Banská Bystrica – Detva 5:1 (kon.) | Nitra – Miskolc 1:3 (kon.) | Poprad – Trenčín 3:1 (kon.)
Lipt. Mikuláš – HC Slovan 2:5 (kon.) | Zvolen – Michalovce 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Košice 4:5 (kon.)
konec
HK Poprad
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Pátek 10.01.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná dvadsaťminútovka napokon rozhodla o definitívnom víťazovi. V priebehu 53. minúty unikli Jacobs s Lodgeom a poslali svoj tím do vedenia. Víťazstvo Popradu spečatil v 60. minúte Takáč. Celkovo sme sledovali výborný zápas, oceniť treba aj výkon Dukly Trenčín. (20:25:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Hráči pridržali puk dlho pri mantineli v obrannom pásme Popradu, hra bola prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    59:09
    Poprad dal gól!
    Popradčania definitívne pečatia víťazstvo v tomto zápase. V obrannom pásme domáci zachytili jednu z prihrávok, Svitana získal puk, prehodil ho dopredu na hokejku SAMUELA TAKÁČA, ktorý dokorčuľoval k bráne a zblízka bezpečne zakončil do odkrytej siete.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    58:37
    Popradčania v tejto chvíli vyhadzujú puk von na zakázané uvoľnenie a oddychový čas si berie tréner hostí Ján Pardavý.
     
    58:20
    Krížnu prihrávku na ľavý kruh dostal obranca Štach, ktorý sa rozhodol vystreliť, no mieril to iba priamo do Vošvrdu.
     
    57:55
    Trenčania zatiaľ držia puk v útočnom pásme, zatiaľ si nevytvorili dobrú príležitosť.
     
    57:22
    Valent už opustil svoju bránku a Dukla začína svoju powerplay.
     
    57:22
    Oddychový čas pre Poprad.
     
    57:19
    Starosta nastrelil puk do útočného pásma. Získali ho na hokejky domáci hráči, ale Ulrych to odohral iba na zakázané uvoľnenie.
     
    56:14
    Bezúch sa ukážkovo vrátil spoločne s Aldersonom a v strednom pásme získali puk od Preisingera, ktorý proti presile dvoch hráčov nemal veľa šancí.
     
    55:41
    Popradčania už boli poriadne zatuhnutí a dlho nestriedali. Napokon sa podarilo po nepresnej prihrávke Kajínka získať puk a poslať ho preč po mantineli.
     
    55:10
    Trenčania sú momentálne nasťahovaní v útočnom pásme. Spoza ľavého kruhu mieril strelu Starosta, ktorá však mierila priamo na výstroj Vošvrdu.
     
    53:41
    Krížnu prihrávku od Svitanu dostal medzi kruhy Takáč. Tesne pred jeho hokejkou tam však stihol vložiť hokejku aj trenčiansky hráč a znemožnil mu vystreliť.
     
    53:22
    Viac priestoru medzi kruhmi dostal Juraj Bezúch, ktorý sa dostal k zakončeniu spomedzi kruhov. Mieril to však iba na zadný mantinel.
     
    52:45
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa dostávajú do vedenia v stretnutí. V obrannom pásme získal puk Jacobs, ktorý vyrazil do prečíslenia dvoch proti jednému. Cez obrancu nasmeroval puk na ľavý kruh, kde bol JIMMY LODGE a ten z prvej okamžite skóroval do Valenta.
    Asistencia: Colin Jacobs.
     
    51:59
    Obranca Erving dostal krížnu prihrávku priamo na modrú čiaru. Síce mu puk stál, aj tak sa rozhodol vypáliť príklepom. Jeho delovku Valent zachytil do lapačky.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 019 divákov.
     
    51:08
    Handlovský získal puk v útočnom pásme a potom ho po mantineli posúval na modrú čiaru Dalhuisenovi. Jemu však nevyšlo spracovanie puku.
     
    50:21
    Od modrej čiary vypálil príklepom Brejčák. Jeho delovku Valent vyrazil pred seba a puk nemal jednoznačne pod kontrolou. Popradčania však nestihli dobre dorážať.
     
    49:30
    Mikyskova krížna prihrávka z ľavého kruhu skončila na pravom kruhu na hokejke Aldersona, ktorý strieľal po krátkej príprave. Vošvrda dokázal bezpečne vyraziť.
     
    48:58
    Do útočného pásma vyrazil dopredu Jimmy Lodge, ktorý prenikal pomedzi kruhy, následne mu však kľučky mierne nevyšli a o puk prišiel.
     
