Ankaragücü – Yeni Malatyaspor 0:4 (kon.) | Rizespor – Göztepe 0:0 (kon.) | Denizlispor – Konyaspor 0:1 (kon.)
Trabzonspor – Gençlerbirliği 2:2 (kon.)
konec
Çaykur Rizespor
0:0 (0:0)
Göztepe SK
Neděle 15.09.2019, 16:00 • Çaykur Didi Stadyumu (Rize) • Turecká Superliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 4. kolo Turecké Superligy, a to konkrétně na utkání Çaykur Rizespor – Göztepe SK. Rizespor zatím úřaduje a drží se na 4. místě. Zatímco Goztepe je na pokraji sestupu. Úvodní výkop je stanoven na 16:00.
     
    Çaykur Rizespor má zatím velmi slušně rozehranou ligu. Z předešlých tří kol vybojovali sedm bodů, a to díky dvěma výhrám a jedné remíze. První výhra přišla hned v prvním kole, a to proti Genclerbirligi 1:0. Druhé kolo bylo též povedené a též si z něj odvezli tři body. Ve třetím kole přijeli na půdu silného Besiktase, kde vybojovali slibnou remízu 1:1. Dnes je čeká Goztepe, které zatím nevstřelilo ani branku, díky čemuž budou dnes velcí favorité.
     
    Göztepe SK se zatím drží na 16. místě, což je první sestupové místo. Ligu začali smolnou prohrou nad Antalyasporem 1:0. Ve druhém kole narazili na těžký Besiktas a utkání podle toho skončilo. Zápas dopadl značnou výhrou Besiktase 3:0. V posledním třetím kole vyzvali Denizlispor, se kterým měli alespoň nějakou tu šanci, zápas však skončil bezbrankovou remízou 0:0. Göztepe ještě nevstřelilo branku, tak uvidíme zda se jim to dnes povede.
     
    Vzájemné zápasy

    13.4.2019 – Rizespor – Goztepe 1:0
    5.11.2018 – Goztepe – Rizespor 2:0
    10.2.2013 – Rizespor – Goztepe 5:1
    23.9.2012 – Goztepe – Rizespor 1:0
    5.2.2012 – Goztepe – Rizespor 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Çaykur Rizespor: Akkan (C) – Melnjak, Chatziisaias, Abarhoun, Morozjuk – Umar, Attamah, Vetrih, Samudio – Boldrin, De Pauw.
    Náhradníci: Çetin – B. Albayrak, Ovacıklı, Güçtekin, Durak, Diomandé, Alici, Akkaynak, Ščepovič, Çağlayan.

    Göztepe SK: Beto (C) – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Biyogo Poko, Aydogdu – Akbunar, Mossoró, Gürler – Napoleoni.
    Náhradníci: Bakırbaş – Paluli, Sanneh, Schwechlen, C. Borges, A. Castro, Öztekin, Kırdaroğlu, Derdiyok, Özkayımoğlu.

    Rozhodčí: A. Bitigen – M. Savranlar, M. Mazlum.
     
    Hráči obou týmů již přicházejí na hřiště. Domácí nastupují v zeleno-modrých dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří se místo nákopu dopředu rozhodli pro založení akce z obrany, tak uvidíme jak se první útok vyvede.
     
    2
    Jeden z domácích hráčů poměrně tvrdě zfauloval Poka a může být rád, že nedostal žlutý kartonek.
     
    3
    Hosté se po volném kopu pokoušeli o první šanci, ovšem ta ztroskotala na domluvě a dopředu se tak mohou přesunout domácí.
     
    4
    Do vápna Goztepe přilétl skvělý centr, a to konkrétně na přední tyč, kde se o teč pokoušel Aminu Umar. Ten ale branku z velké blízkosti míjel!!
     
    5
    Vzápětí na to, si hosté vytvořili rohový kop, který směřoval na přední tyč, jenže ani zde se první branky nedočkáme.
     
    7
    Na hráčích v bílých dresech, je značně vidět velká agresivní a rychlá hra. Uvidíme zda jim toto konečně pomůže k první brance v sezóně.
     
