Chlumec n/C – Plzeň 3:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:1 (kon.) | Ostrava – Slavia 2:0 (po pr.)
Č. Budějovice – Sparta 0:4 (kon.) | Liberec – Teplice 2:0 (kon.)
po prodl.
FC Baník Ostrava
2:0 (0:0)
SK Slavia Praha
Středa 30.10.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • MOL Cup • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z osmifinálového utkání MOL Cupu, kdy v repríze loňského finále přivítá Baník Ostrava obhájce titulu Slavii Praha. Zápas začíná v 17:00.
     
    FC Baník Ostrava

    Slezané zatím po reprezentační pauze na vítězství čekají. V Plzni podlehli tamní Viktorce 0:3 a doma nedokázali dotáhnout dobře rozehraný zápas se Sigmou do zdárného konce a nakonec se museli spokojit s remízou 2:2. V tabulce tak díky výhře Jablonce a Slovácka klesli až na 6. příčku.

    V MOL Cupu si ale vedou na jedničku. Ve svém prvním duelu nejprve porazili 3:1 Lanžhot a posléze si doma poradili 2:0 i s druholigovým Hradcem Králové.
     
    SK Slavia Praha

    Naopak Slavia prožívá velmi povedené časy. Ačkoliv má ve své skupině Ligy mistrů pouze bod, tak odehrála více než vyrovnané partie s celky jako je Inter, Dortmund či Barcelona. Navíc se jí daří také ve FORTUNA:LIZE, ve níž v minulém kole zvítězila ve šlágru v Plzni, před kterou tak zvýšila náskok na čele již na rozdíl 9 bodů. Jedinou kaňkou na vítězství bylo zranění Davida Hovorky, kterého kvůli přetrženému vazu v koleni čeká dlouhá pauza.

    Pražané mají za sebou v poháru pouze jeden duel. V pražském derby deklasovali 8:0 Vyšehrad a v dnešní repríze loňského finále se pokusí zaútočit na čtvrtfinále na půdě Ostravy.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    22.5.2019 Baník – Slavia 0:2
    19.5.2019 Baník – Slavia 0:0
    10.3.2019 Slavia – Baník 4:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jirásek, Hrubý, Kuzmanović – Diop
    Náhradníci: Budinský – Pazdera, Šindelář, Holzer, Granečný, Lalkovič, Smola

    SK Slavia Praha: Kolář – Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený – Traoré – Masopust, Hušbauer (C), Hora, Provod – Van Buren
    Náhradníci: Kovář – Coufal, Stanciu, Tecl, Ševčík, Takács, Júsuf

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch.
     
    Hráči obou celků právě nastoupili na hrací plochu a duel, ve kterém se domácí představí v tradičních bílých dresech a hosté obléknou dresy černé, za chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v první minutě se zrodila solidní příležitost pro Baník! Na pravé straně vápna zůstal osamocený Martin Fillo, jenž si míč přerovnal na pravačku a prudkou ranou těsně minul Kolářovu bránu.
    1. Fillo v první dobré šanci
     
    2
    Nyní nepřinesl domácím úspěch ani další kontr a skóre se tak zatím nemění. Teď to však budou chtít změnit hosté, kteří postupují vpřed.
     
    3
    Jenže po krátkém obléhání baníkovské poloviny nezpracoval Hora na hranici šestnáctky míč a pro ten si v pohodě doběhl Jan Laštůvka.
     
    4
    Baník je v úvodních okamžicích aktivnějším týmem. Nyní museli slavisté srazit centr Filla na rohový kop a veškeré dění se tak stěhuje před Koláře.
     
    5
    Všichni svatí nyní stáli při Slavii! Centr od rohového praporku našel úplně osamoceného Stronatiho, který svou hlavičkou orazítkoval břevno hostující brány.
    5. Stronatiho hlavičku zastavilo břevno
     
    6
    Masopust se posléze snažil na pravé straně narazit si s Van Burenem, ale slavistický útočník nevrátil balón přesně adresátovi. Stronati tak míč v pohodě odkopl.
     
    7
    Hora se teď natahoval za dlouhou příhrou od svých beků. Jenž balón se sklouzl po trávníku a skončil až u Laštůvky.
     
    8
    Domácí brankář poté musel také poprvé zasahovat. Střela hostů však nebyla dostatečně razantní a navíc mířila přímo do náruče Laštůvky.
     
    8
    A tak to po chvíli mohl zkusit Kuzmanović, jenž dostal víc prostoru na pětadvaceti metrech. Ostravský ofenzivní hráč ale nezamířil přesně a Kolář balón kontroloval v cestě do zámezí.
     