    48:14
    Dobre sa postavil v útočnom pásme obranca Sládok, ktorý si spracoval puk za ľavým kruhom a okamžite strieľal. Jeho strelecké zakončenie však nebolo presné.
     
    47:42
    Vošvrda vyhadzoval puk do stredného pásma, kde ho rukou zastavil jeden z Trenčanov a potom posunul spoluhráčovi. Jednalo sa o prihrávku rukou a hra je prerušená.
     
    46:45
    McCormack vzal puk za vlastnú bránku, keďže sa domáci oslobodili. Trenčania to teda skúsia z obranného pásma.
     
    46:14
    Trenčania sa už dokázali natlačiť do útočného pásma a dostať sa aj k zakončeniu. Spoza pravého kruhu to nastreľoval McCormack, ale namieril iba priamo do Vošvrdu, ktorému puk vypadol a potom ho prikryl.
     
    45:45
    Popradčania začali oslabenie dokonca ofenzívne. Handlovský zastavil Sojčíka na modrej čiare a pokračoval do útočnej tretiny. Vystrelil spomedzi kruhov, ale iba priamo do Valenta.
     
    45:26
    Presilovú hru získava celok Dukly Trenčín. Colin Jacobs dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    45:05
    Puk dostal medzi kruhy Marek Zagrapan, ktorý mal pred sebou vykorčuľovaného gólmana Valenta a namieril to priamo do jeho lapačky. Vhadzuje sa teda v obrannom pásme Dukly.
     
    44:44
    Takáč zamieril do útočného pásma, Stacha ho však vyhnal iba do rohu klziska. Popradčania získali puk opäť a snažia sa niečo vymýšľať v útočnom pásme.
     
    43:37
    Sľubnú pozíciu mal po prihrávke Hecla v útočnom pásme aj Marek Valach. Jeho strela spoza pravého kruhu však letela vedľa brány.
     
    43:22
    Poprad sa dostal do útočnej tretiny a od modrej čiary vypálil Joona Erving. Jeho strelecký pokus letel priamo na betón brankára Valenta. Trenčiansky gólman bol pripravený.
     
    42:27
    Do útočného pásma po ľavom krídle zatiahol puk Lodge, následne ho však v súboji celkom jednoznačne odstavil od puku McCormack.
     
    41:24
    Popradská druhá formácia v útočnom pásme nevymyslela nič zaujímavého, dopredu už pokračuje Stacha, ktorému asistujú aj ďalší spoluhráči.
     
    40:36
    Ulrych dostal puk na modrú čiaru. Pred bránkou clonil Valentovi Preisinger, ale trenčiansky gólman dokázal aj tak strelu vyraziť do rohu klziska.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Strely na bránu po 2. tretine:
    Poprad – 26
    Trenčín – 22
     
    V prostrednej dvadsaťminútovke sme sledovali hokej v pokračujúcom výbornom tempe, videli sme niekoľko šancí, no skóre sa nemenilo. Poprad teda stále remízuje s Trenčínom 1:1 aj po 40 minútach.
    Tretia tretina sa začne približne o 19:47.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:16
    Od modrej čiary smeroval strelu Valach. Jeho príklep brankár Popradu bezpečne videl a stihol ho dostatočne vyraziť.
     
    38:25
    Alderson vyrazil dopredu po pravom krídle. Z kruhu naservíroval výbornú prihrávku na opačnú žrď Stachovi, ktorý zakončoval z prvej, no mieril to iba na zadný mantinel!
     
    37:36
    Po ľavom krídle dopredu vyrazil Larkin spoločne s Dalhuisenom. Ľahká strela Dalhuisena z kruhu smerovala priamo a bezpečne do Valentovej lapačky.
     
    37:02
    Opäť bol aj pred Vošvrdom menší zmätok, no popradský brankár dokázal vykryť strelu Džugana z pravého kruhu. Potom sa domáci uvoľnili a nebolo z toho zakázané uvoľnenie.
     
    36:02
    Aj na opačnej strane sme hneď videli zaujímavý moment. Zagrapan dokázal prihrávkou od zadného mantinelu vysunúť Takáča medzi kruhmi. Jemu však strela nesadla, a tak to pre Valenta nebolo ohrozenie.
     
    35:06
    Do dobrej pozície sa následne dostal aj Josef Mikyska, ktorý bol s pukom medzi kruhmi a zakončoval. Vošvrda vyrážal pred seba a ihneď mu pomohli jeho spoluhráči.
     