    8
    Hráči Rizesporu, se přesunuli na polovinu Gozpete, ovšem domácím se né a né dostat do slibného zakončení.
     
    9
    Už to vypadalo nadějně, jenomže sbíhající Nill De Pauw zaspal a na tutovou přihrávku pozdě zareagoval!
     
    11
    Miguel Samudio mohl v brankovišti zakončovat, ovšem míč se nacházel v příliš velké výšce, tudíž místo balónu zasáhl jednoho z obránců do nohy a následuje odkop od brány.
     
    13
    O dvě minuty později, se dopředu, konkrétně po levé straně protáhl Serdar Gürler, který dokázal nacentrovat. Ve vápně si však nikdo z jeho spoluhráčů nenabíhal.
     
    15
    I přesto, že na stadionu není vyprodáno, tak je zde mnoho diváků a hlavně skvělých diváků. Oba tábory jsou velmi slyšet, což k fotbalu patří.
     
    17
    Hra nám zatím moc nepřinesla, spíše fauly a nepřesné přihrávky. Nyní ale byl k vidění tvrdý vzdušný náraz mezi obráncem a útočníkem. Uvidíme co z toho bude.
     
    19
    Hra po ošetření pokračuje dále, u míče se drží hosté v bílých dresech.
     
    20
    Statistika držení míče: 63%-37%
     
    21
    Nill De Pauw si při souboji s Titim pomohl tělem, což mi jako faul nepřišlo, ovšem hlavnímu sudímu ano. Jeho rozhodnutí se nelíbilo ani divákům!
     
    22
    Na zadní tyč pronikl přesný centr na kopačku Mykola Morozjuky. Ten sice míč dokázal trefit, ale brankář Beto byl skvěle připraven.
     
    23
    Mossoró chtěl poslat svého spoluhráče do vápna, jenomže obrana hru výtečně přečetla a zažehnala tak budoucímu nebezpečí.
     
    24
    Dario Melnjak dostal náramnou přihrávku po levé straně, díky které mohl volně nacentrovat, ovšem Halil Akbunar k němu přišel a tvrdě do něj zajel. Rozhodčí mu bez váhání udělil žlutou kartu.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Halil Akbunar (Göztepe SK).
     
    26
    Není to gól!! Přímý kop putoval na zadní tyč, kde se zpoza malého vápna pokoušel o zakončení do horního rohu Joseph Larweh Attamah, obrana mu střelu ale zblokovala na roh.
    26. Šanci měl Attamah
     
    27
    Domácí svůj roh rozehráli rychle a nakrátko, což byla nejspíš chyba, neboť se míč v brankovišti vůbec neohřál.
     
    29
    Stefano Napoleoni obdržel pas za obranu, díky kterému se ale vystavil jasnému ofsajdovému postavení. Když ho však sudí přerušil, Stefano se ještě divil!
     
    30
    Do vápna Rizesporu přisvištěla rychlá, za to přesná přihrávka. Kdyby si zde nějaký hráč Goztepe naběhl, byla by to výstavní branka!
     
    32
    Hosté uklidňují hru a kombinují na své polovině, do hry dokonce zapojují i brankáře Beta.
     
    34
    Göztepe SK zahrávali rohový kop, po kterém nastal v brankovišti menší zmatek, nakonec se ani Titi nebo Mossoró do zakončení nedostali. Následuje tak odkop od brány.
     
    35
    Titi si teď dvakrát stěžoval u rozhodčího. Nejdříve kvůli stáhnutí za dres ve vápně a následně za podražení na středu hřiště. Sudí mu ani jednou nevyhověl.
     
    36
    Rizespor měl k dispozici další rohový kop. Míč neletěl zrovna nejlépe, neboť ho přímo ze vzduchu vyboxoval brankář Beto, který tak zažehnal nebezpečí.
     
    38
    Domácím se nepodařilo pomocí kombinace dostat k brankovišti hostů, tak se Miguel Samudio rozhodl o pas na brankáře, který by měl údajně založit novou akci.
     
    39
    Nill De Pauw znovu v akci. Na jeho kopačku přilétl vzdušný balón, který nakonec dokázal poměrně slušně trefit, brankář Beto byl ale v pozoru.
     
    41
    Tak to je neuvěřitelné!! Stefano Napoleoni díky chybě brankáře Akkana mohl vstřelit první branku svého týmu v sezóně, jenomže Amedej Vetrih míč zastavil na brankové čáře, a to rukou! Tudíž dostal červenou kartu a nejspíš uvidíme penaltu.
    41. Obrovskou šanci měl Napoleoni
     
    43
    Tak toto! Rozhodčí nakonec penaltu nenařídil a Amedej Vetrih bude pokračovat! Vše rozhodl VAR systém, který ukázal, že se jednalo ofsajd!!
     
