Zlín – Pardubice 4:1 (kon.) | Kladno – Liberec 2:0 (kon.) | Olomouc – Plzeň 2:3 (0:2 po s.n.)
Mountfield HK – Kometa Brno 2:1 (po pr.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 03.01.2020, 18:00 • CZ LOKO Aréna • turnaj O Pohár DHL • 11. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola dlouhodobého juniorského turnaje O pohár DHL, který po vánočních svátcích opět rozjíždí své zápasy. Jeden z nich se odehraje i v CZ LOKO Aréně, kde od 18 hodin proti sobě nastoupí týmy z opačných konců České republiky, nikoliv však z opačných pozic tabulky. HC Dukla Jihlava na domácím ledě přivítá HC Oceláře Třinec.
     
    Zápas bude pro oba týmy důležitý, jelikož se určitě nenacházejí na pozicích, kde by chtěli být. Dukla Jihlava, která se ale v posledních kolech výsledkově i bodově zvedá, je aktuálně na posledním místě tabulky s bilancí 19 bodů ze 27 zápasů.

    Třinečtí Oceláři jsou sice jen dvě místa nad Duklou, tedy na sedmnácté pozici, ale bodově jsou na tom lépe, mají o deset bodů více než jejich dnešní soupeř.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Smolko, Rašín, Piskač, Dvořák, Křišta, Trávník, Grauer – Brož, Juda, Pětník – Fiala, Čermák, Vyvial – Kardoš, Krajíček, Doležal – Barák, Zadražil. Trenér: Štěpán Moravec

    HC Oceláři Třinec: Suchánek (Švehlák) – Vacula, Jenáček, Radzienciak, Cienciala, Šulák, Grygar, Mikulec – Geidl, Havránek, Matěj – Mastič, Krč, Pastor – Plandor, Mikler, Stránský – Dobša. Trenér: Jiří Juřík

    Rozhodčí: Ondráček – Rampír, Roupec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Před Suchánkem byl první vzruch, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    00:35
    Hned po buly nebezpečně vypálil Daniel Piskač, leč branku minul o metr.
     
    00:53
    První zásah zapisuje také Ondřej Chaloupek.
     
    01:02
    Pískán je ofsajd Dukly.
     
    01:37
    Martin Barák nahodil puk z pravé strany na Suchánka, který s ním měl až nečekané problémy. Napodruhé pryž lapí.
     
    01:55
    Valentýn Smolko sice v nehokejové pozici vystavil své vysoké tělo napříč letící gumě, ale účel světil prostředky. Třinecký hráč se k puku nedostal a vzápětí je pískáno zakázané uvolnění Ocelářů.
     
    02:27
    Tomáš Krč zkusil střelu od modré, na kterou Chaloupek bezpečně viděl.
     
    02:44
    Trávník měl na modré dostatek prostoru, aby si připravil kotouč na střelu. Tak i učinil, leč vzápětí prvního hráče trefil.
     
    03:10
    Po nahození se bude vhazovat na levé straně z pohledu gólmana Třinčanů.
     
    03:21
    Tři si dávali přednost a soupeř se smál. Asi tak by se dala hodnotit tato situace, při které Patrik Rašín nezazmatkoval a proti rozestupujícím se Ocelářům zachytil puk.
     
    04:08
    První zajímavé parametry měla střílená přihrávka Šimona Jenáčka napříč brankovištěm, která cíl v podobě hokejek jeho spoluhráčů nenašla.
     
    04:43
    Ofsajd Dukly.
     
    05:18
    Sudí Ondráček nekompromisní. Nejprve dvě minutky, navrch ještě třinecká desítka. Dostává jí Jiří Plandor, který si nyní užije nějaký ten čas na jihlavské trestné lavici kvůli vražení na hrazení. Menší trest za něj odsedí Šimon Mikler.
     
    06:44
    Že by se Jihlava nějak výrazně usídlila v útočném pásmu soupeře, to se říci nedá. Snad jen jedna nebezpečná střela šla na Suchánka.
     
    07:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá střela Jihlavských v přesilovce již znamená vedení červenožlutých barev! Čermák našel v útočném pásmu kousek před modrou ADAMA DVOŘÁKA, který moc dobře viděl, že před Suchánkem je rušno jak během současného juniorského mistrovství na ostravské Stodolní. Proto vystřelil a tohle byla dobrá volba! Puk prošel nikým netečován až do sítě. Asistence: Patrik Čermák.
     
