Toronto – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Dallas 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Vegas 0:3 (kon.)
Columbus – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Tampa – Colorado 2:6 (kon.) | Arizona – Ottawa 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 2:3 (0:1 po s.n.) | Los Angeles – Calgary 4:1 (kon.) | San Jose – Buffalo 3:4 (kon.)
NY Rangers – Vancouver 2:3 (kon.) | Minnesota – Montreal 4:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
2:6 (1:1, 0:3, 1:2)
Colorado Avalanche
Neděle 20.10.2019, 01:10 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem příznivcům hokeje přeju krásné nedělní ráno! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, v utkání mezi Tampou a Coloradem.
     
    Tampa Bay Lightning

    Loňský suverén základní části letos zatím rozhodně nepůsobí tak jistým dojmem. Blesky odehrály již sedm zápasů s bilancí čtyř výher a tří porážek, což má za následek průběžnou šestou příčku ve Východní konferenci. Svěřenci kouče Coopera loni zažili obrovské zklamání. Základní část ovládli o těžko uvěřitelných jednadvacet bodů, jenže následně ve čtyřech zápasech padli už v osmifinále s Columbusem. Letos tedy má parta kolem Kučerova rozhodně co napravovat, hlavně co se týče vyřazovacích bojů.
     
    Colorado Avalanche

    Hokej v Coloradu je na vzestupu. Tým, který v posledních sezónách končil tradičně v základní části zlepšil svoji hru a potvrdil to už v loňském roce, když se dostal až do čtvrtfinále, v této fázi pak nestačil na San Jose. Letošní ročník se pro Avalanche vyvíjí ještě lépe. V dosavadních sedmi utkáních odešli poraženi pouze v souboji s Pittsburghem, v tabulce Západní konference je lepší pouze Edmonton, ten má ovšem o zápas navíc. Pokud dnes Colorado zvítězí, tak Oilers na čele vystřídá.
     
    Československá stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Pavel Francouz (COL)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman, Shattenkirk, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn – Kučerov, B. Point, Stamkos (C) – Gourde, T. Johnson, Palát – Joseph, Cirelli, Killorn (A) – Witkowski, Verhaeghe, Maroon.

    Colorado Avalanche: Francouz (Grubauer) – Girard, E. Johnson (A), Zadorov, Makar, Graves, Cole – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Donskoi – C. Wilson, Jost, Nieto – Ničuškin, Compher, Calvert.

    Rozhodčí: Sutherland, MacDougall – MacPherson, Nagy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Utkání byo zahájeno, tak pojďme na něj! Úvodní buly ovládl Nathan MacKinnon, první útok tudíž zakládá Colorado.
     
    00:27
    Hned došlo k nebezpečné střele, to když do pásma nabruslil Mikko Rantatnen, jenž ze zápěstí prověřil pozornost Andreje Vasilevského.
     
    01:06
    Do útočného pásma zavezl kotouč slovenský bek Erik Černák. Týmová akce vyvrcholila ránou Nikity Kučerova, Francouz si připsal úspěšný zásah lapačkou.
     
    01:21
    NAzem Kadri zvládl buly v útočém pásmu. Puku se chopil Erik Johnson, jenž jemným obloučkem osvobodil Avalanche z tlaku.
     
    02:11
    Samirlu Girardovi se vlbec nepovedla rozehrávka z vlastního pásma. Touše se chopil Sergačjov, který na nic nečekal a pálil příklepem. Vasilevskij si připisuje další pohodový zákrok.
     
    02:39
    Nepříjemná situace pro jednoho z hlavních rozhodčích, do něhož nekontrolovaně narazil po kontaktu s gólmanem Cale Makar. Druhý hlavní arbitr přerušuje hru.
     
    02:39
    To není dobré. HRozhodčí je za pomoci kolegy a jednoho z doktrorů odváděn pryč z ledové plochy. Opakované záběry odhalily, že byl zasažen holí hostující beka do obličeje.
     
    03:00
    Zápas tudíž netradičně pokračuje ve třech rozhodčích. Bude zajíavé sleodvat, jak si muži v pruhovaném s touto situací poradí.
     
