Boston – Winnipeg 5:4 (kon.) | Tampa – Arizona 4:0 (kon.) | Florida – Vancouver 5:2 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 6:3 (kon.) | Montreal – Edmonton 2:4 (kon.) | St. Louis – Buffalo 5:1 (kon.)
Chicago – Nashville 2:5 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:1 (kon.) | Vegas – Los Angeles 2:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 0:3 (kon.) | San Jose – Columbus 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Minnesota Wild
Pátek 10.01.2020, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem hokejovým fanynkám a fanouškům přeju krásné páteční ráno! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Calgary a Minnesotou.
     
    Calgary Flames

    Plameny z Calgary budou muset ještě pořádně zabojovat o místenku do play-off. Momentálně se nacházejí na osmém, tedy posledním postupovém místě Západní konference, avšak devátý Vancouver ztrácí jediný bod, a to odehrál o dva zápasy méně. Svěřenci kouče Warda se v posledních zápasech činí, zvítězili již třikrát v řadě a ukazují, že nechtějí ukončit sezónu předčasně. Nejproduktivnějším hráčem je americký mladík Matthew Tkachuk, jenž doposud nasbíral 38 bodů.
     
    Minnesota Wild

    Hokejisté Minnesoty jsou na tom o tabulkově o dvě pozice níže než Flames. Na svého příštího soupeře ovšem ztrácejí pouhých pět bodů a pokud zvítězí, tak se opět přiblíží k boji o postupové příčky. Tyto dva týmy spolu sehrály vzájemné utkání před třemi dny, v divoké přestřelce Wild prohráli 4:5 po prodloužení. V Minnesotě vede produktivitu zkušený harcovník Eric Staal, který se pyšní 33 body.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich (CGY)
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – Backlund, Monahan (A), J. Gaudreau – Tkachuk (A), E. Lindholm, Mangiapane – Dubé, D. Ryan, Lucic – S. Bennett, Jankowski, Rinaldo.

    Minnesota Wild: Stalock (Kähkönen) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Soucy, Hunt – Zuccarello, E. Staal, Donato – Fiala, M. Koivu (C), Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: Charron, Rank – Toomey, Barton.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Utkání bylo zahájeno! Úvodní buly ovládl Eric Staal a první útok tedy patří hoekjistům Minnesoty.
     
    00:41
    Výborný obranný zákrok ale předvedl Mark Giordano, tudíž se na druhou stranu okamžitě hnaly Plameny. Dillon Dubé svou kličkou nevyzrál na Sutera.
     
    01:13
    Cam Talbot rozhodně nevstoupil do zápasu v ospalém tempu. Zkušený Kanaďan předvedl výborný zákrok proti křižné ráně Matse Zuccarella.
     
    01:20
    A znovu Talbot. Tentokráte musel řešit o poznání méně složitější situaci, na nepovedenou ránu od modré v podání Spurgeona dobře viděl.
     
    02:03
    Hraje se zatím nahoru dolů, takový hokej se divákům prostě musí líbit. Andrew Mangiapane se stahovačkou zbavil beka a střelou na přední tyč orazítkoval konstrukci z vnější strany, dorážku mu znemožnil dobře se navrátivší Soucy.
     
    02:31
    Luke Kunin se snažil těsně před Talbotem tečovat nahození Matta Dumby. To se mu nepovedelo, Talbot tak bez problémů zasáhl pravým betonem.
     
    02:45
    Máme tu první vyloučení. Chyba při střídání, hokejistů Minnesoty bylo na ledě v jednu chvíli šest, což pozornosti sudích neuniklo. Trest odpyká Zuccarello.
     
    03:14
    Zakončení Giordana od modré vyrazil Stalock pouze před sebe. O dorážku se ještě pokusil z předbrankového prostoru Gaudreau, řes změť hokejek se mu to ovšem nepovedlo.
     
    03:48
    Ryan Suter v rohu kluziště dokázal obrat o černou gumu Ryana, následně bez váhání vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.
     