    10
    Poté zkoušel své štěstí i Dame Diop. Útočník Baníku měl trochu času na přípravu, avšak ránu zpoza vápna poslal jen do připraveného Koláře.
     
    10
    Stronati si následně splnil defenzivní povinnosti. Nejprve odvrátil centr na rohový kop, aby posléze zlikvidoval i další nabídku hostů z této standardní situace.
     
    11
    Jirásek teď dobře viděl Diopa na hrotu útoku, ale pomezní rozhodčí si všiml ofsajdového postavení nejlepšího střelce Ostravy.
     
    12
    Kuzmanović hezky nacentroval míč z levé strany do vápna na hlavu Hrubého. Jenže středopolař Slezanů stál zády k bráně, a tak jen přizvedl balón do rukavic Ondřeje Koláře.
     
    13
    Po střetu Filla s Provodem zůstává hostující hráč na trávníku a sudí Královec okamžitě volá lékaře pražské Slavie.
     
    14
    Lukáš Provod se ovšem již zvedl z hrací plochy a odchází k dalšímu ošetření za postranní čáru po svých.
     
    15
    Početní nevýhoda sešívaných ale netrvala dlouho. Provod dostal pokyn k návratu na hřiště a mohl se ihned zapojit do ataku svého celku. Masopust však již centroval zpoza brankové čáry a bude se tak jen kopat od domácího zařízení.
     
    17
    Fillo nyní škobrtl o nohy Provoda, který v první fázi souboj ustál, ale poté byl přeci jen odzbrojen. Sudí Královec tak ruší výhodu a píská faul domácích.
     
    18
    Slavia ovšem svůj kontr nezakončila zdárně. Míč jí utekl na pravé straně a následovat tedy bude další odkop od brány v podání Laštůvky.
     
    19
    Kúdela to udělal šikovně a rozehrál míč na Van Burena. Tomu v následném souboji roztrhl dres domácí Stronati, ale hra pokračuje dále.
     
    20
    Nyní se pro Slavii rýsuje solidní možnost. Na levé straně byli její hráči faulování a ostravská obrana se musí chystat na standardní situaci.
     
    21
    Centr hostů si však našel na přední tyči Pokorný, který dostal míč do bezpečí. Laštůvka tak byl i teď bez práce.
     
    22
    A další velká možnost domácího celku! Přes hostující obránce se procpal až do velké šance Martin Fillo, který však ani teď Koláře nepropálil.
    22. Fillo v dobré příležitosti Koláře nepřekonal
     
    23
    Baníkovci posléze rozehráli ještě roh, po němž se dostali k hlavičce. Té však chyběla patřičná razance, a tak Kolář balón v pohodě sebral do své náruče.
     
    24
    Odpovědět se snažili na druhé straně i hosté. Masopustovi však rána ůbec nesedla a jeho pokus z rohu vápna ohrozil tak maximálně diváky na tribunách v protilehlé části stadionu.
     
    25
    Baník následně ukořistil míč a ihned vyrazil do brejku. V něm ale Kuzmanović nepřelstil Hušbauera, jenž odehrál balón do autu.
     
    26
    Dlouhý nákop Pokorného měl najít rozběhnutého Diopa, ale namísto toho si pro něj bez větších obtíží došel Ondřej Kolář.
     
    28
    Slavia nyní dlouho kombinovala s míčem na své polovině, až přišel pas dopředu na Van Burena, jenž pro své barvy vybojoval rohový kop.
     
    29
    Hušbauer následně vyslal výborný centr do vápna, kde však přítomní fotbalisté balón jen nadzvedli a ve finále se pískal útočný faul na zasahujícího Laštůvku.
     
    30
    Nemanja Kuzmanović si šikovně přikryl míč tělem na polovině hřiště a nechal se soupeřem faulovat. Rozehrávka pro Baník.
     
    31
    Van Buren se teď nedokázal probít středem, ale Fleišman pouze svým odkopem odevzdal míč do moci fotbalistů v černém.
     
    32
    Fleišmana nyní zradilo obutí. Při rychlé přihrávce Stronati podklouzl a bude z toho jen vhazování pro Slavii.
     
    33
    Fillo zvládl velmi složitou situaci opravdu zkušeně. Nechal přeběhnout Zeleného a poté míč konstruktivně rozehrál.
     
