Dobřany – Plzeň 1:6 (kon.) | Kovo Praha – Karviná 1:5 (kon.) | Letohrad – Kladno 4:1 (kon.)
Sudoměřice – Hr. Králové 4:3 (kon.) | Ústí n/L – Most 9:0 (kon.) | Kert Park Praha – Pardubice 3:5 (kon.)
konec
SK Hokejbal Letohrad
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
HBC Kladno
Sobota 14.09.2019, 14:00CROSSDOCK Extraliga • 16. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokejbalu! Česká Extraliga má na programu další zápasy, proti sobě se představí SK Hokejbal Letohrad a HBC Kladno.
     
    SK Hokejbal Letohrad

    Domácí Letohrad se po základní části uplynulé sezony umístil na sympatické čtvrté pozici, přičemž na vedoucí Kert Park Praha ztrácel propastných patnáct bodů. Letohradu to ale vadit nemuselo, i tak si zajistil postup do vyřazovacích bojů, ve kterých se v rámci čtvrtfinále utkal proti Pardubicím, které nakonec prohrály poměrem 2:3 na zápasy. Letohrad se v semifinále postavil budoucímu vítězi celé ligy, a sice Kert Parku, který celou sérii ovládl poměrem 3:0 na zápasy. Letohrad nevstoupil do letošního ročníku zrovna nejlépe, hned v úvodním kole totiž nestačil na Karvinou, které podlehl výsledkem 2:3.
     
    HBC Kladno

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je Kladno. Tento celek se v minulém ročníku umístil na druhé pozici, přičemž na vedoucí celek ztrácel pouze šest bodů. Kladno se v rámci čtvrtfinále play-off utkalo s Ústím nad Labem, které se po základní části umístilo na sedmé pozici. Celá série měla to nejkratší možné trvání, celek ze Středočeského kraje dokázal uspět ve všech třech zápasech. O dost těžký oříšek přišel v následném semifinále, ve kterém Kladno změřilo síly se třetí Plzní. I tato série netrvala vůbec dlouho, Kladno opět postoupilo nejkratším možným způsobem. Pouze tři duely byly k vidění v rámci finálové série mezi Kladnem a pražským Kertem. Druhý jmenovaný vyhrál 3:0 na zápasy a opět slavil zisk titulu.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Novák) – Vychytil, Lux, Lajčiak, Anýž, J. Hejtmánek, Adamec, Krejsa – Halbrštát, Fatus, Macháček, Palcer, Holuša, D. Hejtmánek, Věchet (C), Cvejn, Bogdány, Bečka

    HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Dedič (A), Soukup (A), Důras, Haisman, Kamenář, Hrabar – Špaček (C), Pražák, Šrámek, Barnošák, Eitler, Hnízdil, Malecha, Procházka, Prokop, Zdrůbecký

    Rozhodčí: Kettner, Záhora.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, konkrétněji se dokázal prosadit Špaček. Kladno se ihned dostalo na druhou stranu.
     
    01:02
    Hodně nepřesnou rozehrávkou se prezentoval hostující Čapek, který přes celou délku hrací plochy nenašel Barnošáka. Na řadu tak přišlo první zakázané uvolnění.
     
    02:05
    Do šance se mohl dostat domácí Věchet, avšak přihrávka na jeho osobu byla příliš nepřesná. Posléze to z velké vzdálenosti zkoušel Hejtmánek, který našel náruč Jirotky.
     
    03:12
    Letohrad se dostával do protiútoku, který nakonec nepřinesl nic vážnějšího. Až poté pálil od vrcholku levého kruhu Věchet, který svůj pokus poslal do zadního hrazení.
     
    03:37
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Hostující obrana nedokázala zachytit náběh VOJTĚCHA BOGDÁNYHO, který tak uháněl sám na brankáře Jirotku. Jeho rána zápěstím nakonec směřovala mimo dosah hostujícího brankáře.
    Asistence: Jakub Cvejn.
    03:37 Vojtěch BOGDÁNY - 1:0
     
    04:04
    Haismanovi se podařilo vyvézt hrací předmět k červené čáře, odkud nahazoval na druhou stranu. Tam se do šance dostal Dedič, který se neprosadil.
     
    05:20
    Na druhou stranu se dostával hostující Špaček, který to proti domácímu brankáři zkusil bekhendovou kličkou, se kterou si pozorný Šimara dokázal poradit.
     
    06:24
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka domácích! Kladno sice bylo aktivnější, avšak ani tentokráte nebránilo vůbec zodpovědně. Na Jirotku se hnali hned dva hráči, přičemž to na sebe vzal MIROSLAV VĚCHET, který se štěstím vstřelil branku.
    Asistence: Vojtěch Bogdány.
    06:24 VĚCHET - 2:0
     
    07:11
    Kladenští se usídlili v útočném pásmu, což vedlo k přihrávce na obsazeného Eitlera. I přesto jsme se dočkali zakončení, Šimara byl bleskově na zemi.
     
