Písek – Chrudim 4:5 (0:1 po s.n.) | Warriors Brno – Přerov 3:5 (kon.) | Vsetín – Havířov 1:2 (kon.)
Kralupy n. Vltavou – Kobra 4:3 (po pr.) | Šumperk – Poruba 4:2 (kon.) | Ústí n/L – Žďár n/S 7:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
IHC Králové Písek
4:5 (3:1, 1:0, 0:3 - 0:0)
HC Chrudim
Neděle 20.10.2019, 13:30 • Zimní stadion Písek • DHL Extraliga juniorů • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Králové Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Vajner, Fríd "A", Andrle, Kulvejt, Cibuzar, Novotný "A", Karbulka Jan, Tampier, Šafář, Přibyl "C", Egert, Kurfürst, Petřík, Brož, Krýner

    HC Chrudim: Matoušek (Dosoudil) – Prýl, Obr, Formánek "A", Pejzl, Šťastný, Odehnal, Felcman, Hykl, Cimburek, Hebek "A", Hrdlička, Heligr, Pavlík, Hledík, Kmoníček, Langr "C".
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování strhnul na stranu domácích kapitán Matěj Přibyl, za jehož vedení se Písečtí okamžitě pustili do okupace útočného pásma. V něm si ovšem pouze posílali kotouč ze strany na stranu a nic kloudného nevymysleli.
     
    01:26
    První lehčí střelecký pokus vyslal ze své hole žlutomodrý Matěj Novotný, jeho zkusmé nahození ale Matoušek celkem v pohodě zlikvidoval – ani nepřerušil hru.
     
    02:18
    Střelecky se zřejmě rychle aklimatizovali i hosté, Buchtovu pozornost prověřil ze středu levého kruhu Šťastný. Klec domácího gólmana však smolně minul..
     
    03:10
    O poznání lépe si záhy počínal hostující Hrdlička, jenž Buchtu zasypal sérií nepříjemných dorážek, strážce písecké svatyně se ale nachytat nenechal. Proběhlo vhazování po jeho levici, které vyhráli jeho týmoví kolegové. Ti se ale v útočné třetině stále spíše plácají a hledají ten správný herní rytmus.
     
    04:18
    Písečtí Králové si právě přidělali práci navíc, vyhodili kotouč přes všechny čáry a přiměli sudí odpískat zakázané uvolnění.
     
    04:52
    Více na puku se drží domácí hokejisté, opět se pokusili rozjet nějakou solidní útočnou akci. Znovu se sice dostali přes střední pásmo, za ním si už ale stejně tak jako v předcházejících případech přebrali puk do péče Chrudimští a naléhání domácích zdárně odrazili.
     
    06:06
    Krásnou souhrou se teď blýskli domácí. Z levé strany kluziště našel jeden z Píseckých naprosto akurátní přihrávkou na druhé straně naprosto volného a nikým nestíhaného Matěje Přibyla, který okamžitě po dosednutí puku na čepel vypálil. Matoušek se nicméně stihl včas přesunout a pohotovým zákrokem gólové radosti domácích předejít.
     
    07:02
    Písečtí jsou viditelně nabuzení, s důrazem a chutí hrát to však nyní poněkud přehnali a vychýlili branku z její původní pozice. Hra přerušena.
     
    07:51
    O hrací předmět se právě bojovalo za Buchtovou brankou, kotouč ale posléze skončil v ochranné síti. Další přerušení..
     
    08:34
    Nejvíce je na ledě vidět Přibylova pětka, která hýří novými neotřelými nápady. Ke kýžené vedoucí trefě jí však pokaždé chybí ten jeden klíčový a poslední krok..
     
    09:32
    Toto střídaní nemají hosté příliš dobře "ošéfované".. Volného Matěje Novotného na pravém kruhu si takřka nevšímají – a to na něj zívá prázdná klec.
     
    09:49
    Písek právě vstřelil branku!
    Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu.. První trefu dnešního utkání zaznamenává a ze své dobré pozice těží maximum právě zmiňovaný MATĚJ NOVOTNÝ, který po svižném Karbulkově pasu, jenž k němu prošel zhuštěným předbrankovým prostorem, po okamžité střele z první, která skončila v pravé odkryté části Matouškovy brány, otevírá skóre zápasu. ASISTENCE: Jan Karbulka, Jaroslav Krýner
     
    12:00
    Písek právě vstřelil branku!
    Písečtí nyní vědí, že trpělivost růže přináší. Ve svém dobývaní hostující klece vytrvali i nadále a po zásluze si připisují další trefu. I z nepříliš výhodného střeleckého postavení, kdy takřka klečel na ledové ploše, zvýšil přesnou střelou k bližší tyči JAROSLAV KRÝNER. ASISTENCE: Jan Karbulka
     