    03:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Colorado se už ve čtvrté minutě ujímá vedení! Vyhození po levém mantinelu zachytil Jost. Rozehrál na Wilsona, který ještě předal Girardovi. Obránce ještě nahrál najíždějícímu TYSONU JOSTOVI, jenž tedy akci začal a také zakončil, když forhendem prostřelil Vasilevského k pravé tyči. Asistence: Samuel Girard a Colin Wilson.
    03:09 Tyson JOST - 0:1
     
    04:33
    Hostující celek bude mít šanci navýšit vedení, na trestnou lavici totiž za sekání putuje obránce Braydon Coburn.
     
    04:46
    z Vrcholku levého kruhu pálil křižne Nathan MacKinnon. Kanaďan těsně minul pravou tyč.
     
    05:10
    Colorado zamklo soupeře v jeho vlastní obranné třetině a zahajuje kombinační kolotoč. Ránu Girarda dokázal zblokovat Killorn.
     
    05:51
    Domácím se podařilo vyhodit, avšak Colorado se do pásma dostalo prakticky ihed zásluhou Wilsona. Ten však přišel o puk v souboji proti Černákovi.
     
    06:33
    Tampa první početní nevýhodu přečkala poměrně s přehledem. Sice byla dlouho zamčená v pásmu, protivníka však k ničemu nepustila.
     
    06:48
    Poté, co se nepohodl Nathan MacKinnon s Mikkem Rantanenem čárový rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Oba týmy čeká chvilka pauzy, na řadu přichází komerční přestávka.
     
    07:01
    Neměl komu, a tak Victor Hedman nahodil do útočného pásma po mantinelu a šel střídat, stejně jako jeho ostatní čtyři další spoluhráči.
     
    07:41
    I domácí mužstvo se může těšit z první početní převahy. Za sekání už usedá za katr Nikita Zadorov.
     
    08:03
    Tampa nevstoupila do úvodní přesilovky vůbec dobře. Hned dvakrát v krátkém časovém rozmezí se hostům podařilo vyhodit. Nejprve Makarovi, následně i Gravesovi.
     
    08:23
    Victor Hedman si najel na střed a poté střelou ze zápěstí těsně minul levou tyč Francouzovy svatyně. Český gólman by nejspíše ránu švédského beka měl, v případě že by puk šel do brány.
     
    09:16
    Postavení mimo hru zastavuje další snahu Blesků v honbě za vyrovnáním. Steven Stamkos se nepohodl s Nikitou Kučerovem.
     
    09:41
    Tak ani domácí nedokázali využít první početní převahu v zápase. Colorado se ubránilo rovněž s velkým přehledem.
     
    10:09
    Samuel Girard utekl za svou branku, odkud měl větší přehled, jak rozehrát. Nakonec si vybral po pravém mantinelu volného Rantanena.
     
    10:31
    Finské pravé křídlo ze středního pásma nahodilo na Vasolevského. Ten rychle vyklepal puk z výstroje a rychle přihrál kotouč Shattenkirkovi.
     
    11:02
    Ondřej Palát zavezl puk do útočné třetiny, předal Burakovskému a ten střelou po ledě vyvolal rozruch v brankovišti Avalanche. Vše nakonec vyřešil za pomocí lapačky Francouz.
     
    11:30
    Zajímavá je rovněž statsitika střel. Coloradu stačily tři rány ke vstřelení branky, Pavel Francouz drží čisté konto a zasahoval již šestkrát.
     
    12:20
    Tysona Josta za brankou soupeře tvrdě narazil na mantinel Michail Sergačjov. Kanaďan ze souboje naštěstí vyvázl v pořádku.
     
    12:44
    Nathan MacKinnon byl na pravé straně zastaven Josephem. Kanaďan okamžitě rozjel akci na druhou stranu, střelecký pokus zblokoval do ochranné sítě Girard.
     
    13:10
    Alex Killorn napadal rozehrávku, a to se vyplatilo, neboť donutil k chybě rozehrávajícího Johnsona. Střela zápěstím Cireliho těsně minula pravou tyč.
     
    13:54
    Hraje se nahoru dolů. Za hosty nyní útočil Mikko Rantanen, jenž ve velké rychlosti vůbec nedokázal zakončit.
     
    14:09
    Graves udržel na zádech Braydena Pionta a zadovkou na Colea ho úplně vyřadil ze hry. Bek ze třetí lajny v klidu přihrál po lajně Nietovi.
     
