavena.
     
    14:14
    Michal Krištof nakonec získal v těžké pozici puk a posunul ho na Michala Čajkovského. Ten chtěl pálit z první, jenže puk vůbec netrefil.
     
    13:42
    Slováci hrají v plném počtu!
     
    13:23
    Velké Británii se tato početní výhoda nedaří ani trochu. Nemůže se usadit v útočném pásmu, natož tam něco vymyslet. Více šancí mělo Slovensko.
    12:52 Bowns si poradil se zakončením Bondry.
     
    12:52
    To už byla velká šance Slovenska v oslabení! Dávid Bondra jel sám na gólmana, kterého zkusil překonat střelou. Ben Bowns však kotouč vyrazil mimo tři tyče!
     
    12:18
    Michal Čajkovský se hnal s dalšími dvěma spoluhráči do přečíslení. Nakonec mu puk ujel, přesto se k němu dostal Matúš Sukeľ, jenž dál nepokračoval.
     
    11:50
    Jenže Slovensko začalo svou početní nevýhodu velmi dobře. Dostalo se totiž k puku u mantinelu a bez nějakého atakování ho vyhodilo přes všechny čáry.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu Slovensko (Erik Černák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:18
    A znovu! K puku se totiž dostal Richard Pánik, jenž už mířil na gólmana. Nakonec se ukázalo, že veškeré vzrušení bylo zbytečné, jelikož je odpískán ofsajd.
     
    10:58
    Patrik Koch to zkusil od modré. Mířil na zadní tyč, jenže jeho pokus se nakonec nevešel mezi tři tyče. Británie ale není schopna puk vyhodit.
     
    10:14
    Adam Liška si najížděl do předbrankového prostoru a dostal tam přihrávku. Trefil puk, jenže ten byl sražen hokejkou jen do rohu útočného pásma.
     
    09:36
    Velká Británie se snad poprvé dostala s kotoučem do útočného pásma a chvíli ho tam drží. Má však evidentně svázané ruce a nemůže se dostat ke střele.
    09:02 Martin MARINČIN - 0:3
     
    09:02
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko využívá přesilovou hru a dnes to tady vypadá na těžký debakl pro Británii! posunul puk na MARTINA MARINČINA, jenž si trochu popojel a krásnou ranou trefil po ledě místečko u tyčky! Asistence: Michal Krištof a Ladislav Nagy.
     
    08:22
    Tomáš Tatar si najel s pukem do dobré střelecké pozice, a tak vypálil. Jeho rána šla nakonec jen těsně nad branku britského gólmana.
     
    07:53
    Libor Hudáček dostal dobrou přihrávku na vrcholek kruhu a chtěl vypálit z první. Střela se mu ale ani trochu nepovedla, jenže Británie se k puku nedostala.
     
    07:43
    Máme zde změnu v určení branky! Tu druhou si totiž připsal TOMÁŠ TATAR, nikoliv Libor Hudáček!
     
    07:43
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Colin Shields – 2 min., podrážení).
     
    07:08
    Jeden ze slovenských hráčů se dostal do velmi dobré pozice! Sjel si mezi kruhy a pálil na zadní tyč, ovšem jeho ránu vychytal Bowns ramenem.
     
    06:23
    Nyní Britové dobře napadali, takže se ke kotouči dostal Ben Lake. ten chtěl procpat puk před branku, jenže jeho pas byl zastaven bránícím hráčem.
     
    05:47
    To sice vyhrála Británie, jenže jí to nebylo k vůbec ničemu. Nedostala se ani do střelecké pozice, natož do nějaké vyloženější šance.
     
    05:19
    Na druhé straně si po delší době musel připsat zákrok také Denis Godla, ale byla to spíše rutinní práce. Přesto následuje buly po jeho levici.
    04:55 Ani jedna šance Slovenska nakonec brankou neskončila.
     
    04:55
    A s Británií mohlo být ještě hůř! Nejdříve netrefil puk Dávid Buc, který by dával do prázdné brány. Následně navíc Tomáš Tatar jel sám na gólmana, když byl sražen. Rozhodčí ale nepískají, takže je to stále o dvě branky.
     
    04:15
    Britská obrana je pod velkým tlakem, navíc není schopná vyhodit kotouč alespoň za svou obrannou modrou. To vůbec s Brity nevypadá dobře.
     
    03:37
    Matúš Sukeľ vybojoval se spoluhráčem kotouč. Podíval se před branku a adresoval přihrávku na Marka Daňa, jehož střela z první šla těsně vedle.
     