    12:56
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Nač propadat skepsi.. Hosté se vlka nezalekli a přispěchali s velice pohotovou odpovědí. Okamžitě po buly se hráči Chrudimi nastěhovali do útočného pásma,v němž se i snadno usadili. Ze středu modré čáry se pak parádním příklepem prosadil DOMINIK PEJZL, jehož přízemní pokus rozezvučel Buchtovu levou tyč. ASISTENCE: Adam Prýl, Ondřej Šťastný
     
    13:20
    Písek právě vstřelil branku!
    S góly jako by se najednou roztrhl pytel.. Chrudimské korigování skóre nelibě nesl tímto dvougólový střelec JAROSLAV KRÝNER, kterému se naskytlo zcela volné pole působnosti poté, co pro sebe uzmul kotouč a zužitkoval své rychlé nohy. Matouška nejprve zmátl svižným naznačením a poté zasunul puk za jeho záda. Takříkajíc ho učebnicově vymíchal.. ASISTENCE: Matěj Šafář
     
    14:53
    Na dvě minuty svůj celek právě oslabil Milan Petřík poté, co uštědřil soupeři krosček. Oslabení však domácí v klidu zvládají a drží hosty daleko od své klece.
     
    16:53
    Písek hraje v pěti. Ještě v oslabení si na útočné dostaveníčko troufla úderná dvojice Fríd-Přibyl, přičemž na druhého jmenovaného opět zívala odkrytá část Matouškovy brány, tou však písecký kapitán v rozhodující moment pohrdl..
     
    18:37
    V závěru třetiny se hra trochu uklidnila, již nepůsobí tak hektickým dojmem. Na puku jsou Písečtí, kteří před Matouškem neustále operují.
     
    19:40
    Hosté se pokusili o vyvezení puku do středního pásma, duchapřítomný domácí bek ale jejich úmysl v zárodku utnul. O puk se bojovalo v hloučku u pravého mantinelu, z nějž hrací předmět ne a ne dostat.. Sudí tuto bezvýchodnou situaci utnul a přerušil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Uvidíme jestli hostům prospěje výměna stran. Začátek třetiny kopírují ze scénáře té první a vyhrávají úvodní vhazování. Na kotouči se ovšem dlouho neudrželi, nešťastnou chybkou ho neservírovali Píseckým, kteří okamžitě vyrukovali proti Matouškovi s první střelou.
     
    21:34
    Úsměvný výjev na brankovišti hostí.. Matěj Odehnal odehnal svou dobrou prací a důrazem dorážející žlutomodrou dvojici a předešel gólové katastrofě, když na konci její akce zachytil puk těsně před brankovou čarou.
     
    22:20
    Dvě minuty pro hostujícího Langra.
     
    22:35
    Písek právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilová hra v píseckém podání. Domácí rozehráli svou kombinaci – ta šla po ose Přibyl-Šafář-JIŘÍ EGERT, jenž netrpělivě postával na vrcholu pravého kruhu,kam také dostal přesnou přihrávku, kterou už pouze zručně poslal do horního bližšího rohu Matouškovy svatyně. ASISTENCE: Matěj Šafář, Matěj Přibyl
     
    24:59
    Na holích domácích je znatelná větší herní pohoda. Jejich herní projev působí zdravým a jistým dojmem, což je patrné i na jejich střeleckém snažení. Hosté se zatím pouze marně snaží rozjeté Písecké stíhat a připravit je o kotouč.
     
    26:18
    Notovat si spolu začalo i duo Krýner-Egert, které se Matouškovi hned několikrát představilo akcí přihrávka-střela. Hostující gólman ovšem všechny jejich úmysly přečetl a vyrazil do uctivé vzdálenosti.
     
    27:46
    Zpoza vlastní brány založil útok Matěj Fríd, který přebruslil všechny zúčastněné a směle uháněl směr Matoušek – s jedním jediným cílem. Zdatně sekundovat mu mínil zrovna tak dobře rozjetý Andrle, jemuž pak první jmenovaný adresoval svižný pas, ten ale jeho hůl nakonec přeskočil.
     
    28:56
    Zákrok si po delší odmlce připsal i Buchta, vyražený puk odehrál za své pracoviště..
     
    29:40
    Na hrotu útoku se ocitl hostující Oliver Obr, kterému stačilo udělat dva rychlejší kroky, aby si vypracoval dobrou střeleckou příležitost. Pohotový domácí brankář mu ale stačil k jeho nelibosti kotouč vypíchnout.
     
    30:20
    Chrudimští teď sehrávají povedený úsek v rámci prostřední periody, začali více střílet a hned je to znát. Domácí se o poznání více zapotili..
     
    31:30
    Hosté uklidňují hru za Matouškem a zkoušejí se vydat kupředu. Od modré čáry pak pohotově vypálil Dominik Pejzl, jehož projektil Buchta svedl vytěsnat nad sebe.
     
