Amiens – Guingamp 2:1 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Caen – Bordeaux 0:1 (kon.)
Dijon – Toulouse 2:1 (kon.) | Marseille – Montpellier 1:0 (kon.) | Nantes – Štrasburk 0:1 (kon.)
Nice – Monaco 2:0 (kon.) | Nîmes – Lyon 2:3 (kon.) | Remeš – PSG 3:1 (kon.)
Rennes – Lille 3:1 (kon.)
konec
Nîmes Olympique
2:3 (2:1)
Olympique Lyon
Pátek 24.05.2019, 21:05 • Stade des Costières, Nîmes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Nîmes Olympique a Olympique Lyon.
     
    Nîmes Olympique

    Fotbalisté Nîmes se nacházejí na sympatické sedmé pozici, avšak před posledním kolem ještě mohou klesnout o dvě příčky, naopak na lepší pozici se už dostat nemohou. Nîmes má v tuto chvíli na svém kontě třiapadesát bodů, přičemž manko na pohárové pozice je už dvanáctibodové. Domácí celek tohoto zápasu se v posledních zápasech nachází v příjemné formě, posledních pět zápasů nabídlo pouze jednu porážku. Ta přišla v souboji proti druhému Lille, které na vlastním stadionu dokázal zvítězit vysoko 5:0. Nîmes je sedmým nejlepším domácím celkem, navíc forma z posledních zápasů hovoří jasně.
     
    Olympique Lyon

    Na opačné straně tohoto zápasu stojí Lyon, který se nakonec bude muset smířit se třetí pozicí, což v konečném důsledku znamená kvalifikaci o Ligu mistrů. Lyon totiž momentálně ztrácí na druhé Lille už šest bodů, což je kolo před koncem soutěže už nedostižitelné. Hostující tým tohoto zápasu se rovněž potýká s dobrou formou, naposledy v lize prohrál před více než měsícem. Od té doby následuje hned pět zápasů bez porážky, což se prokázalo také v minulém kole, ve kterém Lyon doslova rozstřílel osmnáctý Caen poměrem 4:0. Favoritem tohoto zápasu by měl být právě Lyon, avšak oběma celkům už o nic nejde.
     
    Úvodní sestavy:

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon (C), Miguel, Maouassa – Savanier, Bobichon, Ferri – Thioub, Ripart, Bouanga.
    Náhradníci: Valette – Alioui, Bozok, Guillaume, Harek, Valdivia, Valls.

    Olympique Lyon: Gorgelin – Dubois, Marcelo, Morel (C), F. Mendy – NDombèlé, Aouar – Cornet, Depay, Terrier – M. Dembélé.
    Náhradníci: Racioppi – Fékir, Pape Diop, Marçal, Tousart, Solet, B. Traoré.

    Rozhodčí: Letexier – Zitouni, Mugnier.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu se Lyon dostal na polovinu soupeře, kde Dubois pouze vracel ke středovému kruhu, kde se nacházel osamocený kolega NDombèlé.
     
    4
    Marcelo rozehrával ze své poloviny ke středovému kruhu, kde se nacházel Aouar. Jeho celek to pro změnu zkouší podél levé autové lajny.
     
    5
    Zpětná přihrávka směřovala na kopačku Marcela, který ihned roztáhl hru na pravou stranu, kde Cornet nakonec nezkoušel centrovat kolem Maouassy.
     
    6
    Lyon právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Na levou stranu si totiž seběhl Depay, jenž okamžitou přízemní přihrávkou poslal míč do pokutového území, kde ho domácí obrana nedokázala odklidit, což vyhovovalo volnému MAXWELU CORNETOVI, jenž uklidil balón do sítě.
    6. Maxwel CORNET - 0:1
     
    7
    Dalekonosný odkop v podání domácího Briancona zaplul přesně na hruď Mendyho. Lyon se opět nastěhoval k šestnáctce, kde Cornet nepřesně přenášel hru.
     
    8
    Nedovoleným zákrokem si pomohl vracející se Depay, který místo míče trefil kopačku Savaniera. Tentýž hráč sám rozehrával, našel ale pouze Gorgelina.
     
    9
    Ve středu hrací plochy chyboval hostující Aouar, který přihrávkou našel pouze nohu soupeře. Posléze si Lyon pomohl dalším zbytečným faulem.
     
    10
    I tentokráte se k rozehrávce standardní situace postavil Savanier. Jeho centr byl hodně nebezpečný, zakončující Ripart ale nevyzrál na Gorgelina.
     
