Estonsko – Bělorusko 1:2 (kon.) | Kypr – Kazachstán 1:1 (kon.) | Německo – Nizozemsko 2:4 (kon.)
Slovensko – Chorvatsko 0:4 (kon.) | Wales – Ázerbájdžán 2:1 (kon.) | Rakousko – Lotyšsko 6:0 (kon.)
Slovinsko – Polsko 2:0 (kon.) | San Marino – Belgie 0:4 (kon.) | Skotsko – Rusko 1:2 (kon.)
konec
Kypr
1:1 (1:1)
Kazachstán
Pátek 06.09.2019, 18:00 • GSP Stadium, Nikósie (kapacita 22 859 míst) • Kvalifikace ME • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji vám krásný zbytek večera a u dalších online přenosů se s vámi těším na počtenou! (20:13:48)
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 4:5
    Střely mimo branku: 5:7
    Rohové kopy: 5:3
    Držení míče: 60 %:40 %
    Fauly: 12:15
    Žluté karty: 4:2
    Červené karty: 0:0
    Ofsajdy: 2:4

    Branky: 39. Sotiriou (Ioannou) – 2. Ščotkin (Sujumbajev). ŽK: 7. Mintikkis (CYP), 15. Ioannou (CYP), 45+2. Kousoulos (CYP), 90+4. Laifis (CYP) – 51. Malyj (KAZ), 85. Sujumbajev (KAZ). Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko).
     
    Zajímavé utkání kvalifikační skupiny I je u konce. Kypřané sice po většinu utkání měli více ze hry, vyhrát ovšem nedokázali. Ve druhém poločase se navíc spíše obávali i o remízu, když Kazaši zlepšenou hrou sahali rovněž po výhře.

    Začněme ale od začátku. Skóre otevřel už ve 2. minutě kazašský útočník Alexej Ščotkin. Domácí v dalším průběhu prvního poločasu dominovali a zaslouženě se dočkali vyrovnání, když se v 39. minutě po úžasné akci Ioannoua prosadil Pieros Sotiriou. Stejný hráč pár minut předtím nastřelil i břevno.

    I úvod druhé půle patřil Kypřanům. Georgios Efrem se probil do šestnáctky, ale jeho střela z úhlu skončila mimo branku. Následně se začali více osmělovat i hosté, kterým pomohlo především příchod Maxima Fedina. Výhru Kypru měl v závěru na kopačce Fotis Papoulis, ve výhodné pozici však trestuhodně přestřelil.

    Kypr se tak rozešel s Kazachstánem nerozhodně 1:1. Po pěti zápasech kvalifikační skupiny tak mají Kypřané na svém kontě čtyři body. Tým Michala Bílka je na tom o něco lépe, bodů nasbíral už sedm.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě konec nadějí pro domácí. Constantinos Laifis na polovině hřiště sestřelil Islambeka Kuata a zaslouženě obdržel žlutou kartu.
     
    90+3
    Střídající Ioannis Pittas se dopustil útočného faulu u rohového praporku, Dmytro Nepohodov s rozehrávkou znovu určitě spěchat nebude.
     
    90+2
    Kypřané se ještě snaží v nastavení zvrátit utkání na svou stranu, síly už nicméně dochází. Kazaši zřejmě budou spokojeni i s bodem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Mattias Gestranius nastaví v dnešním utkání 4 minuty.
     
    90
    Naposledy střídají také domácí. V utkání končí právě Fotis Papoulis, jehož na závěrečné minuty nahrazuje Ioannis Pittas.
    89. Papoulis ve velké šanci přestřelil
     
    89
    Další skvělý průnik levého obránce Nicholase Ioannoua! Po svém sólu vybídl ke skórování Fotise Papoulise, ten však ze slibné pozice v záklonu přestřelil branku!
     
    88
    Fotis Papoulis se dostal do pokutového území z pravé strany, jeho centr však opět skončil jen na hlavách pozorných kazašských obránců.
     