    33:11
    Kombinující hostující pětici zastavil nedovoleným způsobem písecký Matěj Fríd, když podrazil protihráče. Hosté mají možnost na svou povedenou pasáž adekvátně navázat.
     
    34:06
    Na brankovišti domácích je teď hodně těsnat, písečtí mladíci se musejí pořádně ohánět.
     
    34:43
    Z prostoru mezi kruhy vypálil bez přípravy Zdeněk Formánek, jeho nepříjemného pokusu Buchta zdárně odolal. Záhy domácí úspěšně vyhazují a uhání střídat..
     
    35:11
    Ihned po vypršení trestu se Fríd zapojil do hry – to jak naskakoval na ledovou plochu vedl jeho týmový kolega v evidenci a spěšně mu poslal dlouhý pas do směru jízdy. Fríd se tak musel popasovat se samostatným únikem – zakončil ho prudkou střelou zápěstím, kterou Matoušek vyrazil.
     
    36:25
    Za záchrannou brzdu právě zatáhl chrudimský Dennis Hrdlička, jenž po podražení soupeře usedá na trestnou lavici.
     
    37:12
    Je vidno, že početní výhoda patří k oblíbeným disciplínám Píseckých.. zatím ji sehrávají s absolutní lehkostí. Jejich harmonickou hru pak ovšem přerušil svým zásahem jeden z hostujících hráčů.
     
    38:25
    Náporu ze strany domácích hosté úspěšně odolali. Hrají v pěti.
     
    38:34
    Trestné střílení ve prospěch domácích, jede Krýner..
     
    38:34
    Písecký útočník jako kdyby nenabral dostatečnou rychlost pro zrealizování svého záměru – se svou možností se bohužel pro své spoluhráče nepopasoval tentokrát vůbec dobře, Matoušek si připsal zákrok k dobru. Ačkoliv se na něj příliš nenadřel..
     
    39:40
    Blízko k brance teď měl i domácí Jiří Egert, nepodařilo se mu ale stáhnout si kotouč tak, jak by býval potřeboval a na hostujícího gólmana na jeho vlastním pracovišti, kde se rázem ocitl, nevyzrál.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Roupy má hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky písecký Brož, který bez váhání vyrazil proti hostujícím hráčům – napadal poměrně hluboko, byl na to však zcela sám a tudíž neuspěl.
     
    41:14
    V útočné třetině se obratem točí i hosté, kteří v tuto chvíli nemají co ztratit.
     
    41:50
    Hostující Nicolas Langr již zvedá ruce nad hlavu, Buchta vypadal, že je překonán, sudí si tím však nejsou jistí. O konečném verdiktu se poradí.
     
    41:50
    Jasno měli muži v pruhovaném poměrně rychle, hlavní rozhodčí pouze osvětlil rozhodnutí protestující hostující střídačce. Kotouč brankovou čáru nepřešel.
     
    42:20
    Sám proti všem se vyřítil Matěj Fríd, na jehož přihrávku čekal a po očku na něj házel před modrou čarou hlídkující Petřík. Písecký útočník se sice s grácií proháčkoval až před Matouška, jeho následný střelecký pokus ovšem nebyl příliš nebezpečný.
     
    43:06
    Za vyhozeným pukem uháněl hostující Cimburek, jeho záměr ale narušil Buchta, který pomohl s rozehrávkou.
     
    43:46
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Velká vlna radosti se právě strhla na hostující lavici. Na rozdíl zdaleka ne nedostižných dvou branek právě snížil svou velkou zarputilostí bojovně naladěný NICOLAS LANGR, který překonal Buchtu přizvednutou střelou zleva, jež se usídlila někde v úrovni nad gólmanovým ramenem, i navzdory pádu.ASISTENCE: Jakub Cimburek
     
    46:51
    Krátce před přelomem periody hostující hráči ožili, viditelně se tlačí kupředu a vyvíjí snahu se na domácí celek dotáhnout.
     
    47:50
    Různé pocity se tlučou i v domácích, ti si jsou moc dobře vědomi svého nynějšího úkolu, jenž zní poměrně jasně: neusnout na vavřínech a nepolevovat.
     
    48:10
    Hokejisté Chrudimi budou čelit oslabení. Trest pro hráčskou lavici odchází odsedět Šťastný.
     
    49:01
    Na Matouškově působišti došlo k první vážnější strkanici, tu se sudím podařilo rozehnat..
     
    49:37
    Matěj Přibyl dostal dobrý pas na spodek pravého kruhu, nakonec ale smolně promáchl..
     
    50:04
    Čitelnou rozehrávku domácích zachytil Zdeněk Pavlík, který na nic nečekal a okamžitě se chopil své příležitosti. Rozjel se vstříc Buchtovi, krátce svižně zamíchal s kotoučem a zacílil ke vzdálenější tyči – tam ale narazil na připravený beton žlutomodrého gólmana.
     
