New Jersey – Philadelphia 3:4 (0:1 po s.n.) | NY Islanders – Tampa 5:2 (kon.) | Washington – Buffalo 6:1 (kon.)
Carolina – Detroit 7:3 (kon.) | St. Louis – Columbus 4:3 (po pr.) | Colorado – Dallas 1:2 (kon.)
Anaheim – Vancouver 2:1 (po pr.) | San Jose – Winnipeg 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:2 (po pr.)
Nashville – NY Rangers 1:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 02.11.2019, 18:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Oilers po dlouhé době přehráli Penguins, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:50:51)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Mike Smith (EDM) 51 zákroků, 1 inkasovaná branka, 98,1% úspěšný zákroků
    2. Leon Draisaitl (EDM) 1+0
    3. Matt Murray (PIT) 26 zákroků, 2 inkasované branky, 92,9% úspěšnost zákroků
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 2 střely, 14:17 čas na ledě
     
    Dnes rozhodně nevyhrál lepší celek, ovšem šťastnější! Vítězství Edmontonu režíroval skvěle chytající Mike Smith, který dlouho přiváděl střelce domácího celku k zoufalství. Duel tak došel do prodloužení, které mohlo dopadnout jakkoliv. Hrdinou se ale stal Leon Draisaitl, který unik obránci a zaznamenal konečnou tečku střetnutí.

    Střely na branku: 52:29.
    Střely na branku v prodloužení: 1:7.
     
    Konec zápasu.
    62:37 Leon DRAISAITL - 1:2
     
    62:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak to bylo fantastické prodloužení, plné šancí. Oilers ukončují dlouhé čekání na vítězství proti Penguins, když do samostatného úniku uháněl LEON DRAISAITL. Německý útočník byl sice faulován, přesto Matta Murrayho překonal. Bez asistence.
     
    62:10
    Na druhé straně se na levém kruhu nacházel Kris Letang, který mířil na zadní tyč, jenomže branku těsně minul, a tak se hra znovu otáčí!
     
    61:40
    Před odkrytou brankou se nacházel na levé straně Brian Dumoulin, který ji ale minul. Hra se velmi rychle otočila a před branku se natlačil zase Ryan Nugent-Hopkins, jehož pokus k zadní tyči vykopl Matt Murray.
     
    61:10
    Leon Draisaitl a Connor McDavid jeli dva na brankáře, ale jeden z beků se vrátil. Hostující kapitán se dostal ke střele, kterou pokryl Matt Murray.
     
    60:56
    Bryan Rust se natlačil před branku, kde atakoval brankáře, jenž přišel o kotouč. Jevgenij Malkin pak bekhendem branku přestřelil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po šedesáti minutách je stav zápasu vyrovnaný, a tak půjdeme do prodloužení! Edmonton sice dlouho vedl, ovšem Pittsburgh přetavil svůj tlak alespoň ve vyrovnávací gól, když se v oslabení prosadil Brian Dumoulin. Penguins měli další šance, ale Mike Smith prostě chytá úžasné střetnutí.

    Střely na branku: 51:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 16:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:07
    Brandon Tanev se nemohl zbavit hostujícího kapitána, ale přesto se dostal k přihrávce před branku. Tam se snažil kotouč usměrnit Zach Aston-Reese, ale branku netrefil.
     
    58:34
    Brian Dumoulin získal kotouč za vlastní branku a vzduchem přihrával na útočnou modrou čáru. Brandon Tanev puk nezpracoval, a tak je z toho icing.
     
    57:48
    Mezi kruhy nechal za sebou úmyslně kotouč Alex Galchenyuk, který věděl, že za tím je v pohybu Sidney Crosby. Domácí kapitán mířil k první tyči, ale recept na překonání hostujícího gólmana nenašel.
     
    56:47
    Do útočného pásma najel Jared McCann, jen vystřelil z osy hrací plochy do pravého horního rohu branky. Mike Smith zakončení viděl a v pohodě jej schoval do lapačky.
     
    56:00
    Zach Aston-Reese a Teddy Blueger mířili do přečíslení. První jmenovaný přihrávkou trefil jen bránícího soupeře, a tak z nadějné akce nic zásadního nebylo.
     
    54:48
    Sidney Crosby byl napadán u mantinelu a proto nezvládl přihrávku na modrou čáru. Pittsburgh už hraje zkrácenou přesilovou hru, ale zatím se neusadil.
     
    Střely na branku: 47:22.
     