    04:39
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny využívají přesilovku a ujímají se tak vedení! Hanifin střílenou nahrávkou našel hůl DEREKA RYANA, na jehož teč neměl Stalock sebemenší šanci reagovat! Asistence: Noah Hanifin a Mikael Backlund.
    04:39 Derek RYAN - 1:0
     
    05:25
    Hokejisté Wild se okamžitě snažili o vyrovnání. Za brankou kvedla s kotoučem Fiala, před brankou však nenašel Erikssona.
     
    05:58
    Teď už se hosté ke střele dostali, konkrétně Ryan Suter, vyrovnání ale nepřipustil lapačkou zasáhnuvší Cam Talbot.
     
    06:15
    Druhý zákrok zkušeného kanadského harcovníka, jenž schoval puk ve výstroji po ráně Marcuse Foligna. Následuje komerční přestávka.
     
    06:29
    Talbot vůbec nereagoval na střelu Dumby ihned po buly. Při fantomovi domácí svatyně nyní stálo obrovské štěstí, od inkasované branky ho totiž zachránila jeho pravá tyč!
     
    07:19
    Po ztrátě soupeře ve středním pásmu se Calgary vydalo do přečíslení tři na dva. Dubé nahazoval před branku, Bennet na touš těsně nedosáhl.
     
    07:48
    Backlund těsně nedosáhl na nahrávku Monahana, dokázal ji však alespoň mírně tečovat, a tak se nepíská zakázané uvolnění.
     
    08:29
    Lindholm v těžké situaci tak tak dokázal udržet útočné pásmo. Z otočky poslal kotouč za branku, kde cítil volného Tkachuka.
     
    08:58
    Mats Zuccarello byl tím, kdo osvobodil Minnesotu z pod tlaku, když vydoloval puk proti Mangiapanemu. Unavená první lajna hostů jde okamžitě střídat.
     
    09:16
    Rasmus Andersson dlouho váhal s rozehrávkou. Nakonec nahrával až v době, kd se k němu těsně stáhl Kunina, přes něhož dokázal nahrát na pravé křídlo Dubému.
     
    09:59
    Mark Giordano střílel do změti těl stojících před brankou. Černá guma se ke Stalockovi nedostala, zastavila se o Brodina.
     
    10:10
    Mark Giordano vyzkoušel pozornost gólmana dělovkou ze středního pásma. Americký gólman by se nejspíše hodně styděl, pokud by takovou ránu pustil za svá záda.
     
    10:36
    Postavená mimo hru zabrání alespoň na chvíli Plamenům v dalším obléhání hostující svatyně. Lucic přejel modrou dříve, než s kotoučem jedoucí Ryan.
     
    11:02
    Velkou rychlost abral po pravém křídle Matthew Tkachuk. Bez podpory spoluhráčů se rozhodl vypálit, Stalock pokus vytěsnil do ochranné sítě.
     
    11:26
    Nahození Viktora Raska z velkého úhlu nemělo mnoho šancí na úspěch. Talnot ani nemusel zasahovat, puk proletěl vysoko nad jeho svatyní.
     
    12:09
    Ze všech sil se Ryan Suter snažil udržet puk v útočném pásmu, o pár centimetrů se mu to však nepovedlo. Píská se ofsajd.
     
    12:47
    Travis Hamonic netradičně v roli pravého křídla vytkoušel pozornost gólmana, jenž pravým betonem vyrazil touš ke spoluhráči Dumbovi.
     
    13:11
    Marcus Foligno utekl před dotírajícím Monahanem za vlastní bránu. Odtud si počkal na vystřídání lajny a posléze rozehrál na Kunina.
     
    13:59
    Mikko Koivu sice zvládl v souboji jeden na jednoho přetlačit Backlunda, poté ovšem zpoza brány nedokázal najít svou přihrávkou Erica Staala.
     
    14:13
    Velká smůla pro Eliase Lindholma, jemuž na poslední chvíli přeskočil puk přes hokejku a švédský forvard tak vůbec nezakončil.
     
    14:32
    To se povedlo Andrewu Mangiapanemu. Stalock dobře zmenšil úhel proti ráně vypálené z pravého kruhu. Touš schoval ve výstroji.
     