    51:26
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Nabízí se otázka, který z celků má větší smysl pro dramatično.. Hosté snižují na rozdíl jediného přesného zásahu zásluhou ZDEŇKA FORMÁNKA, který zdárně propasíroval puk za Buchtova záda. ASISTENCE: Nicolas Langr, Daniel Hledík
     
    52:27
    Písečtí si umějí zavařit.. Po tvrdém střetu usedá na trestnou lavici žlutomodrý Matěj Přibyl
     
    53:26
    Chrudim právě vstřelila branku!
    To jsou kapky.. Hokejisté Chrudimi srovnávají! Vyloučení Píseckých právě potrestal MILAN HYKL. ASISTENCE: Matěj Odehnal
     
    54:20
    Zápas začíná de facto nanovo. Písečtí zdá se s obdobným vývojem utkání nepočítali, toto prozření jejich momentální výkon mírně limituje. Hosté jsou naopak v ráži – stvrzenkou byl i nynější střelecký pokus, proti němuž Buchta nezasahoval příliš jistě.
     
    56:22
    Oba celky usilují o plný bodový zisk, hra se na úkor toho přelévá ze strany na stranu.
     
    57:00
    K brejku měl našlápnuto písecký Egert, hostující zadáci si na něj ale nakonec stačili posvítit.
     
    58:01
    Hraje se v obranné třetině hostujícího výběru,Písečtí ale čekají na tutovou příležitost, nestřílejí..
     
    58:48
    V šarvátce právě změřili síly domácí Tampier a hostující Hrdlička..
     
    59:33
    Hra směřuje do prodloužení, žádné strhující výkony na závěr se nekonají.
     
    59:52
    Krátce před zazněním závěrečné sirény odchází na trestnou lavici hostující Hledík.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Hokejisté obou celků vstupují do prodloužení, domácí ve čtyřech, hosté ve třech..
     
    60:48
    Písečtí se usadili v pásmu.
     
    61:17
    Egert hledal od hranice útočné třetiny před bránou čekajícího Krýnera,neúspěšně.
     
    62:06
    Stav hráčů na ledě srovnán.
     
    62:39
    Jeden z hostujících hráčů zůstává po střetu u mantinelu ležet na ledové ploše, záhy se však zvedá a usedá na střídačku – viditelně v pořádku.
     
    62:50
    Icing na straně hostí.
     
    63:12
    Rozhodnout právě mohl domácí Stanislav Vajner, po kličce ovšem nezacílil přesně a jeho rána skončila na zadním mantinelu.
     
    63:27
    Další otřesený na straně Chrudimi.. Ten už ovšem míří na střídačku v doprovodu svých spoluhráčů.
     
    63:59
    Kolem Buchty nebezpečně krouží Hledík..
     
    64:16
    Adam Prýl z bezprostřední blízkosti minul..
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Egert neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Hebek neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Karbulka neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Hledík neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Krýner neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Pavlík neproměňuje.
     
    4. série
    0:0
    Novotný neproměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Šťastný proměňuje.
     
    5. série
    0:1
    Vajner neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Chrudim.
    Autorem vítězné branky je ŠŤASTNÝ.
     
    Konec zápasu. (15:53:12)

    Kateřina Němcová

    Branky a nahrávky: 10. Novotný (Karbulka, Krýner), 12. Krýner (Karbulka), 14. Krýner (Šafář), 23. Egert (Šafář, Přibyl) – 13. Pejzl (Prýl, Šťastný), 44. Langr (Cimburek), 52. Formánek (Langr, Hledík), 54. Hykl (Odehnal), rozh. náj. Šťastný

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Egert (PIS)
    0:0   Hebek (CHR)
    2. série:
    0:0   Karbulka (PIS)
    0:0   Hledík (CHR)
    3. série:
    0:0   Krýner (PIS)
    0:0   Pavlík (CHR)
    4. série:
    0:0   Novotný (PIS)
    0:1   Šťastný (CHR)
    5. série:
    0:1   Vajner (PIS)


    IHC Králové Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Vajner, Fríd "A", Andrle, Kulvejt, Cibuzar, Novotný "A", Karbulka Jan, Tampier, Šafář, Přibyl "C", Egert, Kurfürst, Petřík, Brož, Krýner
    HC Chrudim: Matoušek (Dosoudil) – Prýl, Obr, Formánek "A", Pejzl, Šťastný, Odehnal, Felcman, Hykl, Cimburek, Hebek "A", Hrdlička, Heligr, Pavlík, Hledík, Kmoníček, Langr "C"

    Rozhodčí: T. Poskočil – M. Kreuzer, A. Vavruška

    Diváci: 70
    bahis siteleri