    54:02
    John Marino propadl u mantinelu, a tak se do přečíslení hnal Connor McDavid, který tentokrát na německého kolegu nepřihrál, jelikož prohození na něj bylo tečováno.
     
    53:32
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Zack Kassian – 2 min., nedovolené bránění).
    53:14 Brian DUMOULIN - 1:1
     
    53:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš a Penguins vyrovnávají při vlastním oslabení! Domácí celek ujížděl do přečíslení, které režíroval Bryan Rust. Útočník Pens přihrál pod sebe, kde se nacházel BRIAN DUMOULIN, jehož pokus zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Bryan Rust.
     
    52:37
    Kotouč zpoza branky vyplul mezi kruhy, kde se nacházel Leon Draisaitl, který ještě přihrával na lépe postaveného spoluhráče. Ryan Nugent-Hopkins byl velmi blízko brankáři, kterého následně trefil.
     
    52:22
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (John Marino – 2 min., hákování).
     
    51:41
    Zpoza branky přihrával Sidney Crosby, který viděl na pravé straně osamoceného Krise Letanga. Zakončení domácího obránce mířilo do protipohybu gólmana, ale Mike Smith je dnes nepřekonatelný.
     
    50:06
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl Marcus Pettersson, jehož pokus trefil prvního bránícího hráče a o zbytek práce se před brankou postaral Kris Russell.
     
    Střely na branku: 45:19.
     
    50:02
    Rychlým výpadem se před branku nacpal Jared McCann, jehož první pokus hostující brankář vyrazil a druhý už Mike Smith schoval pod lapačku. Edmonton v závěru zápasu čeká hodně těžká šichta.
     
    49:16
    Od levého mantinelu přihrával před branku Leon Draisaitl, na zadní tyči číhal totiž Zack Kassian. Ovšem druhý jmenovaný černou gumu nezasáhl.
     
    48:33
    Justin Schultz schoval střelu za clonu před brankou, ovšem hostující brankář se znovu natáhl a zaznamenal další výborný zákrok.
     
    Střely na branku: 43:19.
     
    48:09
    Rychlá přihrávka letěla na pravou stranu, odkud po dvou rychlých krocích vystřelil Zach Aston-Reese. jeho pokus letěl někam nad rameno brankáře. jenomže Mike Smith si znovu poradil lapačkou.
     
    46:55
    Dobrou prací se prezentovali Jevgenij Malkin a Patric Hörnqvist. Druhý jmenovaný převzal kotouč mezi kruhy, kde byl ale zády k brance. Černá guma mu utekla k brankáři, který ji nedokázal přikrýt.
     
    45:00
    Matt Murray vytáhl fantastický zákrok proti zakončení hostujícího kapitána! Connor McDavid dostal přihrávku přes celou šířku útočného pásma a okamžitě pálil těsně nad ledem. Domácí brankář se přesunul a předvedl zákrok betonem.
     
    44:44
    Brandon Tanev se byl bez hokejky, čehož se Edmonton snažil využít. James Neal přihrál na vrchol kruhů, odkud vypálil Oscar Klefbom, jehož vychytal domácí gólmana.
     
    44:02
    Oscar Klefbom vyslal nepřesný pokus, a tak přišla protiakce. Bryan Rust si kolem obránce stáhl kotouč na střed hrací plochy, ale z mezikruží zamířil jen do hostujícího gólmana.
     
    43:46
    Na pravém vrcholu kruhu měl hodně času Connor McDavid, který okamžitě zakončil Ovšem Matt Murray se s přihrávkou přesunul a spolehlivě zasáhl.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., hákování).
     
    42:05
    Cink! Po vyhraném vhazování zamířila černá guma na modrou čáru, kde se napřáhl opět Jevgenij Malkin. Dělovka ruského hráče zamířila do pravé tyče, Pittsburgh byl hodně blízko, ale zatím mu není souzeno.
     
    41:52
    U pravé tyče se nacházel Jake Guentzel, jenž poslal puk jen do brankářova betonu. Puk zůstal ležet v brankovišti, a tak stejný hráč přihrával pod sebe. Ovšem Jevgenij Malkin místo odkryté klece trefil jen boční síť.
     
    41:27
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Jujhar Khaira – 2 min., podrážení).
     
    41:14
    Z pravé části útočného pásma se napřáhl Joel Persson, jehož pokus skončil na hrudi domácího brankáře. Matt Murray kotouč ve výstroji udržel, což bylo důležité, jelikož před ním operoval soupeř.
     