    15:05
    Ve hře se zatím poměrně často objevuje i čtvrtá lajna domácích. Do střeleckých statistik se pokusil zapsat Zac Rinaldo, jehož pokus proletěl kousek vedle pravé tyčky.
     
    15:40
    Za vlastní branku se vydal rozehrát Alex Stalock. Gólman se nenechal rozhodit nebezpečně dojíždějícím Monahanem, po mantinelu dokázal nahrát Suterovi.
     
    16:00
    Vhazování v obranném pásmu zvládl vyhrát Eric Staal na Jonase Brodina, jenž jemným obloučkem přesunul dění hry do středního pásma.
     
    16:12
    Plameny se ovšem rychle dokázaly propracovat opět do útočné třetiny. K zakončení se dostal Noah Hanifin, Stalock zasáhl levým betonem.
     
    17:38
    Třináctý úspěšný zásah amerického strážce branky přišel po střele Eliase Lindholma, kterou tentokráte podržel v lapačce.
     
    17:58
    Hanifin se vydal podpořit ofenzivu a nechybělo mnoho, aby dosáhl na pas od Dubého. V tom případě by před bekem stál už jen brankář.
     
    18:06
    Milan Lucic dlouho naznačoval nahrávku, nakonec ovšem z pravého kruhu velmi nebezpečně vypálil. Stalock se dokázal dobře zorientovat, předvedl povedený zásah vyrážečkou.
     
    18:34
    První přesilová hra čeká v závěru první třetiny na Minnesotu. Na lavici hanby sedí Rinaldo za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:04
    Úvod přesilovky se hokejistům Wild nevydařil, Kevinu Fialovi na modré čáře přeskočil kotouč přes hokejku.
     
    19:35
    Při vlastním oslabení zahrozil Mark Jankowski, jenž si netroufl na souboj proti poslednímu obránci, střelou přes něj nechal vyniknout Stalockovu vyrážečku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila první třetina utkání mezi Calgary a Minnesotou, která nabídla jednu branku. Ve vedení jsou domácí Plameny, v 5. minutě přesilovou hru využil Hanifinovu střílenou nahrávku pod horní tyč tečující Derek Ryan. Hra je vyrovnaná, oba týmy měly několik dalších příležitostí na skórování, avšak skóre se již neměnilo.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Premiérové buly ve druhé dvacetiminutovce patřilo opět Ericu Staalovi. Minnesota má ještě půl minutu trvající přesilovou hru.
     
    20:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Těsně po skončení početní převahy přichází vyrovnání! Fantastická práce gólmana Stalocka, který si všiml střídání soupeře, a tak poslal dlouhou nahrávku na MATSE ZUCCARELLA. Norský forvard v úniku nezaváhal, střelou o pravou tyč propálil Talbota. Asistence: Alex Stalock.
    20:38 Mats ZUCCARELLO - 1:1
     
    21:22
    Krátce po srovnání stavu přichází na straně Minnesoty vyloučení. Kevin Fiala je potrestán za držení.
     
    21:52
    Joans Brodin vystihl rozehrávku Johnnyho Gaudreaua, kotouč končí v ochranné síti, vhazovat se bude po Stalockově levici.
     
    22:06
    Střela Tkachuka z pravého kruhu nadělala brankři nemalé problémy, s dorížkou přispěchal příliš pozdě Sean Monahan.
     
    22:36
    Skórovat mohl Mikael Backlund, tomu ovšem ve střele do polodkryté svatyně zabránil výborným způsobem Ryan Suter, jenž sokovi zablokoval hokejku.
     
    23:11
    Plameny mačkají soupeře jako citrón. Unavená čtveřice konečně může vystřídat, neboť zakončení Gaudreaua udržel gólman v lapačce.
     
    23:22
    Druhou přesilovku v utkání Calgary nevyužilo, pokračujeme tedy při vyrovnaném stavu.
     
    24:19
    Příliš dlouhý pas obdržel do jízdy Dillon Dubé. Cestu forvardovi zkřížil Matt Dumba, forvard se marně snažil propracovat k puku.
     