    34:47
    Alderson naskočil na ľad z trestnej lavice a ihneď sa snažil zaútočiť. Proti Kozákovi vymýšľal zaujímavé kľučky, ale napokon cez neho neprenikol.
     
    34:24
    Poprad využíva ešte čas počas svojej skrátenej presilovej hry. Bjalončík od zadného mantinelu smeroval puk pred bránku, kde bol pripravený Larkin, ale poriadne vystreliť nestihol. Valent prikryl jeho nedôrazné zakončenie.
     
    33:49
    Lodge naskočil okamžite po skončení trestu na ľadovú plochu. Dostal puk na ľavom kruhu, prekorčuľoval poza bránku a potom dával puk pred bránku. Valent jeho úmysel vystihol a prikryl prihrávku.
     
    33:16
    Hrá sa momentálne vo formáte štyroch proti štyrom. V obrannom pásme majú puk na hokejkách domáci a Brejčák sa snaží niečo rozvinúť.
     
    32:37
    Trenčianska presilovka sa končí predčasne. Brandon Alderson dostáva menší trest za krosček.
     
    32:23
    Nahodený puk na zadný mantinel sa odrazil k bránke Vošvrdu. Popradský gólman pre istotu okamžite prikrýval vyrážačkou a hra je prerušená.
     
    31:43
    Presilovku si zahrajú hokejisti Dukly Trenčín. Jimmy Lodge dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    31:07
    Džugan smeroval krížnu prihrávku na pravé krídlo. Následne sa do domácej svätyne natlačil Kozák spoločne s Balánom a hra bola kvôli posunutej bránke prerušená.
     
    30:40
    Od Vandasa z rohu klziska dostal puk pred bránku Handlovský, no hneď mal pri sebe dvoch brániacich hráčov. Valent našiel puk a bezpečne ho radšej prikryl.
     
    29:37
    Valenta chcel prekvapiť Paukovček, ktorý bol pri zadnom mantineli a mierne sa vysunul k bránke a zakončoval to bekhendom. Valent vyrazil puk späť k zadnému mantinelu.
     
    28:46
    Dalhuisenova strela od modrej čiary Valentovi vypadla, žiaden vhodný popradský hráč sa však nenachádzal pred bránkou, aby prípadne mohol dorážať.
     
    28:30
    Bezúch smeroval dopredu spoločne s Aldersonom. Pri prechode útočnou modrou čiarou si však celkom nerozumeli a vystavili sa do ofsajdu.
     
    27:48
    Dalhuisen podržal puk v strednom pásme na hokejke a zamieril dopredu. Mieril strelu od modrej čiary, ktorá však nebola veľmi škodlivá a Valent ju bez problémov vyrazil hokejkou.
     
    26:58
    Popradskí hokejisti majú teraz menšie problémy s rozohrávkou. Zagrapan až príliš zahnal Svitanu a popradský kapitán sa musel vrátiť späť o pár metrov.
     
    26:32
    Joona Erving sa rozhodol vypáliť spoza ľavého kruhu. Jeho strelecký pokus však nebol presný a puk smeroval priamo von z útočného pásma.
     
    25:55
    Vandas v útočnom pásme neprečítal úmysel Preisingera a nestihol byť prvý pri zadnom mantineli. Dukla sa teda bezpečne oslobodila.
     
    25:22
    Presilovku si v druhej tretine zahrajú domáci. Na dve minúty za hákovanie je vylúčený David Kajínek.
     
    24:21
    Do dobrej pozície spomedzi kruhov sa po Lapšanského práci dostal Stanislav Balán, ktorý zakončoval priamo na Vošvrdu. Popradský gólman vyrazil mierne pred seba a potom puk upratal hokejkou do rohu klziska.
     
    23:49
    Marek Hecl sa uvoľnil na útočnej modrej čiare, prenikol do útočnej tretiny a vystrelil spoza ľavého kruhu. Jeho strelecké zakončenie mierilo priamo do Vošvrdu.
     
    23:28
    Sledovali sme súboje o puk v rohu klziska v obrannom pásme Dukly Trenčín. Úspešnejší napokon boli hostia, ktorým sa podarilo dostať puk preč z obranného pásma.
     
    22:38
    Preisinger sa v obrannom pásme práve otáčal smerom do hry a v tom čase zároveň k nemu prichádzala prihrávka od Ervinga. Trenčania získali puk, no vystavili sa do ofsajdu.
     
