Přerov – Vsetín 4:2 (kon.) | PZ Kladno – Hvězda Praha 2:3 (1:2 po s.n.) | Č. Budějovice – Slavia 2:4 (kon.)
Vítkovice – Zlín 6:4 (kon.) | Sparta – Kladno 4:6 (kon.) | Třinec – Poruba 7:0 (kon.)
Jihlava – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Technika Brno 9:3 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 11:1 (kon.)
Olomouc – Havířov 1:4 (kon.) | Pardubice – Liberec 6:4 (kon.) | Tábor – Mountfield HK 2:8 (kon.)
K. Vary – Plzeň 1:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 26.09.2019, 16:15 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Šebo (Slanina) – Fousek (A), Dohnal, Hail (A), Placek, Kumpfmüller, Dvořák – Kříž, Lukeš, Dub, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina, Pitel, Kalčík (C), Kundrát, Kudrnáč, Sochor

    HC Slavia Praha: Pittr (Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Slavíček (A), Jokl, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal

    Rozhodčí: Poskočil – Jindra, Zíka.
     
    Oba týmy jsou na ledové ploše, první pětky se zformovaly u středového kruhu Za chvíli tak můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Motor měl kotouč na holi ve svém pásmu, načež Šimon Slavíček domácí hokejisty dobře atakoval a puk pro své spoluhráče získal. Ti jsou tak poprvé v útoku a mohou ohrozit Šeba v brance. Mezitím míří Slavíček střídat.
     
    01:39
    Dohnal neměl na vlastní obranné čáře moc prostoru, a tak musel kotouč rychle vyhodit bekhendem. Poté se puk dostal na hůl jednoho ze slávistů, který jej ihned zaváží do pásma.
     
    02:05
    Maxim Brummel zůstal po jednom ze střetů ležet v útočném pásmu Slavie. Hra tedy byla přerušena. Brummel se po chvíli sám zvedá a odjíždí na střídačku. Vypadá to, že hostující útočník bude v pořádku a připraven pokračovat ve hře.
     
    02:25
    Tomáš Březina utekl slávistům po levém křídle, načež zamířil k bližší tyči. Tam byla připravená Pittrova lapačka, v níž kotouč končí. Na Březinův úprk reagoval slávistický trenér velmi rozhořčeně. Nebyl spokojen s defenzivou svého celku.
     
    02:47
    Domácí se provinili přihrávkou rukou, a to ve svém pásmu, kde se také po chvíli bude vhazovat. Hráči už se formují před Šebovu levici.
     
    03:15
    Slavisté se vydali do útočné akce dva na dva. Nepočínali si ale dobře, kotouč ztratili při přechodu přes modrou čáru a nyní jsou to opět domácí, kdo je na kotouči a útočí.
     
    03:45
    Domácí kapitán Jakub Kalčík přebral dalekonosnou přihrávku až za modrou čárou. Tak zní verdikt čárového sudího, který Kalčíka přistihl v ofsajdovém postavení a odpískal.
     
    04:21
    Radek Dub přejel modrou čáru, přičemž neměl moc prostoru. Stála proti němu výrazná přesila, přesto vystřelil. Jeho pokus byl razantní, ovšem scházelo mu na přenosti. Puk končí jen na zadním mantinelu.
     
    05:10
    Domácí útočníci se dostali do přečíslení dva na jednoho a byla z toho první výraznější šance utkání! Filip Petrásek si vyměnil kotouč s Davidem Kašparem, který měl zakončovat. Jeho pokus nakonec skončil jen na betonech Pittra, který je secvakl včas.
     
    05:20
    O chvíli později se Filip Petrásek vymotal z rohu ledové plochy, dostal kotouč a zkusil zamířit k bližší tyči. V těchto prostorem ale opět zasahuje pozorný slávistický strážce svatyně.
     
