New Jersey – Philadelphia 3:4 (0:1 po s.n.) | NY Islanders – Tampa 5:2 (kon.) | Washington – Buffalo 6:1 (kon.)
Carolina – Detroit 7:3 (kon.) | St. Louis – Columbus 4:3 (po pr.) | Colorado – Dallas 1:2 (kon.)
Anaheim – Vancouver 2:1 (po pr.) | San Jose – Winnipeg 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:2 (po pr.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 02.11.2019, 18:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Oilers po dlouhé době přehráli Penguins, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:50:51)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Mike Smith (EDM) 51 zákroků, 1 inkasovaná branka, 98,1% úspěšný zákroků
    2. Leon Draisaitl (EDM) 1+0
    3. Matt Murray (PIT) 26 zákroků, 2 inkasované branky, 92,9% úspěšnost zákroků
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 2 střely, 14:17 čas na ledě
     
    Dnes rozhodně nevyhrál lepší celek, ovšem šťastnější! Vítězství Edmontonu režíroval skvěle chytající Mike Smith, který dlouho přiváděl střelce domácího celku k zoufalství. Duel tak došel do prodloužení, které mohlo dopadnout jakkoliv. Hrdinou se ale stal Leon Draisaitl, který unik obránci a zaznamenal konečnou tečku střetnutí.

    Střely na branku: 52:29.
    Střely na branku v prodloužení: 1:7.
     
    Konec zápasu.
    62:37 Leon DRAISAITL - 1:2
     
    62:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to bylo fantastické prodloužení, plné šancí. Oilers ukončují dlouhé čekání na vítězství proti Penguins, když do samostatného úniku uháněl LEON DRAISAITL. Německý útočník byl sice faulován, přesto Matta Murrayho překonal. Bez asistence.
     
    62:10
    Na druhé straně se na levém kruhu nacházel Kris Letang, který mířil na zadní tyč, jenomže branku těsně minul, a tak se hra znovu otáčí!
     
    61:40
    Před odkrytou brankou se nacházel na levé straně Brian Dumoulin, který ji ale minul. Hra se velmi rychle otočila a před branku se natlačil zase Ryan Nugent-Hopkins, jehož pokus k zadní tyči vykopl Matt Murray.
     
    61:10
    Leon Draisaitl a Connor McDavid jeli dva na brankáře, ale jeden z beků se vrátil. Hostující kapitán se dostal ke střele, kterou pokryl Matt Murray.
     
    60:56
    Bryan Rust se natlačil před branku, kde atakoval brankáře, jenž přišel o kotouč. Jevgenij Malkin pak bekhendem branku přestřelil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po šedesáti minutách je stav zápasu vyrovnaný, a tak půjdeme do prodloužení! Edmonton sice dlouho vedl, ovšem Pittsburgh přetavil svůj tlak alespoň ve vyrovnávací gól, když se v oslabení prosadil Brian Dumoulin. Penguins měli další šance, ale Mike Smith prostě chytá úžasné střetnutí.

    Střely na branku: 51:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 16:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:07
    Brandon Tanev se nemohl zbavit hostujícího kapitána, ale přesto se dostal k přihrávce před branku. Tam se snažil kotouč usměrnit Zach Aston-Reese, ale branku netrefil.
     
    58:34
    Brian Dumoulin získal kotouč za vlastní branku a vzduchem přihrával na útočnou modrou čáru. Brandon Tanev puk nezpracoval, a tak je z toho icing.
     
    57:48
    Mezi kruhy nechal za sebou úmyslně kotouč Alex Galchenyuk, který věděl, že za tím je v pohybu Sidney Crosby. Domácí kapitán mířil k první tyči, ale recept na překonání hostujícího gólmana nenašel.
     
    56:47
    Do útočného pásma najel Jared McCann, jen vystřelil z osy hrací plochy do pravého horního rohu branky. Mike Smith zakončení viděl a v pohodě jej schoval do lapačky.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 54. Dumoulin (Rust) – 28. Cave (Benning, M. Granlund), 63. Draisaitl


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, J. Johnson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin, Galchenyuk – Rust, Bjugstad, McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse, Persson, Klefbom, Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Gagner, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Haas, Neal – P. Russell, Cave, M. Granlund.

    Rozhodčí: Nicholson, StPierre – Barton, Fournier
    ocianews.com