    34
    První žlutou kartu zápasu vidí domácí hráč. Milan Jirásek ji vyfasoval za nedovolený zákrok ve středovém kruhu.
     
    35
    Fleišman přímo před zraky pomezní sudího fauloval Masopusta a pro Slavii se tak rýsuje další přímý kop z pravé strany.
     
    36
    Hušbauerův centr ale opět zneškodnil Stronati a domácí hráči následně dokázali zablokovat rány Holeše a Provoda.
     
    37
    Stronati nyní nerozehrál svůj průnik přesně, ale jeho spoluhráči skvěle zabojovali a vše končí sraženým centrem Filla, po kterém Baník rozehraje rohový kop.
     
    38
    Balón následně hosté prodloužili ven z vápna, ale po chvíli se z hranice vápna rozhodl vypálit Martin Fillo. Jeho pokus byl však hodně nepovedený.
     
    39
    Mick Van Buren si naběhl na centr z pravé strany, avšak v těžké pozici zády k bráně míč pouze lízl a hrací předmět posléze opustil trávník.
     
    40
    Kuzmanović šikovně prostrčil míč na Fleišmana, jenž se zleva vřítil do šestnáctky. Před bránou ovšem neměl nikoho ze svých kolegů, a tak jeho nabídka prosvištěla vápnem Slavie bez povšimnutí.
     
    42
    Masopust na hranici ofsajdu rozehrál další útok Slavie a posléze se málem dostal i k zakončení. Domácí jej však stihli ubránit alespoň za cenu rohu.
     
    43
    Kolář se nyní dostal do úzkých a na levé straně vápna ztratil míč. Kuzmanović jej poté ale nedokázal propálit. Veškerý vzruch byl ale zbytečný, jelikož byl máván a pískán ofsajd.
     
    44
    Zelený se dost možná nacházel za hranicí ofsajdu, avšak hra pokračovala. Domácí poté jeho centr zvládli dostat do bezpečí.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první půli 1 minutu.
     
    45+1
    Slavia se ještě v závěru málem vypracovala dvě šance, ale v obou případech zapracovali domácí beci výborně.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní půle je za námi. V ní byli aktivnější a nebezpečnější hráči Ostravy, kteří si vypracovali několik gólových možností. Jenže Fillo se Stronatim Koláře překonat nedokázali. Slavia si na druhé straně vyloženou brankovou příležitost nevypracovala, a tak se oba soupeři rozcházejí do kabin za bezbrankového stavu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Baník začal i druhou půli aktivněji. Centr z levé strany ale přeletěl nebezpečné území a po chvíli Fillo na pravé straně míč ztratil.
     
    47
    Zelený nic nezvládl přihrávku na pět metrů na Frydrycha bude z toho roh pro Baník.
     
    47
    Ostravané ale z rychle rozehrané strandardky nic nevytěžili a Slavia dostal balón pryč od Koláře.
     
    48
    Fleišman výborně zatlačil na Holeše, ale Kuzmanović posléze míč opět ztratil. Vpřed tak mohli postupovat hosté, ale ani oni nebyli úspěšní díky Laštůvkově včasnému výběhu.
     
    49
    Další kontr Ostravy po chvíli zastavil ofsajd a Slezanům se nevedlo ani poté, když Diop marně stíhal míč hlídaný Frydrychem.
     
    50
    Van Buren nyní nedokázal dostat centr před bránu, ale hosté mají k dispozici rohový kop.
     
    51
    Nepříliš prudkou a umístěnou hlavičku na zadní tyči následně zlikvidoval Jan Laštůvka a pro Baník tak nyní vše dobře dopadlo.
     
    52
    Vzápětí se ale Slezané budou muset opět bránit, jelikož sudí Královec odpískal faul domácích na nějakých 30 metrech.
     
    52
    Přízemní rána Hušbauera proletěla mezi nohama Provoda a bránu Laštůvky minula o několik metrů. Následovat bude odkop od domácího zařízení.
     
    53
    Van Buren posléze přišlápl nohy Procházky, což neuniklo pozornosti sudího Královce. Míč pro Baník.
     
    54
    A opět se píská ve prospěch Ostravy. Provod při dlouhém nákopu svého kolegy povalil Filla a akce Slavie je u konce.
     
    55
    A do třetice faul Pražanů. Tentokrát to byl Hušbauer, který se provinil proti pravidlům v souboji s Reiterem.
     
    56
    Na další přímý kop Baníku byli hosté připraveni a při pokusu odkopnout míč do bezpečí zahrál Kuzmanović nedovoleně šlapákem a píská se tak pro změnu proti Ostravě.
     