    07:57
    Ondřej Chaloupek lapí puk a bude pozorně sledovat, co přinese buly po jeho levici.
     
    08:41
    Richard Pětník výrazně přidal do kroku, čímž se dostal na levé straně jako první k puku. Bryskně si nabruslil na kruh a poté ještě blíže k brance, nicméně radost v zakončení na bližší tyč mu vzal Suchánek.
     
    09:14
    Kombinace, která byla oku lahodící. Stránský našel přihrávkou zpoza branky před Chaloupkem útočníka Dobšu, jenž ale nevypálil až tak důsledně, jak by si představoval. Nemastnou neslanou střelu z dobré pozice domácí gólman vyráží.
     
    09:40
    Přesilovku si zahraje i Třinec, jelikož Josef Vyvial v útočném pásmu zastavil soupeře držením.
     
    10:31
    Také Dukla se při prvním oslabení zatím velice dobře brání.
     
    10:40
    A puk směřuje až za třineckou branku, domácí se osvobodili a jdou střídat.
     
    11:04
    Pokud oko mé dobře vidělo, nyní puk na hůl nabral Richard Pětník a vyhodil ho s velkou důsledností na opačnou stranu kluziště.
     
    11:14
    A to bylo také jediné správné řešení, neboť Třinec už nestačil puk zavézt zpět do pásma před návratem vyloučeného Vyviala.
     
    11:24
    Navíc následuje ještě třinecká hra vysokou holí, buly tak bude až ve středním pásmu.
     
    12:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jiří Plandor už viděl na trestné lavici jihlavský gól a nyní vidí i situaci pro svůj tým o poznání radostnější. Bývalý hráč brněnského Warrioru Geidl vystřelil a MAREK HAVRÁNEK usměrnil puk přesně pod betony Chaloupka za jeho záda. Spolupráce třetího nejproduktivnějšího třineckého hráče s lídrem bodování Havránkem tak přináší srovnání. Asistence: Nico Geidl, Maxim Mastič.
     
    13:34
    Hra je přerušena po tom, co se jeden z třineckých hráčů dopustil přihrávky rukou.
     
    15:02
    Kardoš si přes modrou dobře sjel k puku, ale z první se mu nepodařilo vystřelit a než si kotouč zpracoval, přistoupil k němu třinecký plejer.
     
    15:27
    Ondřej Chaloupek se zahřál dalším zákrokem.
     
    15:33
    Stejně tomu je i po následném buly.
     
    15:44
    Jihlavští hokejisté mohli jít znovu do vedení! Richard Pětník dostal ideální přihrávku mezi kruhy a jel sám na Suchánka. Snažil se zamícháním s pukem rozhodit gólmana, což se mu ale nepovedlo, a následně trefil jeho hruď.
     
    17:02
    Kabáti zpívali: Tak se mi zdá, že nebe je temný a mnohem výš. Mně se zase zdá, že má Tomáš Suchánek na hrudi jakýsi magnet, kterým přitahuje kotouče. Do stejného místa jako před malým okamžikem Pětník nyní pálil z vrcholu levého kruhu i obránce Patrik Rašín.
     
    17:23
    Také Vojtěch Šulák zkusil střelu, v útočném pásmu z osy hřiště. Ale jeho rána prošla dva metry vedle pravé tyče Chaloupka.
     
    19:04
    Jako blesk z čistého nebe se prodral po levé straně k zakončení Szymon Radziencziak. Polský forvard, který se dvě sezony zpět účastnil mistrovství světa hráčů do 18 let divize 2A, napřáhl řádně tvrdě, leč na Chaloupka si nepřišel.
     
    19:48
    Stejně tak jako nyní jeden z třineckých hráčů, který se na skok zjevil sám před Chaloupkem. Ani on gólmana A-týmu Dukly nepřekonal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pohledná první třetina je minulostí. Třinec měl první šanci, ale skóre se měnilo při přesilovce Dukle, kdy úspěšně vypálil od modré Adam Dvořák. Hosté poté spálili další možnost a nevyužili přesilovku, ale vadit jim to nemuselo, neboť po ní srovnal nejproduktivnější hráč týmu Marek Havránek. Do konce třetiny mohla vést jak Dukla, tak Třinec. Domácí však nevyužili jednu velkou šanci, hosté pohrdli dvěma příležitostmi na změnu stavu – 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Hned zkraje třetiny je pískáno zakázané uvolnění Dukly.
     