    11
    Nîmes právě vstřelil branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Savanier i tentokráte rozehrával standardní situaci, přičemž se mu podařilo najít Miguela, který ještě vracel míč před branku, kde se nacházel RENAUD RIPART, který přesnou hlavičkou překonal brankáře Gorgelina.
    11. Renaud RIPART - 1:0
     
    12
    Logicky na řadu přišel rohový kop pro Nimes. Savanier ho kroutil do malého vápna, kde si pro něj seběhl brankář Gorgelin, který ho vyboxoval ze šestnáctky.
     
    13
    Ndombélé se pokoušel vyvézt míč přes střed, avšak tam narazil do jednoho z protihráčů. I v tomto případě museli hosté sáhnout k nedovolenému zákroku.
     
    14
    Lyon operoval s míčem na vlastní polovině, přičemž Morel zkoušel dalekonosným pasem najít Maxwela, což se mu se štěstím nakonec podařilo.
     
    15
    Jenomže Lyon se zbytečnou zpětnou přihrávkou dostal zpět na vlastní polovinu, kde rozehrávku napadá početná smečka domácích fotbalistů.
     
    16
    Už to vypadalo, že se Terrier dostane do vyložené šance, avšak ještě před zakončením vyletěl nahoru praporek pomezního, což znamená ofsajd.
     
    17
    Následovalo autové vhazování z levé strany, o které se postaral zadák Mendy. Jeho celek ihned vyvezl míč na druhou stranu, o což se postaral Aouar.
     
    18
    Přihrávka v podání Mendyho nebyla pochopena, míč tak doskákal ven z hrací plochy. Mezitím se Bernardoni ujal dalekonosného odkopu od branky.
     
    19
    Cornet si absolutně nevěřil na průnik podél autové čáry, místo toho počkal na podporu svých spoluhráčů, kteří zaútočili proti menší smečce protihráčů.
     
    20
    Nimes se málem dostalo do vedení! Bouanga se totiž na levém křídle dostal až do zakončení, které se stočilo kousek vedle zadní tyče.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám nabízí zajímavou podívanou. Lyon přišel o jednobrankový náskok, navíc jsou domácí aktivnější.
     
    26
    Do rozehrávky svého celku se zapojil také brankář Bernardoni, který konstruktivně rozehrál na Marcela, jenž se pasem pokoušel oslovit Corneta.
     
    27
    Hosté si dokonce zajistili zisk úvodního rohového kopu. Z levé strany ho obstaral Depay, jehož vzdušná nabídka našla na malém vápně Bobichona.
     
    28
    Rychlý protiútok táhl po levém křídle Terrier, který navíc v pokutovém území dokázal oslovit naběhnuvšího Depaye, jehož ale zradilo zpracování míče.
     
    29
    Do zakončení se dostal domácí Savanier, jehož velice prudká rána nakonec orazítkovala horní konstrukci. Nimes bude zahrávat standardní situaci.
     
    30
    Mendy přeposílal na pravou stranu, kde Duboisovi uskočil míč za postranní čáru. Maouassa tak obstaral autové vhazování, po kterém Ripart mířil doprostřed.
     
    31
    Dembélé dokázal roztáhnout hru na levou stranu, kde se zakončením číhal obránce Mendy. Jeho prudká rána nakonec trefila dobře stojícího soupeře.
     
    32
    Ven z branky musel hostující brankář Gorgelin, který odehrál míč před dotírajícím Ripartem. Sledujeme ofenzivní partii, Nimes bude vhazovat.
     
    33
    Bobichon se stáhl hluboko na vlastní polovinu, kde to nákopem zkoušel kolega Paquiez, který trefil pouze kopačku dotírajícího křídelníka Terriera.
     
    34
    Marcelo celkem dlouho váhal s přihrávkou. Nakonec se jeho celek prokousal až do zakončení, avšak zakončující Dembélé mířil kousek vedle branky.
     
    35
    Ripart propasíroval přihrávku na Bobichona, který u šestnáctky zkoušel spolupracovat s Thioubem, jehož další nahrávku zablokoval val protihráčů.
     
    36
    Bernardoni zkoušel dalekonosným odkopem oslovit Riparta, který vzdušný souboj proti Duboisovi prohrál. I přesto bude Nimes vhazovat z levé strany.
     
    39
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Depay, jehož ránu pravou nohou dokázal Bernardoni vyrazit vedle sebe.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Nimes zahrávalo rohový kop z pravé strany, avšak centr trefil hned prvního protihráče. Posléze si taktickým zákrokem pomohl domácí Thioub.
     
    42
    Hodně nebezpečnou přihrávkou do pokutového území to zkoušel Depay, avšak jeho přihrávka dokázal odklidit Briancon. Rohový kop také pro Lyon.
     
    43
    Marcelo kraloval v dalším vzdušném souboji, při kterém odvrátil míč až do volného prostoru, kam jako první přispěchal Miguel, jenž uklidnil hru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Sám na sebe to vzal domácí Bobichon, který u pokutového území dokázal najít Riparta, jenž byl čistým způsobem obrán o balón.
     