    87
    Poslední střídání na straně Kazachstánu. Odchází střelec jediné branky Alexej Ščotkin, přichází Abat Ajmbetov.
     
    86
    Anthony Georgiou z přímého volného kopu ovšem znovu nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů v šestnáctce.
     
    86
    Gafuržan Sujumbajev u střídaček ostře atakoval Kyriakoua a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    84
    Temirlan Jerlanov po rozehrávce rohového kopu fauloval brankáře Panayiho, po rychlé akci následuje roh i na druhé straně.
     
    83
    Rohový kop pro Kazachstán. K praporku ho pomalou chůzí míří rozehrát právě střídající Georgij Žukov.
     
    82
    Podruhé v utkání střídá také Kazachstán. Georgij Žukov střídá Aschata Tagybergena, který po předešlých problémech zřejmě už nemohl pokračovat ve hře.
     
    81
    Dmytro Nepohodov si pohlídal volný kop Kypřanů a zdárně jej vyboxoval. Celé akci navíc předcházel ofsajd.
     
    80
    Aschat Tagybergen fauloval Anthonyho Georgioua a i on má problémy s křečemi. Kazašský záložník si však ošetření nevyžádal.
     
    79
    Nepřesná kombinace domácích hráčů končí až u brankáře Dmytra Nepohodova, který znovu s rozehrávkou příliš nespěchá.
     
    78
    Islambek Kuat vybíhal z ofsajdového postavení. Rozhodčí přerušili hru, i když měli Kypřané míč stále na nohách.
     
    77
    Maročkin si nakonec vyžádal ošetření, a tak musí za postranní čáru. Hra po více jak minutovém zdržení opět pokračuje.
     
    76
    Hra je nyní přerušená, na zem se totiž skácel hostující obránce Alexandr Maročkin, zřejmě ho chytají křeče.
     
    75
    Domácí nicméně pokračují v tlaku na útočné polovině, kazašská obrana nicméně pracuje velmi dobře.
     
    74
    Kypřané obléhali pokutové území Kazachstánu, Nicholas Ioannou však nedokázal zpracovat míč a je z toho pouze autové vhazování pro domácí.
     
    73
    Druhé střídání na straně Kypru. Dohráno má Georgios Efrem, kterého nahrazuje Ioannis Costi.
     
    72
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Kazašský útok končí hodně nepovedeným centrem, který skončil až na tribuně.
     
    71
    Kypřané se vrátili na útočnou polovinu. K dlouhému autu se snažil propracovat Pieros Sotiriou, pozorná obrana Kazachů si nicméně poradila.
     
    70
    Jurij Percuch se nyní snažil uvolnit do úniku Alexeje Ščotkina, ten však nepočítal s přihrávkou do pohybu a zůstal stát.
    69. Fedinova střela z dálky
     
    69
    Střídající Maxim Fedin oživil hru Kazachstánu ve středu pole. Celou akci, kterou sám rozehrál, nakonec i zakončil střelou z dálky. Ta znovu zaměstnala Panayiho v brance Kypru.
     
    68
    Nebezpečí na straně Kazachstánu hrozí zejména od Alexeje Ščotkina, který si opět dokázal vytvořit střeleckou pozici. Jeho pokus z hranice pokutového území však nebyl úplně poveden, Constantinos Panayi si bez větších obtíží poradil.
     
    67
    Tlak Kypřanů v posledních minutách polevil. Domácí mají stále více ze hry, zápas je ovšem otevřený na obě strany.
     
    66
    Další útočné snažení Pierose Sotirioua bylo přerušeno kvůli nedovolené hře rukou, rozehrávat budou Kazaši.
     
    65
    Poprvé v utkání střídá také Michal Bílek. Ze hry stahuje kapitána Bauržana Islamchana, místo něhož přichází Maxim Fedin.
     
    64
    Nepohodov musel likvidovat další centr z kopačky Charalampose Kyriakoua, odražený míč si našel Nicholas Ioannou, jehož rána skončila hodně daleko od branky.
     