    40:30
    Za hostující branku se vydal Sidney Crosby, kde proti němu byli dva obránci, kteří ho o černou gumu obrali a hru poslali do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce pokračoval Pittsburgh v ohromném tlaku, do kterého mu pomohly také tři přesilové hry. Ovšem na stav zápasu se lépe dívá Edmontonu, který poslal do vedení Colby Cave. Po čtyřiceti minutách rozhodně můžeme říct, že hrdinou duelu je Mike Smith, jenž už zaznamenal pětatřicet zákroků. Nesmíme zapomenout ani na Matta Murrayho, který sice moc práce nemá, ale i on už musel předvést několik velkých zásahů.

    Střely na branku: 35:15.
    Střely na branku ve druhé třetině: 17:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Kotouč se po souboji od zadního mantinelu odrazil k Teddymu Bluegerovi, jenž už mířil před branku. V rozhodujícím momentu mu ale černá guma ujela a bylo po šanci.
     
    38:14
    Jevgenij Malkin zapomněl kotouč u mantinelu, a tak se před branku tlačil Ryan Nugent-Hopkins, který mířil na zadní tyč, ovšem trefil brankářovu vyrážečku. Poté se o dorážku pokusil Jujhar Khaira, jehož zastavila ruská hvězda Pens.
     
    37:43
    Z levého kruhu se ke střele odhodlal Alex Galchenyuk, který mířil na zadní tyč. Mike Smith ale natáhl lapačku a znovu černou gumu zastavil.
     
    37:31
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:44
    Na pravé straně operoval Jake Guentzel, který směřoval přihrávku na zadní tyč, kde číhal Sidney Crosby. Ovšem před domácím kapitánem zasáhl poslední obránce, jenž poslal puk k zadnímu hrazení.
     
    35:35
    Justin Schultz nezpracoval kotouč na modré čáře, a tak přišla protiakce, kterou začal Alex Chiasson. Po chvíli přišla přihrávka před branku, kde byl atakovaný útočník.
     
    Střely na branku: 32:13.
     
    34:48
    Leon Draisaitl se tentokrát zapomněl v útočném pásmu a zapojil se do hry. Hra je tak znovu přerušená a vykázaná do středního pásma, ale až po reklamní přestávce.
     
    33:31
    Dvě největší hvězdy Oilers se vydaly do přečíslení. Connor McDavid vyzval ke skórování Leona Draisaitla, který minul pravou tyčku domácí svatyně. Ovšem skvěle se přesunul také Matt Murray.
     
    33:08
    Na levé straně modré čáry přidržel kotouč Teddy Blueger, a tak se Pittsburgh ocitl v postavení mimo hru. Bude se tak znovu vhazovat v neutrální zóně.
     
    32:27
    Edmonton vyvezl kotouč až do útočného pásma, kde byl zády na hranici brankoviště Ryan Nugent-Hopkins, a tak jeho pokus bekhendem zastavil připravený gólman.
     
    31:34
    Kris Letang přihrával přes celou šířku útočného pásma, a tak z pravé strany mohl zakončit Jevgenij Malkin. Mike Smith se skvěle přesunul a černou gumu zastavil.
     
    Střely na branku: 29:10.
     
    30:52
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Matt Benning – 2 min., hákování).
     
    29:54
    Mezi kruhy si najel Jevgenij Malkin, na kterého dlouho čekal Kris Letang. Zakončení ruského útočníka zamířilo jen vedle levé tyče, to byla další velká šance.
     
    28:53
    Hned v úvodu přesilové hry vystřelil z pravé strany Sidney Crosby, jehož pokus vyrazil hostující brankář před sebe. Rychle se zorientoval Jake Guentzel, jenž nastřelil levou tyčku.
     
    28:42
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Matt Benning – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    28:07
    Jevgenij Malkin objel branku a přihrál z pravé strany mezi kruhy, kam si od modré čáry najel John Marino. Domácí obránce v nadějné pozici branku soupeře přestřelil.
    27:21 Colby CAVE - 0:1
     
    27:21
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Dočkali jsme se úvodní branky, kterou mají na svědomí Oilers! COLBY CAVE získal velkou rychlost ve střední třetině, čímž se dostal přes Marcuse Petterssona. Hostující útočník pak předved dlouhou kličku a po ledě zamířil do odkryté branky. Pro tohoto hráče je to první bod v NHL. Asistence: Matt Benning a Markus Granlund
     
    27:11
    Penguins jsou velice aktivní, ale zatím žádný puk do branky neposlali. Další pokus vyslal od modré čáry Brian Dumoulin, který mířil jen doprostřed branky a Mike Smith neměl se zákrokem potíže.
     