    14:52
    Matt Nieto si najel až do pásma, odkud provětral lapačku Andreje Vasilevského, který vyklepal touš z rukavice a rozehrál.
     
    15:19
    Fantastický Francouz! Gourde našel od levého mantinelu před brankou úplně volného Ondřeje Paláta. Jeho krajan se ovšem skvěle dokázal přesunout a ještě lépe zasáhnout levým betonem.
    15:19 Skvělý zákrok Francouze proti střele krajana Paláta
     
    15:49
    Vůbec se nepřerušuje, hraje se skutečně ve velkém tempu! Domácí jsou mírně aktivnějším celkem, nahazovaný kotouč Coburna minul svatyni.
     
    16:23
    Teď při Francouzovi pro změnu stálo obrovské štěstí! První ránu Cirelliho český gólman stihl vyrazit, jeho druhý pokus zastavila horní tyč!
     
    16:49
    Snad po třech minutách se konečně přerušuje. Vyhození Kadriho po mantinelu se od plexiskla odrazilo mimo hrací plochu.
     
    17:03
    Pavel Francouz se rozhodl pomoci svému celku při rozehrávce. Za brankou zastavil nahození Černáka, dost prostoru na rozehrávku tím dal Gravesovi.
     
    17:35
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Obránce Shattenkirk našel mezi kruhy osamoceně najíždějícího McDonagha, jehož bekhendové zakončení ještě dokázal ztečovat mimo dosah Francouze YANNI GOURDE. Asistence: Ryan McDonagh a Kevin Shattenkirk.
    17:35 Yanni GOURDE - 1:1
     
    18:26
    Rychle si mohli hosté vzít své vedení nazpět. To by ale Rantanen při přečíslení dva na jednoho nemohl nahrávkou trefit jediného blokujícího beka.
     
    18:49
    Nathan MacKinnon se ze všech sil snažil přetlačit u mantinelu Erika Černáka, který ale dokázal Kanaďana udržet na zádech a po mantinelu nahrát Stamkosovi.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:39
    Nahození do útočného pásma dojel Tyson Jost, jenž na modrou přihrál Coleovi. Jeho nahození bylo tečováno Kadrim mimo branku.
     
    19:57
    V posledních vteřinách první třetiny ještě zahrozil po pěkné nahrávce Nieta Američan Colin Wilson, ze zápěstí však napálil pouze výstroj Vasilevského.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka souboje mezi Tampou Bay a Coloradem nám nabídla po gólu na každé straně. Do vedení se už ve čtvrté minutě dostali hosté, když se prosadil Tyson Jost. Svěřenci kouče Coopera dokázal vyrovnat v minuté osmnácté, bekhendové zakončení tečoval do sítě českého gólmana Yanni Gourde. Hra má velký spád, sledujeme zatím parádní podívanou.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní buly druhé třetiny zvládli lépe pro změnu domácí, kteří tak mají možnost založit první rychlý kontr.
     
    20:39
    A také se tak stalo. Založení akce si vzal na svědomí Anthony Cirelli, jehož rána příklepem provětrala Francouzovu připravenou lapačku.
     
    21:01
    Nathan MacKinnon buly v útočném pásmu nezvládl, až ke středovému kruhu dovezl kotouč Erik Černák. Slovák následně nahodil puk za svatyni soupeře a šel střídat.
     
    21:27
    Po zákroku Vasilevského jsme mohli sledovat bitku mezi Calvertem a Černákem! Více ran rozdal slovenský bek, také šel ale jako první na zem-
     
    21:27
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Erik Černák – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Matt Calvert – 5 min., bitka).
     
    22:11
    Andre Burakovsky zavezl kotouč do útočného pásma, jenže se mu nedostalo dostatečné podpory od spoluhráčů, o černou gumu tedy velmi rychle přišel.
     
    22:32
    Kevin Shattenkirk utekl za vlastní brány, odkud měl lepší rozhled na hru. Rozehrál po pravém mantinelu na Gourdeho, jemuž ale při zpracování přeskočil puk přes čepel hole.
     
    23:10
    Nikita Kučerov se zničehonic zjevil volný mezi kruhy. Tvrdou ránu příklepem dokázal Pavel Francouz vyrazit levým betonem.
     