    24:45
    Jordan Greenway vůbec nepočítal s možností, že Hartman místo střely ještě bude přihrávat. Američan pozdě přiložil hokejku k ledu.
     
    25:06
    Důrazný Mark Jankowski vybojoval touš v útočné třetině. V té se ale domácí dlouho neudrželi, Tkachuk si totiž neporadil s Folignem.
     
    25:20
    Na druhou stranu vyrazil do rychlého brejku Joel Eriksson Ek. Švéd místo nahrávky střílel na přední tyč, bránu minul o pár centimetrů.
     
    26:23
    TJ Brodie pyká za svou nerozvážnost. Při rozehrávce vyrobil velkou hrubku, kterou využil Fiala, obránci následně nezbývalo nic jiného, než soupeře zahákovat.
     
    26:51
    Jako první vypálil v početní převaze Matt Dumba. Dělovka o kousek minula mezírku u pravé tyčky Talbotovy svatyně.
     
    27:28
    Hosté kombinují, avšak střel je pomálu. Plameny stíhají bruslit se soupeřem, je otázkou, jak dlouho jim to vydrží.
     
    27:54
    Mizernou nahrávku Spurgeona vystihl Jankowski, jenž bez váhání vyhodil alespoň do středního pásma, Calgary střídá.
     
    28:23
    Velmi nepovedená přesilovka v podání Minnesoty. Kromě nepřesné střele Dumby jsme nebyli svědky žádného ohrožení branky.
     
    28:40
    To přišlo až v klasické herní situaci pět na pět. Zpoza brány chtěl brankáře překvapit Donato, Talbot si ale prostor u levé tyčky pohlídal.
     
    29:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou zpět ztracené vedení! Nahrávku Monahana trošku vychýlila hokejka jednoho z obránců, avšak JOHNNY GAUDREAU si se situací poradil náramně. Pravou bruslí si puk zpracoval a posléze rychlou střelou propálil brankáře, který zůstal stát na místě jako přikovaný. Asistence: Sean Monahan a Rasmus Andersson.
    29:38 Johnny GAUDREAU - 2:1
     
    30:30
    Calgary, posílené o druhý gól se okamžitě žene za třetím zásahem. Sean Monahan ale kličkou na pravou stranu nvyzrál na Spurgeona.
     
    31:13
    Cam Talbot vyjel vysoko ze své brány, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Po mantinelu našel osamoceného Backlunda.
     
    31:53
    Pod tlakem Ryan Suter osvobodil Wild pouze za cenu zakázaného uvolnění. Donato se za kotoučem natahoval marně.
     
    32:02
    Krátce po buly vypálil od levého mantinelu Noah Hanifin. Stalock tentokráte reagoval, touš vyrazil pravým betonem do rohu kluziště.
     
    32:14
    Plameny neváhají a při každé příležitosti se snaží střílet. Dillon Dubé zajímavě vypálil z mezikruží, gólu zabránila lapačka brankáře.
     
    33:22
    Marcus Foligno si obhodil puk kolem Giordana, jenže u mantinelu téhož hráče nepřetlačil. Domácí rychle obracejí hru na druhou stranu.
     
    33:33
    Na konci protiútoku stála velmi nepovedená střela Dereka Ryana, americký forvard si ještě bude muset počkat na druhý zásah v utkání.
     
    34:19
    Mats Zuccarello naslepo a ještě k tomu z otočky našel před bránu najíždějícího Staala. Ten ke smůle hostů obdržel pas na brusle, a tudíž nedokázal zakončit.
     
    34:42
    Matthew Tkachuk nahodil kotouč do útočného pásma a věřil v rychlost spoluhráče Lindholma. Švéd skutečně přebruslil beka, následně však nepřesně nahrál.
     
    35:20
    Alex Stalock se prezentoval mizernou rozehrávkou, gólman může být rád, že Andrew Mangiapane nezpracoval puk ideálně a nedokázal tak poslat touš do odkryté svatyně.
     
    35:59
    Zach Parise se pěknou stahovačkou zbavil Brodieho, jenže se už dostal do velkého úhlu. Přesto se pokusil překvapit Talbota, což se mu nepodařilo.
     