    63
    Slibně se vyvíjející akci domácích nyní překazila nepřesná finální přihrávka Pierose Sotiriou na nabíhajícího Georgiose Efrema.
     
    62
    Kazaši se nicméně osmělují. Dlouhý míč mířil na nabíhajícího Ščotkina, dříve u něj však byl brankář Constantinos Panayi.
     
    61
    Jan Vorogovskij si z pravé strany navedl až na střed a z 25 metrů zkusil vypálit, rána skončila vedle pravé tyče kyperské branky.
     
    60
    Dmytro Nepohodov si rozhodně dnes nemůže stěžovat na nedostatek práce, musel krotit další míč, tentokrát po centru z pravé strany.
     
    59
    Fotis Papoulis se snad poprvé v utkání pořádně ukázal, jeho technická střela z levé strany však skončila jen v náručí Dmytra Nepohodova.
     
    58
    Máme tu první střídání v dnešním zápase. Na domácí straně odstupuje ze hry Grigoris Kastanos, jehož nahrazuje Anthony Georgiou.
     
    57
    Z rohového kopu žádná šance nepřišla. V následující akci se hlavami srazili Alexej Ščotkin a Constantinos Mintikkis, oba musejí být ošetřováni.
     
    56
    Z velké dálky vypálil Aschat Tagybergen, jeho razantní střela protáhla Panayiho tak, že brankář Kypru musel míč vyrazit na rohový kop.
     
    55
    Kypřané pokračují v tlaku, Kazaši nicméně směrem dopředu zatím hrozí více než v prvních 45 minutách.
    54. Efrem z úhlu minul branku
     
    54
    Obrovská šance domácích! Georgios Efrem se probil do pokutového území přes dva soupeře, z úhlu se pak snažil pálit na zadní tyč, ale branku minul!
     
    52
    Centrovaný pokus Constantinose Mintikkise z pravé strany nebyl přesný, následovat bude odkop od branky Dmytra Nepohodova.
     
    51
    Serhij Malyj zezadu fauloval Pierose Sotiriou, faul na středu hřiště mu u rozhodčího neprošel bez žluté karty.
     
    50
    Aschat Tagybergen si teď hrál s nervy napadajícího protivníka, ale i trenéra Michala Bílka. V nebezpečném prostoru držel až dlouho míč na noze, nicméně ho neztratil.
     
    49
    Jan Vorogovskij se na zadní tyči dostal k hlavičce po Sujumbajevově centru z levé strany, v těžké pozici nedokázal míč stlačit mezi tři tyče a přestřelil.
     
    48
    Jurij Percuch vypálil zpoza šestnáctky hodně nepřesně. Na druhé straně se po rychlém útoku dostal do pokutového území znovu Kastanos, jeho přihrávka však nenašla žádného adresáta.
     
    47
    Kypřané nicméně pokračují v aktivní hře, kterou se prezentovali po většinu prvního poločasu.
     
    46
    Grigoris Kastanos se hned v úvodu druhého poločasu pokusil překvapit Nepohodova technickým lobem, míč ovšem skončil nad brankou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:07.
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Střely na branku: 3:2
    Střely mimo branku: 1:1
    Rohové kopy: 4:1
    Držení míče: 65 %:35 %
    Fauly: 7:4
    Žluté karty: 3:0
    Červené karty: 0:0
    Ofsajdy: 0:2
     
    První poločas nabídl celkem pohlednou podívanou. Více ze hry měli jednoznačně domácí Kypřané, kteří ovšem už od 2. minuty prohrávali. Po povedené akci Kazachů se prosadil útočník Alexej Ščotkin.

    Následný tlak domácích vyvrcholil ve 39. minutě, kdy se po skvělé individuální akci Ioannoua prosadil Pieros Sotiriou. Stejný hráč o pár minut předtím napálil zpoza šestnáctky břevno. V závěru poločasu ještě z přímého kopu nebezpečně pálil hostující kapitán Islamchan.