    23:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche si berou zpět ztracené vedení! J. T. Compher si netroufl jít do souboje jeden na jednoho. Skvěle si ale všiml ofenzivu podporujícího TYSONA JOSTA, jemuž adresoval nahrávku a Kanaďan ze zápěstí vymetl pavouky v pravé Vasilevského šibenici. Asistence: J. T. Compher a Colin Wilson.
    23:17 Tyson JOST - 1:2
     
    24:26
    Andrej Vasilevskij si tentokráte se střeleckým pokusem poradil. Na nahození Zadorova od modré dobře viděl a schoval ho v lapačce.
     
    25:09
    Victor Hedman si už už chystal touš na zakončení, jenže v tom mu kotouč sjel z hole a ze slibné příležitosti nic nebylo.
     
    25:42
    Joonas Donskoj se stihl výborně zorientovat a z otočky zakončil bekhendem. Ruský gólman na puk viděl a vykopl ho pravým betonem.
     
    25:48
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Parádní práce Nathana MacKinnona vede ke třetímu gólu Colorada! Kanadský hokejista obkroužil útočné pásmo a od modré čáry nahodil do předbrankového prostoru, odkud skvěle tečoval do levého horního rohu GABRIEL LANDESKOG. Vasilejvskij neviděl vůbec nic, nereagoval. Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
    25:48 Gabriel LANDESKOG - 1:3
     
    26:06
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To je neskutečné, hosté skórují podruhé během osmnácti vteřin! Wilson našel před brankou volného Comphera, který ještě nezištně předal TYSONU JOSTOVI. Kanaďan pohodovým zakončením kompletuje svůj první hattrick v kariéře! Asistence: J. T. Compher a Colin Wilson.
    26:06 Tyson JOST - 1:4
     
    27:10
    Parádní pasáž Avalanche, kteří jsou velmi blízko sedmému vítězství z osmi zápasů. Hosté ale nemohou usnout na vavřínech, do konce zápasu ještě zbývá velká porce minut.
     
    28:16
    Kučerov nahrál Palátovi, ten Stamkosovi. Tomu ovšem v klíčovou chvíli vypíchl kotouč z pod hokejky Zadorov.
     
    29:35
    Erik Černák napřáhl od modré čáry k pořádné dělovce, jež ale narazila pouze do mantinelu za Francouzovou svatyní, český gólman mohl zůstat v klidu.
     
    29:51
    V klidu nemohl zůstat český strážce svatyně proti zakončení Josepha, které vytěsnil mimo tři tyče vyrážečkou.
     
    30:37
    Tampa se snaží s výsledkem něco udělat, to je sympatické. Zatím se to ovšem nedaří, střela Coburna byla hodně nepřesná.
     
    30:59
    Člen čtvrté lajny J. T. Compher dnes hraje rovněž velmi dobrý zápas. S velkým klidem zavezl puk do útočné třetiny a následně bez přípravy vypálil, Vasilevskij vytrčil pravý beton na poslední chvíli.
     
    31:10
    Zakázané uvolnení vrátí dění hry před svatyni Pavla Francouze. Mikko Rantanen nezachytil rozehrávku Johnsona.
     
    31:22
    BUly zvládl lépe Nathan MacKinnon, první lajna Colorada se vydala do rychlého brejku. Na jeho konci byl právě centr první formace, který forhendem nastřelil brankáře do výstroje.
     
    32:06
    Steven Stamkos natlačil Rantenana do gólmana, proto rozhodčí nepřerušovali hru. Nikdo z hostů situace využít endokázal, obrana Blesků nedovolila zakončení.
     
    32:33
    Bellemare prokázal, že obranná práce mu jde na jedničku. Projíždějícího Paláta po levém mantinelu skvěle obral o kotouč a navíc dokázal rozehrát na Calverta.
     
    33:00
    Uvidíme hru čtyř proti čtyřem. Po vzájemné potyčce usedají na trestnou lavici Anthony Cirelli a Gabriel Landeskog.
     
    33:03
    Je pochopitelné, že hosté si dávají větší pozor v obraně, neboť tříbrankový náskok je dostatečný a důležité teď bude neinkasovat. Zadorov dokázal obrat o kotouč Maroona.
     
    33:38
    Pavel Francouz se úplně nepohodl s Girardem, vše ale nakonec dopadlo dobře. Než se kotouče stihl chopit Joseph, tak český strážce svatyně přikryl touš lapačkou.
     