    27:00
    Sidney Crosby si prohodil kotouč pod nohami obránce a poté jej předal na modrou čáru, odkud se zakončením prezentoval Brian Dumoulin. Jeho pokus skončil v lapačce pozorného gólmana.
     
    26:30
    Jack Johnson zavřel útočné pásmo na modré čáře a okamžitě vystřelil, jenomže kotouč letěl do rohu. Poté o černou gumu přišel Jevgenij Malkin, ale nepřesnost byl k vidění i při zakládaní akce Edmontonu.
     
    Střely na branku: 21:9.
     
    26:00
    Hra je v posledních momentech poněkud rozlítaná a spíše vidíme kombinace podél hrazení. Z levé strany se nyní připomenul střelou po ledě Jevgenij Malkin, ale Mike Smith puk schoval pod lapačku.
     
    25:06
    Od modré čáry nahazoval puk před branku Marcus Pettersson a o teč se pokusil Bryan Rust. Kotouč pak zamířil ale jen do rohu hrací plochy.
     
    23:50
    Hostující celek se z vlastní třetiny hnal do přečíslení! Zprava do levého kruhu přihrával Darnell Nurse, jenž viděl najetého Ethana Beara. Pokus domácího gólmana neohrozil, jelikož letěl asi metr nad horní tyčí.
     
    23:08
    John Marino se hnal za kotoučem na pravou stranu útočného pásma. Oilers posunuli hru do středního pásma.
     
    22:08
    Os pravého mantinelu na střed hrací plochy se tentokrát najel James Neal, jemuž se do zakončení položil Marcus Pettersson. Po chvíli přišlo ze strany Edmontonu nahození, které schoval Matt Murray do výstroje.
     
    21:18
    Po rychlé kombinaci se puk zpoza brány přesunul na osu hrací plochy, odkud z jedné vystřelil Sam Gagner. Jeho pokus byl nepřesný, ovšem kombinace hostů ještě chvíli trvala.
     
    20:41
    Na ose hrací plochy se nacházel Jake Guentzel, jemuž zakončení vůbec nesedlo. Ovšem kotouč narazil do brusle Dominika Simona, avšak Mike Smith si znovu poradil betonem.
     
    20:10
    Po vhazování se do útočného pásma rychle vydal Dominik Simon, jenž mířil na zadní tyč. Ovšem kotouč trefil brusli Ethana Beara, který puk srazil do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou třetinu, která ale góly nepřinesla. Aktivnější byli domácí borci, kteří sice více prověřili Mikea Smitha, ale recept na něj nenašli. Také Edmonton se hodně tlačil k zakončení, ovšem to bylo často nepřesné a zbytek pochytal spolehlivý Matt Murray. Sice změna skóre nepřišla, přesto bylo na co koukat. Hrál se totiž velmi rychlý hokej, který musel bavit.

    Střely na branku: 18:8.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Po vhazování se do brankoviště jel Jevgenij Malkin, který srazil brankáře k ledu. Ruský útočník byl pak odměněn pár ranami hned od čtyř soupeřů, ale nic dalšího se nedělo, a tak se vylučovat nebude.
     
    19:18
    Nahození ze středního pásma vyklepal Mike Smith z lapačky a rychle rozehrál až na útočnou modrou čáru, kde se nacházel Leon Draisaitl. Nejproduktivnější hráč Oilers pak předal kotouč na svého kapitána, jenž branku Penguins minul.
     
    18:47
    O nahození se od modré čáry pokusil Brian Dumoulin, který trefil prvního bránícího hráče. Edmonton se tak vydal do protiakce, ale z té nepřišlo ani zakončení.
     
    17:56
    Jevgenij Malkin se za vlastní brankou snažil vybojovat puk u hrazení, což se mu nepovedlo. Šikovnější byl totiž jeden z hostů, který hledal před brankou postaveného Patricka Russella. Jeho pokus pak skončil v brankářově lapačce.
     
    16:47
    John Marino přihrál po modré čáře, kde se nacházel už napřažený Jack Johnson. Jeho bombu vyrazil hostující brankář vedle sebe a chvíli nevěděl, kde se kotouč nachází. Naštěstí pro něj k černé gumě dojel jako první obránce Oilers.
     