    36:16
    Ránu od modré čáry netečoval žádný ze spoluhráčů ani protihráčů, gólman tak bez sebevětších problémů zakročil pravým betonem.
     
    36:40
    Na druhé straně dal zapomenout na svou hrubku z před malé chvíle Alex Stalock, jenž předvedl výborný zásah vyrážečkou proti ráně Backlunda.
     
    37:21
    Sean Monahan se prodral přes dva soky, na třetího jménem Jared Spurgeon už si ale nepřišel. Kanadský obránce soupeře výborně vystál.
     
    37:47
    V posledních minutách sledujeme přehlídku velmi pohledných zákroků gólmanů. Nyní se činil Talbot, který vyrazil střelu Koiva a vleže si poradil i s dorážkou Fialy.
     
    38:19
    Slabé bekhendové zakončení nemohlo Stalocka překvapit. Strážce hostující svatyně ovšem vyrazil kotouč nešťastně přímo do bruslí Sutera, od nichž se černá guma ke štěstí Minnesoty odrazila mimo branku.
     
    38:56
    Jonas Brodin zvládl těžkou situaci, kdy se za vlastní brankou dostal do obležení dvou protihráčů. Středem hrací plochy našel nabrusleného Erikssona.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    První, druhou, i třetí střelu dokázal Talbot pokrýt. Hosté teď nebyli vůbec daleko od vyrovnání, Kanaďan ale podržel Plameny.
     
    39:53
    V závěru druhé třetiny se ještě snažil něco vymyslet Dillon Dubé, naivní kličku k pravému mantinelu ale přečetl Carson Soucy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka nabídla po gólu na každé straně, ve vedení jsou tak i nadále domácí Plameny. Krátce po skončení přesilové hry a po skvělé dlouhé rozehrávce gólmana Stalocka srovnal i za pomocí tyče Mats Zuccarello. Remízový stav vydržel přesně devět minut, poté Johnny Gaudreau z mezikruží prostřelil opařeného Stalocka. Skóre mohlo být daleko vyšší, avšak oba gólmani předvedli několik výborných zákroků.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Třetí třetina byla odstartována, tak pojďme na ni! Tentokráte zvládl buly Derek Ryan, útok rozjíždí Milan Lucic.
     
    40:25
    Byl to ale právě Lucic, který nepřesně hledal Dubého. Rozehrávku vystihl Dumba, jenž rozjel akci na druhou stranu, na jejímž konci byla střela Koiva a zákrok Talbota.
     
    41:18
    Ani Zach Parise nedokázal nachytat domácího gólmana. Střelecký pokus od pravého mantinelu podržel kanadský fantom ve výstroji.
     
    41:46
    Alespoň do středního pásma dokázal puk protečovat Matthew Tkachuk. Minnesota nastoupila do třetiny ve velkém stylu, nechce odjet domů s prázdnou.
     
    42:02
    Cam Talbot se včas přesunul proti Brodinovi, proti němuž zakročil levým betonem. Do prázdné svatyně mohl dorážet Fiala, kdyby mu v poslední chvíli nezablokoval hůl Kylington.
     
    42:31
    Alex Stalock se rád zapojuje do kombinace. Nyní se vydal k levému mantinelu, odkud i navzdory dotírajícímu Bennetovi přesně přihrál Huntovi.
     
    43:00
    Po buly v obranném pásmu se dopředu okamžitě vydal Joel Eriksson Ek. Švéd předal na pravou stranu Kuninovi, jenž zakončoval hodně nepřesně.
     
    43:16
    Marcus Foligno v pádu nahrál na modrou Ryanu Suterovi. Dělová rána se otřela o levý Talbotův beton a prosvištěla jen kousek vedle levé tyčky.
     
    44:20
    Ve třetí třetině velmi střelecký aktivní Ryan Stuer pálil znovu. Tentokráte mu však pokus vůbec nesedl, ke gólmanovi ani nedoputoval.
     