    45
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    45+1
    Goztepe ještě zahrávalo přímý kop. Míč putoval na zadní tyč, tam se ale žádný z hráčů nedostal, protože balón ze vzduchu ihned sbíral brankář Gökhan Akkan.
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Mossoró (Göztepe SK).
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Celý průběh první části, byl poměrně vyrovnaný. Ani jeden z týmů se nějak do příliš velké situace nedostal, i když domácí měli o něco větší nápor. Vše se ale změnilo v samotném závěru, kde Stefano Napoleoni obehrál všechny obránce a následně zakončil, střelu však zblokoval obránce Vetrih rukou. Po téměř čtyř minutovém rozhodování se ukázalo, že se Stefano Napoleoni nacházel v ofsajdovém postavení, tudíž červená a následně penalta, byla odvolaná.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Miguel Samudio chtěl proběhnout po levé straně až do brankoviště, jenomže míč se mu zadrhl mezi nohy a akce tak rychle skončila.
     
    48
    Domácí měli vzápětí možnost přímého kop z cca 20 metrů! Míč na sebe vzal Fernando Boldrin, který pálil rovnou na bránu, střelu ale zblokovala obranná zeď.
     
    50
    Rizespor začíná opravdu tvrdě tlačit. Nyní si hráči vytvořili až 3 šance v brankovišti hostů, ovšem ani jednu z nich přesně nevyužili.
     
    52
    Joseph Larweh Attamah neusnesl ztrátu míče a hold si musel pomoct faulem, který nyní dovoluje hostům zakončovat z přímého kopu z cca 22 metrů.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Joseph Larweh Attamah (Çaykur Rizespor).
     
    53
    Tak nakonec nebezpečí nehrozí. Míč se sice do vápna dostal, ale ihned putoval do zámezí, tudíž následuje odkop od brány.
     
    55
    Hosté měli v posledních dvou minutách dvě šance, a to díky zbytečným faulům v obraně, ovšem stejně jako jejich soupeř, tak i oni situace nevyužili.
     
    57
    Opět se díváme na vyrovnanou hru na obou stranách, stejně tak tomu bylo i v první části. Uvidíme zda se dnes vůbec dočkáme nějaké té branky.
     
    58
    Alpaslan Öztürk přihrál zpět na brankáře, pas ale neměl moc velkou razanci, na což zareagoval rychlý Nill De Pauw. Brankář Beto byl však u míče o pár sekund rychleji.
     
    60
    Goztepe zahrávalo rohový kop, který letěl na přední tyč, kde ale nastal faul na domácího obránce, tudíž uvidíme odkop od brány!
     
    61
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Halil Akbunar, přichází Eren Derdiyok.
     
    62
    Fauly v druhé části pokračují. Nyní Aminu Umar zbytečně strčil do obránce Emira, který pro svůj tým vybojoval volný kop ze své poloviny.
     
    63
    Dimitrios Chatziisaias nacentroval do vápna hostů zajímavý centr, ten ale zřejmě nikdo ze spoluhráčů nečekal a míč tak lehce sbíral brankář Beto.
     
    64
    I na druhé straně, se tým pokoušel o centr, ovšem i zde se k němu žádný ze spoluhráčů nedostal a na velkou šanci tedy čekáme.
     
    66
    Tohle si Aminu Umar za rámeček nedá. Na naprosté hranici brankoviště fauluje a pro Goztepe je tu obrovská šance pro skórování! Padne branka?
     
    67
    Není to gól!! Serdar Gürler zvolil střelu přímo, jenže jeho rána nastřelila pouze břevno Akkanovi branky. Následně se do dorážky tlačil Mossoró, ovšem ani on obranu a brankáře neprostřelil.
    67. Přímý kop Göztepe
     
    69
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Miguel Samudio, přichází Marko Ščepovič.
     
    71
    Utkání začíná opravdu vřít. Oba týmy jdou do soubojů opravdu agresivně, a to počítám i brankáře. Těm momentálně situaci nezávidím, neboť jediná chyba může vše rozhodnout.
     