    22:24
    Brejčák presunul puk na ľavé krídlo na hokejku Matúša Paločka, ktorý sa dostal k strele spomedzi kruhov, no namieril to len priamo do pripravenej Valentovej lapačky.
     
    21:28
    Dobrú prihrávku z rohu klziska dostal pred bránku Adam Lapšanský, ktorý si ešte prehodil puk na bekhend a takto zblízka zakončoval. Mieril však iba do plexiskla.
     
    20:44
    Popradčania nahodili puk do útočného pásma. Erving následne zachytával už v strednej tretine a nahadzoval to na Zagrapana, ktorý bol v jasnom ofsajde.
     
    20:18
    Hneď v úvodných sekundách druhej tretiny nastal pred popradskou bránkou zmätok. V dobrej šanci zblízka bol Mikyska, ktorý presúval puk cez bránkovisko. Vošvrda nevedel, kde je puk, napokon ho s pomocou spoluhráčov našiel a priľahol.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná dvadsaťminútovka priniesla po jednom góle na oboch stranách. V 17. minúte otvoril skóre Alderson a o dve minúty neskôr vyrovnal Larkin. Stav je po 20 minútach nerozhodný 1:1.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:53.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:18
    Trenčania sa natlačili do útočného pásma a snažia sa lepšie zvládnuť záver tretiny. Od modrej čiary nahadzoval puk McCormack, veľmi sa mu však nepodarilo prekvapiť Vošvrdu.
     
    18:47
    Poprad dal gól!
    Kamzíci prichádzajú s odpoveďou a už aj Valent je po prvýkrát prekonaný. Pred bránku sa šikovne natlačil ADAM LARKIN, ktorý si rukou posunul puk, položil si ešte Valenta a forhendom pohodlne zakončil zblízka.
    Asistencia: Michael Vandas.
     
    18:12
    Vynikajúco to myslel Jozef Mikyska, ktorý sa puku zmocnil medzi kruhmi a posielal strelu spomedzi kruhov. Jeho zakončenie letelo tesne vedľa Vošvrdovej bránky.
     
    17:30
    Paukovčekova prihrávka v útočnom pásme na Brejčáka bola pre Starostu až príliš čitateľná a trenčiansky obranca bezpečne získal puk na hokejku.
     
    16:56
    Hneď po skórovanom góle z hokejky Dukly sa pred bránkou Popradu strhla menšia strkanica. Colin Jacobs si vysvetľoval niečo s Jurajom Bezúchom a obaja dostávaj po dve minúty za hrubosť.
     
    16:56
    Trenčín dal gól!
    Dukla sa napriek tlaku Popradu dostáva do vedenia. Mikyska získal puk za bránkou, všimol si medzi kruhmi nakorčuľovaného BRANDONA ALDERSONA, ktorý ako pravák strelou z prvej zakončil popri Vošvrdovej žrdi.
    Asistencie: Jozef Mikyska, Ľubomír Štach.
     
    16:41
    Bjalončík sa s pukom dostal na pravý kruh a odtiaľ nabíjal medzi kruhy na hokejku Jimmyho Lodgea. Jeho strela z prvej letela na betóny Valenta.
     
    16:14
    Popradská presilovka už je minulosťou a domáci sa ihneď museli mať na pozore. Strelu z ľavého kruhu posielal obranca Štach. Jeho zakončenie Vošvrda rýchlo vyrazil.
     
    15:36
    V dobrej pozícii sa po opätovnom návrate do útočného pásma ocitol Svitana, ktorý strieľal z pravého kruhu, ale Valentova vyrážačka bola veľmi rýchla.
     
    15:17
    Krížnu prihrávku na Vandasa výborne zastavil Sládok a Trenčania sa mohli bezpečne oslobodiť, a tak aj urobili.
     
    14:38
    Do veľkej šance sa dostal Mike Dalhuisen, ktorý si spracoval puk medzi kruhmi, pozrel sa na bránku a vyskúšal to. Valent však vynikajúco zakročil ramenom a zabránil gólu.
     
    14:08
    Poprad si zahrá druhú presilovku v zápase a opäť je vylúčený Tomáš Starosta. Tentokrát dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    13:41
    Nový útok spoza brankára Popradu Vošvrdu rozbieha Erving. Popradský gólman zatiaľ na konte nemá veľa zákrokov a môže byť poriadne stuhnutý.
     