    07:27
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Ondřej Pražák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:03
    Obrannou povinnost si splnil vracející se Soukup, který velice přesně rozehrál na levou stranu. Tam ale chyboval Malecha, který se musí vracet zpět.
     
    09:05
    Skákající míček proskákal až do lapačky hostujícího brankáře Jirotky, který pro změnu raději přerušil hru. To znamená, že si hráči Letohradu vybojovali třetinu.
     
    10:08
    Hostující Malecha to nemyslel vůbec špatně, avšak pouze vyprášil beton domácího brankáře. Následně před branou číhal Adamec, který sklepl míček kousek vedle.
     
    10:19
    Letohrad právě vstřelil branku!
    To je studená sprcha pro hostující celek! Letohrad se bleskovým způsobem dostal za modrou čáru, kde se velice přesnou střelou prezentoval FILIP FALTUS, který pálil mimo dosah brankáře Jirotky, jenž zatím nepodává příliš dobrý výkon.
    Asistence: Petr Vychytil, Michal Macháček.
    10:19 FALTUS - 3:0
     
    10:19
    Střídání v týmu HBC Kladno: ze hřiště odchází Jan Jirotka, přichází Vít Čapek.
     
    11:43
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Petr Vychytil – 2 min., podražení).
     
    12:06
    Jako první se k míčku dostal hostující Dedič, který ho poslal pouze na střídačku. Hlavní sudí pochopitelně přerušil hru, vhazovat se bude po Jirotkově levici.
     
    14:20
    Na vhazování se postavil hostující kapitán Špaček, kterému se nepodařilo uspět. Jeho celek se i přesto dostal k míčku, avšak Anýž zablokoval nahrávku.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, kterou lépe zvládl domácí celek, kterému se povedlo hned třikrát přesně zamířit. Kladno ale nehrálo vůbec špatně, avšak obrana nepodává zatím nejlepší výkon, při dvou brankách pustila útočníka soupeře do samotného úniku. Do konce zápasu ale zbývá ještě hodně času.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:34
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyšlo lépe domácímu celku, který se ihned dostal na dostřel Čapkovi, jenž si přispal první těžší zákrok tohoto zápasu.
     
    16:02
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Ondřej Pražák – 2 min., sekání).
     
    17:08
    Hejtmánkovi se rychlým způsobem podařilo dostat puk za červenou čáru, načež se jeho celek usadil kolem branky soupeře. Čapek zatím zasahovat nemusel.
     
    18:03
    Hodně nebezpečným pokusem to zkoušel domácí David Hejtmánek, který nahazoval na branku soupeře, kde si brankář Čapek poradil s tečovaným pokusem.
     
    19:02
    Jako první se k volnému předmětu dostal hostující obránce Dedič. Jeho celek to zkoušel od modré čáry, avšak zakončující Kamenár trefil pouze nohu protihráče.
     
    Momentálně se nehraje, neboť probíhá úprava hrací plochy.
     
    20:15
    Do pásma se dostal hostující Hnízdil, který ještě přihrával podél hrazení. Kladno se prodralo až k zakončení, avšak Šimara si přední konstrukci pohlídal. Následný kontr domácích dokázal Čapek senzačně zneškodnit.
     
    20:16
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (David Hejtmánek – 2 min., sekání).
     
    21:02
    Ihned po vhazování si to na druhou stranu namířil Faltus, který nasbíral cenné vteřinky. I tak narazil na smečku protihráčů, jenž zasáhla čistým způsobem.
     
    22:06
    Od červené čáry zkoušel své štěstí Dedič, jehož rána skončila vysoko nad brankou. Hlavní sudí hru přerušil, následovat bude vhazování po Šimarově levici.
     
    23:01
    Přihrávka na Hnízdila byla až příliš nepřesná, nicméně domácí hráči vyhodili míček přes všechny čáry. Logicky se jedná o další zakázané uvolnění.
     
    24:05
    Posléze došlo k posunutí domácí svatyně, o což se postarala dvojice protihráčů. Kladno se nemůže dostat k tlaku, na řadu přijde další vhazování před Šimarou.
     
    25:42
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Michal Macháček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:24
    O další icing se nakonec nejednalo, neboť Soukup stačil zachytit prudké vyhození. Posléze hosté chybovali, avšak Macháček nedokázal přetlačit protihráče.
     
    28:08
    To je zmar ze strany kladenského celku. Ten sice celkem dlouho dobu kombinoval na druhé straně, avšak zakončení od Pražáka postrádalo přesnější parametry.
     