    73
    Rizespor se rozhodl pro kombinační hru, která trvá již dlouhé dvě minuty a stále se nedostali vůbec dopředu. To vzhledem k časomíře je vskutku překvapující.
     
    75
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Stefano Napoleoni, přichází Batuhan Kırdaroğlu.
     
    76
    Goztepe sice měli výhodu volného kopu na polovině Rizesporu, rozehrávka ale dopadla mizerně, až z toho byla nebezpečná ztráta!
     
    77
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Aminu Umar, přichází Oğulcan Çağlayan.
     
    78
    Čerstvý Batuhan Kırdaroğlu atakoval zezadu Abarhouna, kterého nakonec strčil do zad a vybojoval pro domácí volný kop.
     
    79
    Domácí diváci si již přejí gól, neboť po krásném startu v sezóně se opět blíží druhá remíza v řadě. To by je mohlo stát postupové místo do Evropských soutěží.
     
    80
    Statistika Přihrávek: 382 – 191
     
    82
    Do vápna hosté přilétl nebezpečný centr, na který se pokoušel seběhnout Oğulcan Çağlayan, míč ale o pár centimetrů netrefil.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Alpaslan Öztürk (Göztepe SK).
     
    84
    Hosté dobře kombinovali u brankoviště domácích. Serdar Gürler hledal svým pasem volného Derdiyoka, ten ale na přihrávku zareagoval pozdě a bylo tak po nadějné akci.
     
    85
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Joseph Larweh Attamah, přichází Abdullah Durak.
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Serdar Gürler, přichází Ege Özkayımoğlu.
     
    87
    Dnešní utkání sleduje 12 005 diváků.
     
    88
    Domácí rozehrávali přímý kop nakrátko, míče se následně zmocnil Fernando Boldrin, který zbrkle zazmatkoval a pokazil tak jednu z posledních šancí svého týmu.
     
    89
    Přímý kop byl k vidění i na druhé straně, ovšem i zde úřadovala obrana, který zažehnala veškeré nebezpečí.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty!
     
    90+1
    Do konce utkání zbývá necelé tři minuty, tak uvidíme zda se jednomu z týmů podaří vstřelit branku, nebo skóre zůstane nedotčené.
     
    90+2
    Rizespor dnes mohl vyhrát, ale vše jim pokazily zbytečné fauly v druhém poločase. Nebýt jich, tak již mnohokrát útočili sami na bránu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Fernando Boldrin (Çaykur Rizespor).
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Berkan Emir (Göztepe SK).
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Oba týmy si odnáší bod za remízu. Nutno říci, že oba celky mají dvě remízy v řadě, což hostům hraje do karet, domácím zase ne. Rizespor také může být rád, že se v závěru poločasu neuznala penalta a červená karta, neboť to klidně mohlo dopadnou mnohem hůře. Druhý poločas nám toho moc nepřinesl, sledovaly jsme spíše fauly a nebo nepovedené pokusy. Hráčem utkání byl zvolen brankář Goztepe, Beto.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:0. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:10.
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího utkání z Turecké Superligy, na viděnou. (17:59:38)

    Gerard Filip

    Branky:

    Karty:   53. Attamah (RIZ), 90+3. Boldrin (RIZ) – 25. Akbunar (GZT), 45+2. Mossoró (GZT), 83. Öztürk (GZT), 90+4. Emir (GZT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:0. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:10.
    Çaykur Rizespor: Akkan (C) – Melnjak, Chatziisaias, Abarhoun, Morozjuk – Umar (77. Çağlayan), Attamah (85. Durak), Vetrih, Samudio (69. Ščepovič) – Boldrin, De Pauw.
    Náhradníci: Çetin – B. Albayrak, Ovacıklı, Güçtekin, Durak, Diomandé, Alici, Akkaynak, Ščepovič, Çağlayan.

    Göztepe SK: Beto (C) – Gassama, Öztürk, Titi, Emir – Biyogo Poko, Aydogdu – Akbunar (61. Derdiyok), Mossoró, Gürler (85. Özkayımoğlu) – Napoleoni (75. Kırdaroğlu).
    Náhradníci: Bakırbaş – Paluli, Sanneh, Schwechlen, C. Borges, A. Castro, Öztekin, Kırdaroğlu, Derdiyok, Özkayımoğlu.

    Rozhodčí: A. Bitigen – M. Savranlar, M. Mazlum

    Diváci: 12 005
    bahis siteleri