    44:52
    Gólman Plamenů pro jistotu přerušil hru, když se k němu odrazil puk od brusle spoluhráče Brodieho. Domácí mohou alespoň na chvíli vydechnout.
     
    45:08
    Hokejisté obou celků si přehazovali puk jako horký brambor. Nakonec Johnny Gaudreau dokázal přihrát Monahanovi, jehož křižná rána minula cíl.
     
    45:43
    Zac Rinaldo se u mantinelu prezentoval tvrdým hitem proti Donatovi, který spoluhráče spatřil na poslední chvíli a už se mu nedokázal vyhnout.
     
    46:14
    Do pásma zavezl touš marc Giordano. U mantinelu našel volného Lucice, kanadský forvard následně nepesně vracel bekovi do jízdy.
     
    46:58
    Na podruhé už to vyšlo. Lucic si vyměnil kotouč s hanifinem a vypálil z velkého úhlu, střelu zblokoval před brankou stojící Matt Dumba.
     
    47:27
    Calgary rozpoutalo kolotoč v útočné třetině, konkrétně druhá formace. Střelu Tkachuka vytěsnil mimo tři tyče Stalock, u puku pokračují červení.
     
    47:54
    Několik přihrávek dokonalo zmátlo defenzivu Wild. Domácí toho ale využít nedokázali, nejblíže byl Andrew Mangiapane, ten ovšem nedorazil ránu Dubého do sítě.
     
    48:22
    Kdyby nebyl zach Parise tak unavený, mohl z toho být velmi zajímavý únik. Takhle z toho je snadná práce pro Talbota, který měl dostatek času na rozehrávku.
     
    48:55
    Kanadský fantom musel být znovu v permanenci po nahození Sutera od modré čáry. To naštěstí pro něj v předbrankovém prostoru nikdo netečoval.
     
    49:08
    Při Donatovi stála smůla. Američan sice dokázal vystihnout, kudy bude Giordano vyhazovat, od jeho brusle se však touš nešťastně odrazila do středního pásma.
     
    49:56
    Vysoký oblouček Eliase Lindholma mířil přímo na bránu. Ale Stalock nechyboval a puk ukryl v lapačce. Na rozehrávku si netroufl.
     
    50:10
    Zvoní tyč! Minnesota byla hodně blízko vyrovnání, jenže bekhendová dorážka Erica Staala se odrazila od levé části konstrukce zpátky do hry!
     
    50:34
    Johnny Gaudreau skvěle přečetl rozehrávku Jonase Brodina, osvobodil tak domácí celek z tlaku, který trval dobrou minutu.
     
    51:16
    Hokejisté Wild zvyšují tlak. Matt Dumba nahodil za svatyni soupeře, kde si ovšem Luke Kunin neporadil s přesilou dvou protihráčů.
     
    51:47
    Oliver Kylington chyboval při rozehrávce. Zach arise toho využít nedokázal, jeho nahození totiž pokryl Cam Talbot.
     
    52:01
    Od levého mantinelu, navíc z velkého úhlu, nahodil Marc Giordano na Stalocka. Američan s podobnou variantou počítal, touš schoval v lapačce.
     
    52:33
    Sam Bennett nabral velkou rychlost po levém křídle, v klíčovou chvíli mu ovšem sjel puk z hole, a tak ze zajímavě vypadající akce nebylo vůbec nic.
     
    53:05
    Zakázané uvolněí vrátí hru před Talbota. Sean Monahan se snažil ze všech sil, Dumbu ale neměl šanci dobruslit.
     
    53:30
    Tak tohle stojí za zopakování! Jeden z rozhodčích zakopl a upadl, moc dobře ale věděl, že se hosté dopustili zakázaného uvolnění, výrok odpískal vsedě! Pobavil tím nejen fanoušky, ale i některé hráče.
    53:30 Hra se dá řídit i vsedě! Rozhodčí pobavil fanoušky, stejně tak hráče na ledové ploše
     
    54:23
    Andrew Mangiapane dlouho kroužil s pukem. Nakonec se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe, střelou ze zápěstí ale minul branku.
     