    20:50
    Stejná situace se opakuje i nyní.
     
    21:08
    Hlášení pana hlasatele Gabriela Havelky, mimojiné hráče Vysočina Gladiators, je nyní pouze o dvou slovech – zakázané uvolnění. Leč tento Running Back v úspěšném jihlavském týmu amerického fotbalu jen hlásí dění na ledové ploše. Třetí icing Dukly.
     
    23:14
    Až nyní se Dukla úspěšně dostala před Suchánka, kde se bude také vhazovat.
     
    23:29
    Domácí to dneska zkouší střelami od modré. Další povedenou ránou se prezentoval Daniel Piskač a jeho dělovka se otřela o konec betonu Suchánka, který předvedl dobrý zákrok.
     
    24:15
    Branka, kterou střeží Tomáš Suchánek, dorostenecký brankář Třince, je posunutá. Jeden z čárových sudích nyní ukazuje, že to umí nejen s píšťalkou, ale i s vrtačkou od jihlavských ledařů. Manuální práce nechť šlechtí každého muže.
     
    26:31
    Přijel, viděl a vystřelil. Toť ve zkratce současná práce Adama Stránského, který mířil přímo na hruď Ondřeje Chaloupka.
     
    27:50
    Daniel Piskač si sjel pro hodně ledabylé vyhození Třineckých. Napřáhl ke střele z první, jenže kotouč mu na hokejku nesedl ideálně.
     
    28:18
    Už dlouho jsme tady ta dvě slůvka neměla – zakázané uvolnění. Nyní na třinecké straně.
     
    28:53
    Domácí hokejisté nyní hýří aktivitou, dostávají se snadněji do útočného pásma a jsou první u odražených puků: Juda zkusil z pravé strany střílený pas před branku, leč Pětník na kotouč nedosáhl.
     
    29:39
    Nyní se bojuje o puk za jihlavskou klecí.
     
    29:48
    Střelu Jakuba Vaculy od modré schoval Chaloupek na hrudi a vzápětí ve výstroji.
     
    30:04
    Týž hráč Ocelářů se pokoušel o další střelu, nyní z pravého kruhu, ta však byla zblokována Jiřím Doležalem.
     
    30:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otáčí průběžný stav zápasu. Spolupráce Mastiče s Geidlem opět přináší branku, o kterou se zasloužil nejlepší třinecký střelec NICO GEIDL. Sedmnáctiletý forvard, který zapsal i první prvoligové starty na farmě ve Frýdku-Místku, se prosadil z předbrankového prostoru. Asistence: Maxim Mastič.
     
    31:06
    Pokyny z jihlavské střídačky na hráče jsou naprosto jasné: Pojďte hrát.
     
    31:25
    Vítězslav Brož, který si v pondělí odbyl premiéru za A-tým, převzal na pravém kruhu puk. Sjel si blíže ke středu a po stahovačce zkusil vystřelit, jenže jeho pokus byl zblokován hosty do ochranné sítě.
     
    31:41
    Chaloupkovi nyní úplně stoprocentně po střele Geidla z levého kruhu nezafungovala lapačka, když kotouč jen vyrazil. Pro puk si ale dojel Daniel Piskač a vzápětí ho uklidil pryč od branky.
     
    32:30
    Nepříjemnou střelu Mastiče z pravého kruhu ke vzdálenější tyči zneškodnil Chaloupek svým betonem. Kotouč se pokoušel dorážet Tomáš Krč, ale puk mu přeskočil hokejku. Třinec ale půjde do přesilové hry.
     
    33:07
    Třetí vyloučení v zápasu a druhé na jihlavské straně. Dan Fiala dostává dvě minuty za seknutí.
     
    33:19
    Domácí se hned po buly osvobozují.
     
    33:39
    Ačkoliv se David Pastor snažil v předbrankovém prostoru dorážet, jelikož Chaloupek neměl puk zcela pod kontrolou, nakonec z celé situace vyšel jihlavský brankář nejlépe a Pastor ještě dostal pocítit, že tohle si jihlavští hokejisté nenechají líbit.
     
