Skalica – Levice 2:5 (kon.) | Spišská N. Ves – Topoľčany 6:3 (kon.) | Martin – Trnava 6:2 (kon.)
Pov. Bystrica – Dubnica 3:2 (kon.) | Bratislava Capitals – Žilina 3:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:2 (4:0, 0:0, 2:2)
HK Gladiators Trnava
sk Středa 16.10.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Štefan Mega (tréner HK Trnava): "Opäť sme mali klasický vstup do zápasu. Inkasovali sme veľmi rýchly gól nasledovaný päťminútovým vylúčením počas ktorého sme inkasovali ďalšie dva. Domáci hráči sa chytili, po úvodnej tretine sme prehrávali 4:0, bolo prakticky rozhodnuté. Do druhej tretiny sme nastupovali s cieľom neinkasovať, čo sa nám podarilo. Tretia tretina bola, čo sa týka gólov vyrovnaná, sme teda s dvoma tretinami spokojní. Inkasovali sme ale v stretnutí štyri góly v našom oslabení, s čím spokojní byť nemôžeme. Stále máme príliš veľa vylučovaných hráčov. Máme síce mladé mužstvo, ktorému chýbajú extra lídri, treba ale uznať i kvality domáceho tímu, ktorý zaslúžene zvíťazil."

    Radovan Somík (asistent trénera HK VITAR Martin): "Chalanov musím pochváliť, odohrali dobrý zápas. Takéto zápasy vieme pokaziť, od začiatku sme k nemu ale pristúpili s dôrazom. Úvodná tretina nám vyšla, mali sme výborný vstup. V druhej tretine sme sa nevyvarovali faulov, čo vyplynulo z agresívnejšieho poňatia hry. Povedali sme si, že musíme pridať v osobných súbojoch, zapracovať na dôraze. Druhá tretina bola poznačená početnými vylúčeniami, čo nás spomalilo. V tretej tretine sme sa dokázali dvakrát presadiť počas presilovej hry, som rád, že sme súpera často nepúšťali do príležitostí. V závere sme síce inkasovali dva góly, vážim si však toho, že aj po druhom inkasovanom góle sa niektorí ľudia, ktorí nie vždy povzbudzujú, zdvihli a začali povzbudzovať. Myslím si, že je to znak toho, že si všimli oduševnenej hry a chalanom to uverili. S týmto som dané stretnutie ukončil, od tohto výkonu sa dá odraziť a výsledky určite prídu."

    Dušan Klučiar (útočník HK Trnava): "Už po niekoľkýkrát sa nám stalo, že sme nezvládli úvod stretnutia. Ani som sa poriadne nestačil nadýchnuť a prehrávali sme už o štyri góly. Takto sa nedá následne hrať, na hráčov spadne deka. Neviem čím to je. Máme mladých hráčov, nemôžeme ale takto odohrať zápas proti Martinu, odovzdávať zadarmo puky súperovi, nedohrávať súboje. Od druhej tretiny sme zlepšili svoj prejav, hra sa vyrovnala. Mali sme množstvo presilových hier, z ktorých sme ale ani jednu nepremenili. Máme na čom pracovať. Martin má svoju kvalitu, šesť gólov je ale priveľa. V každom stretnutí inkasujeme šesť a viac gólov. Brankár nám veľmi pomáha, my mu však vôbec nepomáhame. Každé jedno stretnutie ale doťahujeme skóre. Nikto z nás si to nedokáže vysvetliť, pritom si to neustále zdôrazňujeme, aby sme nezabudli na úvodné dejstvo. Všetci veľmi chcú, pevne tomu verím, pred nami je ešte množstvo stretnutí, sme len na začiatku a túžime po tom, aby sme sa zlepšovali. Zápas sa hrá na 60 minút, nie na 20. Martin má takisto mladé mužstvo, sú to rýchli hráči, silní na puku, ťažko sa bránia. Vedia si trikrát a viackrát nahrať, čo je v našom prípade méta, ktorú chceme dosiahnuť. Tu sa láme chlieb, túžime hrať rovnako. Martin je zaslúžene v tabuľke vysoko, my sa musíme odpichnúť od jeho dna. Pre nás je dôležité každé stretnutie, s tímami ako Bratislava či Martin môžeme len prekvapiť, s ostatnými sme však schopní hrať vyrovnanú partiu."