    06:36
    Slavia právě vstřelila branku!
    Motor si vytvořil solidní pasáž, v níž měl dobré šance, paradoxně ale inkasuje! MATĚJ VYMĚTAL se trefil naprosto přesnou střelou do horních pater branky. Tento prostor trefil zhruba z mezikruží. Bez asistence.
     
    07:11
    Vypadalo to, že se hostující celek dostane do šance po přečíslení v poměru tři na dva. Marek Vlasák ale dostal přihrávku na brusle, což bylo zlomové. Vlasák pak zkoušel ještě střelu, na ní ale nebyl příliš připraven a první domácí hráč ji bez obtíží zblokoval.
     
    08:40
    Maxim Brummel předvedl parádní práci v útočném pásmu. Stál proti třem domácím hráčům, kteří jej obrali o kotouč, on ho ale vybojoval zpět a ještě proti přesile dokázal vystřelit. Šebo byl ale pozorný a včas zasáhl levým betonem.
     
    09:47
    Kundrát vypálil od modré čáry. Jeho pokus byl nenápadný, přesto nebezpečný! Ještě se odrazil od některého z hráčů před brankou a nakonec vypadl jen těsně mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    10:55
    Českobudějovičtí hokejisté se snaží udržet v útočném pásmu. To se jim sice daří, ovšem do šance se nyní zatím nedostali. Pittr tak může být v klidu.
     
    11:30
    Teď už ale přišla nebezpečná situace! Tomáš Březina páliil z levého kruhu, načež Pittr nepředvedl úplně jistý zákrok. Po dorážce se tak natahoval ještě Kalčík, ani ten ale neuspěl. Napodruhé pak slávistický brankář už kotouč bezpečně přikryl pod rukavici.
     
    12:12
    Jakub Kalčík v akci i podruhé. Tentokrát vracel kotouč před branku. Nebezpečně si ho do brankoviště srazil jeden z přijíždějících obránců, nicméně Pittr dával pozor, včas zaklekl a nepřipustil vážnější potíže.
     
    13:10
    Dominik Palát nahodil kotouč do útočného pásma, z čehož jeho spoluhráči nic nevytěžili. Puku se zmocňují českobudějovičtí hráči a zkusí z další útočné akce vyrovnat.
     
    13:45
    Ani oni před soupeřovým brankářem ale úspěšní nebyli. A tak jsou to pro změnu slávisté, kteří míří rychle s pukem na opačnou stranu ledové plochy.
     
    14:47
    Jakub Kalčík je v posledních okamžicích velmi vidět. Nyní se k němu dostal kotouč z nepřehledné situace, načež domácí kapitán tvrdě vypálil. Bohužel pro něho a jeho spoluhráče nepřesně. Puk prolétl vysoko nad horní tyčkou.
     
    15:03
    David Kašpar zkoušel v rychlosti procpat kotouč na brankoviště slávistického týmu, ovšem zde nikdo z jeho spoluhráčů, aby mohl dorazit kotouč za brankovou čáru, nebyl.
     
    15:36
    Po čistě vyhraném vhazování dostal kotouč na modrou čáru Radek Dohnal. Ten také z větší dálky vystřelil. Puk se ještě otřel o jednoho z domácích clonících hráčů, což byl důvod, proč nakonec skončil mimo brankovou konstrukci.
     
    16:12
    A podobná situace byla k vidění také na druhé straně, kde se po delší době Slavia ukázala. Po buly pálil Marek Vlasák, jehož pokus klouzal po ledě. Nakonec skončil mimo vzdálenější tyč, Šebo tedy nemusel zasahovat.
     
    17:43
    Jeden z českobudějovických obránců vyslal na brankáře nepříliš razantní pokus. Ten se nakonec zastavil o jednoho z jeho spoluhráčů, ani v tomto případě tedy strážce svatyně nemusel zasahovat.
     
    18:47
    Slavia se nyní na delší dobu usadila v útočném pásmu a začíná kombinovat. Jakub Hrdlička nahodil kotouč hluboko do pásma, kde o něj oba celky sváděly souboj. Ten vyhráli právě hosté, kteří zkoušejí přidat druhou přesnou trefu.
     