    Po úvodních 45 minutách tak hraje Kypr s Kazachstánem v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2020 nerozhodně 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Parádní střela Islamchana z přímého kopu končí ještě lepším zákrokem Constantinose Panayiho v brance Kypru!
     
    45+3
    Volný přímý kop rozehraje zřejmě kapitán Bauržan Islamchan.
     
    45+2
    V závěru nastavení se ještě do šance probíjel kazašský útočník Alexej Ščotkin. Dobíhající Ioannis Kousoulos ho zastavil skluzem, za který vidí žluté napomenutí.
     
    45+1
    Georgios Efrem se mohl dostat do slibné příležitosti, centr z pravé strany si ovšem nedokázal adekvátně zpracovat.
     
    45
    Finský rozhodčí Mattias Gestranius nastaví v prvním poločase dvě minuty.
     
    44
    Na polovině hřiště zůstal ležet kazašský záložník Aschat Tagybergen. Nakonec si vyžádal i ošetření, a tak bude muset za postranní čáru.
     
    43
    A tak dopředu mohou znovu stále aktivní Kypřané. Vyrovnávací branka krátce před poločasovou přestávkou by je mohla hodně povzbudit.
     
    42
    Nepřesný centr Jana Vorogovského z pravé strany nyní zhatil ojedinělý útok Kazachstánu.
     
    41
    Kazaši se snaží hru znovu trochu uklidnit. Nutno říct, že kromě rychlého úvodního gólu toho zatím svěřenci Michala Bílka moc nepředvedli.
     
    40
    A domácí se dostali k další střele. Tentokrát to z větší vzdálenosti zkoušel technickým obstřelem Georgios Efrem, kazašský brankář Nepohodov si jeho pokus v klidu pohlídal.
    39. Pieros SOTIRIOU - 1:1
     
    39
    Kypr právě vstřelil branku!
    Úžasný gól! Nicholas Ioannou si na levé straně pohrál se dvěma protihráči, jednomu dokonce nasadil housle a následně krásnou přízemní přihrávkou našel na zadní tyči volného PIEROSE SOTIRIOUA! Kypr zaslouženě srovnává na 1:1.
     
    37
    Další ostrý zákrok ve středu hřiště předvedl Charalampos Kyriakou. Hlavní rozhodčí si následně pozval k sobě oba kapitány, aby přes ně hru trochu uklidnil.
     
    36
    Brankář Nepohodov mohl opět na chvilku ulevit svým spoluhráčům, když trochu pozdržel rozehrávku od branky.
    35. Nepříjemný pád Kastanose přes reklamní panel
     
    35
    Po levém křídle se do šestnáctky probíjel Grigoris Kastanos, v souboji s protihráčem ale nedokázal udržet mí na hrací ploše, pak navíc nepříjemně přepadl přes reklamní panely za postranní čárou.
     
    34
    Ani další ofenzivní snažení Kypřanů nekončí úspěšně, tentokrát míč v šestnáctce sebral brankář Dmytro Nepohodov.
     
    33
    Další útok Kypřanů skončil zbrklou ztrátou a následným faulem Kyriakoua na Islamchana.
     
    32
    Po delší době se teď Kazachům podařilo trochu ustálit hru ve středu pole, udržet míč na svých kopačkách. Následný pokus o vysunutí jednoho z útočníků ovšem nevyšel.
     
    30
    Kazaši se nyní snažili trochu uklidnit hru, jejich rozehrávka ovšem ztroskotala na aktivním presinku soupeře.
     
    29
    Na konci další akce Kypru byl aktivní pravý obránce Constantinos Mintikkis. Vypadalo to, že míč se snažil ještě vracet před branku, nakonec z toho byl celkem nebezpečný pokus na bližší tyč. Nicméně nepřesný.
     
    28
    Aktivita domácích se ovšem stupňuje. Dočkají se Kypřané zaslouženého vyrovnání ještě do poločasu?
     
    27
    Kypřané znovu zahrozili! Tentokrát centr z pravé strany od Constantinos Mintikkise mířil nad zadní tyč, kde však Efremovi zkazil možnost zakončení Alexandr Maročkin.
     