    16:11
    Na slepo a hlavně před vlastní branku přihrával Jack Johnson. S tímto úmyslem nepočítal Leon Draisaitl, který by byl sám před domácím maskovaným mužem.
     
    15:13
    Na druhé straně zajel do útočné třetiny Zack Kassian, který na nic nečekal a vystřelil z kruhu pro vhazování. Také Matt Murray si připsal do statistik snadný zásah.
     
    14:49
    Bryan Rust přihrával z osy na pravou stranu, kde kotouč nejprve minul Jared McCann. Stejný útočník se pak dostal k zakončení od mantinelu, Mike Smith s pokusem k zadní tyči počítal.
     
    Střely na branku: 11:5.
     
    14:12
    Ethan Bear vyslal nepřesný pokus od modré čáry, který byl sražen do levého kruhu pro vhazování. Odtud se střelou prezentoval Darnell Nurse, jenž branku Penguins netrefil.
     
    13:21
    Edmonton se usadil před brankou soupeře, kde dlouho kombinoval, ale spíše u hrazení. K vidění byl jen pokus z pravé strany, které brankář Tučňáků vyrazil.
     
    11:44
    Za domácí brankou upadl Brian Dumoulin, a tak se puku zmocnil hostující kapitán. Od levého mantinelu pak přihrával před branku Leon Draisaitl, který viděl osamoceného Zacka Kassiana. Útočník skákavý kotouč netrefil v nadějné pozici.
     
    11:00
    Jeden z domácích hráčů vystřelil od levého mantinelu a mířil pod horní tyč. Mike Smith kotouč vrazil před sebe, ovšem Jevgenij Malkin ho znovu trefil do betonu.
     
    10:40
    Oscar Klefbom dlouho hledal puk letící ze vzduchu, který dopadl ve středním pásmu za ním. Do hry se tak dostal Bryan Rust, jenž pak trefil už jmenovaného obránce Oilers.
     
    Střely na branku: 8:4.
     
    10:00
    V polovině první třetiny si mezi obránci proskočil mezi obrány Brandon Tanev, jehož pokus po ledě branku minul. Následně od levého mantinelu ještě vystřelil Teddy Blueger, ovšem Mike Smith byl připraven zasáhnout.
     
    09:02
    Od levého mantinelu si mezi kruhy najel Gaëtan Haas, jenž se snažil rychle vystřelit. Jeho zakončení bylo bránícím soupeřem sražené do oblouku branky.
     
    07:59
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Kris Russell, který nabízel kotouč na teč. Před brankou puk netrefil Jujhar Khaira, a tak se hra přesunula na hokejky Tučňáků.
     
    07:49
    Edmonton vyhrál vhazování, a tak bylo k vidění nahození od modré čáry. Matt Murray pokus velmi dobře viděl, a tak jej schoval do lapačky.
     
    Střely na branku: 6:2.
     
    07:24
    Za brankou Oilers dobře pracoval Teddy Blueger, který se rychlým výpadem zbavil soupeře a přihrál do pravého kruhu. Tam si z modré čáry najel Justin Schultz, který ale zamířil jen vedle bližší tyče.
     
    06:17
    Jake Guentzel přihrál před branku, kam si najel domácí kapitán. Sidney Crosby předvedl dlouhou kličku, po které se dostal do velkého úhlu a odkrytou branku minul.
     
    05:38
    Na pravé straně se nacházel osamocený Nick Bjugstad, jehož přihrávka před brankou nenašla spoluhráče. Jared McCann se pak puku zmocnil ve středním pásmu, odkud jej nahodil jen mezi diváky.
     
    04:53
    Pittsburgh se na malou chvílí ocitl pod tlakem, domácí vůbec ni nevymýšleli a vyhodili přes všechny čáry. Následuje vhazování po levici Matta Murrayho.
     
    03:55
    Na druhé straně se ve druhé vlně ocitl Justin Schultz, jehož pokus švihem letěl k levé tyči. Hostující brankář byl znovu pozorný a zaznamenal výborný zákrok.
     
    03:14
    Přihrávka neprošla na Dominika Simona, a tak se černé gumy zmocnil Connor McDavid, který hledal německého spoluhráče. Leon Draisaitl se před brankou nezorientoval a puk mu utekl za branku.
     
    02:22
    U levého mantinelu se otočil Markus Granlund, jehož pokus po ledě byl sražen k zadnímu mantinelu. Hra se pak přesunula pod vedením Penguins do středního pásma.
     
    02:08
    Vyhození o mantinel zastavil vysokou holí Jevgenij Malkin, což hlavní rozhodčí dobře viděl, a tak vykázal domácí celek do středního pásma.
     