    19:37
    Vypadá to, že se domácí hráči ubránili, a naopak se přesunuli před Pittra. Lukáš Kantor byl velmi aktivní a díky forčekingu se dostal ke střeleckému pokusu. Pittr v posledních okamžicích periody ale zasáhl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Lepší vstup do utkání měl Motor, který si vytvořil zhruba dvě solidní šance, ovšem paradoxně šla do vedení Slavia, když se přesnou trefou do horních pater branky prosadil Vymětal.

    Další dějství začne zhruba v 16:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Netrvalo to vůbec dlouho a rovnou jsme měli parádní příležitost ke skórování! Navýšit vedení na slávistické vedení mohl Jakub Štancl, jeho pokus z první ale dobrým zákrokem Šebo za svá záda nepropustil.
     
    22:47
    Slavia právě vstřelila branku!
    Máme tu druhou branku, hosté mohou hrát s větším klidem, jdou do komfortnější vedení! ŠIMON SLAVÍČEK ujel do situace dva na jednoho, kotouč si vyměnil s Markem Vlasákem a následně zamířil přesně mezi betony domácího brankáře! Asistence: Marek Vlasák.
     
    24:06
    Filip Petrásek zkoušel najít rychlým pasem někoho ze spoluhráčů u soupeřova brankoviště. Jeho přihrávka ovšem neprošla, slávistická obrana ji včas zklepla Pittrovi pod lapačku.
     
    24:49
    Zakázané uvolnění vráti hru před slávistického brankáře. Za chviličku se bude vhazovat po Pittrově levici.
     
    25:45
    Lukeš poslal dobrou přihrávku na Kantora, který se tím pádem dostal do střelecké šance. Nezkoušel přihrát, vzal akci na sebe. Napřáhl, co to šlo, a vypálil. Jeho pumelici zkrotil Michal Pittr svými betony.
     
    27:20
    Motor se pokoušel usadit v útočném pásmu, s čímž měl viditelné obtíže. Nic víc se v poslední minutě na ledové ploše nedělo. Uvidíme, co dál. Nutno poznamenat, že oba týmy zatím hrají velmi čistě, zatím jsme neviděli žádné vyloučení.
     
    28:11
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hostující hráči se radují ze třetí branky! MATĚJ VYMĚTAL byl u pravé tyčky z brankářova pohledu velmi důrazný a dostrkal kotouč až za brankovou čáru. Připisuje si tak již druhou branku! Bez asistence.
     
    28:11
    Střídání v týmu HC Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Šebo, přichází Slanina.
     
    29:18
    MIkuláš Skoupý se za Slaninovou brankou zorientoval ze všech nejlépe a dostal kotouč na svou hůl. Poté jej adresoval před branku, kam bohužel pro něj neprošel. Jeden z domácích beků se včas vrátil.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Skoupý – 2 min., podrážení).
     
    29:58
    Máme tu první vyloučení! Přesilovou hru si zahrají českobudějovičtí hokejisté, tak uvidíme, zda jim k něčemu bude. Motor nyní potřebuje svou první branku jako sůl.
     
    30:52
    Matyáš Fousek měl na modré čáře poměrně dost prostoru, a tak zkusil své štěstí. Jeho pokus nebyl špatný. Nejprve jej Pittr vyrazil před sebe a napodruhé ho už udržel někdě ve své výstroji.
     
    31:44
    Tomáš Březina se v útočném pásmu prezentoval dobrým pohybem. Sám puk do pásma zavezl, ovšem jeho spoluhráči jej v útočném snažení příliš nepodpořili.
     
    32:10
    A českobudějovický útočník se v akci objevil i nyní. Tomáš Březina tentokrát pálil z pravého kruhu, Pittr ale byl připraven zasáhnout a tak také učinil.
     
    33:08
    Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Rostislava Slaniny. Mezitím se Skoupý vrátil na ledovou plochu. V přesilové hře jsme příliš šancí ze strany Jihočechů neviděli.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Slavíček – 2 min., podrážení).
     