    54:46
    Johnny Gaudreau nezpracoval složitou nahrávku od Benneta. V opačném případě by se ocitl sám před Stalockem, jenž na nájezd soka reagoval poměrně pozdě.
     
    55:21
    Lehké nahození Ryana Sutera splnilo cíl. Cam Talbot zachytil touš v lapačce a nestihl rozehrát, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    55:47
    Hosté se drží v útočné třetině, avšak chybí tomu střelba. Druhá formace Plamenů zatím stíhá bez problémů bruslit se soupeřem.
     
    56:23
    Matthew Tkachuk přečetl rozehrávku Zacha Pariseho, domácí se tedy dostali do středního pásma a zase ušetřili pár cenných vteřinek na cestě k vítězství.
     
    56:55
    Svěřenci kouče Warda se viditelně soustředí více na defenzivu, Mark Giordano počkal několik sekund, než rozehrál. Do útoku zavezl puk Monahan.
     
    57:23
    Dvojice hokejistů z Minnesoty se marně snažila probojovat do šance. Luke Kunin chtěl přihrát, Travis Hamonic se ovšem položil do přihrávky a úspěšně ji zblokoval.
     
    57:52
    Ramus Andersson neváhal a okamžitě po získání kotouče vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění, hostující kouč si bere timeout.
     
    58:00
    Všechno nebo nic! Alex Stalock je na střídačce, Minnesota to zkouší v šesti!
     
    58:24
    Kevin Fiala vypálil z levého kruhu velmi nebezpečně. Talbot si ovšem našel prostor, odkud viděl na ránu, a zakročil levým betonem.
     
    58:41
    Znovu Talbot! Tentokráte na něj přišla rána z pravého kruhu, i s dělovkou Ryana Sutera si však kanadský strážce svatyně dokázal poradit.
     
    59:21
    Centr elitní formace Sean Monahan to zkusil přes celé hřiště. Střelu zblokoval Suter, Calgary alespoň ušetřilo další cenné vteřinky.
     
    59:45
    Nejdříve Backlund a pak ani Tkachuk nedostali touš do odkryté brány soupeře. Oba dva narazili na výborné bloky obránců.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání kanadsko-americké NHL, v němž Calgary porazilo ve vyrovnamém střetnutí Minnesotu 2:1.

    Domácí se dostali do vedení v deváté minitě zásluhou výborné teče Dereka Ryana v přesilové hře. Vyrovnání přišlo v úvodní minutě druhé dvacetiminutovky, dlouhou rozehrávku gólmana zpracoval Mats Zuccarello, jenž v samostatném úniku nezaváhal. Rozhodující moment utkání přišel ve 30. minutě, kdy vítězný gól vsítil povedenou střelou z mezikruží Johnny Gaudreau. Druhá polovina střetnutí nabídla rovněž několik velmi zajímavých situací, avšak oba brankáři se dnes činili, předvedli opravdu několik velmi dobrých zásahů.

    Calgary se díky čtvrtému vítězství v řadě posunulo před Winnipeg na sedmou pozici Západu, Minnesota se propadla za Nashville na místo jedenácté.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Cam Talbot (CGY) 42 zákroků, úspěšnost 97,7%
    2. Alex Stalock (MIN) 0+1, 35 zákroků, úspěšnost 94,6%
    3. Johnny Gaudreau (CGY) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich plnil roli druhého gólmana
     
    To je ode mě vše. Přeju vám krásný start do posledního pracovního dne tohoto týdne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:44:35)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. D. Ryan (Hanifin, Backlund), 30. J. Gaudreau (Monahan, R. Andersson) – 21. Zuccarello (Stalock)


    Calgary Flames: Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – Backlund, Monahan (A), J. Gaudreau – Tkachuk (A), E. Lindholm, Mangiapane – Dubé, D. Ryan, Lucic – S. Bennett, Jankowski, Rinaldo.
    Minnesota Wild: Stalock (Kähkönen) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Soucy, Hunt – Zuccarello, E. Staal, Donato – Fiala, M. Koivu (C), Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: Charron, Rank – Toomey, Barton

    Diváci: 18 634
    bahis siteleri