Liberec – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Plzeň – Zlín 2:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:2 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 5:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 26.12.2019, 17:30 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Plekanec – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., podrážení).
     
    57:27
    Sparta hraje bez gólmana a do prázdné se málem trefil Mueller. Těsně vedle.
     
    57:13
    Oddechový čas pro hosty.
    55:18 Jan HRUŠKA - 5:3
     
    55:18
    Kometa právě vstřelila branku!
    V Brně je těsně před koncem zřejmě rozhodnuto. Obrovský závar vyrobil před hostující bránou Rákos, který hraje první zápas v Kometě a nutno dodat, že hodně slušně odehraný. Puk natlačil do brankoviště, kde byl dnes podruhé důrazný JAN HRUŠKA a puk dotlačil těsně za brankovou čáru. Asistence: Daniel Rákos.
     
    53:54
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků – vyprodáno.
     
    43:36
    Přesilovka se Kometě příliš nedařila, ale až v závěru přišla tutovice! Po souhře Zaťovič, Holík a Mueller posledně jmenovaný z jasné pozice těsně míjí sparťanskou klec.
     
    41:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jeremie Blain – 2 min., pozdní dohrání).
     
    41:46
    A poté jsme viděli něco, co se jen tak nevidí. Kometa si dala málem vlastní gól. Vejmelka už byl pryč z brány, protože rozhodčí signalizovali výhodu. Puk šel od brány Sedláčka přes celé hřiště a zastavil se o tyč brněnské klece. Málem bylo vyrovnáno a tedy dost kuriózně. Vejmelka se poté raději vrátil do brány a Kometa výhodu hrála v klasickém počtu.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Filip Pyrochta – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    34:23 Jeremie BLAIN - 4:3
     
    34:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Využítí přesilovek je rázem 2:2. JEREMIE BLAIN využívá další početní výhodů svého týmu a rychlou střelou na zadní tyč překonává Vejmelku. Puk se od tyčky odrazil do sítě. Asistence: Lukáš Pech a Vladimír Růžička.
     
    34:08
    Střelu Poláška brankář Vejmelka vůbec neviděl, šla kousek mimo bránu.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., hákování).
    31:06 Filip PYROCHTA - 4:2
     
    31:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak i druhá početní výhoda Komety je zhodnocena. Erat dostal puk na modrou, kde stál připravený FILIP PYROCHTA. Reprezentační obránce napřáhl od modré a Sedláček loví počtvrté kotouč ze své sítě. Pravděpodobně toho moc neviděl. Asistence: Martin Erat, Jan Hruška.
     
    30:49
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Pšenička – 2 min., podrážení).
    24:34 Martin ZAŤOVIČ - 3:2
     
    24:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda a ukázková kombinace domácího komanda. Po rychlé souhře celého brněnského útoku dostal brněnský kapitán MARTIN ZAŤOVIČ pocukrovanou přihrávku před bránu a Sedláčka si doslova vychutnal. Položil si jej a poslal puk za jeho záda. Přesilovka tedy využita. Asistence: Petr Holík a Tomáš Vincour.
     
    23:15
    První přesilovka pro Kometu začala velkou šancí Muellera a poté dorážejícího Zaťoviče, těžkou situaci hosté zatím zvládli a následně vyhazují puk do bezpečí.
     
    23:15
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jeremie Blain – 2 min., držení hole).
    19:27 Vladimír RŮŽIČKA - 2:2
     
    19:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přesilovka hostů je využitá. Dlouho to netrvalo a skóre se znovu změnilo. V přesilovce se dostal do palebné pozice VLADIMÍR RŮŽIČKA a krásně vymetl levý horní růžek Vejmelkovy brány. Asistence: Jeremie Blain, Petr Kalina.
     
    18:41
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vincour – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    17:34 Jan HRUŠKA - 2:1
     
    17:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Obrovský tlak Komety je nakonec krátce před koncem třetiny plnohodnotně využitý. JAN HRUŠKA potáhl po levé straně kotouč, hledal před bránou volného Rákose, toho však Sedláček ještě vychytal. Poté akce pokračovala a zkušený brněnský rodák důrazným způsobem dotlačil kotouč do hostující svatyně. Asistence: Daniel Rákos.
     
    15:37
    Kometa je ve velkém tlaku a mohla překlopit výsledek na svou stranu. Nejprve Plekanec nebezpečně pálil do betonů Sedláčka, o totéž se postaral Bartejs a následně obkroužil bránu Rákos a jen o prsa vietnamského děvčete minul sparťanskou bránu.
    14:30 Petr HOLÍK - 1:1
     
    14:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno. PETR HOLÍK dostal exkluzivní přihrávku zadovkou zpoza brány od amerického snipera Muellera a to nešlo nedat. Centr druhé formace dostal ideální prostor na pravém kruhu a prostřelil Sedláčka. Asistence: Peter Mueller.
     
    13:46
    Tentokrát už to byla tutovka pro Brno. Rákos založil akci, kterou mohl dokončit pumelicí od modré čáry Gulaši. Sedláček puk vyrazil pouze před sebe, ale nikdo z brněnských hráčů jej nedokázal dopravit do sítě.
    11:45 Lukáš PECH - 0:1
     
    11:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenže gól padá na druhé straně. Forman ukázkově obalamutil dva protihráče u pravého mantinelu a našel mezi kruhy najetého LUKÁŠE PECHA, který střelou do šibenice otevírá účet dnešního mače. Asistence: Miroslav Forman, Martin Jandus.
     
    07:22
    Ovšem většího prostoru na hřišti využil kapitán Zaťovič, který ujel po pravé straně a prověřil pěknou střelou Sedláčka. Ten chytá puk do lapačky.
     
    06:52
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jeremie Blain – 2 min., hrubost).
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 15. P. Holík (Mueller), 18. Hruška (Rákos), 25. Zaťovič (P. Holík, Vincour), 32. Pyrochta (M. Erat, Hruška), 56. Hruška (Rákos) – 12. Pech (Forman, M. Jandus), 20. V. Růžička (Blain, Kalina), 35. Blain (Pech, V. Růžička)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Bartejs, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Vincour, Plekanec (A), M. Erat – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – Kusko, Rákos, Kucsera – Svačina, Hruška, Orsava.
    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Wolf (A)) – Polášek (A), Piskáček (A), Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Prchal – Rousek, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek (C), Řepík – Kudrna, Pech, Forman – Vitouch, V. Růžička, Pšenička.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Kis, Lučan

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    bahis siteleri