    34:45
    Motor měl problém dostat se do pásma, to se povedlo asi až po minutě přesilové hry. Pak se ke střele dostal Radek Dub, jehož pokus z první ale zamířil vysoko nad horní tyč.
     
    35:37
    Hostující tým se vrací do plného počtu. Ani z druhé přesilovky Motor nic nevytěžil. Tato početní převaha nepřinesla domácím téměř vůbec nic, snad ani střelu na branku.
     
    36:33
    Mikuláš Skoupý měl v útočném pásmu dvě možnosti. Přihrát, nebo vystřelit. Zvolil druhou možnost. Slaninu zkoušel propálit na bližší tyč, nicméně domácí brankář si povyjel a puk jistě schoval někde mezi rukou a tělem.
     
    37:54
    Šimon Slavíček nebyl daleko od čtvrté branky svého týmu! Agilně se nacpal až před branku, kde zkoušel zakončit mezi betony. Ty naštěstí pro domácí tým Slanina udržel sklapnuté, načež kotouč schoval pod svou lapačku.
     
    38:45
    Motor se ubránil slávistickému pokusu o útok. Sám pak také na opačné straně ledové plochy ale nic moc nevymyslel.
     
    39:37
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    První velmi důležitá branka domácího týmu! Marcel Kříž dostal brankáře Pittra mimo postavení, načež poslal přihrávku na RICHARDA PITLA, který z první trefil do odkryté části klece naprosto přesně! Důležitá trefa pro Motor! Asistence: Marcel Kříž.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi. Slavia se v ní dostala do komfortního tříbrankového vedení, které ovšem těsně před koncem periody stihl snížit Richard Pitel po Křížově přihrávce. Jihočeši tak mají v poslední třetině ještě určitě o co hrát.

    Poslední dějství začne zhruba v 17:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:16
    Mikuláš Skoupý si najížděl před branku soupeře, načež poslal skákavou přihrávku na jednoho ze spoluhráčů. Bohužel pro něj ji ale nedokázal zpracovat a zblízka branky Slaninu neohrozil.
     
    42:09
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Palát – 2 min., sekání).
     
    42:48
    David Kašpar se dostal k odraženému kotouči a tím pádem do velmi dobré příležitosti! Jeho střela letěla zhruba v ideální výšce, ovšem trefila jen Šimona Slavíčka, který se do ní obětavě vrhl.
     
    43:49
    Radek Dub vybojoval kotouč v nepřehledné situaci a zkoušel ho v rychlosti poslat na modrou čáru. Tam ale byla mezera, skrz kterou puk prošel až do obranného pásma Motoru.
     
    44:51
    Petr Lukeš se vydal se spoluhráči do rychlého úprku. Po přejetí modré čáry zkoušel střílet. Jeho pokus se ovšem zastavil o prvního hráče Slavie, který se stihl vrátit a akci zastavit.
     
    45:32
    Na ledové ploše se toho nyní moc neděje. Motor se zdá být o něco aktivnějším celkem, ovšem chybí mu klid na hokejkách. Slavia také v posledních minutách přidala na své defenzivě.
     
    46:11
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Petrásek – 2 min., podrážení).
     
    46:40
    Maxim Brummel dostal nabito na modrou čáru. Toho okamžitě využil razantní střelou z první. Ta ovšem zaduněla jen o zadní mantinel, na kterém skončila.
     
    47:38
    Motor se alespoň na chvíli osvobodil od slávistického přesilovkového tlaku. Poté už ale znovu přišla střela z větší vzdálenosti. Ani ta nedonutila Slaninu zasahovat, šla taktéž mimo brankovou konstrukci.
     
    48:41
    Jakub Hrdlička spíše jen nahazoval od modré čáry. V trajektorii kotouče nikdo nestál, Slanina na něj měl dobrý výhled, a proto neměl problé betonem jej zastavit.
     