    34:11
    Vysoký presink MacKinnona nadělal Hedmanovi obrovské problémy, švédský bek se ubránil pouze za pomoci vyhození po mantinelu.
     
    34:46
    Nikita Kučerov vypálil ze svého tradičního postavení, tedy pravého kruhu. Francouz na střelu dobře viděl a uschoval ji mezi betony.
     
    35:00
    Hra ve čtyřech žádnou zajímavou situaci nepřinesla, oba týmy již hrají v klasickém počtu pět na pět.
     
    35:17
    Gabriel Landeskog naznačil rameny, čímž zmátl Černáka. Posléze rychle vypálil zápěstím a těsně minul pravý horní roh.
     
    36:01
    U střídaček došlo k souboji zhruba čtyř hráčů. Kotouč se nakonec od Makara odrazil mimo hrací plochu.
     
    36:20
    Alex Killorn sice dokázal zavézt puk do útočné třetiny, jenže vzápětí ho nechal za sebou, čehož okamžitě využil Zadorov.
     
    37:06
    Jakoby si Witkowski s Jostem vyřizoval účty za vstřelený hattick. Tvrdým, avšak čistým hitem poslal Kanaďana k zemi.
     
    37:26
    Pavel Francouz za vlastní svatyní pořádně zaváhal při rozehrávce, naštěstí pro něj měla situace šťastný konec, jelikož po nepovedené nahrávce Maroona se mu puk zasekl někde mezi betony.
     
    38:13
    Victor Hedman najel do útočného pásma, kde okamžitě nahrál na levou stranu Kučerovovi. Rychlý nápřah a ránu z první vykopl český gólman levým betonem.
     
    38:45
    Tampa je v posledních minutách aktivnějším týmem, avšak Francouz zatím odolává. Tentokráte si poradil s nahozením Černáka.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Joonas Donskoj se pokusil překvapit Vasilevského střelou z velkého úhlu, což by se mu možná i povedlo, pokud by trefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    39:53
    Kučerov se rozstřílel, avšak dnes nemá přesnou mušku, lépe řečeno, Francouz si s jeho pokusy ví rady. Další zákrok levým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství udělalo Colorado velký krok směrem k vítězství, neboť skórovalo hned třikrát, zatímco Tampa ani jednou. Vedení vrátil Avalanche svým druhým zásahem Tyson Jost. O dvě minuty později využil skvělé práce MacKinnona Gabriel Landeskog, jenž v předbrankovém prostoru tečoval nahození Kanaďana mimo dosah gólmana. Uběhlo šestnáct vteřin a Colorado se radovalo počtvrté, Tyson Jost po výborné nahrávce Comphera zkompletoval svůj první hattrick v NHL v kariéře. Colorado má v osmém utkání skvěle nakročeno k sedmé výhře, stále nás ale čeká celá třetina, v níž se tho může stát hodně.
     
    Další třetina začne přibližně v 03:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Poslední dvacetiminutovka dnešního střenutí byla zahájena! Na buly uspěl centr čtvrté lajny Verhaeghe.
     
    40:48
    Victor hedman pod tlakem vyhodil do útočné třetiny soupeře, odkud rozehrává akci obránce Nikita Zadorov.
     
    41:22
    Nazem Kadri si nachystal kotouč mezi kruhy a poté vystřelil švihem. Trefil však pouze bránícího Sergačjova.
     
    41:41
    První úspěšný zákrok me třetí třetině si připsal Pavel Francouz proti slabému zakončení Stamkose.
     
    42:10
    Bellemera kromě výborného bránění umí i zaútočit. To prokázal právě teď, když obtočil svatyni soupeře a pokusil se azsunout puk k bližší tyči. Zde však byl připevněn beton Vasilevského.
     
    42:23
    Další střelecký pokus Stevena Stamkose končí v lapačce českého gólmana. Ten v dnešním střetnutí předvádí skvělý výkon.
     
    42:52
    Luke Witkowski v útočném pásmu zbytečně krosčekoval soupeře, čímž oslabuje svůj tým.
     
    43:00
    Tyler Johnson zvládl buly v obranném pásmu. Přes všechny čáry následně odpálil puk Brayden Point.
     