    01:37
    Edmonton držel černou gumu ve středním pásmu a oba celky střídaly. Po chvíli se hosté vydali do akce, ovšem jejich snažení bylo tentokrát marné.
     
    00:57
    Connor McDavid objel branku a předal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel Oscar Klefbom, jehož pokus se odrazil od zadního mantinelu před branku, kam dojížděl Jujhar Khaira. Matt Murray se skvěle po chybě přesunul a zasáhl lapačkou.
     
    00:10
    Úvodní vhazování hvězdných kapitánů vyhrál Sidney Crosby, Pittsburgh měl právo prvního útoku a hned přišlo zakončení z osy, které vyslal Jake Guentzel. Ovšem Mike Smith byl připravený a zasáhl vyrážečkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, J. Johnson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin, Galchenyuk – Rust, Bjugstad, McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse, Persson, Klefbom, Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Gagner, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Haas, Neal – P. Russell, Sheahan, M. Granlund.

    Rozhodčí: Nicholson, StPierre – Barton, Fournier.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sidney Crosby vs. Connor McDavid

    Kromě všeho také půjde o souboj hráčů dvou generací. Zatímco Connor McDavid je považován za nejlepšího hokejistu současnosti, Sidney Crosby zase za nejlepšího hráče desetiletí. I díky nim bude duel mezi Pittsburghem a Edmontonem ostře sledován. Bude se z vítězství radovat kapitán Penguins nebo kapitánský sok Oilers?

    Sidney Crosby 32 let, centr, 13 odehraných zápasů, 17 bodů (5+12), +6
    V celé kariéře NHL: 956 zápasů. 1 233 bodů (451+782), +189

    Edmonton Oilers 22 let, centr, 14 odehraných zápasů. 25 bodů (12+13), +9
    V celé kariéře NHL: 301 zápasů, 395 bodů (134+261), +58
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Marodka Penguins se zcela vyprázdnila. Posledním, kdo se vrátí do sestavy je Jevgenij Malkin, který už by měl naskočit proti Oilers. Pokud se podíváme na tabulku Východní konference zjistíme, že Pittsburghu patří se šestnácti body šestá pozice. Domácí mužstvo zastavilo sérii porážek a v posledních dvou duelech se naladilo na vítěznou vlnu. Tučňákům velmi dobře funguje elitní formace, kterou zezadu podporuje ofenzivně laděný Kris Letang.

    Pittsburgh – Philadelphia 7:1
    Dallas – Pittsburgh 0:3
    Tampa – Pittsburgh 3:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Sidney Crosby 17 bodů (5+12)
    Jake Guentzel 13 bodů (7+6)
    Kris Letang 11 bodů (4+7)

    Československá stopa v týmu:

    Dominik Simon 9 bodů (2+7)
     
    EDMONTON OILERS

    V Západní konferenci není lepší celek nežli Edmonton, jenž se s devatenácti body vyhřívá na vedoucí pozici. Asi není překvapením, že Olejáře táhne dvojice Connor McDavid a Leon Draisaitl, které najdeme na vedoucích pozicích v bodování celé NHL. Před letošní sezónou doplnil hostující celek ještě James Neal, jemuž se sice loni vůbec nedařilo, ale v nové organizaci znovu ožil a vsítil jedenáct branek. Momentální forma Oilers není vůbec dobrá, vždyť v posledních pěti střetnutích prohráli tři duely.

    Columbus – Edmonton 1:4
    Detroit – Edmonton 3:1
    Edmonton – Florida 2:6

    Nejproduktivnější hráči:

    Leon Draisaitl 25 bodů (12+13)
    Connor McDavid 23 bodů (6+17)
    James Neal 13 bodů (11+2)

    Československá stopa v týmu:

    Tomáš Jurčo 2 body (0+2)
     
    Vítám všechny fanoušky National Hockey League, jelikož na programu je další střetnutí, v němž se představí Pittsburgh Penguins a Edmonton Oilers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 54. Dumoulin (Rust) – 28. Cave (Benning, M. Granlund), 63. Draisaitl


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Marino, J. Johnson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin, Galchenyuk – Rust, Bjugstad, McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse, Persson, Klefbom, Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Gagner, Nugent-Hopkins, Khaira – Chiasson, Haas, Neal – P. Russell, Cave, M. Granlund.

    Rozhodčí: Nicholson, StPierre – Barton, Fournier
    bahis siteleri