    13:17
    Kajínek dokázal odviesť dobrú defenzívnu prácu. Spoza bránky nepustil prihrávku Takáča ďalej na jeho spoluhráčov. Dukla sa však potom aj tak ďaleko z pásma nedostala.
     
    12:15
    Poprad drží puk v útočnom pásme a Trenčania už melú z posledných síl. Podarilo sa im však poslať puk preč z obranného pásma a poriadne prestriedať.
     
    11:35
    V porovnaní s trenčianskou presilovkou bola tá popradská oveľa viac plodnejšia najmä na strelecké pozície. Pomaly sa chýli ku koncu aj popradská presilovka.
     
    11:10
    Od modrej čiary posielal puk na bránku Dalhuisen. Snažili sa tečovať Jacobs spolu s Bjalončíkom, čo sa aj jednému z nich podarilo, no puk šiel vedľa brány.
     
    10:38
    Vo výbornej šanci sa po prihrávke Takáča ocitol obranca Ulrych, ktorý bol pred bránkoviskom. Valent už ležal na ľade a veľmi nepokrýval bránu. Ulrych to však zblízka napálil len priamo do neho.
     
    10:28
    Poprad zatiaľ drží puk po vyhratom buly v útočnom pásme. Takáč chcel vymýšľať krížnu prihrávku na Svitanu na ľavý kruh, ktorú však napokon popradský kapitán nezachytil.
     
    09:43
    Aj Poprad si zahrá prvú presilovku v stretnutí. Tomáš Starosta si odsedí dve minúty za hákovanie.
     
    08:50
    Trenčianska presilovka sa pomaly chýli ku koncu a puk je momentálne až pri Valentovi. Dukla teda začína spoza svojho brankára.
     
    08:23
    Bartovič síce zatiahol puk do útočného pásma, ukazoval sa mu aj Hecl, no prihrať mu nemohol. Domáci sa potom bezpečne opäť oslobodili.
     
    07:32
    Úvod oslabenia zatiaľ domáci zvládajú s prehľadom. Aldersonovi so Sojčíkom sa nepodarilo dostať do pásma, zastavil ich hokejkou Zagrapan.
     
    07:08
    Až v tejto chvíli je hra prerušená a Trenčín si zahrá presilovku. Dve minúty za podrazenie dostáva Miroslav Preisinger.
     
    06:40
    Mikyska založil útočnú akciu po ľavom krídle cez Bezúcha. Následne ten bol faulovaný a hlavný rozhodca okamžite dvíhal ruku hore, Trenčania však využívajú hru so šiestimi hráčmi.
     
    05:45
    Bezpečne si Bokroš poradil s Matejom Paločkom, ktorého poslal a zrazil k mantinelu v obrannom pásme. Trenčania teda mohli založiť nový útok.
     
    05:11
    Bjalončíkovi spoločne s Jacobsom nevyšiel prechod cez modrú čiaru. Hráči nenačasovali svoj pohyb dostatočne dobre a je z toho postavenie mimo hry.
     
    04:46
    Michal Valent teraz možno ani nečakal, ako sa nahodený puk odrazí od zadného mantinelu priamo na hokejku Jimmyho Lodgea, ktorý bol v bezprostrednej blízkosti, ale namieril to iba do popradského brankára.
     
    04:24
    Z obranného pásma chcel novú útočnú akciu zakladať McCormack, čo sa mu však veľmi nepodarilo. Stečovaný puk skončil na popradskej striedačke a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    03:58
    Ďalší zaujímavý moment. Pekne sa nám to prelieva zo strany na stranu. Takáč posielal prihrávku medzi kruhy Zagrapanovi, jeho strelu Valent pohotovo vyrazil. Na dorážku prišiel Svitana, ale mieril znovu len do tela trenčianskeho gólmana.
     
    03:32
    Aj na druhej strane ihriska sme videli zaujímavú pozíciu. Tú mal Alderson, ktorý sa zmocnil puku po Mikyskovej prihrávke a z pravého kruhu zakončoval. Mieril napokon do brvna.
     
    03:04
    Vandas dokázal prekorčuľovať Stachu a následne posielal zaujímavú spätnú prihrávku k bližšej žrdi na Preisingera, no Preisinger si už puk nedokázal spracovať.
     
    02:28
    Paukovček chcel v útočnom pásme prehadzovať puk Matúšovi Paločkovi, no puk sa zaplietol medzi Starostove korčule. Trenčín musí odolávať popradskému napádaniu.
     