    34:22
    Pětník vyvezl puk k pravému kruhu. Nikdo mu nenajížděl, tak prostě jen vystřelil a než stačil Suchánek z lapačky rozehrát puk na spoluhráče, je hra přerušena.
     
    34:41
    Hosté se nyní dokázali v útočném pásmu zformovat.
     
    34:52
    Lehké nahození Pastora kupodivu prošlo přes všechny hráče až vedle levé tyče Chaoupka. Vzápětí se domácí nadvakrát osvobodili.
     
    35:07
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    36:09
    Zákrok za brankou na na hranici faulu na Jindřicha Kardoše nakonec nechal Jiří Ondráček bez povšímnutí. Třinec vyrazil do útoku, pískán je ale ofsajd hostí.
     
    36:29
    Ofsajd je také na jihlavské straně.
     
    36:48
    Jihlavští si v zakončení až moc hrají. Nyní se po chybě hostí ocitl sám před brankářem Suchánkem útočník Vítězslav Brož, ale v zakončení zkoušel ještě stahovačku a do ní mu gólman hostí sáhl holí.
     
    37:08
    Situace dva na dva v podání hostí! Krč servíroval kotouč na Davida Pastora, který už napřahoval ke střele, ale na poslední chvíli jí přizvedl jeden z hráčů Jihlavy a puk přeskočil Pastorovu hůl.
     
    37:24
    A ve slibné šanci byl i Jiří Doležal, jehož střelu z osy hřiště zneškodnil Suchánek.
     
    38:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Gól tak padá do jihlavské sítě. V nepřehledné situaci v brankovišti se nejlépe orientoval ADAM STRÁNSKÝ a doklepl kotouč do sítě. Asistence: David Dobša, Šimon Jenáček.
     
    39:44
    Nebezpečná střela Vítězslava Brože z levého kruhu jen těsně mnula cíl v podobě bližší šibenice.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla opět poměrně vyrovnaný hokej, nicméně branky dávali Třinečtí a to je nejdůležitější poznatek. V jednatřicáté minutě opět zafungovala spolupráce Nico Geidla s Maximem Mastičem a protože 66 sekund před koncem druhé třetiny se prosadil i Adam Stránský, bude mít Dukla nyní už hodně složitou úlohu. Jihlavští rozhodně nejsou bez šancí, ale chybí lepší zakončení.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vstup do třetí třetiny zřejmě totálně narušuje jihlavské plány. Domácí pětice zcela zapomněla na MARKA HAVRÁNKA, který byl mezi kruhy nejenže volný, navíc s velkým dostatkem času. Dostal ideální přihrávku od Geidla a zamířil naprosto přesně do levé šibenice. S tím nemohl Chaloupek nic dělat. Asistence: Nico Geidl, Jakub Vacula.
     
    40:50
    Domácím toto gólové upozornění zřejmě nestačilo. David Pastor se prosadil přes protihráče a jel sám na Chaloupka, ale tentokrát se jihlavský brankář vyznamenal a zakončení zlikvidoval.
     
    42:11
    Miroslav Juda, který v pondělí proti Ústí nad Labem dal svůj premiérový gól za A-tým Dukly, bude další dvě minuty sledovat z trestné lavice. Jde ven za podrážení.
     
    42:25
    Nico Geidl operoval znovu v předbrankovém prostoru a i nyní se mu skýtal prostor na dorážku, Chaloupek mu ale žádná velká zakončovací kouzla nedovolil.
     
    43:27
    Oceláři zavřeli soupeře před jeho brankou a hledají ideální střelecký prostor.
     
    43:53
    Ten ale nepřišel a nedlouho poté se Dukla osvobozuje.
     
    44:18
    Jihlavští hokejisté hrají v plném počtu a nedlouho poté je pískáno zakázané uvolnění Třince.
     
    45:39
    Dukla nyní zkouší soupeře napadat v rozehrávce před jeho brankou, ale zatím bez úspěchu.
     
    47:27
    Hra je opět přerušena, tentokrát jihlavským ofsajdem.
     
    47:47
    Jihlavští jdou opět do čtyř, za napadení je totiž vyloučen Vítězslav Brož.
     
    48:24
    Dukle se podařilo dvakrát úspěšně vyhodit puk.
     
    48:39
    Navíc nyní udržel Kardoš s Doležalem kotouč v útočném pásmu. První jmenovaný v tísni vystřelil bekhendem na branku a Suchánek zapsal další úspěšný zákrok..
     