    45+2
    Konec prvního poločasu se pomalu a jistě blíží. Mezitím Mendy roztáhl hru na levou stranu, kde mu Terrier okamžitě vracel.
     
    45+3
    Nîmes právě vstřelil branku!
    Jenomže domácí se dostávají do vedení! Nimes totiž zahrávalo rohový kop z pravé strany, který byl rozehrán cvičeným signálem. Přízemní přihrávka směřovala na ANTONINA BOBICHONA, jenž zakončením k přední tyči dokázal propálit brankáře Gorgelina.
    45+3. Antonin BOBICHON - 2:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl velice zajímavou podívanou. Lyon se v samotném úvodu dostal do vedení, avšak posléze si soupeř vytvořil několik zajímavých šancí, přičemž se nakonec dočkal vyrovnávací branky. Nimes bylo najednou o hodně nebezpečnější,přičemž se do vedení dostalo ve třetí minutě nastaveného času. Lyon tak bude muset dotahovat jednobrankové manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou tentokráte hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu to po pravém křídle zkoušel hostující Cornet, který na prudkou přihrávku svého kolegy nakonec nedosáhl.
     
    49
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl hostující Aouar, který si pochopitelně došel pro zisk standardní situaci. Tu po zemi rozehrál Marcelo.
     
    50
    Maouassa nedokázal u hranice pokutového území vyzrát na aktivního Corneta, který nevybojoval ani roh. Bernardoni tak bude vykopávat od branky.
     
    51
    Domácí brankář nakonec zvolil dalekonosný odkop až na druhou polovinu, kde ve vzduchu dokázal uspět Paquiez, jenž už neudržel míč na hřišti.
     
    52
    O bleskové provedení autového vhazování se postaral Mendy, který si vybral vedle stojícího Aouara, jenž ale nedokázal najít kopačku Terriera.
     
    53
    Naopak se do pokutového území prodral Thioub, jenž se pokusil o centr, který blokovala hned dvojice protihráčů. Rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    54
    Savanier kroutil centr směrem od branky, přičemž ho nakonec dokázal odvrátit Dembélé. Navíc jsme sledovali rychlý kontr, Depayovi ale uskočil balón od nohy.
     
    55
    Domácí brankář tak nemusel ani v tomto případě zasahovat. Ve středu hrací plochy si důrazně počínal Marcelo, který doslova zboural Riparta.
     
    56
    Hlavní sudí nakonec přerušil hru, avšak v těchto momentech se už může pokračovat. Bernardoni se pokoušel najít Riparta, což se mu podařilo.
     
    57
    Savanier se postavil k rozehrávce rohového kopu, který už přesáhl brankovou čáru. Sudí si toho všiml, Gorgelin si tak vyzkouší rozehrávku.
     
    58
    Najednou se do šance dostal hostující Dembélé, který po sklepnutí od Depaye pálil po zemi, avšak Bernardoni dokázal míč sevřít nadvakrát.
     
    59
    Následně přišel nedovolený zákrok v podání Depaye, samotné rozehrávky se posléze ujal sám brankář Bernardoni, který rozehrával na levou stranu.
     
    60
    Nimes si nakonec vybojovalo autové vhazování, které nepřineslo nic nebezpečného. Naopak brankář Gorgelin rozehrál ihned výhozem do strany.
     
    61
    Lyon se hracího předmětu zbavil hodně rychle, Mendyho přihrávka byla totiž příliš riskantní. Následně si domácí zajistili zisk dalšího rohového kopu.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Gaëtan Paquiez (Nîmes Olympique).
     
    62
    Savanier v tomto případě rozehrával nakrátko na Thiouba, kterému se nepodařilo odcentrovat přes protihráče. Hosté tak mohou uklidnit hru.
     
    63
    Ripart si dokráčel pro zisk nedovoleného zákroku, po kterém se k rozehrávce postavil obránce Briancon, který to zkoušel dalekonosně.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále vedou o jednu branku. Úvod druhého poločasu zatím nabízí nezáživnou podívanou.
     
    69
    Lyon dokráčel s míčem na polovinu soupeře, kde roztáhl hru na pravou stranu, odkud Cornet raději vracel přihrávku na vlastní polovinu hřiště.
     
    70
    Do nadějného protiútoku se dral domácí Savanier, který ale daleko nedoběhl. Na opačné straně to pro změnu příliš nevyšlo Dembélému.
     
    71
    Savanier si nenechal ujít ani tuto rozehrávku rohového kopu. Svůj centr nebezpečně kroutil směrem do branky, kde Gorgelin reflexivně reagoval.
     