    03:09
    Britská obrana zatím vůbec nestíhá a na ledě je jenom eden tým, ten slovenský. Martin Marinčin vypálil od modré, ale Bowns jeho pokus udržel.
     
    03:00
    Aréna nyní bouří a chtěla by vidět ještě jednu branku. Slováci jsou samozřejmě nakopnutí skvělým startem a operují v útočné třetině.
    02:25 Tomáš TATAR - 0:2
     
    02:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Reportér ani nestihl říct střelce gólu a Slovensko vede už o dvě branky! TOMÁŠ TATAR se dostal rychlou kličkou před gólmana, kterého nakonec dokázal překonat!
    02:04 Andrej SEKERA - 0:1
     
    02:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je rychlost, jelikož Slovensko se dostává po dvou minutách do vedení! ANDREJ SEKERA dostal přihrávku zpoza branky na modrou a měl dostatek času i prostoru. Proto si trochu povyjel a střelou zápěstím rozradostnil slovenské fanoušky! Asistence: Dávid Buc.
     
    01:49
    Denis Godla si konečně trochu podržel puk ve své moci. Raději trochu povyjel z branky a sebral kotouč do lapačky. Následuje buly po jeho levici.
     
    01:23
    Róbert Lantoši si najížděl na křižnou přihrávku a nechybělo mu moc, aby se do puku trefil. Místo toho nakonec trefil jen soupeřovu hokejku.
    01:02 Betteridge selhal v koncovce.
     
    01:02
    Oliver Betteridge v obrovské šanci! Spolu se spoluhráčem totiž vypíchl kotouč soupeři, a tak se Betteridge dostal do samostatného úniku. V rozhodující chvíli ani nevypálil, jelikož mu puk sjel z hole!
     
    00:27
    Velká Británie se dostala k nahození od mantinelu. Denis Godla nepředvedl zrovna dobrý a přesvědčivý zákrok, ale udržel puk před čárou.
     
    00:10
    A poslední zápas v Košicích v rámci dnešního dne právě odstartoval! Slovensko, které je favoritem, nastupuje v bílých dresech, Británie v modrých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Ehrhardt, Mosey, Billingsley – Lake, Davies, Betteridge – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Kirk, Perlini, Shields – Ferrara, Lachowicz, J. Phillips (C) – Lewis.

    Slovensko: Godla (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Čajkovský, Koch, Fehérváry – Tatar (A), L. Hudáček, Pánik – Nagy (A), Krištof, Studenič – Daňo, Sukeľ, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Bondra, Zigo.

    Rozhodčí: Brett Iverson (CAN), Stephen Reneau (USA) – Bill Hancock (USA), Miroslav Lhotský (USA).
     
    Velká Británie

    Umístění v tabulce: 8.
    Počet bodů: 0
    Skóre: 4:31

    Velká Británie postoupila na mistrovství světa po dlouhých pětadvaceti letech, takže je v roli outsidera, kterou zatím plní beze zbytku. Světlou výjimkou byl zápas s Německem, který byl dramatický až do samostatného konce. Britové totiž na začátku třetí periody srovnali stav na 1:1, čímž zatím vstřelili jedinou branku na turnaji. Němci však vstřelili ještě dva góly a nakonec vyhráli 3:1. Poté schytala Británie už jen dva vysoké debakly. Proti Kanadě padla 0:8 a proti Dánsku to bylo ještě o branku horší – 0:9. Asi svůj nejlepší zápas sehráli Britové proti Americe, i když ta nehrála zrovna naplno. Britům se totiž podařilo vstřelit hned tři branky, přesto prohráli, a to 3:6. Poslední zápas odehrála Velká Británie včera, když se utkala s Finskem. Zde to nějaká přestřelka nebyla. Finsko sice vyhrálo 5:0, ale dvě branky dalo až na konci zápasu.
     
    Poslední zápas:

     Finsko – Velká Británie 5:0

    Branky a nahrávky: 21. Rajala (Lehtonen, Olkinuora), 26. Ohtamaa (Tyrväinen, Savinainen), 35. Kiviranta (Koivisto, Tyrväinen), 58. Kuusela (Savinainen), 60. Lehtonen (Jokiharju).

    Finsko: Olkinuora (Vehviläinen) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Ilomäki, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Luostarinen, Savinainen (A) – Anttila (C), Tyrväinen, Kiviranta.

    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Billingsley, Mosey, Ehrhardt – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Betteridge, Lachowicz, J. Phillips (C) – Kirk, Davies, Lewis – Ferrara.
     