    29:11
    Hrabar se zbavil napadajícího protihráče a poté se mu povedlo najít volného Eitlera. Druhý jmenovaný hráč pálil z velkého úhlu pár centimetrů vedle vzdálenější konstrukce.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která pro změnu nepřinesla žádnou branku. I tentokráte bylo o něco aktivnější Kladno, které si vytvořilo několik dalších zajímavých šancí, avšak žádné branky jsme se nedočkali. Letohrad brání velice zodpovědným způsobem, stále totiž vede o tři branky.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned dostal na druhou stranu, avšak na hranici modré čáry se povedlo uspět Vychytilovi.
     
    31:05
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Lukáš Anýž – 2 min., držení protihráče).
     
    32:11
    Z velké vzdálenosti to zkoušel hostující Haisman, avšak jeho střelecký pokus byl sražen vedle branky. Posléze domácí brankář Šimara raději přerušil hru.
     
    33:14
    Nástřelem to pro změnu zkoušel Soukup, který mířil daleko vedle branky. Další střelecký pokus předvedl Barnošák, jehož rána trefila pouze beton brankáře.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Martin Špaček – 2 min., naražení zezadu).
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Filip Lux – 2 min., držení protihráče).
     
    34:02
    Tutovka pro Kladno! V mezikruží číhal naprosto osamocený Malecha, který měl hodně prostoru na zakončení, avšak to poslal pouze do výstroje brankáře.
     
    35:07
    Už to vypadalo, že Prokop poběží sám na brankáře, avšak prudkou nahrávku nedokázal zpracovat. Z šance tak sešlo, hra se stěhuje před brankáře Čapka.
     
    36:11
    Podél pravého hrazení to zkoušel hostující Hrabar, který se ale nedostal hned přes prvního protihráče. K míčku se dostal Bogdány, který si to namířil na druhou stranu.
     
    37:10
    Za brankou se nejlépe zorientoval Dedič, který si vychutnal napadajícího protihráče. Kladnu se ale nepodařil přechod vpřed, následoval icing domácích.
     
    38:02
    V krátkém časovém sledu druhé zakázané uvolnění v podání domácího celku. Všichni hráči se tak stěhují zpět do pásma Letohradu, který stále vede.
     
    39:05
    Do úniku se dostal domácí Bogdány, kterému se ani nadvakrát nepodařilo překonat Čapka, přičemž druhý pokus proletěl kousek vedle brankové čáry.
     
    40:02
    Hráči Letohradu nasbírali další cenné vteřinky, přičemž se soupeř osvobodil razantním odklizením míčku, což ale překvapivě zakázané uvolnění nepřineslo.
     
    40:07
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Je tu čtvrtá branka domácího celku! Čapkovi se první střelecký pokus podařilo vyrazit mezi kruhy, kde se jako první zorientoval pozorný DAVID HALBRŠTÁT, jehož rána přeci jenom proskákala až za brankovou čáru.
    Asistence: Michal Macháček
    40:07 HALBRŠTÁT - 4:0
     
    41:14
    Sám na sebe to zkoušel vzít hostující Prokop, který se protlačil až před brankáře, avšak na poslední chvíli mu jeho zakončení zablokoval jeden z protihráčů.
     
    42:43
    Letohrad hraje v posledních minutách velice zodpovědně, neboť se drží daleko od své branky. Před malým momentem se podařilo vypálit aktivnímu Macháčkovi.
     
    43:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tady máme kontaktní branku! Kladno se totiž dostalo na druhou stranu, kde se k hracímu předmětu dostal PATRIK BARNOŠÁK, který v tomto případě mířil velice přesně.
    Asistence: Dominik Hnízdil.
    43:51 BARNOŠÁK - 4:1
     
    44:11
    Žádné další branky se zřejmě už nedočkáme. I tak si brankář Šimara po dlouhé době připsal zákrok, avšak se nejednalo o nic vážnějšího, u míčku jsou hosté.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Letohradu, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Domácí celek byl v tomto utkání o něco aktivnějším týmem, navíc mu velice dobře vyšla první třetina, ve které padly hned tři branky. Kladno se v poslední periodě hodně trápilo, naopak ještě počtvrté inkasovalo, na což reagovalo jedinou brankou. (15:42:34)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 4. Bogdány (Cvejn), 7. Věchet (Bogdány), 11. Faltus (Vychytil, Macháček), 41. Halbrštát (Macháček) – 44. Barnošák (Hnízdil)


    SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Novák) – Vychytil, Lux, Lajčiak, Anýž, J. Hejtmánek, Adamec, Krejsa – Halbrštát, Fatus, Macháček, Palcer, Holuša, D. Hejtmánek, Věchet (C), Cvejn, Bogdány, Bečka
    HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Dedič (A), Soukup (A), Důras, Haisman, Kamenář, Hrabar – Špaček (C), Pražák, Šrámek, Barnošák, Eitler, Hnízdil, Malecha, Procházka, Prokop, Zdrůbecký

    Rozhodčí: Kettner, Záhora
    bahis siteleri