    Lukáš Gavalier (brankár HK VITAR Martin): "Vďaka Bohu sme to zvládli a získali tri body. A to bez nejakých dramatických udalostí, dnes nikto do poslednej chvíle nepochyboval o našom víťazstve. Najbližšie stretnutie v Spišskej Novej Vsi už ale nebude také jednoduché. Chýb, ktorých sme sa dnes dopustili v druhej tretine, sa na klzisku súpera musíme vyvarovať. Chyby, ktoré Trnava nevyužila, Spišská Nová Ves bude trestať. Nula by dnes na konte inkasovaných gólov určite potešila, som však hlavne rád, že sme to zvládli a nestratili čo i len bod. Najbližší zápas už bude samozrejme prebiehať pod novým trénerom, potrebujeme čas, aby sme sa vzájomne spoznali, aby sme si dokázali osvojiť systém hry, ktorý bude od nás vyžadovať. Ťažko hovoriť, aké to bude. Chceme minimálne zabodovať, a to so súperom, ktorý je doma mimoriadne nepríjemný. Doma sme vzájomnú konfrontáciu nezvládli, dúfame, že nám tréner pomôže túto prehru odčiniť. Bude to určite zaujímavý zápas, verím, že ho zvládneme." (23:23:28)
     
    Martin si poradil s Trnavou 6:2. Góly: 1. Paulíny (Šimon, Rudzan), 5. Urbánek (Šimon, Zeliska), 6. Brezniak (Murček, Ligas), 10. Murček (Ligas), 46. Brezniak (Šimon), 47. Brezniak (Poliaček, Langhammer) – 49. Klučiar (Mrava, Mrázik), 59. Hudec (Marguš, Litavec).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Ligas od modrej. Jedna z posledných striel v zápase.
     
    59:06
    Poliaček sa drží za nadkolenie kam ho sekol súper. Podopierajú ho dvaja spoluhráči.
     
    59:06
    Filip Bobál (TRN) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    58:06
    Trnava dala gól!
    Nepozornosť na domácej strane kedy sa až trojica hráčov dostal pred bránku. Patrik Litavec našiel Tobiaša Marguša, ktorý zároveň na seba naviazal brankára a pre FILIPA HUDECA sa objavil voľný priestor.
     
    57:38
    Brezniak z prvej. Ďalší pokus na domácej strane.
     
    56:47
    Nauš na Videlku. Ani táto spolupráca gól nepriniesla.
     
    56:14
    Zakončujúci Bobál. Pokus zo strany hostí.
     
    55:34
    Murček triafa hornú žŕdku. Ďalšiu do svojej zbierky.
     
    54:56
    Zeliska sa prebil dvoma brániacimi hráčmi a našiel Urbáneka. Ten akciu nedokončil.
     
    54:28
    Videlkova strela po ktorej sa pokúsil o dorážku Nauš. Ukazoval sa pred bránkou aj Ligas.
     
    53:47
    Zrazený pokus domácich zásluhou Jakaba. Výborne dokázal vyviezť puk.
     
    53:09
    Rudzan prestrelil hosťujúcu bránku. Domáci sa gólu nedočkali.
     
    52:33
    Burian z prvej. Opäť prerušená hra.
     
    51:46
    Roman z medzikružia. Hra je po zákroku brankára prerušená.
     
    50:52
    Paulíny vracajúci sa z trestnej lavice mohol využiť úniku a nájazdu na bránku. Tú trestuhodne prestrelil.
     
    50:26
    Mrava páliaci do korčule Šimona. Domácim sa podarilo vyhodiť puk.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 1. Paulíny (Šimon, Rudzan), 5. Urbánek (Šimon, Zeliska), 6. Brezniak (Murček, Ligas), 10. Murček (Ligas), 46. Brezniak (Šimon), 47. Brezniak (Poliaček, Langhammer) – 49. Klučiar (Mrava, Mrázik), 59. Hudec (Marguš, Litavec)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Ligas, Themár – Lavička, Šimon – Rusina, Oravec – Rešetár – Poliaček, Murček, Brezniak – Paulíny, Barto, Rudzan – Zeliska, Urbánek, Melcher – Videlka, Langhammer, Nauš
    HK Gladiators Trnava: Ivanovič (Bruchač) – Vidovič, Mihalko – Burian, Mrázik – Klein, Jakab – Kormúth, Litavec – Klučiar, Hrbáčik, Jurák – Beták, Schmidt, Bobál – Kamenický, Baránek, Mrava – Hudec, Ševčík, Marguš

    Rozhodčí: Tornay – Pribula, Riš, Bačo

    Diváci: 1003
    thejrc.org