    49:19
    Bojovnost Jiřímu Doležalovi nechybí. V souboji dvaadvacítek nyní málem padl Jakubu Vaculovi do střely, aby jí dokázal úspěšně ztlumit.
     
    49:47
    Dukla hraje v plném počtu
     
    49:50
    Ve stejném času, kdy se z trestné lavice vracel Vítězslav Brož, adresoval Krč výbornou přihrávku na pravou stranu předbrankového prostoru pro Davida Pastora. Jeho bekhendové zakončení zneškodnil výtečně roztáhnutý Chaloupek!
     
    50:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    S touto brankou už nemohl strážce svatyně Dukly, který chytá i za A-tým, dělat vůbec nic. První dorážku ŠIMONA MIKLERA ještě dokázal vyrazit, ale na dorážku týž hráče, kterého nechali jihlavští hokejisté bez dozoru, již reagovat nemohl. Asistence: Filip Cienciala.
     
    51:57
    Se střelou Vaculy si Chaloupek poradil, vzápětí následuje zakázané uvolnění Dukly.
     
    53:41
    Po téměř padesáti minutách budou hrát jihlavští hokejisté druhou přesilovku v utkání, na dvě minuty je vyloučen Daniel Mikulec za nedovolené bránění.
     
    54:12
    Jihlavští hokejisté kombinují v útočném pásmu. Nakonec přišla zajímavá možnost, kdy v předbrankovém prostoru dorážel Brož, ale neúspěšně. Vzápětí se strhává před brankářem Suchánkem poměrně výraznější mela.
     
    54:19
    Trest bude na každé straně jeden. Vítězslav Brož dostává dvě minuty za sekání, jeho protivník Ondřej Grygar usedne za katr kvůli hrubosti.
     
    54:58
    Filip Cienciala bezpečně vyhazuje kotouč vzduchem až na druhou stranu kluziště.
     
    55:23
    JIhlavská přesilovka končí, Adam Dvořák je vyloučen za podrážení.
     
    55:41
    Třinečtí jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    56:12
    Mastič z pravé strany servíroval puk do zakončení Nico Geidlovi, který sice tísněn byl, ale vystřelit stačil. Jeho radost zastavila pravá tyčka za zády Chaloupka.
     
    57:03
    Jihlavští hokejisté nyní už vyhazují kotouč pryč z obranného pásma.
     
    57:23
    Domácí hokejisté hrají v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty druhé třetiny a zřejmě i celého zápasu.
     
    58:19
    Adam Dvořák nadvakrát vystřelil. První pokus byl zblokován, při druhém si věděl rady Suchánek
     
    59:43
    Tečku za dnešním mačem udělá třinecký ofsajd.
     
    60:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Dvořák – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Dobša – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Tak neudělá, ještě je tady menší pošťuchovaná u jihlavských střídaček a přibudou tak trestné minuty.
     
    Jihlavští hokejisté na Třinec dnes stačili pouze v první třetině, ve které se dostali do vedení. Oceláři ale dokázali ještě v téže části srovnat a od druhé třetiny tahali za delší provaz. Druhou část totiž vyhráli 2:0, třetí část stejným poměrem a z CZ LOKO Arény si odváží výhru 5:1.
     
    S konstatováním, že HC Oceláři Třinec vyhráli nad Jihlavou na jejím ledě jednoznačně 5:1, se s Vámi loučí a hezký první pátek v novém roce přeje Tomáš Lysý. (22:52:40)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Dvořák (Čermák) – 13. Havránek (Geidl, Mastič), 31. Geidl (Mastič), 39. Stránský (Dobša, Jenáček), 41. Havránek (Geidl, Vacula), 51. Mikler (Cienciala)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Smolko, Rašín, Piskač, Dvořák, Křišta, Trávník, Grauer – Brož, Juda, Pětník – Fiala, Čermák, Vyvial – Kardoš, Krajíček, Doležal – Barák, Zadražil. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Oceláři Třinec: Suchánek (Švehlák) – Vacula, Jenáček, Radzienciak, Cienciala, Šulák, Grygar, Mikulec – Geidl, Havránek, Matěj – Mastič, Krč, Pastor – Plandor, Mikler, Stránský – Dobša. Trenér: Jiří Juřík

    Rozhodčí: Ondráček – Rampír, Roupec
    thejrc.org