    57
    Domácí si teď trochu zavařili v rozehrávce a Procházka musel v nouzi odkopávat míč vpřed, kde jej jeho spoluhráči neudrželi na hrací ploše.
     
    58
    Sražená střela hostů zpoza vápna doputovala až k Zelenému, který se snažil okamžitě zakončit hlavou. Pomezní sudí mu ovšem odmával ofsajdové postavení.
     
    59
    Jirásek nyní svým centrem zřejmě trefil ruku bránícího Holeše, která byla nejspíš u těla. Penaltu tak sudí Královec nepíská.
     
    60
    Nejspíše za protesty ještě poté dostává žlutý kartónek Jiří Fleišman.
     
    61
    A žlutí se také na druhé straně. Traoré zatáhl při brejku Jiráska sudí Královec tasí další žlutou kartu.
     
    62
    Důrazný Fillo nejprve zastavil rodící se útok hostů a poté ještě zablokoval následný odkop Pražanů. Hosté se nicméně osvobodili a domácí budou pokračovat v útočení.
     
    63
    Pavel Královec nyní dával výhodu domácím po faulu na Hrubého, ale Diop pokazil přihrávku na Kuzmanoviće a pro Baník tak celá akce skončila.
     
    64
    První velkou možnost Slavie nakonec zhatil praporek rozhodčího. Van Burena navíc vychytal pohotový Laštůvka a za malou chvíli uvidíme první střídání.
     
    64
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Lukáš Provod, přichází Nicolae Stanciu.
     
    66
    Stronati se vydal na útočný výlet, načež předal míč do běhu Reiterovi. Ten ovšem svým centrem nedokázal najít Dameho Diopa.
     
    67
    A tak to do trochu otevření obrany mohla zkusit Slavia. Po centru zprava se ale hosté provinili útočným faulem na zadní tyči.
     
    68
    Kuzmanović se nyní diví, ale ostravský hráč stál v jednoznačném ofsajdu. Sudí tak zcela správně zvedl praporek a hru přerušil.
     
    69
    Pohledná kombinace Slavia končí centrem Zeleného. Ten opět skvěle zlikvidoval Stronati.
     
    70
    Hosté posléze měli ještě výhodu rohového kopu, po kterém míč propadl do ohně, ze kterého domácí balón dostali. Po chvíli ještě pálili sešívaní zpoza šestnáctky, ale Laštůvky opět nemusel zasahovat.
     
    71
    Zelený ztratil míč u svého vápna a navíc fauloval domácího hráče. Standardní situace pro Baník z velmi nadějné pozice.
     
    72
    Po opravdu nepovedeném centru přešli hosté do brejku. Van Buren už už pokračoval sám na bránu, když se zpoza jeho zad přihnal Reiter a vznikající požár z pohledu Baníku zažehnal.
     
    72
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Júsuf.
     
    73
    Ondřej Kolář se bude muset mít na pozoru. Ostrava totiž za malou chvíli rozehraje další roh.
     
    74
    Milan Jirásek posadil míč svým centrem přímo na hlavu Stronatiho, jenž hlavičkoval z dobré pozice. Jeho zakončení ale hosté přizvedli na další roh.
     
    75
    Tomu se sešívaní ubránili, ale Baník pokračoval v útoku. Po přihrávce Reitera do vápna si žádal penaltu Kuzmanović, ale tohle bylo na pokutový kop opravdu málo.
     
    77
    Hostům se nyní nepovedl dlouhý nákop na levou stranu a pro balón si tak v pohodě došel Jan Laštůvka.
     
    79
    Rudolf Reiter nyní ve svém průniku ustál několik ataků a poté se ocitl až před Kolářem, který jej vytlačil ze střeleckého úhlu. Po zpětné přihrávce se navíc Fleišmanovi vůbec nepovedlo zakončit.
     
    81
    Dnešní utkání sleduje 6 878 diváků.
     
    83
    Júsuf se teď nepohlídal své postavení a je z toho jen další ofsajd Slavie. Pomalu, ale jistě se nám mezitím přiblížilo prodloužení.
     
    83
    To mohl nyní změnit Diop. Jenže z pravé strany vápna prudkým pasem nenašel nikoho před bránou a Fleišmanovu ránu hosté srazili na roh.
     
    84
    Ten na zadní tyči poté zakončoval Stronati, avšak jeho slabý pokus nemohl být pro Koláře žádným vážným problémem.
     
    85
    Masopust byl dobře ubráněn domácími zadáky, ale po nedohodě Stronatiho a Laštůvky musel první jmenovaný odkopávat míč na roh.
     