    43:19
    Dlouho přesilovka Avalanche netrvala, neboť za katr usedá kapitán hostů Gabriel Landeskog. Provinil se hákováním.
     
    43:46
    Současné vyloučení, hrát se bude tři na tři. Palát podrazil Kadriho, ten ale pádu hodně přidal, a tak si i on jde sednout.
     
    44:04
    Na ledě je teď hodně volného prostoru. Jedna z šancí, jak by Tampa ještě mohla zdramatizovat utkání.
     
    44:22
    Michail Sergačjov na nic nečekal a z levého kruhu vypálil příklepem. Francouz byl na tuto variantu připraven, zasáhl pravým betonem.
     
    45:06
    Uvidíme trestné střílení! Nikitu Kučerova zahákoval vracející se Graves, rozhodčí neváhal ani vteřinu.
     
    45:06
    Ruský kanonýr zvolil bekhendový blafák, touš ale zvedl až příliš, ta proletěla vysoko nad břevnem!
    45:06 Neproměněné trestné střílení Nikity Kučerova
     
    45:46
    Všechny tresty postupně skončily, hraje se už v kalsickém formátu pět na pět. Colorado si i nadále drží pohodlné tříbrankové vedení.
     
    46:08
    Blesky se snaží s výsledkem ještě něco udělat, nemají to ale vůbec jednoduché. Na Francouze vypálili již 34 střel, český gólman se na zápas dobře vyspal.
     
    46:30
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Avalanche završují populárního "bůra!". NAZEM KADRI se lehce obtočil kolem pasivně bránícího Shattenkirka a poté zápěstím nechytatelně zamířil do pravého horního rohu. Asistence: Cale Makar.
    46:30 Nazem KADRI - 1:5
     
    47:09
    Andrej Vasilevskij se vydal za branku vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Po levém mantinelu našel nepokrytého Hedmana.
     
    47:45
    Kevin Shattenkirk se dostal do velkého úhlu, přesto se poksuil překvapit českého gólmana. Rána proletěla těsně vedle jeho pravé tyčky.
     
    48:12
    Pavel Francouz ukazuje, že se porve o post brankářské jedničky! Patrick Maroon dostal skvělou nahrávku od Witkowského, v obrovské příležitosti ovšem nechal vyniknout lapačku plzeňského rodáka:
    48:12 Maroon si vylámal zuby na skvělém Francouzovi
     
    48:49
    Pěkný zákkrok si připsal na druhý straně i ruský fantom, proti nahození Makara to však měl o poznání jednodušší.
     
    49:15
    Yanni Gourde nedokázal sklepnout vysoko letící kotouč, což se naopak podařilo bekovi Johnsonovi. Další útok Blesků, který prakticky skončil dříve než začal.
     
    49:51
    Nikita Kučerov dostal Blesky do útočné třetiny. Ve finále akce pálil z mezikruží Palát pouze do obětavě blokujícího obránce Girarda.
     
    50:06
    Nathan MacKinnon nabral s pukem velkou rychlost po levé lajně. Ještě větší ale nabral Rantanen po straně druhé a jelikož se v pásmu ocitl rychleji jak spoluhráč, odpískal čárový rozhodčí postavení mimo hru.
     
    50:21
    Do střeleckých statistik se mohl zapsat centr čtvrté lajny Carter Verhaeghe, to by však musel ze vzduchu trefit nahrávku od Maroona.
     
    51:06
    Anthony Cirelli nabral velkou rychlost středem kluziště. Drobným přistrčením ho ovšem vyvedl z rovnováhy Bellemare, volného puku se chopil Cale Makar.
     
    51:48
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa snižuje! Neskutečná teč v podání VICTORA HEDMANA. Švédský obránce dokázal hokejkou mezi nohama změnit směr Shattenkirkova nahození, kotouč se odrazil od pravé tyčky do sítě, český gólman neměl sebemenší šanci zasáhnout. Asistence: Kevin Shattenkirk a Alex Killorn.
    51:48 Victor HEDMAN - 2:5
     
    52:26
    Blesky pochopitelně vstřelná branka nabudila, domácí ale stále ztrácejí tři branky. Bekhendové zakončení McDonagha nebylo z kategorie nejpřesnějších.
     
    53:03
    Vstřelená branka probudila i domácí fanoušky, kteří společným pokřikem "Let's go Light" ženou dopředu své oblíbence.
     