    01:58
    Po súbojoch o puk v strednom pásme sa puku zmocnili domáci hráči a snažia sa ísť opäť znovu dopredu.
     
    01:40
    Jacobs zachytil puk v útočnom pásme a chcel dávať krížnu prihrávku na Dalhuisena. Tá mu však veľmi nevyšla a Poprad o puk v útočnom pásme prišiel.
     
    00:50
    Trenčania stratili puk v strednom pásme a hru mohli rýchlo otočiť domáci. Podarilo sa to Svitanovi, ktorý prešiel po pravom krídle a z kruhu vystrelil. Mieril priamo na Valentovo rameno.
     
    00:07
    Hneď po úvodnom buly, ktoré vyhrali domáci sa puku zmocnil Brejčák. Puk dopredu nahadzoval spoza červenej čiary a končí sa to zakázaným uvoľnením.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Lukáš Handlovský z HK Poprad 6. januára nastúpil na svoj 400. zápas v Tipsport lige. Ako spomienku dostáva dres s číslom 400. Nasleduje štátna hymna SR.
     
    Na ľadovú plochu postupne prichádzajú hráči oboch celkov. Popradčania sa predstavia v modrých dresoch a Trenčania v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) – Jacobs, Bjalončík, Lodge – Matej Paločko, Paukovček, Matúš Paločko – Králik

    Dukla Trenčín: Valent (Tomek) – McCormack, Starosta (A), Stacha, Štach, Sládok, Kajínek, Bokroš – Alderson, Mikyska, Bezúch – Bartovič (C), Valach, Hecl – Džugan, Balán, Lapšanský – Ferényi, Švec, Sojčík (A) – Ďurina

    Rozhodca: Valach, D. Konc st. – D. Konc ml., J. Konc ml..
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 39. kola Tipsport ligy, v ktorom HK Poprad bude na domácom štadióne hostiť Duklu Trenčín. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradská dlhá séria víťazstiev je už dávnejšou minulosťou. Popradčania odohrali posledný zápas na domácom ľade, poriadne sa proti Novým Zámkom vytrápili a nakoniec z toho boli dva body po víťazstve v predĺžení. Poprad pred týmto zápasom prehral na ľade Nitry 3:2 a ešte v závere kalendárneho roka 2019 porazil Budapešť 5:3. Kamzíkom v tabuľke patrí momentálne 6. priečka so ziskom 58 bodov a skóre 101:82. Poprad pred zápasom s Trenčínom oznámil zmeny v kádri. Klub opustil Ťavoda, na výmenu z Michaloviec prišiel Dalhuisen. Ďalšou posilou do defenzívy je Adam Larkin a útok vystuží ďalší zámorský hokejista Jimmy Lodge.

    Pod hradom Matúša Čáka pred zápasom pod Tatrami nenastali zmeny v kádri ako v Poprade. Trenčín momentálne v najvyššej súťaží podáva rozdielne výkony, z posledných piatich zápasov zvíťazil iba dvakrát. Naposledy čelil veľkému rivalovi z Bratislavy. Slovan dokázal Duklu zdolať presvedčivo 4:1 a v tomto šesťbodovom zápase potvrdil svoju tretiu pozíciu v tabuľke. Trenčín zo štvrtého miesta stráca na tretí Slovan osem bodov a pred piatym Zvolenom má trojbodový náskok.

    Tento zápas rozhodne bude pre oba celky dôležitý. Tímy od seba delia v tabuľke iba štyri body. Zatiaľ sa odohrali dva vzájomné zápasy medzi Popradom a Trenčínom. 18. októbra Trenčín zvíťazil v Poprade po nájazdoch 2:3 a 29. novembra bol Poprad v Trenčíne úspešnejší a Duklu porazil 1:4.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 19. Larkin (Vandas), 53. Lodge (Jacobs), 60. Takáč (Svitana) – 17. Alderson (Mikyska, Štach)


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) – Jacobs, Bjalončík, Lodge – Matej Paločko, Paukovček, Matúš Paločko – Králik
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Tomek) – McCormack, Starosta (A), Stacha, Štach, Sládok, Kajínek, Bokroš – Alderson, Mikyska, Bezúch – Bartovič (C), Valach, Hecl – Džugan, Balán, Lapšanský – Ferényi, Švec, Sojčík (A) – Ďurina

    Rozhodčí: Valach, D. Konc st. – D. Konc ml., J. Konc ml.

    Diváci: 2 019
    bahis siteleri