    49:12
    Českobudějovičtí útočníci se stáhli blíže k soupeřově brance a byla z toho zajímavá situace! Střelu zblízka Pittr jen tak tak udržel ve výstroji a podržel svůj tým. Bude se tak vhazovat po pravici slávistického gólmana.
     
    49:30
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Placek – 2 min., podrážení).
     
    50:04
    Jakub Hrdlička je opět na modré čáře, na jeho přesilovkovém místě. Tentokrát odsud vyslal velmi razantní a nebezpečnou ránu. Slanina si proti ni trochu povyjel a stihl ji v cestě do brány zabránit svými betony.
     
    51:33
    Tentokrát to ze stejné pozice zkusil Dominik Palát. Jeho pokus ale nebyl tak nebezpečný, přesto s ním měl Slanina také práci. Poradil se nakonec solidně. Mezitím se Placek vrátil na ledovou pochu, domácí tak oslabení ustáli bez úhony.
     
    52:48
    Marcel Kříž ujel slávistické obraně do samostatného úniku! Zkoušel si kotouč přehodit na bekhendovou stranu hole a zní zakončit, ovšem Pittr se nenechal rozhodit a byl přesně tam, kde potřeboval, a předvedl důležitý zákrok!
     
    53:46
    Slavia se nastěhovala do soupeřova pásma, o kotouč se ale bojovalo především v rozích kluziště. Nakonec si hostující celek žádnou střelu, která by Slaninu jakkoliv ohrožovala, nevytvořil.
     
    55:13
    David Kašpar ujížděl do útočné akce, v tom se k němu dostal kotouč, budějovický útočník si jej zpracoval, postavil se čelem k brance a vypálil. Jeho střela šla po ledě a Pittr ji vyrazil mimo nebezpečí betonem.
     
    55:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ještě to bude drama! Je to jen o jednu branku! David Kašpar poslal přihrávku na FILIPA PETRÁSKA, a ten rozradostnil domácí příznivce! Asistence: David Kašpar.
     
    57:12
    Jakub Štancl se prosmýskl skrze českobudějovickou obranu, položil si brankáře a zkoušel zacílit z bekhendu nad jeho lapačku. Slanina se ale natáhl a tento pokus parádně zneškodnil!
     
    58:34
    David Kašpar zkoušel přihrát na levý kruh, kde si o přihrávku říkal Radek Dub. Do dráhy kotouče ale vložil svou hůl jeden z hostujících hráčů a celou akci tak překazil.
     
    59:13
    Slavia právě vstřelila branku!
    Českobudějovičtí to zkusili s odkrytými zády, ale bez úspěchu. Slavia zřejmě jen potvrzuje své vítězství. Z prostoru mezi kruhy neměl problém trefit branku JAKUB ŠTANCL. Asistence: Marek Slavíček, Jakub Hrdlička.
     
    59:53
    Motor to ještě zkusil znovu s odkrytými zády. To se mu málem podruhé nevyplatilo, na brankové čáře ale dobře zakročil David Kašpar, jenž puk z těchto míst dostal a nepřipustil Slavii pátou gólovou radost.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Slavia vedení udržela, i když se schylovalo k pěkně dramatickému závěru. Pražané tak mohou jet zpět do hlavního města v dobré náladě. Motor si na další body bude muset počkat.

    Děkujeme za pozornost, z tohoto utkání je to vše! (18:11:47)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 40. Pitel (Kříž), 56. Petrásek (Kašpar) – 7. Vymětal, 23. Slavíček (Vlasák), 29. Vymětal, 60. Štancl (Slavíček, Hrdlička)


    HC Motor České Budějovice: Šebo (29. Slanina) – Fousek (A), Dohnal, Hail (A), Placek, Kumpfmüller, Dvořák – Kříž, Lukeš, Dub, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina, Pitel, Kalčík (C), Kundrát, Kudrnáč, Sochor
    HC Slavia Praha: Pittr (Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Slavíček (A), Jokl, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal

    Rozhodčí: Poskočil – Jindra, Zíka
    bahis siteleri