    Britské statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Mike Hammond (2+0)
    Nejlepší střelec týmu: Mike Hammond – 2
    Nejtrestanější hráč: Robert Lachowicz – 12 minut


    Brankáři:

    Ben Bowns – 0 výher, úspěšnost zákroků 88,26%, průměr inkasovaných branek – 6,01.
    Jackson Whistle – 0 výher, úspěšnost zákroků 84,85%, průměr inkasovaných branek – 6,23.

    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 0%
    Oslabení: 47,37%
    Porazí Slováci po Francii dalšího outsidera?
     
    Slovensko

    Umístění v tabulce: 5.
    Počet bodů: 6
    Skóre: 19:17

    Slováci začali letošní šampionát velmi dobře. V úvodním duelu totiž narazili na Spojené státy americké, které sice byly favoritem zápasu, jenže Slovensko je dokázalo porazit 4:1. Od té doby však Slováci čítají jen porážky. Ta první přišla hned další den, kdy hráli s Finskem. To byl sice vyrovnaný zápas až do konce druhé třetiny, jenže v té třetí Finsko vstřelilo dvě branky, zatímco Slovensko ani jednu. Poté následovaly dva kolapsy během posledních dvou minut. V zápase s Kanadou totiž kanadští hráči rozhodli o své výhře dvě vteřiny před koncem zápasu. Ještě větší kolaps však přišel v zápase s Německem. Zde totiž ještě dvě minuty před koncem Slovensko vedlo o jednu branku. Němci to tedy zkusili bez gólmana a srovnali. To však nebylo vše. Pak se dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy Draisaitl, který zmrazil slovenské diváky necelou půl minut před koncem. V posledním zápase si Slováci nutné tři body připsali. Proti Francii vedli celkem rychle 3:0, avšak Francie stihla ještě stáhnout náskok svého soupeře na rozdíl jedné branky. Slováci ale pak vstřelili tři branky v šesti minutách třetí periody, a nakonec brali výhru 6:3.
     
    Poslední zápas:

     Francie – Slovensko 3:6

    Branky a nahrávky: 33. Manavian (Hecquefeuille, Bertrand), 36. Texier (Chakiachvili, Fleury), 58. Rech (Texier, Dame-Malka) – 14. Pánik (Lantoši, Sekera), 20. Sukeľ (Fehérváry, Tatar), 26. L. Hudáček (Pánik, Černák), 41. Černák (Pánik, Tatar), 43. Čajkovský (Buc), 46. Nagy (Daňo, Marinčin)

    Francie: Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Crinon, Hecquefeuille, Janil, Manavian, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Valier, Treille, Bertrand – Berthon, Leclerc, Ritz – Perret.

    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch – Pánik, L. Hudáček, Tatar – Krištof, Nagy, Studenič – Lantoši, Sukeľ, Daňo – Buc, Zigo, Liška – Lunter.
     
    Slovenské statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Richard Pánik (1+5)
    Nejlepší střelec týmu: Matúš Sukeľ – 4
    Nejlepší nahrávač týmu: Richard Pánik – 5
    Nejtrestanější hráč: Ladislav Nagy – 12 min.

    Brankáři:

    Patrik Rybár – 1 výhra, úspěšnost zákroků – 86,36%, průměr inkasovaných branek – 3,45.
    Marek Čiliak – 0 výher, úspěšnost zákroků – 87,27%, průměr inkasovaných branek – 2,96.

    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 38,89%
    Oslabení: 53,85%
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u závěrečného duelu dnešního dne, ve kterém se utká Velká Británie s domácím Slovenskem. Utkání začne ve 20:15 a my budeme přímo ve Steel aréně u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 18. Hammond (Richardson) – 3. Sekera (Buc), 3. Tatar, 10. Marinčin (Krištof, Nagy), 25. Čajkovský (Pánik), 30. Studenič (Krištof), 36. Sukeľ (Liška, Koch), 58. Bondra (Koch, Nagy)


    Velká Británie: Bowns (17. Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Ehrhardt, Mosey, Billingsley – Lake, Davies, Betteridge – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Kirk, Perlini, Shields – Ferrara, Lachowicz, J. Phillips (C) – Lewis.
    Slovensko: Godla (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Čajkovský, Koch, Fehérváry – Tatar (A), L. Hudáček, Pánik – Nagy (A), Krištof, Studenič – Daňo, Sukeľ, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Bondra, Zigo.

    Rozhodčí: Brett Iverson (CAN), Stephen Reneau (USA) – Bill Hancock (USA), Miroslav Lhotský (USA)

    Diváci: 7440 (vyprodáno)
    bahis siteleri