    86
    I ten však Slezané ubránili a dostali balón pryč ze svého pokutového území.
     
    87
    Slavia kombinovala v blízkosti velké čtverce Ostravy, avšak domácí dokázali soupeře vytlačit. A povedlo se jim to i o několik okamžiků později, kdy razantním odkopem poslali balón až na polovinu sešívaných.
     
    88
    Své štěstí zkoušel z pětadvaceti metrů ranou z voleje Nico Stanciu. Jenže jeho skákavý pokus minul domácí bránu o velký kus.
     
    89
    Júsuf po rychlé souhře cpal míč z levé strany vápna před bránu. Skluzem však domácí balón dostali alespoň na roh.
     
    90
    Michal Frydrych se poté přeci jen dostal k hlavičce, avšak svůj pokus nasměroval přesně do rukavic připraveného Laštůvky.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    90+1
    Velká škoda pro domácí. Po zisku ve středu pole jen těsně nedosáhl ve vápně na centr Fleišmana Rudolf Reiter.
     
    90+2
    Druhý poločas skončil.
     
    Ani druhý poločas branku nepřinesl. Po změně stran jsme marně čekali na větší šanci na jedné či druhé straně. V úvodu aktivnější Baník nedokázal Koláře překonat a stejně tak se vedlo i v závěru hostům. Následovat tak bude prodloužení 2x 15 minut.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází Vladimír Coufal.
     
    92
    Na trávníku nyní zůstal v nefotbalové pozici Nemanja Kuzmanović. Sudí Královec tak po chvíli hru přerušil a dává prostor k ošetření.
     
    93
    Kuzmanović se již zapojil do hry, ale mezitím nebezpečně centroval do vápna Jusúf. Jeho nabídka však adresáta nenašla a následný centr lapil do své moci Jan Laštůvka.
     
    94
    Kuzmanović si poté navedl míč na střed, avšak jeho rána nebyla z kategorie přesných. Následovat bude odkop v podání Koláře.
     
    95
    S přehledem zahrál nyní Pokorný. Přenesení Hušbauera dopravil hlavou až ke svému brankáři.
     
    96
    Ostravané nyní odvrátili centr jen za vápno, kde byl připravený Masopust. Ten ale skákavou střelou netrefil zařízení Baníku.
     
    97
    Těžkou malou domů dostal domácí brankář. V obtížné situaci si však poradil a odkopl míč alespoň do autu.
     
    98
    Ostrý skluz na polovině hřiště vytáhl Frydrych na Diopa. Sudí Královec jej zcela správně trestá žlutou kartou.
     
    100
    Fleišman nyní táhl rychlý kontr Ostravy, avšak následně se mu nepovedl centr do vápna, který v pohodě sebral ze vzduchu Ondřej Kolář.
     
    101
    Kuzmanović byl nyní v obležení dvou protihráčů a nechal se u rohového praporku faulovat. Standardka pro Baník.
     
    101
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Tomáš Smola.
     
    102
    Baník právě vstřelil branku!
    Obrovská radost propuká na ostravském stadionu! Centr Filla z pravé strany směřoval hned na dvojici baníkovců ve vápně. Míč si nakonec našel DAME DIOP, jenž křižnou hlavičkou nedal Kolářovi šanci.
    102. Dame DIOP - 1:0
     
    103
    Dame Diop si poté ještě vysloužil žlutou kartu za to, že při oslavě gólu svlékl svůj dres.
     
    104
    Ostravské fanoušky v kotli gól tak zahřál, že se svlékli do půl těla, ačkoliv v Ostravě panuje opravdu chladné počasí.
     
    105
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním prodloužení 2 minuty.
     
    105+1
    Rudolf Reiter byl chycen v ofsajdu a nemohl tak pokračovat ve hře. Slavia bude moci rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    105+2
    Reiterova hlavička nemohla najít Smolu, a tak se mohou ještě o jeden výpad pokusit Pražané.
     
    105+2
    První prodloužení skončilo.
     
    První prodloužení je za námi a v této části hry jsme se konečně dočkali branky. Ve 102. minutě se po centru Martina Filla prosadil hlavou Dame Diop, který tak výrazně přiblížil domácí postupu do čtvrtfinále. Ale nepředbíhejme, je před námi ještě dalších 15 minut.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ibrahim Traoré, přichází Stanislav Tecl.
     