    72
    Dubois si vzal na starost provedení autového vhazování z pravé strany. Následně Aouar spolupracoval s Dembélém, který opět přišel o balón.
     
    73
    Jeden z domácích byl chvíli ošetřován za postranní čárou, Nimes ale hraje v plném počtu. Mezitím se Marcelovi podařilo hlavičkou poslat míč dozadu.
     
    74
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Bertrand Traoré.
     
    75
    Také hosté si po delší době vyzkoušeli rozehrávku rohového kopu. Rozehrávka nakrátko nepřinesla nic nebezpečného, roh se bude opakovat.
     
    76
    Bobichon přenechal míč do lepší pozici pro Ferriho, který ještě kroutil centr do pokutového území, kde se na hranici malého vápna podařilo zakročit Morelovi.
     
    77
    Tak nakonec míč skončil za postranní čárou, rohový kop to tedy logicky nebyl. I tak Ndombélé našel na levém křídle Corneta, jenž okamžitě vracel.
     
    78
    Bouanga si chystal zakončení pravou nohou, to mu na poslední chvíli dokázal zablokovat Dubois. Následný rohový kop domácích nic nepřinesl.
     
    79
    Ven z branky musel brankář Gorgelin, který to nakonec stihl před Thioubem. Lyon se tak dostal na druhou polovinu, kde nyní kombinuje.
     
    80
    Bernardoni si po delší době připsal slibný zákrok, na druhé straně se k nebezpečné střele dostal aktivní Thioub, jehož rána prosvištěla kousek vedle.
     
    80
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Sada Thioub, přichází Baptiste Guillaume.
     
    81
    Momentálně se nehraje, neboť za brankovou čárou je ošetřován domácí brankář Bernardoni. Na nic vážného to ale v žádném případě nevypadá.
     
    82
    Už se opět pokračuje ve hře. Před malým momentem Lyon rozehrával rohový kop, který vystihl Miguel, po jehož odvrácení pálil vedle branky Dubois.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Nimes stále drží jednobrankový náskok. Druhý poločas ale není zrovna pohledný.
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Moussa Dembélé, přichází Lucas Tousart.
     
    87
    Sledovali jsme standardní situaci v podání domácích. Savanier to zkoušel přímo na branku, přičemž Gorgelin nakonec vyrážel nad branku.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Lyon právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tady máme vyrovnávací branku! Zdánlivě nenápadná kombinace Lyonu nakonec přinesla technické zakončení v podání MAXWELA CORNETA, jehož střelecký pokus směřoval velice přesně ke vzdálenější konstrukci, což bylo pro domácího brankáře příliš.
    89. Maxwel CORNET - 2:2
     
    90+1
    Lyon právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté jdou dokonce do vedení! Roztažení hry našlo na pravém křídle Duboise, který ještě prudkou přihrávkou zkoušel oslovit své spoluhráče na malém vápně, kde dokonale tečoval nabídku TANGUY NDOMBÉLÉ, jehož změna dráhy letu míče slavila úspěch.
    90+1. Tanguy NDOMBÈLÉ - 2:3
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá moc času, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Nimes se ale přeci jenom drží na polovině soupeře.
     
    90+4
    Ještě jeden rohový kop pro Lyon.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Bertrand Traoré (Olympique Lyon).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lyonu, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Druhé dějství nám nabídlo o něco méně záživnou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější domácí celek, jenž se dostal do celé řady šancí, avšak žádná další neskončila na místě určení. Lyonu se směrem dopředu moc nedařilo, naopak měl velké starosti s ataky soupeře, které byly hodně nebezpečné. Hosté se v závěru přeci jenom dostali k vyrovnávací brance, navíc v krátkém časovém sledu vstřelili vedoucí branku.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8. (22:57:23)

    David Suchý

    Branky: 11. Ripart (Miguel), 45+3. Bobichon (Savanier) – 6. Cornet (Depay), 89. Cornet (B. Traoré), 90+1. NDombèlé (Dubois)

    Karty:   61. Paquiez (NOQ) – 90+5. B. Traoré (LYO)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:8.
    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon (C), Miguel, Maouassa – Savanier, Bobichon, Ferri – Thioub (80. Guillaume), Ripart, Bouanga.
    Náhradníci: Valette – Alioui, Bozok, Guillaume, Harek, Valdivia, Valls.

    Olympique Lyon: Gorgelin – Dubois, Marcelo, Morel (C), F. Mendy – NDombèlé, Aouar – Cornet, Depay, Terrier (74. B. Traoré) – M. Dembélé (84. Tousart).
    Náhradníci: Racioppi – Fékir, Pape Diop, Marçal, Tousart, Solet, B. Traoré.

    Rozhodčí: Letexier – Zitouni, Mugnier
    bahis siteleri