    53:40
    Kučerov dokázal vypíchnout kotouč Makarovi, jenže následně si puk posunul až příliš, čehož dokonale využil Johnson.
     
    54:27
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Šestá branka v síti Tampy, je definitivně rozhodnuto! Fantastická individuální akce v podání Mikka Rantanena. Fin nejprve položil na zem Witkowského, poté si najel mezi kruhy a bekhendem zvedl touš pod břevno. Bez asistence.
    54:27 Mikko RANTANEN - 2:6
     
    55:17
    Vypadá to, že střetnutí už s ebude pouze dohrávat. Na domácích hráčích je vidět smířenost s porážkou, hosté už se dopředu také zřejmě moc hrnout nebudou.
     
    55:49
    Michail Sergačjov mohl najet do útočné třetiny, místo toho ovšem raději nahrál dozadu kolegovi z obrany Coburnovi.
     
    56:10
    Victor hedman nabral velkou rychlost středem kluziště. Po pravé straně našel Stamkose, jenž vracel do předbrankového prostoru Švédovi. Český brankář včas vytasil pravý beton.
     
    56:52
    Hokejisté Avalanche už neútočí. MacKinnon měl možnost založit rychlý brejk, místo toho ovšem vyhodil do středního pásma a šel střídat.
     
    57:31
    Mikko Rantanen zavelel k další sólové akci, tentokráte ale nebyl tak úspěšný jako v prvním případě, bekhendem přestřelil.
     
    57:52
    Mathieu Joseph prohrál souboj s gravitací, při snaze změnit pohyb podklouzl a upadl. Kotouče se hned chopil Cale Makar.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:32
    Tak pokud domácí fanoušci po brance Hedmana ještě podporovali Tampu, tak teď je na stadiónu hrobové ticho. Slyšet jsou pouze pokřiky hráčů na ledové ploše.
     
    59:06
    Nikita Zadorov si nezadělával na zbytečné problémy. Když proti němu vyjel Stamkos, tak nahodil kotouč tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    59:43
    Matt Calvert se dnes podruhé pustil do bitky! Jeho soupeřem byl Victor Hedman. Obránce uštědřil soupeři více ran, podobně jako v prvním případě Černák ale še na zem první.
    59:43 Bitka mezi Hedmanem a Calvertem
     
    59:43
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Matt Calvert – 5 min., bitka).
     
    Konec zápasu.
     
    Colorado zvítězilo na ledě Tampy Bay vysokým výsledkem 6:2 a připsalo si tak sedmé vítězství z dosavadních osmi zápasů, což ho posouvá před Edmonton na čelo Západní konference. Dnešní utkání mělo jasného hrdinu. Stal se jím Tyson Jost, jenž dnes zaznamenal svůj první hattrick v NHL a významnou měrou se právě on podílel na vítězství Avalanche. Třeba vyzdvihnout i výkon Pavla Francouze, jenž kryl 44 střel a ukázal, že je připraven se s Grubauerem poprat o post jedničky.
     
    Tři hvězdy zápasu

    1. Tyson Jost (COL) 3+0
    2. Pavel Francouz (COL) 44 zákroků, úspěšnost 95,7%
    3. Colin Wilson (COL) 0+3
     
    Československá stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:17
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:35
    Pavel Francouz 44 zákroků, úspěšnost 95,7%
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:14)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Gourde (McDonagh, Shattenkirk), 52. Hedman (Shattenkirk, Killorn) – 4. Jost (Girard, C. Wilson), 24. Jost (Compher, C. Wilson), 26. Landeskog (MacKinnon, Rantanen), 27. Jost (Compher, C. Wilson), 47. Kadri (Makar), 55. Rantanen


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman, Shattenkirk, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn – Kučerov, B. Point, Stamkos (C) – Gourde, T. Johnson, Palát – Joseph, Cirelli, Killorn (A) – Witkowski, Verhaeghe, Maroon.
    Colorado Avalanche: Francouz (Grubauer) – Girard, E. Johnson (A), Zadorov, Makar, Graves, Cole – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Donskoi – C. Wilson, Jost, Nieto – Bellemare, Compher, Calvert.

    Rozhodčí: Sutherland, MacDougall – MacPherson, Nagy
    bahis siteleri