    25
    Pieros Sotiriou začíná kousat. Znovu se v pokutovém území probíjel obranou soupeře, jeho akce končí dalším rohovým kopem domácích.
     
    24
    První rohový kop v utkání si vyzkoušeli také Kazaši, ani oni však centrovaným míčem nikterak vážně nezahrozili.
     
    23
    Další akce kyperského celku skončila už v zárodku, když dlouhý pas na pravou stranu hřiště skončil až v zázemí.
     
    22
    Kypřané nadále tlačí, vybojovali si další rohový kop v krátkém sledu po sobě.
     
    21
    Jurij Percuch nyní fauloval Ioannise Kousoulose, Kypřané budou rozehrávat standardní situaci.
    20. Sotiriou pálil tvrdě do břevna
     
    20
    Parádní akci nyní předvedl Pieros Sotiriou! Na hranici šestnáctky si nechal spadnout míč na prsa a rovnou z voleje vypálil tvrdou ránu, která orazítkovala břevno. Následovat bude rohový kop, takže Nepohodov si zřejmě na míč sáhl.
     
    19
    Z rohového kopu nic nebylo, Kypřané nedokázali dostat míč ani do pokutového území.
     
    18
    Po krátké pauze už se opět hraje a Kypřané se hned dostali do slušné šance. Pieros Sotiriou nádhernou patičkou uvolnil v šestnáctce Fotise Papoulise, jehož střelu vytěsnil Nepohodov na rohový kop.
     
    17
    Po ostrém střetu ve středu hřiště nyní musel být na hrací ploše ošetřován domácí záložník Grigoris Kastanos i kazašský kapitán Bauržan Islamchan.
     
    15
    Nicholas Ioannou se nyní snažil vymodlit faul v pokutovém území soupeře. Finský rozhodčí ovšem nedovolený zákrok neviděl, naopak domácího obránce potrestal žlutou kartou za simulování.
     
    14
    Po delší době se na útočnou polovinu podívali také hostující hráči, akce ovšem skončila nepovedenou přihrávkou kapitána Bauržana Islamchana.
     
    12
    Po zajímavé souhře z autového vhazování se do šestnáctky prodíral Grigoris Kastanos, nic kloudného ovšem nevymyslel.
     
    11
    Kypřané se po obdržené brance trochu oklepali, v posledních minutách jsou mnohem více na míči.
     
    10
    Po nepovedeném zákroku hostujícího brankáře Nepogodova se do slibné příležitosti dostal domácí kapitán Giorgos Merkis, z voleje ovšem přestřelil kazašskou branku!
     
    9
    Temirlan Jerlanov byl nachytán v postavení mimo hru.
     
    7
    Za ostrý zákrok ve středu hřiště na kazašského kapitána Islamchana vidí kyperský obránce Constantinos Mintikkis žlutou kartu.
     
    5
    Centr z pravé strany od Mintikkise byl hodně nepřesný, následuje odkop od branky Dmytra Nepohodova.
     
    4
    Kypřané se snažili rychle odpovědět na vedoucí gól Kazachů, útočné snažení Georgiose Efrema nicméně skončilo faulem.
    2. Alexej ŠČOTKIN - 0:1
     
    2
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Hosté se rychle ujímají vedení! Přízemní centr Sujumbajeva z levé strany usměrnil do branky z hranice malého vápna ALEXEJ ŠČOTKIN.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kypr: Panayi – Mintikkis, Merkis (C), Laifis, Ioannou – Papoulis, Kousoulos, Ch. Kyriakou, Kastanos – Sotiriou, Efrem.
    Náhradníci: Pardo, Michael – Karo, Vasiliou, Ioannou, Roles, Georgiou, M. Špoljarić, Costi, Artymatas, Panayiotou, Pittas.