    106
    Slavia se mohla prosadit hned v úvodu druhého prodloužení. Ale závar před Laštůvkou gólem neskončil a bude se pouze odkopávat od zařízení Slezanů.
     
    107
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Daniel Holzer.
     
    108
    Velmi dobře nyní zahráli Ostravané v defenzívě. Na levé straně si pohlídali přihrávku Slavie a navíc budou moci vhazovat.
     
    109
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Denis Granečný.
     
    110
    Fleišman svým důrazem znepříjemnil souhru Pražanů a nakonec po skluzu hostů bude Baník vhazovat.
     
    111
    Slezané navíc zůstanou na útočné polovině. Průnik Filla zastavili sešívaní jen za cenu rohového kopu.
     
    112
    Hrubému se hrubě nepovedl centr od rohového praporku, ale poté se do míče z pětadvaceti metrů opřel Fillo, jehož pokus minul bránu Koláře,.
     
    113
    Jan Laštůvka si posléze našel centr z přímého kopu a zabránil tak Slavii v další případné šanci.
     
    114
    Júsuf nyní fauloval domácího hráče ve středu pole a Pavel Královec ocenil tento zákrok žlutým kartónkem.
     
    115
    Granečný velmi dobře zapracoval v obraně a následně míč ve spolupráci se Smolou vyvezli pryč. Baník navíc bude po faulu na levé straně zahrávat standardní situaci.
     
    116
    Baník právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto a do čtvrtfinále se podívá Ostrava! Při standardce domácích byli ve vápně Slavie jen tři hráči Slezanů, ale i tento počet stačil na druhý gól! Na centr Jiráska se nejvýše vyšponoval TOMÁŠ SMOLA, jenž hlavičku umístil přesně k levé tyči.
    116. SMOLA - 2:0
     
    118
    Žlutou kartu dostává Denis Granečný (FC Baník Ostrava).
     
    119
    V Ostravě panuje opravdu dobrá nálada. Aby také ne, Slezané vedou v předposlední minutě prodloužení nad obhájcem titulu, aktuálním lídrem FORTUNA:LIGY a účastníkem Ligy mistrů již 2:0.
     
    120
    Pavel Královec nastavuje 2 minuty i ve druhém prodloužení.
     
    120+1
    Hosté se ještě v nastavení mohli dostat na dostřel. Rána z otočky však lízla břevno a vše končí odkopem Laštůvky.
     
    120+2
    Tohle již Baník zvládne. Holzerovu přihrávku z levé strany vápna hosté srazili jen na rohový kop.
     
    120+2
    Stronati ještě musel v obranné fázi odkopávat míč do zámezí před Teclem, ale to nic na postupu Ostravy nezmění.
     
    120+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a v Ostravě se zrodilo překvapení. Slavia udělal v sestavě hned osm změn a tyto šachy se Pražanům hrubě nevyplatily. Baník byl po většinu utkání lepším a nebezpečnějším celkem, ale vyložené šance z první půle zůstaly neproměněny. Ve druhé půli jsme příliš gólovek neviděli, a tak duel dospěl do prodloužení.

    Až ve 102. minutě zahřál domácí fandy úvodní gól. Centr Filla přetavil ve vedení Dame Diop a se Slavii bylo zle nedobře. Její zkázu dokonal ještě ve druhém prodloužení, konkrétně ve 116. minutě Tomáš Smola a do čtvrtfinále MOL Cupu tak postupuje po výhře 2:0 ostravský Baník.
     
    Z mé strany je to vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na shledanou. (19:39:08)

    Radomír Fukala

    Branky: 102. Diop, 116. Smola

    Karty:   34. Jirásek (OVA), 60. Fleišman (OVA), 103. Diop (OVA), 118. Granečný (OVA) – 61. Traoré (SLA), 98. Frydrych (SLA), 114. Júsuf (SLA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 9:8.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter (107. Holzer), Jirásek, Hrubý, Kuzmanović (101. Smola) – Diop (109. Granečný)
    Náhradníci: Budinský – Pazdera, Šindelář, Holzer, Granečný, Lalkovič, Smola

    SK Slavia Praha: Kolář – Holeš (91. Coufal), Kúdela, Frydrych, Zelený – Traoré (106. Tecl)– Masopust, Hušbauer (C), Hora, Provod (64. Stanciu) – Van Buren (72. Júsuf)
    Náhradníci: Kovář – Coufal, Stanciu, Tecl, Ševčík, Takács, Júsuf

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch

    Diváci: 6878
    bahis siteleri