    Kazachstán: Nepohodov – Maročkin, Malyj, Jerlanov – Vorogovskij, Tagybergen, Kuat, Percuch, Sujumbajev – Ščotkin, Islamchan (C).
    Náhradníci: Pokatilov, Šackij – Dmitrenko, Abiken, Mužikov, Žukov, Dosmagambetov, Ajmbetov, Šomko, Fedin, Bejsebekov.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    TABULKA KVALIFIKAČNÍ SKUPINY I

    1. Belgie – 4 zápasy, 12 bodů, skóre 11:1
    2. Rusko – 4 zápasy, 9 bodů, skóre 15:3
    3. Kazachstán – 4 zápasy, 6 bodů, skóre 7:7
    4. Skotsko – 4 zápasy, 6 bodů, skóre 4:7
    5. Kypr – 4 zápasy, 3 body, skóre 6:5
    6. San Marino – 4 zápasy, 0 bodů, skóre 0:20
     
    KAZACHSTÁN

    Fotbal v Kazachstánu je na tom trochu podobně jako ten kyperský. Kluby se jakž takž prosazují v evropských pohárech, reprezentace ale stále tápe. Ani Kazaši se od rozpadu Sovětského svazu nedokázali probojovat na žádný závěrečný turnaj ME nebo MS. To se od letošního roku snaží změnit český trenér Michal Bílek.

    Kazaši si zatím vedou o trochu lépe než Kypřané. Na úvod kvalifikace šokovali vysokou výhrou nad Skotskem 3:0. Poté ovšem dvakrát padli s favority skupiny Ruskem (0:4) a Belgií (0:3). V posledním utkání v červnu si pak bez problémů poradili se San Marinem 4:0. Sedm vstřelených branek má zatím sedm různých střelců.
     
    KYPR

    Kyperský fotbal sice v posledních letech šel nahoru, spíše ale ten klubový, který těží z přispění zahraničních fotbalistů. Reprezentační výběr se ještě nikdy v historii neprobojoval na závěrečný turnaj mistrovství Evropy, ani mistrovství světa. Zatím nevypadá, že by se tato skutečnost měla změnit.

    Kypr sice odstartoval kvalifikaci povinným domácím vítězstvím 5:0 nad San Marinem, od té doby ovšem počítá jednu porážku za druhou. Nejdříve doma padl s Belgií 0:2, následně nestačil ani na Skotsko (1:2) a Rusko (0:1). Nejlepšími kvalifikačními střelci týmu jsou se dvěma brankami Pieros Sotiriou a Ioannis Kousoulos.
     
    Přeji krásný páteční podvečer! Kvalifikační cyklus o postup na mistrovství Evropy v roce 2020 už je ve své polovině. Ve skupině I zatím potvrzují roli favoritů Belgie a Rusko, za nimi se perou další. V dnešním pátém kolo budeme od 18 hodin sledovat souboj Kypru a Kazachstánu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Lacek

    Branky: 39. Sotiriou (Ioannou) – 2. Ščotkin (Sujumbajev)

    Karty:   7. Mintikkis (CYP), 15. Ioannou (CYP), 45+2. Kousoulos (CYP), 90+4. Laifis (CYP) – 51. Malyj (KAZ), 86. Sujumbajev (KAZ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:15.
    Kypr: Panayi – Mintikkis, Merkis (C), Laifis, Ioannou – Papoulis (90. Pittas), Kousoulos, Ch. Kyriakou, Kastanos (58. Georgiou) – Sotiriou, Efrem (73. Costi).
    Náhradníci: Pardo, Michael – Karo, Vasiliou, Ioannou, Roles, Georgiou, M. Špoljarić, Costi, Artymatas, Panayiotou, Pittas.

    Kazachstán: Nepohodov – Maročkin, Malyj, Jerlanov – Vorogovskij, Tagybergen (82. Žukov), Kuat, Percuch, Sujumbajev – Ščotkin (87. Ajmbetov), Islamchan (C) (65. Fedin).
    Náhradníci: Pokatilov, Šackij – Dmitrenko, Abiken, Mužikov, Žukov, Dosmagambetov, Ajmbetov, Šomko, Fedin, Bejsebekov.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni Finsko)
    bahis siteleri